ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
מעבדי AMD Phenom II x4 Quad-Core 940 Socket AM2+ 3.0Ghz 45nm לוחות אם למעבדי AMD ASUS M2N68-AM AM2, AM3, nForce 630a, DDR2 1066, PCI-E, VGA, HDAudio, GBL זכרונות DDR II 800Mhz 2GB Samsung Value זכרונות DDR II 800Mhz 2GB Samsung Value דיסקים קשיחים Hitachi DeskStar 500GB 7200RPM 16MB SATA II כרטיסי מסך ASUS HD 4670 512MB GDDR3 DX10.1 HDTV DVI HDMI PCI-E 2.0 כרטיסי עריכה וטלויזיה none כרטיסי קול none צורבים LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA ציוד רשתות none מאווררים וגופי קירור none מארזים CoolerMaster Elite 335 Black (No PSU) ספקי כוח Golden Tiger 550W Real, 12cm Fan (24pin) מקלדות none עכברים none רמקולים none מסכים none ת…
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, מחפש מחשב חזק לתוכנת עריכה עם אפשרות לשלב שני מסכים (לא כולל בתקציב). עדיפות מפרט מ KSP אם אפשר.
-
- 23 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניינת לקנות מחשב נייד, תחליף לשולחני. מעוניינת שאכן יהיה נייד ואוכל לקחת אותו איתי - על כן משקל רצוי עד 2 ק"ג, וכמה שפחות יותר טוב, ומבחינת גודל רצוי ''13.3 עד ''14. * מטרות המחשב? - עבודות משרדיות, צפיה בסרטים * גודל המסך? ''13.3 עד ''14 * משקל רצוי? עד 2 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו)? לא * בלוטות? * גודל מינימלי של כונן קשיח? * כונן CD/DVD? צורב? עדיף כונן, לא חובה * כונן Bluray? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?אחריות ל-3 שנים חובה (מפחדת מתקלות) * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? רצוי * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? מתלבטת בין מספר דגמים: Lenovo ThinkPad…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ראשית כל שלום, שמי נדיר ואני זקוק לעזרה בקניית מחשב חדש לא כולל ציוד היקפי, לפי הפרטים הנ"ל: 1. מה התקציב המקסימלי? 2500 ש"ח. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? צריך מחשב עבודה הכי טוב שאפשר בהתאם לתקציב, שיוכל להריץ הרבה ישומים ותוכנות במקביל. אין צורך בכלל במחשב למשחקים, אך יש צורך בכרטיס מסך מינימליסטי כדי שאוכל לחבר אליו שני מסכים במקביל, אך אין שום צורך בכרטיס מסך חזק. הדגש על הרצת הרבה תוכנות במקביל, מעבד מרובה ליבות והרבה RAM, המחשב מתוכנן לפעול על מערכת 64bit , דיסק קשיח של 1TB שיהיה אמין ואין צורך בכלל בציוד היקפי. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, …
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מחפש ספק כח שקט ואיכותי. מצאתי את Corsair SF450 SFX שהמאוורר בו נסגר כשהעומס נמוך אבל אבל הוא קטן לקייס שלי (ATX) וגם אני חושש שהמאורר 92mm שלו יהיה רועש כשהוא יתחיל לעבוד. מישהו מכיר ספק אחר איכותי ושקט? עדיף כזה שסוגר את המאוורר מתי שהעומס נמוך.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב חדש (שולחני). המטרה היא מחשב רב ייעודי שיחזיק לי הרבה זמן, זאת אומרת שגם עוד כמה שנים דברים ירוצו חלק בלי שאצטרך להטריד את עצמי בהחלפת רכיבים. אין מגבלה קשיחה לגבי העלות אבל אני לא רוצה לשפוך סתם כסף. שיקול נוסף: אף פעם לא בניתי (פיזית) מחשב בעצמי, ובא לי לנסות האם שווה לי להתלמד על מחשב שאני בונה על אמינותו לשנים ארוכות? המקסימום שעשיתי עד היום הוא להחליף דיסק קשיח ולהוסיף RAM (בנושאי תוכנה אני שוחה חופשי). כרגע אין לי מגבלת זמן (בחופש) ואני מוכן לעבוד לאט ובזהירות ולהשקיע בלימוד. בקיצור, אשמח לעצה אם שווה ללכת על העניין, אולי כדאי שהחנות תעשה חלק ואני חלק, או שיותר בטוח לרדת מזה וזהו. אם כן, אשמח אם העניין של פשטות ההרכבה יהווה ש…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מחשב מזה כמה שנים המעבד Q9550 זיכרון RAM 4GB. אני משתמש במחשב בעיקר לגלישה ולעיבוד תמונות בפוטושופ ולייטרום. לאחרונה עברתי למצלמה של 24 מגה פיקסל וקבצי ה RAW די גדולים זה מאט את העבודה. זה לא בלתי נסבל ברמה קשה אבל קצת מעצבן. השאלה שלי היא מה ניתן לעשות? האם תוספת זיכרון תשפר משמעותית? אם אני לא טועה מותקן לי DDR2 533MHZ והבורד לא תומך ב DDR3. הורדתי דוח אבחון מצ"ב עם כל הפרטים.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מעוניין לרכוש את הדגם הבא: HP Pavilion dv6-3020ej WZ726EA הוא בטווח המחירים שלי...3630 ש"ח...מה אתם אומרים שווה?
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כולו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 7K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין לי תוכנה עיקרית ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CS:GO LEAGUE OF LEGENDS ומקווה להוסיף משחקים כבדים בהמשך. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920-1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת,…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
עד 6K אם ניתן לחסוך אז כן לא ניתן לחרוג מהתקציב השימושים יהיו משחקים וגם דברים שבשגרה כמו עבודה משרדית ומשחקים. יש צורך שמסך יהיה כלול בתקציב ללא ציוד היקפי.(אולי רמקולים אם יתאפשר בתקציב אבל לא על חשבון איכות המפרט) שיוכל להריץ את משחקים חדשים על הגדרות גבוהות. מבחינת שקט אני מניח שמשהו כמו 7 פשוט שיהיה אפשר לישון עם המחשב באותו חדר. OC- הבנתי שעם מעבד 2500K ו-MUGEN 2 מקבלים תוצאות טובות אז אני מניח שמתוכנן OC בעתיד. מבחינת חנות אני גר בדרום(קרית גת) אבל אני יכול להרחיק עד ראשון לציון הבנתי שTMS חנות טובה והם בדיוק פתחו שם מרכז שירות וחוץ מזה מאוד חשוב לי שיהיה לי מענה על כל מקרה אז אמינות חשובה לי. כמה נקודות: -הייתי רוצה שהמארז יהיה גם קצת אסתטי. -אם תוכלו …
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי חבר'ס, המחשב שלי נדפק והוא גם ישן אז החלטתי לקנות חדש. הטכנאי שמטפל לאבא שלי במחשבים מציע משהו ב2000 אולי קצת יותר, אז זה הסכום שנראה לי הגיוני להוציא[אין לי כרגע ת'הצעה שלו]. המחשב יישמש בעיקר להקלטות[Cubase , סמפלים גדולים וכו, יש כבר כרטיס קול חיצוני לא רע בכלל]. עכשיו לקיובייס[תוכנת ההקלטות] אני יודע שאני צריך הרבה זיכרון. אני חושב שכרגע אבל 2G זה מספיק, מה גם שאם אני ארצה להוסיף, אפשר גם להוסיף יותר מאוחר, וזה גם בטח יהיה קצת יותר זול. בקשר למאפיינים/רכיבים האחרים, מה מומלץ בשביל מחשב הקלטות? אני לא רוצה לשים הרבה כסף על מחשב למשחקים מה גם שאני מתגייס עוד כמה חודשים, אבל אם הוא יוכל להריץ אססין קריד על ההגדרות גראפיקה המאקסימליות זה מאוד יישמח אותי, אבל זה שולי ;…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מחשב ישן (דסקטופ) שמשמש כמחשב של מד רוח. כלומר הוא מחובר עם כבל תקשורת לשבשבת רוח מקבל נתונים ועושה כל הזמן FTP של הנתונים לשרת. חוץ מזה הוא גם מחובר למצלמת רשת שמצלמת את חוף הים ועושה גם FTP של התמונות לשרת. המחשב דלוק כל הזמן 24 שעות ביממה כבר כמה שנים. מדי פעם יש תקלות בעיקר בשל הפסקות חשמל. אני מחפש משהו מאוד פשוט אך יציב שיעשה את הפעולות הנ"ל. האם לדעתכם לפטופ פשוט של 1500 ש"ח יכול לעשות את העבודה? או שעדיף לקנות דסקטופ ?
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. MGS, Call of Duty, FIFA, Crysis, ... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). LCD 32" FULL HD (1920X1080) + LCD 19" HD READY (1366X768) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך ב…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי לנובו T61 עם מעבד T7300 שאמור לעבוד בתדר 2GHZ ומה שקורה בלי מטען המעבד מגיע למהירות הגבוהה שלו לסירוגין כלומר עולה ויורד מהכי גבוה (2GHZ ) לתדר של 800MHZ וכאשר אני מחבר את המטען המהירות נשארת על 1200 MHZ לא עולה ולא יורדת וזה די מתסכל . איפסתי את הביוס ולא עזר , התקנתי את הביוס החדש ביותר וגם לא עזר . בהגדרות POWER של הווינדוס עברתי על כל ההגדרות ושמתי תמיד על הכי ביצועים ולא עזר למישהו יש רעיון ?
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
התקציב: עד 5500 שקל ללא חריגה. מה לא לכלול במפרט: צורב, עכבר, מקלדת, רמקולים, מסך, הרכבה, ווינדוס, כרטיס רשת וכרטיס קול. מה השימושים: אינטרנט, סרטים, אופיס, משחקים (לא אכפת לי לשחק על מינימום הגדרות, העיקר שכל המשחקים החדשים יעבדו). מעבד: אינטל, העדפה ל-I7 זיכרון: העדפה ל- 4-6GB, DDR3. כרטיס מסך: לא יותר מ500 שקל! דיסק קשיח: WD 640GB לוח אם: בהתאם למפרט... מארז+ספק: שיהיה שקט וקריר עם ספק טוב ויציב(לא אכפת לי היופי של המארז, העיקר שיהיה בצבע שחור) דרישה: * אני רוצה מחשב מהיר ויציב מאוד, שיכול להתמודד עם מספר משימות ופעולות רבות בו זמנית. *
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, הגיע הזמן שלי גם לקנות מחשב נייד. מחפש משהו חזק עם מסך טוב, וסוללה שתחזיק את השעתיים עבודה בחוץ לפחות. 1. מה התקציב המקסימאלי? מקסימום 5K , אני יותר מכוון לאיזור ה4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל כל עוד עומד בדרישות ב) במידת הצורך . עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות בעיקר, צפייה בסרטים, עבודה עם טאבים מרובים וכלי תכנות כבדים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך בציוד נלווה 5.…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מעבד: Intel core i5 750 @ 2.67ghz (4cpus) לוח אם: Gigabyte GA-P55-UD3R כרטיס מסך: AMD Radeon HD 5850 זיכרון: 2GBx2 G Skill F3-12800CL9-2GBRL קשיח: WDC WD5000AAKS-00A7B2 500GB ספק: crosair 550w מארז: coolermaster cm 690
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מבקש חוות דעת לגבי המפרט הבא לשימושים כבדים הן מבחינת משחקים והן מבחינת תוכנות - במיוחד מבחינת מעבד ,זיכרונות ,ולוח ,תודה מראש לעונים : P4 3.0 Ghz S-775 2x2M Cache DUAL-CORE 2190 1 2190 ASUS Price Units Total P5WD2 S775, SATA II, 2xGBE 1190 1 1190 DDR II 667 Price Units Total 1GB Supertalent 550 2 1100 Leadtek Price Units Total 7800 GTX 256MB, DDR3, 2xDVI, VIVO PCI-E 2900 1 2900 WESTERN DIGITAL Price Units Total 250GB SATA II 7200RPM 16MB 680 1 680 Fans Price Units Total Thermaltake Golden Orb II 140 1 140 Price Units Total Thermaltake Shark VA7000BWA/SWA 710 1 710 Power Supply Price Units Total HEC 475W (True Watts) 360 1 360
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן חברים, אחרי שעזרתם לי פעמים רבות ובכל פעם הייתי מרוצה מהתובנות שקיבלתי כאן, אני חוזר אליכם בבקשה נוספת - אני עתיד להתחיל לימודי תואר שני וכפועל יוצא מכך, אני זקוק ללפטופ חדש ועוצמתי - הקודם כבר בן 4 ומעולם לא סיפק את הסחורה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ככל הניתן ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? כתיבת מסמכים, קריאת מאמרים רבים במקביל ותכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). WORD, MATLAB, FIREFOX באופן תדיר ב) במי…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
2 שאלות בנוגע לתחנת עגינה: 1. האם בתחנת עגינה יש מקום לחיבור הטלוויזיה? 2. אם כן, האם זה קיים בתחנת עגינה אוניברסלית? שכן, בלפטופ שלי אין כניסה לתחנת עגינה רגילה.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
. תקציב - עד 3500 שח מקסימום (כמה שפחות עדיף). 2. מטרות המחשב - שימוש ביתי, צפייה בסרטים באיכות HD , חיבור המחשב לטלוויזיה HD , קצת תוכנות ( Office , photoshop ) משחקים פחות חשוב. 3. ציוד היקפי - מסך טוב (מינימום 19 אינצ ) , רמקולים - טובים כולל סאבוופר. 4. יש צורך בכל המרכיבים הרגילים. 6. עדיפות לשקט - 8 7. לא מתוכנן OC. 8. אין צורך במערכת הפעלה או הרכבה. 9. אין העדפה לחנות מסויימת , תל אביב. 10. מארז עם חיבורי USB נגישים מקדימה, הארד דיסק גדול ומהיר ( מינימום 500 גיגה ) , כרטיס רשת אלחוטי. 11. לא מתוכנן שידרוג כרגע 12.חשוב אבל לא קריטי לשמור על אופק לשדרוג הזכרון.
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני אנימטור וגרפיקאי ומתחיל ללמוד בקרוב תלת מימד וקומפוזיטינג. אני צריך שעם המחשב אוכל לעבוד בכול השלבים והתהליכים של עבודה בתלת מימד: מידול, אנימציה, רינדור וכו', כמו כן צריך להתאים לקומפוזיטינג עריכה וגם להמשיך עם אנימצית דו וגרפיקה. תוכנות לדוגמה שאעבוד איתם: תוכנות adobe, autodesk ואני יודע שיהיו בעתיד עוד תוכנות. 1. תקציב מקסימלי 4K. אפשר ורצוי לנסות לחסוך. אם אין ברירה אפשר לחרוג מהתקציב. השקט חשוב בסולם 8 צריך לכלול מערכת הפעלה windows ואופיס הגירסה לא משנה לי. צריך להרכיב את המחשב בחנות. לא משנה לי איזה חנות. אני גר בתל אביב אך לומד בירושלים ויכול לאסוף גם משם אם צריך. יש מסך גודל HI221 רזולוציה מקסימלית 1050X1680 אך צריך מסך נוסף לעבודה בתלת מימד. יש צו…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום , אני מחפש מחשב חזק לגרפיקה , לתוכנות - google sketchup 3d max autocad / revit v ray rhino מדובר בתוכנות לארכיטקטורה ודיגום 3D , כולל רינדור . המחשבים שנראים לי משתלמים וטובים הם הבאים - http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=60_479_3410&products_id=32727 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=60_479_3578&products_id=33254 מהחיפושים אלו נראים כמו התמורה הטובה ביותר אשמח לשמוע מה אתם אומרים , כולל על המעבד והכרטיס הגרפי. וכן לקבל המלצות למערכות מחשוב אחרות תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחפש מפרט למשחקים וסרטים ואינטרנט עד 4K מקסימום (כולל מקלדת ועכבר מארז וספק כוח וכולל הרכבה) הרכבתי דרך האתר של קייאספי מפרט שאני כבר עובד עליו כמה זמן וכל פעם קורא על חידושים וכאלה אז רציתי לדעת מה כדאי לשנות להוריד להוסיף וכו' Core 2 Duo E8400, 1333Mhz, s775, 6MB GIGABYTE EP35-DS3L 775 C2Q 1333Mhz, Intel P35, DDRII 1066, PCI-E DDR II 800Mhz - Life Time Warranty 2x1GB Corsair XMS2 TwinX CL5 Seagate 320GB 7200RPM, 16MB, SATA II GIGABYTE HD 4850 512MB GDDR3 DX10.1 HDTV 2xDVI PCI-E 2.0 Creative X-Fi Xtreme Audio PCI-E - 1 Year Warranty Samsung SH-S223B DVD±RW x22 Black Sata - 2 Years Warranty מארז - NZXT NZXT ALPHA (No PSU) Thermaltake TR2 Power W0101 550W Si…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום יש לי קצת מיקס של חלקים ואני לא סגור על חלקם, לכן אשמח לעזרה על המלצות בנוגע לחומרה שמתאימה לחלקים שכבר יש ברשותי. יש לי - DDR5 5600mhz 40cl Kingston fury gen4 nvme wd sn850 X 2 כרטיס מסך 1660S או Ti משהו בסגנון. עד כאן מה שכבר ברשותי. מעבד אני אקנה 13700K או 13600K, אני רוצה לפסול את ה- i7 רק בגלל הקירורים המטורפים שצריך עבורו. מארז - נוטה לכיוון phanteks 400 או משהו בסגנון. ספק - חשבתי על Antec HCG 750W. קירור למעבד - ראיתי שבאמזון יש דגם שנקרא Thermalright Peerless Assassin 120 SE עם המלצות טובות והוא יחסית זול. השימוש הוא תכנות, מערכות וירטואליות, קימפול קוד ופה ושם קצת גיימינג. אני לא צופה ש…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-