עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by shlomik101,

שלום לכולם אני מבקש מפרט למחשב נייד ואולי אפילו קישורים מומלצים שישמש משפחה בטיול ארוך בח"ול חשוב מאוד אמינות ואחריות בח"ול, התחברות אלחוטית במקומות שאפשר, חיבור מצלמה איכותית ואולי תחנת עגינה תודה מראש

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. אני מבקש המלצה למחשב לצורך משחקים כבדים בתקציב כולל של 4,500¤ (אני יודע שזה לא גדול אבל עדיין..) המפרט צריך לכלול הכל חוץ ממסך דברים הכרחיים: -זיכרון של ג'יגה -הארד-דיסק בגודל 120ג'יגה לפחות -כרטיס מסך סוס ביותר (רצוי עם יציאה לטלוויזיה אבל לא חייב) -מעבד חזק -צורב DVD -כרטיס קול איכותי * מערכת הקירור תהיה מאווררים קטנים ולכן אני מבקש שפרט למאוררים שנחוצים תוסיפו עוד 2 -עדיף מארז שמראה טמפ' אבל לא חובה (ללא צבע מועדף) חוץ מהמחשב עצמו המפרט צריך לכלול רמקולים (איכותיים), מקלדת (לא אלחוטי) ועכבר (לא אלחוטי) *אפשר ורצוי לותר על כונן הדיסקטים (1.4) *אין העדפה לחברה מסויימת *אין צורך בשירותי מעבדה למינהם או מערכת הפעלה תודה מראש לכל העוזרים

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by מוטיכ,

שלום לכולם אני רוצה לקנות בבלאק פריידי נייד בסביבות 1000 דולר אני מחפש מחשב נייד לעבודה באוטוקד ותוכנות עתיר . אין צורך בתלת מימד. כמו"כ על המחשב להיות חזק פיזית שלא ישבר בכל נפילה קטנה. מסך גדול. אפשרות גלישת אינטרנט טובה. עם אחריות בינלאומית אשמח לקבל מפרט שאני צריך או דגם מסוים או חברה מומלצת. תודה לכל המשיבים

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by gggilad13,

האם כדאי לקנות מחשב חדש עכשיו (או לשדרג) או לחכות עד שיצאו עוד טכנולוכגיות חדשאות כמו PCI אקספרס או מעבדים חדשים יותר? כיום יש לי: פנטיום 4 1.5 גיגה הרץ 128 מגה זיכרון גי' פורס 2

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. ערב טוב. החודש החלטתי לרכוש מחשב חדש אשר ישמש אותי בזמן הלימודים (עיצוב תעשיית. עיסוק עם פוטושופ, אילוסטריטור וסולידוורקס) ויספק את צריכי הגיימינג והמוסיקה/סרטים שלי. אינני צריך OC ו/או ציוד היקפי. יש העדפה ברורה למחשב שקט (6-8 מסולם 1-10), מעבר לזה חשוב לי שאפשר יהיה לשדרג אותו בעתיד. מערכת ההפעלה שלי תהיה ווינדוס 7 (שאני ארכוש בעצמי) הסתכלתי קצת באינטרנט ועליתי על שני מפרטים שאמורים לענות על הדרישות שלי (אני חושב). עיקר השנוי מתבצע בין כרטיסי המסך, המעבד ולוח האם. בעצם המרכיבים הכי קריטיים (או שמע אני טועה?). מבחינת ציוד שכבר יש ברשותי: יש לי צורב וכונן DVD ממחשב ישן. ההארד דרייב הוא רק 500GB, כי אני מעוניין לקצץ איפה שאפשר, כאצטרף להוסיף אני כבר אקנה עוד אחד, רק בנפח ג…

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. לאחר התייעצות בפורום לוחות אם פה http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=410585.0, אני פותח שרשור על מפרט מחיר - 2000 גג 2400 אם אתם מבטיחים לי שההוספה הזאת ממש טובה מחשב חזק, למאטלב, ועוד תוכנות דומות, שקט ושיעמוד באבק של באר-שבע מאטלב+ labview שזאת גם תוכנה לא קלה +קצת solidworks שיהיה אפשר במקביל למאטלב למשל להריץ אינטרנט בכיף, אופיס - למשל אקסלאופיס+פוורפוינט פתוחים בקיצור - שכל העסק הזה יהיה פתוח במקביל וירוץ בסבבה עם נניח מדי פעם פתיחת כיווץ של RAR שיריץ גם סרטי HD - כרגע רק סרטי 720, נראה לי שמספיק כרטיס מובנה עם חיבור DVI, ואם לא אז רצוי כרטיס מסך לא יקר, עם קירור פאסיבי עדיף כי כל מאוורר במיוחד קטן דינו למות באבק פה אני רוצה מעבד שיחזיק לי את WIN7 כמ…

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by dominic16,

* מטרות המחשב? עבודות משרדיות בעיקר טיפה משחקים קלים (2DOTA), מחשב לסטודנט להנדסת תוכנה * גודל המסך? 14-15 * רזולוציית המסך? לא פחות מ FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת מוארת אבל לא חובה * משקל רצוי - 2+- (אני עם רכב אז לא כזה חשוב אבל לא טנק) * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא משהו מיוחד * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא כזה משנה הגודל, SSHD או HDD + SSD אבל לא רק SSD או רק HDD * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?לא * כל דרישה …

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by Buffalo_Soldier,

היי, חברה שלי מעצבת פנים והיא צריכה מחשב נייד חדש, בעיקר לעבודה על תוכנות Revit (תלת מימד) ו-AutoCad. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנות לעיצוב פנים - בעיקר Revit (תלת מימד) ו-AutoCad א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש קבוע ב-Revit, AutoCad ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המ…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. שלום וברכה, במידה ואני רוכש מחשב נייד חדש עם מערכת הפעלה Windows 8.1 - ניתן לשנמך אותה חזרה ל Windows 8 או שלא ? (-מכיוון שווינדוס 8 מעולם לא היה מותקן עליה) ועוד דבר, האם דרייברים שמתאימים ל 8.1 יתאימו באופן מלא גם ל 8 ? (-במידה ואיאלץ לפרמט אותו)?

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. פתחתי דפדפן עם TMS KSP IVORY ביחד עם גוגל וניסיתי לבנות מערכת אני הולך לקנות מחשב בקרוב אבל כבר כמה זמן אני לא מרגיש מספיק נוח ודברים לא מתחברים לי מה אתם אומרים על הבילד הזה פה האם הכל יתאים והאם אפשר לשנות משהו דברים שאני לא בטוח לגבייהם זה הקירור מים שיש אותו ועוד דגם דומה i המארז אני לא מכיר ורציתי בהתחלה ANTEC 1200 שעולה 815 אבל HAF נראה לי יותר חדש ועדיף עוד דבר הכי מרכזי שאני לא בטוח בכלל זה הלוח אם פשוט עברתי על הרשימה בשלושת החנויות והוא נראה לי ראוי אבל אין לי מושג האם אני מפספס פה משהו ויש לוח שיותר כדאי לי ללכת עליו אם כן אז מאיזה סיבה והאם הלוח הזה יתמוך בקירור מים ויהיו מספיק כניסות למאוררים לגבי הארד דיסק אני כרגע עובד עם מחשב שיש לו SSD פנימי בלב…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. שלום לכולם לאחותי יש מחשב נייד קצת ישן של חברת DELL מדגם INSPIRON 6000 . מאז שפגשתי במחשב הוא היה מאוד איטי וחסר תועלת . כשבדקתי טמפ' ראיתי שהמחשב מגיע למספרים מטורפים . 70 - 80 למעבד - וכמעט 50 ל-HDD . (ראו תמונה ) URL=http://imageshack.us] הבנתי שכבר משהו לא בסדר . תפקוד המחשב מאוד מאוד איטי ומעצבן - עד שעולה יישום או כל דבר אחר לוקח שעות המתנה ! כמות ה-CPU של המחשב עומדת מעל 70 ורוב הזמן 100% . נ.ב קרה לי אתמול שהמחשב נכבה פתאום ( כנראה מהטמפ' הגבוהה ) . הגרף תמיד למעלה או שעובד בקצב מטורף ולא נח . הזיכרון גם נשאב מהמחשב בפעילותו . כרגע אני סורק ווירוסים במחשב , מצאתי פה ושם אני עדיין עובד על זה . [אבל השאלה שלי היא = מה עושים עם הטמפ' הגבוהות הללו &am…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. https://pcpartpicker.com/list/jRRGq4

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. שלום חברים אני עדיין מתלבט לגבי מפרט למחשב חדש - לשימוש כללי - אינטרנט, סרטים, OFFICE ועיבוד תמונה "קל" - בעיקר המרת קבצי RAW. בניתי מפרט מבוסס AMD Llno שיוצא מעט יותר זול ממפרט דומה מבוסס i5 2400, מה דעתכם, במה כדאי לבחור ? מפרט AMD: דגם מחשב: computer מעבדי ‏AMD: Vision x4 Quad-Core A8-3850 Socket FM1 2.9GHz Radeon HD 6550D Box http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=13318 לוחות אם למעבדי ‏AMD: ASUS F1A75-V PRO FM1, AMD A75, DDR3 1866, VGA, DVI, HDMI, 2xPCI-E, GBL http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=13442 זכרונות: DDR3 1333Mhz 2x4GB G.Skill NT Dual Channel CL9-9-9-24 http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=13421 דיסקים קשיחים: Samsung 1TB 7200RPM 32MB, SATA II HD103SJ http://www.…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. היי, אז זה הולך ככה: אני צריך את העזרה שלכם במפרט בתקציב הנ"ל לשימושים של אינרטנט ופוטושופ בעיקר. הפוטושופ לא דורשת המון אז לא נורא כל כך התקציב. העניין היחיד הוא שחשוב לי שחלקי המחשב יהיו אמינים וייתנו את הביצועים המירביים האפשריים בתקציב זה. אין צורך בציוד היקפי או מסך. אני חושב שכדאי שיהיה צורב DVD של NEC (לא עולה הרבה). עוד שאלה היא, האם מעבדי הסמפרון הם חזקים מספיק ועדיפים מסלרון והאם אפשר להכניס AMD64 חלש יחסית (2800 למשל) בתקציב? אשמח לקבל עזרה

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by amig,

הי, קנית נייד מדגם hp probook 430 g1 ללא מערכת הפעלה. בנוסף, התקנתי עליו SSD. את מערכת ההפעלה התקנתי על ה SSD והנייד עובד מצוין. אבל מה, כשנכנסים ל"מחשב שלי" לא מופיע ההרד-דיסק המקורי שהגיע עם המחשב. נכנסתי למנהל ההתקנים ושם הוא כן מופיע. מה עושים ? מישהו יכול לעזור לי למצוא אותו תודה עמי

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. חבר קונה מחשב, ושוב הוא נעזר בי ובכם. הוא יקנה אותו מ-new egg ( www.newegg.com , קרוב שלו יביא לו אותו לארץ. המחשב צריך לכלול את המארז ותכולתו, כלומר: מעבד, לוח אם, זכרונות, כונן קשיח (של לפחות 250 giga, עם עדיפות לטכנולוגיות חדשות: 16 m"b baffer , ncq וכו..), צורב dvd (עדיפות של nec הכי חדש, נדמה לי שזה 4550), כרטיס קול (בחרתי כבר, לינק בהערות), כרטיס מסך, ספק, ומארז. הערות: לינק לכ.קול : http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16829102188 1. לפי מה שבדקתי אין את הצורב ב-new egg (ה-4550), אז נקנה כבר צורב בארץ. 2. המפרט מיועד לגיימר, אז תתחשבו. תודה. הודעה אחרונה : http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=163641.msg1384224#msg1384224

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. שלום זקוק להמלצה ברכישת מחשב נייד בתקציב של עד כ-5000 ש״ח (לא אפסול גם במעט יותר) באופן מסורתי כל שנותי המשרדיות העליזות עברו עם lenovo thinkpad למינהם, כך שזה מה שאני סומך עליו בגדול. השימוש הוא כאמור כללי (משרד, בידור, לא משחקים!) ובפרט לתחום שלי, כריית מידע / מדעי המידע, למרות שאני ממש לא לוקח את השימוש הזה ברצינות יתרה, ברגע שאהיה מועסק שוב כנראה אקבל מכונה מתאימה, אולי אני צריך מחשב מספיק חזק לתרגילי בית בראיונות עבודה. מה שחשוב לי: אמין, מסך לא קטן, חיי סוללה, תאורת מקלדת, מעדיף זיכרון על מעבד פחות חשוב: מסך מגע, משקל שאלת המשך: עבור lenovo thinkpad מוצעים מחשבים מחודשים, מה שקורץ לקמצן כמוני - האם כדאי? בתודה וכיף

18. Started by Arkadi Piven,

שלום רב לכולם! מתלבט בין שתי מחשבים ניידים לגיימינג ולימודים : ALIENWARE 15 http://ksp.co.il/?uin=33871&select=.268..271..3475. ASUS ROG 502 http://ksp.co.il/?uin=33158&select=.268..271..1358..1798. למרות שהחומרה של המחשב אסוס יותר חזקה מהאליינוור, חיי הסוללה שלו קצרים, הוא מתחמם ונפח האחסון של קטן. בנוסף יש איזו דעה רווחת שאסוס נוטה להתחיל לעשות בעיות אחרי שנה של בעלות. לא נשכח גם את נושא הGRAPHICS AMPLIFIER שיש לאליינוור מה שמבטיח לי שדרוג עתידי. מחשב זה הולך להחליף את מחשב השולחני שלי ולצאת איתי מהבית לימים עמוסים באקדמיה והעבודה, לכן החלטתי שהוגדל מסך המקסימלי חייב להיות 15". האם מישהו יכול להכריע את הכף? תודה רבה…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by taravidan,

1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 9000 2. מה שימושי המחשב ? עריכת וידאו ואודיו. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Premier/AfterEffects/Cubase 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)?אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? ציוד הקפי וכרטיס קול 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8-10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? אין צורך 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש …

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: משחקים בסגנון witcher 3, dark souls3 אולי קצת PUBG אבל הוא לא העיקר -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) מכיוון שמחפש לקנות גם מסך אז מחכה להצעות, מתכנן רזולוציה של 1980X1080 או יותר - פתוח להצעות -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות - גבוהות 3. האם יש …

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by ychamp,

אני מחפש מפרט לגיימר קל. שישמש ברובו לשימוש יומיומי 1 HITACHI Deskstar 7K80 HDS728080PLA380 -0A30356 80GB 7200 RPM SATA 3.0Gb/s Hard Drive - OEM Model #: HDS728080PLA380 1 DFI nF4 Ultra-Infinity Socket 939 NVIDIA nForce4 Ultra ATX AMD Motherboard - Retail Model #: nF4 Ultra-Infinity 1 Leadtek WinFast PX6800GS TDH 256MB Geforce 6800GS 256MB GDDR3 PCI Express x16 Video Card - Retail Model #: PX6800GS TDH 256MB [font=Verdana ]אני נהולך על הגרסה של XFX אבל לא היה במלאי 1 Antec SmartPower 2.0 SP-500 ATX12V 500W Power Supply - Retail Model #: SP-500 Item #: N82E16817103937 1 A-DATA 1GB (2 x 512MB) 184-Pin DDR SDRAM DDR 400 (PC 3200) Unbuffered System Memory Model ADBGB1916…

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by Becks,

אני מחפש מחשב נייד בסביבות ה3000 שקלים... אני חייל בשירות קרבי ואני צריך מחשב נייד שיעביר לי את הזמן במוצב... השימוש הוא לצרכים של משחקים קלים(מנג'ר וכדומה), אינטרנט, סרטים, מוזיקה ותוכנות משרדיות(פוטושופ ואופיס).. אני לא כל כך מבין במחשבים ניידים..לכן אני צריך את עזרתכם.

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by old fart,

המחשב עם צ'יפסט SIS M650, יש לו כרגע רק מקום לסטיק אחד(מותקן 256 מגה) ועוד 128 מובנים על המחשב, טוטאל של איזה 300~ כשאני קונה סטיק של 512, כדי להחליף את ה-256, האם אני צריך לקחת דברים מסויימים בחשבון, או כל סטיק SODIMM שאני אקנה(קינגסטון או סמסונג) יתאים? כרגע הסטיק שמותקן אצלי הוא של סמסונג.

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by Ge-force,

AMD XP 2000+GIGABYTE 7VAXP 256MB CORSAIR 3200+VOLCANO 7Plus 2,067 ש"ח WinFast A250LE TD MyVIVO Geforce 4 Ti 4200 128Mb 1,043 ש"ח Aopen X 56 150 ש"ח AOPEN 48X12X50 RETAIL 364 ש"ח TEAC FLOPPY DRIVE 1.44 66 ש"ח TASK E STAR SILVER USB 247 ש"ח FLATRON 17 795 FT 1,267 ש"ח Seagate Baracuda 60GB 7200RPM 583 ש"ח סה"כ 5,785 ש"ח

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by Yotam.B,

היי, אני בהתלבטות לגבי קניית מחשב חדש. ראיתי את המקבוקים החדשים והם מדהימים והייתי כבר קרוב לקנייה והגעתי למסקנה שלא אזדקק לזה אז החלטתי ללכת על מחשב PC באותו טווח המחירים - 5000 ש"ח. כשהתחלתי לחפש מחשב חדש די הייתי נעול על DELL כי איתם יש לי הרבה ניסיון והם אף פעם אף פעם לא איכזבו אותי ! אבל לפתע גיליתי גם את מחשבי ASUS ורציתי לשמוע ממכם קצת חוות דעת על המחשבים שלהם. ראיתי את הדגם המדהים הזה: http://ksp.co.il/?uin=19823 אני חושב שנותן תמורה די יפה למחיר שלו. אני מתכוון כנראה לקנות אותו באילת שם המחיר הוא: 5076 ש"ח. יתרון גדול ששמתי לב הוא שהוא מגיע עם 8 ג'יגה בסלוט אחד - זה אומר שבעתיד אם אזדקק אוכל להרחיב לו זיכרון על הסלוט השני גם. נכון? אבל שוב - אין לי בכלל נ…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים