עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by dudu26,

1. מה התקציב המקסימאלי? 6K. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא חשוב. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה גרפית 2D בלבד, תכנות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Adobe. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 9 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן, הרכבה. 9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). בעיקר מהירות מקסימלית ושקט. לא מתוכנן OC. 10. האם חש…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. שלום לכולם אני צריך לבנות רשת ביתית קטנה של 2 מחשבי קליינט ועוד מחשב שיתפקד כשרת (מערכת הפעלה חלונות 7, אין צורך בסרבר) השרת אמור להריץ אפליקציה יעודית לרו"ח (זום) והוא ישמור עליו את הDB, ויחלק מידע לשני המחשבים האחרים. הדרישות הרשמיות של התוכנה על השרת הן: על איזה RAID אתם ממליצים? מדובר ביכולת לקריאה\כתיבה מאסיבית, וכמובן בלי לשכוח גיבוי. אז חשבתי על RAID 10 או RAID0+1.. מה אתם אומרים? לסיכום, צריך מפרט מומלץ לדעתכם למחשב-שרת הנ"ל תודה מראש!

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by stojakovic,

היי חבר'ה, אני צריכה מחשב נייד שישמש אותי בעיקר ללימודים (כולל שימוש בתוכנות סטטיסטיקה כמו SPSS) וצפייה בסרטים. התקציב הוא בסביבות 3300 ש"ח. ניסיתי לחפש ברחבי האינטרנט משהו שיתאים לדרישות שלי ויצאתי ממש מבולבלת... ככה שכל המלצה תתקבל בברכה! * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס, SPSS), צפייה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיף מאט, גודל 13.3"-14" * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי?כמה שיותר קל יותר טוב! לדעתי עד ~2 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא במיוחד * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? VGA * Bluetooth? אין צורך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא משנה * כונן אופטי? מעדיפה בלי! …

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  4. Started by yotam.m,

רציתי לדעת אם יש מישהו שיכול להעריך לי את המפרט הבא... p4 2.4 northwood INTEL D850EMD או משהו דומה לא בטוח שזה הסוג המדוייק של הלוח אבל הוא של אינטל 256MB RDRAM GEFORCE 4 MX400 צורב+סידירום H.D 60GB כרטיס קול כמובן מובנה על הלוח.

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by biotech326,

אהלן חברים! ברשותי לפטופ lenovo IdeaPad y460p. קניתי עכשיו טלויזיה sansui 40 אינץ' שאני מחבר את הלפטופ אליה. כרגע הלפטופ עם מסך סגור והתצוגה היא רק מהטלויזיה. שיחקתי לא מעט עם אפשרויות צריכת חשמל אבל כל פעם יש משהו מעצבן אחר, אם אני חוזר אחרי חמש דקות אין תצוגה צריך לפתוח את המסך של הלפטופ ולהדליק אותו. אני רוצה שיהיו הגדרות מתאימות לשימושים שלי, שאני חוזר אחרי זה מן ורק מזיז את העכבר או לוחץ על העכבר ויש לי תצוגה. בבקשה עזרה!

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by shl122,

שלום לכולם יש ברשותי את המפרט הבא: Asus A7V133 KT133A AMD Duron 800@6.5x133=866 256Mb Sdram pc133 Creative SB Live ! Value Gigabyte Geforce 2 Pro 64 DDR IBM 60GXP 40GB 7200rpm 100udma Logitech MouseMan Usb Logitech Internet Keyboard Asus cd-rom x50 אני אוהב משחקים ושאלתי היא האם לדעתכם יש צורך בשידרוג כלשהו של איזה שהוא חלק או מספר חלקים בכדי להריץ את המשחקים החדשים בצורה טובה? ואם כן איזה חלק ובמה להחליפו ? התקציב הוא כמה שפחות, כמה שפחות כסף כך יותר טוב... האם כדאי להשאר עם המפרט עוד קצת ? לחכות ? אני רוצה לקחת בחשבון הכל, והאם יש פריטים שממש דורשים שידרוג מיידי ? תודה רבה מראש

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by Ovid,

שלום, ברשותי : E8400 HD6450 2x2GB DDR2 DFI LanParty DK X38-T2RB Hiper Type M 630W מארז Cooler Master Cosmos S איזה מחיר ניתן לדרוש על המחשב הזה? תודה.

8. Started by Vafel,

שלום, אני מעוניין במחשב משרדי בסיסי (אינטרנט + אופיס) והמפרט הכי זול שמוצע באתר עולה 1500 ש"ח וזה קצת יקר עבורי, איפה ניתן לקצץ בו בכדי להוריד את המחיר לאיזור ה1000? 1. מה התקציב המקסימאלי? - 1000 ש"ח ~ 2. מה שימושי המחשב? שימוש משרדי, אופיס + גלישה באינטרנט 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 1 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב אם המחיר נמוך\חינם אחרת אני ארכיב בעצמי. אין צורך במערכת הפעלה\אופיס 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? איזור תל אביב 9. האם יש בקשות…

9. שלום רב, בקיץ הקרוב הלך ללמוד לימודי הנדסה בטכניון (אני עדיין לא יודע בדיוק איזה חוג, אבל הוא יהיה אחד מהבאים, אוירנוטיקה, בניין, מכונות, חשמל, מחשבים או מעשייה וניהול). לעניין זה אני עדיין לא יודע בדיוק לאילו תוכנות להתכונן אבל אני מעריך שAUTO-CAD וMATHLAB יהיו ביניהם. מה שכן חשוב לי גיימינג קל. לא איכפת לי שיריץ על הגדרות גריפקה הכי גבוהות או הכי נמוכות העיקר שלא יגמגם. המסך מאוד קריטי לי שיהיה איכותי (כאמור מיועד לסטודנט והולכת להיות ים קיראה ועבודה על מודלים). חשוב לי שיהיה SSD לפחות בסיסי במערכת שאוכל להחזיק עליו את מערכת ההפעלה ואת תוכנות הOFFICE והמשחקים. רמת השקט די חשובה לי , כאמור מחשב ללימודים. חייב להיות חיבור לטלויזיה עדיפות לHDMI וVGA. כרטיס קול מספיק לי 5.1…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. אהלן אחרי כמה שנים של הפסקה החלטתי לחזור לעניינים עם מחשב נורמלי שישמש אותי למשחקים, וכל שאר הפרטים השוליים (אינטרנט סרטים וכו'). השימוש העיקרי- משחקים. תקציב- 2500 שקל, אפשרות לחריגה קטנה אם מדובר בחלקים ששווים את התוספת (נניח עד 200 ש"ח חריגה). תודה לעונים.

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by noMachine,

שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש מחשב על מנת לעבוד עם אוטוקאד מה דעתכם על המחשב הנ"ל ? http://www.espir.co.il/pl_product~Espir6~6~16.htm אשמח לחוות דעת האם כדאי לשדרג רכיבים ? מה איכות המעבד ?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  12. Started by Gil Abramovich,

אני לפני קניית מחשב נייד ואני מתלבט בין שני סוגים 1. "14 Lenovo IdeaPad S145 https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=31380 2. Dell Inspiron 14 3493 https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=31116&iszap=1 אשמח לקבל דעתכם על המחשבים ומה כדאי לי לרכוש. תודה.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. אהלן, הרכבתי מפרט ואשמח לחו״ד אם זה באמת אופטימלי. הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים מעבדים - Intel Socket LGA1151 CM8067702868535 - Intel - i7-7700K Kaby Lake Quad core CPU - 4.2 GHz - Max Turbo Frequency 4.5 GHz - Socket LGA1151 - 14nm - 8MB cache - 95W TDP - Tray... שלוש שנים אחריות כמות: - 1 - 1498/1468 ₪ לוחות אם - Intel LGA1151 GA-Z170X-Gaming-3 - Gigabyte - Socket LGA1151 CPU - 4x DDR4 up to 64 GB at 3466Mhz - 3 x PCIe x16 - 2 x M.2 - 3 x SATAe - 6x SATA 6Gb/s - 7x USB 3.0 - 6x USB 2.0 - 2 x USB 3.1 type A and type C - VGA - DVI - HDMI - Killer Gigabit L... שלוש שנים אחריות כמות: - 1 - 700/686…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by OzZzZz,

רציתי לשאול מי הכי קטן מהבאים: Mini ITX Micro ATX Mini ATX

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. 1. מה התקציב המקסימלי?4100 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנצל כמה שפחות אבל להוציא כמה שיותר טוב ! גם אם זה אומר להשתמש בהכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?אין אין אין אפשרות 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב ?עבודה משרדית, תכני HD, משחקים,וגראפיקה א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. PHOTOSHOP .MSN . משחקים כבדים למיניהם ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). אממ רק פוטושופ וזה םא זאת הכוונה ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? אני קונה את המסך T260HD והרזולוצייה המקסימלית היא 1920x1200 * באיזה סוג משחקים תשחקו?CRYSIS , GTA IV , COD וע…

16. Started by coron10,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, משחקים קלים בלבד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920-1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. תקציב - 5000 שקל לא כולל מסך

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by Grumpy,

אני צריך שתעזרו לי לבחור חלקים שאני עדיין לא סגור עליהם. מעבד INTEL Core 2 Duo E6600, 1066Mhz, s775, 4MB לוח אם Gigabyte 965P-DS3 v2.0 s775, Conroe, DDRII 800, PCI יש הבדל כלשהו בביצועים בינו לבין nForce 680i SLI Conroe 1333Mhz, DDRII 1200, 2xPCI-E, 2xGBL? זכרונות DDR II 800 2x1GB Corsair XMS2 TwinX CL4 כרטיס מסך ASUS 8800GTX 768MB GDDRIII, HDTV, 2xDVI, PCI-E הדגם של ASUS שונה מהדגם של eVGA או Gigabyte? למה המחיר לא מוצג ב-KSP? מארז Raidmax RX-9 SE Mid Tower Black (No PSU) דיסק קשיח 320GB 7200RPM, 8MB ספק כוח Enermax Liberty ELT500AWT 500W צורבים Pioneer DVR-212DBK DVD±RW x18 Black SATA Floppy Teac/SONY 1.44 (Black סך הכל: 8675 *אין לי כוונה לעשות OverClock *ללא …

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by Ngel,

מפרט:מעבד Intel® Core™ i7-6700HQ Processor 2.6 GHz (6M Cache, up to 3.5 GHz)זיכרון 16GBכונן קשיח SATA 128G MSATA HC SSD + SATA 1TB 7200RPM 2.5' HDDמסך 15.6'//LED Back-lit//Ultra Slim 300nits//UHD 3840X2160 16:9כרטיס מסךNVIDIA GeForce GTX960M N16P-GXקישוריות 802.11agn+Bluetooth 4.0 (Dual band)-Intel WIDIכונן אופטי9.5"mm 8X Super Multi with Double LayerמצלמהHD Web Camera קניתי אותו ב6800, קראתי שיש בעיות במסך בגרסאות שבהם הלפטופ מפלסטיק אז הלפטופ הזה מאלומניום. אממ... בעיקר לעבודה כבדה, בקושי משחקים.

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. חבר קונה בקרוב מחשב חדש, בניתי לו מפרט ואני צריך חוות דעת או המלצות למפרטים אחרים.. מסך 22" רגיל, שימוש משחקים כבדים, ללא OC, תקציב 4300.. אין בקשות מיוחדות כלשהן, רק קירור חמוד למעבד שיהיה שקט יחסית גם במאמץ.. זה המפרט שבניתי לו: מעבד: [..] INTEL CORE i5 S1156 2.8GHz 760 - TRAY - זמין במלאי ₪943 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-H55M-S2 ₪363 זיכרון: [..] TRANSCEND 2048MB DDR3 1333MHZ CL9 - זמין במלאי ₪150 כמות:2 כרטיס מסך: [..] POWER COLOR 6870 1GB DDR5 ₪1247 צורב DVD: [..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK - זמין במלאי ₪115 מארז: [..] NZXT TEMPEST EVO w/o PSU ₪505 ספק כוח: [..] SEASONIC 650W : SS-650HT ₪388 קרור למעבד: [..] SCYTHE KATANA III - 3 HEAT PIPES CPU COOLER - זמין במל…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. 1. מה התקציב המקסימלי? 10K האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? כן במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בלי חריגות 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים כבדים , סרטי HD ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? המסך הקיים הוא בגודל 21" , בקרוב שידרוג ל 24" * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? משחקים כבדים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? מקלדת ועכבר 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? למה לא ?…

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by pninitt,

שלום אני מחפשת מחשב נייח אז הנה התשובות לפי השאלון. ציטוט 1. מה התקציב המקסימאלי? 2200 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רצוי מאוד שלא עדיף להוציא חלקים לשדרוג עתידי למשל זיכרון ולא להתפשר. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו עריכת סאונד צפייה בסרטים ושימושים כלליים. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא יש לי 8. האם ישנה העדפה לרכוש …

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. שלום, מטרת המחשב: גודל מסך 15 או 14 אינץ אין צורך בCD (מספיק מס' USB) מטרת המחשב: סרטים בעיקר, כתיבת מוזיקה בתוכנה logic Audio Platinum. כולל מערכת הפעלה. עדיפות לאחריות בינלאומית. מחיר: עד 1000 שח. (כולל משלוח ומיסים אם ההצעה מחו"ל) תודה מראש

24. Thermaltake VA3000SWA Tsunami Aluminium Tower Case NEC ND-3540 Silver 16/8/4//48/24/48 Bulk DVD±R/RW AMD Athlon 64 3800 Dual Core Socket 939 BOX Thermaltake BigTyphoon CPU Cooler Asus E616P2 16/48 Silver Retail DVD-ROM Western Digital 250GB 7200 rpm 16MB Buffer S-ATA II HDD Logitech Cordless PS2 I USB Desktop LX500 ¤ DFI LanParty NF4 ULTRA-D nForce 4 Ultra 939 Motherboard Twinmos Speed Premium 512MB DDR 3500 Memory ¤ Enermax 420W EG425P-VE FMA 20/24Pin Power Supply ¤ Leadtek PX7800GT TDH PCI-e 256Mb Retail Video Card :yelclap:

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. שלום, אני יודע שהתקציב נמוך אבל אין צורך במחשב מפוצץ. דברים שחייבים להיות: ווינדוס מצלמה מובנית מקלדת עם אותיות עברית (אז אמזון וכו' לא בא בחשבון) אשמח להמלצות. תודה

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים