עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. תקציב: • התקציב לרכישת המחשב(יש לציין מזומן/אשראי/אחר): 8000 שח • חריגה מקסימלית מהתקציב: 1000 שח • האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? שימושים: • מהם השימושים במחשב? (לסמן באדום).עבודה משרדית | גיימינג כבד, תכנות, עריכת תמונות ווידאו. • במידה שבחרת בגיימינג, ציין שמות של משחקים בהם תשחק: ,Rainbow 6 Siege, GTA, Evolve, Watch Dogs, Call of Duty, Splinter Cell • במידה שבחרת בעריכה כלשהי, ציין שמות של תכנות בהן אתה תשתמש: • האם יש צורך במערכת הפעלה חוקית כחלק מן התקציב? (כן / לא): לא שים לב כי מערכת הפעלה חוקית עולה בין 350~500 ₪ דרישות מיוחדות: • האם יש העדפה לגודל\צורה של המארז? (קטן | בינוני | גדול | שוכב (מאוזן) | אין חשיבות) (גודל המארז חשוב גם לזרימת …

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by sagi berholz,

אהלן חברה. יש לי אפס ידע בתחום ואני מחפש לפטופ ללימודים. תקציב 3000שח אבל גמיש. דרישות: מסך 13.3 משקל: עד 1.5קילו. זיכרון 500GB. לגבי מעבד אני לא רוצה לרדת מi5. מיועד בעיקר לעריכת מסמכים ושימוש יום יומי. לא לגיימינג. אבל מצד שני חשוב שיהיה מחשב חזק ואמין. המליצו לי על asus zenbook ux330ca וdell xps13 פתוח להצעות ולשמוע עוד טיפים בנושא. תודה רבה

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. אני מתכנן לקנות את המחשב הבא: http://m.zap.co.il/jacket.aspx?siteid=3713&siteurl=http%3a%2f%2fwww.orpc.co.il%2fitems%2f506538&modelid=895931&prodId=1638542623&platform=2 זהו אסוס X555LD-XX958D. אתם יכולים להעיף מבט ולהגיד לי אם זה משתלם או שאפשר לקנות משהו דומה בזול יותר? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by dempsey23,

כאמור בכותרת - אחריי 5 שנים עם המחשב הגיע הזמן לעבור הלאה. למרות סקר השוק ו'הורדת החלודה' , לא תזיק לי חוות דעת נוספת - ולאור המלצות על הפורום החלטתי לפנות אליכם. בתודה! 1. מה התקציב המקסימאלי?7000-7200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? up to 7200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? heavy gaming א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: it is -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.- fallout /MAD MAX HITMANמהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל …

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. אהלן חבר'ה מה התקציב המקסימאלי? 6,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כמובן שלא לנצל אם אין צורך. התקציב המקסימלי הינו תקרה של worst case. אני כבר הרבה זמן לא בתחום אז אני לא יודע האם התקציב מוגזם. אנא תתקנו אותי. זה יתקבל בברכה. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים על הגדרות גרפיות גבוהות. המסך שבו אני משתמש הינו מסך "23 1080p . א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. …

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. קיצרתי כי היה לי בעיית הקלדה: אני מחפש מחשב לכתיבה (השאיפה הרבה) ללימוד, לניידות, ולשימוש כמחברת. האם מקלדת thinkpad באמת משמעותית טובה יותר לעומת מחשבים אחרים? ומה לגבי עמידות ביחס למשקל? אשמח להמלצות שמשתוות. האם האפשרויות ב thinkpad yoga שוות את החסרונות שלו? מעדיף בעלי ניסיון. האם אפשר להשתמש בפתיחה של ה180 מעלות (לא 360) לכתיבה (כמחברת שטוחה) וכטבלט? מעדיף בעלי ניסיון. אשמח להמלצות לניידים שממלים את הצרכים שלי. תודה רבה. אני אשמח לכל תגובה, אני ללא ניסיון כלל עם מחשבים ניידים, אז תרחיבו את דעתי... יש לי בעיה באינטרנט, אני אשתדל להתחבר לעיתים קרובות.

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך מעולה, אם לא לא נורא ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות כבד, גיימינג בינוני א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא מכיר מספיק משחקים האמת.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יש לי מסך DELL U2312HM -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לד…

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. היי , אני צריכה לקנות מחשב נייד שיהיה מספיק חזק לעבוד עם סוליד ווקרס פוטושופ keyshot אפטר אפקט וכו.. מבחינת תקציב משהו בסביבות 6000-7000, מחשב pc. עד כה היו לי ניידים של טושיבה ואני דיי מרוצה, אבל ייתכן וישנן חברות שיהיו יותר טובות ופשוט אני לא מכירה ... הסתכלתי על מחשבים שיש להם מעבד של I7, הבנתי שזה טוב.. אבל בכל הקשור לסוג של כרטיס מסך זיכרון וכו אין לי הרבה מושג אז אשמח לקבל איזשהן המלצות למחשבים או טיפים איך לבחור.. תודה רבה

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by pninitt,

שלום אני מחפשת מחשב נייח אז הנה התשובות לפי השאלון. ציטוט 1. מה התקציב המקסימאלי? 2200 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רצוי מאוד שלא עדיף להוציא חלקים לשדרוג עתידי למשל זיכרון ולא להתפשר. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו עריכת סאונד צפייה בסרטים ושימושים כלליים. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא יש לי 8. האם ישנה העדפה לרכוש …

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by gotex,

אממ אני צריך מחשב רק מחשב בלי ציוד הקפי אני כמעט ולא משחק מקסימום nba live need for speed וgta אז אני לא צריך כרטיס מסך חייתי אבל עדיין משהו שגם עוד שלוש שנים יוכל להריץ משחקים אני רוצה שיתמוך בויסטה אבל כמו שצריך אני עובד במחשב אם פוטושופ ועושה עריכת וידאו (ביתית) עכשיו שמתי תקציב דיי לא ידוע ביגלל שאני לא מכיר תשוק כל כך ואני לא יודע כמה כסף פחות או יותר אמור לעלות לי מחשב טוב בקיצור מקווה שהכל ברור אם לא תשאלו ותודה לעוזרים

• 20 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. אהלן חברים, אני חדש פה אז ברוכים כל הנמצאים ובידי שאלה. אני מעוניין לרכוש מחשב למשחקים כבדים + OC ברמה קיצונית (בעתיד) . +HTPC + 2 מסכים ב- HD LG 22" ו- HDTV של פיליפס עלולים לעבוד במקביל בכמה מקרים. אין צורך במסך/מקלדת/עכבר/רמקולים (LG 22" , LOGITECH DINOVO, LASER MX 1K , אלה אני מעביר מעמערכת הקיימת) חשיבות גבוהה לשקט ומוכן לשלם על כך. עצות של "חכה עוד X זמן שיצא דבר כזה וכזה" הן גם עזרה

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. היי, אני רוצה לבנות מחשב חדש למטרות האלה: 1.משחקי MMORPG - משחקים המוניים בסרברים הכי מפוצצים במשחק (כמו Silkroad Online בסרבר Xian) וגם HL2 - דורש כרטיס גרפי טוב ומעבד לא פחות. 2.אופיס,שירים וכל מה שמשתמש ממוצע עושה... 3.פוטושופ,לפעמים גם 3ds max,maya,xsi... (לרוב,אני משתמש בפוטושופ אבל לפעמים לעיתים נדירות באחת מתוכנות התלת מימד האלו) 4.אני רוצה גרפיקה מלאה במשחקים - כלומר אני רוצה לשים את המצב הגרפי על בין המצבים הגבוההים יותר. 5.שהמחשב יהיה מהיר ומוכן לVista,וזמני הקימפול שלו עם C++ לא יהיו ארוכות (בתוכנית ממוצעת) 6.מחשב טוב שיהיה בסדר גם עוד שנה שנתיים,ולא יהיה מחשב חלש חלקים שיש לי: 1.מסך 2.מקלדת+עכבר 3.רמקולים 4.כרטיס קול 5.צורב DVD של LG עכשיו הנה דברים שכבר החלט…

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by maor-a-,

השאלה שלי היא כזאת אני מתלבט בין קניית מחשב נייח לנייד בגדול שתי המחשבים יהיו ביתיים לשימוש יומיומי אינטרנט/משחקים וכו'.. (LCD 17) (מפרט למחשב נייד ונייח) מה שאני רוצה לשאול אותםכם מה ההבדל בין מחשב נייח לנייד מבחינת ביצועים, מה כדאי? והאם משתלם לקנות מחשב נייד לשימוש בייתי! תדוה רבה למי שיעזור!

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by goldgold,

מארז- Eureka מעבד- Intel® Core2 Duo Processor E6700 זיכרון- Corsair XMS3 - Xtreme Performance DDR3 Memory 2GB לוח אם- GigaByte GA-P35T-DQ6 ספק כוח- Enermax Liberty 500W כונן אופטי- SATA DVD±R/RW x 18 מערכת הפעלה: Microsoft Windows VISTA Premium מקלדת+עכבר- Logitech® Cordless Desktop S510 רמקולים- Logitech® X-540 5.1 אנטי ווירוס-NOD32 כרטיס מסך- GIGABYTE 8800GTS 320MB כוננים קשיחים: Raptor® X WD1500AH 150GB Crystal clear lens WD Caviar® SE16 WD3200AAKS 320GB מערכת קירור מים- BigWater 735 מסך- Samsung SyncMaster 931C בגודל 19 אינץ חיפשתי בין חברות השוותי מחירים וזה יוצא כממוצע 15K אבל אני מסוגל להוריד ל13K בגלל תשלום במזומן. עכשיו אני רוצה לדעת כאילו אני יודע שזה מח…

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. תודה רבה.

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. בס"ד שלום! אני מחפש מחשב עבור החותן שלי. הוא מסתובב בין לקוחות ורוצה לשמור פרטים על כל לקוח. בעיקר שימושי אופיס ואינטרנט. מסך 15' מט. אחריות ארוכה. מעוניין להוציא עד 3000 ש"ח כולל הכל (מחשב, windows, office). אם אפשר בפחות - עדיף ורצוי! נראה לי שעדיף מקלדת מלאה. אשמח לשמוע הצעות. תודה מראש.

17. טוב אחרי כמה דיונים וחיפושים הגעתי למסקנה שהכי פשוט לבקש לבנות מפרט מחדש. התקציב הוא 2500 מקסימום עם שאיפה לכיוון 100-200 שח פחות. השימוש העיקרי יהיה אינטרנט מוזיקה בקטנה על Windows 7,הוא לא צריך להיות מטוס ולא מחשב על סה"כ מחשב שיפעל בזריזות בשימוש שוטף, אבל שגם יוכל להחזיק משחקים [לא הכי חדשים] בהגדרות בינוניות ברמה סבירה על מסך 19". יכולת ניגון סרטי HD או חיבור HDMI הם בגדר מיותרים. המחיר כולל את המחשב כולו יחד עם צורב DVD פתרונות קירור וכו', ללא ציוד היקפי וללא מסך. כוכבית בפורום כרטיסי מסך נאמר לי שאפשרי להרכיב מפרט חזק עם מעבד PHENOM 955 וכרטיס HD5850 מבדיקה זריזה ראיתי שהרכיבים האלה יקרים מדי וכנראה חזקים מדי עבור הדרישות שלי אשמח לקבל התייחסות בנושא [רק לזכור שזה …

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. שלום לכולם. יש לי בנייד צורב בלו ריי, ועכשיו פעם ראשונה שניסיתי להשתמש בו כדי לצרוב data על תקליטור בלו ריי אבל הוא לא מזהה את התקליטור. יש למישהו רעיון מה זה יכול להיות?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by KaPuT,

יש ברשותי כרטיס GTX 590 classified של EVGA כרטיס שעדיין נחשב יחסית חזק,כמה מחיר ריאלי נכון להיום אפשר לקבל עבורו?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  20. Started by YanR,

צריך את עזרתכם, אני רוצה להוסיף SSD לדגם הזה הבנתי שאפשר להחליף פשוט את ההארד דיסק בSSD, אבל אני רוצה שההארד דיסק ישאר בשביל האחסון אז מה האופציות שאתם יכולים להציע? הבנתי גם שיש SSD mSata שיש לו מקום מיוחד במחשב, השאלה היא האם יש מקום לmSata בדגם הזה? ומה ההבדלי הביצועים בין SSD רגיל לSSD mSata? המלצות על דגמים ספציפיים של 128G (תמורה/מחיר) וחנויות לקנות יתקבלו בברכה תודה

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by cgbSpenser,

שלום, מבקש הצעה למפרט עבור חבר. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 5000 ש"ח סופי, עדיפות לפחות מזה. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לא לבזבז ללא צורך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 200 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? תוכנות מתמטיות בעיקר (אך הוא מעונין להריץ את הFIFA החדש בגרפיקה לא הכי גבוהה) א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). MATLAB*, C, OFFICE *בעיקר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: כמו שצוין מעלה הוא רוצה שתהיה לו האפשרות להריץ FIFA חדש לא עם הפרמטרים הגבוהים ביותר, אך שניתן יהיה לשחק.... 3. האם יש צורך בצ…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by c&k,

אהלן , אשמח לעזרתכם . המפרט הקיים שלי הוא : מעבד : i5 2.66 ghz 8mb לוח אם : Gigabyte GA P55 UDR3 זיכרון : G.SKILL 2X2 GB DDR3 1600MHZ כ. מסך : Sapphire HD 4870 512 MB GDDR5 כ. קשיח - Western Digital 500 GB 12MB SATAII ספק כוח: Seasonic 500W BRONZE S מארז: קולר מאסטר CM 690 BLACK NO PSU המחשב יחסית ישן , בן 4 בערך . המטרה העיקרית שלי היא גיימינג אני רוצה לחזור לשחק ,יש פה אופציה לשדרג לכרטיס מסך חזק מהדור הנוכחי ולהשאיר את שאר הרכיבים כמו שהם? אם כן אשמח להמלצה לכרטיס מסך מאותה סדרה עד סכום של 1000 שקל . במידה ויש צורך או המלצה לשנות דברים נופסים זיכרון/לוח אם וכו' אשמח באמת להמלצה מפורטת. תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by Michael999,

* מטרות המחשב?גלישה,משחקים (ביניוני-עד פיפא),צפייה בסרטים,סדרות ואופיס. * גודל המסך? 15.6" אם קיים דגם ממש טוב אז אין בעיה עד 14" * משקל רצוי? לא קריטי - מצידי עד 4 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? לא דרוש זמן ארוך - כל עוד יש שלוש וחצי שעות עבודה (העבודה מופיעה למעלה) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לפחות שלוש יציאות USB עם תמיכה בUSB 3,חיבור לאוזניות/רמקולים,ESATA,VGA,HDMI * בלוטות?אין צורך מיוחד אבל אשמח אם יהיה * גודל מינימלי של כונן קשיח ? מעדיף 1TB - אם קיימת אופציה ליותר אשמח - מצד שני אם קיים נייד מוצלח עם 750 אשמח להתפשר. * כונן CD/DVD? צורב? DVD צורב * כונן Bluray?לא - אין צורך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?בשביל מה זה טוב ? (לא מת…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by deathil93,

יש לי מחשב ישן עם המפרט הבא: מעבד: פנטיום 4 סדרת PRESOCKET כולל HYPER THREADING רץ ב-2.8GHZ RAM: שתי סטיקים של GEIL עם 512 מגבייט סה"כ וסטיק אחד של KINGSTON עם 1GB = סה"כ 1.5GB כרטיס מסך: AMD ATI HD2400PRO עם 512 מגבייט דיסק קשיח: WESTERN DIGITAL 120GB דיסק קורא דיסקטים ספק כוח לא יודע איזה (ג'נרי כנראה) כמה מחשב כזה שווה בשוק? תתחשבו בעובדה שיש לו HYPER THREADING.

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  25. ?Athlon XP 2100+ 400shk ?ABIT NF7 (nForce2)lan,usb2? 550shk ?512MB Twinmos DDR400? 530shk ?GF 4 Ti4200 64MB TV? ABIT 560shk 420shk? 40GB 7200 ATA-100 (8MB)?WD ?Teac 1.44? 50shk ?Teac x16? DVD 220shk Compucase Midi Tower CI 6A19 300shk Thermaltake Smart & Silent Volcano 9 120shk 3150 שקל... מה אתם אומרים על המחשב הזה? גם מחשב תותחי בביצועים! גם חיית OC לא רעה....(עתידי) לא לקחתי BARTON2500 כי חסכתי כאן 200 שקל... אל תגידו שזה לא כסף...חוץ מזה הבארטון לא טוב בOC וה 333 FSB וה 512K לא כזה מורגש...200 שקל בכיס כן מורגש גם אם הייתי לוקח 2500 בארטון הייתי נתקע איתו באותה מהירות לכמה שנים ועם ה 2100 אני אוכל למשל עוד שנה כארצה לשפר את מחשבי במקום לקנות מחש…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים