עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אני יודע שזה הנושא השני שאני פותח, בפעם הקודמת הייתי בארה״ב ושקלתי להביא משם את המחשב אבל לאחר מחשבה נוספת החלטתי לקנות בארץ אז עמכם הסליחה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 שח ללא מע״מ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר, autocad, solidworks א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Call of duty, bf3, ומשחקי לוחמה בגוף ראשון בעיקר -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך …

• 7 תגובות
    • 789 צפיות
  2. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם אפשרי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גראפית, המרת קבצי RAW ל-JPEG ב-Batch, ווירטואליזציה, גלישה באינטרנט, Office וצפייה בסרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש חובבני - כנראה בתוכנות עריכה Nikon Capture NX2, DXO OPtics ואולי גם Photoshop Elements (לא CS) ווירטואליזציה על תשתית חינמית של Microsoft או Vmware. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - לא מיועד לגיימינג. …

• 5 תגובות
    • 708 צפיות
  3. אהלן!! אני סטודנטית שמחפשת מחשב נייד, אני בדרך לקנות את: Lenovo IdeaPad U310 4375-62g i5 (די חדש בשוק) ואני מחפשת בנרות ביקורות/חוות דעת עליו ול-א מוצאת..... יש מצב שיש אותו למישו? או ששמעתם עליו??? תודה רבה

• 2 תגובות
    • 836 צפיות
  4. Started by YairDoron,

שלום רב אודה על עזרה בבחירה בין 2 מחשבים בסמסונג האחריות לשנתיים http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=12858 בלונובו החומרה יותר טובה http://ksp.co.il/?store=eilat&uin=16364 בתודה מראש יאיר

• 0 תגובות
    • 875 צפיות
  5. Started by hedi120,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לא לעבור יותר מדי את 4100 ש"ח ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח נוספים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). photoshop , sony vegas השימוש הוא בעיקר חובבני. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3, SC2, diablo 3, tf2, call of duty, ac3 bioshock infinty ועוד משחקים חדשים שיצאו בעתיד. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 21 - 23 אי…

6. Started by Secretdan,

שלום, קניתי אולטרהבוק של סמסונג עם SSD של 128GB, כאשר פתחתי את המחשב לראשונה גיליתי כי נותר בכונן הגלוי לשימוש: 92.7 ג'יגה, מהם כבר בשימוש על ידי המערכת הפעלה או לא יודע מה עוד: 30 ג'יגה, מה שהשאיר לי בקושי 63.2 ג'יגה פנויים עוד לפני שהתחלתי להשתמש במחשב. זה הגיוני? ככה זה אמור להיות שחצי מהנפח כבר תפוס עוד לפני שהשתמשתי במחשב?

• 9 תגובות
    • 826 צפיות
  7. Started by hukayma2,

שלום, מחפש לרכוש מחשב עבור אשתי, משתמשת בעיקר בתוכנות כבדות (פוטושופ, אילוסטרייטור, אינדזיין ועוד). חשוב לי לקבל הצעה למפרט (אין צורך במסך) סביר שייתן מענה לצרכים (שימוש של מס' פעמים בשבוע בתוכנות אלו - לא כל יום, כן אינטרנט, לא משחקים). תקציב בין 1500 -2000 ש"ח. נא עזרתכם המסורה (פעם ראשונה שלי באתר זה). תודה. ניר

• 0 תגובות
    • 486 צפיות
  8. הצרכים של המחשב העתידי הם מרובים עריכה גרפית של תמונות ברזולוציה גבוהה (בעיקר PHOTOSHOP) עריכת סאונד ויצירת מוזיקה (CUBASE) - קיים כרטיס קול חיצוני, השאלה אם נדרש/כדאי גם הוספה של מעבד/יותר זיכרון. עריכת של סרטוני וידאו קצרים עד 10 דקות מכילים אפקטים ומעברים בין קטעי וידאו. וכמובן שיתמוך במשחקים בשביל הכיף (כאלו שהם חדשים בשוק) - אבל לא צריך את הכרטיס הכי טוב בשוק (כי זה יקר) התקציב הוא עד 4000, בהתחשב ששאר הציוד ההיקפי כבר קיים ראיתי מפרט שKSP מציעים ורציתי להתייעץ. מה צריך להחליף ליותר טוב? או שאולי זה בעצם מספיק? אני לא מכירה את כל הרכיבים ואת הטיב שלהם. תודה מראש! דגם מחשב: GMR BEGINNER מעבדי אינטל: Core i5 3450 3.1Ghz s1155 6MB, GPU Core, Tray http://www.ksp.co.il…

• 29 תגובות
    • 3.3k צפיות
  9. Started by yehudahe,

לבאג יש הצעה לקנות Samsung NP535u3c-A01 המבוסס על המעבד AMD A6-4455M. החבילה כוללת מקרוסופט אופיס מלא, נורטון אינטרנט סקיוריטי, עכבר מיקרוסופט אלחוטי, תיק נשיאה ואחריות 3 שנים בבית הלקוח - במחיר 3,780 ש"ח. החלופה היא לרכוש נייד אחר מבוסס אינטל i3 כמו dell 5423 הכולל אנטי וירוס בלבד ואחריות שנה בבית הלקוח - במחיר 3,545 ש"ח. מה דעתכם?

10. Started by Rust,

שלום, מחפש המלצה עבור מפרט למחשב מולטימדיה עם הדרישות הבאות: 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא חובה לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא רלוונטי 3. האם יש צורך בציוד הקפי ? אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן 7. האם האם יש צורך …

• 4 תגובות
    • 723 צפיות
  11. Started by naortal,

סוף סוף מצאתי לי ולחבר מחשב נייד ThinkPad X1 Carbon Ultrabook אבל הבעיה שאין לו הרבה חיבורים ואין לו HDMI או VGA שקיריטי לנו מאוד !! הבנתי שיש במחשב mini display מה זה היציאה הזו ?? האם היא גם מספקת סאונד חיפשתי קצת באינטרנט וראיתי שיש מתאמים מה שמעיין האם הוא מספק סאונד והאם איכות התמונה תהיה ב HD????

• 1 תגובה
    • 539 צפיות
  12. Started by sapartil,

יש לי מחשב קומודור 64K + הטייפ המקורי של קומדור + ג'וייסטיק ענק וחזק מאוד. המחשב בתוך האריזה המקורית מאז שקניתי אותו בשנות השמונים,הכל נבדק ותקין לחלוטין. כמה שווים שלושתם יחד ?

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. מדובר בדגם הכולל מעבד core i5 2.4ghz, 4ג'"ב ראם ו500ג'"ב הרדיסק 7200RPM. המחשב במצב מעולה ובשימוש מזה שנתיים ויש לו עוד 3 שנות אחריות של דל אחריות עסקית תיקון בבית הלקוח intel core i5 520m, 2.4ghz 3mb cache 4gb ram 1333mhz seagate 500gb 7200rpm hdd nvidia geforce 310M 1366x768 13.3" matte screen 4-cell battery אשמח לדעתכם בנושא, תודה מראש, ערן

• 2 תגובות
    • 902 צפיות
  14. Started by WildNight,

מעבד: Q6600 ספק: Corsair VX450W לוח אם: Gigabyte P35C-DS3 זכרונות: Kingston 1333MHz DDR3 4GB x 2 CL9 (כמה חודשים בשימוש) הארדיסקים: WD 250GB 7200RPM ו Seagate 500GB 7200RPM מארז: Thermaltake Soprano DX כרטיס מסך: Twintech 9800 GT XT OC Edition

• 2 תגובות
    • 800 צפיות
  15. Started by approx,

מעבד: e2180 לוח אם: dfidkp35 זיכרונות: osz ddr2 800MHZ 2gb ומאוורר למעבד ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro

• 4 תגובות
    • 953 צפיות
  16. שלום, מבקש עזרה במפרט למחשב שמיועד למשרד. שימוש עיקרי תוכנת מידול תלת מימד ואנליזות נומריות. מעדיף לרכוש את כל הרכיבים בחנות אחת שגם תבצע הרכבה. מעוניין להתקין את מערכת ההפעלה ותוכנות עבודה על ה-SSD. מעבר לזה כל הקבצים נמצאים על השרת. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך - 2500 ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תוכנת תלת מימד - אנליזות (דורש כוח עיבוד רב וכרטיס מסך בינוני-חלש) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). SOLIDWORKS SIMULATION שימוש ת…

• 0 תגובות
    • 499 צפיות
  17. Started by saar5030,

* מטרות המחשב? לימודים בעיקר... גלישה מרובה באינטרנט... לצערי התקציב ירד ל-2500 שקל... * גודל המסך? לא יותר מ15 עדיפות ל-14 13.3... שלא יהיה 15.6 גם כן... * משקל רצוי? לא משנה כל כך * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 3 שעות+- * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) HDMI USB3 * בלוטות? רצוי שכן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? (HDD, SSD , או שילוב - דורש mSata) כונן HDD בנפח מינימלי של 250 GB * כונן CD/DVD? צורב? עדיף שכן לא חובה * כונן Bluray? עדיף גם כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? משהו מוכר...

• 4 תגובות
    • 537 צפיות
  18. Started by lubian,

במחשב ישן שלי הפסיק לעבוד לוח אם ונשארו חלקים שהיתי רוצה למקור. יש לי כרטיס מסך AGP GeForce FX 5900XT של GigaByte יש לי גם סטיק של זכרון של TVDR1024M400 1GB DDR400 Team וגם נשאר לי מעבד AMD Athlon 64 3000+ 2 GHz שכולל גם גוף קירור בסיסי ומאורר כמה כסף אני יכול לבקש על חלקים האלה?

• 1 תגובה
    • 692 צפיות
  19. אוקיי אז ההתלבטות שלי זה בין שני מפרטים למחשב ליצירת מוזיקה וגיימינג. כרטיס קול חיצוני ברשותי אז לא הכנסתי אותו למפרט. אני מאוד לחוץ על זה המחשב הנוכחי שלי כבר לא עובד ואני מתכנן לקנות את המחשב מחר אז בבקשה תודה רבה </blockquote> 1. מה התקציב המקסימאלי? 3200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין אפשרות לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ויצירת מוזיקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנות מוזיקה CUBASE ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו ע…

• 2 תגובות
    • 517 צפיות
  20. אהלן חברים, שוב ערכתי את הת'רד הזה - החלטתי שאני קונה מחשב חדש לגמרי ולא לוקח חלקים מהמחשב הישן. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4.6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GW2, וכל שאר הfpsים למיניהם -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע 19', בעתיד כנראה ישודרג ל-23'. -לאילו הגדרות גרפיות מיוע…

• 8 תגובות
    • 907 צפיות
  21. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 שקלים א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל, כמובן שלחסוך זה טוב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בלי חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימושי המחשב הם פיתוח בסביבות ECLIPSE וVISUAL STUDIO אבל בעיקר משחקים, משחקים לדוגמא: BF3, PROTOTYPE 2 CRYSIS 2 שואף לביצועים מקסימליים ב1080P 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? …

22. מחפשת מחשב לגיימינג קל-בינוני. לא משחקי היי-אנד, אבל שיריץ משחקים כמו פיפא ופרו אבולושן. התלבטות בין שני המחשבים הנ"ל: http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=10491 http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=20099 אילו מבין שני כרטיסי המסך טוב יותר? ובכללי, איזה מחשב עדיף? תודה לעוזרים

• 20 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. שלום לכולם אז הרכבתי מחשב מכל מיני חלקים ישנים בניסיון ליצור מעין "media center" החלקים הם: מעבד intel core 2 duo e7500 לוח אם msi g41tm-p33 (ms-7592) שני כרטיסי זיכרון כל אחד 2 gb די די אר 2 של ceon ומאיץ גרפי של nvidia geforce 6200 turbocache חוץ מזה הוספתי 2 הרד דיסקים אחד של 80 gb שעליו מותקנת מערכת הפעלה של windows 7 ועוד הרד דיסק של 500 gb ברצוני לשנות את את המאיץ גרפי למאיץ עם יציאת hdmi, על איזה מאיץ אתם ממליצים ? , עדיף כמה שיותר זול (כמו כל שאר המחשב הזה) האם יש עוד שינויים שמומלצים לדעתכם ? תודה עמרי

• 1 תגובה
    • 539 צפיות
  24. היי , אשמח אם תוכלו לייעץ לי לגבי מפרט למחשב "מעבדה". הצרכים שלי הם אך ורק לימודיים, תיכנות, ובעיקר החשוב לי מכל שימוש נרחב בוירטואליזציה Vmware Workstation . מכיוון שמכונות וירטואליות טוחנות את הדיסק,מעבד וזיכרון אשקיע בהם,אשתמש בדיסק SSD למערכת ההפעלה ולמכונות (למרות שמצד שני אני חושב שמערכת ההפעלה ניטענת ברובה לזיכרון ה RAM ומבצעת דיפדוף ב hd אבל נעזוב את זה לרגע..) תקציב 4000: להלן המפרט ASUS - Motherboards- ASUS P8Z77-M מעבד דור שלישי i7-3770 זוג זיכרונות 8G של Kingston דגם KVR16N11/8 8GB תדר של 1600Mhz *כרטיס מסך משולב בלוח (אין לי עניין במשחקים) הארד דיסקים: 1. SSD - של OCZ דגם VTX4-25SAT3-128G עליו תותקן מ"ה במחיצה של 40G והשאר למכונות וירטואליות. 2. HDD -בשביל …

• 6 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים