עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Ilya,

שלום, מחפש מפרט למחשב משמש לגיימינג קל, בערך 5-10 שעות בשבוע. מסך 22"" צריך שמשחקים חדשים ירוצו בצורה סבירה, לא חייב ברזולוציה מאוד גבוה, או איכות מקסימאלית. הדבר הכי חשוב שהמחשב יעמוד בצורך הזה כמה שיותר שנים. בעבר רכשתי כך ולא הייתי צריך להחליף במשך ~5 שנים. התקציב גמיש מאוד, הכי נמוך שיעמוד בתנאים שציינתי. (3,000 - 6,0000 ש"ח?) תודה רבה!

2. Started by jack77,

המפרט מיועד לילד בן 12 שמשחק בעיקר MINECRAFT וCALL OF DUTY על הגדרות נמוכות יחסית. אין צורך בציוד הקפי ואפשר לוותר על צורב. עדיפות מפרט מTMS. התקציב המקורי היה אמור להיות 1600 ש"ח אז אם אפשר שיצא פחות מ2000 אז יותר טוב.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. 1 LEADTEK WinFast PX7600GT 256MB 1,360 ש"ח 1 AMD Athlon 64 3000 (939-pin) Oem 899 ש"ח 1 DFI NF4 ULTRA INFINITY 585 ש"ח 2 Samsung 512MB DDR 400 Original 565 ש"ח 1 Seagate Barracuda 200GB 7200 SATA II 8MB ST3200827AS 593 ש"ח 1 NEC ND-4550 Dual Layer DVD±R/W/DL 16X Bulk 299 ש"ח 1 Compucase 6C29 Black 300W 295 ש"ח סה"כ 4,596 ש"ח * אני יודע ששכחתי מאוורר, לא נורא * המטרה העיקרית היא משחקים, כמובן שגם שימושים רגילים כמו סרטים, מוסיקה, אינטרנט וכד'. התבססתי על כרטיס מסך 7600GT, כל השאר איך שנכנס בתקציב. מה אתם אומרים?

• 9 תגובות
    • 693 צפיות
  4. Started by Lucifer_Morningstar,

אני צריך המלצה למחשב נייד איכותי, עד 7000 ש"ח (כמובן שרצוי פחות אם אפשרי) המחשב הוא לשימושי גרפיקה כגון פוטושופ, אילוסטרייטור, אינדיזיין חשוב לי שיהיה מעבד חזק וכמות זיכרון גדולה (זה בעיקר מה שחשוב לתוכנות הללו) מסך, רצוי להשאר בטווח ה14-16 אינץ כאשר ה15.4 נשמע לי הכי אופטימלי ביחס של גודל מול משקל. מצאתי את הנייד הזה של טושיבה שנראה לי מעולה : http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=714001 איך טושיבה בכלליות? הם נחשבים טובים? יש איתם בעיות מיוחדות? יש עוד מחשבים בסגנון הזה שאתם ממליצים עליהם? תודה מראש

5. טוב, אפשר לצחוק עלי קצת לפני שניגשים לעבודה (אבל כבוד גדול למחשב שעדיין נותן עבודה, אתם לא רוצים לדעת מה היה המפרט המקורי 😅), זה המפרט הקיים: Intel Core 2 quad Q9550 Intel DQ35JO motherboard 6GB RAM (ddr2) SSD 250GB Crucial 500MX Samsung evo 870 500GB gtx 750 ti הגיע הזמן להשתדרג 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב פתוח, אבל שיהיה value for money, אין צורך לקנות את החומרה הכי חדשה בשביל 5% שיפור בביצועים שגם ככה לא ארגיש 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכ…

6. שלום לכולם אני צריך מפרט מחשב ב6k, לשימוש בעיקר בעיצוב בתלת מימד (solidworks) וCOSMOSXpress המפרט צריך לכלול עכבר\מקלדת וגם צורב,יש צורך במערכת הפעלה. הבנתי שעדיף שארכוש כרטיס מסדרת Quadro, האם זה נכון? או שעדיף להשקיע בדברים אחרים? חשוב מאוד שהמחשב לא יעשה בעיות, ויעשה עבודה שקטה בלי יותר מידי התערבות מצדי. אין שוב כוונה בביצוע OC. עדיפות לחנות באזור במרכז. תודה לכל העוזרים יובל.ע

• 8 תגובות
    • 655 צפיות
  7. שלום לכולם, אשמח לעזרה במציאת מחשב נייד שעונה על הדרישות הבאות: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בסביבות ה-5000 שקלים, אפשר לחרוג קצת. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? לימודים, עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? אין חשיבות 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מסך 15 אינצ' וש…

8. אני יודע זה מעט יש אילוצים , תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 828 צפיות
  9. Started by swg,

שלום. יש לי הזדמנות לקנות מחבר את המחשב הבא, במחיר של כ-1500 ש"ח(המחשב בן שנה וחצי): מעבד 6600QUAD, לוח של ג'יגה בייט, זכרונות:2X1GB במהירות 667מג"ה - צמד של מושקין וצמד של קרואיסר(סך הכל 4GB), ספק בסביבות ה500 וואט בערך, מארז Aurora 570, כ.מסך HD2900XT 512MB DDR3. כרגע אני נמצא עם P4 3GHZ, לוח של אסרוק, זכרון 1GB, כ.מסך FX5200,ומארז שבא עם ספק Arctic Cooling Silentium T2. מטרות המחשב: הרצת תכני HD למיניהם, הקלטות סאונד אינטסיביות. לדעתי ההבדלים הם שמיים וארץ, בין מה שיש לי לבין מה שיש לו. משתלם? כדאי? אתם תגידו. תודה.

• 20 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.3GHz(E6550) 1333MHz/FSB 4MB - BOX ¤911 לוח אם: GIGABYTE GA-P35-DS3 ¤632 כרטיס מסך: GIGABYTE Geforce 8800GT 512MB 256BIT ¤1440 דיסק קשיח: WD 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD3200AAKS ¤444 צורב DVD: LG DVDRW GSA-H55NK X20 - BLACK ¤183 זיכרון: CORSAIR 2048MB (1024MB X2) DDR2 800MHz DUAL CHANNEL KIT ¤348 מארז: RAIDMAX SAGITTA II BLACK/BLUE + 23CM SIDE FAN + FSP 400W ¤497 רמקולים ואוזניות: CREATIVE 2.1 SBS 380 ¤174 הרכבת מחשב: הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤117 מחיר סופי: ¤4746 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il איך המפרט? סגור וחתום? לא מתוכנן OC.. איך המארז והספק? יחזיק את המערכת? אשמח למפרט משלכם, גג 4800 החריגה הכי גדולה

• 7 תגובות
    • 793 צפיות
  11. רוצה למכור את המחשב שלי ולקנות חדש רוצה לדעת כמה הוא שווה זכרון 1GB 4X256 samsung SpecTek) מעבד פנטיום 4 GH1.8 Northwood לוח אם Asus P4S800D כרטיס מסךGainward GeForce FX 5200 כונן sumsung צורב LG דיסקים קשיחים: Maxtor 40 GB WD 80 GB תודה מראש

• 42 תגובות
    • 3.9k צפיות
  12. Started by Sharon12435,

מטרת המחשב? אופיס, אינטרנט, סרטים וסדרות, גיימינג קל (כגון סימסיטי 5) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.3, לא יודע מה ההבדל בין מבריק ללא מבריק אבל שיהיה טוב. * רזולוציית המסך? כמה שיותר טובה במחיר הנוכחי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי?כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) -כמה שיותר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) אם יהיה hdmi זה יהיה מגניב * Bluetooth? אם אפשר אז כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?כמה שיותר * כונן אופטי?מה זה? * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?מה זה? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם ב…

13. שלום, ברשותי מחשב נייד IBM T21, דיי ישן וכבר הרבה זמן ל השתמשתי בו, ועכשיו יש לי שימושים בשבילו. אבל בגלל שכבר המון זמן לא נגעתי בו, שכחתי את הסיסמא, הוא נעול עם סיסמת ביוס, מה ניתן לעשות? תודה רבה!!!

• 2 תגובות
    • 995 צפיות
  14. המפרט שלו: מעבד: Q8200 זכרון: 4x1GB DDR2 800MHz לוח אם: MSI P43-NEO-F כרטיס מסך: ASUS GF9400GT 1GB DDR2, יש DVI HDMI D-SUB קשיח: 320GB Samsung spinpont צורב: LG DVD ספק: EZcool 450W, מבוסס JSP (מה שבה אם המארז, מאוור 120 תחתון. מארז: EZcool H550, נמכר כזה פעם באיורי אם מאוור 200 בצד, אם שליטה על מהירות. קירור: AC Alpine PRO 7, או יכול להרכיב ZALMAN, לא יודע מה עדיף למעבד הזה, הAC די גבוהה, הZALMAN נמוך ורחב. מסך, DAEWOO LM1910, יש D-SUB DVI וחיבור לרמקולים הפנימיים. הנייח הישן: מעבד: Pentium D805 זכרון: 2x1 DDR1 400MHz לוח אם: MSI PM8M3-V כרטיס מסך: OB S3 קשיח: 160GB ספק: Mustiff 400w כלשהו. מארז: משהוא פשוט בצע כסוף.

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 500-600 שקלים, אפשר חריגה, אבל בגדול מעדיף בפחות 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אמור להריץ שרת לינוקס עם כמה שירותים בסיסיים (גיבויים, אחסון וכו'), אפילו מתכנן לא לשים תצוגה גרפית 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) SSD קיים 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מעוניין במחשב מיני קטן כמו NUC או מחשב מיקרו כמו Dell Optiplex Micro 7. האם האם יש …

16. Started by merstik,

1. מה התקציב המקסימאלי? - מ-3000 עד 3500 שקלים. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - עדיף לנסות לחסוך אלה אם כן ההבדל משמעותי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - עדיף לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - משחקים כגון Diablo 3 ו-Starcraft 2. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? המחשב מיועד לגיימינג לייט עם משחקים כגון Diablo 3 ו-…

• 1 תגובה
    • 888 צפיות
  17. Started by omrit,

שלום, אני מחפש מפרט לרינדורים ולעבודה אינטנסיבית עם תוכנות כמו SOLIDWORKKS. אני רוצה שיהיה גם אפשרות למשחקים (24 אינץ). תקציב 5000 ש"ח. אשמח להצעות. תודה. הנה משהו ראשוני שהרכבתי: Intel Core i5 661 Socket 1156 3.33Ghz BOX, יחידות 1 ₪1081 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1474 Gigabyte GA-P55-USB3 P55 CHIPSET, יחידות 1 ₪696 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1591 Transcend 2GB DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 4 ₪1004 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=759 PowerColor ATI Radeon 5750 512MB GDDR5 HDMI, יחידות 1 ₪631 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1451 צורב LG GH22 SATA x 22 Black, יחידות 1 ₪125 http://www.rsm.co.il/product.aspx?produ…

• 6 תגובות
    • 859 צפיות
  18. שלום אני צריך המלצה למפרט טוה למשחקים ואינטרנט עד 2500 ש"ח. * אין צורך במסך ובכל ציוד היקפי. * אין צורך בשום כוננים מלבד צורב DVD (שיהיה פשוט). * אין צורך צורך בדיסק קשיח גדול מ - 80GB (אם התקציב מאפשר זאת היטב אז 120GB). * שלא תהיה חריגה מסכום התקציב (אלא אם היא ממש קלה, או שזה שיפור משמעותי מאוד). תודה רבה לכל העוזרים והמגיבים

• 10 תגובות
    • 849 צפיות
  19. היי, פירקתי את הכיסוי האחורי של המחשב לכמה ימים. כעת, אינני מוצא את הברגים ועלי לקנות חדשים. מידת המברג הנה Torx T5, אך לא מצאתי מידע באינטרנט על מידת הברגים. אשמח למידע נוסף בעניין. תודה.

• 2 תגובות
    • 2.4k צפיות
  20. Started by אורי מ.,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רצוי לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מיועד לנער בחטיבה שכרגע השימוש העיקרי הוא גלישה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). -- ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.התחילה התעניינות בכל מיני משחקים אבל אין כוונה (לפחות כרגע) להשקיע במפרט רציני. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מתוכנן להרכש מסך 23-24 FHD (מחוץ לתקציב של המחשב) -לאילו הגדרות גרפיות מיוע…

• 1 תגובה
    • 972 צפיות
  21. אני צריך המלצה על מסך רחב, בשביל המסך אני ישלם עד 1500 ש"ח ואני גם צריך לדעת אם מה שבחרתי הוא טוב. אני גיימר בינוני, ואני הרבה פעמים מוריד משחקים וסרטים באימיול, אני צריך מחשב די שקט, מכיוון שהוא יהיה בחדר שינה שלי. אני משחק בדרך כלל בbattlefield 2142 Intel Pentium Dual-Core E2180 2GHz 800MHz 1MB LGA775 CPU BoX ¤534 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=680 ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro LGA775 ¤102 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=262 Abit Fatal1ty FP-IN9 SLI Chipset 650SLI Socket 775 ¤579 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=133 OCZ DDR2 2048MB 800MHZ Dual Channel SLI-Ready CL4-4-4-15 ¤497 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=60 BFG …

• 6 תגובות
    • 630 צפיות
  22. Started by Dutchy,

אני ככל הנראה מזמין מחר מחשב. רציתי לשאול את דעתכם על איזה מבין 2 המפרטים הבאים עדיף ומומלץ אתם מוזמנים לשנות רכיבים כאוות נפשכם, התקציב הוא עד 2000-2400 ש"ח. תודה מפרט מעבד: intel ‏Core 2 Duo E7300, לוח אם: ASUS P5QL זכרונות : OCZ/CORSAIR 2x1G DDR2 800MHZ כרטיס מסך : MSI 9800gt 512mb או גירסא זולה יותר של אותו הכרטיס מארז : ANTEC/THERMALTAKE/JSPTECH /מארז כלשהו ספק כוח: THERMALTAKE/JSPTECH/ANTEC/COOLERMASTER/HEC 400W אין צורך בכונן קשיח או בכוונני CD/DVD מפרט 2 מעבד: AMD ATHLON 64BIT AM2 5000 DUAL CORE קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 64 Pro לוח אם: Gigabyte GA-MA770-DS3 ספק כוח: THERMALTAKE/JSPTECH/ANTEC/COOLERMASTER/HEC 400W מארז : ANTEC/THERMALTAKE/JSPTECH /מארז כ…

• 3 תגובות
    • 558 צפיות
  23. היי אני חדש בפורום... אני לא בטוח כמה יכירו כל אחד מהכרטיסים האלה אישית, חוץ מזה שהם לא שיא הקדמה אני יודע, אבל זאת הדרך היחידה שלי להכריע ולרכוש אחד מין האופציות שסיננתי אז אשמח לשמוע כל עצה ודעה. יש לציין שאני חיפשתי מחשב נייד בסדר+ ושישרת אותי באמינות לכל המטרות שהן (->לא באקסקלוסיביות לגיימינג אם בכלל), אבל אם כבר אני בא לקנות מחשב, אז עדיף שיספק את מירב הביצועים הגראפיים למתי שאזדקק להם. המחשבים שבדקתי מכילים את שלושת הכרטיסים האלו: NVIDIA GeForce 8200M G NVIDIA® GeForce® G105M ATI Mobility Radeon HD 4570 על כל דיל כבר עשיתי חשבונות אז לא רלוונטי לדבר על מחירים, רק איזה כרטיס יותר חזק-נטו מהאחרים. תודה רבה לכל מי שיש לו מה לומר!

• 2 תגובות
    • 706 צפיות
  24. Started by dudik432,

מחפש מחשב נייד מחיר - 4000 ש"ח מטרות שימוש - משחקים עדכניים (כבדים),אינטרנט,סרטים,לימודים. גודל מסך - לא משנה בין 15-17 משקל - לא משנה חיבורים - שיהיה לפחות 3 usb ואם אפשר אז hdmi בלוטות' wifi כונן cd\dvd+צורב כונן קשיח - 500G לפחות רמקולים מובנים זמן חיים - שהמחשב יחזיק כמה שיותר איזה שנתיים לפחות זמן סוללה - הבנתי שמחשבים ניידים לא חזקים בזה אבל כמה שיותר מן הסתם יותר טוב. אם התקציב ביחס לפרטים לא הגיוני תגידו לי אני רוצה לדעת גם את זה... תודה.

• 9 תגובות
    • 874 צפיות
  25. Started by yshekel,

מבקש חוות דעת על המפרט הבא: http://www.tms.co.il/preview/spec/h2cvyl1m הצעות לשיפור יתקבלו בברכה. אני מודע לכך שאין כרטיס מסך. תודה

• 0 תגובות
    • 905 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.