ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,459 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Assassin's Creed 3, Hitman: Absolution, Max Payne 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים …
-
- 3 תגובות
- 678 צפיות
-
-
יש לי מחשב משנת 2006, שפעם היה מחשב לא רע בכלל. יש לו 1GB זיכרון פנימי, מעבד Intel Core 2 Duo עם 1.50GHz. אין ספק שבעבר הוא ידע לעשות פעולות פשוטות כגון דפדוף באינטרנט וצפייה ביוטיוב. היום הוא בקושי מצליח להעלות דף אינטרנט פשוט, הזיכרון הפנימי מתמלא כמעט לגמרי כבר בהפעלת הווינדוז (וזה אחרי שפירמטתי וביטלתי את כל התוכנות שעולות בסטארטאפ). המחשב לעיתים קרובות מקבל מסך כחול. צירפתי את הלוג. השאלה היא, ממה נגרם כל הבלאי הזה? אולי משהו ספציפי שכדאי להחליף במחשב כדי שהוא יעבוד כמו פעם? תודה על העזרה!
-
- 1 תגובה
- 658 צפיות
-
-
שלום. התקציב שלי מאוד גבוה ואני מעוניין בחלקים הכי טובים. (ומשום כך הכי יקרים) אני מעוניין שתציצו במחשב לגיימרים באתר KSP שעולה איזה 13 אלף ותגידו לי מה דעתכם על המפרט ואם כדאי להחליף חלקים לחברה אחרת או למשהו יותר טוב. האתר: ksp.co.il תלחצו על "מחשבים נייחים" באמצע ואז בצד ימין מהרשימה תבחרו ב"מערכות מחשב לגיימרים" ואז יופיעו כמה אפשרויות. תבחרו באפשרות הכי יקרה שעולה 13615. אני מודה לכם מראש.
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי אחרי קריאה של המפרטים המומלצים בפורום + פתיחת נושא חדש וכניסה לנושאים פתוחים קיימים הגעתי למפרט הבא: [table][tr][td]קטגוריות[/td][td]מוצרים[/td][td] כמות [/td][td] מחיר [/td][/tr][tr][td]מעבד[/td][td]Intel Ivy Bridge Core i5 3570 Socket 1155 6MB 3.4Ghz Tray[/td][td] 1 [/td][td] ₪1036 [/td][/tr][tr][td]קירור למעבד[/td][td]ZALMAN CNPS5X SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד[/td][td] 1 [/td][td] ₪129 [/td][/tr][tr][td]לוח אם[/td][td]Gigabyte GA-B75M-D3H[/td][td] 1 [/td][td] ₪392 [/td][/tr][tr][td]מארז[/td][td]SilverStone Redline 1 USB 3.0 + Seasonic 430W - בקניית מחשב חדש בלבד[/td][td] 1 [/td][td] ₪455 [/td][/tr][tr][td]קירור למארז[/td][td]Raidmax 120mm Retail Qui…
-
- 1 תגובה
- 547 צפיות
-
-
שלום ותודה מראש לעוזרים, לפני שנה קניתי כאן מחשב בעזרתכם ועכשיו אני צריך עוד אחד מחיר המטרה הוא 7000 כאן הגעתי לקצת יותר, זה המקסימום הדרישות מהמחשב הם בעיקר ביצועי CPU - לצורך SOLIDWORKS ברמת חשיבות שנייה- גודל הזכרון (בכבודה עם קבצים גדולים) ומהירות שמירת קבצים וכן חשיבות נמוכה יותר לחבילת ADOBE- עבודה עם הGPU של הכרטיס מסך כמה שאלות: האם המחיר סביר? האם כדאי לפצל את הרכישה? האם הרכיבים שבחרתי עובדים זה עם זה טוב? האם יש רכיבים שלא ימוקסמו במפרט הזה וכדאי לקחת רכיב זול יותר? האם הלוח אם והמעבד הספציפיים עובדים טוב יחד האם יש צורך בקירור אחר או בספק אחר האם לי כאדם לא מקצועי בחומרה כדאי לקבל את המחשב מומהר ובגדול כל העברה של השקעה מרכיב אחד לאחר שתשפר את המפרט יום ט…
-
- 0 תגובות
- 465 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (בקושי), צפיה בסרטים (בעיקר דרך HDMI). * גודל המסך? לא משנה כ"כ * משקל רצוי? לא משנה כ"כ * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא משנה כ"כ * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * בלוטות? לא משנה כ"כ * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא משנה כ"כ * כונן CD/DVD? צורב? צורב DVD * כונן Bluray? לא צריך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? עדיף, אבל בתאכלס לא קריטי * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? עדיף לא HP או MSI אלא אם יש משהו מיוחד ששווה את זה סה"כ מחשב בלי דרישות מיוחדות מלבד מקלדת מלאה (ז"א עם כפתורי המספרים בצד ימין). המחשב אמור לסחוב כחמש שנים אז ש…
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
בכמה הימים האחרונים אני קורא הרבה על המחשבים האלה,הבנתי שדהמהות היא מחשבים דקים,עם סוללה טובה וכן הלאה, השאלה שלי למי המחשבים האלה מתאימים? ומי שיש לו אחד,כיצד בקצרה הוא משמתש בו? +הבנתי שמשחשבים האלה הם בסגנון המקבוק אייר של אפל,האם המחיר שלו מוצדק או גבוה מדי? סליחה על השאלות הכלליות,אני פשוט בהתלבטות לא פשוטה האם לוותר על סוג המחשב הזה בקנייה או בכל זאת ללכת עליו,אין לי הרבה מידע כי עדיין לא היה ברשותי נייד,אז אני מנסה לספוג כמה שיותר אינפורמציה בימים האלה מי שהבין אותי מוזמן לענות,מי שחושב שאני נודניק עצלן,מוזמן להתאפק
-
- 3 תגובות
- 7.2k צפיות
-
-
מחשב לפטופ יותר חזק מאשר נייד :תקציב: 5000-6000 מדינה: ישראל מטרות המחשב: שימוש של סטודנט יותר בבית,אין צורך רב בלהביא אותו לאוניברסיטה, משחקים קלים וכבדים, צפיה בסרטים גודל המסך: 15 אינץ זמן סוללה:האמת אני לא כל כך בקיא,לפי מה שקראתי הבנתי שמה שאפשר לצפות מקטגוריה זאת זה 3-4 שעות? יציאות: כל היציאות הסטדנרטיות למחשב חדש בלוטות: אין חשיבות גדולה זיכרון:180 ומעלה מעבד:i5 או i7,למרות שאני לא בטוח אם התקציב מספיק לI7 כונן: CD DVD לא חובה צורב כונן BLUERAY -לא חובה לא נדרשת אחריות בינלאומית המחשב יקנה בארץ בתקציב יש להכניס התקנת מערכת הפעלה WIN 7 חברה:לא באמ…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7-8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן,הרכבת המחשב 8. האם ישנה …
-
- 1 תגובה
- 503 צפיות
-
-
המחשב נקנה לפני כמעט 3 שנים , אם זה חשוב הוא לא עבר שום תקלה או תיקון עבר ניקויים עקביים ושמירה. מעבד : i5 2.66 ghz 8mb לוח אם : Gigabyte GA P55 UDR3 זיכרון : G.SKILL 2X2 GB DDR3 1600MHZ כ. מסך : Sapphire HD 4870 512 MB GDDR5 כ. קשיח - Western Digital 500 GB 12MB SATAII צורב : SANSUNG SH-S22B DVD ספק כוח: Seasonic 500W BRONZE S מארז: קולר מאסטר CM 690 BLACK NO PSU תודה...
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מעוניין לדעת בכמה אוכל למכור את הנוכחי: AMD Phenom 2 X3 720 Black Edition פתוח לארבע ליבות Gigabyte MA-770-UD3 ADATA 8 GB 800MHZ DDR2 WD 500GB Power Color ATI Radeon 4870 512MB GDDR5 ANTEC NSK4480 Black + ספק כוח של אנטק 380W עם 80 נצילות בן 3 באוקטובר הקרוב , עובד עדיין מעולה ומריץ BF3 על מדיום לדוגמא . לעולם לא בוצע OC תודה רבה
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן , החטלתי לשדרג את המחשב הישן שלי שקניתי לפני בערך שנתיים וחצי . אין לי תקציב מקסימלי , מה שכן יש חלקים שאולי אני רוצה לשמר מהמחשב הישן אשמח לדעת אם יש טעם להחליפם או אפשר להשאיר אותם . המחשב שלי משמש וישמש בעיקר לגיימינג אני פתוח לכל המשחקים ככה שאני לא רוצה להגיד שזה לא גיימינג כבד או משו אבל שתהיה לי אפשרות גם להריץ את המשחקים הכבדים . לא מתוכנן אובר קלוק . אני קונה מקיי אס פי ככה שאם מישהו ירצה להציע חלק חילופי . מעבד : יש לי מעבד שרכשתי אותו לפני לפני שנתיים וחצי i5 2.66 ghz 8mb אני יודע שזה מעבד קצת ישן אבל חושב שהוא יכול לשמש אותי טוב עדיין למטרות שלי כי אני לא משתמש בתוכנות כבדות רק גיימינג ופעולות בסיסיות של יום יום , אם מישהו חושב שיש צורך להחליף מעבד אשמח ל…
-
- 26 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
כאמור המחשב משפחתי צורך בסיסי/מינימלי בגיימינג וגרפיקה, הכוונה לשימוש לטווח לשנים הבאות בשביל זה העדיפות לכרטיסים לא OnBoard בשביל אפשרות שידרוג בעתיד. זה המפרט שבניתי לאחר עיון בכל מיני מפרטים שראיתי כאן, לא ממש הייתי בעניינים בזמן האחרון ככה שאשמח לעצות ושיפורים (הסכום המכוון הוא בערך כמו הסכום במפרט הבא-) [table][tr][td][table][tr][td]מעבד:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Intel Ivy Bridge Core i3 3220 Socket 1155 3MB 3.3Ghz Tray כמות: 1 מחיר: ₪624[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]קירור למעבד:[/td][/tr][/table][table][tr][td]EVERCOOL BUFFALO 2X COPPER HEATPIPE, 10cm FAN כמות: 1 מחיר: ₪65[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td…
-
- 0 תגובות
- 559 צפיות
-
-
שלום, אני צריך המלצה שלכם למפרט של מחשב. עדיף מRSM. התקציב שלי לא בדיוק קבוע אבל צריך משהו באזור ה6000. המחשב צריך להיות מתאים לגיימינג עם כרטיס מסך טוב ומארז שקט. 8 ג'יגה ראם, ו-2 טרה נפח (לא SSD). אם אפשר גם המלצה למסך גדול יחסית (משהו באזור ה28 אינץ') שתומך בחיבור HDMI ובFULL HD. לגבי המעבד, יכול להיות שאני יכול להשיג i7 3770 אז אם אפשר בבקשה לוח אם שמתאים לו, אבל בבקשה להמליץ גם על מעבד ולוח אם אחרים כי אולי אני לא יכול להביא אותו. בנוסף גם צריך המלצה לקירור מתאים.. תודה רבה על העזרה. קניתי פעם כבר מחשב ממפרט שרשמתם לי ומאוד נהנתי
-
- 2 תגובות
- 633 צפיות
-
-
לפטופ חדש של סמסונג עם כרטיס מסך 7670M של ATI (המפרט המלא http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=20670) כשאני משחק למשל ב-HL2 על ההגדרות הכי נמוכות (אין סיבה שהמשחק לא ירוץ) המשחק קורס והמחשב מתכבה בפתאומיות בדיוק באותו מקום. ניסיתי לעדכן את הדרייברים וזה לא עזר. ב-eventview אין כלום ומשום מה לא נוצרו קבצי DUMP אז קשה לדעת מה בדיוק הבעיה. לפני שאני פונה לibm יש למישהו רעיון לפתרון?
-
- 3 תגובות
- 783 צפיות
-
-
מה ההערכה שלכם? מדובר על HDD של Hitachi 1TB 32MB קאש SATA2 7200 RPM תודה
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן ובכן, מאחר ואני לא הכי מעודכן בדברים - אני פונה לעזרת המומחים המעודכנים... לסבא יש היום מחשב ענתיקה ובו P4 ואיזה ג'יגה זיכרון DDR1 שהצלחתי לגרד מכמה מחשבים ישנים. המחשב מדי פעם עושה בעיות וכל מיני שטיקלעך שגורמות לנו לרצות להחליף אותו במשהו חדש, עם אחריות כדי שיהיה קצת יותר שקט נפשי וכדי שלא אבלה שם שעות על גבי שעות כל חודש (או לפחות מהסיבה הטובה ולא בתיקון המחשב). מאחר ומדובר בסבא שלי, שעם כל הכבוד לו - ויש כבוד, הוא בסה"כ גולש באינטרנט (אתרי חדשות וכו', אפילו לא משהו "קשה") ומשחק סוליטר ולכן חשבנו ללכת על משהו פשוט שבפשוטים. אי לכך ובתהאם לזהו ראיתי באייבורי את המחשב הבא שכולל דברים נחמדים בסה"כ : 2GB זיכרון ספק מחברה מוכרת -FSP 500GB (אבוד אם אפשר להוריד ל…
-
- 3 תגובות
- 807 צפיות
-
-
היי, אני עוזר לחבר לקנות מחשב נייד. זה מה שהוא ביקש: * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים. * גודל המסך? הכי גדול שיש. * משקל רצוי? עד 3 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 320-500. * כונן CD/DVD? צורב? צורב DVD. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 710 צפיות
-
-
שלום! לאחר שש שנים עם הטושיבה המצויין שלו ששבק חיים, חבר שלי מחפש לפטופ. ורק עלי הוא סומך שאתן לו את ההמלצה הטובה ביותר לפי הדרישות שלו שהן לא קלות בכלל. אי לכך ובהתאם לזאת: אני מחפש לפטופ. ורק עליכם אני סומך שתתנו לי את ההמלצה הטובה ביותר לפי הדרישות שלי שהן לא קלות בכלל. הדרישות שלו: - משהו שיחזיק מעמד כמה שנים. - שיהיה חזק וגיבור. - קל לשימוש לדובים. - יקלוט WIFI וכוסיות. - קונה מארה"ב הברית און ליין.אם יש לך הצעה גם מאיזה אתר הכי טוב. הדרישות שלי: - לפטופ קל ועמיד ככל האפשר. הלפטופ אמור ללוות אותו במסעותיו בקריביים ביאכטה שלו. - בלפטופ הוא יראה סרטים, יגלוש באינטרנט וידבר בסקייפ. - אמינות. הלפטופ יעבור חיים קשים. - סוללה חזקה. - כונן DVD …
-
- 0 תגובות
- 686 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנסות לחסוך אך אני רוצה שיצא המחשב הטוב ביותר אז אם זה מגיע ל2500 זה לא נוראי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית ומשחקי מחשב.חשוב לי שהוא יריץ 2 משחקים :SIMCITY 5 - בצורה טובה ואיכותית ללא בעיות דרישות מערכת: http://www.simprograms.com/simcity/s...-requiremen... GTA V - בצורה נמוכה-בינונית ללא בעיות*2 המשחקים יצאו בעתיד יש לי מסך 22 אינץ' 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט ב…
-
- 5 תגובות
- 763 צפיות
-
-
שלום לכולם, 1. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל אלא אם כן ההשקעה לא שווה את הביצועים ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח, עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בגדול השימוש העיקרי יהיה לגיימינג ותכנות, אני לומד כרגע תכנות למובייל + התחלתי ללמוד קצת OpenGL חוץ ממשחקים ותכנות, אני רוצה לצפות בסרטים באיכות HD (התכנון הוא לחבר את המחשב לטלוויזיה שתיקנה בעתיד) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Visual studio, eclipse יחסית באופן תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:…
-
- 3 תגובות
- 839 צפיות
-
-
התחדשתי בנייד חדש dell vostro 3560 רציתי לדעת איך מומלץ להשתמש בו מבחינת הבטרייה, בלילה עדיף לכבות לגמרי או לשים בסליפ? כשהמחשב בסליפ/כבוי עדיף להשאיר מחובר לחשמל או לא? ולגבי עבודה עליו, אני מבין שעדיף שיהיה מחובר לחשמל... תודה
-
- 1 תגובה
- 715 צפיות
-
-
אהלן מחפש תיק גב איכותי בשביל מחשב (15 אינץ'), שיהיה נוח ככה שלא ירגישו יותר מדי את המשקל של המחשב, וגם שיהיה מספיק גדול כדי להכניס אליו עוד דברים חוץ מהמחשב... מוכן להוציא פחות או יותר עד 600 שקל אם זה מה שצריך בשביל תיק איכותי (לא ממש מכיר את המחירים). למישהו יש המלצות?
-
- 1 תגובה
- 601 צפיות
-
-
שלום לכולם, קודם כל סליחה על פתיחת Thread חדש, הקודם קצת נחטף ויש שינויים: 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך במידת האפשר, אני סבור שגם ככה הסכום גבוה מהדרוש ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? +500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים, סרטי HD מדי פעם, עריכה בפוטושופ א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. רוב המשחקים החדשים, באטלפילד וכדומה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחו…
-
- 19 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד חדש בסכום של בין 5000-6000 שקל. אין העדפה לחנות מסויימת. חברת המחשב הנייד המועדפת: asus,dell,toshiba,hp מערכת הפעלה רצויה: windows 7 כונן קשיח מועדף: כונן קשיח+ זיכרון פלאש משקל הנייד המועדף: עד 2 קילו, ושהמחשב יהיה דק מאוד גודל הצג: בין 13 ל14 אינץ זמן סוללה רצוי: 6 שעות ומעלה המחשב ישמש אותי לעבודה בoffice, צפיה בסרטים, עבודה באינטרנט. מחיפוש באינטרנט מצאתי 3 מחשבים: איזה מחשב מהם יותר טוב והאם יש הצעות יותר טובות מהן? / http://www.asus.com/Notebooks/Superi...specifications /http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=8796 / http://www.asus.com/Notebooks/Superi...specifications
-
- 5 תגובות
- 767 צפיות
-