ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,443 דיונים בפורום זה
-
שלום לכם, לאחרונה התחדשתי במקרן לסלון ואני רוצה לרכוש HTPC לשם. אני אספן של סרטי בלו ריי ו-DVD מקוריים, ואלו כמעט כל התכנים שאני מנגן. אני לא מוריד סרטים וסדרות. הסיבה שאני רוצה HTPC ולא נגן בלו ריי (שכבר יש לי) היא שבמחשב אני יכול להוסיף לדיסק שמנגן תרגום עברי חיצוני, ע"י תוסף לתוכנה TotalMedia Theatre, וכן שניתן במחשב לנגן את כל האיזורים בבלו ריי ע"י שימוש בתוכנה AnyDVD. להלן הפרטים: 1. מה התקציב המקסימאלי? מעדיף שלא יעבור את ה-1.5K. הדרישות שלי נמוכות. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ניגון סרטי בלו ריי ו-DVD מקוריים, כולל תלת מימד, באמצעות תוכנת TMT (פירוט למעלה) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום או…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב עם כול הציוד היקפי ב 3000 (לחבר) המחשב יהיה בעיקר למשחקים לא הוא לא משתמש באף תוכנה .......
-
- 3 תגובות
- 616 צפיות
-
-
מה דעתכם? השיקולים בעד: מקום פיזי מצומצם מאד שימושי המחשב: ביתי פשוט(אופיס) +עריכת סרטים ותמונות+צפיה ישירה על מסך TV גדול http://www.cnet.com/2748-32333_1-1186.html?tag=nl.e794
-
- 2 תגובות
- 840 צפיות
-
-
אני צריך לדעת כמה שווה הלוח אם Gigabyte GA-Z68X-UD7-B3 והמעבד i5 2500K?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום, אני אשמח נורא אם תעזרו לי לבנות מפרט מחשב שמיועד בעיקר למשחקים. התקציב: 10,000 שקל. אין לי בעיה שחלקים יהיו מחנויות שונות. לא צריך מסך וציוד היקפי. הערה חשובה : המחשב לא יעבור OC בשום מצב. תודה מראש נ.ב המחשב לא בשבילי... :'( אני לא כזה עשיר
-
- 1 תגובה
- 598 צפיות
-
-
1.תקציב המקסימלי? 3000 ש"ח עם אפשרות לחריגה קלה 2. שימושים: משחקים, אינטרנט ושימוש כללי 3. יש צורך בציוד היקפי מסך (20-22"), רמקולים, מקלדת ועכבר 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? 8 7. אפשרות לOC רצויה אבל כתלות בתקציב 8. לא צריך מ"ה (יש לי עותק חדש חוקי של ויסטה - האם אפשר להמיר ל 7?) 9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? רצוי זיג זג או לפחות חנות אחרת באזור בקעת אונו / פתח תקווה / רמת גן
-
- 1 תגובה
- 575 צפיות
-
-
שלום, אני חושב על לקנות מחשב נייד, ורוב הסיכויים שתיהיה לי אופציה לקנות אותו בארה"ב. אני לא סגור על תקציב, אבל יש לי בראש איזה מחשב אני צריך * מטרות המחשב? עבודה כללית, פיתוח (כולל VM של אנדרויד לדוגמא), גלישה, לפעמיים גרפיקה (בעיקר PS), וידאו, יחובר למסך נוסף FHD כנראה. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? כנראה 13" כי אני רוצה שהוא יהיה נייד, אולי מקסימום 15". עדיף מאט, לא רואה סיבה שאני ירצה מבריק, נכון? * רזולוציית המסך? אני אוהב שטח עובדה אבל כמה כבר אפשר לבקש ב 13", כמו שאמרתי יחובר לעוד מסך בבית רוב הזמן, כשלא, FHD תמיד מבורך * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא ממש * משקל רצוי? אין דירשה מיוחד. * הא…
-
- 0 תגובות
- 966 צפיות
-
-
שלום, מתלבט בין שני דגמים של lenovo THINKBOOK15 IIL ו-IML ההבדלת להבנתי הוא במעבד. האחד עם I5-10210U והשני I5-1035G4, הפער במחיר הוא כ-100 ש"ח. האם יש עדיפות לאחד מהם או משבחינתי זה יהיה זניח. השימושים - ביתיים , מולטימדיה וכו' . פרט לכך, למי שיש ניסיון עם אחד הדגמים אשמח למשוב/המלצה. בברכה
-
- 14 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום. חבר רוצה לקנות מחשב חדש לאינטרנט וסרטים מה אתם אומרים על המפרט המצורף. תודה לעונים.(חייב גם כרטיס טלויזיה) CPU INTEL - Core 2 Duo E6550, 1333Mhz, s775, 4MB M.BOARDS for INTEL ASUS - P5B-VM DO s775 Conroe, Q965, DDRII 800, VGA, PCI-E 690 MEMORY DDR II 800Mhz - 1GB Kingston Value X2 HARD DISKS Western Digital - 320GB 7200RPM, 16MB, SATA II DVD Recorders Asus - DRW-1814BLT DVD±R x18, DL x8 SATA TV/VIDEO - Hauppauge WinTV-PVR-150 MCE-Kit CASES HEC - HEC Compucase CI-6A21 Beige and Silver (No PSU) POWER SUPPLY Chieftec -550W Active PFC, 12cm Fan (24pin)
-
- 6 תגובות
- 662 צפיות
-
-
שלום רב, השימוש עיקרי שלי הוא משרדי: אופיס והרבה אינטרנט, מעט עבודות גרפיות בפוטושופ (די זניח), ומוסיקה. גודל מסך רצוי: 15 כיום אני עובדת על מחשב נייח פנטיום 4 2.8GHz זכרון 512MB דיסק 80GB, והוא די מספק אותי למעט שהוא קצת איטי. רצוי לי: שהמסך יעייף את העיניים כמה שפחות, ושהמחשב יהיה שמיש ואמין לאורך זמן התקציב שלי מוגבל, גג עד 2500 ש"ח ראיתי בזאפ ניידים של Fujitsu Siemens שלא ברור לי ההבדלים ביניהם וגם בוואלה סימנתי 3 להשוואה: http://www.wallashops.co.il/ws/ProductComparison.aspx?PfIds=1NJV55350,1IWINFINITY_M660SE4,TZn20018&pt=1&mc=7&c=40&sc=0 מה דעתכם? אשמח לקבל המלצות גם לדגמים מומלצים אחרים. תודות.
-
- 7 תגובות
- 926 צפיות
-
-
שוב פונה אליכם, הפעם מתכוון להזמין את המחשב כמה שיותר מוקדם מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עריכה גרפית אבל שיהיה רב תכליתי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, לייטרום באופן תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע גודל המסך הוא 22 אינץ אבל רוצה להשאיר אופציה לשדרוג -לאילו הגדרות גרפיו…
-
- 8 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
[TABLE=width: 100%, align: left] [TR] [TD]Intel I5 3470 3.2Ghz + Zalman Ultra Quiet CNPS80F[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]לוח אם[/TD] [TD]Gigabyte GA-B75M-D2V[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]צורב DVD[/TD] [TD]LG / Lite-ON DVD-RW X24[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]זכרון[/TD] [TD]Transcend 4G DDR3 1600Mhz[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]דיסק קשיח[/TD] [TD]Seagate 500G Barracuda Sata3 7200RPM[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]כרטיס מסך[/TD] [TD]Sapphire R9 270X Dual-X Boost 2GB GDDR5 OC[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]מארז[/TD] [TD]CoolerMaster K280[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]ספק[/TD] [TD]Seasonic ECO 500W 80+ 120mm Fan[/TD] [/TR] [TR] [TD=colspan: 4, align: rig…
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אחרי שה-P3 אצל ההורים שלי לא סוחב את סימס 2, זה הזמן להחליף אותון. בכל מקרה אני רוצה דיסק חדש של 120 גיגה ו512 מגה זיכרון, עדיף כמובן להתבסס על AMD. לא צריך מסך, עכבר, מקלדת. צריך כרטיס מסך סביר - לא נראה לי שיש טעם להשקיע 1000 ש"ח על כרטיס מסך לאחיות שלי שכמעט לא משחקות, אבל רצוי שהוא כן יוכל לסחוב משחקים (זה בעיה בימינו). שימושים? אינטרנט, סימס2, קצת עיבוד תמונה. תודה
-
- 5 תגובות
- 932 צפיות
-
-
מה ההבדל בין משפחת ה- P שהיא נראה לי לניידים לבין ה T הרגילה??
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימלי? 2500 שקל. מה הם מטרות/שימושי המחשב? משחקים כבדים. האם יש צורך בציוד היקפי? לא. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב? כונן דיסקים וכונן קשיח. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? לא צריך סופר שקט, אבל גם לא טרקטור. נגיד 5. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו איזו אתם מעדיפים) ו/או הרכבת מחשב בחנות? יש צורך בהרכבה בחנות, אין צורך במערכת הפעלה. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? KSP.
-
- 5 תגובות
- 686 צפיות
-
-
היי :-) אני שוקל לקנות את המחשב הבא והייתי רוצה ייעוץ אם כדאי: http://ksp.co.il/?uin=20559 השאלה לא האם זה יתאים לצרכים שלי מבחינת חומרה (כי אני אכן מחפש מעבד מצוין, SSD והרבה זיכרון), אלא האם יש איזשהו קאץ' שעיניכם המנוסות רואות ואני לא , וגם - האם לדעתכם כדאי לחכות עוד כמה חודשים שיצאו דברים יותר חדשים או לדוגמא שהסטנדרט לזיכרון יהיה יותר מ-8 ג'יגה? תודה רבה!!
-
- 4 תגובות
- 898 צפיות
-
-
הנה המפרט הקיים וכמה הערות/שאלות: 1. Intel core i5 3470 / 1555 2. Zalman CNPS-7000V-AL 3. Gigabyte GA-B75M-D3H 4. Seasonic 500W 5. Hynix 4GB DDR3 1600 (שני סטיקים של 4 = סה"כ 8 GB) 6. SSD Samsung evo 960 7. Sapphire ATI 7950 3g 8. Fractal Design Define R3 9. Dell U2412M מסך 24 אינץ' FULL HD אני לא גיימר מקצועי, אין לי "עין" שיש לאחרים שמחפשים את הכי טוב, ובהחלט עד היום הסתפקתי בחלק מהמשחקים הכבדים ביותר בהגדרות HIGH בלבד (לא ULTRA ולא MAX). אני מרגיש שהמפרט הקיים עושה את זה עד היום ולא מאכזב, אבל אני חושב קדימה ורוצה להיפתח לאפשרות של 4K, וגם ליהנות מהיכולת להציג גרפיקה באיכות גבוהה ומקסימלית אם כבר אני מח…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
איזה נייד מומלץ עד ל 6000 שקל ? האם יש ניידים עם 2 כרטיסים במחיר זה או שצריך לעלות במחיר ? השימושים לנייד הם גלישה, משחקים (עד כמה שאפשר, גם חדשים), תכנות, אופיס ושאר הירקות. עדיפות שיהיה נייד (13-15") אבל לא יותר מדי על חשבון ביצועים. אם אפשר המלצה גם ל matte וגם ל glossy.
-
- 0 תגובות
- 588 צפיות
-
-
שלום לכולם, עברתי על כל הפוסטים האחרונים בפורום המפרטים לקבל מושג ואני צריך המלצות להשלמה/שינוי של המפרט המפורט בהמשך. ראשית הצרכים: 1. אני מעדיף שלא לעבור את ה4.5K 2. המחשב ישמש בעיקר להתעסקות עם תוכנות גרפיות. לרוב של ADOBE כדוגמת פוטושופ ואילוסטרייטור, הכי קרוב ל3D יהיה שימוש לא כבד ב-AFTER EFFECT כמו כן, הוא יחובר בעתיד לLCD42 FULL HD על מנת שאוכל לצפות בסרטים וסדרות על הטלויזיה, אבל זהו שימוש משני. 3. אני משתמש בסמסונג T220. הוא מספק אותי כרגע אבל אני יכול לשדרג למסך יותר איכותי (22-24 עם פאנל יותר איכותי) מחוץ לתקציב במידה ותהיה סיבה מספקת. שאר הציוד ההיקפי קיים ואין צורך בחדשים. 4. רכיב נוסף - צורב DVD סטנדרטי 5. אני זקוק למפרט מלא - קופסה מלאה 6. השקט…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אחרי שהסתדרתי עם התקציב אני אמשח אם תתנו לי המלצה על מפרט. 1. מה התקציב המקסימאלי?4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אם אפשר לחסוך טיפה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא לחרוג אבל אם אפשר חריגה לא רצינית לציין מדוע כדאי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:משחקים עתידיים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.BF3,ACR ... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920X1024 וגודל 22 אינצ -לאילו הגד…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש מסוג lenovo g510 והתקנתי ווינדוס 7 בעצמי והורדתי דרייברים בעצמי ..הכל הלך חלק חוץ מהדרייבר של המצלמה שבסוף ההתקנה שלו מופיע לי ההודעה הבאה no appropriate driver to be installed. מה שקורה שהמצלמה כן עובדת אבל בצבעים ממש גרועים ורואים ממש חשוך אני דיי בטוחה שזה בגלל זה.. בבקשה שמישו ייתן לי תשבה לזה בדקתי בכל האינטרנט ולא הצלחתי להבין מה לעשות. תודה רבה מראש, עמת לוי(:
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם אבקש המלצה למחשב נייד למורה - גלישה, עיבוד תמלילים , מצגות הקרנת סרטים וזהו. חשוב! - * מימדים ומשקל צנועים (הולך ברגל או באופניים לבית הספר) * זריז ואמין * מחיר עד 3000 (עדיף קצת פחות) פחות חשוב - * חיי סוללה * גודל ואיכות מסך *גימיקים תודה על העזרה
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין לרכוש נייד מיד שנייה, לשם כך אני זקוק לתכנה (עדיף חינמית) שתתן לי תמונת מצב של החומרה. נתונים כמו: טמפ' מעבד, מהירות הארד דיסק , סיבובי מאוורר וכל מידע נוסף. תודה
-
- 1 תגובה
- 599 צפיות
-
-
שלום אני מבקש עזרה בשביל חבר הוא רוצה לקנות מחשב גיימינג עד 4000 שקל דרך ksp או ivory מאילת מבחינתו לא משנה האם המחשב יהיה מבוסס amd או intel ואין צורך במערכת הפעלה/ציוד הקפי עכשיו גם שמעתי שיש tms באילת אז זה גם אופציה תודה לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 642 צפיות
-
-
היי לכולם, אבקש עזרה בבחירת מחשב נייד למטרות עבודה עם אוטוקאד וסקצ'אפ. לא מעוניין בתחליף שולחני אלא במחשב בעל משקל ונפח קטן יותר.. תקציב: 10000~ ש"ח חושב על המק, אבל פתוח לשמוע דעתכם. תודה מראש, גלי.
-
- 10 תגובות
- 3.7k צפיות
-