עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by HitmanX,

אז בכללי תכננתי ללכת על 3800X2 זכרונות ולוח כמו שרואים על מעבד אני כבר דיי סגור. אבל אין לי מושג איזה לוח וזכרונות לקחת, זכרון רצוי ג'יגה ולוח אם איו לי מושג, תמליצו על משו טוב תודה, יום טוב אודה מאוד אם מישהו יגיב לפני 5 בערב, גררר.. הספקים האלה.. חבל שהם לא עובדים 24/7

• 13 תגובות
    • 891 צפיות
  2. מעבד: P4 2.8 Ghz S-775 2x1M Cache DUAL-CORE לוח אם: GIGABYTE 8I945P-G (S-775+DDR2+SATA2+PCI-E) זכרון: DDR II 667 1GB DUAL CHANEL(2 x 512MB) הרדיסק: WESTERN DIGITAL 80GB 7200 8MB WD800JB כרטיסי מסך: Sapphire (ATI) Radeon X800 GTO 256MB DDR III, PCI-E ו...איזה מעבד עדיף למשחקים(לא להרבה תוכנות שפועלות בו-זמנית)מה שכתבתי למעלה, של אינטל, או זה:Athlon64 3700+ (S-939) SAN DIEGO ואיזה מהם יותר מהיר? המחשב הזה חזק למשחקים? הוא עולה 4700 ש"ח כולל כונן דיוידי, פלופי ובקיצור - מחשב קומפלט.(בלי ציוד הקפי כלשהו), ויש תאימות בין כל החלקים(שאלתי בחנות) עסקה שווה?

• 5 תגובות
    • 649 צפיות
  3. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אדריכלות תלת מימד ורינדורים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ps rhino vray autocad ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). full Hd -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם…

• 6 תגובות
    • 2.2k צפיות
  4. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, עד 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, גלישה באינטרנט וכד' ממש לא משהו כבד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקול…

• 4 תגובות
    • 951 צפיות
  5. Started by royban,

הי, הזמנתי לפני קצת יותר מחודש מחשב נייח מבוסס 3060TI בחנות טוענים שיש מחסור ואין צפי. מה קורה במצב כזה? יש טעם להמשיך להמתין? ראיתי שהמחיר שלו עלה מאז שהזמנתי. אין לחץ למחשב אבל אני לא בטוח שיש אופק קרוב. עדכון- המחשב מבוסס 10400F 3060TI B460 מסך 144HZ QHD- הוזמן לפני חודשיים וחצי. בצעתי הזמנה והשארתי מקדמה. במהלך ההזמנה הכרטיס היה במלאי ,ואף עקבתי כמה ימים אחרי וראיתי איך המחיר מטפס. התקשרו אלי מהחנות והציעו לי לקחת כרטיס של חברה אחרת ולהוסיף כ 1000 ש''ח ,מטעמי חריגת תקציב (של ילד בן 13) סירבתי. בקשתי להשאיר את ההזמנה כמו שהיא, אך המוכר טען שאין שום צפי לכרטיס. החנות הפנתה את האחריות ליבואן. מה א…

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  6. Started by Adir207,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח, אפשר עוד 500 ש"ח חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימושים בתוכנות כגון Visual studio אך גם גיימינג (רצוי מפרט שיחזיק את Flight Simulator 2020 על ההגדרות הכי גבוהות* 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מ-1-10: 7 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? למרות שמדובר במחשב שמיועד גם ל…

• 1 תגובה
    • 637 צפיות
  7. Started by devil2052,

שלום, החלטתי לקנות מחשב חדש, חלק מהרכיבים אני מביא מארה"ב וחלק אני קונה בארץ , במסגרת התקציב שלי הוא כמו שציינתי בנ"ל 5500 ש"ח, עיקר החשב הוא למשחקים, אינרנט, קצת פוטושופ, ועוד דברים רגילים כמו קאזזה ואימיול, אין שום סיכוי שבעתיד אני יבצע אובר קלוק, ולכן לא יהיה צורך ברכיבים שמתאימים למטרה זו. אני חשבתי על מפרט מסויים אנא תגידו לי את דעתכם לגבי המפרט, בכל מקרה המטרה שלי היא שהמחשב יחזיק לי מעמד לפחות 4 שנים, אם לא יותר. מארה"ב אני קונה את המעבד, כרטיס מסך, זכרונות הארד דיסק, וקרור למעבד. מהארץ אאני קונה את הלוח אם, מארז, ספק כוח, ומאוור אם צריך למארז. חלקים מארה"ב: 1. המעבד: (220$) Intel Core 2 Duo E6400 Conroe 2.13GHz LGA 775 Processor 2. קרור למעבד: (30$) ARCTIC COOLI…

8. שלום לכולם. טוב, אז בעיקרון נמאס לי שהמחשב הקשיש שלי שבקושי סוחב אינטרנט+ווינאמפ+פתיחת תיקיה כלשהי. למען האמת, גם אינטרנט לבד הוא בקושי הוא סוחב. אם אני ב-YNET הוא עולה ל-100 אחוז. אז מה שאני רוצה זה שתעזרו לי להשתדרג במעט ולבחור את החלקים שבכותרת (את השאר אני משאיר) שמתאימים למחשב ביתי ממוצע, שזה אומר: אינטרנט, ווינאמפ, סרטונים, הורדות, קצת עריכות וכו'. בנוגע למשחקים, אני לא משחק בכלל, חוץ ממשחק אחד (וזהו) שאפילו הג'יפורס 4 שלי סוחב בלי בעיה, ככה שלא צריך להגזים עם הכרטיס מסך, שיהיה הכי בסיסי שיש, רק שלא יהיה מובנה שיוריד מהזכרון. אם לא הייתי חייב להחליף את הכרטיס מסך לא הייתי עושה את זה אבל היום הלוחות הם PCI-E. את המחשב לא צריך להתאים לדרישות היחסית גבוהות של ווינדוס …

• 2 תגובות
    • 685 צפיות
  9. Started by yotep,

אני צריך מפרט עד 4000 שח ללא מסך בשביל חבר עם 1 גיגה זיכרון דיסק קשיח גדול וכרטיס מסך טוב שיסחוב משחקים חדשים. ובבקשה שכל הרכיבים יהיו מחנות אחת... תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 563 צפיות
  10. Started by Demagh,

אני כבר זמן מה בצבא, ועם כניסתי לסדיר (סוף סוף) חשבתי לקנות מחשב נייד ללילות הבודדים בבסיס. עכשיו, שמעתי הרבה דברים טובים על המחשבים דמויי-הנטבוקים הכוללים מעבדי ATON וכרטיסי ION, שהם ממש מהירים ביחס למחירי הזנות שלהם ואף מסוגלים להריץ משחקים לא רע בכלל. הם באמת עד כדי כך טובים? שמעתי גם משהו על מעבדי ION כפולים (אולי אני טועה?) ושעדיף לחכות להם, יכול להיות?

• 0 תגובות
    • 752 צפיות
  11. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי FPS, RPG ו MMO. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680x1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? ללא ציוד היקפ…

12. Started by Mr. Writer,

שלום לכולם, תודה מראש על העזרה. מזמן לא התעסקתי עם עולם החומרה-קניתי את המחשב הנוכחי שלי ב 2006- אגב גם בעזרתם האדימה של המקצוענים של האתר הזה! 1. מה התקציב המקסימלי? בעקרון אני מכוון ל 5500 אך התקציב הוא גמיש, זאת אומרת אני מוכן להוסיף כסף אם מדובר על שיפור משמעותי בעוצמה. 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. משחקים,גלישה באינטרנט ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). לא ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם 1024*746 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), …

• 25 תגובות
    • 2.1k צפיות
  13. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ומידה וניתן אז לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רק אם חייב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, צפייה HD, משחקים קלילים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע מסך 19 רגיל -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם הע…

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. היי, הרכבתי מפרט שנראה לי טוב (ע"י מפרטים שונים שהוצעו בפורום) , מה אתם אומרים?? (הורכב באתר של skypc) אשמח לקבל תגובות, ואם משהו יודע אם אוכל להשיג מפרט דומה בחנות מומלצת אחרת אשמח לדעת. תודה. מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Tray ¤813 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE8400ay לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L ¤498 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39470 כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 16MB ¤329 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=5000AAKS זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 PK ¤351 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL4D-4GBPK כרטיס גרפי Gigabyte ATI Radeon HD4850 OC Edition 1024MB DDR3…

• 3 תגובות
    • 562 צפיות
  15. מעוניין לנצל את העובדה שאחי בארצות הברית ולקנות לפטופ ללימודים אקדמאים (מתחיל רק בעוד שנה). הוא קונה בbestbuy, והדגם שהבנתי שהכי מתאים הוא asus zenbook, מעבד i5 עם 8gb RAM. באתר של bestbuy יש מספר דגמים אבל הדגמים שונים מהדגמים הקיימים בארץ למרות שהמפרט זהה. למה זה ככה? האם זה בעיה לקנות אותו מחשב עם דגם פחות מוכר? מה לגבי דגמים עם מעבד AMD? ובכללי אני אשמח לדברים חשובים לשים לב לפני הקנייה בארה"ב. קישור לדגם:https://www.bestbuy.com/site/asus-zenbook-14-laptop-intel-core-i5-8gb-memory-512gb-ssd-pine-gray/6472030.p?skuId=6472030

16. Started by shaibend,

רצוי עם מעבד Quad, מסך רחב עד 1200, רמקולים של altec lansing, עכבר ומקלדת אלחוטיים - microsoft desktop 1000, כרטיס מסך 500-700 ואני אשמח להסבר קטן על המעבדים של AMD, תמורה ביחס למחיר בהשוואה לאינטל ולמה צריך קירור למעבד? הוא לא מגיע כבר עם מאוורר??? נ.ב. ללימודים משחקים לא כבדים סרטים ואינטרנט...תודה

• 8 תגובות
    • 662 צפיות
  17. Started by Gershon Millikovsky,

שלום אני מעוניין לקנות לנכדי מחשב גיימינג למתחילים הייתי רוצה לקבל המלצות לגבי מפרט מחשב המקובל כיום

• 1 תגובה
    • 661 צפיות
  18. שלום לכל חברי הפורום, לאחרונה חשבתי לקנות מחשב משרדי חדש במקום ישן שיש לי. אחת הדרישות החשובות הוא שהוא יריץ VISTA בצורה חלקה בתצורה המקסימלית שלה, עם כל האפקטים וכו'. כן, אני יודע שעדיין לא ידוע אם ויסטה שווה את השדרוג מ-XP, אבל אני חושב קדימה. דרישות (ושאלות)...: מעבד CORE 2 DUO (כנראה 6300) לוח אם של ASUS, GIGABYTE - איזה צ'יפסט כדאי? האם 945P יספיק (במחשבה לטווח הארוך), או שכדאי להשקיע ב-965P? זיכרון 2GB DDR2 - בנוגע לתדר - האם נכון שיש בעיה למעבדי ה-C2D של אינטל עם זיכרונות בתדר 667? פעם שמעתי משהו כזה... האם שווה להשקיע בזיכרון בתדר 800? HD - של חברה טובה, WD, SAMSUNG, MAXTOR, HITACHI בנפח מינימלי של 160GB (כמובן SATA2). האם מספיק 8MB BUFFER או כדאי להשקיע ב-16MB? כ…

• 3 תגובות
    • 606 צפיות
  19. אוקיי אז הראשון: . מה התקציב המקסימאלי? 1600 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פייסבוק , וסרטים שהבחור רואה דרך הטלוזיה (LCD 32" והוא רואה תמיד באיכות טובה) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 20" אז 1600X900 אבל סרטים דרך 37" טלויזיה (אבל לסרטים לא משחקים) -לאילו הגד…

• 4 תגובות
    • 739 צפיות
  20. Started by shm01,

אני מתלבט בין המחשב הזה https://comp-shop.co.il/מחשבים-ניידים/מחשב-נייד-lenovo-v14-iil-82c400seiv-i5-1035g1-14-fhd-8gb-ssd-256gb-windows-10-pro-שחור לבין זה https://comp-shop.co.il/מחשבים-ניידים/מחשב-נייד-lenovo-thinkpad-e14-gen-2-20ta002jiv-i3-1115g4-14-fhd-8gb-ssd-256gb-שחור השיקול הוא רק בין המעבדים נראה לי, כי זה שלראשון יש ווינדוס זה מתקזז במחיר שאשלם על התקנת ווינדוס בשני כך שהמחיר יוצא פחות או יותר שווה בין שניהם אשמח לייעוץ

21. זקוק לעזרה בהרכבת מפרט למחשב גראפי לעבודה בתוכנות תלת מימד 3DMAX ואוטוקאד בתקציב של עד 5000 שח אודה אם תוכלו לפרט מה תורמת כול חומרה כלומר האם דרוש כרטיס מסך טוב יותר או שעדיף יותר RAM ולמה כי המושג שלי קלוש בנושאים הללו תודה ויום טוב

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. כמו שנכתב תקציב עד 3 ו4 אלף שקל . מחשב שיהיה בו יותר מ120 ג'יגה של כונן קשיח . מחשב שיהיה בו זיכרון יותר מ2 ג'יגה ווינדוס 7 חוקי בעברית מחשב עם כרטיס מסך חיצוני כולל יציאה DVI וטלווזייה . מחשב שיתמוך במשחקים של עוד שנתיים ככה .. מחשב חזק בקיצור . ואם אפשר להוריד קצת מחיר יהיה טוב . לא כולל מסך רמקולים עכבר ומקלדת .רק מארז נטו . זה בשביל ידידה . מישהו יכול להרכיב מפרט ?

• 1 תגובה
    • 574 צפיות
  23. Started by אסף ס,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט ודיאבלו 3 א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: דיאבלו 3 -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FullHD 23 Dell -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך 4.…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by oFiR 22,

שלום, עיינתי במפרטים המומלצים ובכל זאת לא אהבתי את הרעיונות כי יש כמה דברים שאני צריך לשנות. אז ככה, אין צורב בצורב, מקלדת, עכבר ורמקולים. יש צורך במעבד, לוח אם, דיסק קשיח, כרטיס מסך, ספק+מארז ומסך דק "17. המחשב מיועד לאחי בן ה17 וחצי, משחק מדי פעם, לרוב סתם גולש ופותח הרבה אפליקציות. עד עכשיו הוא עבד עם סלרון וכרטיס מסך מובנה, אז תעשו שיהיה לו שמח. תודה רבה, אופיר

• 2 תגובות
    • 767 צפיות
  25. Started by Godmoney,

אני כבר בערך שבוע מחפש נייד ועובר על מפרטים ושואל שאלות (למי שזוכר את השאלות הקודמות שלי בפורום מתחילת השבוע). ראיתי שממליצים פה הרבה על Acer אבל אני ממש לא אהבתי אותו. הלכתי להרגיש אותו ב Office Deopt והוא מרגיש לי כמו צעצוע. שמתי עין על ה Dell אבל אני גם מעדיף מחשב שחור מהצד הפנימי (והחיצוני) וגם הוא קצת יקר לי מדי לעומת התמורה שהוא מציע. ראיתי שלא נוהגים להמליץ פה על הטושיבה, אבל אחרי קצת חיפושים הוא נראה לי עונה כמעט על כל הדרישות שלי - חוץ מזה שהוא עובר את התקציב משהו כמו 300-400 שקל, שיש לו 3 במקום 4 GB זכרון ראם ושאני לא כ"כ יודע אם הכרטיס הגראפי הזה טוב. מה דעתכם על המחשב הזה? יש משהו באותו מחיר שיכול לתת לי תמורה טובה יותר?

• 2 תגובות
    • 896 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.