ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,433 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 200 אם זה באמת נחוץ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:כן, BF4 TITANFALL ודומיהם -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).23 אינצ' 1980-1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? אני יכול לשחק על הגדרות בינוניות אבל מעדיף גבוהות ללא פגיעה משמעותית ב-FPS 3. האם יש …
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קניתי מחשב HP Pavilion DV6 1230ej לפני שבוע בערך. עם המחשב מגיעה מערכת הפעלה Vista Home Pre ובה הקול פועל בסדר גמור ואין איתו בעיה ככה שזו לא בעיה של חומרה. הבעיה שנתקלתי בה היא שאני סטודנט בטכניון וקיבלתי עותק חוקי של Windows 7 Pro והתקנתי אותו על המחשב אך הייתי צריך לפרמט את המחשב בשביל זה. התקנתי את כל הדרייברים של המחשב גם של הקול אבל זה לא עוזר הקול במחשב לא עובד בכלל לא שומעים כלום. ניסיתי הכל ואני כבר אובד עצות. המחשב רק בין שבוע ככה שאני לא רואה סיבה שמשהו בו לא יעבוד בעיקר שמותקנות בו רק תוכנות חוקיות ואין לו שום תקלה פיזית. בבקשה תעזרו לי....
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אני מחפש נייד לחברה סטודנטית לרפואה. השימוש העיקרי יהיה כתיבה וגלישה באינטרנט. הדרישות הבסיסיות: מסך 13" זמן סוללה ארוך (לפחות 6 שעות) מקלדת נוחה להקלדה ממושכת. (כן אני יודע שהכי טוב לנסות בפועל אבל הכוונה היא שלא יהיו מקרים שהלוח טאץ' נלחץ בטעות בזמן הקלדה...) כונן DVD (אלא אם יש אופציה ממש טובה שמצדיקה כונן חיצוני...) חשוב שיהיה קל ונוח לשאת כפי שמצופה ממחשב בגודל הזה... מחיר סביבות 4500ש"ח ואם אפשר אז שיהיה אסתטי =] אני מקווה להזמין אותו בשבוע הקרוב, אשמח לקבל המלצות. תודה!
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב שעיקר השימוש שלו הוא גיימינג, ואני לא יודע אם חייב שיהיה במחשב כונן SSD וצורב די וי די האם הרכיבים האלה הם חובה במחשב גיימינג?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
היי אני רוצה לשפר את המחשב המפרט בחתימה חשבתי להחליף את המעבד שלי למשהו יותר טוב אני צריך מעבד של אינטל בגלל הלוח רציתי לדעת אם אפשר לשים את המעבדים החדשים של אינטל על הלוח שלי 478 רציתי לדעת אם יש מתאם שמתלבש על הלוח בשביל שאני יוכל להשתמש במעבדים החדשים סוקט ודבר שני אני רוצה להחליף גם את הכרטיס מסך שלי חשבתי על 7800 אבל הלוח שלי לוח תומך ביצא אז רצית לדעת אם יש גם בזה מתאם תודה לעוזרים
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חבר'ה...בניתי מפרט תגידו לי אם לשנות משהו... Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 W Front USB 300W - 330.00 ¤ Enermax 420W EG425P-VE FMA 20/24Pin Power Supply - 425.00 ¤ NEC ND-3540 Black 16/8/4//48/24/48 Bulk DVD±R/RW - 270.00 ¤ AMD Athlon 64 3000 Venice BW-E6 Socket 939 Tray - 830.00 ¤ Igloo 7200L Light CPU Cooler for AMD Athlon 64/939 - 60.00 ¤ Hitachi 80GB 7200 rpm S-ATA II HDD - 350.00 ¤ DFI Infinity NF4 Ultra SATA-II nForce 4 Ultra 939 Motherboard - 690.00 ¤ Twinmos TMD7608S8E50D 512MB DDR 3200 Memory X2 Dual - 620 ¤ Leadtek PX7800GT TDH PCI-e 256Mb Retail Video Card - 2450.00 ¤ כולל הרכבה ותוכנת הפעלה זה יוצא 6600¤
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכוון לקנות מחשב חדש ויש לי תקציב למחשב של 10-11 אלף למחשב. אז.. תנו לי את הצעות המפרטים הכי טובים שאתם יכולים להשיג בתקציב זה עריכה : המחשב במיוחד הוא למשחקים ולא לאוברקלוקינג או משהו אחר.
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מחשב מסוג Gigabyte w566-n עם המפרט הבא: מעבד t9300 2.5GHz 6mb כרטיס מסך nvidia 8400 256MB זכרון כרגע 2GB אבל בקרוב אני משדרג ל 3/4GB כרגע מותקן לי Windows XP. אבל לאחרונה הוא עושה לי הרבה בעיות. אני רוצה לפרמט ועל הדרך להשתדרג אולי ל' win7 לפי מה שהבנתי המעבד שלי תומך ב 64 BIT. יש לי את ההתקנה גם של 32 וגם של 64BIT. מה יעבוד לי יותר טוב? האם כדאי לנסות להתקין את ה 64BIT או שהוא יקרטע לי ויגרום לכל מני בעיות? (בכל זאת, זה לפטופ)
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים: Fortnite, GTA, Minecraft, Raft 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך, עכבר, אוזניות גיימינג 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? שיהיה עם לדים 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
מה ההבדל בין ddr3 8gb 1600mhz ל-ddr3 8gb 2600mhz ככול שזה יותר גבוה זה יותר טוב או ההפך ? ושאלה נוספת גם במעבד יש קיצור דל 2.60ghz מזה אומר ? וככול שזה יותר גבוהה זה טוב או ההפך..? תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
OCZ ModStream ATX 2.0 450W Power Supply $75.00 $75.00 DFI Lan Party UT NForce4 Ultra-D Audio/GB-LAN/IEEE/PCI-E/SATAII/DDR/ATX 64 939 $129.00 AMD Athlon 64 3200+ 512K 90nm Rev. E Venice (939) (Retail Box-w-Fan) $209.00 1 GB DDR (2 pcs 512) PC-3200 (400) OCZ Gold (OCZ4001024ELDCGE-K) $159.00 $159.00 Seagate (ST3200826AS) 200 GB 7200 RPM 8MB Cache SATA $128.00 Leadtek PX6800 GT TDH 256MB DDR3/PCI-E/HDTV-Out/DVI (Retail Box) $375.00 $375.00 Logitech MX518 Optical Mouse (Black) (931352-0403) $49.00 NEC ND-3520A/GEN 16X Dual Layer DVD±RW (OEM) $49.00 שינוויים משהו? תודה D :
-
שלום לכולם, אני עוד מעט מתחיל תואר ראשון במדעי המחשב ורציתי לקנות לתואר מחשב טוב ועמיד שיחזיק לי לפחות 3 שנים ואולי יותר ובגלל זה התקציב הגדול * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, ד?) לימודים * גודל המסך? 14-15 אינץ' עדיפות למאט * רזולוציית המסך?FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? עדיפות למקלדת הכי נוחה, מוארת, אם מתאפשר עדיף אפילו שיהיה את הפטמה שיש בלנובו THINKPAD * משקל רצוי? גג 1.5 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוךחשוב לי מאוד זמן עבודה ארוך ז"א בין 6-9 שעות בעבודה רגילה.. של גלישה קצת תכנות ואולי סרט או שניים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות USB3 לפחות 2 יציאות * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח 128/256 SSD * כונן אופטי? אין צורך *…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעט בשביל תוספת ביצועים גדולה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג בלבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כל משחק, החל מפיפא עד ל-BF ו-COD הכי חדשים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P, מסך מקרן של 100" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גבוהות שאפשר 3. האם יש צורך בציוד …
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
היי כולם, אני חייל, ומחפש מחשב נייד יחסית חזק, שיהייה איתי בנסיעות וישמש אותי כשאני לא ישן בבית (שזה רוב הזמן). הסתכלתי קצת מסביב וראיתי שאין באמת על מה לדבר עם תקציב של פחות מ5000 ש"ח. התקציב הוא 5000 עם אפשרות חריגה עד ל5500 נפרט לרגע את הדרישות: * מטרות המחשב? תכנות (הכל מדרייברים לwindows ועד לאפליקציות מובייל) + סרטים + משימות יום-יום אחרות. * גודל המסך? איזור ה13", הייתי מעדיף מט, אבל זה לא חובה * רזולוציית המסך? יותר מHDReady, הייתי מעדיף fHD, אבל גם 1600X900 או משהו בסגנון זה סבבה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? פחות משני קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מינימום 3 שעות. 4 זה כבר סבבה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא חו…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3K, אפשר לחרוג עד 3.5K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס, עריכה גרפית קלה (בלי קשר ללימודים), ואלי תוכנות הדמיה ב-3D 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לצערי לא הצלחתי להבין מה זה בדיוק.. נראה לי שלא.. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן חברה, קודם כל, גיליתי את האתר הזה עכשיו לראשונה ואני די כועס על עצמי שלא גיליתי אותו לפני כן, פשוט אתר מעולה . המפרט שאני מחפש כאמור: - תקציב של עד 4000 ש"ח, - למטרות משחקים בעיקר (רצויה מאוד גם תמיכה במשחקים כבדים יחסית), הצגת HD - יתרון. - ברשותי מסך samsung 2253bw בעל רזולוציה של 1680x1050 - אין לי צורך בציוד היקפי, בצורב, או במערכת הפעלה. - חשיבות לשקט- בערך 6.5-7 - יכול להיות מאוד שארצה לעשות OC בדרגה קלה עד בינונית (מתמצא למדיי) - עדיף הרכבה בחנות. תודה רבה מראש לעונים..
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב קטן וקל לסטודנטית לצורך כתיבה וגלישה, מכיוון שלסטודנטים יש windows8 במחיר מוזל אז לא צריך מערכת הפעלה, מחיר - כמה שיותר זול, שום תוספת או רכיב מיוחד, בסה"כ מחשב לכתיבה, וגלישה באינטרנט. תודה.
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 10,000 שקלים א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכה גרפית, HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Adobe CS6, Visual Studio -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Battlefield 4, Crysis, Diablo 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 24" LED -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות מאוד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם …
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
העדפה ל אינטל וכרטיס מסך של nvidia מהו התקציב המירבי לרכישת המחשב? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 מתי מתוכננת רכישת המחשב? השבוע מהם שימושי המחשב? (ציין בפירוט מה תעשה עם המחשב, איזה תוכנות/משחקים תפעיל וכו'): (גיימינג כבד, עריכה, סטרימינג, עבודה משרדית, תכנות ולימודים.) האם תבצע המהרה (OverClocking) למחשב? (ציין את הרכיבים): מאוד לא האם יש חלקים שאין צורך לכלול במפרט? צריך הכל מהו נפח איחסון שתרצה בכונן הקשיח ובSSD? מה שצריך כדי להרגיש שיפור בביצועים (העדפה 512 ssd ) האם יש צורך בציוד היקפי? האם הציוד ההיקפי נכלל בתקציב המחשב? לא ציין את הרזולוציה וקצב הרענון של המסך שבבעלותך/תרצה לרכוש או ציין את דגם המסך: יש כבר מס…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, הסתכלתי על המפרט הזה: http://www.memoryexpress.com/Products/MX43707 והוא נראה לי דיי מתאים (כל הצרכים המשרדיים + עבודות בינוניות של עריכת וידאו ותלת מימד) רק שהמליצו לי ללכת על מעבד יותר טוב (ה-Intel® Core™ i7 3632QM לדוגמא) ואפילו להרחיב ל-16GB זיכרון. מה אתם אומרים? יש דגם טיפה יותר מתקדם שיכול לענות לי על הדרישות? (אין הגבלת תקציב אבל אני כן מחפש משהו באיזור של המחשב הנ"ל ולא מעבר) תודה!
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לפני שבועיים שלחתי מחשב נייד לתיקון בחנות מחשבים.. בעיה ידועה, מחשב לא נדלק.. קיבלתי אותו היום.. לאחר שנאמר לי מה התקלה והציעו לתקן תמורת 700 שקל.. לא שווה בכלל.. אז אמרתי לא. קיצר היום קיבלתי אותו עם תופעה שונה לגמריי.. אחרי שפרקתי אותו לגורמים גילית שחצי מהדברים בפנים בכלל לא שלי. מסך, מקלדת, כרטיס זכרון של 128 שהוחלף ב-64, כרטיס רשת (Mini PCI) ולוח אם שרוף. זה פשוט העלה לי את הסעיף.. חטפתי עצבים.. מחר אני אלך לחנות להתלונן, אבל מה עוד אפשר לעשות אם הם לא יהיו מוכנים להקשיב לי? יש מקום שאפר להתלונן? יש מישהו שמטפל בדברים כאלו?! אודה על תגובה מהירה..
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני צריך מפרט פשוט (לשימושים משרדיים בעיקר אך לא בהכרח..). התקציב הוא מקס' 2500 שח' והוא צריך לכלול מסך אך בלי ציוד הקפי אחר (מקלדת עכבר ורמקולים..). תודה מראש עופר
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, כמו כל חצי שנה לאחר הופעת רעשי גסיסה חדשים מהמחשב שלי, אני מעוניין לקבל הצעה למפרט... דרישות: עדיף מחנויות נועה ו\או פנדס בחיפה. לוח- אני רוצה משהו עם סוקטים חדשים (שצפויים להשאר בשימוש עוד שנתיים +-). זה גם די מגדיר את סוג המעבד שאני לוקח ואת סוג הזכרונות... בנוסף, אני רוצה לוח שיאפשר לי לעשות OC בינוני יציב. אני גם מעדיף לוח בלי כרטיס מסך מובנה... לא צריך יציאות מיוחדות או אקסטרא... 6 USB (אם יש אופציה ל3.0 במחיר הגיוני אז עדיף) יספיקו... זיכרונות- 4 גיגה כבר הופך לסטרנדרט... מחברה איכותית ואמינה HD- כאן יש לי התנייה: במידה ואני מחבר שני HD בחיבור רגיל (לא איזה רייד ספציפי...בתור מאסטר וסלייב או משהו כזה)- אם הם יעבדו במקביל, אז יספיקו לי שניים של 160 גיגה …
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
חברים, זה מפרט שאני חושב ללכת עליו. שוטטתי בפורום וזה מה שבניתי אבל אני חייב להודות שאני לא ממש מבין גדול בחומרה אז כל מי שיש לו הערות מוזמן: -לוח אם - p5Qpro -מעבד - מתלבט בין E8500 לQ6600. אין לי מושג מה היתרונות או החסרונות של הQUAD אבל בגדול שניהם עולים אותו דבר. -כרטיס מסך - המחשב מיועד למשחקים וכאן אני באמת מבולבל. אני מתלבט בין ,4870, שעולה 1600 לבין 9800GX2 שעולה 1700. בעיקרון הNVIDIA נשמע פגזי אבל אני לא מבין בחימומים, מארזים וצריך פה עצה. -קירור למעבד - Arctic Cooling Freezer 7 PRO. - דיסק - מתלבט בין SEAGATE 500GB 32MB ST350032AS, SATA3 לבין Western Digital WD5000AAKS 500GB 16MB SATA2 הפרש של חמישים שקל לא עושה לי הבדל אני רק רוצה שיהיה אמין ושקט. -זכרון = 2*20…
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני בודק קניית מחשב לחבר. המחשב מיועד בעיקר למשחקים. תקציב סדר גודל של 5500 ש"ח(לא כולל מסך, מחיר לאשראי). הקניה צריכה להתבצע בחנות אחת(ולא לפי מפרט שמורכב באינטרנט) באיזור המגורים של החבר( ראיתי רכיבים רבים שלא נסחרים בחנויות הרגילות אלא רק באינטרנט, כנ"ל לגבי דגמים חדשים מאוד). ההתלבטות העיקרית שלי כרגע היא לגבי: א. כרטיס מסך - איזה. ב. מאוורר למעבד - האם צריך ואם כן איזה. ג. ספק כח - אם צריך ואיזה. ד. מארז - איזה מומלץ. ה. זכרון - האם עדיף ללכת על kingstone ddr400 512mb במקום? והאם ניתן להחליף בשלב מאוחר (ללא סיבוך וללא עלות גבוהה בחנות) : ספק כח, מאוורר למעבד. בשלב הנוכחי אני מתכוון לקנות כרטיס מסך אחד בלבד. להלן המפרט: athlon 64 3000+ 939 - 900ns asus a8n sli d…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-