עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by yonni,

היי אני מעוניין במפרט למחשב שישמש בעיקר לשימושים הנ"ל. חשוב שבלוח אם יהיו פיצ'רים רבים ככל האפשר, חשוב במיוחד FIREWIRE 1394. כמו כן כרטיס מסך כמו GF MX440 יכול בהחלט להספיק, רצוי ONBOARD אם זה מוזיל את המחיר, רצוי שיהיה VIDEO OUT. מסך 17 שטוח לא רע, חשבתי אולי על ה - VIEWSONIC E70F. כמו כן חובה אביזרים נלווים: מקלדת +עכבר, מארז ורמקולים לא יקרים שיעשו את העבודה. להלן מפרט שהרכבתי מהידע הלא כ"כ מעודכן שיש לי, תנו דעתכם: CPU : AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU [ ¤ 583.81 ] 1 Motherboards for AMD : ABIT NF7-SL v2.0 nForce2 Motherboard (Dual DDR400, AGPx8, S-ATA, 1394, 5.1 Sound, USB 2.0) [ ¤ 594.94 ] 1 Memory : DDR-RAM 256MB 3200 Samsung Origina…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. 1.חבר'ה אני ממש צריך עזרה.. אין לי שווווום מוסג בבניית מחשב עכשיו יש לי תקציב ממש גדול (20 אלף ש"ח+) אני צריך שתעזרו לי לבנות מחשב מפציץ.. אלה המטרות שלי: עריכת אודיו, עריכת וידאו ומשחקים התקציב גדול אז אל תתפשרו בשום דבר המפרט צריך להיות בלי כרטיס קול ובלי מסך אל תרחמו עליי עם הכסף =) זאת הבעיה של אבא שהוא הסכים לא שלכם 2.דרך אגב יש כבר nForce 4? אם כן אשמח אם תכניסו לי למפרט את הכרטיס הטוב ביותר + 2 כרטיסי 6800Ultra ... 3.מה דעתכם על המסך הזה: Mitsubishi Diamond Pro 22 2070SB ויש לי בקשה.. אני רציני מאוד בקשר לזה ויש כאלה שיגידו שאני סתם רושם ואני רציני אני באמת רוצה את המחשב הטוב ביותר כי אם אני יכול להרשות לעצמי אז למה לא?? אל תתפרשו במחיר - אם זה טוב א…

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by AleXVaB,

מישהו יכול לכתוב לי בבקשה מפרט המבוסס על AMD 2000XP 1)אני צריך לוח אם 2)זיכרון 3)מארז אם תוכלו לכתוב גם כמה בערך עולים החלקים זה יעזור לי מאוד . המחשב הוא בעיקר למשחקים כמו UT2003 אינטרנט ותוכנות גרפיקה כגון PHOTO SHOP . תודה מראש

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  4. רציתי לדעת מה אתם חושבים על המפרט הזה? amd xp 2400 0.13 Radeon9500 128mb Pro (Hercules Prophet 512mb Geil 333mhz Asus A7N8X NVIDIA nForce 2 Motherboard (AGPx8, 5.1 Sound, LAN, USB 2.0) [AMD/DDR] כמה דברים חשובים : אני לא מתכוון לעשות אוברקלוק.. לא מבין בזה , לא לוקח סיכונים. בקשר לכרטיס מסך , קראתי באתר של תום , שהרדאון של החברה הזאת הוא הטוב ביותר (גם קצת יקר יותר) זכרונות , ירידה חדה במחירים... 512 במחיר שעד היום היתה קונה 256. והלוח אם , קראתי גם כן , באתר של תום שהלוח הזה ממש אבל ממש יותר טוב מכל לוח אחר שהיה שם.. וגם שאסוס יש להם את הלוחות הטובים ביותר. ככה בחרתי את החלקים. מחירים : מעבד - 989 שקל. כרטיס מסך - 1414 שקל. זכרונות - 504 שקל. לוח אם - 827 שקל. מחיר…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. CPU : AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU [ ¤ 699.42 ] 1 Motherboards for AMD : Epox 8RDA+ NVIDIA nForce2 Motherboard (DDR400, AGP8X, 5.1 Dolby Sound, ATA133, 1394, LAN, USB 2.0) [ ¤ 659.85 ] 1 Memory : DDR-RAM 512MB 2700 Winbond Memory [ ¤ 396.88 ] 1 Hard Discs : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 608.95 ] 1 Video Cards : Hercules 3D Prophet 9700 pro 128MB Retail Video Card [ ¤ 2298.04 ] 1 Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ ¤ 53.15 ] 1 CD-ROM / DVD-ROM : DVD-ROM BenQ 16/48 Retail [ ¤ 268.45 ] 1 Monitors : 17" CTX PR705F Flat Trinitron Monitor [ ¤ 1102.9 ] 1 Mouse : Logitech MX500 High Performance PS2 | U…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by חלאדין,

אהלן. אני כרגע עם dell inspirion. מעבד i7 5600u, 8 גי'גה ראם, דיסק קשיח 1TB רגיל (לא SSD), מסך מגע 15.6 HD. מלבד הביצועים שלו שהם בסדר מבחינתי (צריך מחשב שיוכל להחזיק קצת עבודת מאטלב של קורסי מעבדה) - אני מאוכזב מהמחשב. לא שימושי ולא נוח לעבודה, איכות חומרים על הפנים, טראקפאד צולע, מסך מבריק שמונע ממני לעבוד במקומות עם אור מאחוריי, ובכלל מסך מעיק שלא מאפשר קריאה של טקסטים ארוכים. אם כך, אלה הדרישות: 1.איכות חומרם ואיכות בנייה גבוהות. 2.רצוי משקל נמוך (פחות מ-2 קילו אני מניח..) 3. מסך מאט שמאפשר עבודה בחוץ/תחת תאורה מלאכותית, ושבאופן כללי נוח לעבוד איתו ולקרוא דרכו טקסטים של 20-30 עמודים. 4.טראקפד איכותי, כזה שלא מחייב התניידות עם עכבר. …

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by motit,

אני מחפש נוטבוק בגודל -12 אינץ לצרכי אופיס, אינטרנט, סרטים - אולי בחיבור למסך אחר, האם הלנובו s12 יכול לענות על צרכי? האם קיים מחשב דומה (12 אינץ קל משקל) ב-500 דולר המוצלח יותר ממנו? תודה לכל העוזרים

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. שלום חבר'ה. המחשב הוא עבור אחותי, אקדים ואומר שהיא מתגוררת בחו"ל אז נושא האחריות חשוב פה יותר. המחשב הוא לשימוש ביתי - בעיקר אינטרנט, צפיה בסרטים, שימוש במצלמה המובנית ושאר יישומים פשוטים. מאידך בתקציב זה אפשר לקנות מחשב די חזק בנקודות מסויימות ולכן אציין מה חשוב: מסך - 15.4 הכרחי גודל זה. נדרש מסך בעל רזולוציה ואיכות טובה לצפיה בסרטים. משקל - מכיוון שהמחשב בעיקר יהיה בשימוש ביתי אינו משמעותי. סוללה - אינו משמעותי ראה סעיף קודם. כרטיס מסך - לא נדרש כרטיס חזק, מספיק כרטיס מובנה. HD - נדרש נפח גדול, רצוי ביותר 320GB. זיכרון - אם כבר בתקציב זה עדיף לדעתי 4GB אך ייתכן שליישומים הפשוטים אפשר להתפשר. מערכת הפעלה - חשוב לכלול מערכת הפעלה, אבקש ממכם דעה לגבי שדרוג לWINDOWS 7 עם ה…

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. המפרט מורכב עפ"י בקשתו של הבחור. תקציב של 2500 ש"ח, ללא ציוד היקפי, כולל VISTA מקורי. שימושים בעיקר לאינטרנט וסרטים. כמובן שבתקציב הנ"ל אין מקום לשים ספק כח ומארז איכותיים יותר ולא גנריים, אף על פי שהבן אדם גם לא מבין מה ההבדל בינהם אז בכלל אין טעם אפילו לנסות. מה דעתכם? הצעות? הערות? הארות? תודה רבה ושבת שלום...

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Windows Vista Ultimate ומחשב נייד של DELL, כאשר מכניסים התקן כלשהו ב USB, כגון Disk On Key, דיסק קשיח נייד חיצוני וכו', הוא עובד מצויין. אך כאשר רוצים לנתק אותו, בוחרים להפסיק את ההתקן, מקבלים את האישור שכעת בטוח לנתק את ההתקן, אבל ההתקן עדיין פועל ! ממש מרגישים (ושומעים) שהדיסק הקשיח (למשל) עדיין פועל. (עד אשר מכבים את המחשב) מישהו יודע מה הפתרון ?

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. אחרי מיליארד דיונים בפורום ושיוחת מעמיקות עם כל בן אדם שאני מכיר שיודע מה זה מחשב, הגעתי למפרט (שאני מקווה שיהיה טוב...) למחשב החדש שלי. יעודים: עריכת וידאו Premiere, after effects. (בנוסף לאחסון תמונות, מוזיקה וקבצי word, exel וכו' שיתפרסו על 100 גיגה מקסימום). העריכה היא לא בתור פרנסה! אני לומד קולנוע ואני צריך לערוך כל שבועיים/ חודש תרגיל קצר. תקציב: התקציב שלי עומד על 3000 ¤ (מעבד, לוח- אם, כרטיס מסך, זיכרונות, כוננים קשיחים פנימיים, צורב, מארז וספק) חנות: לגבי החנות יש לי התלבטות: ב- ksp מאוד זול, וגם הבנתי משיטוט בפורום שהם סבבה, לעומת אייבורי למשל. מה דעתכם עליהם? מומלץ לקנות שם? אני גר באיזור גבעתיים ר"ג, אז אם יש חנות אחרת מומלצת באיזור, אני אשמח להצעות. (המחיר…

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. שלום לכל המומחים !!! זה מפרט שבניתי בKSP שייתחבר למסך 42" FULLHD של שארפ לטובת סרטי HD + אודיו HD וניגון סרטי BLUE RAY (קיים נגן חיצוני אצלי) המארז לא כל כך חשוב כי הוא יהיה מוסתר בתוך ארון כך שאף אחד לא יראה אותו... לכן לקחתי כזה פשוט. לא מתוכנן OC ומבחינת משחקים, לא ישחקו בו משחקים כבדים למרות שיש במפרט כרטיס חזק יחסית. מה אתם אומרים יש מקום לשינוי? לבחור חנות אחרת? ספק אחר? מה שאתם חושבים... הרושם שלי הוא שKSP היא החנות הכי זולה... אם אני לא טועה... בכל אופן אשמח לקבל את דעתכם בנושא ! תודה מראש לכל העונים !!! המפרט: מעבדי אינטל Core 2 Duo E7300, 1066Mhz, s775, 3MB לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE EP43-DS3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P43, DDRII 1066, PCI-E זכרונות DDR II 80…

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by Idanp,

אני צריך את הטוב ביותר שתוכלו להרכיב בתקציב הזה תודה מראש.

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by nivosh,

שלום לחברי הפורום. אשמח אם מישהו שמבין ייתן לי הצעה למפרט למחשב כולל שני מסכי ל-סי-די 19', 2 GB זיכרון, הארד-דיסק 160 פנימי ו-160 חיצוני בלי כרטיס קול חיצוני (על הלוח זה מספיק), עם כרטיס מסך בסיסי (זה מיועד למוזיקה ולא למשחקים). מבחינת מעבד, AMD או INTEL, זה לא ממש חשוב לי. נראה לי שכדאי ללכת על 64 BIT אבל אם אתם חושבים אחרת אז תגידו. חשוב לי שלוח האם יהיה אמין ושיתמוך בשדרוגים עתידיים. מבחינת המסכים, מסכים בסיסיים אבל של חברה טובה. אני רוצה ללכת עם המפרט לחנות אז בבקשה שזה יהיה מפורט מבחינת הדגמים המומלצים. תודה רבה רבה ניב

• 25 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. שלום. השימוש העיקרי של המחשב יהיה עבודה משרדים (מסמכים וורד אקסל וכל זה) אני אני מעוניין שתיהיה גם אפשרות לשחק בו משחקים דיי ישנים סתם אני אתן דוגמא heros 3 warcraft 3 ומשחקים מסוג זה. וגם אני ארצה לראות בו סרטים אני אשמח לקבל ממכם המלצות [=

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by Zvika Mendeleev,

מחפש מפרט למחשב ב-2.5-3.0K גיימינג לילד, משחק משחקים כגון פורנייט ו OVER WATCH אשמח להמלצות איך המפרט הזה ? האם הכונן SSD נחוץ? בלוח אם הזה יש כרטיס קול וכרטיס רשת אלחוטי? 2830 ש"ח עם הSSD 2570 ש"ח בלי 50028 Processor AMD AMD Ryzen 3 2200G 3.5Ghz Radeon Vega 8 AM4 - Box 1 29795 CPU Cooler Arctic Freezer A11 CPU Cooler 1 54458 Motherboards for AMD Gigabyte B450 AORUS M AM4, AMD B450, DDR4, 2xPCI-E, DVI, HDMI 1 51533 Memory Corsair Vengeance …

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. שלום לכולם, שבוע טוב. אחי הקטן עשה הרגע בר מצווה, קיבל ערמות של צ'קים, ורוצה לעצמו מחשב חדש. מעבד - הוא לא עושה OC, אז אני מניח שכאן הבחירה היא AMD. לשיקולכם אם AMD או אינטל אם התקציב מאפשר. גוף קירור - אין הפתעות - AC FREEZER 7\64 PRO. לוח אם - לאוברקלוק קיצוני לוקחים ASUS, אבל מכיוון שלא יהיה פה אוברקלוק אני מניח שלוח של GB יהיה סבבה. זיכרונות - ההפרש במשחקים בין 2 ו-4 ג'יגה של זיכרון לא דרסטי, אז אני מניח ש-2 ג'יגה יספיקו. כרטיס מסך - אני מניח שהמינימום הוא 8800GT, כשהשמיים (9800GTX) הם הגבול. קשיח - 320\500 ג'יגה יהיה מעולה, כשקשיחים של סמסונג עדיפים עלי בגלל האמינות והשקט, אבל גם כוננים של WD וסיגייט (כשהראשונה עדיפה) יתקבלו. צורב DVD - כאן אין הפתעות, ASUS DRW-2014…

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Phenom Quad-Core 9550 (Socket AM2+) לוחות אם למעבדי ‏AMD ASUS M3A78-EMH HDMI AM2+, 780G, DDR2 1066, VGA זכרונות DDR II 800Mhz - Life Time Warranty 2x2GB OCZ Vista Upgrade Copper Mirrored XTC Heatspreader כרטיסי מסך GIGABYTE HD 4850 512MB Zalman Fansink GDDR3 DX10.1 HDTV 2xDVI PCI-E 2.0 מארזים HEC Hec Compucase CI-6A21 Black and Silver (No PSU) ספקי כוח Hec 500TD-TF 500W 2x8cm fan 24pin מחיר 3064 (לא צריך ציוד הקפי,מסך ודיסק קשיח.)

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by BigDragoon,

יש כמה דרישות וכמה שאלות דרישות: 1. יציאת HDMI 2. הרצה מלאה וחלקה של 1080P 3. מחשב שקט מאוד (לסלון). 4. מארז נחמד ולא גדול. 5. 4GB זיכרון, לא פחות. 6. כרטיס רשת אלחוטי בתקן החדש (N). 7. יציאה דיגיטלית לכרטיס קול. 8. כרטיס לכניסת וידאו (להקלטה) הכולל שלט. 9. תמיכה מלאה של כל החומרה בלינוקס. שאלות: 1. אני יכול להשיג מעבדים של אינטל ב 50% הנחה בערך. האם עדיף לי לרכוש בכל זאת AMD? 2. האם יש לוחות אם של אינטל שתומכים בקידוד סרטים בחומרה? (פענוח H.264) 3. חשבתי לוותר על כרטיס מסך חיצוני, האם כרטיסי המסך בלוחות אם מספיק חזקים לניגון של סרטי HD באיכות 1080P? תודה מראש לעוזרים.

• 26 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by ilanb0,

אחרי שקראתיי באתר כמה ימים וקיבלתי המלצות למחשב מבוסס אינטל, עשיתי פנייה וגיבשתי לי את הצרכים שלי ואודה לקבלת עזרה למפרט. החלקים שמועדפים עליי מובאים להלן ואני צריך עזרה בהשלמת הפאזל: מארז - סונאטה 2. מעבד - נוטה לקחת athalon 64x2 4800 2.5ghz dual core. האם למעבד הזה מוצמד בד"כ קירור איכותי? בנושא זה הומלץ לי על ZALMAN. דעתכם? לוח אם - אין לי צורך בתמיכה בשני כרטיסים אלא רק תמיכה במהירות עתידית גבוהה יותר מהמעבד לצורך שדרוגמ עתידי. כרטיס מסך - אין צורך בתמיכה ב - DX10. ויסטה לא ייכנס אליי הביתה בשלב זה. בעיקרון, מעדיף כרטיס המבוסס על שבב של ATI. התקציב לכרטיס: 600-1000 ש"ח. דיסק קשיח - 160 גיגה יספיק (אלא אם כן אתם "מתנגדים" בתוקף.. ) מהירות 7200, , 16 מגה באפר, SATA2. זכ…

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. שלום רב, מחר אני מקבל מחשב נייד חדש (ASUS UX31A) וחשוב לי שהסוללה תחזיק לכמה שיותר זמן (גם מבחינת אורך חיים וגם מבחינת זמן עד שהיא נגמרת) איך להתחיל את השימוש בסוללה? האם יש צורך לבצע פריקה מלאה וטעינה מלאה בהתחלה או פשוט להשתמש כרגיל? אם אני נמצא במקום עם חיבור לחשמל כגון בבית או באוניברסיטה, לעבוד על הסוללה עד שהיא נגמרת או פשוט לחבר לחשמל ולהשתמש? יש לי בבית שני מחשבים ניידים שמחוברים תמידית לחשמל ושמתי לב שאם מנסים לעבוד על הסוללה היא נגמרת ממש מהר.. שעתיים וחצי בערך. אודה לעזרה

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. בואו נראה ... AMD Athlon II 640 quad core 3.0 ghz לוח אם gigabyte GA-880GA-UD3H עם כרטיס מסך משולב, sata 3, USB 3.0, וכל הקשקושים הרגילים בלוחות ה"מתקדמים" רק בלי להגזים. 16 גיגה זיכרון של G.skill במהירות 1333 מגהרץ - 4 יחידות של 4 גיגה כרטיס מסך של MSI נראה לי, גרסת OC, הכרטיס עצמו הוא 8800GT מעולם לא עבר האצה מעבר להגדרת היצרן, 2 יציאות DVI ויציאת SVIDEO אנאלוגית. 2 דיסקים של 500 גיגה של WD בני כמה שנים, מדגמי AAKS , ללא בעיות. מהירות 7200, 16 מגה קאש. צורב של ASUS, עובד מעולה, עם קושחה מותאמת לצריבת דיסקים לXBOXים למיניהם. audigy platinium עם פאנל קדמי עם יציאות מוגברות וחיבורי מידי/שמידי/firewire וכל הקשקשת - אין את השלט, אבד כשעברתי דירה. ספק TT 460W בן מיליון שעבר ש…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by Simtrax,

שלום, אני מעוניין לשדרג את המחשב שלי . מה התקציב המקסימאלי? 1750 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך 250 ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש עיקרי, משחקי רשת(League of legends) אחר כך חיבור לטלווזיה LED שתרכש בהמשך וצפייה בתוכן HD . אחרי זה המשחקים הרגילים מקסימום גריפקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. שתיהיה אופציה לכל המשחקים החדשים שיוצאים גריפקה מקסימלית -מהי הרזולוציה הטבעית (…

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by gadykay,

אז ככה מדובר במפרט לחבר שרוצה להריץ את כל המשחקים החדשים בכיף על מסך 21"HD(אפשר לשים כ.מסך קצת מעבר לנדרש) עם אופק שדרוג ברכיבים ו-OC. דרישה מיוחדת למפרט היא יכולת הרצת VM רבים במקביל.(כך שאני מניח שנדרשים לפחות 8GB ראם) מארז מאוורר. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל כל עוד היחס תמורה/תועלת סביר. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג ועבודה בסביבת VM ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. החדשים והכבדים ביותר -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם …

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. http://hwzone.co.il/specslist/view/91/ שאלתי בכמה מקומות ואמרו לי שהמפרט מאוד מומלץ, אני מחליף את ה-80GB בדיסק הקשיח ל-160GB של-Western Digital. אני צריך דעות על המפרט, של איזה משווק כדי לקחת את הכרטיס מסך? מה הכי זול ומשתלם? [Powercolor, Gigabite..וכל אלה..] ולאיזה חנות כדי להביא את המפרט? אני גר לא רחוק מחיפה, כך שנוח לי ל-KSP, אבל שמעתי כמה ביקורות רעות עליהם, אני בטוח שתוכלו לעזור לי :] תודה, רועי.

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים