עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. ראשית, שלום לכל יושבי הפורום. אני חדש כאן והחלטתי להחליף את המחשב הנוכחי שלי, לאחר שהוא שרת אותי נאמנה 8(!) שנים. היות וזה המחשב היחיד שלי, הוא נועד לעבודה שוטפת ולשם שינוי, גם הרצת משחקים כבדים, כגון GTA4, Fallout3, Crysis ו-Assassin's Creed. התקציב שלי, כמו שכתוב, הוא באיזור ה-6000-7000 ש"ח ורציתי שאנשים מביני עניין ואובייקטיביים יוכל להמליץ לי על מפרט רלוונטי. כמה דגשים: 1. לגבי מארזים: האם יש, מלבד הגודל, כמובן, הבדל מהותי בין מארזי full tower, mid-tower ו-mini-tower? ועוד דבר לגבי המארז, השקט לא קריטי, כי המחשב כבוי בלילות. 2. אף על פי שאין לי נימוק הגיוני, יש לי העדפה אישית למעבדים של Intel ולכרטיסי מסך של NVIDIA. כמו כן, אני שוקל לקנות בעתיד כרטיס מסך נוסף ולחברו ל…

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. אני צריך מחשב לאחי הקטן עד 5500 ש"ח הילד בן 13 אז יש לו קצת דרישות המחשב צריך להיות למשחקים כמה שיותר חזק המחשב צריך לכלול מסך (F900P בעקרון מה שאני רוצה, המסך הוא בשבילי בגלל זה אני משקיע בו) אז נשאר משהו כמו 4000למחשב לא צריך מקלדת ורמקולים וכל השטויות האלה רק את המחשב עצמו.... יאללה אנשים תריצו מחשב הקודם קניתי ב8 לפי עצות של אנשים פה אני סומך עליכם

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. המפרטים לחבר , הוא לא צריך עכבר \ מקלדת \ מסך \ רמקולים . בסביבות ה 5000 שקל . המפרטים למשחקים. תודה.

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by BarVaZ,

שלום אני מתגייס עוד מאט אבל אני חייב מחשב.... כי יכול להיות שאני יצא יומיות. בבקשה שמישהו יעשה מחשב ב5000 יש אפשרות לחריגה קלה. רק מחשב בלי ציוד הקפי. במחשב עצמו אני לא צריך צורב או בכלל כונן דיסקים. הארד דיסק שיהיה 80 גיגה שהמארז יהיה יפה.... =] תודה לעוזרים

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. אני רוצה נייד שיריץ את רוב המשחקים החדשים על high שיהיה 15.6 אינץ' וכמה שיותר קל (לא יותר מ 2.7 קילו) עד עכשיו מצאתי 2 ניידים שנראים לי מתאימים 1)hp dv6 הסדרה החדשה http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKdv63050ej 2)toshiba l650 http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8986&perur=2&t=1&c=339 שניהם שוקלים 2.5 קילו ולשניהם כרטיס מסך 5650HD לטושיבה יש אחריות טובה יותר (שנתיים+אחריות no matter what) ולHP מעבד יותר טוב i5 520M מי מבין שניים עדיף או שיש נייד אחר שמתאים יותר תודה רבה לעוזרים!!

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. שלום לכולם, הרכבתי את המחשב הזה לפי כל מיני המלצות שראיתי פה, אשמח שתגידו לי מה דעתכם עליו. המחשב מיועד לגיימינג של fifa, gta v וכנראה גם עוד משחקים חדשים על הדרישות הגבוהות ביותר. בנוסף אם יש משהו שלדעתכם ניתן אולי טיפה להוזיל ככה שהמחיר יהיה מתחת ל4000 ש"ח זה יהיה טוב. המפרט: מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i5-4590 3.3 GHz 3.7Ghz Turbo LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪940 קירור למעבד: בקניית מחשב חדש בלבד - Arctic Cooling Alpine 11 Rev. 2 כמות: 1 - מחיר: ₪42 לוח אם: Asus B85M-G for 1150 כמות: 1 - מחיר: ₪299 מארז: NZXT Phantom 410 White כמות: 1 - מחיר: ₪546 זיכרון: בקניית מחשב חדש בלבד - Hynix DDR3 8GB 1600 כ…

7. Started by asaf7501,

יש מחשבים ב 2000 ועד 10000 שקל.. חשבתי לקנות מחשב של ibm יש לי הצעות alltrade רציתי שתציעו לי על מחשב חזק נייד (לא חשוב המחיר) עם מעבד טוב וזכרונות טובים תודה, אסף

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by Guy Yagil,

שמתי עין לאחרונה על המחשב החדש של חברת דל (Dell xps 13 (9380 ושמתי לב שיש הבדל משמעותי בין המחיר שלו בחול לבין המחיר שלו בארץ . לדוגמה - ב ksp הגרסה הכי טובה (4k +מסך מגע) שווה 8090, כאשר באתר הרשמי של דל המכשיר עולה רק 5500 שקל . לצערי דל לא שולחים לארץ ורציתי לשמוע המלצות לחנות טובה או אתר כדי לרכוש ממנו את המחשב במחיר הוגן . תודה רבה לעוזרים

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. היי מישהו יודע אם ניתן להחליף לוח-אם של dell studio 1557 ב- לוח-אם של - dell studio 1558? כרגע יש לי לוח אם שנדפק לו הכרטיס מסך ATI 4570, וחשבתי לנצל את המצב ולהחליף ללוח אם של 1558 שיש עליו ATI 5470 שפותר את כל סוגיית ההתחממות הידועה של הכרטיס מסך. המפרט שלי הוא: dell Studio 1557 fhd 1920X1080 display i7-720qm 500GB 4GB DDR3 Ati mobility-4570 motherboard: CN-0tr557 ביררתי עם מעבדה http://www.doctor-laptop.co.il/ לגבי תיקון, מדובר בהחלפה של הצ'יפ ATI 4570 והעלות היא כ-600 ש"ח. מישהו יכול להמליץ על טכנאי\מעבדה שמתמחה בזה? תודה, מידד

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by htdaniel99,

סבא שלי מתקשה לקרוא את העיתון ואני רוצה לקנות לו מחשב נייד שיוכל לקרוא בו כתבות וכו מחשב נייד עד 2.5 K עם מסך גדול(17) ,שיאפשר בנוסף עבודה משרדית סטנדרטית וגלישה באינטרנט. תודה.

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. בוקר טוב, * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) * גודל המסך? לא משנה * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא משנה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) HDMI,USB 3.0 * בלוטות? 3.0V (?) * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250GB * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא משנה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא משנה זה טוב? http://www.laptopspec.net/tag/geforce-gtx-485m/ http://www.engadget.com/2011/01/26/maingear-throws-sandy-bridge-gtx-485m-into-ex-l-15-laptop/ http://www.affordablelaptops.com.au/c…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by lihayr,

שלום לכולם,קודם כל ישר כוח על הפורום שעוזר לאנשים שלא כ"כ מבינים במפרטים(כמוני) "למצוא את עצמם" בכל הנוגע לקניית מחשב שמתאים לצרכיהם האישיים. הקדמה קצרה: לפני קצת פחות מארבע שנים קניתי מחשב שהיה טוב עבורי כי לא הייתי גיימר מושבע. עכשיו שיחקתי בדמו של פיפא 12 על ההגדרות הכי נמוכות ורזולוציה יחסית נמוכה והמשחק קצת קרטע למרות זאת,הבנתי שהגיע הזמן לשדרג. המפרט: מעבד: intel dual core e2160 1.8 ghz לוח אם: Gygabite p35-ds3l זכרון: 2gb כ.מסך: ati radeon hd3850 256 mb מארז: raidmax sagitta צורב dvd lg hard disk 160 gb ספק: HEC 400 TRT 1. מה התקציב המקסימאלי? 1700 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 ש"ח 2. מה שימו…

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by vorlon_,

שלום אני מעוניין לקנות מחשב לאחי הקטן בתקציב של 4000 ש"ח ראיתי את המפרטים, אבל חסר שם מסך LCD שזאת אחת מהדרישות. מישהו יכול להמליץ על מפרט בתקציב הזה? תודה

• 24 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by uncommon,

זהו המפרט שהוצע לי בחנות מומלצת באתר: מעבד: Intel Core i5-4590 3.3 GHz 3.7Ghz Turbo LGA1150 Tray קרור מעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 זיכרונות: Hynix DDR3 8GB 1600 X 2 לוח אם: Asus B85M-G for 1150 מארז: Nanoxia Deep Silence 4 White ספק כח: FSP Hyper 600W Active PFC 85+ כרטיס מסך: MSI Radeon R9 280X GAMING 3GB GDDR5 כונן קשיח : Seagate Barracuda 7200.14 2TB SATA3 כונן אופטי: LG DVDRW X24 SATA ההתלבטויות שלי: ■ המארז היפה והקומפקטי (בכ"ז גיימינג...) מגביל אותי בבחירת לוח האם, הייתי מעדיף ASUS Z97-P ■ כרטיס המסך R9 280X נראה לי פשרה טובה בין ה-gtx970 ל-gtx660 המומלצים כאן, ויאפשר רזולוציה גבוהה. הרגיעו אותי בחנות שסידרת msi היא שקטה (להלן ביקורת), מצד שני הבח…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by prager,

יש לי 6GB RAM. כרגע, אין כמעט תוכנות פתוחות. ה-Task Manager מראה על שימוש ב-2.7GB RAM - 46%. מיינתי את הלשונית של ה-Memory ע"פ סדר יורד ורואים כי בסכימה לא עוברים את ה-350-400MB. איך לעזאזל הגענו ל-2.7GB? (בשתי התמונות הבאות, השוני באחוזים של תפוסת ה-Memory נובע מפתיחה של הצייר אם אני לא טועה... לא קריטי) הנחתי שיש חלק בזיכרון שמוקצה לחומרה/תוכנה אשר לא נגיש למשתמש. אבל זאת רק השערה. חשוב לציין, ראיתי תופעה זהה בכל מחשב שעיינתי ב-TS שלו. דגם: Asus ZenBook UX32VD Core i7-3517U מערכת הפעלה: Windows 8.1 64 bit

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  16. Started by shirleyhp,

שלום רב, אני מחפשת מחשב לשימוש משרדי רגיל, האמור להחליף גם מחשב שולחני. הדרישה העיקרית היא המשקל- חשוב שלא יהיה מעל 1.5 ק"ג ועדיף פחות. תודה שירלי מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפייה בסרטים * גודל המסך? 13.3 או בגודל קרוב האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא חשוב * רזולוציית המסך? אין דרישה מיוחדת * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? 1.5 ופחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) כמה שיותר, יותר טוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) * Bluetooth? לא חשוב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSat…

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by bbbbarus,

מחפש מפרט מחשב מבוסס אינטל I7 לא מתכנן לעשות OC 5000-5500 מחיר . תוכנות שאני עובד איתם הם Maya zbrush Photoshop חשוב לי גם הזיכרון ומארז טוב ושקט . אין צורך בציוד הקפי . תודה.

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by mrish,

המקרה שהיה כך היה: השארתי את המחשב עובד על בטריה עש שנגמרה ממש (המחשב ממש נכבה). מאז , הבטריה נטענת רק עד 20% בערך חצי שעה. למרות שאני רואה במוניטור שהיא לא טעונה עד הסוף , הבטריה לא נטענת ל 100%. לפני המקרה הזה אגב לא הייתה בעיה. הייתי עובד על בטריה (לא עד הסוף) מטעין בשעת הצורך וזה היה נטען עד הסוף. המחשב , אם זה משנה , DELL Inspiron 1525

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. היי, אשמח להמלצות למחשב נייד, הדרישות: * מטרות המחשב - מטלב, פוטושופ, אקליפס * גודל המסך- 14" * האם חשוב מסך מבריק או מאט ?? * רזולוציית המסך - מספיק גבוה שאוכל לראות הרבה שורות קוד * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט- עדיף שיכלול numpad * משקל רצוי - קל ככל האפשר!! 1.5kg~ * האם נדרש זמן סוללה ארוך - עדיף * האם יש צורך ביציאות מיוחדות - ethernet, usb sleep and charge, חיבור למסך חיצוני (בלי צורך ב dongleים למניהם) *Bluetooth - ?? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD * מעבד I7 * RAM: רוצה 16GB * כונן אופטי - לא חייב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית - לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית - לא * האם בתקציב צריך להיכנס ריש…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by Black_Citadel,

מNEWEGG... יש לי דוד שבא לארץ משם... AMD Athlon 64 2800+ Newcastle IntegratedSocket 754 Processor EPoX EP-8KDA3I Socket 754 NVIDIA nForce3 250 SAPPHIRE RADEON 9600XT 128M Radeon 9600XT 128MB DDR BUFFALO 512MB 184-Pin DDR SDRAM DDR 400 (PC 3200) x2 (1024 total) SAMSUNG SpinPoint P Series SP0812C 80GB 7200 RPM Serial ATA150 Hard Drive Fuji PLUS FP-768 2-Tone 17" 12ms LCD Monitor LG Beige IDE CD Burner Model GCE-8527BB LITE-ON Beige IDE DVD-ROM Drive Model SOHD-16P9S NEC Beige 1.44MB 3.5" Floppy Drive עצות לייעול ושיפור יתקבלו בברכה... רק לא לחרוג מהתקציב הזה (3000 שקל זה יוצא)

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by AOF,

שלום לכולם רציתי להתייעץ עם המומחים פה על רכישת לפטופ באיזור ה5K. 1 מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עשרות שקלים בודדים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב נייד ללימודים, עבודה עם תוכנות הקלטה,קיובייס,פוטושופ וגם תכנות. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?5 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במערכת הפעלה. 9. מתי מתוכננת קניית המחשב?בימים הקרובים. 12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: …

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by NoviceIL,

אהלן, המסך של הלפטופ של Lenovo Thinkpad r500 התקלקל אתמול בדרך לצבא(לא נזהרתי עליו וחטף מכה). מה שקורה כשאני מדליק אותו הוא שיש צבעים ופסים, עיוותים כאלה ואחרים, חלקים מהצךמסך נראים כפול. מצאתי טכנאי בשם גאמפ מערכות(אשמי לחווד עליו) שאמר שכנראה הביוס של המסך נדפק. בקשותיי הן: א. אשמח להסבר מפורט יותר כמה שאתם מבינים על הבעיה. ב. המלצה לחנות טובה, אמינה וזולה שתוכל לתקן(אני חייל) ג. האם מישהו שמע על החנות גאמפ מערכות ויודע אם הם טובים, ברשת אין חוודים עליהם. ד. כמה תיקון אמור לעלות? תמונות: http://img849.imageshack.us/img849/8076/yujj.jpg http://imageshack.us/photo/photo/515/c0sj.jpg/ http://img515.imageshack.us/img515/1739/c0sj.jpg תודה רבה!

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תיכנות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים בסגנון witcher 3 וכל משחקי ה fps החדשים‬‏ -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל מסך רצוי 24 ברזולוציה גבוהה -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות! 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by Aviko,

בIDF הם הציגו שם UMPC. כתום כזה... רציתי לדעת: 1. האם הוא יצא בארץ מתי מתי? 2. כמה יעלה? 3. קצת מידע ובנצ'ים עליו... תודה לעוזרים, Aviko

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. שלום , אשמח למפרט טוב למחשב נייח המיועד בעיקר לגלישה באינטרנט וצפייה בסרטים וקצת גרפיקה קיים מאוורר ממחשב קודם frizer 7pro rev.2 כך שחשוב שהמפרט החדש יהיה מותאם אליו אין צורך בציוד הקפי מלבד המחשב עצמו . תודה , יעל

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.