ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,369 דיונים בפורום זה
-
שלום רב וברוכים הנמצאים. בכוונתי לרכוש מחשב (למעשה שניים) חדש. טרם נרשמתי לפורום קראתי את המדריך לרכישת מחשב חדש וכן הצצתי במפרטים, ואני מודה ומתוודה שהבלבול רק החריף. אני זוכר שפעם, לפני אי-אילו שנים, זה היה כל כך פשוט... בכל מקרה אני אגדיר את הצרכים שלי - מחשב לעבודה באופיס + עבודה עם מצלמה דיגיטלית (הורדת תמונות, איחסון), שיתאים לסרטי DVD (ולכן חשבתי על מסך רחב, אולי ''22). האמת שאני לא משחק במשחקים פרט -אולי - ל-FLIGHT SIMULATOR ואני לא יודע אם זה אומר שצריך להשקיע גם בכרטיס מסך. הייתי גם רוצה שהמחשב יתאים למערכת ההפעלה VISTA. נראה לי שזהו בגדול. עכשיו -אילו מהמפרטים מתאימים לי ? מישהו יכול להמליץ על חנות (באינטרנט או במציאות הקיומית) טובה? מה אתם יכולים להגיד על IVOR…
-
- 29 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מעבד: INTEL CORE i7 S1366 2.67GHz 920 - BOX ¤1552 לוח אם: GIGABYTE GA-EX58-UD5 ¤1483 כרטיס מסך: PALIT PCI-EX 2.0 RADEON HD4870 SONIC 1GB GDDR5 DVI HDMI - RETAIL ¤1422 דיסק קשיח: SAMSUNG F1 1TB 32MB SATA2 7200 RPM : HD103UJ ¤540 צורב DVD: LG DVDRW GH-22NS40 X22 - BLACK - SATA ¤121 זיכרון: G.SKILL 6114MB (2048MBX3) DDR3 1333 CL9-9-9-24 - F3-10666CL9T-6GBNQ ¤621 מארז: COOLERMASTER CM 690 : RC-690 w/o PSU ¤358 מחיר סופי: ¤6097 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il ספק כח יש לי כבר VX550
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני צריך מחשב חזק מאוד לעיבוד גרפיקה לא כולל מסך לחבר שלי, יש להם חנות צילום - הכרטיס מסך לא צריך להיות רציני אלא רק לתצוגה ממה שהבנתי (אחד פשוט)... חשוב שיהיה לו זיכרון חזק יציב מהיר וגבוהה, הרדיסק טוב ומהיר (אולי אפילו גדול - לא יודע אם כדאי RAPTOR, אתם כבר תמליצו לי אם יש צורך...) אני אישית מעדיף AMD, אבל גם מפרטים של אינטל יתקבלו בברכה - מה שיותר טוב לעבוד עם גרפיקה.... תודה מראש לכול העוזרים...
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
AMD Athlon 64 X2 4800+ Processor Socket 939 Retail - 787$ MSI K8N Neo4 Platinum nForce4 Ultra - 124$ Zalman CNPS9500 LED CPU Cooler Retail - 60$ Corsair TWINX1024-3200XL 1GB Kit DDR400 XMS3200 Dual-Channel Xtra-Low Latency Memory - 194$ Gigabyte GA-RX18T512V-B (ATI Radeon X1800 XT Chipset) - 500-600$ Western Digital Caviar SE WD1200JS 120GB Serial ATA II 7200RPM Hard Drive w/8MB Buffer + My old WD 200GB Hard Drive - 77$ Creative Labs Sound Blaster X-Fi Platinum Sound Card Retail - 175$ LG GCE-8526B 52X32X52 E-IDE/ATAPI CD-RW Drive - 30$ DVD+-RW NEC ND-3550A - 67$ Logitech G7 Laser Cordless Mouse Retail - 76$ Logitech G15 Gaming Keyboard Retail - 80$ Viewsonic VP930B 19in…
-
- 21 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מבין קצת במחשבים אבל המון זמן לא קניתי מחשב חדש (בטח לא נייד) ככה שאני לא ממש מכיר את המחירים בשוק ולא מכיר את כל הדגמים של המעבדים (יש כל כך הרבה סוגים של I3\5\7) או את כרטיסי המסך. אני צריך לקנות מחשב חדש, בעקרון הוא אמור לשמש ללימודים אני כנראה לא אריץ עליו משחקים כבדים (אם בכלל) אבל בגלל שזה לא מחשב נייח ואני מאמין שאם אני אקנה מחשב עם כרטיס מובנה הוא לא יריץ שום משחק אני רוצה לקנות כבר מחשב עם כרטיס מסך סביר (שיריץ לדוגמא פיפא ו-NBA החדשים ולא יקרוס כשייצאו חדשים בשנה הבאה) לא ממש חשוב לי שזה יהיה ב-Ultra או משהו כזה, כי מדי אני פעם אני מאמין שארצה לשחק בו. שורה תחתונה אני רוצה מחשב עם מעבד טוב (נניח I5) כרטיס מסך נורמלי (פירטתי למעלה) ו-SSD, השאלה שלי ה…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אני צריך נייד, אבל לאור החדשות נראה כי עדיף להמתין. http://www.zdnet.com/samsung-launches-ativ-book-9-plus-ultrabook-book-9-lite-laptop-7000017142/ מה אתם אומרים?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לנסות ולחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, 3.5K מקסימום 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, משחקים קצת וסרטים אולי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם …
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אוקי הנה עברו להם 5 שנים מאז שהתיעצתי אתכם כאן על המחשב הנוכחי שלי, שנקנה מ TMS ושירת אותי נעמנה כול השנים הלא קלות הללו . אני ממש לא גיימר רצני אבל אם אני משחק אז אני רוצה שזה יעבוד טוב וברמות הגבוהות שמאפשר המשחק. כרגע אני נהנה ממשחק "world of tanks" ורוצה שהגדרות תצוגה יהיו במקסימום ולפעמים גם אני מטיס ברשת "Flight sim". כמו כן אני רוצה שהמחשב ישרת אותי ויוכל לספק את הצרכים שלי כמה שנים קדימה כמו שלמעשה היה עם המחשב הנוכחי שלי . אז התקציב הוא 2500-2700 והשמח מאוד לראות את המלצתכם ! תודה !
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 2K האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?חח גם ככה אין הרבה... במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?משחקים בלבד א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?לא כלול * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? כל המשחקים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?לכוון הכי גבוהה 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?לא.…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי לפטופ של סמסומג Samsung 900X בדר"כ, הסוללה שלו מחזיקה לי יום שלם... אז אני מתעצל לקחת איתי את המטען... אבל תמיד כשאני לא לוקח איתי מטען - אני מגלה שאני צריך אותו... אז אני רוצה לקנות עוד מטען, שיהיה תמיד בתיק למקרה הצורך אני מתלבט בין מטען מקורי, לחלופי (כך או כך אני אזמין דרך eBay)... השאלה היא האם כדאי להשקיע במטען מקורי או שסתם חבל על הכסף?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז אני קונה מחשב גיימינג באזור ה4-5k הקירור הוא למעבד בלבד אני קונה עוד מאוורר למחשב עצמו (corsair ml120 pro led blue 120mm premium magnetic levitation fan) המחשב בקצרה: (הכרטיס מסך בא עם אוברקלוק מובנה מהיצרן) i5 8400, gtx 1060 אני מתלבט אם לקנות קירור אוויר חדש או להישאר עם מה שבא עם המחשב במקרה הזה Arctic Alpine 11 PLUS או להחליף למשהו אחר באזור ה150-200 שקל כי מאוד חשוב לי שהמחשב לא יתחמם יותר מדי כי אני קונה אותו לכמה שנים טובות אני משחק במשחקים מהסוג של gta v, fortnite, pubg, csgo,overwatch ועוד... אם תרצו שאני אפרט עוד לגבי המחשב אני אפרט רק תכתבו לי. אשמח לעזרה, תודה!
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
עיצוב, עריכה גרפית, עריכת וידאו (לא עיקרי) משחקים וכמה שיותר ובניית תוכנות...... יש פה שתיים אחד עם הכנה לסלי והשני לא אני רוצה שעם את חושבים שאפשר להשיג משהו אחר יותר טוב..... דברו...... אני לא חובב של AMD אז לא נראה לי שאני יקנה אחד אבל ........................ אני פתוח להצעות...................... הראשון....... ASUS NVIDIA® nForce4 SLI Intel® Edition P5N32-SLI Deluxe Intel® Pentium® D processor 920 2x2MB L2 3.20 GHz 800 MHz 65 nm, LGA775 - 1760 הורדתי OCZ DDR2 PC2-5400 667MHZ Gold 1024MB Dual Channel 2GB - 830 גיגה 2 בסה"כ WD 250GB 7200RPM 16MB SATAII - 750 Gigabyte nVIDIA GeForce 7800GTX 512MB - 4550 לא אשים את ה7800 אבל מה עם זה למשל ASUS EN7900GTX/…
-
- 26 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל כמה שצריך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. התקרה היא 5K.. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונות וגם וידאו באיכות FULL HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Photoshop, Adobe Premiere, Adobe After Effects, Avid, Maya 3D, Final Cut. מיועד לשימוש תדיר וכבד במהלך קורס ואולי בהמשך גם לפרנסה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מתכוון לרכוש מחשב חדש בחודש חודשיים הקרובים מעדיף את מחשבי amd לאחר 10 שנות שימוש באינטל אני חושב שהגיע זמן לשינוי. התקציב : 4500 ש"ח. המטרה: הורדות, אינטרנט, מוסיקה. לא ניראה לי שאשתמש בו למישחקים, אבל אני לא פוסל את זה. ציוד הקפי: מסך 17 lcd מקלדת ועכבר אלחוטיים ,אין צורך ברמקולים. מחכה להצעות ותודה מראש.
-
- 24 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, מעוניין במחשב בתקציב של כ3700 שקל מKSP, עדיף לא לחרוג (אבל אפשר קצת), המחשב בעיקר ישמש למשחקים לא רציניים יותר מדי (בסגנון פיפא) ולצפיה בסרטים. (עד כה המפרט עולה 3200) האם יש למישהו רעיונות לשיפור? בנוסף אני צריך המלצה למארז וספק כח. תודה! עריכה: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (בסגנון פיפא בעיקר), סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המח…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כמובן שלחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אשמח לכמה אפשריות של מפרטים ובכמה מהם חורגים מהתקציב עד למקסימום של 3.7K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג וסרטי HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים לודגמא farcry 3, skyrim, battlefield 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 מסך 21.5 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיוע…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני צריך מפרט פשוט (לשימושים משרדיים בעיקר אך לא בהכרח..). התקציב הוא מקס' 2500 שח' והוא צריך לכלול מסך אך בלי ציוד הקפי אחר (מקלדת עכבר ורמקולים..). תודה מראש עופר
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב בלי ציוד היקפי שיהיה מתאים להורדות סרטים וצפייה בהם מהמחשב ישר לטלויזיה(HD) שיעמוד בצפייה ישירה של סרטים וסדרות ובמהירות שוב גם בטלויזיה. מבחינת משחקים בטח זה יהיה רק פרו וNBA שוב בשילוב עם הטלויזיה. קיצור רצוי מעבד, זיכרון פנימי וכרטיס מסך חזקים כל היתר פחות חשוב.. תודה על העזרה
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, החלטתי שצריך להתחדש כבר. יש לי כרגע מחשב בערך בן 4. המחשב כבר לא מסוגל להריץ פיפא/פרו ברמות גבוהות (וגם אם כן, מקרטע), כנ"ל לגבי קאונטר סטרייק (שאני משחק פה ושם). זה המפרט: E4500 לוח אם של ג'יגהבייט (לא זוכר דגם מדוייק) HDD 160GB 2GB GEFORCE 9500 אני מעוניין במחשב עם מעבד אינטל i3/i5 לוח אם - מה שיהיה טוב ומתאים הארד דיסק של לפחות 300GB (למרות שאני לא מהמורידים הגדולים, אבל ה-160 שלי מתחיל להתמלא) 4 ג'יגה זיכרון לפחות (אני מאמין שזה המינימום היום כדי שהכל יסחוב כמו שצריך, נכון?) כרטיס מסך שיריץ לי פיפא/פרו/קאונטר סטרייק על הגדרות גבוהות בלי בעיה. אני עם מסך 19' של LG ואולי אחליף אותו יותר מאוחר ל-DELL בגודל 22-23. תקציב? כמה שייצא. אין לי משהו מוגדר מראש. תודה רבה!
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
איך הניידים של Acer? מישהו מכיר/התנסה? אשמח לקבל גם לינק לביקורת על הניידים שלהם
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי הארדיסק חדש שהחלפתי ומשום מה אחרי יומיים הוא הפסיק לעבוד. תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מחשב כבר שנה וחצי, האם כדי לי לשדרג את המחשב או לשרוד איתו עוד שנה ורק אז להחליף?
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום! אני סטודנטית שהחליטה סוף סוף לרכוש macbook (מודעת למחיר הגבוה ביחס לתמורה, אבל נחושה בהחלטתי :-). השימושים המרכזיים שלי הם כמובן אופיס וגם עריכת תמונות + וידיאו, וכמובן מולטימדיה (סרטים, שירים וכיו'ב) אשמח לקבל המלצה על דגם macbook עדכני - אלומיניום כן/לא, air או רגיל, אילו תוכנות כדאי להוסיף אם בכלל וכיו'ב. תודה מראש! מיקי
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן השאלה בכותרת. במאפיינים של המחשב שלי כתוב INTEL PENTIUM III XEON 2.65GHZ אבל לא נראה לי שיש לי פנטיום 3 אז איך אפשר לדעת בדיוק?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אבא שלי צריך מחשב TABLET לצורך העבודה שלו, המחשב ימומן ע"י העבודה, אבל עדיין צריך שיהיה במחיר הגיוני. עלה לי הרעיון של ה-HP Pavilion tx2520ej שיש לו נתונים לא רעים יחסית. מה אתם אומרים עליו? על המסך שלו? על הזמן בטריה, מעבד ועוד...והאם יש לכם המלצה על אחד אחר שהוא יותר טוב לדעתכם. תודה!
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-