ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,361 דיונים בפורום זה
-
אהלן, אשמח מאוד אם תוכלו להמליץ לי על מחשב נייד בתקציב של עד 6000 ש"ח (כמובן עדיף פחות אם אפשר), במשקל קל (2 קילו ומטה), ומאוד מאוד חזק. אורך החיים של הבטרייה פחות חשוב לי, יותר חשוב שהוא יהיה מאוד חזק כדי לאפשר עבודה על המון חלונות במקביל, ועם יכולות גרפיות שיאפשרו עבודה על פוטושופ ואילוסטרייטור מדי פעם. מישהו מכיר? יודע? תודה מראש, אורית. [br]פורסם בתאריך: 9.06.2010 בשעה 10:06:44 ראיתי עכשיו את השאלון של חוקי הפורום, אז:* מטרות המחשב? בעיקר עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), אבל עבודה על המון חלונות במקביל - הרבה מחשבים לא ממש מסוגלים לעמוד להתמודד עם זה טוב. מעבר לזה מעט עריכה גרפית בדו-מימד (פוטושופ, אילוסטרייטור) ומעט מאוד צפיה בסרטים. * גודל המסך? לא מאוד חשוב, יו…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המחשב ישמש לעבודה מהבית (אופיס וכדומה), גלישה, קצת מוזיקה/סרטים וקצת גיימינג ברמת הגדרות בינונית+. חשוב שיהיה שקט, ואם אפשר להוריד את העלויות זה מצויין. זה כרגע מה שיש לי, אשמח מאוד לכל עזרה/עצה לשיפור! מעבד Intel Core i3-530 Tray ₪532 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=i3-530ay לוח אם Gigabyte GA-H55M-S2H ₪496 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950510 כונן קשיח Seagate ST3500418AS 3.5" 500GB SATA2 16MB ₪243 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ST3500418AS זיכרון OCZ DDR3 4096MB (2048MBx2) 1066Mhz CL 7-7-7-16 Value ₪452 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=OCZ3401K כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeon HD5750 Display Port 512MB DDR5 PC…
-
- 8 תגובות
- 961 צפיות
-
-
איזה מחשב צריך עבור הקלטות ועריכת מוזיקה? איזה מעבד מומלץ כמה זכרון צריך? בתודה מראש
-
- 8 תגובות
- 668 צפיות
-
-
שלום לכולם, בימים האחרונים אני מחפש לעצמי מחשב באיזור ב2500 שקל אם אפשרי כמה שפחות זה מעולה... אחרי חיפושים ב ZAP שתי החנויות העיקריות שבדקתי בהן KSP ו IVORY המפרט שמצאתי לעצמי כהכי טוב הוא ארגז + ספק כח ספק כח מותג Hec 600W רק 175 ש"ח מעבד Intel® Core™ i5 750 2.66GHz העדפה למעבד פשוט יותר אבל עדיין I5 ניתן לרכישה עם מגוון מעבדים 3 שנות אחריות למעבד לוח אם לוח Gigabyte דגם GAP55USB3 צ'יפסט P55 מפרט פנים כ.קול 7.1 כ.רשת 10/100/1000 3 שנות אחריות ללוח האם דיסק קשיח Western Digital 500GB SATA2 7200RPM 32MB Buffer 3 שנות אחריות לדיסק הקשיח זכרון פנימי Kingston 2048MB DDR3 1333MHz ניתן לבחירת הלקוח אחריות לכל החיים. ניתן לשינוי, להגדלה או לזיכוי צורב או צורב Optiarc SATA …
-
- 8 תגובות
- 903 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 2600 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך עד כמה שאפשר במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג... 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? אינטרנט וסרטים(לא HD) א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. מסן, אקפלורר, מדיה פלייר ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? * באיזה סוג משחקים תשחקו? * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב שאותו …
-
- 8 תגובות
- 833 צפיות
-
-
אני מגבשת מפרט בתקציב של 4000-4500 שקל. המחשב ישמש למשחקים, צפייה בסרטים, גלישה ותוכנות חישוביות כגון Matlab. בנוסף, אשמח לקבל המלצות למסך 24 אינץ' בתקציב נוסף של 1000-1500 שקל (העדפה לפנל IPS אם קיים בטווח המחיר). אני מחפשת יחס עלות-תועלת יחסית גבוה: שיפור קל בביצועים כנראה לא יורגש. אני רוצה להיות מסוגלת להריץ באיכות סבירה משחקים חדשים שיוצאים כיום, ואת אלו שיצאו בשנתיים-שלוש הקרובות. הנה המפרט שחשבתי עליו: CPU – Intel Core i5 750 (tray) Motherboard – Asus P7P55D -- or -- Gigabyte GA-P55A-UD3R Graphic Card – Radeon HD 5770 -- or -- 5750 1GB Memory – 2x2GB 1333MHz DDR3 Hard Disk – 500GB Samsung HD502IJ (or any other well-known brand) CPU Cooler – Scythe…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
זקוק לחוות דעת למפרט הבא למחשב לעריכת וידאו לפרנסה בעלות של כ 8500 שח 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשר לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 9000 שח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? עריכת וידאו א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו.פרמייר ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). פרנסה ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? * באיזה סוג משחקים תשחקו? * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בצ…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי אני דורון, חשבתי שאולי תוכלו לעזור לי למצוא מפרט יחסית זול למחשב סביר+ למטרות לא גדולות במיוחד... 1. מה התקציב המקסימלי? 2000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עד 500 ש"ח יותר 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?עריכת וידאו (פרמייר, אפטר אפקט) א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).כנראה ישמש בעיקר לשימושים ביתיים רגילים כמו אופיס, אינטרנט, מוסיקה וידאו וכו'. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: לא * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה ס…
-
- 8 תגובות
- 808 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה. בשעה טובה החלטתי לרכוש מחשב חדש וחזק. היות והמחשב הקודם שבניתי כאן (P4 2.8 קשישא) עדיין עובד ומחזיק יפה מאוד WIN 7 (לאחר מס' שדרוגים), החלטתי ללכת על מפרט חדש ללא פשרות. 1. נתחיל בכך שאני מחפש מחשב שייתן ערך גבוהה למחירו, כלומר אין צורך ברכיבים יקרים שייתנו תוספת ביצועים קטנה. התקציב המקסימלי הוא 7000 ש"ח, ללא חריגות, כאשר במחיר זה אני כולל גם מסך, וסט מקלדת ועכבר אלחוטיים. 2. שימושים צפויים - תכני HD (כולל עריכה וקידוד), משחקים ב-FHD (ע"ג טלויזיית LCD 46"). המחשב מיועד להריץ את כל סוגי המשחקים בהגדרות בינוניות-גבוהות, ברזולוציות של 1680x1080 ו-1920x1080 3. ציוד היקפי נחוץ - מסך 22" וסט מקלדת ועכבר. 4. אין צורך בכונן דיסקטים. 6. חשיבות השקט - 7 7. בשלב ראשוני …
-
- 8 תגובות
- 970 צפיות
-
-
ראיתי מחשב שנראה לי מחשב די טוב למחיר שלו ואפילו מצוין למרות שאני לא מבין במפרטי מחשב לכן אני לא מבין בקשר למעבד שלו לכן באתי לפה http://www.trg.co.il/pl_product~MAM2PH5501TB98004G~40~0.htm האם כדאי לי לשדרג לאחד מחמשת השדרוגים שיש לי או שככה הוא גם טוב
-
- 8 תגובות
- 774 צפיות
-
-
שלום פורום מקסים..... יש לי מחשב שבניתי בעבר לפני 3 שנים בערך לצורך עבודה תלת מימד ואנימציה. אני רוצה לשדרג למעבד i7 ובטח אני אצטרך לשדרג גם זיכרונות ולוח אם רציתי לדעת אם שווה לשדרג או לקנות מחשב חדש וכמובן אם אפשר לקבל המלצות על איזה מהמעבדים לקנות ואיזה זיכרונות ולוח אם תודה מראש CPU Type: QuadCore Intel Core 2 Q9450, 2000 MHz (6 x 333) Motherboard : Gigabyte EP35C-DS3R Memory: Kingston 2G-UDIMM 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM x 2 Video Adapter: NVIDIA GeForce 8600 GT (512 MB) Disk Drive : WDC WD2000JS-22MHB0 ATA Device Disk Drive : WDC WD5000KS-00MNB0 ATA Device CASE : THERMALTAKE CASE VD2000BNS MATRIX BLACK Monitor: SyncMaster T200HD samsung נ.ב אולי כדאי לציין שאני גר…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
חבר שלי רוצה לקנות מחשב נייח למשחקים נטו, ברשותו מחשב נייד ליישומי אופיס ואינטרנט והוא צריך מחשב למשחקים חדשים כמו gta iv, fifa ואחרים בעלי דרישות גבוהות יותר. התקציב שלו בסביבות 3000-3500. יש לו מסך מחשב 19'' ולכן אין צורך במסך, כמו כן יש לו רמקולים, עכבר ומקלדת בבית ולכן התקציב מיועד נטו למחשב (מארז, לוח אם, מעבד, כ.מסך, הארד דיסק, כ.זיכרון, ספק...) אם אני לא טועה הרזולוציה המקסימלית שלו היא 1024*1280 או 1440*1080. הגדרות המשחקים בינונית-גבוהות. השקט של המפרט לא קריטי. לא מתכוון לבצע המהרה במחשב הזה. לא צריך מערכת הפעלה. הוא גר בחיפה, אין חנות מועדפת (יש את אייבורי, ksp, פריבל...) בינתיים אין צורך בשדרוג בעתיד למחשב הזה. האם עדיף בטווח מחירים האלה מחשב של amd מאשר של in…
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מחפש מפרט כמה שיותר זול הכי זולים שמצאתי שמתאימים לתקציב שלי : [glow=red,2,300]AMD : [/glow] https://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5497&CatCode=3 [glow=red,2,300][glow=red,2,300]INTEL:[/glow][/glow] http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4404&CatCode=1 או המחשב מיועד לאינטרנט וקצת מוזיקה לבן אדם קצת מבוגר ... תודה מראש ....
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לאחר מספר התלבטויות החלטתי שאני מעוניין במחשב הזה. הבעיה כמובן שבארצינו המחירים פשוט לא שפויים, ובבדיקה בזאפ יש די מעט חנויות שמופיעות שמוכרות את המחשב והמחירים שהחנות מבקשת לעומת המחיר באתר הרשמי של HP בארה"ב (כ-1050 דולר)... איך נאמר.. שהחנויות בישראל יחפשו אותי בסיבוב כי אין שום סיכוי שאני אתן לחנות כזאת או אחרת להתעשר על חשבוני. והשאלות שלי הן כאלה: 1. האם יש בכל זאת חנות כשהי בארץ שלא מופיעה בזאפ ושהיא אמינה ואתם יודעים שהיא מוכרת את ה ENVY במחיר שפוי שקרוב כמה שניתן למחיר שלו בארה"ב? עדיין הייתי מעדיף אופציה זו גם בגלל האחריות וגם בגלל המקשים בעברית (שזה פחות קריטי אבל עדיין הייתי מעדיף) 2. במידה והתשובה לשאלה הראשונה היא "לא". מה האפשרויות שלי? האם כדאי לי לקנות את…
-
- 8 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, בניתי את המפרט הבא: AMD Phenom 2 X4 955 Black Edition Quad Core AM3 BOX , יחידות 1 ₪718 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=927 Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 775/156/1136 AMD CPU Cooler , יחידות 1 ₪123 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=103 Gigabyte GA-MA74GMT-S2 DDR3 AMD740 CHIPSET, יחידות 1 ₪265 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2159 Corsair 2GB DDR3 1333Mhz Value Core I3 I5 I7, יחידות 2 ₪462 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1677 Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ , יחידות 1 ₪291 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1257 HIS Radeon 6850 Fan 1GB GDDR5 , יחידות 1 ₪982 http://www.rsm.co.il/product.aspx?pr…
-
- 8 תגובות
- 760 צפיות
-
-
פורמט מומלץ להודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות: 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?2800 לנצל הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?משחקים וסרטים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?לא ידוע מסך 22 אינץ * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? כל הסוגים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?כמה שיות…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי תקציב של כ 3500 למחשב לשימוש עיקרי של משחקים ואפשרות חריגה של עד 300 שח אין לי צורך במסך או ציוד היקפי אני משתמש בטלוויזית LCD 22 ' בתור מסך וזה המפרט שהציעו לי ב IQPC : מעבד: AMD PHENOM II X4 970 (3.5GHz) - BLACK EDITION - BOX אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪986 לוח אם: GIGABYTE GA-880GA-UD3H אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪578 זיכרון: KINGSTON HYPER-X 4096MB (2048MBX2) DDR3 1600MHz CL9 - זמין במלאי אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ₪380 כרטיס מסך: POWER COLOR 6850 1GB DDR5 אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪977 צורב DVD: SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK - זמין במלאי אחריות: שנתיים. מחיר: ₪117 מארז: COOLERMASTER ELITE 310 BLUE w/o PSU אחריות: שנה. מחיר: ₪176 ספק כוח: THERMALTAKE LITEPOWER…
-
- 8 תגובות
- 773 צפיות
-
-
שלום לכולם מישהו יכול להסביר לי איך מתקינים תוכנות שונות על הנייד הזה ?? תודה
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי בעיה עם התקנה מחדש של המחשב הנייד, אני מנסה להתקין אותו מחדש והוא אומר לי שהגירסה יותר ישנה. אני חייב להתקין אותו מחדש והוא לא נותן לי. מה עושים? אגב,איך אני נותן לו בוט מהסידי ישר כשאני מאתחל את המחשב? לא ראיתי אפשרות כזאת שם. תודה.
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קניתי לפני כמה שבועות נטבוק נחמד של ACER עם מעבד N450 ועוד פיצ'רים מעניינים ולא חשובים הבעיה היא שיש לו רק ג'יגה אחד זיכרון פנימי והמחשב זז לאט גם כאשר אני מעוניין לבצע פעולות אלמנטריות כגון גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים חשבתי לשדרג את הזיכרון ל2 ג'יגה אבל אין לי מושג מה המחירים, היכן קונים ומה הדברים החשובים שצריך לדעת לפני שקונים זיכרון למחשב נטבוק (ולפני שאתם שואלים- יש אפשרות להתקין עד 2 ג'יגה על הדגם הספציפי שיש לי) בנוסף- האם זה בעיה להתקין זיכרון פנימי למחשב נטבוק לבד, או שכדאי לבצע זאת במעבדה בתשלום נוסף? תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום רב , אני מחפש מפרט למחשב לשימושים כלליים , אין צורך בכרטיס מסך חזק . יותר חשוב שזה יהיה מעבד שיחזיק לכמה שנים , הרבה זכרון ונפח אחסון לא קטן. וכמו שמצוין בכותרת התקציב הוא ללא מסך. אם אפשר אז שיהיה מפרט מחנות באיזור חיפה. תודה רבה על העזרה.
-
- 8 תגובות
- 962 צפיות
-
-
בבקשה מפרטים אך ורק מ KSP, כיוון שאין לי חנות מחשבים מוכרת אחרת באיזור בו אני גר. לא משנה AMD או Intel. העדפה ל 2GB זכרון RAM, כיוון שכדיי לנצל 4GB אצטרך להתקין מ"ה של 64 ביט ואני לא מעוניין. שימושים משרדיים: אינטרנט, אופיס, משחקים בעלי גרפיקה קלה. בבקשה שהמחשב יכלול גם צורב. ויכלול חיבור לטלוויזיה מלוח האם. אם יש המלצה על מקלדת ועכבר (לא משנה אם אלחוטיים או חוטיים, העיקר שיהיה שימוש נוח בהם ואם אלחוטי שיהיה נוח לטעינה ולא מסורבל). טווח מחירים עד 1,700 ש"ח. אם תהיה חריגה קטנה לא נורא, בלבד שהמחשב יהיה טוב יותר משמעותית מללא חריגה. אם יש המלצה על מקלדת ועכבר, תוסיפו לתקציב עוד 200-300 ש"ח. (אפשר לשחק קצת עם המחירים, לא מוכרח שה-300 ש"ח יהיו מוקדשים למקלדת ועכבר ולא לחומרה …
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ברצוני לקנות מחשב גיימינג , הרכבתי את המחשב הנ"ל , רציתי לקבל הצעות להוזלת המחיר (האם דרוש מארז כזה יקר באמת? או שאפשר להתפשר?,האם כרטיס מסך של חברת INNOVISION שווה משהו?) בבקשה לתת הערות ולעזור לי! תודה (התקציב שלי עומד על כ 4500-5000 אבל אשמח לרדת מהמחיר הזה ) מעבד Intel Core i5 760 2.8GHZ 8MB LGA1156 BOX); ₪1000 קירור למעבד Scythe Mugen 2 Rev. B CPU Cooler All Sockets, ₪240 לום אם Gigabyte GA-P55-USB3, ₪640 זכרון Corsair CMV4GX3M2A1333C9 DDR3 4GB 1333MHZ Dual Channel 2GBX2 CL9, ₪425 הארד דיסק SEAGATE ST31500341AS 1.5TB SATA2 7200RPM 32MB, ₪430 צורב LG GSA-GH22NS40 DVDRWX22 SATA BLACK BULK, ₪110 כרטיס מסך Innovision I-Chill Geforce Fermi GTX460 1GB GDDR5 PCIE, ₪1000 מא…
-
- 8 תגובות
- 991 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני רוצה לקנות מחשב שולחני שמיועד לעבודה ולמשחקים לא תובעניים במיוחד (בעיקר World of Warcraft). קיבלתי מפרט ב 2330 ש"ח ותהיתי מה דעתכם עליו. בעיקרון, אני מוכן להשקיע עד 2500 ש"ח, אבל רק במידה שההבדל בביצועים באמת שווה את זה. אם נראה לכם שאפשר לקנות משהו במחיר נמוך יותר - אשמח מאד לשמוע הצעות. אגב, יש למישהו רעיון איך להעביר את החומר מההארדיסק הישן למחשב החדש בצורה הכי זולה ופשוטה? (המחשב הישן שלי התקלקל ואין תצוגה אז צריך למצוא איזה דרך לחבר אותו למחשב החדש) תודה רבה! אילי מארז EZCOOL, עם 2 *12 מאווררים הכולל יציאות USB קידמיות ואחוריות ספק כח IN-WIN Power Man 450W Real יתרון חשוב: ספק כח בטכנולוגיית Active PFC מעבד Intel® Core™ i3 540 3.06GHz לוח Asus דג…
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן חברים, אני לא מחובר כבר למה טוב ומה לא טוב, לכן אני אפנה אליכם לעזרה. המפרט הנוכחי שלי : AMD ATHLON 64 X2 DUAL CORE 4200+ GEFORCE 8400 GS לוח אם - GIGABYTE GA M61PME-S2 זיכרון 2GIGA אין לי מושג איזה מהירות הדרישה שלי זה משחקים, מה אני צריך לשדרג על מנת להריץ משחקים חדשים בקלות יחסית. יש לציין שאני עובד אם WIN 7 התקציב באזור 1000-2000 גג. תודה לעוזרים.
-
- 8 תגובות
- 966 צפיות
-