ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,430 דיונים בפורום זה
-
היי, אני בהתלבטות לגבי קניית מחשב חדש. ראיתי את המקבוקים החדשים והם מדהימים והייתי כבר קרוב לקנייה והגעתי למסקנה שלא אזדקק לזה אז החלטתי ללכת על מחשב PC באותו טווח המחירים - 5000 ש"ח. כשהתחלתי לחפש מחשב חדש די הייתי נעול על DELL כי איתם יש לי הרבה ניסיון והם אף פעם אף פעם לא איכזבו אותי ! אבל לפתע גיליתי גם את מחשבי ASUS ורציתי לשמוע ממכם קצת חוות דעת על המחשבים שלהם. ראיתי את הדגם המדהים הזה: http://ksp.co.il/?uin=19823 אני חושב שנותן תמורה די יפה למחיר שלו. אני מתכוון כנראה לקנות אותו באילת שם המחיר הוא: 5076 ש"ח. יתרון גדול ששמתי לב הוא שהוא מגיע עם 8 ג'יגה בסלוט אחד - זה אומר שבעתיד אם אזדקק אוכל להרחיב לו זיכרון על הסלוט השני גם. נכון? אבל שוב - אין לי בכלל נ…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מה דעתכם? Forsa GeForce 9800GT 512MB GDDR3 PCIe 485.00 ₪ Intel Dual Core E6300 2.8Ghz Box 384.00 ₪ Gigabyte GA-G31M-ES2C G31 CHIPSET 241.00 ₪ Kingston 2GB DDR2 800Mhz CL6 195.00 ₪ CompuCase 6K31 Black 157.00 ₪ SeaSonic SS-350ET 350Watt 185.00 ₪ 1,647.00 ₪ סך הכל מוצרים
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי היי, אני מתחיל ללמוד בקרוב עיצוב, וזקוק למחשב נייד שיוכל לתפקד טוב עם תוכנות עיצוב ועריכה. הייתי מעדיף משהו שיהיה מעט מעל דרישות המינימום. בהתאם לחוקים, מצורפות תשובות לשאלון. תודה! 1. תקציב מירבי 6000, מעדיף שלא לחרוג מזה 2. עריכה גרפית, עיצוב בתלת מימד (Photoshop, Illustrator, Blender) 3. אשמח להמלצות על מקלדת, עכבר, עמדת עגינה ומסך 4. - 5. אין חשיבות לרעש שהמחשב עלול לעשות 6. אין הגבלה או העדפה לגבי גודל המחשב ומשקלו 7. אין צורך במערכת הפעלה או חבילת תוכנות 8. איזור חולון (ראשל"צ-ת"א) 9. מתכנן לרכוש בחודש הקרוב 10. אין בקשות מיוחדות 11. המחשב ייחובר לעמדת עגינה, וממנה למסך
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
- 2 followers
-
-
אני צריך הדחיפות המלצה למסך למשחקים ב1000 שקל
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ידיד העלה בפני את התלבטותו הבאה: =============================== בשנה הבאה אני עומד להמצא רוב שעות היום מחוץ לבית ולחזור רק בשעות הערב המאוחרות + בחודש הקרוב אני רוצה לקנות מחשב חדש שמיועד למשחקים-סרטים-אינטרנט, שכמובן ישרת אותי בשנים הקרובות, ברור לי שמחשב נייח חזק יותר בשביל המטרות שלי, אבל האם שוה לי להשקיע עכשיו במחשב ולהתחיל להשתמש בו באמת רק בעוד שנה+? האם יש אפשרות של קניית מחשב נייד במחיר נורמלי (עד 6K) שיוכל להפעיל בצורה סבירה משחקים חדישים? יהיה לי זמן חופשי, רק זה לא יהיה בבית, אם יהיה לי מחשב נייד אוכל להנות ממנו הרבה יותר מאשר מחשב נייח שאני אראה חצי שעה ביום! אם כן, ז"א אפשר למצוא בתקציב הנ"ל מחשב נייד שיתמודד עם משחקים חדשים פחות או יותר (אלה מן הסתם התוכנו…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מבקש המלצה על מיני נייד סביר,לא צריך משחקים וגרפיקה.כן צריך אופיס,אינטרנט. בסדר גודל של 1600 ש"ח מתלבט בין: Dell Inspiron Mini 1012 לבין ASUS Eee PC 1005P לשניהם כמעט אותו מפרט אבל על אסוס מתקינים win7 starter ועל הדל XP Home . אם יש דגם אחר אשמח לשמוע. רוצה לסגור עיסקה עוד היום תודה
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, תשובותי לשאלון: 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 2500 ש"ח. 2. מטרות המחשב? עריכת 2D (פוטושופ, אילוסטרייטור, אינדזיין וכו'). בלבד. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? רק קופסא. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? לא. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? המחשב יורכב במעבדה. 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? דרוש הארד דיסק של 1TB 9. האם חשוב שקט? עד כמה? שלא ירעיש יותר מדי. זהו מחשב משרדי. 10. האם מתוכנן OC? לא. תודה מראש, עדי.
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד לעבודה עם אינטרנט ואופיס בעיקר אבל שיוכל להריץ סרטי FHD עם יציאת HDMI על מנת להנות גם מהסאונד. תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ציוד היקפי כגון מסך, מערכת הפעלה, רמקולים וכו' קונה בנפרד בלי קשר למחיר המחשב. כמו כן חשוב לי שיהיה כרטיס קול טוב במחשב. ואני לא צוחק לגבי המחיר, כי חשוב לי מחשב מאוד חזק. כמו כן, מבחינת OC, אני מתכנן OC קליל. יש הצעות בבקשה? ואין לי בעיה שתשימו מעבדים כגון הINTEL Q9450 שעוד לא הגיע וצריך להגיע בקרוב ודברים כאלו ואל תחסכו ותגידו לי תשמש בכסף למשהו אחר, אני לא ציני בקשר למחיר. דרך אגב, לגבי מסך אני גם בעל מסך כרגע, וגם מתכנן לקנות '24 בנפרד.
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
האם כדאי לקנות מחשב חדש עכשיו (או לשדרג) או לחכות עד שיצאו עוד טכנולוכגיות חדשאות כמו PCI אקספרס או מעבדים חדשים יותר? כיום יש לי: פנטיום 4 1.5 גיגה הרץ 128 מגה זיכרון גי' פורס 2
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ערב טוב. החודש החלטתי לרכוש מחשב חדש אשר ישמש אותי בזמן הלימודים (עיצוב תעשיית. עיסוק עם פוטושופ, אילוסטריטור וסולידוורקס) ויספק את צריכי הגיימינג והמוסיקה/סרטים שלי. אינני צריך OC ו/או ציוד היקפי. יש העדפה ברורה למחשב שקט (6-8 מסולם 1-10), מעבר לזה חשוב לי שאפשר יהיה לשדרג אותו בעתיד. מערכת ההפעלה שלי תהיה ווינדוס 7 (שאני ארכוש בעצמי) הסתכלתי קצת באינטרנט ועליתי על שני מפרטים שאמורים לענות על הדרישות שלי (אני חושב). עיקר השנוי מתבצע בין כרטיסי המסך, המעבד ולוח האם. בעצם המרכיבים הכי קריטיים (או שמע אני טועה?). מבחינת ציוד שכבר יש ברשותי: יש לי צורב וכונן DVD ממחשב ישן. ההארד דרייב הוא רק 500GB, כי אני מעוניין לקצץ איפה שאפשר, כאצטרף להוסיף אני כבר אקנה עוד אחד, רק בנפח ג…
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום,אני צריך נייד ללימודים ולמשחקים (קלים) זמן סוללה-רצוי מעל 3 שעות. משקל מועדף-כמה שיותר נמוך,אני מניח שעד 2.5 לא תהיה בעיה. גודל מסך-לא יודע מה יתאים לשימושים,ראיתי מסך 15.4 והוא היה גדול מספיק,ראיתי 17 וזה כבר ענק,לא ראיתי מסכים קטנים יותר. כונן קשייח-לפחות 160 צורב DVD-כן אחריות-כמה שיותר זמן,לא חושב שאני צריך בין לאומית המחשב לא יצא מהארץ ככל הנראה. אין העדפה לחברה מסויימת. חסר משהו? אני כאן תודה מראש
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי אני חדש בפורום הזה הבנתי שצוות האתר יכול להרכיב לי צוות על פי התקציב שיש לי .... משחק ב Leauge of legends משחק מחשב חזק לגיימר ( עד כמה שאפשר בתקציב ואם אפשר ) תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום וברכה, במידה ואני רוכש מחשב נייד חדש עם מערכת הפעלה Windows 8.1 - ניתן לשנמך אותה חזרה ל Windows 8 או שלא ? (-מכיוון שווינדוס 8 מעולם לא היה מותקן עליה) ועוד דבר, האם דרייברים שמתאימים ל 8.1 יתאימו באופן מלא גם ל 8 ? (-במידה ואיאלץ לפרמט אותו)?
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה שתגידו לי מה אתה אומרים על המחשב הזה hp compaq 6120 512 ddr 2 לוח אינטל 915g 80 גיגה מארז של hp צורב של אסוס 6 usb
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
פנטיום 4 2.8 800 +מסך MAG 17 ש"ח 4950 מחיר מחירון: ש"ח 3,880 :מחיר מבצע מעבד בטכנולוגיית HT 800MHz (לא 533MHz) תוספת למעבד פנטיום 4 3GHZ 800MHZ רק 240 ש"ח אספקה מיידית, המחשב כולל: *מעבד אינטל מקורי פנטיום 4 2.8G (800MHz)-אחריות לכל החיים *לוח אם לא משולב 865PE CHIPSET INTEL לזכרון DUAL DDR, 800MHZ,AGP8,S-ATA * DDR זכרון 512MB 400MHz * כרטיס מסך לא משולב GeForce 5 FX5200 128M *מסך מג MAG 17. ניתן לבחור מסך אחר SAMSUNG,AOC,LG בתפריט מסכים אשר מופיע בתחתית הדף *צורב MSI או 52X32X52 LG *דיסק 7200RPM 120G S-ATA עם 8MB CACHE סיגייט, seagate,Samsung או מקסטור *מודם פקס 56K או לחילופין כרטיס רשת 10/100 *כונן דיסקטים 1.44 יפני *כרטיס קול 128 ל-6 רמקולים * …
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני עומד כרגע בדילמה לפני רכישת מחשב נייד, כמו כל איש מהמניין אני מבין דברים בסיסים בלבד בנושא מחשבים וכי אשמח להתייעץ עם מביני עניין בנושא זה בכדי שלא התחרט על הקניה. לפני הכל אומר כי מצאתי המון מאמרים על מחשבים ניידים, הצלחתי להשכיל דבר או שניים על נושא הניידות של המחשבים ממעבדים או סוגי תקשורת אלחוטית וכ'ד. הגעתי לדילמה בבחירה של 2 מחשבים- טושיבה לעומת אייסר (ACER). תפקוד: המחשב הנייד יתפקד כעבודה משרדית/פאן ז"א לצורכי אינטרנט,פתיחת איימילים,אופייס ומדי פעם אייסיקיו והורדת סרט פעם בחודש אם כי למחשב לא יכנסו משחקים ואני לא משחק בו, בשביל משחקים יש דברים אחרים. פרט קטן- יש העדפה ממש זניחה למחשב עם כרטיס קול טוב יותר, אשמח לדעת איזה מחשב הוא עם הכרטיס קול הטוב…
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, האם מישהו יכול לחוות דיעה על המפרט הבא: מעבד Intel Core 2 Duo E4600 שתי ליבות. לוח Intel G31PC דיסק קשיח 250G SATA2 WD 7200RPM זכרון Kingston 2048M 800MHz כ. מסך GMA900 OB כרטיס קול 6-channel (5.1) audio subsystem כרטיס רשת כלול 10/100/1000 מארז MIDI ATX ספק כח 450W כל זה ב-1500 ש"ח (ללא צורב וללא מסך). אופציה ב' - AMD מעבד AMD Athlon 5000X2ליבה כפולה לוח Gigabyte GA-M-M61SME-S2 זכרון 2048M DDR2 Kingston דיסק קשיח 250G SATA2 7200RPM WD כרטיס מסך OB כרטיס קול 5.1 CH לקולנוע בייתי כרטיס רשת כלול 10/100 מארז MIDI ATX USB 2קידמי ואודיו ספק כח 4500W מיוצב וממותג גם זה ב-1500 ש"ח.
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי חבר שרוצה מפרט לגיימינג בלבד אולי טיפה גלישה באינטרנט וזהו בערך. הדרישה היחידה שלו היא שיהיה את הכרטיס מסך R9 270X כי אמרו לו שזה יחזיק לו את המחשב מספיק זמן מבחינה גרפית, אישית אני מסכים עם זה. בניתי לו איזשהו מפרט ורציתי לדעת אם לא יהיה צוואר בקבוק באחד מהרכיבים האחרים, הוא אישית התפשר על מארז ולוח אם וכונן SSD רק בשביל לייעד את המחשב לגיימינג במחיר מאוד נמוך. +אני מצרף גם את השאלון של הפורום למטה אם מישהו פה בכל זאת ירצה לבנות מפרט בעצמו, תודה! מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i3 4130 3.4Ghz LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪511 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 כמות: 1 - מחיר: ₪122 לוח אם: Gi…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב לכולם. אני צריך עזרה בהרכבת מפרט לשרת קבצים שבו ישמרו נתונים מתחנות. סה"כ הנפח שלו צריך להיות 2TB. מערכת הפעלה היא win 2003 SS. מדיניות ההגנה היא: הגנה על מערכת ההפעלה עם RAID 1 הגנה על כונן הנתונים עם RAID 5 הגנה מפני הפסקות חשמל באמצעות UPS הגנה בפני אובדן נתונים באמצעות גיבוי על טייפ גיבוי. כמו שציינתי, אין מגבלת תקציב, משמע שאפשר להתפרע וההצעה הטובה ביותר תתקבל ללא הבחנה בין תקציב לתקציב. אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי בהרכבת שרת כזה. בתודה מראש.
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
https://pcpartpicker.com/list/jRRGq4
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, קונה מחשב נייד פעם שניה בחיי, רוצה שהוא יהיה איכותי ובעל מבנה חזק למקרה שיפול. מסך 13''-14'' זיכרון פנימי 8G כולל מערכת הפעלה מחוסר ביטחון בהתקנה חדשה(למרות שהתקנתי בעבר) כרטיס מסך נורמאלי שיאפשר צפייה והקרנת סרטים למסך אחר באיכות 1080P משקל קל בגדול הצרכים שלי כרגע זה סרטים, אופיס ודפדפן. חשבתי על לנובו IDEAPAD330S שמצאתי עד 3K עם הדרישות הנ"ל אך אשמח לעוד ייעוץ
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
צריך המלצה על הכרטיס הכי משתלם שיש בשוק, לא ממש משנה איזו חנות (יש עדיפות לחנויות מוכרות כמובן). עדיפות לחברות BFG,XFX. לא מוכן לקנות מהחברה PALIT מסיבות אישיות והמצלצות, גם שמעתי לאחרונה שעדיף להתרחק מZOTAC :-\ יש עדיפות גם לכרטיסים ממוהרים מהמפעל (לרוב כמו: TWIN TECH, BFG, XFX ) בכל מקרה רציתי לדעת מה הכי משתלם (ואל תתחילו להציע לי כרטיסים של ATI בבקשה!) יש צורך להביא גם את הדגם המדיוק של הכרטיס וגם את החנות (בקיצור לינק... ) תודה מראש לעוזרים.
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
טוב, בתקופה האחרונה שאלת קניית נייד חדש עלתה שוב ושוב. לכן התחלתי לבחון ניידים. כאשר אני משקיע בנייד, אני לרוב מחפש את הטופ-אנד של הניידים (מבחינת חומרה), במינימום מחיר, אולי זה אליה וקוץ בה, אבל עד היום לא הצטערתי על כך. שתי הניידים שעמדו על הפרק הינם DV6790ej של היליוט פיקרד, ו-W566N של גיגה בייט. ניתן למצוא את המפרטים כאן: HP dv6790ej: http://www.gamaoffice.co.il/products/102099 GigaByte W566N: http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=9025 עכשיו יש לשים לב להבדלי מחיר וחומרה: - הבדל חיובי לגיגה בייט בזכרון, 4 גיגה לעומת 2, 800 מגה הרץ לעומת 677. [וכן ב-HP עושים שימוש בשתי חריצי הזכרון כך שיהי מאוד בעייתי לשדרג בעתיד את הזכרון] - הבדל חיובי לHP בנושא הסאונד. - גיגה בייט…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המפרט הקיים: Intel® CoreTM 2 Duo Processor E8200 (2.66GHz,1333MHz FSB, 6MB L2) Chipset: Next Genaration Intel Q35 with ICH9DO Support Intel x 64 bit technology 2.0GB 800MHz Non-ECC DDR2 SDRAM (2*1,024MB) Memory Four Memory slots offering up to 8GB Intel® Graphics Media Accelerator 3100 (utilizing up to 256MB of system memory) 160 Gb SATA 3.0Gb/s 7200 RPM hard drive SATA 3.0 provides 2X the bandwidth of SATA with a transfer rate of 3GBps 16X DVD+/-RW Intel 82566DM Gigabit Ethernet LAN 10/100/1000 Internal speaker USB Keyboard ; USB Mouse MT Slots: 2 full height PCI ; 1 PCIe x16 full height graphics,1 PCIe x1 full height Basic management ASF DVI Adapter Card FREE DOS[…
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-