עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by asaf_c,

אהלן, רציתי לדעת אם מחשב dell מסדרת XPS 14Z מתאים לסטודנט מבחינת נוחות ושימושיות, ובעיקר איך המקלדת. הדגם הספציפי הוא http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=19805 מלבד הלימודים (מדעי המחשב) זה הולך גם לשמש כמחשב לזמני פנאי (כן, אני חי בסרט שיהיו לי כאלה בזמן הלימודים) ויהיה נחמד אם הוא יוכל להריץ משחקים בצורה סבירה, ויהיה אפשר לצפות בסרטים בצורה חלקה. אני אשמח להמלצות למחשבים נוספים שיענו על הדרישות. ההעדפה שלי היא מסך 14", מקדלת נוחה להקלדה, מעבד i5, דיסק קשיח 7200RPM, לפחות 4GB זיכרון וכרטיס מסך שהוא לא on board. מבחינת מחיר - הגג הוא 4000 ש"ח (תתעלמו רגע מהמחיר של הXPS). בנוסף, האם אתם חושבים שמחשב עם מפרט כזה יחזיק מעמד 3 שנים בכבוד? תודה

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. Started by kerenliron,

היי, התייעצתי בעבר וכעת לקראת הרכישה אני חוזרת לסיבוב שני. אחי נוסע לארה"ב בשבוע הבא ויש לי הזדמנות להביא משם אולטראבוק. אני די בדילמה בין ה"אסוס" zenbook prime לבין הdell xps 13. אני נוטה ללכת לכיוון הדל כיוון שהמחשב האחרון שלי היה של דל והוא החזיק 5 שנים ואת "אסוס" אני חייבת להודות שאני לא מכירה. הדילמה נובעת מכך שה"אסוס" מציע מעבד מדור שלישי וה"דל" מציע מעבד i5 מדור שני. סה"כ השימושים שלי יסתכמו באופיס/סרטים ולכן אני תוהה אם סוג המעבד קריטי. להלו הטופס: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), , צפיה בסרטים, * גודל המסך? לא יותר מ14 * משקל רצוי? עד 2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא חובה * האם…

• 1 תגובה
    • 795 צפיות
  3. רוצה מפרט ב5000 לא משנה השימוש רק רוצה לדעת מה אתם אומרים על KSP טובה כמו TMS או חרא כמו IVORY?

• 3 תגובות
    • 896 צפיות
  4. שלום חברים, אני טס לארצות הברית ומכיוון שחלק מהמחשבים משמעותית יותר זולים שם רציתי לדעת לאיזה חברות יש אחריות בינלאומית שאוכל לממש בארץ.

• 2 תגובות
    • 742 צפיות
  5. * מטרות המחשב? לימודים- הנדסת מחשבים, בעיקר ישמש לגלישה וקריאה ותכנות קל. * גודל המסך? 13.3 * משקל רצוי? כמה שפחות, המחשב נמצא אצלי כל יום- כל היום. כרגע מסתובב עם 15 אינץ שפשוט שובר לי את הגב * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? ככל שיותר זמן סוללה ככה עדיף, מבחינתי 5 שעות ומעלה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI חובה שיהיה כמו כל מחשב נורמלי * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 128GB * כונן CD/DVD? צורב? עדיף שלא יהיה * כונן Bluray? אין צורך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כמובן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? העיקר שיהיה חברה שמכבדת אחריות בינלאומית בארץ. כרגע…

• 0 תגובות
    • 566 צפיות
  6. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 300 שקל עדיף אפילו פחות מ4000. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת מוזיקה והפקה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). עבודה כמפיק מוזיקאלי ואיש סאונד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: יהיו משחקים פה ושם -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בטלפילד לדוגמא ומשחקים שיבואו בעתיד לא במקסימום איכות. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p -לאילו הגדרות גרפיות מ…

• 0 תגובות
    • 543 צפיות
  7. אני מאוד מתלבט לגבי מחשב נייד. צריך אותו ללימודים, אינטרנט וכו'... הייתי מעדיף גודל 13.3 בגלל הגודל והניידות שלו, אך המחיר גבוה בהרבה מאלה ה-15.6 שמעתי על הסדרה insperion 5120, מה אתם אומרים? לא איכפת לי שיהיה I3 או I5, הארד דיסק 500 מגה, כרטיס זיכרון לפחות 4 ג'יגה. הכי חשוב לי שיחזיק לי הרבה זמן יחסית (לא שעתיים וחצי), לפחות 5-6 שעות, הבנתי שיש כאלה עם כמה סוללות פנימיות או משהו כזה... עוד דבר שהוא חשוב, איכות המסך, יש מסך מבריקים כאלה שהם מאוד יפים, הייתי מעדיף אותם (יש לי מסך IPS של דל, אז הציפיות גבוהות) זהו, תודה לעוזרים

• 0 תגובות
    • 480 צפיות
  8. Started by yuvalg,

שלום לכולם, מתלבט בין שני הדגמים הנ"ל: http://www.speed4u.co.il/Product.asp?Pid=CMS-B0W71ES&Cat2Cat1ID=65&Cat2ID=108&aff=Zap〈=he http://www.night-net.net/index.php?main_page=product_info&products_id=2714&cPath=210 ההבדלים העיקרים: ללנובו דיסק של 500GB במהירות 7,200 RPM לעומת 320GB במהירות 5,400 RPM ב-HP, לשניהם סוללת 6 תאים אבל ללנובו 62WH לעומת 47WH ל-HP מה שאמור לתת זמן עבודה ארוך יותר (הם מצהירים על 8 שעות לעומת 6 ב-HP). מצד שני הלנובו מגיע בלי כונן אופטי אבל הוא קל ב-300 גרם. המחשב מיועד לתלמיד בבית ספר שצריך לסחוב אותו כל יום במסגרת פרויקט מחשוב של הכיתה. בהנחה שאני יכול לקבל את שני המחשבים באותו מחיר ובאותה אחריות איזה מחשב עדיף?

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית, סרטי HD. (מחשב לסטודנט) * גודל המסך? עד 14" * משקל רצוי? - * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? - * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) - * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 250GB * כונן CD/DVD? צורב? צורב DVD * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תודה מראש!

• 0 תגובות
    • 674 צפיות
  10. Started by red7711,

שלום , רציתי לדעת מה אתם חושבים על המפרט הזה. השימוש שלי במחשב הוא יחסית בסיסי , מה שאני צריך ממחשב זה להריץ משחקים בסיסים יחסית כמו SC2, לראות סרטים ב HD קצת סקייפ וכאלה לא רציני . מה אתם אומרים על המחשב הזה.? כרטיס מסך יש לי GEFORCE 9500GT אני יודע שהוא ישן אבל הוא מספיק לי , כונן דיסקים גם יש לי אז לא צריך . Intel Core i3 2120 3.3Ghz s1155, 3MB, GPU Core, Tray Zalman SZ CC92HS CPU Cooler Asus P8H61-M LX B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H61, DDR3 1333, PCI-E, VGA G.Skill 1x4GB DDR3 1333Mhz Western Digital Caviar Blue 500GB 7200RPM, 16MB, SATA III WD5000AAKX Antec Basiq 450W Active PFC 12cm PSU VP450P (Retail) Antec VSK-1000 ATX Cost-Efficient Mid Tower Case (No PSU) אני ה…

• 8 תגובות
    • 918 צפיות
  11. היי, קראתי את המדריך לאיך לא לשבור את הראש, אבל יש לי נטייה לשבור אותו כך שאשמח בכל זאת לעזרה, אני אסביר מה הצרכים לפי השאלון: * מטרות המחשב: בגדול לצרכי פנאי: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (יש לנו את הנייחים, כך שלא עקרוני), צפייה בסרטים (יותר כדי לחבר לטלוויזיה) * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? סטנדרטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 4-5 שעות (סטנדרטי) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI לחבר לטלוויזיה * בלוטות? הכוונה ל Wi-Fi ??? * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500GB כמה משמעותי ההבדל מבחינת מחיר ל 5400 סלד או 7200? * כונן CD/DVD? צורב? זה לא בנוי? במידה ולא אני מעדיפה שיהיה כמובן * כונן Bluray? אין צורך * האם…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. [table][tr][td] [table] [tr] [td] מק"ט [/td] [td] מוצרים [/td] [td] כמות [/td] [td] מחיר [/td] [/tr] [tr] [td] C3450T [/td] [td] Intel Ivy Bridge Core i5 3450 Socket 1155 6MB 3.1Ghz Tray [/td] [td] 1 [/td] [td] ₪907 [/td] [/tr] [tr] [td] ZM5X [/td] [td] ZALMAN CNPS5X SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד [/td] [td] 1 [/td] [td] ₪129 [/td] [/tr] [tr] [td] GB75MD3H [/td] [td] Gigabyte GA-B75M-D3H [/td] [td] 1 [/td] [td] ₪379 [/td] [/tr] [tr] [td] GZ-G1SGS [/td] [td] Gigabyte GZ-G1 PLUS Black MidiTower ATX 2x 120 + 1x 80 MM FAN + 430W Seasonic [/td] [td] 1 [/td] [td] ₪425 [/td] [/tr] [tr] [td] K8G1600HBKF [/td] [td] 8Gb KINGSTON KIT ( 4G X2) Hyper-X BLUE …

• 4 תגובות
    • 632 צפיות
  13. שלום , אשמח להמלצות לקניית מחשב המיועד לווידיאו על AVID ועריכה גרפית PHOTOSHOP LIGHTROOM מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל את כולו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ישנה אפשרות של חריגה עד 500 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת ווידאו, פוטושופ, LIGHTROOM, AFTER EFFECTS א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מיועד לעריכה כבדה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: , לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך בציוד הקפי 4. האם יש רכ…

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by Goldenmario,

אשמח למחיר לכל המפרט עם המארז ובלי המארז (בחלקים) ספק כוח: HEC PFC Active 600W 600DRAT לוח אם: Gigabyte P55M-UD2 מעבד: Intel i5 750 זיכרונות: Mushkin DDR3 2GBx2 מארז: Antec Fusion Black 430 כרטיס מסך: HIS HD5770 המחשב עבד 3-4 שנים ונמצא במצב מצויין

• 0 תגובות
    • 827 צפיות
  15. התייעצתי לא מזמן בנוגע לקניית מחשב חדש לצורך משחקים. בגלל שהדרישות השתנו מאז ההתייעצות, אני ממלא מחדש את השאלון. רק לפני זה אני אסביר, מבחינת המפרט הקודם שהוצע לי, הכל מעולה חוץ מהמעבד! לפי שיטוטים בגוגל, עד כמה שה-i3 2120 הוא מעבד טוב, למשחק BF3 (זנחתי את WOW, אז הוא יהיה העיקרי) הוא ממש לא מספיק! הרבה מדווחים איתו על FPS נמוך יחסית, כזה לפחות שלא יתן לי את ההנאה שאני מצפה לה ממחשב חדש שבניתי למשחקים! אז שיניתי את המעבד, החלפתי את החנות לאחת שגם קרובה אלי לבית ומוכרת לי מקניות בעבר וגם זולה יותר, והמחיר יצא כמעט זהה (בתוספת 150 ש"ח!). כמובן צריך רק אישור סופי. זה המפרט: [table][tr][td][/td][/tr][/table] [table][tr][td]מה דעתכם? הספק אמור להחזיק את כל החבילה הזו? אני צר…

• 23 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. היי חבר'ס, חשוב לי לציין שכבר פניתי אליכם לפני בערך שנה, אבל קניית המחשב לא יצאה לפועל וזה כנראה יקרה רק עכשיו. כיוון שעבר הרבה זמן והציוד שביקשתי השתנה בחלקו, וגם התקציב, וגם המפרט שביקשתי בזמנו כבר בטח לא עדכני להיום, הדרישות והמענות ישתנו. (הסתכלתי בפוסט הקודם שלי ועשיתי גם השוואה בהתאם למה שאני צריך היום, לקחתי משם כמה דברים לבקשות שלי פה.) המחשב שלי בן 5, אמנם עובד מצויין אבל לדעתי הגיעה שעתו כיוון שאני צריך לעמוד בקצב. אני מעוניין במחשב של גיימינג, אני מתעסק גם במוזיקה אז כרטיס קול טוב גם חשוב. עיקר הפעילות שלי- מוזיקה ומשחקים. כל סוגי המשחקים. FPS, מירוצים, MMORPG, הכול. אני רוצה להריץ כל משחק שייצא בתקופה של השנים הבאות ביכולות המקסימליות שלו בצורה כל כך חלקה שאני…

• 21 תגובות
    • 2.3k צפיות
  17. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3 BF4 CRYSIS -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FULL HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפו…

• 4 תגובות
    • 818 צפיות
  18. הייעוד של המחשב יהיה גם לשימוש של משחקים ושיוכל להריץ כמה דברים במקביל בלי להיתקע, וגם ללימודים ושימוש רב באופיס הבנתי שעם המק-בוק יש הרבה בעייות בעברית אז יצאתי מהרעיון של לקנות אחד, וגם התווך מכירים טיפה בעייתי. * גודל המסך?עד 15.6 * משקל רצוי? לא בעייתי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא מבין בזה שיהיה ממוצע ומעלה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500G אפשר להתפשר עדיף שלא * כונן CD/DVD? צורב? DVD עדיף גם עם צורב * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא בארץ מספיק * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא! * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? הלוואי והיית…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך כמה שיותר... רק אם ממש ממש שווה את ההפרש לזלוג ל 3000, רצוי בסביבות ה 2500 אבל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן בכלל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, עריכת וידאו, וגרפיקה בסיסית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). VISUAL STUDIO ECLIPS JAVA, פוטושופ. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא (רק צורב) 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? (מקלדת עכבר ומסך יש כבר) 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?…

• 3 תגובות
    • 869 צפיות
  20. שלום, זה המחשב: HP Pavilion dv6526ea המחשב בן 4-5 שנים, בנוסף למיפרט הנל: שידרגתי ל4G RAM , ווינדוס 7 64 ביט מצב מכאני: עובד ללא דופי כמו חדש מבחינת ביצועים. כמו כל מחשב זקן הוא מתחמם ומרעיש מעט מעל הממוצע. אני לא בטוח שהצורב עובד, נראה לי שצריך לנקות את העינית. אך ככונן דיסקים זה עובד באופן תקין. מצב חיצוני: סדק קטן שהדבקתי בפינה, ושום דבר רציני אחר. בכמה אוכל למכור אותו? תודה.

• 2 תגובות
    • 933 צפיות
  21. שלום, צריך המלצה למפרט לשימוש ביתי עד 1700 שקל עם מקלדת ורמקולים פשוטים. העדפה לחנויות KSP,IVORY,TMS. מה אתם אומרים על המחשב הזה למשל? תודה רבה.

• 4 תגובות
    • 720 צפיות
  22. Started by ekorein,

1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500-1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו ואפטר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה. AVID MEDIA,PREMIER,AFTER AFFECT ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן…

• 5 תגובות
    • 730 צפיות
  23. יכול לחרוג מהתקציב -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3 ובעתיד BF4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). smasung 2253BW -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות המפרט שלי כרגע זה e8400 ep43ds3l g.skill 4gb pi-black ddr2 psu corsair 550 hx evga 9800 + gtx

• 3 תגובות
    • 723 צפיות
  24. Started by MetalHead,

שלום רב. לאחר הרבה לבטים התבייתתי על המפרט הבא: http://www.tms.co.il/preview/spec/ml1485qu בנוסף לזכרונות Gskill Ripjaws x 4x4 2133mhz שכבר יש ברשותי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכה גרפית, עבודה עם דו ותלת מימד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). 3DSmax, photoshop, UDK, AfterEffects. למטרות פרנסה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל משחק שניתן להעלות על הדעת. -מה…

• 2 תגובות
    • 751 צפיות
  25. יש לי מחשב ישן יחסית (בן 3- מפרט קיים במשתמש) ואני מחפש כרטיס מסך חדש (הישן נשרף. WTF) משחקים: BF3 , SKYRIM סכום של עד 850 שח המסך הנוכחי שלי 17' (כן כן קטן) אשדרג אותו בעתיד הקרוב ל 22' DELL (עובד רק עם מסך אחד) איזה דגם אתם ממליצים לי, חברה וכו'

• 1 תגובה
    • 549 צפיות

דיונים חדשים בפורומים