עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by gkman,

שלום אתר שאני מפתח עכשיו שמשתמש בPHP ובקידוד UTF8. כרום ו-IE מזהים את הקידוד מצוין אוטומטית אבל FF לא. אני לא יודע אם זה בעיה בהגדרות של FF (לא נראה לי בכל זאת כי הלכתי להגדרות ב-CONTENT ואמרתי שם שקידוד ברירת מחדל הוא UTF8 - למרות שאני יודע שצריך להיות איפשהו אפשרות "זהה קידוד אוטומטית") אבל אני זוכר לפני הרבה זמן שהיה לי את הבעיה הזאת וזה היה קשור לPHP. מצאתי אז קוד ( בPHP) שמכריח את הדפדפנים להציג את הדף בקידוד של UTF8. אני לא זוכר את הקוד ואני גם לא מצליח למצוא אותו מחדש. מישהו יכול לעזור?

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. שלום. אני רוצה ללמוד פיתוח תוכנה לסמרטפונים,ואין לי כל כך רקע בתכנות רק קצת מבגרות שעשיתי לפני 5 שנים..ביררתי עם המכללות ג'ון ברייס,האקריו , סלע ,הם נותנים לאנשים ללא רקע ללמוד קורס של שנה ולהתשלב בעבודה בהייטק לאחר מכן..אם מישהו יודע באיזה מהמכללות כדאי ללמוד? או האם זה בכלל שווה התעודה שלהם ואפשרי למצוא עבודה בהייטק..? אם מישהו מכיר או שלומד את זה הייתי שמח לקבל חוות דעת..תודה..

• 6 תגובות
    • 2.1k צפיות
  3. Started by איגור,

אני סטודנט שנה א' להנדסת חשמל באוניברסיטת תל אביב, כך שהידע שלי ב-C מוגבל למה שעברנו עד כה בשיעורים. אני קצת מיואש, לכן אשמח לעזרה בנושא. להלן הלינק לשאלה במלואה: http://img847.imageshack.us/img847/1818/tichnut2.p... דגשים בשאלה: המערך המוזן על ידי המשתמש רשאי להכיל מספרים שלמים (חיוביים ושליליים) וכמות האיברים בתת הסדרה שסכומם הוא מספר המטרה יכול להיות בין 1 לאינסוף. אם יש במערך שתי תתי סדרות או יותר אז מספיק להחזיר רק אחת מהן. ישבתי על השאלה הזו שעות ואני לא מצליח להבין איך לבנות את התוכנית כך שתעבור על כל האפשרויות הקיימות... רקורסיה נראית לי בלתי אפשרית משום שרקורסיבית ניתן לחבר רק מספרים סמוכים ואילו אם סכום המטרה מורכב מאיבר ראשון ואיבר חמישי במערך אז רקורסיה ל…

• 6 תגובות
    • 2.6k צפיות
  4. Started by Yair Tz,

אהלן, עלה לי איזה רעיון גדול בכדי לחסום שרתי WEB PROXY (חיוני למערכת חדשה שאני עובד עליה), אז בעזרת כמה שעות של תכנות ומחשבות הגעתי לזה: http://theytman.awardspace.com/test.php CLASS פשוט שבעזרתו ניתן לחסום WEB PROXIES באופן מוחלט. אתם מוזמנים לנסות ולהכנס לעמוד דרך WEB PROXIES שונים ומגוונים, הוא עדיין ימצא אתכם. במידה ונמצא שאתם גולשים דרך CGI Proxy/Web Proxy (דוגמת HIDEMYASS.COM וכו') במידה והתגלה או לא, המערכת תודיע לכם. *אני לא בטוח אם לקרוא לזה בעיה, אבל משום מה ברגע שאני מנסה להתחבר דרך כל WEB PROXY הדף פשוט מתרענן NON STOP... אז אם גם לכם הדף מתרענן באופן בלתי פוסק בעת הגישה דרך PROXY, דעו לכם שהוא עלה עליכם. מאוד שימושי לבעלי פורומים, אתרים שדורשים הרשמה…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. אני בניתי תוכנית בc++ של מערכת קבלה למוסד.(כחלק מהאקטון , כך שאין שאל תשאלו למה בc++ וכו') והוספתי סקריפט בפייתון ששולח מייל לצורך אבטחה מסוים. הפייתון שולח מייל ע"י שהתוכנית בc++ מפעילה את הקובץ בפייתון על ידי הcmd. עכשיו רציתי לשאול, אם יש דרך נורמלית יותר לעשות זאת, כיון שלמעשה אני לא יכול לדעת מה התוכנית בפייתון שלחה(נניח קוד אבטחה) או לשלוט על להיכן התוכנית בפייתון תשלח את המייל.(כי אני מפעיל את התסקיפט דרך הcmd, כלומר שישנה כבר תוכנית מובנית שc++ מריץ אותה.) אני עובד עם VS 2019 תודה

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by card,

שלום אני רוצה לכתוב פונקציה קטנה שמציירת חץ בצורה תוכנתית, כשהפונקציה מקבלת כקלט 2 נקודות P1 ו-P2, ואז היא תמתח קו בינן, ותוסיף עוד שני קווים עבור ראש החץ. (ראש החץ הוא בנקודה השנייה - P2) כך שהחץ יראה לדוגמא כך: לשם הפשטות נניח שבין הקו העיקרי של החץ לבין 2 הקוים של ראש החץ, יש זוית של 30 מעלות (עם כל אחד מהם). (אבל זה יכול להשתנות בעתיד, אז עדיף שהמספר 30 יופיע כקבוע באלגוריתם, כך שאוכל לשחק עם זה לפי הצורך) כמו כן האורך של הקווים של ראש החץ, הוא קבוע, למשל 10 פיקסלים, ולא משתנה בהתאם לאורך החץ. איך אני עושה את זה? תניחו שיש לנו את הפונקציה ()DrawLine שמקבלת כקלט 2 נקודות, ומציירת קו בינהן, אז כעת בעצם נשאר לי להשתמש בה 3 פעמים, אחרי שאחשב את 2 הנקודות הנוספ…

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. Started by didi18,

כתבתי פונקציה.. ואחרי שאני עושה קומפילציה הוא אומר שמשהו לא טובה במשפט הבא: (q+J) = *(p+i) הפונקציה: void Hipoh(int *a) { int b[N]; int *p, *q; int i, J; q=b; p=a; for(i=(N-1),J=0; i>=0; i--, J++) { (q+J) = *(p+i); } Print_a(&(*b)); } מה הבעיה? =\

• 6 תגובות
    • 879 צפיות
  8. Started by Zeev86,

יש לי שלוש מחשבים בבית. כתבתי תוכנת צאט פשוטה ששולחת נתונים עם winsock. ניסיתי פורט 81, 2021 (זה שנתתם בדוגמא האחרונה בdotnet) וכל פורט אפשרי אחר. ממחשב נייד (Win7) למחשב נייח (Win7) הכל עובד בסדר. אבל כשאני מנסה להתחבר ממחשב נייד למחשב נייח ב' (WinXP), אין שום סימן לקבלת מידע. מה יכולה להיות הבעיה? במחשב הנייח ב' הבעייתי פתחתי פורטים ב: - NOD32 - TP Link port forwarding - WinXP Firewall שום דבר לא עזר. עשיתי אתחול לראוטר, גם לא עזר. מה יכולה להיות הבעיה?

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. http://www.startpage.co.il/news/ איך האתר הנ"ל מבצע את העדכונים שלו? אנשים אשכרה יושבים מרעננים כל מספר דקות אתרים כמו וואלה ynet ומפרסמים כשמשהו חדש עולה לאוויר? או שיש משהו יותר מתוחכם פה?

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by lompy,

אני רוצה לבנות עמוד אינטרנט כמו שיש בכל האתרים כדוגמת וואלה שיש בו כתבה ובסוף מי שרוצה יכול להגיב אני בטוח שיש קוד מוכן לזה באינטרנט ב JAVASCRIPT או בכל שפה אחרת אבל אני לא מצליח למצוא אם משהו יכול להפנות אותי לקוד או אתרים טובים ששווה לחפש בהם אני אודה לו מאוד.

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. היי, חבר שלי רוצה להקים פורום מבוסס YaBB, ואני התנדבתי לעזור לו. שנינו לא מבינים הרבה בתכנות אתרים, לכן אשמח אם פשוט תגידו לי מה צריך לשנות באיזו שורה בקוד. בתודה מראש, עדי.

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. אורח DanielBerman
    Started by אורח DanielBerman,

דבר מסובך לאללה מי מסביר לי את הקטע הבא: public static int MysterySum(int n) { if (n==1) return 1; int sum = n; for (int i=1; i<n; i++) sum = sum + MysterySum(i); return sum; } תודה מראש

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by lagona,

היי אני מחפש מישהו שיודע לבנות סקריפט שמסוגל לרוץ על יד 2 ולדוג משם מספרי טלפון לפי קטגוריה אשמח לעזרה בעניין תודה

• 6 תגובות
    • 2.6k צפיות
  14. Started by UnwiZ,

ערב טוב, התחלתי לאחרונה לקחת טיפה יותר ברצינות את לימודי ה-PHP ובמאמץ עילאי הצלחתי להגיע לשלב ה-SQL אני לומד מהמדריך בוובמאסטר בעיקר ושם ממליצים לעבוד עם MySQL ולקשר אותו דרך ה- my connections לוובמאטריקס. הבעיה היא ששם אני יכול לבחור רק ב- SQL Server 2005/2008 ולא ב-MySQL שלא מופיע לי שם כלל (ב-DATABASE TYPE) ולא משנה כמה אני מנסה להתקין מחדש או להתקין תוספים של הSQL זה ממשיך שלא להופיע לי שם. אני רוצה להמשיך ולחזק את הידע שלי בשפה והעניין עם הSQL מאוד תוקע אותי כרגע כי אני לא יכול להמשיך ולהשתמש בו בPHP. אודה מאוד לעוזרים

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. שלום יצרתי קשר בין התוכנה שכתבתי ל-DB ואני צריך להדפיס טבלה לתוך JFrame (צריך להשתמש ב-Graphics). ואומר שההתחלה של המתודה צריכה להיות: public void name(Graphics g) איך עושים את זה? תודה

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. Started by G.P.S,

עליי לכתוב פעולה אשר מקבל מערך מסדרת אותו מהמספר הקן לגדול ומחיזרה את המערך המסודר static int[] Da(int[] a, int x) { int[] b = new int[a.Length - 1]; for(int i=0;i<a.Length;i++) { if (i == x) break; else b[i] = a[i]; } return b; } static int[] Ma(int[] a) { int[] b = new int[a.Length]; int[] c = a; int p=0; for (int i = 0; i < a.Length; i++) { int min = c[0]; for (int j = 0; j < c.Length; j++) { if (c[j] < min) { min = c[j]; p = j; } } c = Da(c, p); b[i] = min; } return b; } static void Main(string[] args) { int[] t = { 2, 3, 1,4,5,7,6 }; t = Ma(t); for (int i = 0; i < t.Length; i++) Console.Write(t[i] + " "); } זה…

• 6 תגובות
    • 4.6k צפיות
  17. Started by Dimka,

שלום, התוכנה שלי מבוססת על קריאת קובץ טקסט (שורה שורה) ואמורה לשמור מילים מסוימות מהטקסט ולאחר מכן לעבד אותם. לפי איך שאני רוצה לבנות את זה, כל הנתונים שאצטרך לשמור מהשורה ייכנסו ל-struct אחד שיצביע על הבא אחריו. אני רוצה להשתמש ב-malloc כדי לשמור ולקשר אותם אחד לשני. המבנה בעצם צריך להכיל כמה מחרוזות ואולי מספרים. הבעיה כשאני מקצה בעצם זיכרון, אני מקצה זיכרון למצביעים, לא למחרוזות שלמות. אני כמובן לא רוצה אחרי זה להתעסק עם הקצאת מחרוזת ולהצביע עליה (זה יקשה על שחרור הזיכרון בסיום התכנית). קיצד נכון לעשות את זה? כרגע ה-struct שלי בנוי כך פחות או יותר: struct abc { char *a; char *b; struct abc *next; } הכי חשוב לי האפשרות לשמור מילים בתוך ה-struct עם malloc ולשחרר א…

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Started by bdoron,

לאחרונה התחלתי לעשות פרויקט משל עצמי, רק בשביל לצבור נסיון , מאחר ואין לי איזה מדריך הייתי רוצה לדעת אם אני עושה הכל לפי המקובל, אז אני ארשום דברים שעשיתי ואתם תעבירו ביקורת האם זאת הדרך המקובלת בתעשיה.. 1. אז נתחיל עם sql server, יצרתי DB שמכיל מספר טבלאות עם קשרים בניהם.. 2. יצרתי דף login שמרכיב סיסמה ואימל... שלמעשה ברגע לחיצת לחצן הלוגין הוא בעצם ניגש לDB בודק את הסיסמה והאימל ובהתאם להרשאה שלו אני שולח אותו לדף מסויים זה הקוד : protected void Page_Load(object sender, EventArgs e) { if (Request.HttpMethod == "POST") { _IsValid = false; SqlConnection _conn = new SqlConnection("Data Source=WINDOWS-PC;Initial…

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. היי, שאלה בשביל חבר לא מהפורום אז הנה התרגיל: צריך למצוא חוקיות (בהצגה עשרונית) לקבוצת מספרים שהסכם הבינארי שלהם שוה לאפס. סכם זה נגיד 92 + 18 שווה ל-0 ו 12 +9 שווה ל 11 כלומר, תמיד מורידים את הספרה שמשאירים בצד. (קצת קשה להסביר) מקווה שהבנתם אשמח לעזרה

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by eido300,

ניסיתי להציג message box והמהדר כתב לי Cannot assign to 'Show' because it is a 'method group' חיפשתי על זה קצת באינטרנט ולא מצאתי שום דבר מועיל, אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי מה הוא רוצה. תודה.

• 6 תגובות
    • 878 צפיות
  21. בימים אלה אני צריך להחליט האם להתחיל תואר ראשון במדעי המחשב באוניברסיטה הפתוחה. כמעט ואין לי רקע בתכנות. השאיפה העיקרית שלי היא לרכוש כלים ידע וניסיון כדי לעסוק בפיתוח AI ליישום מערכות שונות ותחום הגיימינג. השאלה שלי אליכם היא כמה מומלץ אם בכלל להתחיל תואר למען השאיפה הזו. ואיפה זה מומלץ לדעתכם. תודה מראש לעוזרים

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  22. Started by THE-MASTER,

אני כרגע בשלבי סיום של בניית תוכנית לפתירת סודוקו וזה ככל הנראה יהיה על המסך השחור ואני מעוניין שזה יהיה בממשק גרפי של טבלה בתוך חלון איך אני יכול לבצע את זה בשפת C. אני צריך שקליטת הנתונים תהיה דרך לוח וכמו כן הלוח הפתור יוצג על לוח. מה אני צריך ללמוד בשביל לממש את זה או אולי אתם יכולים לעזור לי.......... בתודה מראש

• 6 תגובות
    • 6.3k צפיות
  23. אהלן לומד בספר ג'אווה סקריפט ויש לי קושי בתרגיל: let foo = thursday; if (foo === 'Thursday' || foo === 'thursday' || foo === 5) { console.log('Yay! Thursday!') } מה הטעות שגורמת לקונסולה לכתוב? Uncaught ReferenceError: thursday is not defined <anonymous> file:///home/ron/Documents/JS/source.js:1 תודה!

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. Started by TomerPerez,

#include <stdio.h> void main() { int x; char ch; printf("Enter a number"); scanf_s("%d", &x); printf("You have entered the number %d\n", x); printf("Enter one char and press enter: \n"); fflush(stdin); ch = getchar(); printf("you entered the char"); putchar(ch); putchar('\n'); getch(); } לפני כמה ימים קיבלתי ספר לתכנות בשפה C מחבר. הספר יחסית ישן אבל הוא המליץ לי עליו. אני לא מצליח להריץ את הדוגמה הבאה כמו שצריך. ניסיתי להשתמש בפונקציה _flushall() או בfflush(stdin) הספר משנת 2001 ונכתב על יד יואב נתיב אם ללמוד מהספר הזה הוא בזבוז זמן אשמח אם תוכלו להמליץ לי על ספר אחד, ספר למתחיל. מקווה שתוכלו לעזור לי

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. http://pc.ign.com/articles/641/641567p1.html אותי אישית הכי מעניין כמובן ה NETCODE.

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.