ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא לחסוך, תתפרעו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדי, תכני HD, תוכנת FL Studio א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). FL Studio - תדיר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. רמקולים ברמה גבוהה עדיף אלחוטי- בנפרד מהתקציב של ה-3000. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינונ…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קיצר יש לי בעיה כזאת^^ שלפעמים זה מופיעה ולפעמים לא בצבע כחול בלבד.... יש מצב שזה בעיה בCHIPSET של NVIDIA?? יש לי לפטופ GX600 MSI
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מעבד:intel core2 e6320 1.8ghz 1066nhz 4mb לוח אם:intel iselton 946gzissl 800 mhz זכרון: (שני לוחות של גיגה כל אחד) ddr2 800 mhz 1gb דיסק קשיח:samsung 160gb 7200 rpm sata 2 כרטיס מסך: Radeon1900 כרטיס קול: intel high definition audio 5.1 צורב:samsung dvd-rw x18 כונן דיסקטים:1/44mb כרטיס רשת:intel 10/100 מארז:midi (מחשב צ'מפיון) מסך: lcd aceral-1917cs לאחר שכולם פה הגיבו עדיין לא הבנתי אם כדאי לקנות את המחשב או לא? והאם המפרט מתאים לשימוש ביתי כלומר משחקים פה ושם ועבודות ושימושי אינטרנט למינהם. ומה זה oc?
-
- 26 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
זה מפרט למשחקים ולפעמים אני עושה לו קצת אוברקלוקינג (Pentium 4 2.6 (not Prescott ASUS P4P800 Deluxe (?GeForce 4 4400 Ti (Is this just old, or REALLY outdated (Xerox PC3200 512 MB X2 (meaning there are 2 of them (Iomega external DVD burner (this was a family investment, everybody uses it... Can't remember the speeds 16X DVD drive 52X24X52X CD burner (Sony 19'' LCD monitor (my pride and joy... Got it at Passover (Logitech Z680 5.1 speaker system (all the money I had leftover from the monitor, this busted. But it was worth it (Floppy drive (duh (Weird case that I can't seem to find anywhere on the web (including where I bought it... It's got a prodably generic 350W PSU and 2…
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא יותר מ-500 שקלים בבקשה 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית, תכני HD א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). עבודה משרדית וגלישה - יומיומי, תכני HD -העתקה של תכני ה HD לכונן חיצוני ייעודי לצורך סטרימינג. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? ראוטר מהיר עם טווח שידור אלחוטי רחב, כונן חיצוני בנפח של 1TB לפחות ,יעודי לסטרימינג באמצעות חיבור USB למסך ה LCD, עדיפות לכוננים שמזוהים בצורה אלחוטית (WIRELESS) 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב ב…
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני פרילנס שרוצה להתחיל עסק זעיר. מחפש מחשב לשתי מטרות עיקריות: A: שרת רנדור(pool) + עבודה שוטפת על תוכנות תלת מימד, עריכת תמונה, עריכת וידאו. B: שרת קבצים, הרשאות,ניהול,שיתוף ל4 תחנות נוספות. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4-4.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר, לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ~500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רשמתי לעיל א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה: Maya, zBrush, Nuke, After Effect, Photoshop, Vray, Mental Ray תדיר: Internet, Office, Eclipse, VMware, FTP ב) במידה והמחשב מ…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך עזרה בבנית מפרט, בסכום של 5 אלף שקל, אני מעוניין שהמחשב יהיה מיועד למשחקי מחשב. מתוך החמש אלף אני מעוניין להשקיע עד אלף שקל בקניית מסך 19 אינץ רחב. אין לי חנות מועדפת ולכן כל חנות טובה מאזור המרכז עם מחירים סבירים תתאים. הנה המפרט שעליו אני חושב עכשיו, אני אשמח לקבל הצעות לשיפור. מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Tray ¤725 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE8400ay לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L ¤498 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39470 כונן קשיח Seagate ST3500320AS 500GB SATA2 32MB ¤325 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=10836 זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 PI ¤386 כמות:1 htt…
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מעבדי אינטל Core i5 2300 2.8Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray מאווררים וגופי קירור Zalman SZ CC92HS CPU Cooler לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P8H61-M LE B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H61, DDR3 1333, PCI-E, VGA, DVI זכרונות DDR3 1333Mhz 2GB Kingston דיסקים קשיחים Seagate 500GB Barracuda 7200RPM 16MB Sata III ST500DM002 כרטיסי מסך ASUS - nVidia GT520 1GB DDR3 DX11 DVI HDMI PCI-E כרטיסי קולOn Board 5.1 Channel Audio ציוד רשתות - כרטיסי רשת חוטיים On Board 10/100/1000 מארזים (Sharkoon Vaya Eco Black ATX Case (No PSUO) ספקי כח (Thermaltake TR2 450W PSU Active PFC (Retail ) (אין צורך במסך מקלדת וכו') האם עלי להוסיף\לשנות משהו? בכמה כסף (פחות או יותר) זה מסתכם? תודה ר…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
AMD Athlon 64 3200 (939-pin) Box Venice Gigabyte GA-K8NF-9 nVIDIA nForce4 4X Socket 939 Kingston 1024MB PC4200 DDR2 533 Value Western Digital 160GB SATA II JS 8MB 7200RPM Club3D Radeon X800RX 256Mb PCI-E NEC CD-RW 52X32X52 Bulk ND-9500 NEC ND-3540A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X White Bulk Mitsumi floppy 1.44 Thermaltke SViking VA4000 Black Akasa Power splitter Blue UV coated AK-PY-BLUV Akasa Stainless steel screws AK-CH-S1 Mag 17 CRT 770 FS
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, המסך של הלפטופ של Lenovo Thinkpad r500 התקלקל אתמול בדרך לצבא(לא נזהרתי עליו וחטף מכה). מה שקורה כשאני מדליק אותו הוא שיש צבעים ופסים, עיוותים כאלה ואחרים, חלקים מהצךמסך נראים כפול. מצאתי טכנאי בשם גאמפ מערכות(אשמי לחווד עליו) שאמר שכנראה הביוס של המסך נדפק. בקשותיי הן: א. אשמח להסבר מפורט יותר כמה שאתם מבינים על הבעיה. ב. המלצה לחנות טובה, אמינה וזולה שתוכל לתקן(אני חייל) ג. האם מישהו שמע על החנות גאמפ מערכות ויודע אם הם טובים, ברשת אין חוודים עליהם. ד. כמה תיקון אמור לעלות? תמונות: http://img849.imageshack.us/img849/8076/yujj.jpg http://imageshack.us/photo/photo/515/c0sj.jpg/ http://img515.imageshack.us/img515/1739/c0sj.jpg תודה רבה!
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני עוזר לאחותי לבנות מפרט למחשב לשימושים ביתיים בלבד. התקציב הוא 1600 ש"ח (אם יש אפשרות לחסוך עוד כמה גרושים אשרכם) אשמח לדעתכם : מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: AMD Athlon X2 255 3.1Ghz 64Bit Dual Core AM2+/AM3 Box כמות: 1 - מחיר: ₪305 קירור למעבד: EVERCOOL BUFFALO 2X COPPER HEATPIPE, 10cm FAN כמות: 1 - מחיר: ₪66 לוח אם: Gigabyte GA-880GM-D2H כמות: 1 - מחיר: ₪343 מארז: GZ-PB MidiTower Black 80 MM COOLER NO PSU כמות: 1 - מחיר: ₪138 ספק כוח: Delta 300Watt, 80mm Fan, 24 pin, 12V, 2X SATA, PFC, 2.2 Version כמות: 1 - מחיר: ₪111 זיכרון: 2Gb DDR3 - 1333 KINGSTON(SINGLE STICK) I5/AM3 כמות: 1 - מחיר: ₪114 קשיח למח…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
היי, יש לי בעיה קטנה אשמח לקבל חוות דעת שלכם! לפני מספר ימים קניתי מחשב חדש לגמרי של אסוס Asus k53sd. עד לפני המחשב הזה היו לי עוד 2 מחשבים ניידים אחרים של אסוס. הבעיה במחשב הזה הוא שאני חושש שיש לו בעיה או קושי בקליטת וייפי... הכוונה היא שהאינטרנט יציב, אבל האות יחסית חלש לשני המחשבים הקודמים שהיו לי. בשני המחשבים הקודמים, היה לי אות מלא, בזה יש לי רק 3 קווים, ואיפה שהיה לי 3 קווים יש לי פה רק קו אחד בודד, (במקרים מסויימים האות יורד לקו אחד איפה שהיה לי פה קליטה מאה) האות גם לא יציב, המחשב עומד במקום בזמן שהאות עולה ויורד לסירוגין אך הגלישה היא בסדר... ואני שוקל אם לישלוח את המחשב למעבדה או לא... חלק אמרו לי שכן, חלק אמרו לי שזאת החומרה של המחשב, זה מתאם רשת שלך …
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
-
אהלן חברים! לא בטוח אם זה הפורום המתאים לפוסט אבל (פוסט ראשון שלי פה)- קניתי לפני כחצי שנה את הלפטופ המדהים Dell XPS 13 9360 (i7-8550U שימושים בעיקר ללימודים (סטודנט), סרטים סדרות והרבה יוטיוב. אני משחק במחשב הישן שלי (נייח) משחקים לא מטורפים מבחינה גרפית אבל הייתי רוצה לשחק אותם במחשב הנייד ואולי כמה כותרים יותר חדשים בנוסף, אני רוצה לחבר את הלפטופ לאינטרנט קווי, למסך טלוויזיה\מחשב, ואולי להוסיף עוד כמה פורטים של USB. החיבור שיש ללפטופ הוא Thunderbolt והבנתי שדרכו אפשר להתחבר לכל אלה (חיבור יחיד) אז אם לסכם את שני הדברים: א. חיבור כרטיס מסך חיצוני ב. שאותו DOCK לכרטיס מסך יכיל גם חיבור רשת קווי, חיבור HDMI, כ…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
המחשב הישן שלי בן 8 וכבר עייף, המעבד מתקרב הרבה ל-100% שימוש ואני מרגיש שהוא מיצה את עצמו. מה אני צריך ? לוח, מעבד, זכרון RAM (מינימום 16GB), ספק כח אמין. יש HD קשיח לאחסון, יש SSD עבור BOOT של המערכת. דרישות מהמחשב - הרצת סרטים ברזולוציה 4K וגלישה באינטרנט. בהנחה שלא תהיה בעיית חומרה, שיחזיק כמה שיותר זמן. תקציב - אעדיף לא לעבור את ה-2,000 ש"ח אבל התקציב גמיש. אשמח להשלים כל מידע חסר תודה מראש למגיבים
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
- 2 followers
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדית ,HD , הורדה , גלישה ,קצת קימפולים ב C ו VHDL א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). code composer , matlab ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ו…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ישבתי הרבה מול המפרטים באינטרנט ולא הצלחתי להחליט 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך (כמה שיותר זול) ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רק אינטרנט 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אם יש תבורכו 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מסך רמקולים ועוד ציוד חיצוני 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפש…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום , אשמח למפרט טוב למחשב נייח המיועד בעיקר לגלישה באינטרנט וצפייה בסרטים וקצת גרפיקה קיים מאוורר ממחשב קודם frizer 7pro rev.2 כך שחשוב שהמפרט החדש יהיה מותאם אליו אין צורך בציוד הקפי מלבד המחשב עצמו . תודה , יעל
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז איך יש דרך לראות מה שם הליבה שלו? אני רוצה לקנות athlon 64 3200 חדש.. ויש 2 ליבות.. הישנה יותר שנקראת winchester או החדשה שנקראת venice... האם יש דרך לדעת את שם הליבה רק מהתבוננות על הקופסא? כי אני לא רוצה לקנות מעבד חדש ואז בבית להפעיל cpu-z ולגלות שזאת הליבה הישנה בכלל ועוד שאלה אחרונה.. מה לגבי סטפינג? האם יש אפשרות לדעת מתי ייצרו את המעבד הזה? שוב, רק אם אני בחנות. תודה רבה לכל העוזרים!
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני קונה מחשב מארה"ב חשבתי על שני הדגמים הבאים: asus zonebook http://www.bestbuy.com/site/zenbook-13-3-touch-screen-laptop-4gb-memory-500gb-hard-drive-16gb-solid-state-drive/1737324.p?id=1219062289095&skuId=1737324&st=categoryid$abcat0502000&cp=1&lp=4 לעומת: dell inspirion http://www.bestbuy.com/site/inspiron-14-touch-screen-laptop-8gb-memory-500gb-hard-drive/1753322.p?id=1219062804631&skuId=1753322&st=categoryid$abcat0502000&cp=1&lp=1 מה רמת הגימור של שני המחשבים? האם יש הבדל באיכות מסכי המגע? אשמח לשמוע על דגמים נוספים שדומים לאלה, אם חש אפשרות לקומבינציה של טאבלט אז גם טוב. תקציב של 900$ תודה יהודה
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
היי חברים, ברשותי מחשב נייד Lenovo שיש לו יציאה אחת לHDMI. בענייני עבודה, אני רוצה לחבר את המחשב לשני מסכים חיצוניים (המחשב תמיד מחובר רק לאחד), עם תצוגה מורחבת ולא משוכפלת. מהן הדרכים לעשות זאת? כרטיס מסך חיצוני? מפצל? על שרשור מסכים שמעתי, אבל מבחינה כלכלית זו לא ממש אופציה כרגע. אשמח לעזרה יום טוב ותודה מראש
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב, מחפש כמה המלצות לאפשרויות עבור סוכן מכירות. אני צריך אפשרות של חתימה(כלומר או מסך מגע או פץ עם עט). הוא צריך לעבוד עם אווטלוק אקצינג' של העבודה. ותוכנות של חברות ביטוח, לא יותר מדי. האם יש אפשרות להתקין על ה-I-PAD תוכנה של השתלטות על מחשב העבודה דרך VPN? או כל טאבלט בסגנון מומלץ. כמו כן, מחפש המלצה למחשב נייד בעל מסך מגע 12.1/13.3 ומחשב נייד בעל מסך רגיל 12.1/13.3 בתודה, עומר.
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום. יש ברשותי כרגע מחשב עם כרטיס מסך R9 280X, אני מעוניין לשמור את הכרטיס מסך ובעצם להרכיב מסביבו מחשב חדש לגמרי. מעוניין במעבד של AMD דווקא. תקציב באיזור ה4,000, ניתן לחרוג. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיפות ללא חריגה. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר CSGO, משחק שנשען בעיקר על הCPU דווקא. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CSGO …
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
ידיד העלה בפני את התלבטותו הבאה: =============================== בשנה הבאה אני עומד להמצא רוב שעות היום מחוץ לבית ולחזור רק בשעות הערב המאוחרות + בחודש הקרוב אני רוצה לקנות מחשב חדש שמיועד למשחקים-סרטים-אינטרנט, שכמובן ישרת אותי בשנים הקרובות, ברור לי שמחשב נייח חזק יותר בשביל המטרות שלי, אבל האם שוה לי להשקיע עכשיו במחשב ולהתחיל להשתמש בו באמת רק בעוד שנה+? האם יש אפשרות של קניית מחשב נייד במחיר נורמלי (עד 6K) שיוכל להפעיל בצורה סבירה משחקים חדישים? יהיה לי זמן חופשי, רק זה לא יהיה בבית, אם יהיה לי מחשב נייד אוכל להנות ממנו הרבה יותר מאשר מחשב נייח שאני אראה חצי שעה ביום! אם כן, ז"א אפשר למצוא בתקציב הנ"ל מחשב נייד שיתמודד עם משחקים חדשים פחות או יותר (אלה מן הסתם התוכנו…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-