עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם מצאתי דיל טוב למחשב שרציתי ולצערי בארץ נמכר במחיר מטורף.. רציתי לדעת אם למישהו יש נסיון בהזמנות דרך אתרי המשלוחים מבחינת שירות, זמן משלוח, מיסים שנלקחים בארץ דמי שחרור וכדומה תודה לכל העוזרים

• 0 תגובות
    • 639 צפיות
  2. Started by amobi,

שלום, אני מבולבל בעניין הזה אם מישהו יכול לעזור לי, חשבתי לקנות (במחשב חדש) לוח H77 כי אני לא רוצה אוברקלוק למעבד והלוח הזה מעט זול יותר מה-Z77. אבל התחלתי לחשוב אולי אני ארצה בעתיד לחבר 2 כרטיסי מסך )לדוגמא 660GTX). והבנתי שה-H77 תומך רק בחיבור PCI 16 אחד .. ? ובכלל לא ברור לי מה ההבדל בין SLI ל - CROSSFIRE והאם אפשר לחבר 2 כרטיסי 660 ב-CROSSFIRE או שזה מתאים רק לכרטיסי AMD, ואיפה נכנס כאן ה-SLI ? אודה לכל מי שיעזור לי להבין בגדול מה מתאים למה, ומה אני צריך לקנות בשביל שתהיה לי אופציה להוסיף עוד כרטיס מסך בעתיד אם ארצה (כולל איזה גודל ספק אהיה צריך) תודה.

• 1 תגובה
    • 635 צפיות
  3. שלום לכולם, יש לי אפשרות לקנות בארצות הברית מחשב נייד ויש לי התלבטות בין מספר מחשבים ולכן אני צריך את עזרתכם. השימוש של המכשיר יהיה בעיקר לצפייה בסרטים (חיבור hdmi) וללימודים (תוכנות כמו מאטלאב וכו'). טווח המחירים נע בין 600 -750 דולר. המחשבים שעד עכשיו מצאתי הם: Toshiba - Satellite 15.6" Laptop - 8GB Memory - 750GB Hard Drive http://www.bestbuy.com/site/Toshiba+-+Satellite+15.6%26%2334%3B+Laptop+-+8GB+Memory+-+750GB+Hard+Drive+-+Champagne+Silver/5559896.p?id=1218660314851&skuId=5559896#tab=overview Sony - VAIO E Series 15.5" Laptop - 6GB Memory - 750GB Hard Drive http://www.bestbuy.com/site/Sony+-+VAIO+E+Series+15.5%26%2334%3B+Laptop+-+6GB+Memory+-+750GB+Hard+Drive+-…

• 0 תגובות
    • 604 צפיות
  4. בס"ד ראשית, מס' שאלות: 1. מס' חברים ציינו בפניי שככלל, מעבדי i7 Ivy brigde מתחממים מאוד וזוללים סוללה אך מעניקים תוספת זניחה יחסית בביצועים. האם זה נכון? 2. עד כמה החלפת HDD בSSD תהיה משמעותית לביצועי נייד? 3. עד כמה משמעותי ההבדל בין 14" ל14.1"? אני יודע שזה נשמע מצחיק אבל אמרו לי שה14.1 גבוה יותר, בעוד ה14 הוא באותו גובה של ה13.3. שנית, אשמח לעזרה בבחירת נייד. כיוון שהמחשב הזה עתיד לשרת אותי בע"ה ב3 השנים הקרובות לפחות, בהן אשתמש בו כמחשב עיקרי בלימודים (נמאס לי ממחשבים צולעים בחוות), הרכבתי רשימת דרישות: 1. די כוח עיבוד וזיכרון לmathlab,vm ושאר ירקות שאי פעם אצטרך בתואר. 2. מסך מט איכותי דיו לעבודה גם בחוץ ולצפיה סבירה בסרטים. 14"-15.6", עדיפות לרז' של 1600X900. 3. מקל…

• 4 תגובות
    • 851 צפיות
  5. Started by coefly,

שלום לכולם, מעוניין לקבל יעוץ למפרט מחשב לעריכת וידאו. מעוניין לעבוד עם תוכנת הפרימייר. דיסק קשיח ומארז כבר יש. חשבתי על מעבד i5 3450 אבל אני לא ממש מבין בזה. התקציב שלי למעבד, לוח אם וזיכרון הוא 2000 שקלים. את כל שאר החלקים כבר יש לי :-) תודה מראש על היעוץ, ליאור

• 1 תגובה
    • 708 צפיות
  6. Started by eliortomer,

תקציב2500 אין לי מושג כמה להשקיע כי אני רוצה לפחות חלקים מסויימים כמו מעבד מהדור החדשi7 או 5 ונפח זיכרון גבוהה לפחות 8 ג'יגה...לוח אם של חברה טובה ומובילה כמו ג'יגה בייט אין לי גבול מסויים למחיר שאני יוכל להשקיע.... כמה אתם הייתם משקיעים?, זה מחשב מקסימום לגלישה באינטרנט וסרטים ועבודה משרדית בנפרד אני מתכוון לקנות מסך מקלדת ועכבר ורמקולים(ציוד הקפי) שימושיםמהם השימושים במחשב? (לסמן באדום)גלישה באינטרנט ועבודה משרדית וצפייה בסרטים באיזו מערכת הפעלה תשתמש - מסוג 32bit או 64bit? 64 ציוד היקפי מהי רזולוציית המסך הטבעית [הגבוהה ביותר] של המסך שיתחבר למחשב? אם היא אינה ידועה לך, כתוב את גודל המסך במקום.24האם תחבר מערכת רמקולים 7.1CH, 5.1CH או 2.1CH למחשב?2.1 חומרה אופציונלית …

7. Started by kfirr1,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כל עוד שיש עלות תועלת משתלמת עד 7000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנת 3D MAX בעיקר וקצת תוכנות דומות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לצורכי פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). full hd -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (…

• 1 תגובה
    • 723 צפיות
  8. ב"ה מפרט גיימינג קל עד 3K (ללא ציוד הקפי) | דרוש חוות דעת מפרט שהרכבתי למחשב גיימינג קל (ללא ציוד הקפי) רציתי חוות דעת שלכם, (המפרט למטה) תרגישו חופשי לשנות או אפילו להרכיב מפרט חדש בסכום הזה, כמובן אם תאימות מקסימלית. חשוב לי שיהיה אוורור טוב במארז מינימום 2 מאווררים תקציב 2800 ש"ח 1. מה התקציב המקסימאלי? 3.000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אבל שלא יפגע בביצועים ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 -200 רק אם יביא לביצועים ניכרים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מזדמן ב…

• 3 תגובות
    • 691 צפיות
  9. Started by marlboro,

מעבד Amd athlon x2 +3800 לוח אם DFI lanpary nf4 זיכרון 2G כרטיס מסך hd4850 512m כרטיס קול xifi pci-e דיסקים 120 + 250 צורב Pionner DL

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. אני מעוניין לקנות מחשב נייד והסתכלתי פה על הנושאים אבל שום מחשב לא כמו שאני רוצה אז החלטתי לפתוח דיוןת אלו הפרטים: מטרות המחשב? סרטים,סדרות, קצת תוכנות גרפיות כמו : (sketchup) ,מוזיקה , לימודים בקיצור שיחליף את המחשב הביתי... * גודל המסך? 15.6 full hd * משקל רצוי? אין דרישה מסויימת אבל חשוב לי שיהיה נייד באופן נוח * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? Usb 3 ' hdmi * בלוטות? לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מעל 500 ג'יגה.. * כונן CD/DVD? צורב? לא חייב * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא חייב * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא, זה יקר שזה בעסקה? * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? ASUS תקציב: עד 4500. תודה רבה!!

• 6 תגובות
    • 661 צפיות
  11. מדובר במחשב שמיועד לאינטרנט ומקום אחסון. אני צריך המלצה ללוח אם(כרטיס מסך מובנה), מעבד(עדיף עם קירור) וזכרונות. לא מתוכנן OC. הכוננים הקשיחים קצת מיושנים אז אם אפשר שיהיה כמה חיבורי ATA לצד חיבורי SATA. 500W ג'נרי, יש לי שניים כאלו אם אחד לא יתאים. תודה מראש.

• 8 תגובות
    • 728 צפיות
  12. היי מה שלומכם? חבר ביקש ממני להתאים לו מפרט בסכום הנקוב. אשמח להיעזר בכם! 1. מה התקציב המקסימאלי? בין 6000 ל-7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב ישמש בין היתר לפיתוח תכנה (microsoft visual studio בגרסאות המתקדמות ביותר, וכן אופציה לסביבות נוספות דוגמת eclipse ו-netbeans), האזנה למוזיקה, סרטים (כלל Full HD) ומשחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ראה סעיף קודם ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המח…

• 2 תגובות
    • 727 צפיות
  13. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה, תכני HD , קצת גיימניג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. המשחק הכי כבד יהיה COD -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1280X1024. אולי 1920X1080 בעתיד -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?נמוך-בינוני 3. האם יש צורך בציוד הקפי …

• 3 תגובות
    • 702 צפיות
  14. מחשב לצרכים: אקדמאים/משחקים/משרדי 3300 ש"ח הרכבתי משהו- תנו חוו"ד בנוסף, האם צריך קירור נוסף למעבד? כ.מסך? מארז? האם הספק מספיק לכל המערך שבחרתי והאם המערך שבחרתי בהרכח נכון לתקציב. דגש חשוב מאד על קור, אבל לא צריך להיות קיצוני. משהו שקט וקריר בקיצור. תודה! מחיר MB75MAE33 MSI B75MA-E33 for 1155 Sata3/Usb 3.0 ₪311 C16G1600C9XX Corsair 16Gb Kit (4G X4) CMX16GX3M4A1600C9 CL9 ₪530 VTX3-25SAT3-120G OCZ SSD VERTEX 3 Sync Nand 120GB ₪517 R777OC1GD Gigabyte 7770 1GB GDDR5 PCI-E HDMI OC ₪716 CORE-3000-BLNW FRACTAL CORE 3000 + SEASONIC ECO 500W - בקניית מחשב חדש בלבד ₪600 C3220T Intel Ivy Bridge Core i3 3220 Socket 1155 3MB 3.3Ghz Tray ₪580 סה"כ: ₪3254

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. שלום לכולם, אחרי שרכשתי מחשב שולחני יקר (יחסית) נשארתי עם תקציב של כ3000-4000 כדי להשלים את יעילות העבודה שלי בקניית מחשב נייד. מטרת המחשב לשמש אותי בעיקר לגרפיקה, פוטושופ, אילוסטרייטור, עריכת קבצים גדולים \ קבצים במקביל. כיוון שהמחשב ישמש אותי במקביל למחשב השולחני כל הזמן, ההארד דיסק לא צריך להיות גדול במיוחד. רצוי מחשב מהיר ויציב בעבודה עם קבצים כבדים בפוטושופ. לא צריך להריץ משחקים. גודל המסך: מבחינתי, כמה שיותר גדול יהיה לי יותר נוח. עם המשקל אסתדר כבר איכשהו בכל מקרה. זמן סוללה: מן הסתם, כמה שיותר יותר טוב..אני חושב שהרבה מהעבודה תיהיה ברכבת או במקומות שאפשר לעבוד עם המחשב מחובר. כונן דיסקים - אין צורך רצוי כמובן לנסות ולחסוך כמה שיותר במחיר הסופי, מותר לחרוג אם נראה…

• 2 תגובות
    • 778 צפיות
  16. Started by tot5,

מחפשת מחשב 15.6" בסגנון הדגם הנ"ל של DELL עם כרטיס מסך המיועד למשחקים כמו FIFA, בעיקר. http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=825800 בנוסף, אענה על השאלון: * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (בעיקר FIFA), צפיה בסרטים. * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? כמה שיותר נמוך בהתחשב בעובדה שמדובר ב15.6. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא במיוחד * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * בלוטות? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? HDD רגיל, לפחות 320GB. * כונן CD/DVD? צורב? כן. * כונן Bluray? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם ה…

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. היי, אני מחפש מחשב נייד חזק, לצורך תכנות וגרפיקה. לאחר חיפושים רבים שמתי עין על המחשב הנייד הזה: http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=11594 מה דעתכם לגבי המחשב והמפרט? האם אפשר למצוא משהו יותר אטרקטיבי בקצת פחות כסף או מחשב שנותן תמורה גבוהה יותר לכסף? אשמח לשמוע את דעתכם לפני שאני מזמין.. תודה!

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000-5000K 2. מה שימושי המחשב? מחפש מחשב ללימודים (כולל תוכנות סימולציה כבדות מידי פעם) + צפייה בסרטי HD. רוצה מחשב שיחזיק מעמד להרבה זמן (קניתי להורים שלי מחשב לפני 6 שנים והוא עדיין עובד כמו גדול). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? מפורט למטה 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא, באר שבע 9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן…

• 0 תגובות
    • 829 צפיות
  19. Started by eyal00,

שלום, רכשתי את המחשב הנ"ל לפני שבוע בגלל שראיתי שיש לו תמיכה בזכרון עד2G(המחשב מגיע עם 1G) לאחר שקניתי הבנתי שאין חריץ הרחבה לזכרון והזכרון הקיים מולחם ללוח אם. אז איך בעצם אפשר להרחיב את הזכרון ל2G אם בכלל...

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. שלום, אני מחפש מפרט למחשב לשימוש משרדי(ימוקם בספריה ויעמוד לרשות המבקרים) בפחות מאלף שקל(הגבלה קשיחה, אי אפשר לחרוג בשקל).אם זה רלוונטי אני הולך לקנות שני מחשבים כאלו(כל אחד באלף שקלים). 1. מה התקציב המקסימאלי? 1000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך אבל לא קריטי. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר לחרוג בכלל, גם לא בשקל(בירוקרטיה ונהלים של הארגון). 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מיועד להריץ חלונות 7, אופיס, גלישה ברשת וזהו בעקרון. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). המחשב יהיה בשימוש תדיר אך ללא ייעוד מיוחד(סוג של מחש…

• 4 תגובות
    • 942 צפיות
  21. Started by akivagil,

ביקשו ממני לתקן מחשב נייד אמרו לי שיש מצב שאין בו ווינדוס אבל אני לא יכול לדעת כי המסך שחור ולא מראה בהדלקה תסמל של החברה של LG וכן הוא פועל כי שומעים את המאווררים מה לעשות ? וגם הוא לא מראה את ה bios מה לעשות?

• 0 תגובות
    • 631 צפיות
  22. שלום לכולם. אני מחפש מחשב נייד טוב, מהיר, לתוכנות גרפיקה ועריכת וידיאו. הרבה המליצו לי ללכת על המקבוק פרו של אפל, אבל הוא ממש לא מתאים לתקציב שלי. התקציב שלי הוא בסביבות ה4,000, אבל כמובן אני יכול להיות גמיש איתו בהנחה וזה נדרש ממני. * מטרות המחשב? תוכנות כבדות של אדובי ואיחסון של קבצים רבים וכבדים * גודל המסך? מעל ה15 אינץ * משקל רצוי? ממש לא רלוונטי עבורי * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? גם פחות רלוונטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא משהו ספציפי * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata)לא מבין בזה יותר מידי, אבל לא חייב כונן חדיש מידי שעולה הרבה, אם כי מאוד חשוב לי שיהיה הרבה זיכרון קשיח (מעל ה500 ג'יגה) * כונ…

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by ctx,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך עדיף בסביבות 1500 ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש בסיסי ביתי, אינטרנט, סרטים, קצת פוטושופ. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ - מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: אין חשיבות למשחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? הארד דיסק, צורב וציוד היקיפי (מסך מקלדת וכו') 5. עד כמה חשוב השקט בס…

• 0 תגובות
    • 593 צפיות
  24. Started by reinhard,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COMBAT ARMS CALL OF DUTY.... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22 אינץ LED 1080FULL HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות-גבוהות? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכב…

25. Started by yarin153,

ישבתי הרבה מול המפרטים באינטרנט ולא הצלחתי להחליט 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך (כמה שיותר זול) ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רק אינטרנט 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אם יש תבורכו 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מסך רמקולים ועוד ציוד חיצוני 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפש…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים