עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. חשבתי על מבוסס amd ועם כרטיס מסך של ati נראה לכם שזה בסדר? אני צריך שהמחשב יהיה מספיק חזק גם בשביל הויסטה וגם להפעיל עוד הרבה תוכנות ברקע... תודה ..

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. אני מתכוון לקנות את המחשב ביום ראשון (כמעט בטוח) לפני שבועיים ביקשתי עזרה ליצירת מפרט , הנה המפרט שאני כנראה הולך עליו : מאגף המבצעים של KSP אם יש שינויים שאתם ממליצים עליהם זה יעזור מאוד , אם אין שינויים פשוט תגידו מה אתם חושבים על המפרט . תודה רבה . 8)

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by demultiplexer,

מה לדעתכם המעבד בעל עלות תועלת הטוב כיום ? הכוונה לכמות זכרון מטמון ומהירות שעון מול מחיר. נציעו לי LG R400 אבל יש לו 1 מגה מטמון סה"כ ומהירות BUS 533 - לכן המחיר נמוך מאוד. השאלה כמה זה משמעותי ואם עדיף להשקיע 1000 שקל יותר לפחות בשביל הבדל בביצועים?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. שלום ! אני הרכבתי את המפרט האם יש פה משהו לשנות או שאתם ממליצים האם הכרטיס מסך מומלץ amd מעבד: 774 ₪ - Quad Core i5 7500 Kaby Lake 3.4Ghz S1151 קירור אוויר למעבד: 170 ₪ - CoolerMaster Hyper 212 LED TURBO DUAL (2x120mm) - Black-Red לוח אם: 420 ₪ - Asus B150 Pro Gaming/Aura RGB זכרון: 750 ₪ - 16GB (2x8G) Crucial DDR4 2400Mhz CL17 כרטיס מסך: 1182 ₪ - * אספקה לא סדירה * - ASUS ROG STRIX RX570 4GB GAMING D5 דיסק קשיח: 244 ₪ - SSD SanDisk PLUS 120G SATA III דיסק קשיח: 202 ₪ - Seagate 1T 3.5' Sata3 Barracuda 7200RPM 2 Years Warranty ספק כוח: 257 ₪ - * מבצע * - Antec 550W 80+ Bronze NE550M Modular מארז: 299 ₪ - CoolerMaster MasterBox 5 Bla…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5K , גמיש עד 6K אם יש הצדקה לכך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - בעיקר אודיו (FL Studio/Cubase), בשילוב עם מעט עריכה גרפית/עבודה משרדית וגיימינג בסיסי לעיתים רחוקות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - מסך/מקלדת/עכבר/HD SATA 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? - רצוי שתהיה שליטה על עוצמת המאווררים, רצוי שיהיה שקט מאד. (לצורך הקלטות אודיו וכו') 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? - לא …

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by קוה,

האם שווה ללכת על מחשב ideapad או להשקיע יותר בyoga עד כמה? גם אם זה אומר התפשרות במפרט?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by IME3,

הולך לקנות מחר מה אתם אומרים 1. http://www.tomshardware.com/reviews/green-terabyte-1tb,2078-2.html מחיר בחנות 460 2. http://www.tomshardware.com/reviews/hitachi-western-digital-terabyte,2017-3.html מחיר בחנות 530 3. http://www.productwiki.com/western-digital-caviar-green-1-5tb-wd15eads/ "contains 32MB of drive cache and has a maximum speed of 5400 RPM" מקסימום של 5400 ולא 7200? אז נראה לי שאני אוותר אפילו שמבחינת המחיר שאפשר לקנות ב 630 והכונן 1 וחצי טרה בזמן שהכונן של ה 1 טרה עולה 530 כרגע אני הולך על ה Caviar Black אבל לא ברור לי ההבדל בינו לבין האפשרות הראשונה טוב הרצתי קצת חיפושים והבנתי שהסדרה הירוקה עדיפה רק בצריכת אנרגיה ושעדיף ללכת על הסדרה השחורה? http:/…

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. מחפש מפרט טוב לצורכי משחקים , התקציב עד ל 1700 שקלים רק זכרונות מעבד ולוח אם. אם אפשר גם אז עוד מפרט כולל כרטיס מסך עד ל 1700 שקלים. תודה

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by bd,

רק מארז מעבד AMD לוח אם קירור כרטיס מסך זיכרון 512 ציוד הקפי: כמו מקלדת עכבר רמקולים וכל השאר אני לא צריך..." תודה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. אני צריך מפרט עבור הדברים הבאים לפי סדר עדיפויות : 1.ניגון HD גם 1080 אין בעיה ב"תפוסה" מלאה של המעבד בזמן ניגון סרטים כלומר אין צורך בריבוי משימות על המעבד. 2.הגודל לא ממש קריטי השקט חשוב מאוד. 3.אני מעוניין גם באפשרות להקליט מן הממיר yesh hd תודה רבה על העזרה מתן

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. אני זקוק להמלצה על מחשב נייד אשר ישמש להקלטת דואטים ברמת אולפן. ( "בשטח", בלי כלי נגינה וכו') איזה כרטיס קול (אני מניח שאצטרך משהו חיצוני על מנת שהאיכות תהיה טובה)? המלצה למיקרופון איכותי. (אני חייב שני מקרופונים בשביל דואט, או שאני יכול להסתפק באחד? אין לי בעיה לבקש מהמוקלטים להתקרב שניהם למקרופון ) חשוב גם שהמחשב יוכל להריץ סרטים בFULL HD, בצורה חלקה. וכמובן גם לספק סאונד איכותי. המחשב גם ישמש לשאר שטיקים שלדעתי פחות רלוונטים (אני לא חושב שמה שיכול להריץ 1080P לא יוכל להריץ משחק אחד או שניים.. ) אני ממש אאוט בנושא הזה של הניידים אז כל עזרה תתקבל בברכה. תודה מראש!

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by yechieln,

יש לי מחשב נייד hp pavilion ze4500 פתאום המחשב לא מצליח לעלות, כאשר אני מדליק אותו הוא נדלק לשניה מדליק את המאוורר נדלקים המנורות ואז הוא נכבה ומדליק עצמו מחדש וחוזר כך עד שאני מנתק את הבטריה ואת החשמל, נסיתי בלי הבטריה ו\או בלי המטען ועדיין קורה אותו דבר מישהוא יודע מה ניתן לעשות תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by boria8,

שלום רב המחשבהנשא של לנובו SL 500 לא מוציא לי סיגנל ל line out של הכרטיס קול!!! זה לא דרייברים כי המחשב משמיע מוסיקה דרך הרמקולים הפנימיים של המעבד ואם נאמר אני רוצה לעביר שמע לרמקולים חיצוניים או אוזניות אז ברגע חיבור הקונקטור הרמקוליים הפנימיים של המחשב הנישא מתנתקים אך אין העברת שמע ל LINE OUT אשמח אם למשהו יש תשובה בנושא

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. 1. מה התקציב? 3500 ש"ח 2. מטרות המחשב? הרבה הורדות בEMULE, צפיה בסרטים/סדרות טלויזיה, מוסיקה, הרבה אינטרנט, לפעמים משחקים , לא כבדים בדרך כלל, אבל רוצה שתהיה אפשרות לשחק במשחקים (האם יש צורך בכרטיס מסך נפרד?),ושהמחשב יידע להיות מהיר ולעבוד טוב כאשר יש 2-3 חלונות אקספלורר פתוחים, מסנג'ר וEMULE - הכל במקביל. כדאי שהמחשב יתאים גם למשחקים שיופעלו ברמה סבירה (אם יבוא לי לשחק לפעמים...) 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? אין צורך בכל ציוד היקפי, פרט למסך 19", כנראה הולך על Samsung 943B LCD 19" 5MS (התקציב למסך כ-900 ש"ח) 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? מבקש לקבל את המפרט מהאתר "נועה מחשבים" 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב…

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by shahar0592,

אני כניראה קונה אותו מחרתיים באילת, ורציתי לדעת אם הוא שווה את הכסף (4436 שקל לגירסת ה-I5 עם הSSD)? הגלל שאני מתחיל לימודים אני מחפש מחשב עם זמן סוללה סביר אבל זה יהיה גם המחשב המרכזי שלי (ה"נייח" שלי) לכן חשוב לי כרטיס מסך בינוני לפחות להרצת משחקים כמו LOL או NFS . והפיצ'אר החשוב לי מכולם הוא טאץ כי הנוכות של טאץ' מורגשת בעיקר בווינדוס 8/10.

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. המחשב עובד באופן חלק ומאוד מהר. מעבד: Intel Core i3 540 @ 3.07GHz Clarkdale 32nm טכנולוגיתראם: ‎4.00GB כפול-ערוץ DDR3 @ 533MHz (7-7-7-20סלוט אחד של קינגסטון והשני של Elpidaלוח אם : asus P7H55-M LX (LGA1156כרטיס מסך : (ATI Radeon HD 5670 (Sapphire/PCPartner1GB עם dvi hdmi ו disply portהארד דיסק : 465GB Hitachi HDS721050CLA362 ATA Deviceצורב -חדש- של LG, הוחלף לפני פחות מחודש. כרטיס קול של הלוח אם, אבל בspecy מופיע ככה: AMD High Definition Audio Deviceספק כוח 400W מארז כזה רק בלי הסמל של ksp http://ksp.co.il/?uin=13098מותקן עליו (אין דיסק אבל מופיע שהווינדווס מקורי בלוח בקרה) windows 7 ultimate 32 bit עובד מעולה, חלק מאוד. מאוד. שמור מאוד. עבר פרמוט לפני שנה…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. אורח אלי
    Started by אורח אלי,

שלום, אני מחפש נייד עם מסך יחסית גדול ושיהיה מסוגל להריץ מספק תוכנות גרפיות במקביל: 1. מה התקציב המקסימאלי? 10000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ ודומיו - כבד/פרנסה -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינונ…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by Aviv Barlev,

שלום, אני לא מוצא את התבנית לבקשת מפרט למחשב אבל אני אכתוב כאן את הצרכים שלי, אשמח לעזרה. - אני צריך מחשב שהמשטח טאץ' לעכבר שלו יהיה נוח, ומקלדת נוחה. - גודל מסך 15.6. - אחריות ל-3 שנים. - מעבד i5 זה מספיק, אבל שיהיה מעבד טוב וחזק (אם יש כפול ליבות או מרובע). - צריך שיהיה קונן תקליטורים. - מסך HD (לצפיית סרטים באיכות גבוהה). - RAM לפחות 6GB, אם אפשר לכלול בתוך התקציב הנ"ל 8GB אז עדיף. - קונן קשיח גדול לפחות 750GM-1T. - כרטיס מסך לא צריך להגזים אבל רצוי כרטיס GeForce של Nvidia . התקציב - עד 3000 ש"ח, אפשר לחרוג עד 500 ש"ח וכמובן שרצוי שיעלה כמה שיותר. תודה רבה, אביב.

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by Oren Reuven,

אהלן חברים, אחרי שעזרתם לי פעמים רבות ובכל פעם הייתי מרוצה מהתובנות שקיבלתי כאן, אני חוזר אליכם בבקשה נוספת - אני עתיד להתחיל לימודי תואר שני וכפועל יוצא מכך, אני זקוק ללפטופ חדש ועוצמתי - הקודם כבר בן 4 ומעולם לא סיפק את הסחורה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ככל הניתן ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? כתיבת מסמכים, קריאת מאמרים רבים במקביל ותכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). WORD, MATLAB, FIREFOX באופן תדיר ב) במי…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by yonigrin,

אז, המחשב כבר בן שש-שבע והגיע הזמן (ויש הזדמנות) לשדרג את הרכיבים העיקריים. אלו החלקים שאני מרגיש שצריכים שדרוג: Intel Core i7 930 Gigabyte GA-X58A-UD3R Kingston HyperX 12GB Kit (3x4GB Modules) 1600MHz DDR3 (KHX1600C9D3K3/12GX) יש גם את הרכיבים הבאים, לא צריכים שדרוג: ספק של סיסוניק 850 (לא זוכר את הדגם המדויק כרגע) Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming כמה כונני SSD וHDD אני משתמש במחשב בעיקר לגיימינג. אני לא צריך את המעבד הכי מטורף לאוברקלוקינג, ולא לוח מצועצע עם מליון תוספות. העדפה לחברת גיגהבייט (גם תאימות להאקינטוש וגם נסיון רב שנים) אני לא משדרג כל יומיים, אבל כשאני קונה, חשוב לי להיות מוכן לכמה שנים (למשל …

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. שלום למומחים. דרוש מחשב נייד חזק להרצת מודלים סטטיסטים כבדים שיוכל לעבוד גם בנסיעות. תקציב 8000 ש״ח תקציב מאוד גמיש כדי לקבל את השילוב הטוב ביותר בין משקל לכוח חישוב. הפרמטרים החשובים הם משקל נמוך (כולל המטען), זמן סוללה ארוך וכוח מחשוב+זיכרון. משקל מתחת ל 2 קילו ועדיף מתחת ל 1.5 קילו. נדרש כוח מחשוב חזק + הרבה זיכרון ושמערכת ההפעלה תהיה על דיסק ssd (120gb כנראה יספיק, 250 עדיף, 512 עוד יותר טוב). נצטרך דיסק החיצוני שצריך להיות כמה טרות (כמה שיותר, יותר טוב). על גרפיקה אפשר להתפשר (ואף רצוי לטובת משקל וכוח עיבוד). בנוסף מערכת הפעלה windows באנגלית. חשוב שהנייד יהיה יציב, אמין ויחזיק מעמד. גודל המסך 12+ (אפשר גם 14 אבל שישאר מתחת ל 2 קי…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by Triple-z,

שלום, יש ברשותי HP530 בן שנתיים וחצי-שלוש הסוללה שלו כבר גמורה וחשבתי להזמין חדשה מ-DX: http://www.dealextreme.com/p/hp-530-compatible-4800mah-replacement-battery-for-hp-510-530-series-24268 האם זה כדאי? יש למישהו נסיון עם סוללות מ-DX? תודה מראש

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by vaxum,

1. מה התקציב המקסימלי? 3500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100-200 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?19 אינץ' 1680X1050 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?COD:MW2 * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיס…

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by MaorSwan,

אומנם המחשב כבר לא חדש אבל אף פעם לא יצא לי לקבל חוות דעת על המפרט.. זה מפרט לגיימינג כבד ועריכת וידאו וגראפיקה מקצועיים [אבל לא ברמה הכי גבוהה, אלא פשוט ביתי כזה]: מעבד i7 2600K 4.3GHz OC כרטיס מסך GTX 670 2GB OC לוח אם MSI Z77A-G43 מארז Fractal Design 3000 עם שלושה מאווררים קירור Scythe Mugen 3 זיכרון 8 ג'יגה ספק כוח 620W קשיח Seagate 2TB 7200 SSD Crucial M 128GB איך הוא? לא יודע אם שכחתי משהו חחח

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. שלום אנו מחפשים לעסק מחשב נייד 13"-14" לשימוש משרדי - אינטרנט, אופיס וכו' המחשבים הללו יישבו על מערכת של לינוקס (אפשר לחסוך קצת בעלויות) ולכן אפשר להתמקד במחשב נטו ! משקל המחשב נלקח בחשבון בגודל המסכים אין יעד אבל מעדיפים לא כבד מידי - עד 2.5 ק"ג כמובן wifi bluetuth ועוד כונן דיסקים רצוי אך לא הכרחי. אמינות איכות ואחריות משמעותיים לשימוש יומיומי תקציב למחשב 3000 ש"ח.

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים