תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, כבר הרבה זמן שחשבתי ללמוד על התחום של Functional Programming, ועכשיו אני מתכוון להתחיל בזה. ראשית אני צריך עזרה בהחלטה באיזו שפה לבחור (Common Lisp / Scheme / Haskell / Clojure / משהו אחר). אשמח אם מישהו יסביר במילה או שתיים על ההבדלים המהותיים בין השפות השונות הללו, ואשמח אם ימליץ על אחת שלדעתו הכי כדאי להתחיל בה. יש להתחשב בזה שיש לי נסיון בעיקר ב C/C++ ופייתון, ויש לי כבר נסיון ב imperative programming וב OOP (אולי זה דווקא יהיה לרעתי בלמידה בהתחלה?). שנית אשמח אם תפנו אותי למקורות מידע (ספרים, אתרי אינטרנט, בלוגים..) איכותיים שמהם אוכל ללמוד, בהעדפה שיהיו מיועדים לאנשים עם הבנה טובה בתכנות ולא כאלה שמלמדים מאפס. בנוסף אקבל בשמחה כל טיפים ועצות שיש לכ…
-
- 6 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
הכוונה לא למחרוזת ריקה, אלא מחרוזת שאין בה תווים אחרים חוץ מרווחים, אם אני אריץ עליה strlen היא תיתן לי את מספר הרווחים ולא אפס. אני צריך לעשות לולאה שתעצור ברגע שהמחרוזת היא ריקה. יש למישהו רעיון לתנאי עצירה? תודה
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ישנם שתי תקיות קבועות ב WINDOWS שאני נוהג למחוק את תוכנם %temp% ו Prefetch ולכן בכל פעם אצטרך לכתוב את הפקודה שלהם ב RUN ולמחוק את הקבצים הפנימיים שאלתי היא האם על פי פקודת CMD אני יוכל ליצור קובץ שפשוט יבצע פעולה של מחיקת תוכן תקיית C:\Windows\Prefetch או %temp% ואם מישהו יודע איך לבצע את זה ( לא למחוק את כל התקייה אלא רק מה שבתוכה) שיגיד לי גם איך אני שומר את הפקודות האלה שבכל פעם שארצה פשוט אלחץ על חלון CMD מוכן
-
- 6 תגובות
- 7k צפיות
-
-
אוקיי, זה טיפונת מסובך, אני אנסה להסביר את השאלה. יש לי טבלה פשוטה ב-Access, שאני מנסה להכניס אליה רשומה חדשה. הטבלה מורכבת מ-3 שדות. ID (מספור אוטומטי), שם, ומס' תעודת זהות. כשניסיתי להכניס רשומה במשפט INSERT כזה: insert into TestTable values (5, 'zvika', 123) הכל עבד. אבל כמו שציינתי קודם, השדה הראשון אמור להיות ממוספר אוטומטית. (כלומר כל רשומה חדשה תקבל ID+1 של הרשומה הקודמת) אז חיפשתי קצת בגוגל והבנתי שכנראה המשפט אמור להיות: insert into TestTable values (DEFAULT, 'zvikaaa', 12312) אבל כשאני כותב אותו אני מקבל Exception שמעיר ש"לא ניתן ערך עבור אחד הפרמטרים". אני מתקשר עם בסיס הנתונים דרך תוכנית ב-C#. מה עושים?
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום יש לי שאלה, אני מתכנת ב C# אבל זה כנראה יהיה תקף לכל שפה. אני כותב אפליקציה, היא בנוייה מ GUI ומלוגיקה. עכשיו קראתי איפשהוא שהדרך לאינטרקציה בין שתי המרכיבים הללו זה דרך ה callbacks. השאלה שנשאלת היא מי מספק את ה callbacks? כאילו מי מגדיר את ה delegate ו events דרכם הלוגיקה תרצה לבקש מה GUI לצייר משהוא? האם ה events (שהם בעצם delegates לפונקציות בתוך ה GUI) יהיו חלק ממשתני הלוגיקה או משתני ה GUI ויספקו כ public ללוגיקה (או דרך getters)? כלומר דרך אחת שאני רואה לעשות את זה, זה להגדיר מספר כלשהוא (תלוי במס' ה callbacks) של events כ static בתוך הלוגיקה ואז כשה GUI יוצר את ה לוגיקה הוא שם ערכים ל static events של הלוגיקה (או לעשות אותם private ואז דרך הבנאי). ואחרי זה כל…
-
- 6 תגובות
- 875 צפיות
-
-
הכוונה היא, למשל, שהתכנית תעשה קליקים על מקש מסויים בעכבר או במקלדת, או תוכל להזיז את העכבר בעצמה אני לא ממש מוצא את המילים לגוגל X: תודה
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
איך אני יכול להשתמש בפונט שיש רק לי במחשב ואין לאחרים ואני רוצה שזה יציג את הפונט הזה אצלהם?? אני צריך להעתיק את הפונט הזה לאנשהו? או להגדיר מקום שממנו הוא יופיע?
-
- 6 תגובות
- 937 צפיות
-
-
אשמח לקבל המלצה לתוכנה טובה ואם אפשר חינמית לתכנות ב-C, משהו בסגנון ECLIPSE ל -JAVA תודה
-
- 6 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
יש לי את הפונקציה הבאה שעובדת ב++C void d(char* name) { ofstream fl; char str[80]; int lineBegin, lineEnd, moneLine=0; cin>>lineBegin; cin>>lineEnd; strcat(name,".txt"); fl.open(name); while(moneLine<lineBegin-1) { file.getline(str,80); moneLine++; } while((moneLine<=lineEnd)&&(!file.eof())) { file.getline(str,80); fl.write(str,80); puts(str); moneLine++; } } אבל, כשהעברתי אותה לDLL היא כותבת לי בתוך הקובץ רק פסים כאלו |||||||||||||||| למה?? JNIEXPORT jboolean JNICALL Java_Targil_createFile //פונקציה ליצירת קובץ חדש (JNIEnv *env, jobject obj, jstring string) { const char *str = env->GetStringUTFChars(string,…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים! למבינים שבכם בשפת הפיתוח CSS, אתם כנראה יודעים שיש בעיה עם התגאמת הקוד ל INTERTNET EXPLORER, כלומר, אותו קוד שנראה טוב ב CHROME ו FIREFOX פשוט נראה שונה ב IE על כל גירסאותיו, ואז נראה כאילו האתר אינו מעוצב וכתוב נכון, שאלתי היא חברים, האם יש תוכנה, או סקריפט כלשהו, המאפשר המרה של קובץ CSS תקין (שעובד מצויין ב FIREFOX ו CHROME ) לגירסאות של Internet Explorer 7 ומעלה.. לאחרונה אני נתקל בקבצי CSS תקינים אשר אינם מוצגים היטב בדפדפן של מייקרוסופט, חשבתי שאם מדובר בבעיה נפוצה, אולי ישנה תוכנה או סקריפט שיכול לתרגם קוד מוכן ולהתאימו לדפדפן של מייקרוסופט, כמו שציינתי - 7 Internet Explorer ומעלה, אשמח לקבל טיפים, עזרה או פיתרון אפשרי! תודה מראש..
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בתור תרגיל כתבתי תוכנה שממירה מבסיסים שונים (לא מכולם) לבסיס 10. אבל משום מה התוכנה לא עושה כלום, והכוונה ממש כלום, מצג אחד לא מבצעת פעולה ומצד שני לא זורקת שגיאה. כתבתי את זה בצורה הכי קלה ולא מסובכת שיכולתי לעשות (ולפעמים הארכתי קצת בגלל זה) כדי לראות איפה הבעיה ולא מצאתי, אשמח אם תעזרו לי למצוא את הבעיה. זה הקוד. וזה איך התוכנה בנויה: אגב מצטער שלא לכל המשתנים יש שמות עם משמעות נכונה, לא הצלחתי למצוא שמות עם יותר משמעות
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי, אני צריכה לכתוב Socket בג'אווה. הבנתי מזה ואיך זה הולך בכללי.. אני אני כותבת את ה- Client בג'אווה, והServer הוא בC++. אם אלו 2 שפות שונות. אני צריכה להוסיף משהו בכתיבה? ויש לכם איזה המצלות/תדרוך? כי קצת איבדתי את עצמי עם זה.. :s05: תודה רבה!!
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
כשאני לא מחובר מישה יודע אם אפשר לסדר שזה יעבוד הנה קישור: http://www.w3schools.com/html/tryit.asp?filename=tryhtml_basic אולי בגלל שזה ASP או משהו כזה, אין ממש מושג תודה רבה מראש
-
- 6 תגובות
- 901 צפיות
-
-
שלום אני צריך הסבר צעד צעד בעברית איך אני מוסיף RSS לאתר שלי. אשמח להסבר! תודה רבה
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
הי שאלה פשוטה HTML רוצה להכניס לתוך תאי טבלא לא סימטרית אימאג'ים אני רושם img src="desktop/images/photo.jpg הויזואל אומר שזה טעות כי הוא לא מוצא את הקובץ אני מנסה לעשות וללחוץ על הכפתור pick url והוא נותן לי לבחור רק מתיקיות שיושבות בprogram files מה עושים?
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מתאמן בסי שארפ ומצאתי איזה תרגיל שאומר ליצור כמה מחלקות , ריבוע משולש אליפסה ועיגול ,מצוין גם שצריך לחשב את השטח של כל אובייקט ואחרי זה לעשות מיון מערך של האובייקטים על פי גודל השטח. אז יצרתי 4 מחלקות שיורשות ממחלקת אב שקראתי לה shape כאשר במחלקת האב גם יצרתי מתודה אבסטרקטית לחישוב שטח, מימשתי אותה בכל מחלקה יורשת בהתאם לצורה. לאחר קריאה קצרה הבנתי שהפונקציה sort קוראת לפונקציה אחרת בשם compareTo ששם מתבצעת הבדיקה מי מבין 2 האובייקטים יותר גדול קטן או שווה, ואז הבנתי שבכל אובייקט אני צריך לממש את הפונקציה compareTo וכל מחלקה כזאת בעצם צריכה להיות יורשת של Icomparable. מה שתיכננתי זה לעשות דבר כזה , בכל מחלקה לממש את הפונקציה compareTo ובתוכה לעשות חישוב שטח של כל א…
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מחפש אלגוריתם לאיזון עץ בינארי כאשר הדרישות ממנו הן כדלהלן: 1) האלגוריתם צריך לסדר את העץ רק פעם אחת ולא לשמור עליו מסודר. 2) האיזון לא חייב להיות מושלם. 3) האלגוריתם צריך להיות פשוט ככל הניתן.
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
השנה יש לנו בגרות של יחידה באסמבלי וצריך לעשות פרוייקט, הרמה שלנו די נמוכה אני יודע כל הjmp,מערך,שיגרה,חיבור,חיסור,ועכשו למדנו פסיקות קלט פלט אני רוצה לעשות משהו נחמד שלא יהיה מעאפן , לא חרוש ושפוי לידע שלי מקסימום תגידו לי מה להשלים, תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום התחלתי ללמוד wpf ויש לי בעיה ב-binding של TEXTBOX ל-PROPERTY מסויים. אז ככה, באופן כללי אני בונה משחק שש בש. הלוגיקה פחות או יותר גמורה, עכשיו נשאר לשלב אותה עם ה-GUI . על המסך שמתי TEXTBOX שמטרתו להציג את מספר הלבנים (נניח של הצבע הלבן) שנמצאים "בכלא", או במילים אחרות נאכלו. כמובן שיש לי PROPERTY שמחזיר את ה- int הרלוונטי, אבל הוא נמצא בתוך היררכיה של מחלקות ולכן אני לא יודע איך לפנות אליו בעזרת ה- wpf ולהציג אותו ב-TEXTBOX. מקווה שהבנתם, תודה מראש לעוזרים. הסבר קצר של ההיררכיה: פרויקט BL (שמופרד מפרויקט ה- GUI) ---> מחלקה ראשית LogicGame---> המחלקה LogicGame מכילה בתוכה אובייקט מסוג Player ---> המחלקה Player מכילה בתוכה אובייקט מסוג Jail (ה"כלא") -…
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני מחפש מדריכים\אתרים שיוכלו לעזור לי ללמוד רמה בסיסית של שפת תכנות C ואז אסמבל . יותר יעזור לי בעברית. תודה!
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מתכנת חדש ב JAVA ולא ממש יודע היכן אני יכול להוריד ספריות של ECLIPSE ( וכמה שיותר ) על מנת שתהיה לי היכולת להשתמש בחלקות מוכנות מראש. תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז ככה.. תכנתתי ללקוח מערכת כלשהי על המחשב שלי הכל עבד טוב ויפה.. ועכשיו אחרי התקנה של המערכת אצלו בשרת מופיעה השגיאה הבאה: 1111: Invalid use of group function השאילת שאני משתמש בא ב group היא: select `downloads`.`id`,`downloads`.`name`,avg(`ranks`.`rank`) as `rank` from `downloads` left join `ranks` on `ranks`.`download`=`downloads`.`id` group by `downloads`.`id` order by avg(`ranks`.`rank`) desc limit 4 ועוד שאלה.. האם השגיאה: 1203: User ***** has already more than 'max_user_connections' active connections נובעת מאי שימוש בפונקציה mysql_close()? (אם לא אז ממה?) כי הבנתי שהחיבור למסד נסגר אוטומטית בסיום הטעינה.
-
- 6 תגובות
- 965 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין ללמוד את שפת אסמבלר אני צריך המלצה לספר בעברית שמלמד את הנושא מההתחלה + שם החנות או לינק לאתר החנות
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני חדש פה אז אם הנושא בפורום לא מתאים בבקשה להעביר. כמו שרשמתי בכותרת אני צריך דרך להמיר קוד מasp.net ל asp רגיל,אם זה אפשרי בכלל. תודה
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
עשיתי תוכנית לקוח ושרת המתחברת למחשב באמצעות המחלקה ServerSocket.. תוכנית הלקוח מתחברת באמצעות פורט והאייפי של המחשב השרת. נוצר חיבור כאשר הלקוח והשרת נמצא באותה רשת הביתית שלי. ניסיתי את הלקוח במחשב שנמצא מחוץ לרשת אך הפעם לא עבד החיבור.. אולי אתם תוכלו לנסות לעזור לי עם זה הקוד של השרת: [size=0.7em]public static void main(String[] args) throws IOException {[/size] [size=0.7em] final int port = 2000;[/size] [size=0.7em] ServerSocket serverSocket = null;[/size] [size=0.7em] try {[/size] [size=0.7em] serverSocket = new ServerSocket(port);[/size] [size=0.7em] System.out.println("Listening on port " + port);[/size] [size=0.7em] } catch (IOException e) {[/siz…
-
- 6 תגובות
- 976 צפיות
-