ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
אני מעוניין לקנות לעצמי מחשב חדש. זה שהמחשב יהיה MAC זה כבר סגור ממזמן. ההתלבטות שלי זה בין הPRO לAIR בקטגוריית הMACBOOK אני לא כ"כ מבין בניידים, וגם לא כ"כ מבין בMAC כי עד עכשיו הייתי נאמן כמו רובנו למייקרוסופט. ההתבלטות שלי היא בין 2 הדגמים האלו: 1. http://store.idigital.co.il/mac/macbookair/mc968 2. http://store.idigital.co.il/mac/macbookpro/mc700 אם מישהו יכול להגיד לי מה ההבדלים ומה עדיף אני אשמח, תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אבא שלי מתכנן לקנות מחשב, הצרכים שלו מאוד בסיסיים, והכי חשוב שיהיו לו חיים קלים. כלומר, מחשב מהיר, עם מינימום בעיות, ובמידה ויש תקלה - ששירות הלקוחות יהיה מצוין. אז פרט למפרט אשמח להמלצה לחנות מחשבים באיזור מרכז תל אביב (דיזינגוף סנטר והסביבה). 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך, אם אפשר להוציא פחות. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח, אבל לא אמורה להיות סיבה לחרוג, נכון? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב מיועד לאבא שלי, זה אומר רק אינטרנט ועריכת מסמכים ב-Word ו-Excel. אני לא חושב שיש צורך בכרטיס מסך אפילו. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכ…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך רק אם אין פגיעה בביצועים במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות שקלים אך רצוי להמנע. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? בעיקר MATALAB, C ושימושים אוניברסיטאים. מעט גיימינג. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש. שימוש תדיר לסטודנט באוניברסיטה. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? מסך 22 אינטש FHD אך גיימינג משני מאוד בחשיבותו. * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? לא מוגדר כרגע אבל משהו מזדמן ואקראי. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, מחפש המלצה למחשב נייד להורים שלי. שימוש משרדי שוטף, אופיס ואינטרנט בלבד. לא צריכי תוכנות כבדות או עיבוד גרפי מתקם במיוחד. מסך גדול ומקלדת נוחה. מחפשים משהו שיחזיק הרבה שנים ויהיה רלוונטי מבחינת ביצועים גם בעוד שנים. סביב ה-3000-3500 ש"ח. גמישים קצת במחיר. אמרתי להם שלדעתי לשימוש בסיסי אפשר למצוא מחשב טוב במחיר זול יותר. מה דעתכם? תודה. עריכה: המליצו להם על HP ProBook 470 G5 2XY59ES. איך הוא? https://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=965991
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
סתכלו איזה מפרת הכנתי Antec SUPER LANBOY Aluminum 550 ש"ח Intel Pentium 4 2.8Ghz C 800Mhz 512K Box 1,195 ש"ח Asus P4P800 611 ש"ח Samsung 256MB DDR 400 Original x2 510 ש"ח Gigabyte 52x32x52 Retail CD-RW 239 ש"ח LG DVD 16x48 OEM 207 ש"ח WATT400 129 ש"ח LG 17 FLATRON F700B 902 ש"ח Microsoft® MultiMedia Keyboard OEM 87 ש"ח Microsoft Optical Mouse 2.0A 145 ש"ח Altec Lansing AVS300 (2.1) 290 ש"ח SAPPHIRE 9600XT 256 mb DDR TV OUT DVI 1,205 ש"ח סה"כ 6,071 ש"ח
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ההתלבטות היא בין ASUS F82Q http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=13082 לבין DELL Latitude E5400 http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=13875 סה"כ האסוס נראה כבעל יתרון, מישהו מכיר את המחשב? מה דעתכם? תודה.
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
, שימוש תוכנות אדריכלות (revit) וקצת תיכנות בסיסי . רוצה 64 זכרון ולפחות 1TB ssd + אולי HD נוסף .
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, ברשותי Asus N56VJ-S4008H שזה המפרט שלו - http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9489 האם המחשב הזה יוכל להריץ את התוכנות הבאות: כל חבילת אדובי לרבות פוטושופ, אילוסטרייטור, אינדיזיין ופלאש, וחשוב ביותר: אפטר אפקטס הכבדה במיוחד. בנוסף, תוכנת אנימציה תלת מימד "MAYA", תוכנת "TV PAINT", ותוכנת "פרימייר" לעריכת וידאו. תודה רבה מאוד!!!
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הי, אני צריך מסך לתכנות למשהו כמו אולי חצי שנה שאחריה כבר לא אצטרך אותו. אז מצד אחד אני רוצה חצי שנה לעבוד עם משהו סביר, מצד שני לא רוצה להשקיע במיוחד. אני מניח ש2k יספיקו אבל אם ההבדל בין 2 ל4 הוא לא משמעותי אז אולי עדיף 4 כך שמי שאני אתרום לו אותו לאחר מכן יהנה ממנו. תודה
-
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מה אתם אומרים על המפרט גיימינג ושימוש כללי הבא שבנתי ב3200 שקל? הוא אמור להחזיק מסך 23'' טוב במשחקים וגם בשימוש כללי. AMD Athlon 2 X4 620 2.6Ghz Quad Core AM3 BOX Gigabyte GA-MA78LMT-S2 760G+SB710 CHIPSET Transcend 2GB DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7 (X2) Samsung 500GB 16MB Sata2 HD502HJ SpinPoint F3 XFX ATI Radeon 5770 1GB GDDR5 Sony / Nec AD-5240S SATA x 24 Black ThermalTake V3 Plus Black Edition 2x120 mm + SeaSonic 500W שרות RSM VIP סה"כ מחיר: ₪ 3,209.00 בRSM מה דעתכם יש איך לשפר? האם יתאפשרו שדרוגים עתדיים? תודה ולילה טוב
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2,500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר, אז לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים/תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא משהו ספציפי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא משהו ספציפי, אבל רצוי גם שהחדשים ירוצו טוב-לפחות בהגדרות בינוניות. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע 19' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? ב…
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום. יש לי מחשב נייד מסוג MSI EX620 אני משתמש בו רגיל כשאני מדליק אותו. הכל טוב סבבה עובד חלק לא נתקע. אחרי שעה שעה וחצי בערך. המחשב מתחיל להיתקע והכל פועל ממש לאט. פעם זה לא היה ככה!. ואחרי זה הוא מתכבה פתאום. לא עושה ריסט פשוט מתכבה. ואז כשאני מדליק אותו הוא שוב נתקע ועובד לאט. יכול להיות שזאת בעית התחממות? ואם כן מה אני עושה? מישהו יודע מזה יכול להיות? תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מתחיל ללמוד בקרוב באוניברסיטה ואני אשמח לעזרה ויעוץ במה עדיף לי לקנות לפטופ או מחשב נייח. אני צריך לפטופ אולי בשביל השיעורים וכדי ללמוד עם חברים מחוץ לבית, מצד שני אני אוהב לשחק במחשב ולא יודע עד כמה הלפטופ יכול להיות נוח וחזק מספיק. אשמח אם תוכלי לעזור לי בהתלבטות ותודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם ברצוני להוסיף זיכרון למחשב,כרגע יש לי 1 גיגה האם אני יכול להוסיף עוד 1 גיגה ,ואם כן מה העלות ? :xyxthumbs:ASUS EEE 1000 H
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 4k גמיש, יש אפשרות במזומן. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים כבדים, צפיה בסרטים, הורדות. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. מקלדת פשוטה ועכבר טוב. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוח…
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 4 כולל אביזרים שמפורטים מטה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מיועד לזוג מבוגרים. בעיקר אינטרנט, אופיס, סרטים/סדרות בגג 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת ועכבר אלחוטיים, רמקולים ומסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) הכל חדש 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בינוני 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא. יש העדפה למיני פי סי, לא חו…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
- 2 followers
-
-
נייד i5 עד 3000 שח מסך 17', יש חיה כזו? אז יש דבר כזה? או שזה כ"כ מחוץ לתחום בארץ? מחפש מחשב עם הנ"ל שיהיה מיועד לשימוש ביתי בלבד, לכל היותר משחקים CASUAL וצפיה בסרטי HD. אני רוצה I5 כדי שזה יחזיק מעמד כמה שיותר. המגבלה הכספית בעייתית. גר באיזור הדרום אם יש המלצה על חנות. תודה לכל עוזר.
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בקשה למפרט מחשב רב-תכליתי ב 6K כולל OC .1 מה התקציב המקסימלי? 6000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? כן לנצל את התקציב ולא לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 600 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב?- תכניFULL HD , משחקים, גרפיקה. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה( אופן השימוש מיועד לפרנסה אך לא רק התוכנות העיקריות שאני אעשה בהם שימוש זה 2010 solidwork אני יודע שצריכה לצאת גירסא חדשה ובשביל המדיה סנטר xbmc ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: nfs,dirt2,crysis, Assassin's Creed,cod * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? המחשב אמור להיות מחובר לטלוויזיה 40…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלוםם, שאלה לי אליכם.. אני רוצה להביא מארה"ב מחשב נייד עם מסך 12-14 אינטש, חשוב לי שיהיה קל, לא יתחמם מדי, יהיה אמין, ודי חזק (שלא יזחל..) היה לי דל לטידיוד D500 שהיה אחלה, אבל לצערי נפטר בטרם עת.. האם יש משהו בסביבות ה2000-3000 ש"ח שיהיה קל לנשיאה ועם זאת יחסית חזק.. אני לא צריכה אותו להרצת סרטים, אבל עבודה "אופיסית" די מאומצת.. אני לא מכירה את מחשבי הנוטבוק שיצאו לאחרונה.. האם כדאי לקנות או שזה לא יעיל באמת? תודה!!
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
חיפשתי ככה במפרטים של האתר אבל המערכת שם נדפקה קצת ולא מראה מחירים מה שאני צריך זה מחשב שיהיה לו יכולות גרפיות גבוהות במיוחד מאחר שהשימוש העיקרי שלו זה שרטוט תלת מימדי מפרט רק לכונן עצמו מארז לוח אם מעבד זכרונות כ.מסך דיסק קשיח ספק צורב פשוט לא צריך להיסחף על המארז הוא לא דורש סופר יופי וסופר שקט אממ זיכרון 4 גיגה מינימום דיסק קשיח 250GB יספיק נראה לי ועד כמה שזה מטומטם זה למסך 19" כנראה אם רק אפשר להתבסס על חלקים שקיימים ב KSP יהיה נהדר פשוט זה הכי זמין לי -- אבל לא חובה ותודה מראש לכולם
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, ראיתי שיש פוסטים אחרים בנושא אבל לא מצאתי את התשובה שאני מחפש אני מתכנן לרכוש מחשב חדש לצורך עבודה בתוכנות גרפיקה כמו AutoCAD Revit, סקטצ'אפ, זה בעיקר.. השאלה שלי מיועדת למי שהתנסה בעבודה עם תוכנות בסגנון הזה לגביי שימוש במעבדי AMD לפי האתר של אוטוקאד הם עובדים עם המעבדים הללו, רציתי לקבל חוות דעת ממישהו עם ניסיון אם יש פה בפורום.. אני חושב לקנות את המפרט הבא- AMD Ryzen 5 8500G 3.5GHz AM5 - Box קירור למעבד - Original AMD CPU Cooler לוחות אם למעבדי AMD - ASUS Prime B840M-A WiFi DDR5 AM5 זיכרון למחשב - Corsair Vengeance 2x32GB DDR5 4800MHz CL40 כרטיסי מסך - Sapphire PULSE AMD Radeon RX 7600 8GB GDDR6 HDMI 3xDP כונן SSD - Kingston NV3 PCIe 4.0 x4 NVMe M.2 2280 1TB:…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
צריך מחשב נייד שיתאים למשחקים, מוכן להשקיע עד 5000 ש"ח יהיה טוב אם תוכלו לצרף לינקים - לא חייב תודה לכל המשיבים
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי זה כבר תקופה מסוימת שאני עוקב אחרי השוק הספציפי הזה , יחד עם אחרים כאן אני חושב , ובכל פעם עולה עוד איזה נתון שאומרים לי שכדאי לשים לב אליו . אז החלטתי לשאול אותכם את דעתכם על המחשבים הבאים - Toshiba Satellite L505-141 - http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=2973 Acer Aspire 5740G - http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5272 שני מחשבים מכובדים , עם מפרטים טובים (אם לא - טובים מכדי להיות אמיניים) שהם מעלים לי שאלות מסוימות , שאשמח אם תעזרו לי בהן . המחשב של טושיבה - הוא בעל כרטיס מסך חזק , קצת טוב יותר משל ה-אסר , אבל בעל מעבד חלש יותר . האם טושיבה אמינים ? יש מישהו עם ניסיון עם מחשבי טושיבה ? או אולי מכיר את הדגם הזה ? עם המחשב השני - acer יש לי ע…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד ואני אשמח לעזרתכם בבחירתו. מטרות המחשב? הכל, עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (כבדים, שיוכל להריץ על ההגדרות הגבוהות ביותר שניתן במסגרת התקציב), צפיה בסרטים וסדרות ב-hd, עריכת סרטים ותמונות(לא שימוש עיקרי, אבל שיוכל לעשות זאת כשאצטרך) . * גודל המסך עדיפות ל-15, אפשר גם 17 אבל זה הופך להיות פחות נייד ונוח. האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא מבין בזה, נראה לי מאט. * רזולוציית המסך? FHD 1920x1080 * משקל רצוי? שלא יהיה משקולת של חמש קילו.. משהו סטנדרטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא יודע מה זה ארוך, אם הוא מצליח להחזיק 3 שעות של שימוש זה טוב. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? Hdmi, כל השאר ככל שיותר יותר טוב. * Bluetooth? לא קריטי…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, יש ברשותי מחשב נייד לנובו דגם 3000 N200 לאחרונה נהרסה מערכת ההפעלה Vista Home Premium . כפי שידוע ניידי לנובו לא מסופקים עם דיסק התקנה אלא עם איז שהוא partition שמכיל את ההתקנה, ומערכת ההפעלה מגיע כ- PreInstalled השאלה היא איך אני מצליח לשחזר את מערכת ההפעלה המקורית. כאשר כל הניסיונות הללו לא צלחו! Rescue and Recovery לא עולה - כנראה כי ניסיתי להתקין מערכת הפעלה באופן עצמאי! בבקשה עזרה
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-