ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,344 דיונים בפורום זה
-
. מה התקציב המקסימאלי? 4.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?מעדיף לחסוך אני צריך משהו טוב שיספיק לי לאיזה 3 שנים בלי שידרוגים וכאבי ראש ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? משחקים חדשים ברזולוציה 1680x1050 3. האם יש צורך בציוד הקפי…
-
- 6 תגובות
- 817 צפיות
-
-
שלום! לאחר שש שנים עם הטושיבה המצויין שלו ששבק חיים, חבר שלי מחפש לפטופ. ורק עלי הוא סומך שאתן לו את ההמלצה הטובה ביותר לפי הדרישות שלו שהן לא קלות בכלל. אי לכך ובהתאם לזאת: אני מחפש לפטופ. ורק עליכם אני סומך שתתנו לי את ההמלצה הטובה ביותר לפי הדרישות שלי שהן לא קלות בכלל. הדרישות שלו: - משהו שיחזיק מעמד כמה שנים. - שיהיה חזק וגיבור. - קל לשימוש לדובים. - יקלוט WIFI וכוסיות. - קונה מארה"ב הברית און ליין.אם יש לך הצעה גם מאיזה אתר הכי טוב. הדרישות שלי: - לפטופ קל ועמיד ככל האפשר. הלפטופ אמור ללוות אותו במסעותיו בקריביים ביאכטה שלו. - בלפטופ הוא יראה סרטים, יגלוש באינטרנט וידבר בסקייפ. - אמינות. הלפטופ יעבור חיים קשים. - סוללה חזקה. - כונן DVD …
-
- 0 תגובות
- 644 צפיות
-
-
התחדשתי בנייד חדש dell vostro 3560 רציתי לדעת איך מומלץ להשתמש בו מבחינת הבטרייה, בלילה עדיף לכבות לגמרי או לשים בסליפ? כשהמחשב בסליפ/כבוי עדיף להשאיר מחובר לחשמל או לא? ולגבי עבודה עליו, אני מבין שעדיף שיהיה מחובר לחשמל... תודה
-
- 1 תגובה
- 686 צפיות
-
-
אהלן מחפש תיק גב איכותי בשביל מחשב (15 אינץ'), שיהיה נוח ככה שלא ירגישו יותר מדי את המשקל של המחשב, וגם שיהיה מספיק גדול כדי להכניס אליו עוד דברים חוץ מהמחשב... מוכן להוציא פחות או יותר עד 600 שקל אם זה מה שצריך בשביל תיק איכותי (לא ממש מכיר את המחירים). למישהו יש המלצות?
-
- 1 תגובה
- 568 צפיות
-
-
שלום לכולם. הלכתי לחנות מחשבים קטנה שיצא לי לעבוד איתם בעבר, מגה מחשבים (או "מגה דוקטור") באשקלון. וביחד איתם בניתי מפרט בהתאם לצורך והתקציב. אני רוצה חוות דעת על בחירת הרכיבים, על המחיר שהוצע לי, וכמובן הצעות לשינוי ותוספות (גם הצעות למפרט אחר לגמרי ייתקבלו בברכה). אין צורך בציוד היקפי. מטרת המחשב היא בעיקר לצורך עבודה גרפית 2D, פוטושופ, אילוסטרייטור, איןדיזיין, כולל קבצים גדולים וכבדים. מלבד זאת, הייתי מאד רוצה גם אופציה לעבודת תלת מימד, עריכת וידאו, וגיימינג (לפי סדר עדיפות). ולהלן המפרט שהוצע לי: מעבד Interl Quad Core i5 3470 3.6 1155 6MB 77W לוח אם Gigabyte GA-Z77X-UD3H DDR 1600 SATA3 USB3 דיסק קשיח Western Digital 1TB BLACK 7200RPM 64MB S3 זיכרון Corsair Original …
-
- 7 תגובות
- 872 צפיות
-
-
שלום לכל החברה הרציניים פה בפורום, למרות שרשמית אני חדש כאן, עוקב אחרי הפורום הזה זמן מה. למדתי שאם מציגים שאלות קונקרטיות, מנהלים דיון עינייני ובראש פתוח אפשר ללמוד לא מעט. אז במה מדובר: אחרי התלבטות ארוכה החלטתי סוף סוף על קניית מחשב שולחני חדש, שימושים: עריכת ווידאו (HD), סאונד וחטאי גיימינג. תקציב בסדר גודל של 7-7.5K כולל מסך וציוד הקיפי. הנה השאלון הרשמי: 1. מה התקציב המקסימאלי? 7500. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 8000 סה"כ. 2. מה שימושי המחשב? עריכת ווידאו (HD), עריכת סאונד וחטאי גיימינג. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות : Avid, Premiere, After , סטודנט לקולנוע, שי…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לסטודנט + גיימינג: NBA, FIFA, NFS * גודל המסך? 13.3-14.1 * משקל רצוי? פחות מ-2.5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 2 מינ' * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * בלוטות? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB 7200RPM מתכננן להוסיף MSATA SSD של 128GB. * כונן CD/DVD? צורב? לא חובה * כונן Bluray? לא חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומית? רצוי * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא כרגע אני די נעול על Y480 של לנובו שעולה 850$ עם הארד דיסק של 500GB 7200RPM ואני אוסיף לו mSata SSD של 128GB עבור מערכת ההפעלה. אשמח לשמוע רעיונות נוספים, …
-
- 3 תגובות
- 693 צפיות
-
-
לפני חודש בערך התעניינתי לגבי קניית לפטופ חדש והמליצו לי לחכות לירידות המחירים של ספטמבר. האם ירידות המחירים כבר כאן או לחכות עוד קצת?
-
- 3 תגובות
- 946 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין במחשב נייד בעיקר לעריכת מסמכים ואינטרנט אבל גם שיתאים לי למשחק דיאבלו 3 שיריץ אותו חלק, אני מעוניין במחשב עם מסך בגודל 17 אינץ לפחות עדיפות לצבע לבן ... אגב יותר משתלם להביא מחשב מהאיביי או לקנות בארץ?
-
- 0 תגובות
- 635 צפיות
-
-
היי, שלום לכולם. אני רוצה לקנות מחשב לעסק. מה שהכי חשוב לי זה האמינות והאחריות. תקציב עד 4K. אין צורך במערכת הפעלה ועדיפות למסך מט 15 אינטש. שימושים - אינטרנט/אופיס/סרט פעם בחודש. תודה ושבת שלום!
-
- 0 תגובות
- 511 צפיות
-
-
היי. יש לי מסך טלוויזיה, אני מחבר את המחשב הנייד באמצעות HDMI. לאחרונה שמתי לב שיש נקודות ירוקות במספר חלקים של המסך (רק בטלוויזיה, לא במסך המחשב הנייד בעצמו). כשאני מזיז טיפה את כבל הHDMI במקומו, זה מסתדר. עם VGA זה עובד בסדר. מה הגורם לבעיה? כבל? כרטיס מסך?
-
- 3 תגובות
- 852 צפיות
-
-
אהלן חברים וותיקים. אני מעוניין לבנות מדיה סנטר שימוקם בסלון למטרת צפייה בסרטים וגם כסוג של NAS למטרת אחסון חומר שיתופי, גיבוי אופליין ושגם יעלה חומר לגיבוי ענן שיבחר בהמשך. <התפזמות מגוכחת> ממרומי 10+ שנות החברות שלי בHWZ אני מעדיף לבנות מחשב כמה שיותר תכל'סי שימושי בלי כל מיני ציוד "איכות" או המתנה לפורמטים עתידיים שיקפיצו את המחיר של הציוד פי 2 אבל לא יתבטאו בתמורה, ולכן אשמח לשיקול הנ"ל </התפזמות מגוכחת> אני צריך: מעבד, לוח, זכרון, הארדיסק, כרטיס רשת אלחוטי, מארז+ספק וקירור רק אם נדרש. ראיתי את המפרט המומלץ, אך הוא מאוד ספציפי לחנות זיגזג2000, האם יש ציוד אלטרנטיבי בחנויות יותר סטנדרטיות וזולות? ע"פ הפורמט: 1. מה התקציב המקסימאלי? איזור 1500 ע"פ הסדנ…
-
- 6 תגובות
- 812 צפיות
-
-
שלום, חברה שלי מחפשת מחשב נייד לאוניברסיטה. היא צריכה בעיקר לעבוד עם Word ו- Powerpoint. היא רוצה גם לצפות בסטרימינג בסרטים וסדרות... היא מעוניינת במסך גדול, ומשקל נמוך. הכי טוב שאני מצאתי במחיר כזה הוא http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=799214 מה דעתכם? יש הצעות טובות יותר? תודה רבה על העזרה.
-
- 3 תגובות
- 920 צפיות
-
-
בוקר טוב אני על סף קנייה של המחשב, כמה שאלות אחרונות לפני קנייה ממי שמכיר/יודע: לגבי הסוללה - חפרתי ברשת ולא מצאתי אזכור חד וחלק לגבי זמן הסוללה, מישהו יכול לשערך? מערכת הפעלה - המחשב מגיע ללא מערכת הפעלה, האם אוכל להתקין עליה XP מדיסק?אני שואל את השאלה, משום שבמחשב הנייד של אבא שלי (HP משהו) הBOOT בהגדרה לא זיהה את ההתקנה משהו דפוק, כאילו הוא מוכוון רק לויסטה/ווינדוס 7, אז האם מישהו יודע בוודאות? תודה! (הודעה דומה פורסמה גם בפורומי גיימר)
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז אחרי ארבע שנים בערך, הגיע הזמן לשדרג את המחשב. המפרט הנוכחי שלי הוא: מארז:Gigabyte 3D Aurora כרטיס מסך: 6850 (חדש) זיכרון: 4GB דדר2 ספק כוח של טלמרק - ליברטי 400 וואט. לוח אם: שחכתי את הדגם, אבל בכל מקרה אני מחליף. מעבד: E6600. מה שאני רוצה להחליף זה כנראה: -את הזיכרון, ל8GB דד3. -לוח אם ומעבד חדשים (תגידו לי אתם איזה כדאי). בלוח אם חשוב שיהיה אפשרות ל-Crossfire לעתיד. וזהו אני חושב, לדעתכם יש צורך להחליף ספק כוח? הספק כוח אמנם ישן, אבל נחשב לספק כוח מעולה והוא לא עושה בעיות, מעבד חדש גם כך יצרוך פחות אנרגייה, לא? (אני לא מתכוון לעשות OC). בעיקרון, אני רוצה שהמחשב יהיה מחשב טוב, כזה שיכול לסכוב משחקים על הגדרות גבוהות. אם לדעתכם צריך לשדרג עוד דברים, אז תגידו. התקציב …
-
- 0 תגובות
- 586 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לא ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?300-400 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.GUILD WARS 2 BF 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1600X1200 אבל כנראה מסך חדש בקרוב בנוסף מחבר לטלווזיה -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, …
-
- 1 תגובה
- 592 צפיות
-
-
שלום אני צריך מחשב חדש למטרות גיימינג עד מקסימום 4 אלף שקל יש לי כבר מקלדת עכבר ומסך תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 527 צפיות
-
-
היי לפני קרוב ל4 שנים בניתי מחשב שהיה מיועד למאיה ולתוכנות הגרפיקה ברמה הזאת התגייסתי הפסקתי ללמוד, וכיום אני חוזרת לזה שוב וצריכה לשדרג את המחשב הקיים שלי או לחילופין לרכוש לעצמי imac 27 אשמח לשמוע המלצות לגבי שדרוגים או שאולי כבר עדיף להחליף את כל המערכת במשהו חדש שוב- הצרכים זה עבודה על המאיה, zbrush אפטר אפקט פוטושופ ושאר תוכנות האדובי אז המחשב הקיים: intel core 2 quad q9550 2.8ghz 12mb cache s775 1333mhz nvidia nForce 790i SLI, DDR3 1333, 3xPCI-E, 2XGBL 1600mhz crosair XMS 2x2GB DHX DDR3 1333MHZ PC-3 10666 KIT SAPPHIRE RADEON HD 4870 X2 2GB GDDR5 DX10.1 HDTV SEGATE BARRACUDA 500GB 7200 RPM 32MB SaTA II ASUS DRW 2014 DVD+RW X20 SCYTH NINJA MINI 6 HEA: PIP…
-
- 1 תגובה
- 614 צפיות
-
-
אני לא מעונין להשקיע הרבה, והציעו לי מחשב מסדרת idea של lenovo, עם מפרט שנראה טוב מאד, מעבד i7. אבל מישהו אמר לי שהסדרה הזו מייצור סיני, ולעבודה מסיבית לא כדאי לקחת אותה, מציעים לי באותו מחיר כמעט ובמפרט מאד דומה מחשב של dell, אלא שהמעבד שלו הוא מדגם Intel Pentium B960, לטענתו זה עדיף כיון שזה dell. הבדל נוסף: הלנובו עם כרטיס מסך Nvidia N12P-GV1 1GB, והdell עם Intel HD Graphics 3000. מה עדיף???
-
- 5 תגובות
- 791 צפיות
-
-
מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) תכנות ומשחקים כבדים * גודל המסך? 15 * משקל רצוי? 3 קילו מקסימום * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? בערך 6-8 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI, USB 3 * בלוטות? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) חייב להיות SSD * כונן CD/DVD? צורב? צורב DVD * כונן Bluray? לא חייב אבל אם אפשר למה לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חייב אפשר לוותר * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? האמת חשבתי לקנות את MAC BOOK RETINA…
-
- 4 תגובות
- 758 צפיות
-
-
אהלן, קניתי את המחשב לא מזמן וכל פעם שאני מנתק אותו מהמטען אני שם לב שזמן הסוללה שלו יורד... בהתחלה ההערכה של המחשב הייתה 3 שעות, אחכ ירדה ל2:30 +- ועכשיו זה ירד לשעתיים איזה דברים יכולים לגרום לירידה כזאת, והאם זה נזק בר תיקון? תודה רבה לעוזרים, דור.
-
- 1 תגובה
- 759 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500] 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט,סרטים,משחקים(לרוב אסטרטגיות וRPG),קצת עבודה(MATLAB,C++) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. אסטרטגיה וRPG -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 19 אינג' גג -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני - נמוך העיקר שירוץ חל…
-
- 3 תגובות
- 852 צפיות
-
-
שלום לכולם, כבר יותר משנה שאני בלי מחשב גיימיניג (מחשב אהוב שהחליט להתאבד), ומאז אני עובד עם לפטופ גיימינג נושן שעבר מספר נסיונות החייה לאחרונה, אך עדיין מרגיש שכל רגע הוא עובר לעולם הבא. ולכן נוצר הצורך במחשב גיימינג חדש ויציב. עקב היותי חייל, וההפתעה שבה המחשבים שלי מתו אחרי אחרי השני - אני מאוד חסר בכסף ומנסה לקצץ איפה שניתן - אם זה באמת שווה את הקיצוץ. בנוסף, אני מנסה לשלב כמה שיותר רכיבים (אשר עוד תקינים) מהמחשב הקיים. עקרונית אני תמיד בעד לקנות חומרה איכותית שמתאימה במאה אחוז לצרכים - ולכן המפרט אשר בניתי לעצמי קצת יקר לי מידי... אני עדיין דוגל במפרט אשר אצרף מטה, אך בקשתי ממכם היא שתראו לי באמת איפה כדאי וצריך לקצץ, ושבעצם תוציאו לי את השגעונות המיותרים מהראש. חשוב…
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
דרושה חוות דעת על מפרט ותיקונו תודה וסוף שבוע נעים
-
- 5 תגובות
- 629 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניינת לקנות מחשב נייח שיתאים לעבודה עם תוכנת העריכה premiere. אני אשמח אם תוכלו להמליץ לי על מפרט מתאים. התקציב: עד 5000 השימוש: premier, autocad, microsoft תודה, איילת
-
- 0 תגובות
- 554 צפיות
-