עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by adiperets-xsen,

1. כמה פעמים תודפס האות a בהרצת הקוד הבא: for (i=0; i<=5;i++) print a;] 1 5 6 לא תודפס האות a 2. בשפת C, מה יהיה הערך של המשתנה j בסיום ריצת קטע הקוד הבא: j=0; for (i=0 ; i<4 ; i++) j=j+i*2; 6 10 12 14 6. כמה בתים (bytes) של זכרון יש ב-200 קילו-בייט? 200000 200 204800 200120 7. איזה מהכתובות הבאות אינה חוקית ב-ipv4 ? 192.168.1.216 10.0.1.54 172.16.311.4 128.66.255.255 8. בשפת C, מה תדפיס למסך השורה הבאה: printf("%d + %d = %d",5,8,5+8); 5 + 8 = 5 + 8 8 + 5 = 13 8 + 5,8,5 %d + %d = %d 9. אתר מכיל דף login מסוים (עם שדה משתמש וסיסמא), איזה קלט היית מזין בשדה המשתמש על מנת לעקוף את מנגנון הזיהוי באמצעות התקפת SQL Injection? admin' select password=no;-- admin' and…

• 6 תגובות
    • 12.3k צפיות
  2. אני כרגע לומד מסלול של פיתוח תוכנה (MCPD), דיברתי עם כמה אנשים אצלי בעבודה (אני עובד בחברת הייטק בתור בודק) והם הסבירו לי שחוץ מהקורס ישנם עוד דברים מאוד חשובים מעבר לכתיבה של הקוד כמו למשל הדיז'ן שלפני, דברים כמו מבני נתונים ואלוגריתמים השאלה שלי היא לאחר סיום המסלול שלי במידה וארצה להמשיך וללמוד ובאמת להתפתח איפה אוכל ללמוד דברים כאלו וכמה הם יועילו לי ?

• 5 תגובות
    • 942 צפיות
  3. Started by asaf172,

שלום אני רוצה להמיר טבלה בקובץ אקסל למערך (דו מימדי) בC# נניח וקיים קובץ אקסל במחשב, בשם book1, וב sheet1 כל התאים בטווח A1 עד C3 מלאים במספרים שלמים. איך אני אומר לC# ללכת לתאים A1:C3 שבsheet1 שבקובץ book1 ולהמיר את התאים האלה למערך int דו מימדי? ואיך אני עושה הכל רק הפוך? כלומר יש לי מערך int דו מימדי בc#, ואת המערך הזה אני מעתיק לתאים מסויימים בsheet1 שבbook1.. תודה רבה אסף

• 13 תגובות
    • 5.3k צפיות
  4. Started by 8us.co.il,

עקב הביקוש הרב החלטתי להקל על חייכם ,הכנתי עיצוב עם מוד CS מובנה לא דורש התקנה !!! הוראות העתק את כל הקבצים לתיקיה ראשית של הפורום PHP ,תאשר להחליף אותם. כנס ללוח בקרה למנהל הראשי >> עיצוב >>רכיבי עיצוב שם יש לך 3 קטגוריות תבניות סגנונות ערכות תמונות תעשו רענן בכל אחד מהם ליד העיצוב prosilver בהגדרות CS תעשו הפעלה וזהו מוכן!! CS עיצוב מוכן (לא דורש התקנה) כמובן שאני ממליץ לעשות גיבוי של הפורום לפני התקנה!! הפורום ניבדק! עובד 100 אחוז!! אז תגידו תודה ותנו זכויות יוצרים תהנו!! כמובן שהעיצוב יראה הרבה יותר יפה שיהיה הרבה קטגוריות ומעל כל קטגוריה תהיה תמונה.. דוגמה של העיצוב http://mycomp.co.il/forum/index.php הורדה: mycomp.co.il/cs.rar הזכויות שמורות ל http:/…

• 0 תגובות
    • 852 צפיות
  5. Started by 1yuvalo,

אני מנסה לפתור את השאלה הזו אבל לא ממש הצלחתי , מקווה שתוכלו לעזור לי בה. 1. כתוב פעולה רקורסיבית המקבלת מספר שלם ומחזירה מספר שבו כל ספרה אי-זוגית תוחלף בספרה קטנה ממנה באחד. כלומר אם התוכנית מקבלת : 3378 אז היא תחזיר : 2268 (מקבלת: 3968 מחזירה: 2868 ) מה שניסיתי בינתיים זה זה : אין ממש "כתובת קוד כזו כי אני לא יודע איך לשים כזה דבר אז העתקתי הכול : import java.util.*; public class halfsimilar { public static void main(String[] args) { Scanner reader = new Scanner(System.in); int num = 3378 ; System.out.println(peoola(num , 0)); } public static int peoola (int num , int digits) { if(num<10) { if(num%2==1) return (num-1) ; else return num …

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by captaincaveman,

אני כותב log parser/analyzer ל-logs של המוצרים שלנו. אני רוצה להציג את כל ה-log למשתמש ולאפשר לו להחיל פילטרים בהתאם לאופציות שאספתי במהלך הקריאה וה-parse של ה-log בהתחלה. הבעיה שאני נתקל בה היא ש-RichTextBox לא מצליח להתמודד עם כמות כזו גדולה של מידע, לוקח דקות ארוכות לשורה כמו "rtb.text = string" להתבצע כשהמחוזרת בגודל כמה עשרות MB. קבצי ה-log שלנו יכולים להגיע גם למספר GB...

7. Started by baronlior,

היי, שמעתם בוודאי ש Java 7 שוחררה לפני מספר חודשים. סיכמתי כמה מהשינויים היותר משמעותים כאן: http://www.softwarearchiblog.com/2011/10/java-7.html מקווה שמתמצאו את המידע מעניין, ליאור

• 0 תגובות
    • 751 צפיות
  8. Started by Get-Process,

היי אני התקנתי את הVs 2011 developer preview וכתוב שניתן לפתח שם Windows Driver ואני מחפש בProjects ואני לא מוצא .. האם אני צריך להתקין איזה add-in כדי שאני יכול לפתח?

9. Started by malikl,

אני חיפשתי להוריד ADX COM Add-In ולא מצאתי. האם משהוא מכיר את זה, האם יש למשהוא את ההתקנה? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 865 צפיות
  10. Started by danh2,

שלום, ישנו פורמט של Popup אשר כאשר נכנסים לאתר הוא מכסה את האתר המדובר ומבהיר / משחיר ב50% את כל שאר המסך למעט החלון המדובר, בתוך החלון נדרשים להכניס מספר פרטים לדוגמא: כתובת האימייל וכו וכו.. דוגמא לכך: http://www.daydeals.co.il שנכנסים לאתר יקפוץ לכם חלון עם בקשה להכניס את כתובת האמייל שלכם. אני רוצה לדעת כיצד אני יכול ליצור חלון דומה, באיזה שפה מדובר ומה אני צריך לעשות על מנת לעשות דבר דומה... היכן אני יכול לראות מדריכים או מידע שיעזור לי... עיצוב לחלון יש לי, חשבון במערכת רב מסר - המערכת של האימיילים יש לי... אני לא יודע כיצד ליצור חלון כזה שקופץ - ונסגר בצורה נעימה ולא מטרידה... ושהמערכת תדע אוטומתית האם ראית את החלון כבר וסגרת אותו - הכוונה שלא יהיה חלון מציק שמישה…

• 2 תגובות
    • 693 צפיות
  11. שלום אני רוצה להוציא ממשנה מסויים מילה, הפונקציה תיקח בנוסף 20 תווים לפני המילה ו 20 תווים אחרי המילה $search = "system"; $post = "this is a script for my searching system on my site, it's show the result only once but not on while func"; $offset = strpos($post, $search); $start = $offset - 20; $end = $offset + 20; $result = substr($post , $start, $end); echo "Result : $result <br />"; זה הקוד $search - זה המילה שאני רוצה למצוא במשתנה $post והקוד צריך לקחת 20 תווים לפני ו20 תווים אחרי הקוד שהבאתי עובד רק במידה ויש תוצאה אחת אני רוצה שהוא יעבוד ביותר מתוצאה אחת לדוגמא נוציא מהשתנה $post את המילה on שמופיע כמה פעמים ניסיתי לעשות לולאה עם strpost($sea…

• 2 תגובות
    • 784 צפיות
  12. Started by yosefor,

צהריים טובים. אני כותב עכשיו עורך טקסט (ב GTK+, שפת C) ואני נתקל בבעיה קשה - קידודים. תיבת הטקסט של GTK+ מקבלת רק קידודי UTF-8, ולכן אני צריך להמיר כל קובץ שנפתח ל UTF-8. זה פשוט מאוד: אני פותח קובץ, קורא את כל התווים שלו למחרוזת (שהוקצתה דינמית בהתאם לאורך הקובץ), ממיר את התווים ל UTF-8 וכותב אותם לתוך תיבת הטקסט. כאן אני נתקל בבעיה: קובת בקידוד UTF-8 שמומר לקידוד UTF-8 עושה בעיות. השאלה שלי היא איך אני יכול לדעת מה קידוד הקובץ (ובהתאם לכך לדעת האם להמיר את הקובץ) ? אשמח מאוד לעזרה, יוסף אור

• 8 תגובות
    • 2.4k צפיות
  13. Started by dorshay4,

היי, אני מחפש ספר ללימוד java. כרגע אני בתחילת לימודי י"ג בהנדסת תוכנה,ובתיכון למדתי c# 10 יחידות. אני מחפש ספר ברמה בסיסית+. תודה ,דור

• 4 תגובות
    • 10.8k צפיות
  14. Started by pooki_1,

שלום יש לי קצת בעיה עם הגדרת מערך דינאמי של מבנים בc נניח ויש את המבנה הבא typedef struct { int id; char name[24]; . . . }kid ועכשיו אני רוצה להגדיר מערך דינאמי של ילדים כאלה, אז רשמתי ככה: kid *w; w= (kid*) malloc (sizeod(kid)); במצב שנוצר משום מה הוא בונה לי מספר לא ברור של תאים שאני יכול להתייחס אליהם כאשר אני רושם לדוג' kid[60].id השאלה היא אם לא היה יותר נכון להגדיר את זה ככה: kid **w; w= (kid**) malloc (sizeod(kid)); ואז להגדיר כל תא בנפרד ע"י w[next] = (kid*) malloc (sizeof(kid)); בכל מקרה, אני צריך גם דרך לדעת מהו גודל המערך, בלי משתנה עזר, אז ניסיתי לעשות כך size = sizeof(w[0]) / sizeof(w); וגם זה לא הלך, סליחה על החפירה אבל באמת שכבר אני לא יו…

• 10 תגובות
    • 5.7k צפיות
  15. Started by gal_il50,

שלום, יש לי קובץ טקסט שמכיל שורות כאשר בכל שורה יש לי 4 שדות שמופרדות בניהם ע"י תו מסויים ואני אמור לקרוא אותם לתוך ה-SortedList, השאלה שלי היא אם אני קורא את אותה השורה לתוך ה-SortedList איך זה מסתדר מבחינת ה-Key וה-Value ? האם אפשר לקרוא את זה לתוך ה-SortedList או אולי עדיף להשאיר את השורה כמו שהיא וכאשר אני רוצה משהו מסויים לחלץ מה-SortedList ?

• 4 תגובות
    • 708 צפיות
  16. Started by ofeking109,

שלום לכולם. מצאתי את הקטע קוד הזה (כמובן ששיניתי אותו לפי צרכי) : איך עושים שקובץ הסאונד לא התנגן בלופ? cimport javax.swing*; import sun.audio.*; import java.awt.event.*; import java.io.*; public class Sound { public static void music(){ AudioPlayer MGP = AudioPlayer.player; AudioStream BGM; AudioData MD; ContinuousAudioDataStream loop = null; try{ BGM = new AudioStream(new FileInputStream("c:\\eating.wav")); MD = BGM.getData(); loop = new ContinuousAudioDataStream(MD); }catch(IOException error){ System.out.print("file not found"); } MGP.start(loop); } }

17. Started by gkman,

היי לכולם- בהמלצתכם התחלתי לעצב את האתר שלי עם תגיות DIV- הרבה יותר פשוט מטבלאות - תודה. אבל בכל זאת יש לי DIV שאני משתמש לעטוף את התפריט ( התפריט מאונך) שלי. הבעיה היא שאני רוצה שהגודל של הDIV יגיע עד סוף העמוד ובנתיים הוא רק נצמד לטקסט. נסיתי להגדיר HEIGHT ל- מאה אחוז אבל אז הוא רק מגדיל אותו לאורך של הגודל של המסך וכשאני גולל למטה עוד הוא מפסיק. יש הצעות?

• 1 תגובה
    • 826 צפיות
  18. Started by gilp123,

שלום, אני ניסיתי לפתוח אתר ב - WORDPRESS וקצת הסתבכתי. רשום שם להתקין תוכנה - אני מוריד אותה ואין שום קובץ התקנה. מישהו יכול לעזור לי?

19. Started by wow,

יש לי תרגיל שבו יש לי כל מיני צורות שמורכבות מכמה פרמטים כמו נק' (X ו-Y) רדיוס למשל ו-ID לכל צורה אני אמור לכתוב קלאס שמחזיק את כל הצורות ב-SortedList. בשביל זה קודם כל יש לי את מתודת ה-ADD שהיא מוסיפה צורה ל-SortedList. קודם כל ב-MAIN אני יוצר צורות כמובן. עכשיו יש לי את הקלאס שאמור להחזיק את הצורות ב-SortedList public class Can { SortedList mSortedList; public Can(SortedList shortedList) { this.mSortedList = shortedList; } public void Add(Shape shape) { string[] split = shape.ToString().Split(new char[] { ' ' }); string shapeID = split[2]; this.mSortedList.Add(shape.id, shape); } } ב-MAIN אני רושם (אחרי שי…

• 18 תגובות
    • 2k צפיות
  20. Started by Zeev86,

יש לי שלוש מחשבים בבית. כתבתי תוכנת צאט פשוטה ששולחת נתונים עם winsock. ניסיתי פורט 81, 2021 (זה שנתתם בדוגמא האחרונה בdotnet) וכל פורט אפשרי אחר. ממחשב נייד (Win7) למחשב נייח (Win7) הכל עובד בסדר. אבל כשאני מנסה להתחבר ממחשב נייד למחשב נייח ב' (WinXP), אין שום סימן לקבלת מידע. מה יכולה להיות הבעיה? במחשב הנייח ב' הבעייתי פתחתי פורטים ב: - NOD32 - TP Link port forwarding - WinXP Firewall שום דבר לא עזר. עשיתי אתחול לראוטר, גם לא עזר. מה יכולה להיות הבעיה?

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by AliceInChains,

אני מתחיל בכתיבת פרוייקט 5 יח' של אתר למכירת מכוניות. עיצבתי לוגו, וגם כמה בנרים לאתר, כדי להתחיל לבנות MasterPage ולהתחיל לעבוד. עם זאת אני מבולבל, אין לי מושג מאיפה להתחיל, קשה לי לקבל רעיונות לקונספט נכון לאתר, כמו דף התחברות נפרד למשתמשים או איזור להתחברות בדף הבית וכו'... האם משהו יכול להמליץ על אתר או מדריך בו כתוב כיצד הכי נכון לחלק את האתר, אילו דפים וקישורים נחוצים, ואילו טעויות לא לעשות?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by EITAN4,

אני מפעיל מכונה וירטואלית עם XPMODE שמאפשר להפעיל אפליקציה מתוך המכונה הוירטואלית אל המכונה הפיזית . כאשר מפעילים את הפליקציה הכל זה עובד מעולה . וכאשר סוגרים אותה. לאחר 5 דקות המכונה הוירטואלית ברקע נסגרת חיפשתי ומצאתי את זה http://blogs.technet.com/b/windows_vpc/archive/2009/11/09/auto-start-and-close-options-for-windows-virtual-pc.aspx ואני מאוד מעוניין לדעת כיצד להפעיל את הסקריפט הזה Script #4: Set VM to Never Hibernate העתקתי את הקוד 1: Option Explicit ' Force explicit variable declaration. 2: 3: Dim defaultVMTag, defaultVM, objArgs, objVPC, vmName 4: Set objArgs = WScript.Arguments 5: Set objVPC = CreateObject("VirtualPC.Application") 6: 7: defaul…

• 1 תגובה
    • 917 צפיות
  23. Started by Kirma,

שלום אני רוצה לחתוך משתנה מסוים עד למילה מסוימת לצורך ההמחשה המשתנה הוא $post והוא מכיל line1 line2 line3 <!over> line4 line5 עכשיו אני לחתוך את המשתנה ברגע שמגיעה המילה "<!over>" (לא כולל) * חשוב לציין שאין קשר למספר השורות (לפעמים זה יופיע אחרי שתי שורות ולפעמים אחרי 5 שורות) ניסיתי לעשות עם explode ועם strpos ללא הצלחה .. תודה מראש לעוזרים

• 6 תגובות
    • 779 צפיות
  24. Started by Zelig,

האדם שהמציא את שפת C (יחד עם ברייאן קרנינגן) ואת UNIX (יחד עם קן תומפסון) נפטר. כל מי שמתשמש היום במחשב או פלאפון, במכונית או בכרטיס אשראי, ואפילו במכונת כביסה - נהנה מהשפעתו הישירה והעקיפה של dmr על עולם המחשבים. http://en.wikipedia.org/wiki/Dennis_Ritchie אני יכול רק לקוות שהוא יזכה לכבוד הראוי לו, ואולי לחלק קטן מפולחן האישיות הנרחב שנעשה לסטיב ג'ובס.

25. Started by pooki_1,

שלום, נניח ואני צריך לעשות רשימה של מכוניות, זה המבנה שלהן: typedef struct { int num; char name[50]; list owner }CAR אז עפ"י מה שלמדנו, אני ניגש לקובץ של ה list.h ופשוט מגדיר שם איזשהו elementType שיוכל לטפל במבנה הזה (של המכונית) עכשיו מה קורה עם הרשימה של הבעלים (list owner) שצריכה להיות בתוך כל איבר כזה, ומן הסתם צריכה לטפל במבנה אחר? אני אמור להגדיר 2 קבצי list.h ? או להפוך עכשיו כל פונקציה בlist להיות גנרית? בגדול השאלה היא איך להגדיר רשימה בתוך רשימה כאשר הן שונות אחת מהשנייה מבחינת הטיפוס\מבנה של כל איבר, קצת הסתבכתי עם זה ואני מקווה גם שהבנתם מה הבעיה, אם לא אשמח לפרט יותר, תודה.

דיונים חדשים בפורומים