ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,351 דיונים בפורום זה
-
לאחותי יש את הנייד הזה: aspire 5741g של ACER. נקנה לפני שנה וקצת מ- KSP ובאופן מפתיע תוך שנה מתה הבטרייה. נתקלתי באתר הזה שהוא תוצאה ראשונה בגוגל: http://www.pcbattery.co.il/laptop_battery_desc.php?id=113197 חושב להזמין לה את הבטרייה החזקה יותר ב-270 ש"ח + 20 משלוח. איך האתר הזה? מישו מכיר? וגם האם באמת יש הבדל בין שלושת הבטריות שבלינק?
-
- 14 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום חברים לא ידעתי אם הנושא מתאים לכאן או לפורום windows מכיון שהוא משלב את שניהם אז ככה - המחשב הוא vostro 1015 מערכת הפעלה windows 7 במנהל ההתקנים מופיע לי סימן קריאה צהוב בהתקנים אחרים על התקן מערכת בסיסי ניסיתי windows update לא מוצא דרייבר , ניסיתי באתר של דל - אבל אני לא יודע תחת מה לחפש - כאילו סוג התקן יש למישהו מושג לאיזה דרייבר הוא מתכוון? צירפתי קובץ מצורף בכל מקרה באתר של דל יש המון קבצים להורדה - יש דברים שם לא רלוונטיים כמו דברים שכבר מותקנים , מודם , כרטיס רשת וכו' יש כמה קבצים שהייתי רוצה התייחסות - יש דרייבר שנקרא vostro 1015 system bios אחד שנקרא chipset - intel driver ויש כרטיס מסך וקול וכו מה יכול להיות הקובץ החסר? [attachment deleted by admin]
-
- 20 תגובות
- 4k צפיות
-
-
שלום! לפני כמס' חודשים הייתי חייב לפרמט את המחשב הנייד שלי(לנובו N100). פירמטתי אותו והתקנתי windows professional שלא הגיע עם המחשב.(לא פירמטתי לגמריי כיוון שלא היו ברשותי הדרייברים) לאחר פנייתי שלי לIBM הם שלחו לי 6 דיסקים מקוריים(שבינהם אני מאמין הדרייברים ותוכנת הRESCUE AND RECOVERY). כיום אני רוצה להחזיר את המחשב למצב שקיבלתי אותו ושאלתי היא: איך אני מפרמט את המחשב ומתקין את כל הדרייברים + XP HOME EDITTION(שאני מאמין נמצאת בדיסק שהם שלחו לי) ? יש לציין שכפתור הלנובו CARE אינו עובד. בנוסף אין לי ניסיון בפירמוטים והתקנות אז הפניה למדריך מאוד תועיל לי. המון תודות!
-
- 3 תגובות
- 735 צפיות
-
-
היי, קניתי מחשב נייד HP PAVILON DV4 1030 הפעלתי אותו ומייד עלה לי מסך התחלתי המבקש ממני לבחור שפה. יצרתי חשבון חדש ואז החלה ההתקנה שלוקחת לי יותר מ6 שעות~!! האם זה הגיוני שלוקח למחשב מעל 6 שעות להתקין VISTA HOME PREMIUM ?? תודה.
-
- 1 תגובה
- 718 צפיות
-
-
היי יש לי נייד (חדש) שבא עם מערכת VISTA. אני רוצה לשים עליו WIN XP. איך אני עושה זאת??? שמעתי שלא ניתן לשים סתם כך מערכת הפעלה חדשה כמו במחשב רגיל. בניידים יש צורך להיכנס ל-BIOS ולשנות שם איזשהי הגדרה ע"מ שאוכל להתקים מערכת אחרת. אם מישהו יודע מה ואיך אשמח לשמוע.
-
- 7 תגובות
- 799 צפיות
-
-
שלום לכולם, קיבלתי בירושה במשפחה מחשב נייד Gigabyte w566u http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2565&dl=1#sp התקנתי מערכת הפעלה WinXP והורדתי דרייברים מאתר היצרן אחרי כל ההתקנות, יש סימני שאלה במנהל ההתקנים כנראה שטעיתי בדרך היכנשהוא, אשמח לעזרה לגבי זה אני מצרפת תמונה של מנהל ההתקנים ובלי קשר לזה שמתי לב שהמחשב מתחמם מאוד ואחרי מספר שעות של פעולה רצופה הוא נכבה, וצריך כחצי שעה להתקרר לפני שאני יכולה להדליק אותו שוב. מה אפשר לעשות כדי שהוא לא יתחמם כל כך ? האם המשטח עליו נמצא המחשב משמעותי להתחממות ? [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה רכשתי Dell Inspiron 1545 חדש. שניסיתי להפעיל אותו VISTA התחיל לעלות ואז פשוט נתקע.. החלטתי לחסוך טרחה.. לפרמט את הHD ולהתקין את VISTA מאפס. הבעיה.. לא לקחתי בחשבון שהתקנת הדרייברים אחר כך תהיה כל כך בעייתית.. קיבלתי עם המחשב דיסק של DELL שנקרא resource CD שאמור להכיל את כל הדרייברים. יש לי שתי בעיות עם הדיסק: 1) לא כל כך הבנתי איך משתמשים בו (כי הוא מתקין כל מיני דרייברים שאני לא בטוח שהם נכונים) 2) אני לא מצליח לתקן את הדרייברים של הWIFI ובכלל של הכרטיס רשת וגם של המסך. אשמח לכל עזרה עם מישהו מכיר את העניין. תודה מראש, ניר
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם מישהו יכול להסביר לי איך מתקינים תוכנות שונות על הנייד הזה ?? תודה
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום , לאחרונה רכשתי נייד חדש (dell inspiron 1525) והתקנתי עליו windows vista . לאחר ההתקנה התקנתי את הדרייברים של חלק מההתקנים שהvista לא זיהה אבל עכשו אני "תקוע" אם שלושה התקנים שלא מזוהים במנהל ההתקנים ואני לא יודע מה הם (מצ"ב צילום מסך). בסך הכל המחשב עובד בסדר ובלי תקלות אבל אשמח לקבל עזרה ולפתור את התעלומה ... ??? עדכון: ההתקנים נקראים :PCI bus 2 device 9 function 2,3,4 תודה, חיים [attachment deleted by admin]
-
- 0 תגובות
- 732 צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות מחשב נייד וחשבתי על hp G62-B50SJ מעבד Intel® Core™ i3-350M Processor 2.26GHz מסך "15.6 כולל מצלמה מובנית מאיץ גרפי - Video Intel® HD Graphics זכרון 3072MB DDR3 דיסק קשיח 320GB SATA 5400RPM למידע בנושא קיבולת ונפחים לחץ כאן מערכת הפעלה Linux SuSe SLED11 תקשורת כרטיס רשת אלחוטי (IEEE 802.11b/g/n (draft כרטיס רשת LAN כונן אופטי צורב Lightscribe DVD Writer מחשב טוב נכון ? לאיזה שימושים הוא יהיה טוב ? וגם הכרטיס מסך שלו למה הוא טוב ? לסרטים הוא יהיה טוב ? עכשיו, הוא מגיע עם מערכת הפעלה של linux. איך אני מתקין במקומה win 7 ? תודה מראש לעוזרים.
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות נייד חדש ללא מערכת הפעלה ולהתקין עליו לבד ווינדוס 7 , שהתקשרתי לחנות אמרו לי שאי אפשר להתקין עליו ווינדוס 7 אלה רק 8 או 8.1 אמרו לי שתהיה בעיה של דרייברים ,ושאי אפשר להתקין על שום נייד חדש מערכת ווינדוס 7 אלה רק 8 או 8.1 זה נכון , אמיתי ????
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לאבא שלי יש לפטופ שמיועד בעיקר לאימיילים/אופיס ACER ASPIRE E15 ES1-512 INTEL QUAD CORE N3540 PENTIUM 4GB RAM אני בארהב והמחירים כאן ברצפה אני רוצה לקנות כרטיס ראם של 8GB של קינגסטון (בדקתי שהוא מתאים) בנוסף לראם אני רוצה לקנות SSD של SANDISK/PNY של 128גיגה ביחד ייצא לי בסביבות ה200 שח רציתי לדעת אם זה ישפר את חווית המשתמש שלו, והכל ירוץ לו יותר חלק. (פתיחת מסמכים של אופיס וכו) מה דעתכם? אל תתייחסו לזה ש"חבל על הכסף זה מחשב לא טוב" אני רוצה לדעת נטו אם זה ישפר את החוויה היומיומית שלו. תודה
-
- 9 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
-
היי. אני מעוניין לרכוש זיכרון SSD בגודל 128 ולהתקין אותו על המחשב הנ"ל. מישהו יודע כיצד ניתן ואיפה ניתן לבצע? תודה רבה.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, בהמלצת הפורום קניתי מחשב נייד מסוג HP ProBook 430 G1. בנוסף הזמנתי SSD כדי להתקין אותו בנוסף להרד-דיסק שהגיע עם המחשב. ה SSD הגיע היום וכשניסית להתקין אותו ראיתי שהחיבור שלו לא מתאים. הנה קישור ל SSD http://www.amazon.com/dp/B00KBZH72I/ref=pe_385040_30332200_TE_item והנה קישור לאתר של החברה שמייצרת את ה SSD ובו כתוב שהוא אמור להתאים למחשב שלי. http://www.mydigitaldiscount.com/m.2-ngff-ssd-compatibility-list.html מישהו יכול לעזור ??? עמי
-
- 18 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
היי, יש לי אזשהו בלבול קטן ואשמח אם מישהו יוכל להסביר לי את העניין... הכוננים הקשיחים בלפטופים הם כונני 2.5 רגילים עם חיבור SATA? ראיתי פה אנשים מתייחסים לכונני SSD עם חיבורMSATA. מה הסיבה לקנות כונן עם החיבור הזה? ברוב הלפטופים אי אפשר להכניס 2 כונני SATA? אם אני רק מעוניין להוציא את הכונן הקשיח שבא עם המחשב ולהחליף אותו למשל בsamsung 840 evo 250gb sata [בלי כונן נוסף], זה אפשרי? תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום ברשותי מחשב DELL INSPIRON 1300 עם המפרט הבא: מעבד:(Mobile Intel Celeron M 360J, 1400 MHz (14 x 100) זכרון:2GB DDR2-667 DDR2 SDRAM כרטיס מסך: (Mobile Intel® 915GM/GMS,910GML Express Chipset Family (128 MB דיסק קשיח :(FUJITSU MHV2040AH (40 GB, 5400 RPM, Ultra-ATA/100 המחשב משמש אותי לגלישה באינטרנט, מיילים, וורד , וצפייה בסרטוני וידאו ( לא סרטים) המחשב עונה על צרכיי המועטים אבל אשמח לשפר את מהירותו . מכיוון שבפורום אני רואה הרבה המלצות על ssd ,שאלתי היא אם אני יכול (וכדאי) להחליף את דיסק הקשיח ב ssd? ושאלה נוספת: למה משמש חריץ ההרחבה הריק שמתחת לכרטיס הזכרון ? תודה מראש. אלישע
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום רב לאחר חיפושים רבים רכשתי לאחרונה Dell XPS14 וכעת ברצוני להוסיף לו SSD. במחשב זה קיים דיסק קשיח 500GB Serial ATA (5400RPM) + 32GB m-SATA SSD. האם כל שאני צריך לעשות זה להחליף את ה-32GB בכונן אותו ארכוש ? האם החיבור של ה-32GB הוא חיבור עצמאי שאינו תלוי בכונן SATA ? מה ניתן לשים על כונן בנפח 32GB ? כמו"כ, אני רואה שיש המלצות על ה-Crucial ואכן את כונן זה רכשתי למחשב הנייח שלי אך נראה של-Samsung Evo 840 יש ציונם יותר טובים באתרי ההשוואה ופער המחירים ביניהם, לפי זאפ, הוא כ-40 ש"ח בלבד - בקיצור מה עדיף ? האם הוא יתאים למחשב שלי ? לגבי ההתקנה, עד כמה היא פשוטה ? וכיצד מעבירים את מערכת ההפעלה (Windows 7) ל-SSD? שאלה האחרונה - הקלדת הנה מקלדת מוארת. האם הוספת אותיות בעברית ה…
-
- 5 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אהלן, מי שאין לו כוח לקרוא את כל התיאור המלא מוזמן לדלג ישר לשאלות. אז ככה: קניתי אתמול באילת ב-KSP את המחשב הנייד הזה: http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=24993&cf=zap. (הלינק הזה הוא לא של KSP אילת, אבל נתתי אותו בכוונה כי בו המפרט של המחשב הכי מסודר) עדיין לא נגעתי במחשב, לא פתחתי אותו, אפילו לא חיברתי לחשמל מהסיבה הפשוטה שאני מתלבט אם להתקין בו SSD של 120 GB שעליו תרוץ מערכת ההפעלה לצד ה-ההארד דיסק הקיים של ה- 1TB. אני רוצה להתקין SSD לפני פתיחת המחשב ולפני הרצת \התקנת הווינדוס שמגיע עם המחשב, כדי להימנע מסיבוכים מיותרים בהמשך. אני עובד הרבה עם 'אפטר אפקטס' שהיא תוכנה כבדה לעריכת אפקטים בוידאו ועובד גם עם תוכנת פרימייר לעריכת וידאו (פחות כבדה) ובנוסף עובד ע…
-
- 12 תגובות
- 5.2k צפיות
-
-
שלום יש ברשותי נייד של ACER 5738 המגיע עם VISTA HOME PREMUIM... אני מעוניין להתקין WIN 7, האם צריך דרייברים או שהדרייברים באים כבר עם ההתקנה של WIN 7? כמובן שבעת קניית הנייד לא קיבלתי דרייברים למחשב.. תודה לכולם..
-
- 1 תגובה
- 628 צפיות
-
-
קניתי ASUS EEE ויחד איתו קיבלתי DVD להתקנת WIN7, העתקתי את תוכן הDVD לדיסק קשיח חיצוני וניסיתי לעשות ממנו BOOT אבל הוא לא מצליח. איך אני יכול להתקין את המערכת על הנטבוק?
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, לא מזמן קניתי מחשב Lenovo N100, והוא הגיע עם Win Vista. איך אני יכול להוריד את ה-Vista ולהתקין XP??? מפרט המחשב: T5200 1.6GHz 2G Ram 120G HD GF7300 TC תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 735 צפיות
-
-
היי כולם, בשעה טובה יש לי מחשב נייד חדש יש לי win xp. הענייין הוא שאני לא ממש מצליחה לחבר בין השניים... אני מדליקה את המחשב, וזה רק כותב לי שאין מערכת הפעלה. אני מכניסה את הדיסק של התוכנה, אבל המחשב לא ממש מתייחס אליה... מה עושים? יכול להיות שאני אמורה להתקין free dos לפני או משהו כזה? תודה
-
- 13 תגובות
- 4.7k צפיות
-
-
שלום אני מנסה להתקין WIN 10 מדיסק און קי על מחשב נייד ASUS K55A לפי מה הכתוב פה http://www.tenforums.com/tutorials/2376-usb-flash-drive-create-install-windows-10-a.html השתמשתי בRUFUS ומשום מה לא נוצרו מחיצות כמו בהתקנה של UEFI. מה הבעיה פה? תודה
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים, באתי לפה כי זה נראה לי המקום הכי אמין שאני יוכל לקבל תשובה לשאלתי... קניתי מחשב נייד חדש K53SV-SX318V Asus עכשיו מערכת ההפעלה שהגיעה אם המחשב היא Home Premium. הבעיה שיש לי אם מערכת ההפעלה הזאת היא שאני לא יכול לשנות Display Language.. בחרתי באנגלית אבל אני צריך משתמש נוסף ששפת המערכת בו תהיה רוסית (עבור ההורים שלי). עכשיו השאלה שלי איך אני מתקין win 7 ultimate (אני מעוניין גם לפרמט את המחשב בנוסף גם ככה)? אני יכול פשוט להכניס DVD ולהריץ את ההתקנה? להריץ את ההתקנה דרך הביוס (לשנות את BOOT לDVD ראשון - האם זה יריץ את זה?) או שאני צריך לעשות משהו אחר? בדרך כלל אני לא שואל כאלה שאלות דפ"ר - אבל אני לא רוצה להדפק ללא מערכת הפעלה במיוחד שהמחשב הזה מיועד כמתנה לה…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-