ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
היי, יש לי מחשב נייד שאני עובד איתו 24/7 של DELL, הוא אצלי כבר עו מעט 6 שנים (!!!) הוא עובד מצויין, מהיר ואני מרוצה. השאלה שלי היא האם כדאי לי לקנות כבר מחשב חדש? אולי יצאו מחשבי-על ואני מפספס משהו? כי מבחינת חווית משתמש, אני מרגיש בסדר עם המחשב הנוכחי שלי. מה אתם ממליצים?
-
- 1 תגובה
- 785 צפיות
-
-
היי, אני לומד תואר ראשון במדעי המחשב ויש הרבה משימות תכנות, כתיבה וכדומה שאני צריך לבצע בבית. דרוש לי מפרט עד 2,500 ש"ח ללא ציוד היקפי כלשהו. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, גלישה מרובת כרטיסיות, הרבה חלונות פתוחים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). visual studio, office וכו' ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מעד…
-
- 54 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
מעוניין לשדרג ולהוסיף זיכרון וכרטיס מסך זולים ככל האפשר. בבקשה המלצה לכרטיסים שמתאימים לשדרוג לוח-אם MS-7309 VER 1.0 המטרה: משחקי רשת [LEAGUE OF LEGENDS] , עריכות וידאו פשוטות. קיים כיום: מעבד AMD ATHLON 64X2 +3800, כרטיס זיכרון אחד של 1G תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 773 צפיות
-
-
היי לכולם. אשמח לקבל המלצה למפרט עד 1500 שח - לא כולל ציוד היקפי. השימוש העיקרי יהיה צפייה בסדרות וסרטים באיכות HD תודה
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
-
האם למישהו יש נסיון עם Dell 7720? האם הוא יכול לסחוב תוכנות Flash ו- After effect? פתוח להצעות אחרות שמתאימות לגרפיקאים. מה גודל המסך המומלץ? תקציב (ללא תוכנות) עד 6,000 ש"ח. מה הכי חשוב שיהיה בלפטופ לגרפיקאים?
-
- 0 תגובות
- 789 צפיות
-
-
מטרות המחשב הן עבודות משרדיות, עריכת מוזיקה והקלטתה, משחקים (חלקם כבדים) וכן לתוכנות שחלקן יותר כבדות (matlab), איני מבין גדול בגודל המסך אך רצוי יחסית גדול/סביר+ (הבנתי ש-15 אינץ' זה גודל סביר, אז אולי משהו בסגנון), משקל - יכול להיות הכל (לא אכפת לי שיהיה כבד יחסית), זמן סוללה ארוך (כ-5 שעות ואף יותר - סטודנט), אין צורך ביציאות מיוחדות אך בכמה יציאות USB (שתיים-שלוש לפחות), רצוי עם כונן CD/DVD אך בהחלט לא חובה ואני חושב שבתקציב הנ"ל רצוי להכניס רשיון למערכת הפעלה. מעדיף שלא יהיה mac אך גם לא חובה אם יש לכם המלצה ל-mac שמתאים להגדרות האלה. אשמח להמלצות רלוונטיות, אם אפשר במהירות - מחפש לרכוש מחשב עוד השבוע למען דברים די דחופים... תודה!
-
- 4 תגובות
- 802 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני חדש פה והפנו אותי לפורום בעקבות זה שאני מחפש לקנות מחשב חדש. המליצו לי על הפורום לטובה ואמרו שיש פה אנשים שבאמת מבינים ולא מחרטטים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך ולא לרדת ברמה בצורה דרסטית אז אפשר לחסוף אבל בגדול אפשר גם לא לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא אבל גג 200 שקל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD, מקס פיין 3, GTA, NFS וכל ה…
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום אני ואחיי מחפשים מפרט למחשב חדש המיועד למשחקים קיימים וגם חדשים ומעט משחקי און ליין.לשלושתנו ידע כללי אך לא מעמיק ונשמח על כל עזרה. תודה מראש 1. מה התקציב המקסימאלי?8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אם ניתן לחסוך בשימחה אך עדיפות לביצועים ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים קיימים בשוק וחדשים,שימוש בסיסי אינטרנט,סרטים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל סידרת the sims 3 כולל ההרחבות למינהן, סידרת Crysis ,סידרת Mass Effect, סידרת assasins creed, Battkefield 3 וכו. מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של ה…
-
- 1 תגובה
- 774 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1700 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעט מאוד 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, אופיס ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. ל…
-
- 23 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אהלן אני אשמח אם תסתכלו אחרי השאלון על מפרט שחבר המליץ לי, הבעיה היא שאחרי בירור הבנתי שזה יוצא לי בסביבות ה-3300 שקל, אז אני רוצה לדעת בבקשה אם יש תחליפים יותר זולים שיספקו לי את מה שאני צריך.. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? בשביל מהירות אפשר הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עבודה על תכנות ובניית אתרים. מצריך ביצועים שיאפשרו שימוש בחלונות מרובים והפעלת תוכנות במקביל. התוכנות הם יחסית מגושמות וצורכות משאבים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בעיקר ftp,…
-
- 1 תגובה
- 984 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך עזרה בבחירת נייד לעבודה. הצרכים: - אופיס - אינטרנט (הרבה tabs) - קצת סביבת פיתוח VS - מעט VM - נסיעות לחו"ל, לא מרובות - עד 4500 ש"ח - לא מעניין אותי כל הדברים האחרים. (לא צריך כוננים אופטים, גודל ה HD, אם יש/אין BT) .אני יוצא מנק' הנחה שכל הדברים הבסיסיים יהיו אם ארצה או לא. חשבתי על הספסיפיקציות הבאות אבל אני לא בטוח - I7 או I5 - 8GB ram - SSD (יש הבחנות? אם כן מה עדיף?) - 13" (אם אצטרך יותר אז פשוט אחבר למסך חיצוני) - עד 2 קילו - docking station אם יש כזה דבר עדין - לא חובה עד היום היו לי כל מני לפטופים. הכי אהבתי את ה thinkpad X61 (שלצערי הולך למות לי כל רגע ולכן אני מחפש) מה דעתכם, אשמח לטיפים על דגמים ספציפיים ותודה על העזרה.
-
- 0 תגובות
- 719 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד עם הפרטים הבאים: מתאים לעבודה עם פוטושופ - (אני מניח שזה אומר מינימום 4GB RAM, לא יודע לגבי מעבד) מסך "15.6 משקל לא כל כך חשוב לי אחריות של שלוש שנים, עדיף כמה שיותר טובה (באתר הלקוח>איסוף למעבדה>במעבדה) התקציב שלי הוא בין 3,000 ל3,500. אשמח לשמוע המלצות או אפילו כיוונים שאוכל לחפש על פי הם. למשל: איזה מעבד מומלץ, כמה חשוב להוסיף RAM מעבר ל4GB, דגמים שיודעים שיש עליהם אחריות של שלוש שנים. תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 706 צפיות
-
-
שלום רב, אני חדש בפורום ומקווה שאני מסביר טוב את מה שאני מחפש. בימים האחרונים עברתי על המון מחשבים ניידים, אלב לא מצליח למצוא משהו שירגיש לי כמושלם מכל הבחינות. חשוב לי שהנייד יריץ בקלות תוכנות עריכת תמונות (פוטושופ וכו'), יאפשר צפייה בסרטי HD תוך חיבור לטלוויזיה, ויאפשר עבודה משרדית חלקה. התקציב שלי הוא עד 5000 ש"ח, כאשר העדיפות היא כמובן לא למצוא משהו מספק בפחות. אשמח אם תוכלו להתייחס גם לשאלות הבאות: האם נדרש מעבד I7 או שמעבד I5 מהדור החדש יעשה את העבודה, והאם צריך כרטיס מסך ייעודי או שאפשר להסתפק במובנה של אינטל. המון תודה * מטרות המחשב? עבודות משרדיות, עריכת תמונות בפוטושופ (קבצים כבדי של 25 מגה), צפייה בסרטים תוך חיבור למסך טלויזיה. * גודל המסך? 14-15.6 …
-
- 0 תגובות
- 659 צפיות
-
-
תקציב: בסביבות ה4000 שקל *מטרות המחשב? -אינטרנט,משחקים מודרניים(DarkSiders2 וכו'),סרטי (HD 1080P) * גודל המסך?-לא כזה משנה לי * משקל רצוי?-לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?- לא חשוב לי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? - HDMI * בלוטות?-עדיף * גודל מינימלי וסוג של -לא משנה לי גודל..עדיף שהסוג יהיה טוב RPM גבוהה. * כונן CD/DVD? צורב?-כן-DVD * כונן Bluray?-לא חייב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?-לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?-כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?-HP תודה מראש לכולם על העזרה!!
-
- 2 תגובות
- 632 צפיות
-
-
בבעלותי מחשב Lenovo ThinkPad T500 2089 Notebook Core 2 Duo T9400 2.53 GHz, 4GBHard Drive: 160 GB, Serial ATA-150, 5400 rpm מדי פעם המחשב קורס (נכבה) ללא הודעה מוקדמת מדי פעם יש רעשים מכיוון הכונן הקשיח המחשב בן 3+ ומשמש לצורכי מחקר (הרצת חישובים) שאלתי: האם כדאי להחיף את הדיסק הקשיח? אם כן, איזה דיסק מומלץ? כרגע אני משתמש בפחות מ100GB ולכן SSD הוא אופציה ריאלית תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 673 צפיות
-
-
שלום רכשתי אתמול מחשב בנייד נייד (אגב מאוד מרוצה מהשירות שלהם והיחס ) יש לי 14 יום להתלבט על המחשב הזה שרכשתי : http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=11649 אם יש לכם חוות דעת אשמח לשמוע המחשב יחסית סבבה לגמריי הבעיה היחידה שהמעבד טיפה חלש לי... אשמח אם יש לכם הצעה חלופית אחרת - בתקציב 3500 שח בערך ומחנות נייד נייד.. או שלמעשה הנייד הנל מתאים לצרכים.. * מטרות המחשב: תחליף למחשב הנייח בעיקר מולטימדיה אינטרנט ואופיס, צפיה בסרטים עריכה גרפית (פוטושופ אילוסטרייטור מאיה) זה יהיה יחסית נדיר משחקים קלים (אופציה נחמדה) * גודל המסך? לא פחות מ14" * משקל רצוי? עדיף שיהיה קל מעדיף לא לעבור בהרבה את ה2.5KG. * האם נדרש זמן סוללה ארוך: 5 שעות יהיה …
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני סטודנט להנדסה אזרחית ככה שאני עובד על המחשב די הרבה...התקציב הוא 4000 ויש אפשרות של קנייה בארה"ב, ורציתי המלצות למחשב נייד * מטרות המחשב?אינטרנט ואופיס, צפיה בסרטים,תוכנות כמו matlab,autocad * גודל המסך?15 * משקל רצוי?לא כבד מידי,כי אני לוקח אותו איתי *זמן סוללה של 4,5 שעות *יציאות HDMI ו-esata יהיו פלוס * 500 גיגה יספיק * כונן CD/DVD צורב * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?עדיף שכן,לא חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?לא
-
- 2 תגובות
- 721 צפיות
-
-
היי לכולם, המחשב הנייח בדרך למות. שנה הבאה רק אתחיל ללמוד, אבל אם מחליט לקנות מחשב, אז כבר אלך על נייד. את המחשב אוכל לקנות בארה"ב, לכן טווח המחירים לארה"ב יהיה בין 3000-4500 ולארץ 5500. מטרות המחשב? שימוש משרדי, להריץ סרטים באיכות גבוהה (1080p), חיבור המחשב לטלויזיה בין היתר, הרצת PS3 Media Server לדוגמה והרצה של הרבה ישומים בו זמנית. * גודל המסך? 14יהיה בסדר, אך אפשר 13 או 15. * משקל רצוי?מתחת ל2 * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?רצוי 5+, אך אפשר לרדת ל-4 * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) HDMI חובה, רצוי ESATA' אך לא קריטי. * בלוטות? …
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום שמי ערן, סטודנט להנדסת חשמל שנה שנייה. בחיפושי אחר מחשב נייד נתקלתי במחשב הבא: http://ksp.co.il/?store=ksprishonlezion&uin=16996 Dell Inspiron 14 3420-32106G74IB על פניו נראה כעסקה משתלמת, כמו כן אנסה לקנות באילת כך שהמחיר צונח לסביבות 3300. האם זהו מחשב משתלם ביחס למחיר? או האם יש מחשב אחר יותר מומלץ? אני מצרף למטה את הדרישות לפי חוקי הפורום תודה רבה מראש ערן * מטרות המחשב? לימודים (מקלדת נוחה), משחקים מידי פעם, ניגון חלק קבצי 1080p.* גודל המסך: 13.3-14 לא קריטי, רק לא 15.6* משקל רצוי: לא קריטי, רק שהמחשב לא יהיה מגושם* האם נדרש זמן סוללה ארוך: שיהיה חסכוני במצב חסכון בסוללה, אולי 6-7 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HDMI* בלוטות: כן* גודל מינימלי וסו…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכנן בנייה של HTPC ואחת מהיכולות שאני יותר מעוניין בהן היא יכולת הקלטת תוכניות. לגבי המכונה עצמה: אני אוסף כרגע את הפרטים וקורא הרבה. בכל אופן, את ההרכבה אני אעשה והמערכת ההפעלה תהיה מבוססת Linux + פתרון כגון XBMC (כנראה). דווקא בנושא הטמעת יכולת הקלטת התוכניות אני מוצא פחות חומר באינטרנט. אני יודע שיש כרטיסי הרחבה (שלדעתי שמם המקצועי הינו PVR, או בעברית כרטיס לכידה) שקיימים לצורך שהזכרתי. עם זאת, לא מצאתי הרבה מדריכים שמדברים על הטעמה שלהם במערכת HTPC מהסוג שהזכרתי. בנוסף, בדיקה ברשתות המחשוב המוכרות גילתה לי שאותם כרטיסי לכידה לא כל כך זמינים. למישהו יש תובנה כלשהיא לגבי הנושא? האם זה "באמת" כזה סיפור למצוא כרטיס כזה ולגרום לו לעבוד באחת ממערכות הקוד הפ…
-
- 1 תגובה
- 660 צפיות
-
-
היי חברה, אני עוסק בעיצוב גרפי בתוכנות פוטושופ, אילוסטרייטור ופלאש ובתלת מימד בתוכנת ריינו (אפשר להשוות אותה לsolidworks). קיבלתי הצעה של מחשב מותג lenovo M91P עם מעבד i5, ספק כוח, לוח אם, 8 ג'יגה זכרון, וכרטיס מסך מובנה. השאלה שלי האם המחשב יהיה מהיר וחזק בלי כרטיס מסך? ואם לא, האם כרטיס מסך סלים יפתור את הבעיה? תודה!
-
- 2 תגובות
- 749 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים קלים ובינוניים, תכנות. * גודל המסך? 14-15.6 * משקל רצוי? עד 2.5 ק''ג * סוללה - לפחות 4 שעות אופיס * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * בלוטות? רצוי. לא קריטי. * גודל מינימלי וסוג כונןנקשיח - לפחות 500 גיגה * כונן CD/DVD? צורב? כן * כונן Bluray? לא קריטי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? רצוי ביותר * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL בקצרה: אני מחפש מישב סביר שיריץ משחקים יחסית חדשים, אפילו על איכות מאוד נמוכה. בדקתי כבר מספר מחשבים וראיתי כבר המון שילובים של מעבד I5 עם כרטיס intel hd 4000 וזה נראה אחלה. בכל מחשב שבדקתי היה משהו שהיאס אותי. אשמח להמלצות!
-
- 0 תגובות
- 637 צפיות
-
-
שלום, סופסופ שיכנעתי את הבוס שצריך מחשב מק חדש וכדאי שהוא יוכל להריץ עליו תוכנת VM בקלות. הVM מיועד להריץ מערכת הפעלה של מק ורוב העבודה תתבצע על המכונה הוירטואלית חוצמזה עבודה עם שלושה דפדפנים פתוחים ולפעמים סניפר ופרוקסי אשמח אם תוכלו לעזור לי עם מפרט שיתמוך בדרישות האלה. תודה
-
- 0 תגובות
- 731 צפיות
-
-
1) בכל דיון שמטרתו היא בקשת המלצה לקניית מחשב נייד, יש לציין את התקציב המשוער לקניית המחשב בכותרת. כמו כן, אם המחשב אמור להירכש במדינה שאינה ישראל - ציינו את המדינה במפורט. זאת משום שהדגמים הזמינים והמחירים שונים ממדינה למדינה. רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים,מוזיקה * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי?לא כבד מדי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה שיותר ארוך יותר טוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) במידה ויש HDMI זה טוב אבל לא חובה אם זה דופק את התקציב * בלוטות?מומלץ * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) כמה…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-