עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by MidNighT RaceR,

טוב ככ אני רוצה ללמוד C אין שום מושג לא ב-C ולא ב-C++ אני רוצה לדעת איפה אני יכול ללמוד את זה הורדתי כל מיני מדרכים שונים אבל הם לא הכי מובינים ולא הכי ברורים גם אין לי מישהו שיכול להסביר לי C אז בקיצר אני שואל אם מישהו מכיר אתר (רק בעברית!!!) שדרכו אני יכול ללמוד C או כל דרך אחרת שאני יכול ללמוד C תודה מראש

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. אני חדש בתחום למדתי בנתיים html ו css כדי לבנות אתר מידע כשאת החיפוש עושים בשאלה חופשית כמו באתר של אגד http://www.egged.co.il/ זה שרושמים שאלה חופשית והחיפוש מזהה מילים ומילים נרדפות בצירופים שונים. לדוגמא לכל תשובה במאגר מידע אני יכול להגדיר איזה שילובים של מילים ומילים נרדפות יובילו לתשובה השאלה איזה שפות ללמוד בשביל אתר כזה ואיך נקראת מערכת חיפוש כזאת בשביל ללמוד עליה עוד? אם בעתיד ארצה להכניס פרסומות AdSense לאתר שיושב על אחסון חינמי של AWARDSPACE.COM זה אפשרי? תודה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. Started by iem,

היי אנשים, הרבה זמן לא ביקרתי כאן.. מקווה להתחיל לחזור לבקר הרבה שאלה.. אני מריץ eclipse על win xp וכשאני כותב קוד שלא כולל input (מהמקלדת. טרם ניסיתי מקובץ) ובכלל, התוצאות מצויינות, הבעיה מתחילה כאשר אני מתחיל לכתוב קוד עם דרישה לקלט מהמשתמש אז ב- console אני פשוט לא רואה כלום לדוגמא: int main(void) { float x1,x2,x3; printf("Please enter 3 numbers: "); scanf("%f%f%f",&x1,&x2,&x3); return 0; //dummy } וה-console ריק, כלומר הוא נניח ייתן לי להכניס מספרים, אבל אחרי האנטר יזרוק לי דברים שקשורים בכלל לשורות שכתבתי בקוד אבל מחקתי אותם לפני נניח שעה (printf-ים למיניהם)... מישהו נתקל בזה ויכול ללמד מהנסיון ? ??? תודה !!

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. Started by miki_michal,

שלום , ראשית שאלה כללית,משהו לא ברור לי לגבי שפת JavaScript ברוב האתרים שאני בודק באינטרט השפה מופיעה כחלק ישומי בדפי HTML וכמעט שאין התייחסות , לתוכניות ללא שימוש בHTML, כמו כן הבנתי שיש הבדל ממשי במתודות שמתמשים בהם כאשר השימוש הוא בHTML וכאשר כותבים Script ללא שימוש בHTML האם זה נכון, איפה אוכל למצוא את השימוש בשפה ללא שימוש ב HTML , תנסו לכתוב פקודה פשוטה כמו alert ללא שילוב בHTML תראו שזה לא עובד... לשאלה המרכזית: אני כותב אפליקציה בשפת JavaScript ןשימוש בHTTPRequest ללא שילובו בדף HTML, כמו לכתוב למעשה קובץ BAT, שניתן להרצה,הבעיה שלי היא שהשרת שאני עובד מולו לא תומך ביצירת HTTPRequest אלא ביצירת אובייקט מסוג MSXML2 כאשר אני מבצע את הפקודה http.send() במהלך איתחול הש…

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. Started by Dano,

שלום, אני כותב עכשיו משחק רברסי בפרולוג, וכמה שאלות: א. אם אפשר לעשות מערך בפרולוג, כך לייצג את לוח המשחק בצורה קלה יותר? ב. אני משתמש באלגוריתם מינימקס, ואני צריך לכתוב חוק שיתן ניקוד לכל מהלך שאני אעשה, עכשיו על איזה דגשים אני צריך לשים לב בחוק הזה? איך בדיוק אני מנקד את מצב הלוח לאחר המהלך? ג. כנראה שלא הבנתי ממש טוב את הגיזום אלפא-ביתא, אני צריך להכניס אליהם לפני שאני מזמן אפס? כדי שבפעם הראשונה ישימו כל משתנה ולאחר מכן יתחילו לראות אם גדול/קטן? ד. כששולחים את הלוח לקביעת הניקוד שלו, אז לא צריך להתאים חוק כזה לכל שחקן? כלומר אם זה התור שלי אז הפעולות האלה יהיו טובות לי, אז הניקוד יהיה גבוה, ומקרה שני שזה התור של היריב, והפעולות האלה לא יהיו לטובתו ועדיין יהיה ניקוד גב…

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. שלום יש אלגוריתם שנקרא "אלגוריתם דנציג" או משו בסגנון, יכול להיות שאני טועה בביטוי של השם שלו אבל אני לא מצליח למצוא אותו באינטרנט, לא באנגלית ולא בעיברית. בכל מקרה, אני מחפש את ההסבר על האלגוריתם הזה, או על כל אלגוריתם אחר אשר מאפשר למצוא מסלול קריטי בראף. תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. Started by bdoron,

מממ נתקלתי בנושא הזה במהלך הלימוד שלי ואני לא מצליח להבין את הנושא הזה אשמח אם מישהו יסביר לי את זה במילים פשוטות.... למה צריך את זה ואיפה משתמשים בזה ... תודה

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. Started by nir007,

אז ככה אני בלי תעודה של שפת תיכנות אי אפשר להיות מתכנת מקצועי נכון? וכול מה שצריך ללמוד לומדים בקורס נכון? השאלה שלי עם אני ירצה להמשיך להיות מתכנת בעזרת השם ואני ירצה לעבוד בזה.. אז אני צריך מ- עכשיו ללמוד לבד או שפשוט אני יחכה לקורס שאני יעשה בעזרת השם.. (עם אני ירצה להמשיך את החלום שלי..להיות מתכנת)..???? יום טוב.

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. Started by moshe55501,

???

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. Started by laufgas,

אני מנסה להבין למה הפלט שונה בין 2 תוכניות שעל פניו לא נראה שקיים הבדל בין שתיהן: שימו לב בבקשה ללולאת ה-for בשתי התוכניות. התוכנית הראשונה: #include <stdio.h> #include <stdlib.h> #include <time.h> int main() { int d1, d2, total; int counter; for(counter=0; counter < 15 ; counter++){ srand((unsigned)time(NULL)); d1 = rand() % 6 + 1; d2 = rand() % 6 + 1; total = d1 + d2; printf("You rolled %d and %d: Total %d\n", d1, d2, total);} return(0); } התוכנית השניה: #include <stdio.h> #include <stdlib.h> #include <time.h> int main() { int d1, d2, total; int counter; srand((unsigned)time(NULL)); for(counter=0; coun…

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. Started by MOOMOY,

ניסיתי לעשות את שאלה 1 מההודעה הקודמת שלי, כלומר להפוך מספר הקסדצימאלי בן 2 ספרות למספר דצימלי. כתבתי את הקוד הבא אך זה נותן לי משהו אחר: #include <stdio.h> int main() { int sum, sum1, sum2, sum3, sum4, num; printf("please enter 2-digit hexadecimal number\n"); scanf("%d", &num); sum=num/10; sum1=sum*16^0; sum2=num%10; sum3=sum2*16^1; sum4=sum1+sum3; printf("the decimal value is %d\n",sum4); return 0; } זה נותן לי בכלל משהו אחר. מישהו יודע מה לא בסדר? סליחה שמה שכתבתי יוצא פה קצת לא מסודר, כמו הסוגריים וכו, לא יודע איך לסדר את זה בהודעה. ותודה

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. שלום לכולם מישהו בפורום עושה את השירות הנ"ל ? במידה וכן אני ישמח עם יצור איתי קשר העבודת הגשה לוקחת בין שעה לשעה וחצי

13. Started by D-Bang,

בהתחלה חשבתי לקנות את "המדריך השלם לשפת C", אבל קראתי בכמה מקומות שהספר לא מומלץ ובכלל ספרות בעברית עדיף לא לקנות? עדיף ספר באנגלית? אם כן אז איזה? ??? ועוד דבר, אני מנסה למצוא compiler ל C: הורדתי Turbo C 2.01 אבל זה כל כך ישן שהתוכנה אפילו לא תומכת בעכבר.. Turbo C++ 3.0 עושה לי בעיות, אני עובד עם Win XP ואחרי כמה דק' אני מקבל מסך שחור ואין לי דרך לצאת ממנו אלא רק על ידי Alt+Tab חזרה לwindows... כרגע אני מוריד Borland c++ 5.5 וגם ms Visual c++ 6.0 אם יש לכם המלצות למהדר טוב שיעבוד יציב בwin xp אשמח לשמוע...

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. Started by Albetx,

אהלן, אני יוצר משחק סנייק פשוט ויש לי בעיה קטנה שאני לא יודע איך לפתור, הסנייק שלי מורכב מ"קוביות" (תמונה מגודל 10px), כדי שהסנייק יזוז בצורה חלקה אני מזיז את הקובייה הראשונה רק ב 1px כל פעם (עושה לה setBounds) ואז עובר בלולאה על שאר ה"קוביות" ונותן להם את הקורדינטה של הקובייה שכבר התקדמה קדימה (setLocation). מכאן נוצרת בעיה, כי הרי התזוזה היא של 1px אבל הקובייה היא 10px אז כל הקוביות מתכווצות יחד ולא מופרדות. אני מעוניין שכל הסנייק יזוז בייחד רק 1px לפני כל sleep, מה עלי לעשות? (ניסיתי כבר כל מיני דרכים אבל אז נוצרות בעיות אחרות, אשמח לפתרון יצירתי ). תודה.

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. Started by mgm,

שלום איך אני מגריל מספרים אקראיים ב ++c ,מה שם הפונקציה ובאיזה ספריה זה נמצא ? ואיך אני עושה שהמספרים יהיהו בתחום מסויים לדוגמא מספרים בין 1 ל 50 נניח תודה.

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  16. Started by FireFun365,

היי חברים, אני אעשה את זה קצר. אני רוצה לעשות את הקורס הנ"ל, מחפש איפה לעשות אותו. "האם הקורס יתן לי עבודה אחרי הסיום" כרגע פחות רלוונטי לגבי, מה שאני מחפש זה קורס כמה שיותר מעמיק במינימום זמן. אני עושה את הבירורים שלי בנתיים אבל אני אשמח גם להתייעצות עם מנוסים ממני. אם אתם מכירים משהו ששואף *גג* לשבע חודשים (מינימום זמן) למקסימום שעות לימוד אני אודה לכם מאוד תודה רבה מראש על המענה !

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. הבעיה היא: כאשר לוחצים קודם על לשונית "צור קשר" ולאחר מכן על לשונית "אודות" העברית ב"אודות" הופכת לג'יבריש. חייב עזרה בבקשה. www.drorarc.co.il

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. היי חברה קיבלתי על הראש מהמורה למחשבים פרוייקט מיוחד ולצערי אין לי שום שמץ בחומר שהפרוייקט הזה עוסק בו (קבצים). אני מאוד צריך את עזרתכם אם מישהו יכול לעשות לי את האתגר הזה או להסביר לי את החומר (בעיקר על הרשומות). הסברי התוכנית מצורפים להודעה זו:

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. חברה אני צריך עזרה למשהו שאני לא מבין . אני כותב כבר איזה חודש איזה תוכנה, את כל העיצוב עשיתי (עדיין עושה) על המחשב האישי שלי, עם ווינדוס 7, עם דוט נט 3.5 . אני לא יודע איך זה קרה, אבל כל הכפתורים ועוד כל מיני קונטרולס שבניתי, פתאום שינו את הסגנון שלהם לסגנון הגרפי המעפן של ווינדוס XP . לדוגמא כל הפתורים נהיו FLAT פרוגרס בארס בימקום הצבע הירוק המבריק המתמשך, נהיה לי בלוקים כחולים כאלה של פעם ... איך לעזזזזזזל אני עושה פה ROLL BACK ???? ולמה זה קרה ? תודה זקוק לעזרתכם.

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  20. Started by ShrekHunter,

כתבתי תוכנית אשר משתלתת על פסיקה Trap Flag עלמנת לבדוק האם הפקודה הבאה לביצוע היא חיבור או כפל. אם כן תמנה אותן. זה הכל הנה: .model large ;------MUL/SUM counter-----; .data count dw 0 int1save dw ? int1saveSeg dw ? .code ;------------------------------------------------ public _Start_IMUL_Count _Start_IMUL_Count proc far push bp mov bp,sp push cx push es push ax ;-------------Int1Save = getvect (1); mov ax,0 xor ax,ax mov es,ax mov ax,es:[4] mov word ptr int1save,ax mov ax,es:[6] mov word ptr int1saveSeg,ax ;------------------setvect (1,add_identify); cli mov word ptr es:[4],offset add_identify mov word ptr es:[6],cs sti pop ax pop es ;------------turn …

21. זה שמות של קבצים שיש לי באתר אבל הוא רושם לי שהם חסרים (כמה מהם) ובסיות Smi

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  22. Started by aerosmith,

שלום לכולם... ב HTML , שמתי תמונה כרקע, אבל זה יצא לי 4 מרובעים כי התמונה לא מספיק גדולה, איזה קוד אני צריך לתת כדי שימתח את התמונה לכל אורך המסך? תודה! או אם התמונה יוצאת גדול מדי, ולא רואים את כולה רק חלק ממנה בגלל שהיא גדולה מדי מה הקוד שיראו את כל התמונה? תודה.

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Started by IlanF,

אני רוצה להסיר את כל התווים מ string שלא נמצאים בתוך מערך char. לדוגמה יש לי דבר כזה: string userInput = "abcaa/1%2ascds24%)"; char[] goodChars= {'a', 'b', 'c', 'd'}; אני רוצה להסיר מ userInput את כל התווים שלא נמצאים ב- goodChars. יש דרך פשוטה ומהירה לעשות את זה?

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. יש לי איזה פרויקט קטן שנפל בחלקי לעשות , יש אתר קיים שבנוי בסיסי בHTML ואני צריך לעביר אותו לשפה דינמית ולעשות ממנו משהו יפה. הרקע התכנותי שלי הוא ידע בHTML ובJAVA ( לא JAVASCRIPT ). חשבתי ללמוד PHP לשם המשימה הזאת. האם חשבתי נכון? איך להתחיל בעצם? השמח לקבל טיפים בנושא. תודה.

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. Started by aviaderi,

שלום לכולם, במסגרת אחד הפרוייקטים שיש לי באוניברסיטה, אני צריך לכתוב ממשק גרפי לאחד הפרוייקטים הקודמים. אני רוצה להוסיף מוזיקה, והצלחתי לנגן קבצי WAV וAU. לא הצלחתי לנגן קבצי MP3. חיפשתי קצת באינטרנט ולא מצאתי משהו ממש מובן שאני יכול להעזר בו, הבנתי שאני צריך להתקין PLUGIN כלשהו ולא הצלחתי למצוא אותו. אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי או להפנות אותי למקום שבו יש את זה בצורה ברורה, שאלה נוספת, אם אני מתקין את הפלאג-אין הזה אצלי איך אני דואג שהוא יותקן גם אצל הבודק של הפרוייקט? תודה מראש, אביעד.

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.