ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,459 דיונים בפורום זה
-
קודם כל תודה רבה לעוזרים, אני רוצה לקנות מחשב בשבוע הקרוב. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5אלף א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל את כולו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100-200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים, תכני HD ועבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:diablo 3 , world of warcraft -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) בהתאם למסך שתציעו לי =} -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/…
-
- 7 תגובות
- 963 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5K 2. מה שימושי המחשב (גיימינג כבר כול המשחקים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. ARMA II, BF3, BORDERLANDS 2, PROTOTYPE2, COD MW3\BO\BO2, אולי ARMA3, וכו'. משחקים חדשים ודי כבדים... מריץ גם GARRY'S MOD לפעמים שזה משחק שדורש לא מעט כוח עיבוד מהמחשב(אבל אני בספק אם הוא כבד לו יותר מהאחרים) מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: לאאא מקלדת , עכבר , רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך, הציוד ההיקיפי שלי לגיטימי לגמרי. אולי מסך חדש יכול להיות טוב…
-
- 2 תגובות
- 591 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני רוצה לצורך לימוד לשדרג את המחשב שלי כאשר כרגע יש לי מעבד dual core 2.8 אז אני רוצה להחליף מעבד, לוח אם וזיכרון. שקלתי מעבד i3 עם 8 גי'גה זכרון, אני מחפש המלצה תכלס על מעבד ולוח אם והתקציב לשלושת הדברים הוא בערך 1300 שקל...
-
- 7 תגובות
- 774 צפיות
-
-
שלום למבינים, אני מחפש לקנות מחשב לאשתי שיהיה מיועד לעריכת וידאו. היא עובדת בעיקר עם פרימייר 2 בתקווה להשתדרג ל-4 או יותר. אשמח מאוד להמלצות בתקציב הנוכחי- 7000 ש"ח. כמו גם דגשים לחיפוש מחשב שיוכל להתאים לצרכים האמורים. תודה אלעד
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, אשמח אם תעזרו לי בבניית מפרט. המחשב הנוכחי שלי עוד מעט סוגר 6 שנים, וכבר מתחיל לקרטע לאיטו... קריסות נהיו דבר שבשגרה ואני מתמודד איתם בסבלנות, מתחמם יותר מדי, וגם לא מריץ חזק מספיק משחקים חדשים(העיסוק העיקרי שלי..) 1. מה התקציב המקסימאלי? לא מוגדר, התקציב מגיע מההורים(הא, ילד שמנת שכמותי.) ולא הגדרנו איזה שהוא גבול. רק לא בהגזמה - אין צורך לשלם 9000 שקל על מחשב שיוכל להריץ לי 500 עותקים של קרייסיס 60.(לא הגזמתי בכלל) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? חיסכון זה תמיד טוב, אבל לא על חשבון ביצועים. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?בעיקר משחקים, מוזיקה(כתיבה בעיקר…
-
- 4 תגובות
- 763 צפיות
-
-
היי, אני מחפש המלצה למחשב לחבר למטרת עבודה. הנתונים שחשובים לו הם : מטרת המחשב : עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) גודל מסך : 14/14.1 , מבריק. משקל : נוטה להסתובב הרבה עם המחשב, עדיף כמה שיותר קל במגבלות המחיר. יציאות : hdmi. גודל מינמאלי של כונן קשיח : 500G כונן dvd/cd + צורב. תקציב כולל מערכת הפעלה win7/ אין העדפה ליצרן מסויים, אשמח לשמוע המלצות רלוונטיות. תודה לכל העוזרים :
-
- 1 תגובה
- 609 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש״ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כולו. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש״ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD, Battlefield, Diablo, Dirt וכו׳.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23 אינץ׳, 1920x1080. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך. 4. האם יש רכיב שאין צ…
-
- 6 תגובות
- 945 צפיות
-
-
מעבד Intel Dual Core E5800 3.2Ghz Tray, יחידות 1 ₪282 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2283 Gigabyte GA-G41MT-S2PT VGA DDR3 G41 CHIPSET, יחידות 1 ₪262 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3509 Kingston 4GB DDR3 1333MHZ CL9 KVR1333D3N9/4G, יחידות 1 ₪128 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2368 ANTEC Three Hundred 300 Gaming , יחידות 1 ₪275 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=387 Antec BP500U 500Watt, יחידות 1 ₪219 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1202 GainWard GeForce GT520 1024MB GDDR3, יחידות 1 ₪253 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2710 סה"כ מחיר לכל המוצרים:₪1419 המפרט הורכב באתר:http://www.rsm.co.il/ לא צריך כונן …
-
- 4 תגובות
- 655 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3 , COD -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 23" כלול במפרט -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות…
-
- 5 תגובות
- 692 צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה לקנות מחשב חדש לאישתי, להלן השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר אז לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח מקסימום 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Photoshop, illustrator, indesign cs6 לפרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 22 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/…
-
- 3 תגובות
- 835 צפיות
-
-
-
Gigabyte MA-770UD3 Phenom II X2 555 2800MHZ @ B55 X4 4GHZ Kingston DDR2 KHX8500D2K4G 1066MHZ X2 hd4850-pcie-512-hdmi-gddr3-256 @ 750/1070 Nuctua NH-D14 Seasonic S12-II 500W PSU80+ Bronze CoolerMaster - 590 הארד דיסק 320 GB
-
- 0 תגובות
- 904 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4200, חריגה 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 4500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים, עבודה משרדית, סרטי HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. battlefield 3 , crysis 2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות uvu3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מ…
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, מוסיקה וסרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). משחקים בעיקר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג . - משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: Battlefield 3,COD, DEUS-EX -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)1920x1080. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם י…
-
- 5 תגובות
- 839 צפיות
-
-
שלום לכולם,אשמח מאוד לעזרתכם כי אני ממש לא מבינה במחשבים ,אבל מה שכן אני רוצה לעצור בבחירה נכונה . אם יש מחשבים שאתם ממליצים שיש ברשותכם או שמעתם עליהם ולא רשומים בבחירה שלי כמובן אשמח שתרשמו.. בחרתי כמה מחשבים מתוך בחירה של מחיר פחות או יותר(עדיף עד 4500) ,חנויות שנוח לי לרכוש בהם את המחשב וכמובן אחריות (גם מבחינת שנים וגם עם לקיחה והחזרה על ידי החברה ) דברים שמאוד חשובים לי זה : 1.שיעבוד למשתמש רגיל כי לא תמיד ארצה לקחת ללימודים רוצה שישמש כמחשב נייח מבחינת האופציות 2.רוצה שלא יתחמם המקלדת והעכבר 3. רוצה לראות על המחשב סרטים באיכות נורמלית + 4.וסוללה שתחזיק יותר זמן ואלה המועמדים :אשמח אם תרשמו למה המחשב הספציפי שבחרתם עדיף על השני שאדע מה הסיבה http://www.o…
-
- 2 תגובות
- 676 צפיות
-
-
לפני הטופס, תקראו ותבינו : מביאים לי מעבד אינטל מסוקט 1155 - I5 כלשהו. עכשיו, התקציב שאני רושם לא יהיה כולל מעבד כי כבר יש לי בחינם (הוא כבר מחכה לי..). אז אני מבקש שתתנו לי רק חלקים שיתאימו לאותו מעבד. (המעבד יגיע בלי מאוורר אז להוסיף בבקשה). תודה 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 +- (מעדיף לא לעבור 2500). א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך - עד 2500. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אולי (באמת אולי - 50 שקלים). 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר, מוזיקה (עכשיו, אני מעדיף שתהיה לי אופציה לעתיד להוסיף כרטיס קול פנימי על PCI-E או משהו..) א) במידה והמחשב מיועד לתוכ…
-
- 7 תגובות
- 900 צפיות
-
-
אני מנסה להרכיב מחשב עם דגש על מהירות עיבוד. אבל אני קצת מבולבל כי תמיד בטווח מחירים הזה אני רואה שממליצים על i5 i3 דווקא. הייתי רוצה לקבל הסבר גם על התצורות של כל מעבד וההבדל בין האייוי בריגים השונים והאם לבסס מפרט על i7 עם המחיר הזה זו טעות? אם לא אשמח אם תעזרו לי להרכיב מפרט מלא ואם כן אשמח אם תסבירו לי מדוע לא ללכת על i7 ועל מה כן. לגבי כרטיס מסך צריך שהוא יהיה נורמלי פלוס, אבל לא מטורף. תודה רבה! 1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן…
-
- 2 תגובות
- 587 צפיות
-
-
לגבי המחשב הזה: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=6462 מה הייתם משפרים/מחליפים בו, כדי לקבל תמורה יותר טובה? ניתן להחליף כ.מסך במשהו אחר התקציב הכולל צריך להיות סביב 2500 ש"ח חשוב לי לציין שכרגע יש לי Q6600 עם 4GB זיכרון פנימי, וכ.מסך 8800GT ואני מרוצה סה"כ ממנו אז אני מחפש משהו ברמה אחת מעל, שייתן קצת שיפור במשחקים השאלה אם בתקציב שלי אפשר לקנות מחשב יותר טוב מהנוכחי? אני לא צריך ציוד היקפי ולא מסך. תודה
-
- 2 תגובות
- 571 צפיות
-
-
היי, אני מעוניינת לקנות מחשב נייד שישמש בעיקר לעבודה יומיומית: אופיס אינטרנט, משחקים (לא מהסוג שדורשים כרטיס מסך N-Vidia) וכו'. אני מעוניינת במחשב חזק, זמן סוללה כמה שיותר ארוך, גודל מסך 13.3-14 אינץ', שלא יהיה כבד מדי (שיאפשר ניידות במידת הצורך), טווח מחירים גמיש (אני מוכנה להשקיע את הסכום שיידרש). יש למישהו המלצות על מחשב? תודה רבה לכל העוזרים, שיר
-
- 10 תגובות
- 989 צפיות
-
-
המחשב שלי נכון לשנתיים וחצי-שלוש האחרונות: Intel E5200 2.5@3.75GHZ DFI Lan Party P31 T2R G.skill DDRII 1333mhz 2GB*2 Gainward GTX260 896mb 216SP OC ספק SeaSonic 500W, לא זכור לי הדגם המדוייק, אבל מדובר בספק שעושה את העבודה. מסך 22 אינץ' ברזולוציה של 1680*1050 עד עכשיו יוצאים משחקים חדשים שרצים אצלי יפה גם אם אני הולך רחוק עם ההגדרות, אבל כמובן שלא כולם, ובלי AA\HBAO וכ'ו. BF3 עובד מעולה בסינגל, בהגדרות גבוהות יחסית, אבל משום מה במולטיפלייר מקרטע מעט בשרתים עמוסים כשכל ההגדרות על המינימום. אני מניח שכרטיס מסך חדש יפתור את זה. השאלה היא האם שווה לשדרג ב1000+- ש"ח, עם הלוח והמעבד הקיימים? יש לציין שאני עומד על 3.75GHZ למעבד יציב לחלוטין. אשמח לשמוע דעות והמלצות. תודה רבה! [=
-
- 11 תגובות
- 999 צפיות
-
-
שלום לכולם, שמי יואב ואני סטודנט לתואר שני. לצורך העבודה שלי אני זקוק למחשב חזק בעל יכולת גבוהה לביצוע חישובים נומריים, ספציפית חישוב פתרונות לבעיות בעזרת תוכנת אלמנטים סופיים וMATLAB. 1. מה התקציב המקסימאלי? 15,000-20,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל. אלה כספים שלהפרופסור, אז למי אכפת ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מומלץ שלא, אבל הוא גם ככה גדול מספיק. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? חישובים נומריים בתוכנת אלמנטים סופיים וMATLAB. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). COMSOL - שימוש כבד, MATLAB - שימוש כבד. ב) במי…
-
- 0 תגובות
- 604 צפיות
-
-
אז כנראה שאני הולך לקנות את המחשבים הנ"ל מאילת,ואם זה יקרה זה ביומיים הקרובים לכן אני צריך תשובה כמה שיותר מהר. בעיקרון המחשב ישמש לצורכי גיימינג קל יחסית CoD,Diablo 3,League of legends וכ'ו. הInspiron אומנם עולה יותר מהVostro אבל יש בו את הI7 בניגוד לI5,יש 8GB ראם,הכרטיס מסך מגיע עם 2GB בניגוד ל1 בVostro והדיסק קשיח הוא 1TB אבל עם 5400RPM בניגוד ל500GB 7200RPM בVostro. השאלה היא אילו מבין המחשבים יתאים לי יותר (אני מוכן להשקיע את ההפרש בינהם אם הInspiron עדיף לי). תודה מראש על העזרה !
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני צריך מפרט עבור מחשב נייד שמיועד לעבודה בעיקר עם תוכנת AutoCad ושיתאים גם למידול תלת מימד ניתן לצפות בדרישות המערכת של התוכנה כאן: http://usa.autodesk.com/autocad/system-requirements/ (יש לשים לב ל-Additional Requirements for 3D Modeling!) רצוי מסך בגודל 15.6" או יותר ומשקל סביר לנשיאה, אבל לא לחוץ שיהיה כ"כ קל הסוללה צריכה להיות סבירה, רק שלא תידרש הטענה בתיכפות יותר מידי גבוהה התקציב הוא כ-4K אם צריך יותר אז.. :\ תגידו עריכה: תודה
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום , ברשותי מחשב שברצוני לשדרג ( מתוך החשק להתחדש ורצון להתחזק ) אני עובד על פוטושופ / אילוסטרייטור / סקאצאפ / אוטוקד / ריינו ישנן 2 דילמות עיקריות : 1. האם אני ארגיש הבדל משמעותי 2. האם המפרט שבחרתי הוא הנכון ביותר אז כרגע אני עובד עם INTEL Q9650 8 GB RAM GEFORCE 460 איזה 2 הרד דיסקים רגילים ( 0.5TB + 1TB ) CORSAIR 450W אלו הדברים בגדול Intel Ivy Bridge Core i7 3770 Socket 1155 8MB 3.4Ghz Tray, יחידות 1 ₪1569 GlacialTech F101 PWM For 1155/1156/1366, יחידות 1 ₪137 Gigabyte GA-Z68X-UD4 Z68 CHIPSET, יחידות 1 ₪599 Corsair 8GB Kit (4GBx2) DDR3 CMZ8GX3M2A1600C9 1600Mhz CL9, יחידות 2 ₪668 Westren Digital 1TB 32MB Sata3 7200rpm WD10EALX Caviar Blue, יחידות 1 ₪494 Crucial SS…
-
- 4 תגובות
- 829 צפיות
-
-
למי שרכש את המחשב המדובר יודע וסובל בטח מבעיית החום הגבוהה במיוחד במחשבים מסדרה זו, ובכן, לא מדובר רק בעניין של נוחות שימוש אלא בבעיה שיכולה להוביל לקריסת המערכת במקרה הטוב וגרוע מכך, השבתתו, מרוב החום חיבורי כרטיס המסך פשוט נמסות(ההלחמה-בדיל, נמס), מבירור קצר שערכתי על מנת למצוא פיתרון לבעיית החום, מעבר לניקוי המאוורים והחלפת המשחה הטרמית, למחשב מסדה זו יש בעיה בתכנון שגורמת לחימום יתר של המחשבלכן ניקויון בלבד הוא טוב והכרחי, אך זמני. דבר ראשון, פירוק המקלדת, מתחת למקלדת ישנו ציפוי ניילון שניתן להסיר ובכך לתת לאוויר להיכנס פנימה, הליך מאוד פשוט ותורם המון. שלב שני, קצת יותר מורכב.. בחלקו העליון של בסיס במחשב, מעל המקלדת ישנו פאנל עליו יש כפתורי מגע ורמקולים, לאחר שפירקתם…
-
- 1 תגובה
- 741 צפיות
-