ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,369 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF4/WATCH DOGS/BATMAN ARKHAM SERIES -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FULL HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. …
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה קניתי מחשב נייד של חברת דל עם 8 ג'יגה SSD. כשהפעלתי את המחשב לא הצלחתי לראות את הכרטיס. איך אני יוד שהוא אכן קיים? תודה לעוזרים
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
אני מנסה להריץ אנדרומדה אבל הוא עושה לי קונצים ואני מאוד רוצה לדעת מה אני צריכה לעשות כדי לגרום לו לרוץ חלק. יש לי כמה צילומי מסך (דרך הפלאפון, סליחה מראש) שאני בטוחה שמישהו כאן יכול להסיק מהם יותר מסקנות ממני. זה התחיל בזה שניסיתי להריץ את המשחק בפעם הראשונה וקפצה ההודעה הזו: עשיתי גוגל על הדרייבר המדובר וכשניסיתי להוריד אותו קפצה ההודעה הבאה: חזרתי אחורה לדרישות של המשחק, הנה הן: ממשיכה בקישורים כי זה לא נותן לי להעלות עוד תמונות. צילמתי את הנתונים שהופיעו ב-CPU-Z: http://imgur.com/Cl5Syvs http://imgur.com/IS5OE8T http://imgur.com/hU0NMvq http://imgur.com/BrY2Ggm http://imgur.com/zfQN4vX ht…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, שמי מיכאל ואני עורך וידאו כבד, רציתי לשתף אתכם במפרט של המחשב הנוכחי שלי: http://www.tms.co.il/preview/spec/6w8nvjag החלפתי את הזיכרון לאחרונה ב:[h=1]G.Skill 2x8GB DDR3 1333Mhz Ripjaws X Dual[/h] והוספתי כונן: [h=1]Seagate 3TB Barracuda Sata III[/h][h=1]אשמח אם תתייחסו לחלקים שיש לי ויהיה אפשר להעביר אותם, מבלי להוסיף עכשיו עוד ראם, לדוגמא. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000[/h]א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? נצלו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה כבדה, אפטר אפקטס, אביד, פרמייר, פוטושופ, ברמות הגבוהות ביותר. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרש…
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני קונה מחשב חדש בקרוב, חלק מהרכיבים קניתי, תגידו איך לדעתכם המפרט. מטרות המחשב: משחקים כבדים,צפייה/קידוד סרטים וגרפיקה (לא כבדה, פוטושופ),לשמוע מוזיקה. לוח אם: ASUS A8N-SLI Deluxe (כבר קניתי את זה) מעבד: AMD ATHLON 64 3500+ ?(כבר קניתי את זה) מסך: Samsung 19" 997DF כרטיס מסך: Gigabyte Geforce 6800GT PCI-e כונן DVD: LGX16 דיסק קשיח: WD 120GB 7200RPM 8MB SATA ספק כוח: EG425P-VE 420W With FMA (אני לא יכול לקחת יותר מ420 וואט כי הUPS שלי הוא 700va/420w) זיכרון: Geil PC3200 DDR400 512x2 with cooling מארז: Raidmax Scorpio (אני מוציא ממנו את הספק כוח שלו לא משתמש בו) רמקולים: Logitech Z-640 מאוורר נוסף למחשב: Enermax 120mm הנה קצת פירוט על המאוורר: http://www.com4u.co.il/Pro…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
זה המפרט MotherBoard - Gigabyte GA-SINXP1394 Cpu - INTEL P4 2.4B GHZ 533MHZ 478PIN 512Cache Memory - GeiL 512MB PC3200 400MHz DDR Dual Channel Gpu - Hercules 3D Prophet 9500 Pro 128MB OEM Hd - WD 80GB 7200RPM 8 MB Cache special version Case - Xaser II A6000A Plus Tower Case DVD - Toshiba x16 OEM Burner - LITE ON 48X12X48 OEM FLOPPY - TEAC FLOPPY DRIVE 1.44 Monitor - AOC 19 9KLR P\S - Antec TruePower 430 Watt לאן אתם חושבים שאני יוכל להגיע עם המפרט הזה ...ואיך הזכרונות לOC ? תודה
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני קונה תמחשב המוכן הזה: מעבד: AMD XP 2500 BARTON 512 333 לוח אם: ASUS/EPOX/FIC/ALBTRON KM18G Nforce 2 זיכרון: 256DDR 400MHZ דיסק קשיח: WD 40GB 8MB 7200 RPM כרטיס מסך: geforece 4MX440 O/B מארז: COMPUCASE 6A19 צורב: 52X32X52 כונן: פלופי 1.44 כרטיס קול: 6 chanels sound O/B עכשיו, אני ראיתי תהארדיסק של ה80 ג'יגה מאותה חברה בהפרש של 10 שקל, אבל בלי ה8 מגה.. השאלה: האם ה8 מגה משנה משהו? או שאני יילך על ה80 גיגה רגיל? ב, אין לי ממש הרבה תקציב, ואני צריך כרטיס קול שיוכל לספק אותי בהקלטות באיכות הכי טובה שאפשר בתקציב של 400 שקל. על מה אתם ממליצים? אני חשבתי ללכת על AUDIOTRAK Maya 5.1 מה אתם אומרים עליו? הוא יהיה יותר טוב מאודיגי 1 בהקלטות? תודה לכל העונים!
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, קניתי לפני שבוע מחשב ASUS N550-JV משום מה כשאני מריץ את מדד חווית הווינדוס התוצאה שיוצאת לי היא 5 כאשר הביצועי גרפיקה בשולחן העבודה הם הצוואר בקבוק. ממה שראיתי ברשת במחשבים דומים לזה מהדגם הזה התוצאה אמורה להיות 6.8 למישהו יש מושג מה הסיבה? כמו כן יש לי בעיות בהרצת סרטים בBS PLAYER הסרט פשוט נתקע כל כמה שניות בצורה שהוא מדלג הלוך חזור בין שני פריימים למשך כמה שניות. אשמח אם תוכלו לעזור לי, תודה מראש. בר
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, אני חדש פה בפורומים אבל אני בד"כ קורא כאן על דברים ובעיות שיש לי על המחשב. בכל מקרה, אבא שלי אמר לי שהוא קונה לי מחשב אם אני אתן לו מפרט עד מחר, ואם לא אז הוא ייקנה מחשב לאחותי (מחשב דיי זבל אפשר להגיד, כזה ב 1000 שקל), ואני אשאר עם המחשב הנוכחי הישן יחסית. התקציב לא מוגבל, אבל לא להשתגע, משהו בסביבות ה 6000 שקל פחות או יותר 1. מה התקציב המקסימלי? לא מוגבל, אבל לא להשתגע, משהו בסביבות ה 6000 שקל פחות או יותר האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שאפשר - בלי להשתגע 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? משחקים כבדים א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. יענו משחקים? נגיד קרייסיס, פרוטוטייפ, Empire: To…
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הגיע הזמן להחליף מחשב ישן מלפני 6 שנים ! דעתכם לגבי המפרט החדש ! המפרט לא כולל כרטיס מסך, כונן קשיח, וצורב מכיוון שנרכשו לפני חצי שנה רכיבים חדשים ! מוזמנים לתקן ולהמליץ על דברים אחרים. המשך יום נעים
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הבנתי שלמחשב נייד יש מאוורר קטן בפנים וכן שניתן לקנות סטנד מתחתיו עם מאוורר נוסף , אבל עדיין יש בעיה כי הסטנד גבוה ולא תמיד נוח לכתיבה וכן הטמפ' והלחות גבוהים בקיץ (בחדר דרומי לפחות 30 מעלות למי שזוכר בקיץ ) כך שהאויר חם גם במצב של איוורור (וגם עם מאוורר נוסף בחדר שמכוון למחשב), האם יש פגיעה מתמשכת במחשב במצב כזה ואם כן אז לשקול מחשב נייח עם 3 מאווררים במארז או שאין הבדל בכלל?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב שעיקר השימוש שלו הוא גיימינג, ואני לא יודע אם חייב שיהיה במחשב כונן SSD וצורב די וי די האם הרכיבים האלה הם חובה במחשב גיימינג?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
מחיר סופי יוצא 3541 ש"ח, האם זה מפרט טוב לסכום?.. אני רוצה להזמין אותו כבר מחר
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הבקש מכל מי שמבין לעזור בבקשה ולתת את המילה שלכם אם זה טוב אם זה תואם כי אנחנו האנשים הפשוטים לא יודעים כלום והספקים יכולים סתם מכור לנו זבל. תודה המפרט: מעבד: (לא 939) AM2 3800 X2 DUAL CORE 64BIT לוח אם: MSI K9N NEO FULL ATX בא אם FULL ATX 550 NVIDIA כרטיס קול 7.1 ( 8ערוצים) כרטיס רשת 1G אפשרות ללוח ASUS M2V CHIPSET VIA K8T890 במקום לוח MSI באותו מחיר. דיסק קשיח: 160GB SATA2 7200 RPM 8M זיכרון פנימי: 1G DUAL DDR II 667MHz - לא רשמו איזה חברה - זה עד כדי כך משנה - הולכים לעבוד על או מה?!? כונן אופטי: צורב SONY/LG/NEC 16x DVD כרטיס מסך נפרד מהלוח: GeForce 7600GS 256M PCI-E - הבנתי שיש מלא סוגים איזה 4-5 רק מה7600GS שלא נדבר על זה שיש GT וחברות יצור שונות - מה חשוב לבדוק …
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מחשב מסוג Gigabyte w566-n עם המפרט הבא: מעבד t9300 2.5GHz 6mb כרטיס מסך nvidia 8400 256MB זכרון כרגע 2GB אבל בקרוב אני משדרג ל 3/4GB כרגע מותקן לי Windows XP. אבל לאחרונה הוא עושה לי הרבה בעיות. אני רוצה לפרמט ועל הדרך להשתדרג אולי ל' win7 לפי מה שהבנתי המעבד שלי תומך ב 64 BIT. יש לי את ההתקנה גם של 32 וגם של 64BIT. מה יעבוד לי יותר טוב? האם כדאי לנסות להתקין את ה 64BIT או שהוא יקרטע לי ויגרום לכל מני בעיות? (בכל זאת, זה לפטופ)
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכם קהילה יקרה, אני מחפש לפטופ\אולטרבוק שיענה לצרכים הבאים: 16 GB זיכרון 1 טרה SSD גודל מסך 14 או 15.6, מסך מגע מקלדת מוארת והכי חשוב - שקט ביותר, עדיף בלי מאוורר בכלל. אני מאוד מאוד אוהב לנובו. מאוד מודה לכם על המלצות של לנובו, אבל לא חובה. תודה שוב - איתי
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד המתאים למשחקים כגון GTA ועוד אך עיקר השימוש יהיה לאינטרנט מעדיף לא לעבור את ה1000$ ומסך אזור ה17 אינץ מה אתם חושבים קנייה מארה"ב תקציב כ1000$ יד ראשונה מערכת הפעלה 7,8(64 BIT) גם ללא מערכת הפעלה מתקבל גם XP כונן קשיח לפחות 500GB משקל אין חשיבות זמן סוללה כ4 שעות אך גמיש כי רב הזמן יהיה בבית גודל הצג עדיפות לאזור ה17 אינץ למרות שגם 15.6 יתקבל מטרת המחשב שימוש במשחקים כגון GTA ועוד וגם אינטרנט סרטים
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום הגיע תורי לשדרג את המחשב, החלטתי לשדרג את המחשב בשני שלבים שלב א': מעבד + לוח אם ב2000 ש"ח - תחילת/אמצע מאי 2007. שלב ב': כרטיס מסך ב1500 ש"ח - יולי/אוגוסט 2007 ביגלל שאין כרגע משחקים ב10DX אז אי אפשר לדעת מ8800 או HD 2900 יהיו שווים בDX10, אז דחיתי את הקניה של בכ"מ בכמה חודשים. כעת אני מבקש שתמליצו לי על מעבד+ לוח אם ב2000 שח העבד מיועד למשחקים כבדים מדי פעם פוטושופ, סרטי HD ועוד... אני חושב שאני ילך על מעבד E6600, אבל אני לא בטוח. בקיצור תמליצו לי על מה שבכי טוב בתקציב שלי ולשימושים שלי תודה מראש, אנטון
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, אני מעונין למכור את המחשב הנייח בן פחות משנה לטובת מעבר למחשב נייד (עקב מעבר דירה עבור לימודים בבאר שבע), אשמח לשמוע על תמחור הוגן וריאלי למפרט הבא: מעבד: Intel i5 2500K 3.3GHz קירור למעבד: Noctua NH-U12 לוח אם: ASRock Z68 Pro3 זיכרון: Kingston DDR3 HyperX Blue 16GB (4x4GB 1600MHz) כרטיס מסך: Sapphire ATI 6950 2GB Dual BIOS דיסקים קשיחים: Samsung F4 2TB; Samsung F3 1TB; WD Caviar Green 2TB צורב DVD: כונן כלשהו של LG מארז: Thermaltake Element S ספק כח: Antec Current Gamer 520W 80Plus bronze מסך: Dell u2311h א. נא לא לפנות בנוגע לחלקים עדין, לא פה ולא בפרטי. תודה. ב. נא לא הערב אינטרסים אישיים בהערכת מחיר המערכת. תודה. שבת שלום וחג שמח!
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הי, אני מעוניין במחשב נייד לטווח ארוך ומוכן להשקיע בסביבות ה 3500 ש"ח מטרת המחשב הינה לשימוש ביתי: גלישה, תוכנות office, לימודים וקצת משחקים של הילדים (Fortnite) אני מתלבט בין מחשב של HP: HP 14-bf102nj 2PP15EA מסך 14, מעבד i5-8250U , זיכרון 8GB , דיסק 256SSD, כ.מסך GeForce 940MX, משקל 2.0, מ.הפעלהWindows 10 64Bit שבו הכרטיס מסך נותן יתרון לדעתי לבין מחשב של ASUS: Asus VivoBook S14 S406UA-BM013T אסוס מסך 14" , מעבד i5-8250U, זיכרון 8GB , דיסק 256SSD, כ.מסך Intel 620, משקל 1.8 ,מ.הפעלה Windows 10 64Bit אשמח לעזרה בהתלבטות
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500-3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 3000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FFXIV, Fallout 4, GTA V, Skyrim SE, BF1 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23.6" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שיותר גבוהות עם התקציב שלי 3. האם יש צורך בציוד…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מבקש עזרה בבניית מפרט בסכום של בערך 7000 ש"ח יחד עם מקלדת מסך רמקולים וכו'... אני רוצה שהמחשב לא יהיה רועש ואם צריך אז להוסיף קירור אם יש איזה משהו קריטי שחיבים בשבילו 7500 או משהו כזה אז אני יכו להלוסיף תודה מראש!
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
זה מחשב בשביל זוגים מבוגרים ,העיקר מצלמה אינטרנט תמונות ואתרים (רואה תמונה) תקציב 3800-3500 שקל רק KSP נתניה תודה מראש [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
מצו"ב הצעת מחיר שהתקבלה מ"הטכנאי השכונתי" (😏), המחשב מיועד לצלם, מה שאומר המון פוטושופ ואילוסטרייטור. אם יש לכם הערות על המפרט וגם על המחיר אשמח מאוד. תודה מעבד I7-9700 , מעבד 8 ליבות , דור 9 + קירור מקצועי HYPER 212 זיכרון 16GB , ניתן לשדרג ל 32GB לוח אם B360 גיגהבייט מאיץ גרפי GTX1660 6GB דיסק SSD מסוג NVME מהיר נפח 512GB חברת אינטל דגם 660P דיסק אחסון 4TB חברת TOSHIBA מהירות 7200סלד מארז COUGAR MX330 צורב DVD הבחור מציע את המחשב הנ"ל כולל התקנות ומע"מ במחיר 5200 ש"ח האם מדובר במחיר סביר (מן הסתם לא הכי זול בעולם, ועדיין)? והמפרט? תודה
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום שלכולם המפרט שלי הוא קצת שונה, הוא מבוסס על ה-i3. בגלל שיש לi3 יכולות וידאו חשבתי שזה יכול לחסוך לי את הכרטיס מסך. אני טועה? אז הנה: 554 מעבד Intel Core i3-530 Box 588 לוח אם Gigabyte GA-P55M-UD2 282 זיכרון OCZ DDR3 2048MB 1333Mhz CL 9-9-9-20 Value 272 כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 3.5" 500GB SATA2 16MB 521 מארז כולל ספק Antec NSK 2480 Silver 380W ₪2,217 5 פריטים שמרתי עליו מאוד פשוט, ועניין שהוא מאוד עקרוני לי הוא ה-Intel, מכיוון שאני מריץ מערכת ייעודית אשר תרוץ על המעבד הזה.(לא amd) אין צורך כרגע בכרטיס טלויזיה, אולי בהמשך הוא יתווסף. מה שעוד נחמד במפרט הזה הוא שניתן לשפר אותו עם הזמן... כרטיס מסך וכו'. המערכת כרגע אמורה להריץ וידאו…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-