ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,343 דיונים בפורום זה
-
שלום חברים אני סטודנט שמשתמש המון במחשב נייד, בין אם כדי לסכם שיעורים או כדי לקרוא סיכומי הרצאות ומצגות. בימים האחרונים, המחשב הנייד שלי שבק חיים ואני מעוניין להחליפו. בדקתי קצת בראש וניגשתי למספר חנויות ומצאו חן בעיני מחשבי ה-Lenovo thinkpad edge (מקלדת נוחה להפליא, משטח מגע נוח והמחשב בנוי היטב). השימושים שלי פשוטים מאוד - אני רוצה להשתמש באופיס, גלישה באינטרנט ובדיקת מיילים (ומדי פעם צפייה בסרט כזה או אחר). הקטע הוא שאני עדיין ממש מתלבט לגבי גודל המסך המתאים עבורי - מצד אחד ה-15 אינץ' שהיה לי, היה כבד ומגושם ולכן אני מעוניין במסך קטן יותר. אשמח לדעת מנסיונכם על איזה גודל אתם ממליצים (14 או 13)? ומה דעתכם בכללי על סדרת ה-Thinkpad edge. תודה מראש
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) * גודל המסך?לא משנה * משקל רצוי?לא משנה עדיף כמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?עדיף גם לא חשיבות עליונה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו)מעדיף HDMI,DVI * בלוטות?אפשרי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? (HDD, SSD , או שילוב - דורש mSata)רגיל 500GB+ * כונן CD/DVD? צורב? צורב DVD רגיל * כונן Bluray?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?עדיף * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?לא רצוי שלמחשב יהיה מ…
-
- 7 תגובות
- 926 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות להגיע יותר לכיוון ה4000 שקל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1080*1920 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת , עכבר , רמקולים וע…
-
- 3 תגובות
- 728 צפיות
-
-
אהלן, בעוד כשבועיים אתחיל את שנת הלימודים הראשונה שלי (הנדסה). אני מעוניין כעת להצתייד במחשב נייד שישמש אותי גם בקמפוס (סיכום הרצאות, גלישה באינטרנט וכו'), וגם במעונות לצפייה בלייב סטרימינג (כדורגל), והרצאות ביוטיוב.. הדרישות שאציין כאן הן משוערות, אם לדעתכם יש לשנות או להוסיף משהו על מנת שיענה על צרכיי באקדמיה אתם יותר ממוזמנים להציע: * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס)- ובכללי שימוש בתוכנות בסיסיות הנדרשות להפעלה במחשב הביתי כחלק מלימודי ההנדסה, צפיה בסרטים והרצאות באינטרנט (יוטיוב) ובשידורים חיים (של כדורגל וספורט בכללי) -רצוי צפייה כמה שיותר חלקה, כי המחשב כנראה יחליף את הטלוויזיה בצפייה בספורט. * גודל המסך?- רצוי 17 אינצ' משום שכאמור ישמש לעבודה אינטנסי…
-
- 0 תגובות
- 510 צפיות
-
-
אני חושב שכבר שאלתי את זה פה, אבל עבר זמן ובחומרה אחרי חודש נעשה ללא רלוונטי. השאלה בכותרת, כמה שווה היום HAF 932 במצב טוב מאוד, עם כל האביזרים? פשוט ראיתי שמוכרים R4 במחיר מגוחך באייבורי ובעקבות פרוייקט שלי מישהו פה (אהמ.. עדי אהמ..) נדלקתי קצת על מודינג אבל אין לי חשק לצבוע את המארז שלי, אז אולי ישתלם לי יותר למכור את שלי ולקנות R4 (שיהיה יותר חסכוני במקום) באמת שאין לי תלונות לגבי המארז, חרישי, מאוורר היטב. אולי דבר אחד, הוא פשוט שואב אבק. זה לא ממש ניכר על הרכיבים, אבל מכער את המארז. תודה חוששני שאין אחריות, כי עברה שנה בערך מאז שרכשתי אותו. לצערי בגלל שהמנקה עשתה "סדר" בדברים שלי, אבדו לי מסמכים וקופסאות רבות וביניהם גם הקבלה על רכישת המארז. אני יכול להוציא או…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד של DELL. אחריות: Parts only warranty - שנה בלבד Base warranty - שלוש שנים. האחריות של שנה כבר מזמן הסתיימה. האחריות של שלוש שנים, Base warranty, נשאר לי מזה כשנה וחצי. המחשב הנייד שלי מאוד מתחמם לעתים קרובות, במנוחה הטמפ' של המעבד מגיעה ל70+ מעלות, ו- "במאמץ" בגלישה בדפדפן אינטרנט הטמפ' של המעבד מגיעה ל90-100 מעלות. השאלה שלי היא כזאת: האם יטפלו לי במחשב עם הבעיה הנוכחית עם ה- "Base warranty"?
-
- 1 תגובה
- 582 צפיות
-
-
שלום רב, רכשתי בארה"ב מעבד I7 3770 עם 16 גיגה זיכרון. אני רוצה לרכוש מחר את יתר החלקים. כרגע מה שנותר לי להשלים זה מארז + ספק + לוח אשמח לחות דעתכם האם זה מוגזם ? האם זה הכי משתלם? מס' נק שיש לשים לב: חייב לרכוש ב KSP כי אני גר באזור ב"ש. שקט + אוורור טוב (עבודה מאומצץ) בניתי את המפרט הבא: מאוורר למעבד: מאורר למעבד Arctic Freezer 13 Pro 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte H77-D3H s1155 Core i3/i5/i7, Intel H77, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI 1 ספקי כוח: ספק כח SeaSonic 520W Modular 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan M12II-520 (Retail) 1 מארזים: מארז Antec P280 Mid ATX Tower Black Case No PSU 1 מחיר החבילה: 1735 שקל תודה משה
-
- 2 תגובות
- 640 צפיות
-
-
אהלן כולם יש לי מעבד INTEL Q9650 3.0GHZ 12MB BOX לוח GIGABYTE GA-EP45-UD3P ושני סטים זכרונות G.SKILL TRIDENT DDR2 2X2GB (כלומר 8GB בסך הכל) החלקים במצב מצוין ממש כמו חדש.. השאלה היא כמה אני יכול לפרסם כזה מחשב? אשמח לעזרה מכם תודה תודה שחר
-
- 10 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
חשוב לי שיחזיק מעמד לכמה שנים טובות (בעדיפות בלי שדרוג) לשימושים של משחקים, גלישה אינטנסיבית, הרצת מכונות וירטואליות וכו'... זקוק למפרט רק של הקופסא עצמה ושהמחשב עצמו יהיה שקט. נראה לי שדברים חשובים הם 8 גיגה זיכרון, מעבד I5, כונן SSD של 120 גיגה לפחות עם ביצועים טובים ולוח שמאפשר OC ? הנה: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר בפחות, עדיף ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא רצוי, אפשר בכמה מאות בודדים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה אינטנסיבית, משחקים, HD, תכנות, מכונות וירטואליות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (…
-
- 9 תגובות
- 954 צפיות
-
-
אני מבקש את עזרתכם במציאת מחשב נייד לשימוש כללי (תמונות, אינטרנט, אופיס...) דרישות מיוחדות: חיבור BT, HDMI, צורב DVD שיוכל להריץ סרטי HD בחיבור לטלוויזית LCD במחשב ייעשה שימוש באופן כמעט מוחלט בתוך הבית ככה שאין יותר מדי חשיבות לביצועי סוללה ולמשקל. גודל מסך 15.6 אינץ' אבל ניתן להתגמש. אחריות ל3 שנים כולל מערכת הפעלה שאלה נוספת: ברשותי מחשב נייד ישן שסובל מכמה תקלות שעלות התיקון אינה משתלמת. למרות זאת יש בו עדיין חלקים תקינים (הארדיסק, זכרונות RAM, מסך וכו'). האם ידוע למישהו על מקום בו ניתן למכור את המחשב לחלקים? המחשב מדגם Dell Studio 1537
-
- 6 תגובות
- 971 צפיות
-
-
שלום רב, לפני 5 שנים נעזרתי מאוד בפורום להרכבת מחשב שבינתיים קצת התיישן. אני כעת מעוניין להחליפו. הדרישות שלי הם מחשב שיריץ היטב סרטי 1080p מהמצלמה, השימושים העיקריים הם אינטרנט, אופיס. לעיתים נדירות אני משחק אולם זה משני ביותר... לא זקוק למדפסת, עכבר, רמקולים, מקלדת. לא זקוק גם למסך שאני ממשיך עמו (DELL 2407WFP-HC) ברזולוציה 1920X1200, שאני כמובן מעוניין בכרטיס מסך שיתמוך בו. אני זקוק לדיסק קשיח בנפח גדול לשמור את התמונות והסרטים (כיום יש לי 320GB וכונן חיצוני של 1TB). חשוב שהמחשב יהיה שקט (אני לא יודע מה הסטנדרט היום של עוצמת הרעש, ויכול להיות שזה מספיק אבל מצד שני לא רוצה להשקיע מאות שקלים רק בשביל המטרה הזו). חשוב שיהיה מארז איכותי, ספק איכותי כמו שיש לי היום. לגבי הת…
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי. אני מעוניין לרכוש מחשב נייד עבור תחילת הלימודים, כאשר התקציב שלי נע באזור 3.5K. כרגע אני מתבלט בין שלושה דגמים, ואשמח לשמוע דעתכם לגביהם או לחילופין לקבל הצעה לדגם אחר: אז הדגמים הם: asus k55a i5-3210M hd 4000 http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=20413 dell inspiron 5520 in-rd33-6121 http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=20403 dell vostro 3560 i5-3210M hd4000 http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=20570 רב תודות, בר
-
- 1 תגובה
- 768 צפיות
-
-
אהלן אני בקרוב קונה מחשב נייד לבית. (קנייה מהארץ) עבודה משרדית די פשוטה, אינטרנט, אופיס... שימוש על בסיס יומיומי. תקציב מקסימלי: 2500 שקלים * מטרות המחשב? עבודה משרדית בלבד. שום משחקים ושום גיימינג! מחשב של אינטרנט, משחקי פלאש באינטרנט ואופיס נטו! שום תוכנות כבדות ושום משחקים.. * גודל המסך? 15.6 אינטש * משקל רצוי? לא רלונטי - ללא הגבלה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? לא. רוב הזמן המחשב בבית עם חיבור לחשמל. זה לא קריטי, אבל אני כן אשמח לאיזה זמן סוללה סטנדרטי. שעה וחצי-שעתיים ככה... * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא. * בלוטות? לא חובה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) 500 גי'גה. אפשר להסתפק גם אם פחות. * כו…
-
- 1 תגובה
- 584 צפיות
-
-
הי לכולם, אני חושב לקנות נייד בדיוטי פרי הערב, מישהו עשה את זה? מה דעתכם? האם זה כדאי? מענה מהיר יתקבל בברכה.
-
- 1 תגובה
- 849 צפיות
-
-
המפרט חדש, נקנה מזיגזג מחשבים רק לפני חודשיים בערך. נקנה למטרת משחקים, וגיליתי בסוף שאני בכלל לא נהנה לשחק! אם אמכור ביד2, כמה לבקש עליו? המחיר הנוכחי בזיגזג הוא 3423 ש"ח במזומן (והרכבה של +170 ש"ח). אם אבקש 3100 ש"ח, זה יהיה הוגן? בכל זאת, המפרט חדש ובאחריות מלאה של זיגזג... זו לא מודעת מכירה, אני באמת מבקש לדעת רק בכמה למכור, זה הכל! תודה
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המפרט הוא : PHENOM || 945 Q.C AM3 AMD - מעבד GA770T-USB3 AM3 AMD Gigabyte - לוח ATI RADEON 5770 1G-5 POWER COLOR - כ.מסך 500GB SATA2 7200 16MB SEAGTE - דיסק קשיח פנימי KVR KINGSTON 4 GB DDR3 1333MHZ - זכרון GH22NS SATA LG DVDX22 DL - צורב A.PFC 500W FAN 12 CI-POWER - ספק כוח כמה הוא שווה רוצה למכור אותו תודה לעוזרים (:
-
- 0 תגובות
- 750 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין במחשב משרדי בסיסי (אינטרנט + אופיס) והמפרט הכי זול שמוצע באתר עולה 1500 ש"ח וזה קצת יקר עבורי, איפה ניתן לקצץ בו בכדי להוריד את המחיר לאיזור ה1000? 1. מה התקציב המקסימאלי? - 1000 ש"ח ~ 2. מה שימושי המחשב? שימוש משרדי, אופיס + גלישה באינטרנט 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 1 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב אם המחיר נמוך\חינם אחרת אני ארכיב בעצמי. אין צורך במערכת הפעלה\אופיס 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? איזור תל אביב 9. האם יש בקשות…
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אני רוצה להרכיב מפרט מסביב ל"ליבה" מסוימת, קבועה: CPU - Intel Core i7 3930k Motherboard - Intel Desktop Board DX79SI HDD - Intel SSD 520 Series 180GB הנ"ל לא משתנים. הרכיבים שנתונים לבחירה: זכרונות - אני חושב בכיוון של 4x4GB 1600MHz כדי לנצל את ה-Quad Channel ובשביל הטווח הארוך, ראיתי ב-KSP חבילה של Corsair ב-575 ש"ח. כרטיס מסך - אני חושב בכיוון של nVidia GeForce 680 GTX - הכי נמוך שמצאתי הוא בכ-2500 ש"ח. ספק כוח - פה אני יותר מתלבט, קשה לי להעריך את ההספק הדרוש. ראיתי ספקים 600-650W של Thermaltake בכ-400 ש"ח. אל-פסק - בנושא הזה אין לי מושג ואני מחפש המלצות. מקלדת - אני די מקובע על Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000 בכ-200 ש"ח. מסך - פה אני גם מחפש המלצות, למס…
-
- 0 תגובות
- 751 צפיות
-
-
מחיר : 2,899 ש"ח. השאלה : איך המפרט ביחס למחיר? האם יש מפרטים טובים יותר ביחס למחיר? Dell Inspiron i15RN-4118BK Core i7-2670M 6GB 5000GB DVD±RW 15.6 " WLED Laptop W7HP w/Webcam, 6-Cell & Bluetooth Features/Specifications : · Diamond Black Exchange cover · Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit pre-installed w/CoA · Intel Core i7-2670M 3 MB Intel Smart cache · Intel HM67 Chipset · 6GB DDR3 SDRAM (supports up to 8 GB, actual available memory may be less) · 500GB hard drive · DVD±RW drive · Intel HD Graphics · High Definition Audio stereo speakers 4watt (2 x 2W) and 3-watt subwoofer with SRS Premium Sound · Integrated 10/100 Ethernet LAN · Integrated Intel …
-
- 32 תגובות
- 4.6k צפיות
-
-
הי, עבור מסך Samsung Syncmaster T220P במצב מצויין (ללא אחריות) שהיה בשימוש מועט. כמה הוגן לבקש? ומה הסכום המקסימלי שאפשר לבקש מבלי שזו תהיה חוצפה? תודה.
-
- 2 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אהלן, אני מתחיל ללמוד בקרוב ואני רוצה מחשב חדש ללימודים. השימושים העיקרים שלי הם סרטים, עבודה מרובה עם האינטרנט(אני יכול לעבוד עם 20 דפי אינטרנט פתוחים כולל Youtube) וכמובן עבודה עם Office. מאוד חשוב לי שהמחשב " יסחב" את זה. מה שחשוב לי: מסך 15.6 - אני יודע שזה מעלה את המחיר ואת המשקל אבל זה חשוב לי. כמובן כמה שיותר קל. מצלמה, מיקרופון ורמקולים בנויים. צורב DVD\CD. מערכת הפעלה. ועוד בקשה חשובה שהמחשב יראה טוב. שלא יהיה סתם שחור כמו המחשבי עבודה אלא יותר בסגנון, כמו המחשבים של Dell או HP. אלה הדברים שחשובים לי, כונן קשיח מספיק לי 320. תודה רבה לעוזרים, אני רוצה ממש בקרוב לרכוש את המחשב.
-
- 4 תגובות
- 753 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר גיימינג קל א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: pes13 /fifa 13 בעיקר -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).21.5 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות + 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן ל…
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים כבדים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. 2 GTA IV, Need For Speed The Run, Battlefield 3, Crysis -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב .1080X1920 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא. 4. האם יש רכיב…
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3400 ניתן לחרוג ב400 2. מה שימושי המחשב? סקיירים,מיינקרפאט ואני לא מתכנן אולטרה אבל כמה שיותר גבוה שאפשר ביחס לתקציב. רזולוציה 1680x1050 3. אין צורך בציוד היקפי ובכונן קשיח 4. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5 שלא ירעיש לא במאמץ יותר מידיי 5. האם מתוכנן OC? קל-בינוני 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא אבל שיהיה הרכבה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? TMS 10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לגמרי שיהיה לי אופציה להחליף כרטיס מסך זה המפרט שאני הכנתי: מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנו…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הרכבתי את המפרט הבא. אני כמעט בטוח שאין פה בעיית תאימות, אבל מישהו יכול לוודא בבקשה? לוח אם Gigabyte H77-D3H s1155 Core i3/i5/i7, Intel H77, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI 23876 מעבד Intel Core i7 3770 3.4Ghz s1155 8MB, GPU Core, Tray קירור למעבד Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 דיסק SSD Intel 120GB SSD 330 Series Sata III 2.5'' SSDSC2CT120A3K5 Retail 23956 דיסק HDD Seagate 1TB Barracuda 7200RPM 64MB Sata III ST1000DM003 זכרונות G.Skill 2x4GB DDR3 1333Mhz NT Dual Channel CL9-9-9-24 מארז Antec SOLO Mid-Tower Gaming Case No PSU ספק כוח SeaSonic 430W 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan S12II-430 Retail צורב LG DVD±RW GH24NS x24 Black SATA OEM כרטיס רשת TP-Link TL-WN951N Mimo nMax 8…
-
- 0 תגובות
- 617 צפיות
-