עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. הי, אשמח לעזרתכם בקניית מחשב חדש: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3,000 ש"ח ניתן לחרוג ב-200 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש משרדי, בנוסף פוטושופ ומשחקים לילד בגיל יסודי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב שיהיה שקט - בעלות תועלת. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? , אשמח אם הוא יהיה קטן יחסית - לא חובה…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. בס"ד * מטרות המחשב- גלישה מרובת טאבים ווירטואליזציה * גודל המסך? 15+ (אוהב מסכים גדולים..) * משקל רצוי- לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך - 3+ שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות- (ESATA,HDMI,וכו) - עדיף עם יציאת USB 3 (לפחות אחת) * בלוטות - לא קריטי * גודל מינימלי של כונן קשיח- 500 * כונן CD/DVD- חובה צורב DVD * כונן Bluray - לא נחוץ * האם נדרשת אחריות בינלאומית - אחריות בארץ ל-3 שנים+ שירות עד הבית * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? שמעתי המלצות על DELL תקציב - עד 3200 (כמובן - עדיף לחסוך עד כמה שאפשר..), כולל מחירים באילת / עד 800$ בארה"ב (במידה וכולל אחריות מלאה ל3 שנים שתופסת בארץ) בעיקרון אני סטודנט MCITP ויש לנו הרבה תרג…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by Delapro,

אחרי התלבטויות רבות מאוד החלטתי ללכת על הדבר הבא: Core2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2MB GIGABYTE 945P-S3 s775 Conroe, DDRII 667, PCI-E XFX GeForce 7300LE TurboCache Supporting 512mb KINGSTON 512MB DDR2 667 Value KVR667D2N5/512 *2 האם המערכת תסחוב את ויסטה ? איך המערכת בכללי ? אני אוכל לשחק משחקים על איכות בינונית- ?

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. שלום, לאחרונה אני נתקל בתופעה מעצבנת בטירוף, הכרטיס מסך כנראה התלכלך בפנים ועושה רעש של טרקטור כשהוא על IDLE, רק אחרי טלטולים מועטים והפעלת משחק כשהטמ"פ עולה והכרטיס מתחיל לעבוד יותר אז הרעש נחלש, וגם אז לא תמיד. אני מכיר את התופעה כיוון שהיא קרתה לי במחשב הנייח בכרטיס 8600GT ישן, והתופעה נעלמה רק לאחר שימון הכרטיס מסך. ניסיתי לפרק את המחשב, אך הוא מכיל המון המון ברגים והגעתי למקום שבו חששתי לפרק יותר כי לא ידעתי האם להמשיך או לא. אני צריך את עצתכם, האם להמשיך ללא חשש לפרק את המחשב, יש לי רגש ומגע לדברים האלו ואני יכול להסתדר (מקווה בלי להרוס שום דבר) או פשוט לשלוח את המחשב לתיקון? המחשב כבר לא באחריות. נ.ב קניתי תרסיס לחץ אוויר וניקיתי את הכרטיס כמה שיכולתי, לא עזר ממש. …

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by biotech326,

היי חברים, בעיקרון לשימושים שלי אני לא חושב שיהיה צורך בתקציב שציינתי .. מעדיף שיהיה באיזור ה 1500 ש"ח כי זה מארה"ב. חבר שלי בארה"ב יכול לקנות לי לפטופ בשלושה הימים הקרובים אז זה די דחוף מהחנות הבאה Frys.com * תקציב- עד 2000 שח בארהב. * מטרות המחשב- בעיקר אינטרנט ולראות סרטים וסדרות באיכות טובה full hd 1080p. * גודל המסך - 15" * רזולוציית המסך- לפחות 1080p. * משקל רצוי- מעדיף שיהיה קל יחסית כי אשים אותו עליי במיטה רוב הזמן * האם נדרש זמן סוללה ארוך- יותר ארוך מהרגיל * האם יש צורך ביציאות מיוחדות- Hdmi, אם usb3 לא מייקר מדי גם סבבה. * Bluetooth- כן .. יש לי רמקול חיצוני של jbl שארצה לחבר אותו * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח- הסוג פחות חשוב, 320 מינימום. * כונן אופטי- לא …

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by gorzany,

היי לכולם. אני בדרך לקנות מחשב נייד (עדיפות עליונה לדל ולנובו) ונתקלתי במחשב VOSTRO 1310 של חברת דל: מעבד - T8100 זכרון - 2Gb הארד דיסק - 160Gb 7200RPM מסך מט בגודל 13.3' ומשקלו כ-2.02 ק"ג. מה דעתכם? יש למישהו ניסיון איתו? תודה מראש. דרך אגב, שכחתי לציין - המחשב מיועד בעיקר לגלישה באינטרנט, אופיס, מאטלב ושיתמוך בסרטים (אני לא יודע אם הכרטיס מסך OB X3100 תומך ב-HD, אם מישהו יודע, אשמח לדעת אם הדבר אפשרי).

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. ?Athlon XP 2100+ 400shk ?ABIT NF7 (nForce2)lan,usb2? 550shk ?512MB Twinmos DDR400? 530shk ?GF 4 Ti4200 64MB TV? ABIT 560shk 420shk? 40GB 7200 ATA-100 (8MB)?WD ?Teac 1.44? 50shk ?Teac x16? DVD 220shk Compucase Midi Tower CI 6A19 300shk Thermaltake Smart & Silent Volcano 9 120shk 3150 שקל... מה אתם אומרים על המחשב הזה? גם מחשב תותחי בביצועים! גם חיית OC לא רעה....(עתידי) לא לקחתי BARTON2500 כי חסכתי כאן 200 שקל... אל תגידו שזה לא כסף...חוץ מזה הבארטון לא טוב בOC וה 333 FSB וה 512K לא כזה מורגש...200 שקל בכיס כן מורגש גם אם הייתי לוקח 2500 בארטון הייתי נתקע איתו באותה מהירות לכמה שנים ועם ה 2100 אני אוכל למשל עוד שנה כארצה לשפר את מחשבי במקום לקנות מחש…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by deathil93,

יש לי מחשב ישן עם המפרט הבא: מעבד: פנטיום 4 סדרת PRESOCKET כולל HYPER THREADING רץ ב-2.8GHZ RAM: שתי סטיקים של GEIL עם 512 מגבייט סה"כ וסטיק אחד של KINGSTON עם 1GB = סה"כ 1.5GB כרטיס מסך: AMD ATI HD2400PRO עם 512 מגבייט דיסק קשיח: WESTERN DIGITAL 120GB דיסק קורא דיסקטים ספק כוח לא יודע איזה (ג'נרי כנראה) כמה מחשב כזה שווה בשוק? תתחשבו בעובדה שיש לו HYPER THREADING.

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  9. אהלן אהלן אני כבר הרבה זמן רוצה לקנות מחשב והנה עכשיו יש קצת מזומן אז ככה.. אני רוצה מחשב למשחקים בתקציב של 4000 שח בלי מסך, חשוב לי מאוד שיהיה בו את הDUAL CORE של אינטל לוח אם איכותי, וספק כוח שיוכל בעתיד להחזיק כ. מסך חזק יותר (נכון לעכשיו אני אסתפק בכ.מסך זול יחסית) ושיהיה 1GIGA זיכרון פנימי... אני יודע שיש איזה אתר שמדרג את כל החלקים, אם מישהו מכיר אתר כזה אני אשמח לדעת עליו עוד שאלה קטנה.. לפי מה שהבנתי מהעיתונות המעבד החדש של אינטל עומד לצאת בתחילת שנה הבאה אז האם כדאי לחכוץ חודש בשביל שירדו המחירים של המעבדים הישנים יותר?? תודה מראש ירון

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by 996,

הינה המפרט: Case Antec Three Hundred (300) Gaming Case מארז PSU Corsair 550VX ספק כוח CPU Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz OC@3.6Ghz מעבד CPU Cooling Arctic Cooling Freezer 7 Pro קירור מעבד Motherboard Gigabyte EP43-DS3L לוח אם Memory GSKill 4GB DDR2-800 4GBPI CL4 / A-Data 4GB DDR2-800 CL4 Vitesta Extreme זיכרון HardDrive Seagate 500GB 32MB / WD 500GB AAKS דיסק קשיח Optical Drive LG GH20NS X20 DVD-RW Sata כונן אופטי Graphic Card Gigabyte Radeon HD 4870 512MB GDDR5 Retail כרטיס מסך מחיר ₪4249 המפרט באתר TMS http://tms.co.il/product/5980 מחשב לסרטי HD,אינטרנט ושימוש בסיסי. משחקים אולי בעתיד. תודה.

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by Lior4543,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אסור לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. call of duty, GTA IV, crysis -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינץ'. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שיותר גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן…

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. רציתי ללכת על נטבוק בסביבות 2,000 שקל ואז ראיתי את המחשב הבא... וחשבתי שכדאי להוסיף 600 שקל ולקבל את זה. אני רואה שהמעבד שלו חלש Intel Celeron M ULV 723 1M 1.20GHz 800 MHz, אבל הוא יותר חזק מN280... ועוד המחשב מגיע עם 2 ג'יגה זיכרון ולא עם ג'יגה כמו רוב הטבוקים, המסך שלו הוא 13.3 שזה עדיף על כל הנטבוקים, והמשקל שלו 1.6 רק 250 גרם מעל הEEE... הסיבה שאני משווה אותו לנטבוק זה המשקל הנמוך, המעבד החלש, המחיר הזול, והמסך היחסית קטן... אז מה אתם אומרים-עדיף בהרבה? http://www.nanashops.co.il/a/ap.aspx?pi=TZF4E5C0AE

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. . תקציב - עד 3500 שח מקסימום (כמה שפחות עדיף). 2. מטרות המחשב - שימוש ביתי, צפייה בסרטים באיכות HD , חיבור המחשב לטלוויזיה HD , קצת תוכנות ( Office , photoshop ) משחקים פחות חשוב. 3. ציוד היקפי - מסך טוב (מינימום 19 אינצ ) , רמקולים - טובים כולל סאבוופר. 4. יש צורך בכל המרכיבים הרגילים. 6. עדיפות לשקט - 8 7. לא מתוכנן OC. 8. אין צורך במערכת הפעלה או הרכבה. 9. אין העדפה לחנות מסויימת , תל אביב. 10. מארז עם חיבורי USB נגישים מקדימה, הארד דיסק גדול ומהיר ( מינימום 500 גיגה ) , כרטיס רשת אלחוטי. 11. לא מתוכנן שידרוג כרגע 12.חשוב אבל לא קריטי לשמור על אופק לשדרוג הזכרון.

14. Started by yossi harel,

אהלן חברים א-אם זהו לא המקום הנכון..מתנצל מראש ! ב-אני מתכנן על רכישת מחשב נייד חדש ואני פונה לעזרתכם. *הקצבה של עד 5K יש לי מספר שאלות ואשמח אם תוכלו לענות לי אליהם. *סליחה מראש על מספר השאלות הגבוה 1-נשארתי עם Dell ועם Lenovo בגדול..איזה חברה יותר מומלצת מבחינת נקודות כמו : איכות (על כל המשתמע) , אמינות, אחריות בארץ (מבחינת טיפול ושירות..) *** השימוש שלי הוא נטו - עבודות + סרטים + גלישה ברשת. לא גרפיקה לא עבודות ולא משהו נוסף 2-האם החברות Lenovo וחברת iBM הם אותן החברות ? 3-בתור משתמש למען מה שצויין לעיל + הקצבה של 5K ..הייתם ממליצים על מחשב מחברה אחרת ? תודה לעונים מראש בברכת כל טוב יוסי

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. שלום יש לי קצת מיקס של חלקים ואני לא סגור על חלקם, לכן אשמח לעזרה על המלצות בנוגע לחומרה שמתאימה לחלקים שכבר יש ברשותי. יש לי - DDR5 5600mhz 40cl Kingston fury gen4 nvme wd sn850 X 2 כרטיס מסך 1660S או Ti משהו בסגנון. עד כאן מה שכבר ברשותי. מעבד אני אקנה 13700K או 13600K, אני רוצה לפסול את ה- i7 רק בגלל הקירורים המטורפים שצריך עבורו. מארז - נוטה לכיוון phanteks 400 או משהו בסגנון. ספק - חשבתי על Antec HCG 750W. קירור למעבד - ראיתי שבאמזון יש דגם שנקרא Thermalright Peerless Assassin 120 SE עם המלצות טובות והוא יחסית זול. השימוש הוא תכנות, מערכות וירטואליות, קימפול קוד ופה ושם קצת גיימינג. אני לא צופה ש…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Dell Vostro 1014 זאת בעצם שאלה אחת אבל מהותית האם זה נכון שאין לו יציאת HDMI? אם באמת אין לו, איזה נייד אחר (שכן ישלב יציאת HDMI) יהיה תחלופה טובה ומקבילה במחיר ובתכונות? אני רוצה לחבר את הנייד לטלויזית LCD ולכן הHDMI מאוד חשוב לי תודה רבה

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. שיהיה כולל צורב DVD, שיהיה מבוסס קונרו.... לא צריך מקלדת\עכבר\רמקולים. תודה מראש =] עריכה: עדיף מארז יפה של טרמלטק, אולי הסופרנו...

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך מעולה, אם לא לא נורא ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות כבד, גיימינג בינוני א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא מכיר מספיק משחקים האמת.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יש לי מסך DELL U2312HM -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לד…

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. AMD Athlon 64bit 3000+ S939 = 960nis Abit AV8 (VIA chipset) S939 = 600nis 2x512MB A.Data 400MHz = 900nis XFX GeForce 6600GT 128MB = 1,320nis HEC&CompuCase CI-6A19 = 390nis WD 120GB 7200 ATA-100 8MB = 490nis Teac/SONY 1.4 Floppy = 40nis Generic EN/HE Keyboard = 20nis Logitech MX500 Mouse = 280nis ------------------------------------------------- סה"כ: 5,000 ש"ח. כל החלקים מ-KSP, חוץ מהעכבר הנמכר עדיין בפנדה... (למה יש לי הרגשה שהוא בכלל לא במלאי?) כמובן שהצעות ייעול תתקבלנה בברכה!!! הבעיה הקריטית שלי היא עם החנויות המעורבות. יש לכם המלצה לחנויות אחרות רק מבלי לייקר את כל העסק ביותר מ-300 ש"ח והאם לדעתכם זה שווה את ההוצאה? ***שאלה לגבי הלוח - לפי מיטב הבנתי, זה הלוח עם …

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. אני פשוט מסתכל גם על דגמי מעבדים ויש שני סדרות, סדרת PXXX וסדרת TXXX מה ההבדל בניהם? איך זה משפיע ? מה סדרת יותר חדשה ? מה כדאי לבחור כשאני מחליט סופית לקנות מחשב ?

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. שלום חברים אני עדיין מתלבט לגבי מפרט למחשב חדש - לשימוש כללי - אינטרנט, סרטים, OFFICE ועיבוד תמונה "קל" - בעיקר המרת קבצי RAW. בניתי מפרט מבוסס AMD Llno שיוצא מעט יותר זול ממפרט דומה מבוסס i5 2400, מה דעתכם, במה כדאי לבחור ? מפרט AMD: דגם מחשב: computer מעבדי ‏AMD: Vision x4 Quad-Core A8-3850 Socket FM1 2.9GHz Radeon HD 6550D Box http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=13318 לוחות אם למעבדי ‏AMD: ASUS F1A75-V PRO FM1, AMD A75, DDR3 1866, VGA, DVI, HDMI, 2xPCI-E, GBL http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=13442 זכרונות: DDR3 1333Mhz 2x4GB G.Skill NT Dual Channel CL9-9-9-24 http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=13421 דיסקים קשיחים: Samsung 1TB 7200RPM 32MB, SATA II HD103SJ http://www.…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by nirmeller1,

שלום, אני מנסה לחבר עכבר Bluetooth למחשב נייד VOSTRO 1320 של DELL, ללא הצלחה. העכבר אינו מופיע בסריקה שמבצע המחשב למציאת התקנים אלחוטיים. אני אמור להתקין איזשהו DRIVER עבור ה-BT?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by GlolG,

קיבלתי הצעת מחיר על המפרט הבא את הזיכרון אני מתכוון להגדיל ל512 אך חוץ מזה כל השאר כמו שרשמתי אשמח לשמוע את חוות דעתכם האא.. והמחשב לשימוש ביתי רגיל\סטודנטים. תודה ATX 300W Midi Tower ASUS P4P8X Main Board 800MHz Intel P4 3.0GHz 1MB Cache 800MHz 256MB DDR 400MHz PC3200 (samsung) 1.44 Floppy Drive 80GB SATA Hard Drive (Hitachi) LG CD-RW 52x32x52 GeForce FX5200 AGP 128MB + Tv out 10/100/1000 NIC On-Board Sound 6 channels on board Microsoft Keyboard Microsoft Optical Mouse LG Flatron 17'' (T710BH)

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. כעיקרון אני לא גיימר רציני, אני כן רוצה להריץ באיכות טובה משחקים חדשים וטובים. כמו כן התחביבים שלי הם פוטושופ ועריכת וידיאו וחשוב לי שהמחשב ידע לעבוד עם התוכונת האלו. אם אפשר במסגרת התקציב לדחוף ציוד היקפי (מסך עכבר ומקלדת) זה יהיה מעולה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אם אפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים + עריכה גרפית חובבנית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). PS, AE, AP ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המ…

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. * מטרות המחשב? בעקרון המחשב צריך לשמש אותי בתור סטודנט וגם מחשב משני לבית. * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? אם יהיה אפשר לחבר לטלוייזיה זה יהיה מצויין * בלוטות? * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 * כונן CD/DVD? כן * כונן Bluray?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא בעקרון ממש אין לי מושג בשוק המחשבים הניידים, יש כ"כ הרבה חברות שפשוט אין לי מושג מה טוב יותר ומה פחות. התקציב או 2.5K שהשאיפה היא 2K ומטה. כמו שכתבתי מחשב פשוט שיריץ תוכנות של אופיס, טיפה סרטים וזהו. מה שכן חש…

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים