ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני מחפש נייד בשבילי (סטודנט למדמ"ח בבן גוריון (יש שמועה שאומרת שהאוני' מספקת מ"ה בחינם אבל צריך לבדוק את זה עוד..)). * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) - בעיקרון זה יהיה לצורכי למידה (אופיס), אינטרנט ומדיי פעם סרטים. * גודל המסך? 13.3-14 עם דגש ל14 אבל פתוח לשמוע הצעות * משקל רצוי?עדיף פחות מ2 אבל אשקול זאת אם זה יותר. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 3-4 שעות יספיקו * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI כדי להקרין סרטים על הTV * בלוטות? לא חיוני * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata)…
-
- 12 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
זה מחשב שאני רוצה לקנות ממישו יד שניה נייד כמה הוא שווה ? הפרטים שהוא הביא לי דגם: style-note m54sr מחשב נייד קל משקל 1.8 (בערך) מסך 13.3 זיכרון 1gb דיסק 80gb אחרי פירמוט עם ווינדוס 7... בערך הערכה שלכם יד שניה כמה עולה ?
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? : 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? : לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?: 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? : משחקים בעיקר... א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין : המחשב מיועד לגיימניג כבד. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. : רוב המשחקים החדשים שיצאו ומשחקים שקיימים היום.(משחקים כבדים). -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). : 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?: ה…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום! אני זקוק לעזרה די דחופה, ברשותי מחשב HP pavilion 1450-us המחשב נדלק לכמה שניות לא מופיע דבר על המסך וישר נכבה, ז"א קורס כולל נורית ההטענה של החיבור למטען מהי הבעיה? האם זה ספק כח או לוח אם? איך אני יכול לבדוק זאת? האם יש למישהו מכם המלצה על מעבדה טובה וזולה באיזור ירושלים? האם מישהו יודע היכן אוכל למצוא חלקי חילוף? והיכן אמצא מדריכים להחלפת הרכיבים? תודה רבה!
-
- 2 תגובות
- 839 צפיות
-
-
שלום. אני מחפשת המלצה למחשב נייד. אני מעצבת גרפית, רוב הזמן עובדת המקביל עם פוטושופ, אילוסטרייטור ואין דיזיין, כך שאני צריכה מחשב חזק מספיק בשביל להריץ את 3 התוכנות האלה במקביל. תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 702 צפיות
-
-
היי לפי מה שהבנתי יש בפורום הזה אנשים שמבינים טוב במפרטי מחשב(לא שמעתי על הפורום עד לפני כמה ימים) אז אשמח אם תוכלו להגיד לי איך המפרט הבא: מעבד: Intel Ivy Bridge Core i5 3470 Socket 1155 6MB 3.2Ghz Tray כמות: 1 - מחיר: ₪946 קירור למעבד: ZALMAN 7000V Al SI EDITION FAN CONTROL כמות: 1 - מחיר: ₪55 לוח אם: Gigabyte GA-H77M-D3H כמות: 1 - מחיר: ₪474 מארז: Lancool Midi Tower PC-K59B Black + Seasonic S12ii-620W כמות: 1 - מחיר: ₪699 קירור למארז: Shagon 120mm Double Ball Bearing 1600rpm כמות: 1 - מחיר: ₪40 זיכרון: Kingston 4GB 1600 כמות: 2 - מחיר: ₪106 קשיח למחשב שולחני: Seagate 1TB, 3.5", SATA3, Barracuda 7200.14 כמות: 1 - מחיר: ₪430 כר…
-
- 1 תגובה
- 628 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 11 אלף א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד מאוד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Crysis 2 , GW 2, Battlefield, Borderlands 2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 , LG IPS236V -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות ביותר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא:…
-
- 63 תגובות
- 8.8k צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש מחשב לסטודנט שמתחיל ללמוד מדעי המחשב . ממה שאני מבין , צריך מחשב עם מעבד חזק וכמה שיותר זכרון RAM. האם מעבד i5 מספיק? או שעדיף ללכת על i7 ? אשמח לקבל המלצה על דגם של מחשב נייד כלשהו שיעמוד ברצונות, התקציב מצויין - אבל מן הסתם כמה שפחות עדיף. אשמח לעזרה, תודה
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
המחשב ישמש בעיקר לגלישה, אופיס, פיקאסה, ארגון תמונות, סרטונים ביתיים, עריכה מזדמנת של סרטוני HD ביתיים, הורדות סרטים. חשוב לי שהוא יהיה מהיר, ושקט במידה סבירה (הוא בחדר נפרד) האם יש כאן משהו שהגזמתי בו, משהו שכדאי לשדרג? לגבי מארז עדיין לא הוחלט (אשמח להצעות) אני מתכוון לקנות בחנות אחת כדי שהם גם ירכיבו הכל (חשבתי על KSP פ"ת) תודה רבה, אייל מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i5 3570 3.4Ghz s1155 6MB, GPU Core, Tray 1 מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Alpine 11 Pro Rev.2 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte H77-DS3H s1155 Core i3/i5/i7, Intel H77, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI 1 זכרונות: זיכרון למחשב Transcend 1x4GB DDR3 1333Mhz 1 כרטיסי מסך: On Board Intel HD Graph…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני עומד לקנות מחשב לצרכי משרד בלבד. השאלה בכותר וגם פה: מחשב נייד עם מעבד B980: הייתכן והוא מיישר קוו עם מעבדי הCORE I3 סדרה 2XXX ו3XXX? גם התייחסות חלקית תהיה בסדר ותעזור לי להחליט מה לעשות. תודה ויום טוב.
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, הלוח אם+הכרטיס מסך של המחשב הקודם נשרפו אז אני מחשב מחשב חדש. המשחקים שאני בעיקר מפעיל עם : Foootball manager 2013\fifa 2013,MOH : ,borderlands תקציב מקסימלי 2700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 150 ש"ח אין צורך בציוד היקפי,גם יש לי כונן DVD אז אין צורך להוסיף 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 = 6 לא מתוכנן OC אין צורך לכלול מערכת הפעלה אך יש צורך לכלול הרכבת המחשב 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? כנראה TMS תודה מראש,
-
- 1 תגובה
- 740 צפיות
-
-
יש לי לפטופ 15 אינצ' של דל (XPS) קניתי אותו לפני 4 שנים והוא שרד ממש יפה עד לא מזמן אפילו יכולתי לשחק כמעט בכל המשחקים עם הכרטיס 8600GT שלי אבל לאחרונה יש לי איתו מלא בעיות בלוח אם והחלטתי שהגיע הזמן לקנות מחשב חדש! הסתכלתי קצת בפורום והתרשמתי לטובה נראה שהחברה פה רציניים ואני זקוק לעצה שלכם. אז אחרי ההקדמה הקצרה זה הפוסט הראשון שלי בפורומים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך למה לא? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג מהתקציב, מעדיף שלא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכנות, סרטים HD ואופיס. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריו…
-
- 26 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
אתמול לצערי המחשב (הדיי ישן שלי) הלך לעולמו, נדפק הביוס... מאחר ואין כבר טעם לתקן אותו, אבקש בבקשה מפרט חלקי לחלקים שאני כן צריך, כי את רוב הדברים העיקריים כבר יש לי (ציוד הקפי, התקני אחסון וכו'...) אז התקציב שאני מוכן להשקיע זה גג גג 1500+- ש"ח... מאחר וכנראה שבעוד כמה חודשים אני אהפוך את המחשב הנייח לשרת ענן פרטי ואקנה לי כבר מחשב נייד חזק, אז לא רוצה סתם להוציא יותר מדי כסף כעת. 1. מה התקציב המקסימאלי? - 1500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב ? - כרגע רק גלישה ברשת, אימייל, וזהו (מחשב עבודה עוצמתי יש לי במשרד). 3. האם יש צורך בציוד הקפי ? - לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? - צורב, דיסקים קשיחים, כ.מסך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10? - 5 6. האם מתוכנן אוברקלו…
-
- 3 תגובות
- 756 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 10-12 אלף א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?כן לנצל בשביל זה הוא קיים ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?רצוי שלא אה.. 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?Gaming א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב אה כול משיש לי בסטים אה יותר מידי כידי לכתוב פה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדו…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אומנם המחשב כבר לא חדש אבל אף פעם לא יצא לי לקבל חוות דעת על המפרט.. זה מפרט לגיימינג כבד ועריכת וידאו וגראפיקה מקצועיים [אבל לא ברמה הכי גבוהה, אלא פשוט ביתי כזה]: מעבד i7 2600K 4.3GHz OC כרטיס מסך GTX 670 2GB OC לוח אם MSI Z77A-G43 מארז Fractal Design 3000 עם שלושה מאווררים קירור Scythe Mugen 3 זיכרון 8 ג'יגה ספק כוח 620W קשיח Seagate 2TB 7200 SSD Crucial M 128GB איך הוא? לא יודע אם שכחתי משהו חחח
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש מחשב נייד לאחותי אשר התחילה ללמוד באוניברסיטה ביום ראשון. קראתי את כל הפוסטים של השבוע האחרון בנוגע לסטודנטים (למרות שייתכן ופספסתי כמה בודדים), בעיקרון יש לה דרישות דומות אבל עם שתי בקשות עיקריות: -מערכת הפעלה כלולה (היא מאמינה שככה יהיה יותר קל לממש את האחריות, ושהאשמה על התקלה לא תיפול על מערכת לא מקורית) -מחשב דל Dell - (זו החברה שהיא הכי סומכת עליה) * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים * גודל המסך? 13 * משקל רצוי? משקל שיאפשר ניוד נוח, 2-1.7 * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? מה שמתאים לסטודנט * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI …
-
- 6 תגובות
- 861 צפיות
-
-
שלום.. אני מחפש מחשב נייד באיזור ה2500 שח הצרכים שלי הם בעיקר אינטרנט, תוכנות לא כבדות במיוחד וטיפה סרטים. ראיתי כל מני מחשבים של חברות שונות בערך במחיר הזה שהמפרטים כמעט זהים (4 גיגה זכרון מעבד I3).. הכי חשוב שלמחשב יהיה עם 3 שנות אחריות. אשמח אם מישהו ימליץ לי על מחשב כלשהו. תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 913 צפיות
-
-
אפשר לחרוג מהתקציב אם שווה את זה. * מטרות המחשב? אינטרנט (WEBHOST, WORDPRESS) ואינטרנט בכללי יוטיוב סרטיHD וכו... * גודל המסך? העיקר שהיה איכותי. * משקל רצוי? לא הכי חשוב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה שיותר ארוך * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? אשמח * בלוטות? היה מצוין. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? 500GB+ * כונן CD/DVD? צורב? לא חייב * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אפשרי * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? תודה.
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
זהו המפרט שלו- [table] [tr] [td][/td][td] מפרט טכני[/td][/tr] [tr] [td]מעבד[/td] [td]Intel® CoreTMi3 2367UM 1.4GHz ,1333MHz FSB 3MB Intel Smart Cache[/td][/tr] [tr] [td]מסך רחב 13.3[/td] [td]HD (720p) WLED display with AntiGlare ( מסך מט )[/td][/tr] [tr] [td]רזולוציה[/td] [td]1366X768[/td][/tr] [tr] [td]כרטיס מסך[/td] [td]Intel GMA 3000 HD[/td][/tr] [tr] [td]דיסק קשיח[/td] [td]320GB Hard Drive Serial ATA 7200RPM [/td][/tr] [tr] [td]זכרון פנימי[/td] [td]4GB DDR3 1333MHz dual channel[/td][/tr] [tr] [td]משקל[/td] [td]משקל התחלתי 1.670 ק"ג עם סוללת 4 תאים וללא כונן אופטי[/td][/tr] [tr] [td]אחריות[/td] [td]שלוש שנים אחריות יצרן באתר הלקוח[/td][/tr] [tr] [td]אחריות סוללה[/td] …
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
קיבלתי הצעה לרכישת מחשב מהדגם שרשום בכותרת עם המפרט טכני הבא: מעבד - intel b970 2.3 ghz זכרון פנימי - 4 gb דיסק קשיח - 320 gb יציאת hdmi כונן מולטי DVD צורב מערכת הפעלה win home premium מסך 15.6 חדש באריזה במחיר 1500 שקלים. אני צריך את המחשב למטרות אינטרנט וצפייה בסרטים מידי פעם האם שווה לי לקנות אותו ?
-
- 1 תגובה
- 945 צפיות
-
-
ברשותי מחשב נייד של DELL VOSTRO 3560 עם מעבד: i5 3210m 2.5GHz וכרטיס מסך: ATI RADEON HD 7670M 1GB האם חומרה זו מספיקה לעבודה עם SOLIDWORKS 2012? (הערה: זה מחשב שאני אמור לקבל ואפשרויות השדרוג שלי מאוד מוגבלות)
-
- 1 תגובה
- 842 צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי מחשב נייד מסוג HP pavilion dv7t-3000 בעל המפרט הבא: לוח אם: ACPI x64-based PC מעבד: intel core i7 720-qm זכרון: 4GB כרטיס מסך: geforce gt 230m 1gb רציתי לשדרג את המחשב מבחינת זיכרון RAM וכרטיס מסך חדש יותר, פשוט אין לי מושג באיזה סוג זיכרון ובאיזו כמות תומך לוח האם, והאם בכלל ניתן לשדרג כרטיס מסך במחשב נייד??? אשמח לעזרה מהמומחים שביניכם בתודה מראש מתן
-
- 3 תגובות
- 906 צפיות
-
-
בעיקרון הבנתי שאני צריך מחשב חזק, זאת אומרת, 8RAM עם מערכת הפעלה של 64ביט ומעבד חזק כדי שיחזיק תוכנות. אני לא הטיפוש שמשחק במשחקים. אז כרטיס מסך לא מעניין אותי. אפילו אם הוא מובנה בלוחאם אז גם זורם כל עוד אני יכול לראות במחשב סדרות ושיט. תזרימו לי מפרטים טובים עד 3K שזה הגבול יעני. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - אם אפשר לחסוך אז לחסוך. הרי אני לא מחפש כרטיס מסך מטורף ועוד כל מה שנלווה. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא בהרבה עד 3500 כזה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה עם סאונד ובעתיד תיכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן וא…
-
- 3 תגובות
- 879 צפיות
-
-
מסך 13.3 \ 14 אינץ' המחשב הוא לצורכי לימודים, חשוב שיהיה דק ופחות מ2קילו מעבד I5 אין צורך שיהיה במחשב כונן CD, מוותר עליו בשביל לחסוך במשקל המחשב) אין צורך בSSD, מעדיף שיהיה 500GB הארדיסק ומעלה אין בעיה שיגיע ללא מערכת הפעלה הסתכלתי קצת על דגמים הVOSTRO היה מושלם לי רק חבל שהוא מגיע עם CD ולכן המשקל של המחשב עולה על 2קילו.. לעומת זאת הX301 של ASUS קרץ לי מאוד אך הוא מעבד I3 ואין את הדגם הזה עד כמה שידוע לי בI5 ניתן למצוא חיה כזאת עד 3600 ש"ח?
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
בוקר טוב, רציתי לשאול אתכם, אני הולך לקנות מחשב נייד. אשמח לשמוע דעות על המחשב הזה: HP Pavilion dv6-6b19ej אני אשתמש בו בעיקר לחיים הסטודנטיילים, גם בתוכנות גרפיות, ואלי סרטים. המפרט: מעבד: Intel Core i7-2670QM 2.2GHz 6MB L3 Cache מערכת הפעלה: Windows 7 Home Premium 64bit מסך: 15.6’’ Full HD LED HP BrightView רזולוציה: 1920x1080 זיכרון: 8GB DDR3 דיסק קשיח: 1TB 5400RPM כרטיס מסך: AMD Radeon HD 6770M 2GB כונן: DVD Super Multi תקשורת אלחוטית: WiFi 802.11b/g/n, Bluetooth סוללה: 6 תאים מימדים: 37.8x24.68x3.52 ס"מ משקל: כ-2.91 ק"ג מצלמת אינטרנט HD ומיקרופון מובנים מארז אלומיניום יוקרתי עם הגנה נגד שריטות מקלדת מלאה מערכת קירור חדשנית השומרת על המחשב קריר גם לאחר שעות עבודה…
-
- 1 תגובה
- 997 צפיות
-