עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by -Tal-,

שלום לכולם משהו קטן שאני צריך בו עזרה.... אני צריך להתבר ל FTP באמצעות קובץ BAT, העניין הוא שהמשתמש צריך להכניס כקלט את הכתובת IP שאליה צריך להתחבר... השם משתמש והסיסמא יהיו קבועים מראש וגם הפעולות שהוא צריך לעשות בשרת יהיו קבועות.... כל העניין הוא הבקשה מהמשתמש של הכתובת IP אשמח לעזרה תודה

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by gtilx,

שלום התחלתי ללמוד wpf ויש לי בעיה ב-binding של TEXTBOX ל-PROPERTY מסויים. אז ככה, באופן כללי אני בונה משחק שש בש. הלוגיקה פחות או יותר גמורה, עכשיו נשאר לשלב אותה עם ה-GUI . על המסך שמתי TEXTBOX שמטרתו להציג את מספר הלבנים (נניח של הצבע הלבן) שנמצאים "בכלא", או במילים אחרות נאכלו. כמובן שיש לי PROPERTY שמחזיר את ה- int הרלוונטי, אבל הוא נמצא בתוך היררכיה של מחלקות ולכן אני לא יודע איך לפנות אליו בעזרת ה- wpf ולהציג אותו ב-TEXTBOX. מקווה שהבנתם, תודה מראש לעוזרים. הסבר קצר של ההיררכיה: פרויקט BL (שמופרד מפרויקט ה- GUI) ---> מחלקה ראשית LogicGame---> המחלקה LogicGame מכילה בתוכה אובייקט מסוג Player ---> המחלקה Player מכילה בתוכה אובייקט מסוג Jail (ה"כלא") -…

• 6 תגובות
    • 2.2k צפיות
  3. Started by adammosa,

אני צריך מישהו או מספר אנשים שמבינים בC++ ויש להם זמן, הפרוייקט הוא בעצם שרת פרטי עבור איזה משחק. היה לנו מתכנת אך לצערנו הוא התגייס והוא השאיר את הקוד סורס עבורנו (עם הבסיס + שיפורים למשחק) עבור המתכנת הבא. במידה ואם הוא מעוניין להיות חלק מן הפרויקט, לאחר עליית המשחק אפשר לדון איתו על אחוזים לטווח הארוך. זה יכול להצליח ויכול להניב רווחים דיי יפים בעתיד.

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. היי, אני צריכה לכתוב Socket בג'אווה. הבנתי מזה ואיך זה הולך בכללי.. אני אני כותבת את ה- Client בג'אווה, והServer הוא בC++. אם אלו 2 שפות שונות. אני צריכה להוסיף משהו בכתיבה? ויש לכם איזה המצלות/תדרוך? כי קצת איבדתי את עצמי עם זה.. :s05: תודה רבה!!

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. אהלן אני צריך לחשב את ההפרש בחודשים בין שני תאריכים באופן מדויק. חיפוש קצר בגוגל הפנה אותי לתשובה הנ"ל: This method uses the number days in its calculations and rounds down to the nearest number of whole months. For example, given a start date of 10/30/00 and an end date of 11/30/00, one month is returned; however, an end date of 11/29/00 returns a zero. For this method, use the following formula =IF(DAY(LDate)>=DAY(EDate),0,-1)+(YEAR(LDate)-YEAR(EDate)) *12+MONTH(LDate)-MONTH(EDate) עכשיו, שאלתי את המדריך בלימודים והוא טוען שניתן להגיע לפתרון ע"י "חישוב פשוט של ההפרש בין התאריכים, ולחלק בנתון עזר" כדבריו. אני לא מאמין שניתן לעשות זאת ולקבל תוצאה מדויקת - דגש על …

• 6 תגובות
    • 8.5k צפיות
  6. היי חבריה, עם מי אפשר לשוחח בנדון, המדובר באתר מכירות תודה

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by pazer005,

יש לי על המחשב שרת XAMPP. לאחר שקניתי רישיון, קיבלתי קוד SSL מוצפן ואין לי מושג איפה בדיוק אני מכניס אותו ואיך אני מגדיר את כל העניין הזה על השרת. ניסיתי לחפש בגוגל אבל אני לא מוצא משהו רלוונטי או שאני לא יודע מה בדיוק לחפש...

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by david_comp,

שלום, בא נניח את הסיטואציה הבאה: יש לי שרת שמדווח על שינוי מזג האוויר ללקוחות שמתחברים אליו. Client A פונה ל Server כדי שיתן לו את תחזית מזג האוויר Client A יודע בדיוק את ה IP וה PORT (פרוטוקול TCP\IP) ומבצע רישום לשרת פעם יחידה. מאותו הרגע ה Server מודיע על כל שינוי מזג האוויר ופונה ל Client לעדכן אותו (ה Server יודע בדיוק מה ה IP של ה Client כיוון שברישום ה Client שלח אליו את הכתובת IP שלו) עכשיו לשאלות: 1. במידה וה Client יושב מאחורי NAT כיצד ידע השרת לחזור לאותו ה Client (למרות שיש לו את ה IP שלן) לאחר שה Client נרשם פעם יחידה? 2. במידה והלקוח משנה כל פעם את הכתובת שלו (כי הוא מקבל כתובת IP מחדש בכל חיבור לאינטרנט) כיצד ידע ה Server להחזיר לו תשובה? תודה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by Vatos-Locos,

היי, אני משתמש בסקריפט המצורף בכדי למחוק את כל הקבצים הישנים יותר משבוע. הבעיה היא, שברוב המקרים הקבצים לא יושבים בתיקיה אחת אלא בתוך סאב-תיקיות בתוך תיקיה אחת, ואני לא רוצה להריץ עשרות סקריפטים שונים לכל סאב-תיקיה בנפרד (בנוסף לזה ששמות הסאב-תיקיות משתנה בהתאם לפרויקטים וכו'). אשמח אם תוכלו לעזור לי להכיל את הסקריפט הזה על כל הקבצים שבתוך כל הסאב-תיקיות של התיקיה שנקבתי בסקריפט. תודה ' ################################################################ ' # cleanup-folder.vbs ' # ' # Removes all files older than 1 week ' # Authored by Spencer Kuziw (s.kuziw-at-epic.ca) ' # Based on code by YellowShoe ' # Version 1.0 - Sept 23 2008 ' ################################…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. אני בונה מסד נתונם ומערכת שתכניס אליו נתונים. אני רוצה שיהיה לי תא שהערך שלו יהיה מיוחד.. כלומר לעשות איזה תא, לקרוא לו ID ולהגדיר לו שהוא יעלה ב1 כל פעם (אני משתמש ב SQL SERVER EXPRESS לצורך העניין) עד פה אין בעיה (האמת היא שבכלל אין בעיה אבל זאת שאלה יותר תאורטית) ]אני לא מכניס "הרבה" שורות והבנתי שהגודל המקסימלי של int ב SQL SERVER EXPRESS יכול להגיע ל 2147483647 אז אני לא אגיע לזה גם עוד 1000 שנים, אבל מה עושים כשעוברים את המספר הזה (לא אצלי כמובן.. אבל זה גרם לי לחשוב) איך מטפלים בזה? חשבתי לעשות תא ייחודי שיהיה לפי תאריך ושעה (datetime) ויש שם דיוק של אלפיות השניה אז זה כנראה יהיה מיוחד.. אבל מעניין אותי מה באמת עושים תוכניתנים (לא חובבים כמוני) איתי

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by Styx,

יהתרגיל תמונה מיוצגת במחשב על-ידי מערך דו-מימדי שכל איבר בו הוא ייצוג של פיקסל בתמונה. התוכן/מספר מייצג את הצבע של הנקודה.טשטוש תמונה מתבצע באמצעות החלפה של כל פיקסל בערך הממוצע (המעוגל כלפי מעלה) של הפיקסלים שמסביבו (כולל אותו עצמו) עכשיו בניתי את רוב התוכנית רק חסר לי את החלק של ההדפסה של המטריצה החדשה שקצת אני הסתבכתי מאיפה לקחת אותה-אם מישהו יכול לתת לי כיוון זה יהיה נהדר ודבר שני למדנו שבהגדרה של פונקציה שמקבלת מטריצה מספיק לרשום int fucn (int a[][N] אבל שאני משאיר את הסוגריים הראשונים ריקים זה לא מסתדר הקוד #include <stdio.h> #define N 6 #define M 8 int ifInside (int rows, int cols); int avgAroundLocation(int pic[N][M], int rows, int cols); void copyToNewA…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by Xtreme Sound,

שלום, אני תקוע על תרגיל ב- C ואין לי מושג איך לגשת אליו. מבקש את עזרתכם, תודה!!

• 6 תגובות
    • 915 צפיות
  13. Started by RonCohen,

עריכה: קיצר אפשר מדריך איך להשתמש בפרפורמנס קאונטר Performance Counter על מנת להציג גרם של שימוש במעבד ורם כמו בטסק מנג'ר?

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by naor586,

הורדתי מהאינטרנט קוד של נעילת דלתות ורציתי ללמוד אותו אבל יש eror בקימפול /******************************************* Keypad and LCD lock on Pic16f628A with 3*4 keypad Project name: Combination Lock (Demonstration of the Keypad Library routines) LCD Display in 4-bit mode on PORTA Keypad on PORTB Door1 = 18 Door2 = 22 Door3 = 27 Door1 & 2 = 14 Three Attempts before Alarm Designed: By Ky Dat Nguyen (Student) From: Australia (Victoria University) year:2013 Course: EBES *****************************************/ unsigned char var1, var2, kp; char attempts=0; char state = 1;//start from state 1 char txt[4]; char text[] = "Combination Lock" ;//message text cha…

• 6 תגובות
    • 3.5k צפיות
  15. אני חדש בכל הקטע הזה של תכנות ... אני לומד מהאינטרנט בעיקר... יש לי תוכנה שאני רוצה לעשטת שקשורה לשיבוץ נתונים בטבלה לפי קטגוריות וגורמים משנים לדוגמה : חייל בדרגה מסוימת עושה שמירה לצורך הענין רבט וחייל בדרגה גבוהה יותר סמל לא יעשה אותה משימה אבל כן יעשה טורנות סמל וכד' כמה מסובך זה צריך להיות? ובאיזה שפה הכי כדי לעשות את זה

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. ערב טוב יש לי קומבובוקס המכיל אובייקטים מסוג צבע. כל רכיב מופיע כקוד הצבע שלו. לדוגמה לבן מופיע כ java.awt.Color[r=255,g=255,b=255] יש דרך לשנות את הטקסט שמופיע כך שבמקום הקוד יופיע פשוט white ? בתודה מראש

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by RocknRolla,

אני רוצה לפתוח אתר לקרוב משפחה שלי אבל רק התחלתי להתעניין אני רוצה אתר מאוד פשוט רק מידע שיהיה בו. השאלה שלי זה לגבי איכסון ולינקים. נגיד אני מתקשר לחברת איכסון, איך עובד האיכסון עצמו? אני מגיע אליהם או שולח להם את הקובץ HTML והם מעלים את זה לשרתים שלהם? ואם כן אז איך אני אמור לעשות לינקים? כי את הלינקים אני פותח לפי המיקום על המחשב שלי אבל אצלם זה יהיה שונה אז ככה שאין לי מושג איך לעבוד עם קישורים (זה קישורים פנימיים לפי מה שהבנתי?)

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. Started by iem,

שאלה כביכול מתחילנית, אבל האמת אף פעם לא נגעתי בעניין... יצא לי להיתקל בכמה תוכניות עם הביטוי נניח: if (a) { . . . } הכוונה שזה שקול ל- if(a!=0) { . . . } ?? רק רציתי לוודא.... תודה !

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. Started by dror1984,

אשמח לקבל הסבר מעמיק על הפונקציה ובייחוד על מה מחזירה הפונקציה!

• 6 תגובות
    • 3.7k צפיות
  20. Started by smootskin,

היי לא מצאתי מקום מתאים יותר לפרסם, מצטער אם טעיתי. הבעיה: אני לא מצליח להתחבר ל - SQLSERVER זה מה שאני מקבל: http://img707.imageshack.us/i/errorfgx.jpg/ אני לא יודע מה לכתוב בהתחברות... תודה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 2.3k צפיות
  21. שלו, סיימתי י"ב ואני חצי שנה לפני גיוס. המורה שלי למחשבים הציעה לי בינתיים תוך כדי עבודה לעשות את פרוייקט ה-5 יחידות ב-JAVA. היא ביקשה בנוסף לנסח הצעת פרוייקט שיתאים ל-5 יחידות לימוד. יש לי כמה שאלות בעניין: 1. אם אני אסתפק בפרוייקט לא גדול מידי איזה משחקים פשוטים יכולים להתאים ל-5 יחידות? 2. אם אני רצה ממש להשקיע ולהקדיש הרבה זמן לזה, איזה משחקים טיפה יותר מורכבים אפשר לעשות? הידע שלי הוא ידע של תלמיד תיכון שסיים 5 יחידות בציון גבוה ולא יותר מזה. השאלה היא איזה משחקים של תנועה או דברים כאלה ניתן לעשות? תודה מראש

• 6 תגובות
    • 5.7k צפיות
  22. אוקיי נפל עלי יום אחד רעיון שאני רוצה לממש, אך אין לי ממש רקע בנושא. אם למישהו פה יש רעיון הוא יתקבל בברכה. הרעיון הוא לכתוב תוכנה שתוכל לגרום לטשטוש שכל חלון אחר, כך שלא יהיה אפשר לראות מה כתוב/מה מוצג באותו חלון(כשחלון יכול להיות תיקייה, משחק, חלון שיחה וכו'. את הUI אין לי בעייה לתכנת. ליצור רשימה של החלונות הפתוחים ולאפשר בחירה של חלון מתוכם בעזרת C# היא משימה פשוטה יחסית. הבעיה היא כיצד לגשת למידע שכל תוכנה שולחת למערכת ההפעלה כדי שתוכל להציג אותו על המסך. אני מאמין שזה עובד ככה, אבל אין לי ממש מושג איך עובדת מע' חלונות(אני על XP) בקטע הזה. בקיצור שאלתי אליכם - כיצד אתם חושבים שהכי טוב לטשטש חלון?(בלי סתם לצייר מעליו חלון חדש שחור שמסתיר אותו או משהו ) לרקורד י…

• 6 תגובות
    • 2.1k צפיות
  23. Started by baruchiro,

מישהו יכול להסביר לי איך עושים את הפרויקט, ובאיזה נושא עושים אותו? (שאלתי את המורה, אבל הוא לא יודע..)

• 6 תגובות
    • 5.2k צפיות
  24. Started by IlanF,

אני מנסה לקרוא ערך מהרג'יסטרי, הערך קיים, אבל משום מה המתודה RegistryKey.getValue מחזירה לי null RegistryKey oemInfo = Registry.LocalMachine; oemInfo = oemInfo.OpenSubKey(@"SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion"); //check if oemInformation key exists if (oemInfo.OpenSubKey("OEMInformation") != null) { try { oemInfo = oemInfo.OpenSubKey("OEMInformation"); Console.WriteLine(oemInfo.GetValue("Manufacturer").ToString()); } catch {} } עד כמה שידוע לי הקוד נכון, רץ כמו שצריך וכו'.. כמובן שמתקבלת שגיאה ש oemInfo.GetValue("Manufacturer") הוא null, אבל אם אני עושה oemInfo.GetVal…

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  25. Started by jeet87,

יש לי בעיה בסקריפט המצורף, יש לי פונקציה שאני רוצה להפעיל כשאני לוחץ על תגית P (פסקה) ואמור להפתח לי חלון alert של JS הפונקציה עובדת טוב אלא שאם יש לי תגית div שבה אני מכניס דרך JS עוד תגית P הפונקציה של Jquery לא מזהה אותו אני חושב שזאת בעיה בפונקצית הready תודה על העזרה [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים