ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,360 דיונים בפורום זה
-
מה אתם ממליצים לשדרג את המחשב או לקנות?אם זה לשדרג תגידו לי במה ואם זה לקנות חדש, הגג זה עד 5000 . ללא מסך וציוד הקפי רק עם ווינדוס. ואין סיכוי שאני צורב ויש לי סיבה אז אל תגידו חבל
-
- 8 תגובות
- 731 צפיות
-
-
לא צריך OC, ללא מסך, כרטיס מסך שיריץ משחקים ישנים יחסית (BF2) בצורה סבירה על 1280*1024. כמוכן, אני רוצה להשתמש בהארדיסק הנוכחי שלי(IDE) עד שתהיה לי אפשרות להעביר את המידע לHD חדש, אז אני צריך לוח אם תומך. אין לי צורך בציוד היקפי למעט צורב DVD. תודה רבה.
-
- 8 תגובות
- 717 צפיות
-
-
מעוניין במפרט למחשב המיועד למשחקים וצפיה בסרטי HD 1080P המחשב מחובר בסלון לטלוויזיה 32" lcd אין שיקול ממשי של רעש אך כמובן שלא יהיה יותר רועש מהסרט שבו צופים OC לא נראה בעתיד הקרוב אך זוהי אפשרות לכן במפרט שבניתי בחרתי מארז שכבר מגיע עם הרבה מאווררים והוספתי קירור מעבד + כ.מסך חשוב לי גם שכרטיס הקול יהיה באיכות טובה, אם מישהו יודע על לוח אם המוצייד בכרטיס קול מוצלח במיוחד אשמח לשמוע עליו. אודה לדעתכם והצעות לשיפורים. *לוח האם נבחר בעקבות תמיכתו ב 16GB RAM + תמיכה ב CF (המשקל בעיקר על כמות הזיכרון). להלן המפרט: מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Box ¤835 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE8400 לוח אם ASUS P5Q PRO ¤680 כמות:1 http://www.skypc.co…
-
- 8 תגובות
- 582 צפיות
-
-
אז ככה , יש לי T61 בן שבועיים +. אני רוצה לפרק את הקטע של המקלדת והעכבר המובנה ע"מ להוסיף זכרון, בהתחלה רציתי לבצע מטלה זאת במעבדה של לנובו אבל הם דורשים 450 ש"ח רק בגלל שלא רכשתי את הזכרון מהם! (חצופים משהו..) בקיצור ברור שזה לא ריאלי, בסך הכל 5 ברגים מלמטה והמחשב מפורק (מנסיון). השאלה היא האם הם יכולים לבטל לי אחריות? האם יש להם דרך כלשהי לדעת שפירקתי את המחשב לבד? (נגיד ותיהיה תקלה אז אני פשוט מחזיר את הזכרונות המקוריים) ומוסר למעבדה למימוש אחריות. מה אתם אומרים? תודה רבה מראש **פרט חשוב ששכחתי לציין, הזכרון יושב מתחת למקלדת עצמה ולא בתחתית המחשב כמו ברוב הניידים**
-
- 8 תגובות
- 719 צפיות
-
-
שלום, מעוניין בהמלצה למפרט עבור מחשב ביתי (ללא מסך) עד 2K. השימושים: אופיס, גלישה (כולל אימיול/טורנט), פיתוח (סימולציות,VB, PHP, MSSQL, DOT NET), מעט גרפיקה, משחקים (לא כבדים גרפית), צפיה בסרטים. מעדיף INTEL ולא AMD. חשוב: שיהיה שקט. תודה, מיקי
-
- 8 תגובות
- 615 צפיות
-
-
אהלן כמו שאמרתי למעלה מפרט כולל הכל רמקולים פשוטים,עכבר מקלדת מסך אם תצליחו לרדת קצת מהמחיר יהיה מעולה אז זהו עכשיו אני לא יודע אם שווה להשקיע ב4GB זיכרון?מה אתם אומרים...
-
- 8 תגובות
- 576 צפיות
-
-
שלום אני צריך מפרט למחשב בתקציב של 4000 שקלים (6 תשלומים) ללא ציוד הקפי או דיסק קשיח. כלומר, צריך מעבד, זכרון, לוח אם, כרטיס מסך וצורב (+ספק ומארז, כמובן). אין לי העדפה לחומרה מסויימת או לכמות מסויימת של ליבות, אבל הייתי מעדיף מאוד להשתמש בלוח אם שמגיע לווינדוס כמה שיותר מהר (במקרה ואתם יודעים את הנתון הזה ). אין צורך בהרכבה בחנות, אני יכול להרכיב לבד את המחשב (אני מקווה שזה לא השתנה יותר מידי מלפני שנתיים ) דבר אחד שהוא חובה אבל אני מניח כי מיותר וקיים בכל אופן, הוא תמיכה בDVI\HDMI בכרטיס מסך. תודה רבה לכל העונים
-
- 8 תגובות
- 715 צפיות
-
-
היי לכולם, אני צריך לרכוש מחשב חדש עבור גרפיקאית שתעבוד עם פוטושופ בלבד (מין הסתם יהיה גם קבצים כבדים), ולגלוש באינטרנט. הנה הצרכים שלי: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4,800 שקל כולל מסך, ללא ציוד היקפי. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אשמח מאוד לחיסכון. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? זה המחיר הסופי שאפשר להקצות לזה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גרפיקה + אינטרנט. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. כלום. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכל…
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
הכרטיס ניראה שעומד לשבוק חיים, או לפחות, הוא מוציא צלילים זוועתיים(זה קורה גם דרך אוזניות ולכן אנו חושבים שהבעיה בכרטיס ולא תוכנתית). מבירור קצר זה כרטיס הקול שיש במחשב: Intel 82801FB ICH6 - AC'97 Audio Controller [b2 נדמה לי שזה כרטיס מובנה בלוח. יש אפשרות להחליף כרטיס מובנה בלוח? שאלה נוספת לגבי כרטיס רשת אלחוטי. גם הוא כניראה הולך לעולם שכולו טוב. כרגע יש במחשב הזה את הכרטיס הזה: Intel PRO/Wireless 2200BG זה כרטיס שהוא אפילו לא מתקן n, אלא g. ראיתי שאפשר לקנות אותו באיביי בבערך 20-30 שקלים, אבל חשבתי אם כבר לשדרג, אז אולי לתקן n. אני לא מחפש משהו מדהים, כי ממילא המחשב הזה ישן מאוד, אבל בוודאי שכרטיס מדגם n יהיה טוב יותר מדגם g. יש למישהו כאן אולי המלצה לכרטיס רשת אלחוט…
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן חברים, שמח שהפורום והאתר הזה מחזיקים מעמד ואפילו משתפרים ! אני מתלבט אם לרכוש מחשב חדש או לא והסיבות הן שכרגע יש לי מחשב ממוצע אך משנת 2008 והוא דור אחד או שניים אחורה. כבר מספר שנים לא השקעתי על מחשב ראוי ולאחרונה המחשב הנוכחי שלי עושה לי בעיות. הקונפיגורציה הנוכחית שלי היא : מעבד Q6600 לוח אסוס P5K-E/WIFI 6 ג'יגה זכרון (מעורבב) כרטיס מסך HD7850 דיסק 1TR משנת 2008 שעדיין עובד כמו גדול דיסק SSD 120 של אינטל שלפעמים הלוח אם לא מזהה אותו והוא עושה לי צרות מארז של NZXT KAHOS שרכשתי לפני שנה ב-300 ש"ח והוא דיי נמאס עליי כי הוא מסורבל וכבד מאוד שני ספקי כח (האחד יותר איכותי מהשני אך שניהם לא ג'נרים - שכחתי את המותגים) כיום אני משחק בעיקר BF4 ומידי פעם משחקים אחרים. לאחרו…
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לשדרג את המחשב שלי שנקנה לפני חמש שנים. בעיקר מעוניין בשדרוג של הזיכרון ושל ההארד דיסק, אבל אשמח לקבל חוות דעת למקרה וכדאי לשדרג רכיב נוסף. המפרט הנוכחי שלי: [TABLE=class: cms_table, width: 500, align: right] [TR] [TD=align: left]Core i7 920 2.66GHZ 8MB[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: left]3x2048GB 1333MHZ DDR3[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: left]Western Digital 1000 / 7200RPM SATA3 16MB[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: left]Asus P6T Deluxe[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: left]CoolerMaster HAF 932[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: left]Dell 24 2408 WFP[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: left]Antec high current gamer 750W [/TD] [/TR] [TR] [TD=align: left]ATI Radeon …
-
- 8 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
אהלן! אני מעוניין לשדרג את המחשב שלי שנקנה לפני שנתיים וחצי. הריכוז יהיה סביב כרטיס המסך והזיכרון לדעתי, וכמובן שחוות דעת נוספות יתקבלו בברכה! התוכנית היא לרכב על המבצעים של הBF במידה והם משתלמים. המפרט הנוכחי שלי: [TABLE=width: 500, align: right] [TR] [TD=align: left]Core i5 2500 3.3Ghz, s1155, 6MB[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: left]Arctic Freezer 13 CPU Fan[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: left]GIGABYTE P67A-D3-B3 s1155, Intel P67, DDR3 1333, 2xPCI-E[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: left]DDR3 1333Mhz 2x2GB G.Skill Ripjaws X Edition Dual Channel[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: left]Kingston SSD 120GB SATA3[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: left]Western Digital Caviar Blue 1TB 7200RPM, 32MB, SATA I…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
צריך עזרה בקניית לפטופ. מטרות המחשב: המחשב נועד להחליף את הדסקטופ, ולשמש אותי כמחשב ראשי. הסיבה שאני מעוניין במחשב נייד, כדי שתהיה לי האופציה של הניידות פעם בכמה זמן. השימוש העיקרי הוא לאינטרנט ויישומי אופיס, אבל אני רגיל לפתוח 25-30 טאבים בכרום, ובנוסף 6-7 קבצי אקסל כבדים, וגם כמה PDF-ים, ועוד כמה יישומים בו זמנית. אין צורך במשחקים או וידאו HD מעבר לסרטוני יוטיוב ודומיהם. רק שיהיה אפשר לעבור במהירות בין החלונות והיישומים, ולפתוח יישומים במהירות. גודל מסך: כנראה 15.6, אבל אולי אפשר גם 14. רזולוציה: לא חשוב דרישות מיוחדות: להוסיף עכבר חיצוני רגיל (לא מספיק מכיר לפטופ, אולי זה סטנדרט) משקל רצוי: לא חשוב זמן סוללה: לא קריטי, אבל כדאי שיהיה משהו כמו 3 שעות יציאות מיוחדות: מעב…
-
- 8 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני עוזר לאחיין שלי לקנות מחשב. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב? משחקים: minecraft, Combat Arms, WARFACE, microvolts -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב: 1920X1080 23" Samsung SyncMaster 2333 (אולי גם טלויזיה 32 אינץ' LG) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב ? (נמוכות/בינוניות/גבוהות) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. כן. מקלדת ועכבר. (אולי איזה עכבר טוב לגיימינג). 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מהמחשב הישן…
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לא הייתי פעיל בערך שנה בתחום המפרטים והשדרוגים, מפרט מלא של המערכת נמצא בפרופיל שלי. בא לי לשדרג שילוש + כרטיס מסך, האם יש טעם או שאפשר לסחוב בכיף עוד שנה עד סבב החומרה הבא?
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב גיימינג שישרת אותי ב 5-7 השנים הבאות, לכן עליו להיות חזק, וגם אופציה של OC טוב שתהיה, כשביצועי הסטוק כבר לא יהיו מספיק חזקים. כ"כ, חשובה לי התאימות בין החלקים - שלא יהיו צווארי בקבוק. הרכבתי את שמות החלקים ממספר אתרים כמו PCMAG, TOMSHARDWARE u ELITEGAMING, אף חשוב לי לומר שההבנה שלי בתחום בסיסית. 1. מה התקציב המקסימאלי? 12000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? בוודאי שלחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיך שלא, הוא גבוה דיו 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) ב…
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני hd. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג, שיתאים למשחקים החדשים. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. battlefield, gta וכ'ו. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות פלוס עד גבוהות. (עדיף כמה שיותר גבוהות). 3. האם יש צ…
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל, אבל תמיד עדיף לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? יצירה בתחום הוידאו, בעזרצ תוכנות אדובי. השימוש העיקרי הוא עריכה עם Premiere ורנדור אפקטים בAftereffects - יש להדגיש שאני לא יוצר בתלת מימד ובקומפוזיציות שלי בד"כ אין יותר שכבות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ-פרימייר-אפטר CS6, לפעמים רצות במקביל. השימוש הוא תדיר \ פרנסה חלקית (עובד בעריכת סרטונים וקליפים באופן עצמאי בסדנא ביתית) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימא…
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, תודה מראש על העזרה! מחפש מעבד intel i5 - הדגם יכול להיות 4590 או 4690, אם ממש צריך, אפשר גם 4460 (בגדול - סומך עליכם) מחפש 8 GB RAM (אשמח לשמוע את דעתכם לגבי סטיק אחד או שני סטיקים, בכל מקרה, צריך אפשרות עתידית להרחבה) ועוד שאלה אחת - יש לי HD של חצי טרה במחשב הנוכחי (מלפני כ-5 שנים) - האם אפשר להעביר אותו למחשב החדש כדי לחסוך עלויות? (במקרה שכן - התקציב שלי יורד ל-3700) 1. מה התקציב המקסימאלי? - 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - אם אפשר לחסוך - מה טוב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - כמה מאות שקלים, רק במידה והשיפור משמעותי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - ביתי, תכנות ומשחקים א) במידה …
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, קניתי לפני חמישה חודשים את המחשב lenovo flex 2 14. המחשב עבד מעולה אבל אתמול בערב בזמן גלישה באינטרנט המחשב פשוט נתקע וקפא. כיביתי אותו ועכשיו הוא נדלק אבל לא מגיע לווינדוז. ניסיתי ללחוץ על הכפתור novo אבל לא הצלחתי. לא התקנתי שום דבר בזמן האחרון. מה עושים?
-
- 8 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי?3.7K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות ולחסוך אבל לא לחסוך על ביצועים ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?GAMING א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.BF4 FAR CRY 4 וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).אני מנחש 1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן…
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, אני מעוניין במחשב נייד שיחליף לי את המחשב נייח בבית מכיוון שאני רוב היום לא נמצא בבית וגם בבית אני מעדיף להתנייד עם המחשב. מטרות המחשב? בעיקר אינטרנט, מיילים וסרטים! בקשר למשחקים אני לא GAMER , אבל מידי פעם אשמח לשחק ב FIFA או משהו כזה ואם יש אפשרות לשחק במשחקים יותר חזקים עדיף שיהיה. * גודל המסך? אני מעדיף 13-14 אינץ אבל במידה והמחשב קל גם 15 זה בסדר. * רזולוציית המסך? עדיפות גבוהה ל QHD או לרטינה מכיוון שאני אוהב לראות סדרות וסרטים באיכות גבוהה. * משקל רצוי? רצוי שיהיה קל ולא לבנה אבל לא זקוק למחשב במשקל של MACBOOK AIR * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא. אבל עדיפות מעל 3 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? בעיקרון נורא חשוב HDMI ו ?USB3 אבל זה קיים בכל מחשב היום. גו…
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
סגרתי על המפרט הבא CoolerMaster CM Storm Scout 2 http://ksp.co.il/?uin=20367 Seasonic 620w http://ksp.co.il/?uin=22987 Gigabyte H97 D3H http://ksp.co.il/?uin=23030 i5 4590 http://ksp.co.il/?uin=23009 Freezer 13 CO http://ksp.co.il/?uin=19734 8gb ddr3 1600mhz http://ksp.co.il/?uin=20374 GTX970 http://ksp.co.il/?uin=24678 WD 1TB Black http://ksp.co.il/?uin=21181 Kingston 120gb ssd כל המפרט למעלה עלה לי ביחד 4900 שקל. כבר שילמתי אבל עדיין יש אפשרות לשינוי כי עוד לא לקחתי את המחשב. אני רוצה חוות דעת, על אם יש מקום לשיפור בלי לחרוג מהתקציב ובלי לאבד מהתכונות שהיו חשובות לי: לוח אם עם 4 חריצי הרחבה לRAM, ספק כח מודולרי, מארז מעוצב עם ידית נשיאה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5 אלף…
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן, אני צריך לקנות מחשב למתכנת אנדרויד/IOS אשר עובד בעיקר עם תוכנת IntelliJ IDEA. הבחירה היא בין המחשבים הבאים: MacBook Pro 13" with DUALCORE 3.0GHz i7 MacBook Pro 15" with QUADCORE 2.5GHz i7 לאחר שדרוג ה13" ל 16גיגה ראם, מגיעים בערך לאותו המחיר. אני רוצה את עזרתכם להבין האם המחשב עם הארבע ליבות יהיה יותר חזק בשימוש עם תוכנת IntelliJ IDEA. תודה
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, מחפש לוח אם + מעבד + זיכרון + מאוורר - את המקסימום שאפשר להשיג תמורת כ1200 שח. אני אסכים להוציא 1500 שח על הכל אם זה יכלול גם כונן SSD עבור הווינדוס והאופיס שלי. תודה רבה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 1.5 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם יש אפשרות לחסוך למה לא ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא 2. מה שימושי המחשב אינטרנט ואופיס -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 23 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפ…
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-