ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,369 דיונים בפורום זה
-
היי, אני מחפש המלצה למחשב נייד עבור ילד שכרגע בכיתה ו', המחשב ישמש אותו ללימודים במקום מחברות. אז אני מחפש משהו יחסית פשוט שלא יהיה חזק מידי כדי להריץ כל מיני משחקים ודברים שהוא לא צריך להשתמש בהם. מצד שני אני מבין שצריך להשקיע במשהו לא כזה פשוט שגם יהיה רלוונטי עוד שנתים שלוש. התקציב שלי הוא בין 1500-2000 תודה רבה לכם!
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים ?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית ( דו מימדית , סרטים , או תלת מימד?) וללימודים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא משנה. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080 , ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) מעל 3 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI , V…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מחפש טבלה שתשווה בין המעבדים של AMD (כמו שיש בסטיקי אבל שם יש רק של INTEL). אם אפשר גם הסברים כי אני ממש לא יודע הרבה על ההבדלים במעבדים של AMD..לדוגמא:TURION 64...מה זה? זה סלרון עם 64 ביט? בקיצור אם יש מישהו שמבין ויכול לבאר את העניין אני אודה לו מאוד
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
איך המפרט הזה Gigabyte GA-8N-SLI Pro nVidia nForce 4 SLI Intel Edition LGA 775 Intel Pentium 4 3.0GHz LGA775 2MB 800MHz HT w/ EM64T 630 Box Samsung 512MB DDR 400 Original Westren Digital 250GB SATA II KS 16MB 7200RPM MSI ATI Radeon X600XT PCIe 128MB Bulk NEC ND-3540A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X White BulK Mitsumi floppy 1.44 Compucase 6A19-2F Black Midi Tower תקציב 5000 ש"ח הצעות לשיפור תודה
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? -אני מעוניין במחשב משרדי טוב, לא חובה לנצל הכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב? עבודה משרדית בלבד, אופיס, גלישה אינטרנטית, חשבשבת וכו' א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - חשבשבת ותוכנת ניהול מלאי, פרנסה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד) - לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? - לא חשוב, רק שלא יהיה טרקטור 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? - לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופי…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי חבר'ה, אני צריך את עזרתכם. אני מעוניין לקנות מחשב חדש שמטרתו העיקרית היא גיימינג רציני. המטרה שלי היא שהוא יוכל להריץ את כל המשחקים שיצאו עד עכשיו ושיהיה טוב גם לשנה-שנתיים הבאות, עם אפשרויות לשיפור. דוגמאות למשחקים יהיו הסטארקראפט החדש, דרגון אייג' אוריג'נס, דיסייפלס החדש, ועוד RTS/כמה פירסט פרסון שוטרים. המטרה היא להריץ את כולם בהגדרות הכי גבוהות. במחשב אני אשתמש בצורה כבדה. מתכנן להשאיר אותו דולק ימים... הרזולוציה הטבעית של המסך שלי היא 1280*1024 (זו ההכי גדולה, נראה לי שזו הכוונה), אבל מקריאה מחפפת הבנתי שככל הנראה אצטרך אחר. אשמח לקבל המלצות למסכים כי אני לא מבין בנושא בכלל. מעבר למסך אני צריך רמקולים טובים. ציוד הקפי שיש לי שיחסית חדש הוא צורב LG DVDX22 DL G…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש את המחשב הזה באמזון, ב799 $ בחישוב תוספת מע"מ יוצא 935, אין את המחשב הזה בארץ, כך שאיני יודע האם זה שוה, אפשר לראות לפי הנתונים שלו האם זה שוה? Acer Spin 3 Convertible Laptop, 14" Full HD IPS Touch, 8th Gen Intel Core i7-8565U, 16GB DDR4, 512GB PCIe NVMe SSD, Backlit KB, https://www.amazon.com/gp/product/B07QXL8YCX/ref=ask_ql_qh_dp_hza מחשב.pdf
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח, עדיף כמה שפחות אם אין צורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה, לימודים, תכנות, קצת SCREENCASTS 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא משמעותי, כדאי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה, בלי מערכת הפעלה …
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר אינטרנט ואופיס. יחובר גם לממיר עידן פלוס USB. שימוש מזדמן ב- Flash, Eclipse. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמק…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות , תוכנות כבדות , 2 מערכות הפעלה (לינוקס+וינדוס) , מעט למשחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: עדיפות לכרטיס חיצוני Nvidia 940mx (בסגנון הזה) -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 13-14 אינצ (לא יותר) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בוקר טוב, מחפשים מחשב נייח או נייד ,עדיפות לנייח מפאת מקום,אלא אם כן נייח משמעותית "שווה" יותר . מחשב לצורך office, גלישה ומשחקים (שהילדים יגדלו). מה מומלץ? שיקול המחיר הוא מאוד משמעותי. נשמח לקבל הכוונה מה לחפש או דגמים ספציפים... מנסים לנצל את מבצעי black friday:)
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום מחשב נייד Acer Aspire 5730Z מערכת הפעלה VISTA נוצרה בעייה שלא ידוע לי מהיכן, המחשב עולה רק ב Safe mode והמקלדת לא מתפקדת גם ב Safe mode ניסיון להעלות את המחשב למצב נורמל, מביא מסך שחור בלבד. ללא הודעות שגיעה. בסריקת וירוסים לא נמצאו וירוסים. ניסיון שיחזור מערכת לימים קודמים לא עזר... האם יש עצות איך לסדר את הנושא... ג'יקוב.
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכם ,עוד מספר ימים אני קונה מחשב לצורך HTPC לסלון מעבד : intel Pentium E5400, 2.70GHz, 800Mhz, s775, 2MB, DualCore, Tray 295₪ לוח אם : JETWAY G31-GM4 s775 1333Mhz, Intel G31, 2xDDRII 800, VGA, PCI-E, HDAudio 195₪ זכרונות : DDR II 800Mhz 1GB Samsung Value *2 280₪ כרטיס מסך עוד לא יודע, יש לי ולויזיית CRT, אז מן הסתם שאני חייב SVIDEO, אבל כדי להיות מוכן גם לאחר קניה של LCD, שיספיק גם לו יש 9300 ב א"א מחשבים (ככל הנראה יש להם גם 9400 ו 9500 עם החיבור הנ"ל אך איני בטוח), עם יש המלצה למשהוא אחר, אני ישמח דיסק כשיח : יש לי אחד של 20GB שאני צריך רק למערכת ההפעלה, ואחד של 2TB חיצוני שעליו כל המולטימדיה שלי צורב: יש אחד חדש של סמסונג שקניתי לא מזמן ,שלא הולך להיש…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
: * מטרות המחשב? לדוגמה: משחקים חדשים אני מסתפק באיכות בינוני גבוה * גודל המסך? 15.6 * רזולוציית המסך? לא מבין בזה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? עד 2.5 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא חשוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא מבין בזה * כונן אופטי? לא יודע מה זה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? רצוי * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם? אין משהו מיוחד קונה את המחשב מתאילנד אם משהו יכול להמליץ על חנות אני אשמח.
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
אחרי בערך 3 שנים אני חושב שהגיע הזמן לשדרג את המחשב שלי אז הרכבתי מפרט ורציתי לדעת מה דעתכם התקציב שלי הוא סביב ה6 אלף, תרגישו חופשי להחליף ולהמליץ על חומרה אחרת מעבד אינטל Intel Core i7 6700 3.4Ghz 8MB Cache s1151 - Tray http://ksp.co.il/?uin=28300 לוח אם MSI Z170A Gaming M7 LGA1151, Intel Z170, DDR4, 3xPCI-E, 2xHDMI, DP http://ksp.co.il/?uin=28109 כרטיס מסך MSI Radeon R9 390X GAMING 8GB GDDR5 2xDVI HDMI DP PCI-E http://ksp.co.il/?uin=27414 זכרון למחשב Kingston HyperX FURY 4x8GB DDR4 2400MHz CL15 Kit http://ksp.co.il/?uin=29058 כונן קשיח S…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אשמח לדעת מה השווי של המחשב - והאם כדאי לשדרג אותו - ואיך? מפרט המחשב שלי הוא כזה: -מעבד: E8400 C2D BOX -לוח אם: BioStar TP43D2 -זיכרון: G.Skill 4gb DDR2 -כרטיס מסך: Connect3D 4850 (ללא חיבור 6pin מספק כח - עובד מהלוח אם ישירות) -קשיח: Samsung 500gb sata2 -מארז: NZXT Tempest -ספק כח: Seasonic 500w :SS-500ET - ( הוחלף לחלש יותר של SeaSonic 430 אך ה500 עדיין נמצא אצלי) ואם ברצוני לשדרג אותו מבחינת מעבד וכרטיס מסך - מה מומלץ? (שיהיה מעודכן יחסית לזמננו) תודה מראש =)
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מחשב ישן עם המפרט הבא: מעבד: פנטיום 4 סדרת PRESOCKET כולל HYPER THREADING רץ ב-2.8GHZ RAM: שתי סטיקים של GEIL עם 512 מגבייט סה"כ וסטיק אחד של KINGSTON עם 1GB = סה"כ 1.5GB כרטיס מסך: AMD ATI HD2400PRO עם 512 מגבייט דיסק קשיח: WESTERN DIGITAL 120GB דיסק קורא דיסקטים ספק כוח לא יודע איזה (ג'נרי כנראה) כמה מחשב כזה שווה בשוק? תתחשבו בעובדה שיש לו HYPER THREADING.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שיהיה מפרט חזק מאוד, כרטיס מסך אני לא צריך משהו יקר ומתקדם מאוד, כרטיס ברמה של 7800\7600GT יכול להספיק. לא מתכנן אוברקלוק רציני, אולי אולי משהו קטן. זקוק רק למארז וספק, אין צורך בציוד היקפי אחר. תודה. 1. שווה לחכות למרובעי ליבה? 2.איך הזיכרונות של cell shock ?
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
תקציב:4700ש"ח מטרות המחשב :למשחקים כמו NFS FIFA Hitman וכדומה וגם לICQ מסנג'ר ואינטרנט כמובןם לא דרוש ציוד הקפי. צריך צורב . ולא אני לא צריך מערכת התקנה חוקית ;)
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אנשים אני חייב לדעת אם המפרט הזה שווה 5300 ש"ח בדחיפות בבקשה..... ועוד משהו... האם ניתן לחבר לזה עכבר חיצוני?? חשוב מאוד זה עניין של מכרז (המחיר כולל מע"מ). פשוט אחרת אני אפסיד את הכסף.... תודה מראש ! מעבד Mobile Intel® CentrinoDothan M Processor 725 - 1.6GHz/400MHz/ L2 Cache 2MB - מסך - 15 Inch XGA 1024x768 זיכרון - 256MB DDR PC2700 266MHz, הרחבה עד 2GB דיסק קשיח - 60GB EIDE hard drive, ATA 100 4200 rpm כונן אופטי Combo DVD & CD-writer drive תקשורת- מודם V.92 LAN 10/100 Intel® wireless 2200 802.11b/g integrated Wireless LAN One type I or II PC card slots גרפיקה Intel® Extreme Graphics 2 up to 64MB shared video memory - יציאות - VGA port, 2 USB 2.…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי שלום. במהלך העבודה שלי אני עובד עם הרבה דפדפניפ פתוחים, פוטושופ, כל מיני סביבות עבודה של מפתחים למיניהן (זה לא הדגש) ובמקביל מריץ גם מדיה פלייר. אני צריך מחשב עבודה חזק. לא חזק מידי. לא רוצה להוצא יותר מ 1700 גג - אני מבין שבימינו זה אפשרי לגמרי - מה גם שאני יכול לחסוך עלות של דיסק. איזה מעבד אני רוצה? כמה זכרון RAM אני צריך? מעבר לכך כמעט אין חשיבות לכלום, נכון? (כרטיס מסך וקול סטנדרטיים יספקו בהחלט. מהנשאר? ) אשמח על תשובות מאירות, תודה. חגי.
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני מתגייס עוד מאט אבל אני חייב מחשב.... כי יכול להיות שאני יצא יומיות. בבקשה שמישהו יעשה מחשב ב5000 יש אפשרות לחריגה קלה. רק מחשב בלי ציוד הקפי. במחשב עצמו אני לא צריך צורב או בכלל כונן דיסקים. הארד דיסק שיהיה 80 גיגה שהמארז יהיה יפה.... =] תודה לעוזרים
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מחשב בן 4 שנים: AMD Athlon 64 X2 6000+ ASUS M2N-E Samsung DDR2 800MHz 1GB x2 EVGA GeForce 8800GTS 320MB Western Digital WD3200AAKS LG GSA-H22N Enermax Liberty 400w Gigabyte Poseidon אני מעוניין להחליף את (1) לוח האם, (2) המעבד (3) והזכרונות (8GB DDR3). אם יש צורך גם בשדרוג (4) ספק הכוח, אז שיספיק גם לכרטיס מסך חדש במידה ואשדרג אותו בשלב מאוחר יותר. בנוסף צריך גם (5) קירור טוב ולא רועש למעבד. דרישות נוספות: אפשר לחרוג עד 300 ש"ח אבל רק אם זה ממש כדאי. אם זה אפשרי - אז לחסוך. אני לא משחק במשחקים הכי חדשים והכי כבדים, אז לא צריך קפיצה ענקית ברמת המחשב, עלייה קטנה תספיק (כולל מעבר מ-WinXP ל-Win7). המסך הוא Dell 2007WFP - רזולוציה 1680x1050 לא מתוכנן OC רצוי שהמחירים יה…
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לאחר התייעצות בפורום לוחות אם פה http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=410585.0, אני פותח שרשור על מפרט מחיר - 2000 גג 2400 אם אתם מבטיחים לי שההוספה הזאת ממש טובה מחשב חזק, למאטלב, ועוד תוכנות דומות, שקט ושיעמוד באבק של באר-שבע מאטלב+ labview שזאת גם תוכנה לא קלה +קצת solidworks שיהיה אפשר במקביל למאטלב למשל להריץ אינטרנט בכיף, אופיס - למשל אקסלאופיס+פוורפוינט פתוחים בקיצור - שכל העסק הזה יהיה פתוח במקביל וירוץ בסבבה עם נניח מדי פעם פתיחת כיווץ של RAR שיריץ גם סרטי HD - כרגע רק סרטי 720, נראה לי שמספיק כרטיס מובנה עם חיבור DVI, ואם לא אז רצוי כרטיס מסך לא יקר, עם קירור פאסיבי עדיף כי כל מאוורר במיוחד קטן דינו למות באבק פה אני רוצה מעבד שיחזיק לי את WIN7 כמ…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-