עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. מדובר במחשב בתקציב מאוד נמוך. שימושים מאוד מאוד בסיסיים. שמיעת אודיו, שימוש בתוכנות חיפושים בתנ"ך (תורה אור/רזי דרזין. למי שמכיר). כתיבת מסמכים. אין צורך אפילו בפתיחת כרום או דפדפן כלשהו. כן חשוב שיעבוד כמו שצריך. שיעלה מהר, ושפשוט יעבוד בלי לקרטע (למרות התקציב הנמוך). תודה רבה!! 1. מה התקציב המקסימאלי? - 1000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית ללא צורך בדפדפן. (פירטתי למעלה את השימושים) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by old fart,

המחשב עם צ'יפסט SIS M650, יש לו כרגע רק מקום לסטיק אחד(מותקן 256 מגה) ועוד 128 מובנים על המחשב, טוטאל של איזה 300~ כשאני קונה סטיק של 512, כדי להחליף את ה-256, האם אני צריך לקחת דברים מסויימים בחשבון, או כל סטיק SODIMM שאני אקנה(קינגסטון או סמסונג) יתאים? כרגע הסטיק שמותקן אצלי הוא של סמסונג.

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. תודה על ההתעניינות - השאלה היא מה הוא המחשב המועדף בשביל לשחק משחקים? #1 או #2? תודה להלן מפרט של מחשב #1: לוח אם איכותי GA-M61PM-S2 GIGABYTE מעבד AMD ליבה כפולה AM2 ATL4000 64 BIT פעולה שקטה זיכרון 2048 MB DDR-2 667 DUAL דיסק קשיח HDD SATAII 160GB 7200RPM מארז איכות כסוף כולל סעפת יניקת חום צד P4 MIDI ATX כרטיס קול Sound o/b 6 Channelשישה ערוצים כרטיס מאיץ גרפי חזק GeForce 8600GT SUPER (512MB)PCI-E כרטיס רשת Lan 10\100 o/b חיבור לאינטרנט 6 יציאות USB 1.1/ USB 2.0 שתי יציאות בחזית המחשב צורב DVD DVD-RW DL LG Super Multi דו שכבתי לצריבת 9 GB סט עכבר מקלדת ארגונומי רמקולים להלן פירוט של מחשב #2: Socket S939 BOX AMD 4600 athlon …

• 27 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by mcsheh,

שלום, הייתי רוצה שתעזרו לי ותמליצו לי בקניית מחשב בתקציב של 3500 - 4000 : *מטרת המחשב היא מדיה סרטים ומשחקים לא בומבסטיים. *גודל מסך: 15.6. *משקל: לא משנה. *זמן סוללה: לא משנה. *יציאות מיוחדות: יציאת HDMI וUSB3. *בלוטות: רצוי לא חובה. *כונן CD וצורב חובה. *כונן BLURAY: אין צורך. *אחריות בינלאומית: לא חובה. *רישיון מערכת הפעלה: רצוי. *עדיפות לחברות: Asus או Lenovo. *עדיפות למעבד: i7, המינימום i5. *עדיפות לכרטיס מסך של NVIDIA. אודה מאוד אם תמליצו לי על משהו טוב בטווח מחירים זה. ולמה אני מעדיף i7? כי אני רוצה מעבד חזק לאורך זמן כי בעוד שנתיים אני אתחיל ללמוד וכדי שיוכל להישאר עדיין חזק יחסית לשוק. תודה רבה.

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. אני מעוניין לשדרג את המחשב שלי בסכום של עד 2000 ש"ח.. עדיף עד המחיר הזה, אם יש צורך ביותר שיהווה שדרוג משמעותי, אז אפשר חריגה עד 3000 ש"ח. תלוי כמה המפרט ישתדרג ביחס למחיר הנוסף. המטרות שלי הן בעיקר אינטרנט ועבודה משרדית, אני אשחק גם כן, אבל עדיין לא סגור כמה אני צריך כרטיס מסך שיוכל להריץ לי דיאבלו 3 (כשייצא..).. מעבר לזה כנראה שלא אשחק יותר מדי במשחקים חדשים.. בכל מקרה הייתי רוצה כרטיס מסך טוב.. (אני משחק כרגע על מסך של 19 אינץ' ככה שאני לא יודע איזה מהכרטיסים ייחשב כבר מיותר לגודל המסך הספציפי) בנוסף אני רואה סרטים וסדרות דרך המחשב בטלוויזיה, כלומר חיבור HDMI חובה, שאני מניח שקיים כיום בכל מחשב.. המפרט הקיים כרגע הוא מארז Hec Compucase 6a21 ספק Hec 400W (לא זוכר פ…

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by Lotar_88,

כרגע יש לי Asus p4p800se Intel p-4 2.8E Thermaltake Spark7+Xaser Edition 2xGeil 512m 400ddr cl2.5 Gigabyte R9600 128m W.D 80GB 7200Rpm 8m ata DVD LG RW GSA-4167B Asus 52x32x52 1.44 mitsumi Supertalent FullTower CoolerMaster 380W raZer Diamond Black sTeel 4d Samsung 763mb Creative inspire 2500 2.1 מה לקנות כדי שהמערכת תתאים לצרכי גיימר אני מתכוון להריץ Half-Life 2 Battlefield 2 ועוד משחקים שיצאו בהמשך ב 1024x768 ומקווה שאולי גם עם פילטרים

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. AMD: CPU : AMD Athlon XP 3000+ Barton (512K, 333 Mhz) BOX CPU [ ¤ 1692.12 ] 1 Motherboards for AMD : ABIT NF7-S nForce2 Motherboard (Dual DDR400, AGPx8, S-ATA + Serillel , 1394, 5.1 Sound, USB 2.0) [ ¤ 780.88 ] 1 Memory : Twinmos DDR-RAM 256MB 3200 Memory [ ¤ 281.61 ] 2 Hard Discs : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 548.48 ] 1 Video Cards : ATI Radeon 9700 128MB DVI OEM Video Card [ ¤ 1566.53 ] 1 Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ ¤ 51.4 ] 1 CD-ROM / DVD-ROM : DVD-ROM Toshiba 16/48 Bulk [ ¤ 226.79 ] 1 CD-RW / DVD-RW : Lite-On 52/24/52 Retail CD-RW [ ¤ 296.52 ] 1 Monitors : 19" LG F900P NEW Flat…

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by viperain,

שלום ! אני כרגע בבחירה קשה בין שני המחשבים הניידים הנ"ל: הוספתי את המפרטים ואת אתרי הבית. שניהם יעלו לי כ6200 ש"ח זה מחיר טוב? להלן הטענות שלי 1. אני נוטה ללכת עם ה ASUS מכוון שכרטיס מסך יותר חזק, מקבלים גם SPDIF וגם BLUETOOTH שמשום מה בHP החליטו שלא צריך וזה עצבן אותי וב HP נותנים שלט שלא שימושי. 2. ב ASUS גם מקבלים עכבר ותיק שאין לי מושג איך נראים אבל נחמד. 3. אני פוחד ללכת עם ה ASUS כי הדגם עדיין חדש ואין הרבה סקירות באינטרנט מקווה שמישהו פה מכיר אותו אבל הבנתי שהוא דגם טוב 4. לא אכפת לי שאני מפסיד פה חצי אינץ יותר ונראה לי הרזולוציה של ה ASUS מספיקה 5. הכל פה בהנחה ש ASUS מיצרת מחשבים ניידים טובים..זה הנחה נכונה? אז מה אתם אומרים ASUS? נתוני ה HP Detailed Spec: …

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by supermario,

אני קונה מחשב חדש בקרוב, חלק מהרכיבים קניתי, תגידו איך לדעתכם המפרט. מטרות המחשב: משחקים כבדים,צפייה/קידוד סרטים וגרפיקה (לא כבדה, פוטושופ),לשמוע מוזיקה. לוח אם: ASUS A8N-SLI Deluxe (כבר קניתי את זה) מעבד: AMD ATHLON 64 3500+ ?(כבר קניתי את זה) מסך: Samsung 19" 997DF כרטיס מסך: Gigabyte Geforce 6800GT PCI-e כונן DVD: LGX16 דיסק קשיח: WD 120GB 7200RPM 8MB SATA ספק כוח: EG425P-VE 420W With FMA (אני לא יכול לקחת יותר מ420 וואט כי הUPS שלי הוא 700va/420w) זיכרון: Geil PC3200 DDR400 512x2 with cooling מארז: Raidmax Scorpio (אני מוציא ממנו את הספק כוח שלו לא משתמש בו) רמקולים: Logitech Z-640 מאוורר נוסף למחשב: Enermax 120mm הנה קצת פירוט על המאוורר: http://www.com4u.co.il/Pro…

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. שלום רב, נכון להיום המפרט של המחשב שלי: מארז CM690 ספק כח corsair 650tx v2 לוח אם p55a ud4 מעבד i5 760 זיכרונות 4GB transcend קירור מעבד hyper tx3 כרטיס מסך 7950 gigabyte oc windforce כונן קשיח SSD crucial c400 128GB כונן קשיח Samsung 1TB כונן אופטי סטנדרטי אני מעוניין בעיקר לשדרג את הזכרונות והמעבד, דבר הגורר גם החלפת לוח אם וקירור למעבד כי בנוסף אני גם לא מרוצה כל כך מהקירור הנוכחי. לסיכום, אני מעוניין בהמלצה של שילוש - לוח אם, זיכרונות, קירור ומעבד. מבחינה תקציבית אשמח להיות חסכני ולשמור על יחס עלות תועלת טוב. מבחינת דרישות וביצועים - אני לא מתכנן OC, למדתי מנסיון שאני לא ממש צריך את זה ועם המעבד הנוכחי שלי עושה עבודה טובה (לא מדהימה) גם היום אז אני לא…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. 1. מה התקציב המקסימלי? 2500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? רק אם לא מצדיק הוצאה במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? ילדה בת 10 - גלישה, קצת אופיס ומשחקי אינטרנט פשוטים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? סבירות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?…

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by avivboker,

מחפש מחשב נייד ב סביבות 1500 הכי חזק שאפשר למצא במחיר כזה המחשב לסטודנט ככה שהוא לא דורש משהו מיוחד רק שיעבוד חלק למשך שלוש שנים יש הרבה זבל שמוכרים במחירים האלה לכן שואל כאן תודה

13. Started by eyal4,

אני רוצה לקנות מחשב נייד ב-4000 לצורך משחקים וסרטי HD עם LED. שיפעיל משחקים כמו GTA ו-CALL OF DUTY במרמה טובה. חשבתי על Toshiba Satellite L505-13Z http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=749596 או על Acer Aspire 5740G I3-330M http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=748380 ואני צריך את העצה שלכם ואם יש מחשב יותר טוב אני אשמח להצעה. תודה לעוזרים.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by izhak_ba,

היי, אני מתלבט אם כדאי לרכוש מחשב מאילת (lenovo u41 מצא חן בעיני ) או לחכות לסדרה החדשה של מעבדי סקיילייק תוך כמה זמן אתם חושבים שישחררו ניידי סקיילייק לשוק? ומה צפוי להיות מחירם? נניח שאני מחפש נייד גג ב3000.. רוב תודות !

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by Kitt0s,

אשמח אם תוכלו לסייע לי בהרכבת מפרט למחשב שישמש כ-NAS התקציב: 2-2.5 (כפי הנראה מ-KSP) הרכיבים: לוח אם זכרון מעבד (+ מאורר אם צריך) ספק מארז (אין בעיה של מקום, לכן כמה שיותר סלוטים לHD זה מעולה - 6+) התוכנית היא להריץ לינוקס וNAS4FREE.. כרגע אין תכנון לשרידות למרות שאני לא שולל בעתיד.. אני לא כל כך בקיא באספקטים של צריכות חשמל של הרכיבים השונים לכן אשמח לעצתכם צודה מראש לעוזרים!

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by bartzi,

שלום, קניתי לפני שבוע מחשב ASUS N550-JV משום מה כשאני מריץ את מדד חווית הווינדוס התוצאה שיוצאת לי היא 5 כאשר הביצועי גרפיקה בשולחן העבודה הם הצוואר בקבוק. ממה שראיתי ברשת במחשבים דומים לזה מהדגם הזה התוצאה אמורה להיות 6.8 למישהו יש מושג מה הסיבה? כמו כן יש לי בעיות בהרצת סרטים בBS PLAYER הסרט פשוט נתקע כל כמה שניות בצורה שהוא מדלג הלוך חזור בין שני פריימים למשך כמה שניות. אשמח אם תוכלו לעזור לי, תודה מראש. בר

17. היי, אני חדש פה בפורומים אבל אני בד"כ קורא כאן על דברים ובעיות שיש לי על המחשב. בכל מקרה, אבא שלי אמר לי שהוא קונה לי מחשב אם אני אתן לו מפרט עד מחר, ואם לא אז הוא ייקנה מחשב לאחותי (מחשב דיי זבל אפשר להגיד, כזה ב 1000 שקל), ואני אשאר עם המחשב הנוכחי הישן יחסית. התקציב לא מוגבל, אבל לא להשתגע, משהו בסביבות ה 6000 שקל פחות או יותר 1. מה התקציב המקסימלי? לא מוגבל, אבל לא להשתגע, משהו בסביבות ה 6000 שקל פחות או יותר האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שאפשר - בלי להשתגע 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? משחקים כבדים א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. יענו משחקים? נגיד קרייסיס, פרוטוטייפ, Empire: To…

18. Started by mopld,

שלום, אני צריך המלצה למחשב במחיר 2200-2400 ש"ח. שימושים: אינטרנט, עריכת וידאו בסיסית, ניהול (מיון) DATABASE גדול מאד של תמונות, AUTOCAD. העדפות: מעבד אינטל, חשוב שיהיה שקט. אשמח אם אפשר להמליץ על חנויות באיזור חיפה תודה

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. יש לי חבר שרוצה מפרט לגיימינג בלבד אולי טיפה גלישה באינטרנט וזהו בערך. הדרישה היחידה שלו היא שיהיה את הכרטיס מסך R9 270X כי אמרו לו שזה יחזיק לו את המחשב מספיק זמן מבחינה גרפית, אישית אני מסכים עם זה. בניתי לו איזשהו מפרט ורציתי לדעת אם לא יהיה צוואר בקבוק באחד מהרכיבים האחרים, הוא אישית התפשר על מארז ולוח אם וכונן SSD רק בשביל לייעד את המחשב לגיימינג במחיר מאוד נמוך. +אני מצרף גם את השאלון של הפורום למטה אם מישהו פה בכל זאת ירצה לבנות מפרט בעצמו, תודה! מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i3 4130 3.4Ghz LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪511 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 כמות: 1 - מחיר: ₪122 לוח אם: Gi…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  20. הבנתי שלמחשב נייד יש מאוורר קטן בפנים וכן שניתן לקנות סטנד מתחתיו עם מאוורר נוסף , אבל עדיין יש בעיה כי הסטנד גבוה ולא תמיד נוח לכתיבה וכן הטמפ' והלחות גבוהים בקיץ (בחדר דרומי לפחות 30 מעלות למי שזוכר בקיץ ) כך שהאויר חם גם במצב של איוורור (וגם עם מאוורר נוסף בחדר שמכוון למחשב), האם יש פגיעה מתמשכת במחשב במצב כזה ואם כן אז לשקול מחשב נייח עם 3 מאווררים במארז או שאין הבדל בכלל?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by ranranran,

איך אני יכול לשפר את הביצועים של המחשב הזה? הוא תומך ב-SSD וכמה זיכרון מהיר אני יכול (או כדאי) להוסיף לו? ואיפה אני יכול לקנות לו מקשים למקלדת (כמה חסרים)... החלקים יכולים להיות מהארץ או מחו"ל (עדיפות לאיביי ואמזון). תודה לעוזרים חג שמח

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by GlolG,

קיבלתי הצעת מחיר על המפרט הבא את הזיכרון אני מתכוון להגדיל ל512 אך חוץ מזה כל השאר כמו שרשמתי אשמח לשמוע את חוות דעתכם האא.. והמחשב לשימוש ביתי רגיל\סטודנטים. תודה ATX 300W Midi Tower ASUS P4P8X Main Board 800MHz Intel P4 3.0GHz 1MB Cache 800MHz 256MB DDR 400MHz PC3200 (samsung) 1.44 Floppy Drive 80GB SATA Hard Drive (Hitachi) LG CD-RW 52x32x52 GeForce FX5200 AGP 128MB + Tv out 10/100/1000 NIC On-Board Sound 6 channels on board Microsoft Keyboard Microsoft Optical Mouse LG Flatron 17'' (T710BH)

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by redead,

מגיע לכ80 מעלות!! המאורר עובד.. אין לי ממש ניסיון עם לפטופים , אני יודע שבמקרה כזה בנייח שלי הייתי מפרק את המעבד ומחליף משחה טרמית.. זה גם מה שעליי לנסות כאן? כמה זה מסובך/שונה בלפטופ מבמחשב נייח? תודה.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by ShaySolomon,

שלום, אני מעוניין במחשב הבא : http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=6385&CatCode=1 עכשיו אני אשמח אם תמליצו לי אילו חלקים כדאי להחליף/לשדרג. אני רוצה מחשב טוב, שיריץ משחקים כמו שצריך ושלא יתפרק לי אחרי שנה. תקציב: 3000 ₪ - אפשר לחרוג אם זה שווה את זה. תודה רבה לעוזרים ושבת שלום עריכה: . מה התקציב המקסימלי? 3000 ₪, ניתן לחרוג אם זה שווה את זה (500 ₪ מקסימום). 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב ? משחקים, תכני HD, עבודה משרדית. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1440 על 900, 21 אינצ'. * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? משחקים לא הכי כבדים. * לאילו הגדרות גר…

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by boaz885,

שלום מבקש את עזרתכם בבחירה בין 2 הדגמים הנל לנובו SL400 http://www.qsys.co.il/pl_product~274389U~10~31.htm כמובן עם הרחבת אחריות בתוספת 600 שח מול דל Vostro 1320 http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-1320-nvd.htm מה ההיתרונות חסרונות לכל דגם? עם מישהו יודע מתי יצאה סדרת דל VOSTRO? ישמח לשמוע גם עם למישהו יש את הדגם הנל של דל.. . בברכה בועז

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.