ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,361 דיונים בפורום זה
-
מנסה גישה אחרת למפרט. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5500. אך אם כמה מאות שקלים ישפרו פלאים את המפרט אז ניתן לחרוג. אשמח שיצויין מה היה השינוי ולמה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים וגלישה באינטרנט. שהמחשב יעבוד חלק, מהיר וללא תקיעות (גם אחרי 5 שנים לדוגמא). לא מחפש מקסימום גרפיקה במשחקים חדשים אבל גם לא מינימום. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כרטיס מסך. קיים כרגע GTX1060 3G…
-
- 8 תגובות
- 3.9k צפיות
- 1 follower
-
-
היי המערכת שלי היא מעבד I7 8700K לוח - GIGABYTE AROUS ULTRA GAMING Z370 זיכרונות CORSAIR 16GB מהירות 3000 ספק כוח - ASUS 750W כרטיס מסך - MSI 3070RTX 8GB וכוננים - NVME 1TB , SEAGATE 2TB , SSD 240GB השאלה היא האם יש טעם לשדרג לדור 12 או לחכות , הכל רץ חלק אבל המעבד כבר ישן לא? שימוש עיקרי גיימינג משחקים כגון - COD , BATTELFIELD 2042 , FORZA 5 , CYBERPUNK 2077 ובנוסף : איזה רמקוליםהייתי ממליצים לגיימינג ומוזיקה ? 2.0 ללא סאב
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכל הממליצים. אחרי המלצה מצויינת מהפורום למחשב החדש של אישתי (תודה @A-10 !!! ) , עכשיו גם אחותה זקוקה למחשב. היא סטודנטית ועוסקת בעבודה משרדית. השימוש יחסית פשוט. גלישה סטנדרטית, מסמכים ומצגות. מחפשת מחשב לטווח ארוך. בבית, המחשב יהיה מחובר למסך אבל היא מעדיפה מסך 14 או אפילו 15 כי לפעמים היא תצא ותרצה להציג לאנשים בנוחות מהמחשב. נמשיך לפי השאלון: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000, אבל אפשר לחרוג. רוצים שקט לאורך זמן. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית וסטודנטיאלית. גלישה, מסמכים ומצגות. …
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 אפשרות לחריגה של כ500 או 600 שקל במידת הצורך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים ולימודים (משחקים ספציפיים - RUST) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא מאוד, אני רוצה שהביצועים של המחשב יהיו בחשיבות הכי גבוהה 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מער…
-
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אחותי הקטנה מתחילה בשעה טובה לימודים ואני מתלבט בין שני מחשבים עבורה: הראשון: HP 15s - f12006nj https://www.alm.co.il/mhwb-niid-15-6-dgm-hp-15s-fq2006nj.html השני: Asus Laptop / X515EA https://www.payngo.co.il/277963.html האם יש לכם המלצה מסוימת עם מה ללכת מבחינת איזה מותג יותר אמין ומחזיק יותר זמן, כמו כן האם יש ניסיון עם שירות של אחת מהחברות כאן בישראל וכו'? בעיקרון אחותי סטודנטית למדעי החברה(אין צורך ביכולות חישוב או עיבוד מעבר לנורמלי), מעוניינת מאוד במחשב קל לנשיאה, נוח מבחינת הקלדה ושכמובן יהיה פחות חשוף לבעיות טכניות וכו'. תודה לכולם ולכולן, דורון
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, בגדול יש לי תחנת עגינה של לנובו שמחוברים אליה שני מסכים, אינטרנט, עכבר, מקלדת, ורמקולים. יוצא ממנה כבל TYPE-C אחד שמתחבר ללפטופ שלי. אני רוצה מחשב נייח ממש בסיסי שאוכל לחבר לו את הכבל TYPE-C ושהמסכים וכל שאר הציוד יעבדו ולא שאצטרך לפרק את כל הכבלים ולחבר בנפרד למחשב. כך שבסופו של יום אוכל להחליף בין הלפטופ למחשב על ידי חיבור הTYPE-C בלבד. אני אשתמש במחשב לשימושים בסיסיים כמו יוטיוב, אקסל, פאוור פוינט וכו', שום דבר מאסיבי. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?: אין הגבלת תקציב אבל אני שואף למחיר כמה שיותר נמוך. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה?: שימושים בסיסיים מ…
-
- 8 תגובות
- 944 צפיות
- 1 follower
-
-
היי, מצרף שני מפרטים רגע לפני רכישה. המטרה של המחשב היא עריכת וידיאו. התקציב המקורי היה 10 אלף, אבל החלטתי להשקיע קצת יותר, אחרת אני צריך להתפשר על דברים שאני מעדיף שלא https://tms.co.il/builds/323027 https://startpc.co.il/build/media/build/build.php במקרה והלינק של starpc אינו עובד. המפרט כמעט זהה לראשון. ההבדל היחיד הוא: לום אם ASUS TUF GAMING Z690-PLUS WIFI D4 כרטיס מסך Asus TUF Gaming GeForce RTX 3080 OC Edition 12GB GDDR6X אני סגור על רב החחלקים, אבל רציתי לדעת אם יש משהו שכדאי לשנות או משהו שכדאי לי לשים לב עליו. 1. הספק הכי גדול שלי הוא הספק כוח. אני לא יודע אם 850 מספיק…
-
- 8 תגובות
- 969 צפיות
- 3 followers
-
-
מחשב נייד לסטודנטית הנדסה תעשיה וניהול עד 4000 שקלים 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח - קנייה מאילת 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? לימודים בסיסיים, ייתכן שבעתיד יהיה צורך בהתקנת תוכנות לימודיות כבדות ושפת תכנות כמו Pyton דרישה לנפח גדול של זכרון - 16 ג'יגה מינימום 3. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כונן SSD חובה 4. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? עדיפות למסך גדול יחסית - 15 ומעלה אבל מצד שני שתיהיה יכולת למשקל קטן (לסחוב אותו)…
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
צריך חוות דעת לגבי המחשב הזה מעבד: אינטל Intel Core i7 13700K 3.4GHz 30MB Cache s1700 - Tray מערכת קירור: קירור נוזלי Corsair iCUE H60i RGB PRO XT לוח אם: לוח אם GIGABYTE B660 DS3H DDR4 LGA1700 Intel B660 זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill Value 32GB DDR4 2666Mhz CL19 כרטיס מסך: כרטיס מסך MSI RTX 3060 GAMING X 12GB GDDR6 HDMI 3xDP כונן SSD: כונן קשיח Samsung 970 EVO Plus NVMe M.2 MZ-V7S500BW 500GB SSD דיסק קשיח: כונן קשיח Western Digital Blue 2TB 256MB 7200RPM SATA III WD20EZBX ציוד רשתות: כרטיס רשת D-Link Gigabit Desktop PCI Express DGE-560T ספק כוח: ספק כוח אקטיבי SeaSonic 650W Bronze Series Active PFC 12cm Fan 80+ S12III-650 …
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
- 2 followers
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ש"ח חריגה של 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה גרפית, בעיקר photoshop, indesign, adobe illustrator, בעיקר בשביל ליטוש תמונות ועריכה לא כבדה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שיהיה שקט אבל לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין 7. האם האם יש צורך לכלול מ…
-
- 8 תגובות
- 895 צפיות
- 2 followers
-
-
. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 ש"ח חריגה עד 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה גרפית וועריכת וידאו קלה, פוטושופ, אילוסטרייטור, פרימייר פרו. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
- 2 followers
-
-
היי! אני רוצה לקנות מחשב חדש, ולהזמין חלק מהרכיבים מחול. ספציפית חשבתי על המפרט הזה: https://tms.co.il/builds/349028 בתוספת זכרון DDR5 ו-4070ti מאמזון. אשמח לשמוע דעות נוספות תודה רבה! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10K 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים - כרגע WARZONE2 וHogwarts Legacy 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כונן SSD, וכמו שכתבתי - גם כרטיס מסך וזכרון שזולים …
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, מה דעתכם על המפרט הבא? (מתכוון לרכוש באילת) https://tms.co.il/builds/360316 המחשב הנוכחי שלי הוא מלפני 6 שנים בערך, אין לו תמיכה לכרטיסי מסך חדשים וכו'. במפרט החדש רציתי שיהיה Future Proof מבחינת תמיכה ב PCIe5 עבור כרטיסי מסך ולא רק עבור אחסון, כמו גם ב DDR5. אני לא גיימר, אני מתכוון לרכוש כרטיס מסך מדור נוכחי דרך יד2 ובעתיד אשדרג אם צריך. אני כן מתכוון להריץ תוכנות כבדות כמו Android Studio ולכן ה 32 ג'יגה זיכרון. היה חשוב לי גם שיהיה מארז סולידי ושקט. אשמח להצעות לשיפור אם יש, בדגש על הוזלה במחיר. מקווה שלא פיפספתי משהו מבחינת התאמה של רכיבים וכו'.. תודה!
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם , אני כל 5 שנים משדרג את המחשב , קצת באיחור הפעם... האם שווה לחכות לדור המעבדים של אינטל דור 14 החדש שאמור לצאת בסוף 2023 או לשדרג עכשיו לדור 13.
-
- 8 תגובות
- 934 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, מעוניין לרכוש מחשב נייד 17.3 אינצ' צמצמתי את ההתלבטות בין לנובו ו HP HP 470 G8 Lenovo IdeaPad 3 הפרמטר החשוב ביותר עבורי הוא איכות המסך מדובר על מסכים ברזולוציה 1920*1080 האם יש אחד שעדיף על השני, בפרמטר של איכות המסך בלבד? תודה.
-
-
- 8 תגובות
- 931 צפיות
- 1 follower
-
-
תקציב--3500 3000 שח איזור רכישה-כל הארץ שימושים-צפייה בתכנים 4k חתונות בר מצוות(במידה ונכנס בתקציב) עבודות של אופיס אינטרנט לא חשוב (בן אדם דתי) כונן דיסקים חובה! מחשב שיהיה מסוגל לתת מענה גם בעוד 3-4 שנים מעבד יחסית מהדורות החדשים +זכרון ssd 500/1000 יש עדיפות למסך גדול 15 אינץ +
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
-
- 8 תגובות
- 914 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, הילדה עולה לכיתה ז' והיא תלמד בבי"ס דיגיטלי, כך שמרבית חומרי הלימוד יהיו דיגיטליים ולכן יש דרישה מהבי"ס למחשב נייד. הקריטריונים העיקריים הם משקל, זמן סוללה ועמידות. אודה להמלצה לדגמים להשוואה שיתאימו לילדה. ייתכן ונהיה בסופ"ש הקרוב באילת - לכן בודק אופציות כבר עכשיו (נאמר לנו כי בשנה שעברה, מחשב המכרז שנמכר למי שרצה היה HP x360 11.6 EDU G9 N6000 256GB 8GB) בתודה מראש, פיני
-
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 וכן 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? הפקת אנימציות תלת מימד, עריכת וידאו, תכנות כבד וAI לשם פרוטוטייפינג לפני התקנה בענן 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? תלוי בהפרש המחיר. ייתכן שאריץ איזה מודל AI בזמן שאני ישן בבית 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפע…
-
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
- 2 followers
-
-
. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4700, ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג, מרטל קומבט 1 החדש, פורזה מוטורספורט 8 החדש 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) SSD 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? קצת, שלא יעשה רעש של טרקטור 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מו…
-
-
- 8 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום כבר הרבה זמן שאני מחפש מחשב נייד חדש עכשיו מה שחשוב לי בו שיהיה עם כרטיס מסך טוב למשחקים מעבד דור 13 של אינטל אחסון גדול שיהיה חיבור לכבל רשת עכשיו ראיתי את המחשב הזה איך הוא והאם יש המלצות אחרות
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
- 2 followers
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? ~4.5-5.5. חריגה עד 6 וקצת מעבר למשהו סופר-סופר מפתה. מעדיף שיהיה כמה שיותר נמוך מן הסתם.... 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקי RTS\TBS כבדים כדוגמת Civilization 6, Hearts of Iron 4 כן הייתי רוצה גם דברים שצורכים גרפיקה יותר כבדה (אימולטור yuzu לסוויטץ', Cities Skylines...). כל הדברים האלו לא מפריע לי שירוצו בגרפיקה בינונית כל עוד ירוצו חלק - לא מחפש 4K ולא עיגולי זיעה על הדמויות שלי אפשר קצת להתקמצן על הכרטיס מסך בהנחה שיריץ את הדברים האלו (גם דברים יחסית מודרנים) על בינוני-נמוך בהנחה שזה ירוץ חלק בהגדרות האלו …
-
- 8 תגובות
- 2.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם . אני מחפש המלצה / דיל טוב למחשב נייד לרכוש לעובד (צריך לינק לחנות) שימושי המחשב הינם בעיקר דפדפן , מיילים , תמונות , אופיס . פתיחת קבצי pdf לפעמים כבדים (של שרטוטים ותכניות גדולות) - לפעמים הרבה קבצים במקביל יכול להיות שימוש קטן בתוכנות שרטוט כמו אוטוקאד - אבל ממש בקטנה . גודל מסך כ-14" תקציב כ-3.5K ₪ (יש גמישות) תודה לעוזרים
-
- 8 תגובות
- 718 צפיות
- 2 followers
-
-
אשמח להערותכם על המפרט הזה https://tms.co.il/builds/405003 מה הייתם משנים\משדרגים בלא עוד הרבה כסף ?
-
-
- 8 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
היי לכולם טוב למרבה הצער אין חדש תחת השמש בכל הקשור למחשבים ניידים עם מעבדי אינטל ו - AMD. לא חל שום שינוי דרמטי מבחינת יעילות אנרגטית אצל שתי יצרניות המעבדים, כך שבתכל'ס לא נותר ליצרניות הניידים אלא להציג את אותו הדבר באריזות חדשות, שנראות יותר יפה מבחוץ על חשבון ביצועים ונוחות שימוש. לכן, אין ממש טעם להמתין לדגמי 2024, בטח בסגמנט הניידים ללימודים ואף ליצירת תוכן. בתערוכה לא הוצג מחשב עם מעבד קוואלקום. זה יקרה בהמשך השנה ואולי משם תבוא הישועה.
-
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
- 3 followers
-