עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by tidan31,

שלום! רכשתי לנובו y-70 סיימתי להגדיר את ההגדרות הראשוניות וכל הלילה הוא נמצא באותו מצב של טעינה ולא סיים האם זה נורמלי? ברצוני לציין שעל המחשב יש הארד דיסק של 1tb 5400rpm+8gb ssd והאם היה צריך להטעין אותו לפני ההגדרות ואם כן כמה זמן טעינה ראשונית? האם צריך ללחוץ לחיצה קצרה או ממושכת על כפתור ההדלקה על מנת להדליק אותו? בפעם הראשונה לחצתי לחיצה ממושכת האם זה נורא?

2. קרוב משפחה מגיע בקרוב למנהטן ואני מתלבט אם להגיד לו שירכוש לי שם מחשב נייד. האם משתלם לקנות מחשב בארה"ב\ניו יורק? מעבר לעובדה שעל המחיר שאני רואה באינטרנט עליי להוסיף מס רכישה בסך 7%, וכן הצורך במדבקות או חריטת האותיות בעברית, מה שיותר מציק לי זה עניין האחריות. הבנתי שבמחשבים ניידים עניין זה חשוב למדי והתקלות בניידים יותר שכיחות. א. האם החנויות בארץ מכבדות אחריות בינלאומית כמו שצריך? ב. בחלק מהמקומות ראיתי רק אחריות לשנה על המחשב נייד, וגם אז לא בדיוק ניתן להבין אם מדובר באחריות בינלאומית או לא :\ ג. האם יש לאנשים המלצה על מקומות זולים לרכישה באזור מנהטן? האם bestbuy ו- b&h photovideo נחשבים לאמינים? 2. אלו הדגמים ששמתי עליהם עין: http://www.b…

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by nirmeller1,

שלום, אני מנסה לחבר עכבר Bluetooth למחשב נייד VOSTRO 1320 של DELL, ללא הצלחה. העכבר אינו מופיע בסריקה שמבצע המחשב למציאת התקנים אלחוטיים. אני אמור להתקין איזשהו DRIVER עבור ה-BT?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. 1. מה התקציב המקסימלי? המחיר נע בסביבות ה 3500. חריגה קטנה אפשרית. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לא קריטי, כל עוד המחיר לא עובר בהרבה את התקציב. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה של 100-200 אפשרית. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב ? המחשב יהיה רב שימושי, עם דגש על משחקים (לא כבדים במיוחד) א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. אין אפליקציות ספציפיות ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה. כנראה שלא. ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? 1680x1050 * באיזה סוג משחקים תשחקו? אין משהו מסויים. אולי MMORPG בעיקר. * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות - גבוהות 3. הא…

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. מחפש לוח אם תומך bluetooth וכרטיס מסך מובנה טוב לצרכי קולנוע ביתי. תודה!

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. היי, חבר שלי רוצה לשפר/לשדרג את המחשב (האמת שזה יותר לקנות אחד חדש...). בקיצר, אני בצבא ולכן אני קצת מחוץ לעניינים בזמן האחרון..... בקיצר, הנה בערך מה שהולך: AXP 2400+ 2GHz TRAY+FAN 795 ש"ח LEADTEK K7NCR18D 598 ש"ח 256MB DDR 333 PC2700 GeiL 220 (וכנראה שזה יוכפל....אבל נעזוב את זה בנתיים) MAXTOR 80GB ATA133 7200 RPM 582 ש"ח כרטיס מסך: עקרונית RADEON 9500pro..... אבל אין אותו בחנות שבה הוא רוצה לקנות.... אז אני לא יודע מה יהיה. בקיצר, זה בערך עוד 1300 ש"ח, ואז זה יוצא 3500 ש"ח. בואו נגיד שזה הגג של התקציב. התכנון היה 3000 ש"ח. מה אתם חושבים שעדיף, ה 2400 או ה Barton 2600? עד כמה יש הבדל בינהם? שאלה: מה עדיף, Barton 2600 עם לוח KT400, או TbredB 2400 עם NF2…

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by sagimonza,

קיבלתי פה מפרט שנראה דיי טוב, אך אני צריך כמה ליטושים אחרונים. אני אודה לכם מאוד אם תגיבו כמה שיותר מהר, כי החגים נכנסים ואני רוצה להזמין את המחשב לפני כן(שלא יתעכב) מעבדי ?AMD? Price Units Total Athlon64 3000+ (S-939) VENICE CORE 890 1 890 לוחות אם למעבדי ?AMD? GIGABYTE Price Units Total K8NF-9 (NF4, s939, PCI-E) 580 1 580 זכרונות? DDR 400 Price Units Total 512Mb 400MHz AData /VT 280 1 280 כרטיסי מסך? GIGABYTE Price Units Total 6600GT 128MB DVI, TV, PCI-E 950 1 950 דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL Price Units Total 80GB SATA 7200 8MB WD800JD 340 1 340 כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD?? FLOPPY Price Units Total Teac/SONY 1.44 50 1 50 צורבים? DVD Recorders Price Units…

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by -OmeR-,

אני זקוק בבקשה למפרט עד +3000- בלי הדברים הבאים: מסך, עכבר ומיקלדת וסידירום. המחשב הוא לדוד שלי שהוא מתעסק בתוכנות קלות בלבד! אז FX5200 יספיק במיקרה הזה. צורב LITE ON 52*32*52 ומעבד אינטל חובה!!!....בלי ויכוחים מיותרים בבקשה...זה לא שאני חסיד אינטל כי פשוט דוד שלי הוא לא מבין בכלל. הוא בקושי יודע מזה מעבד...אתם יודעים מזה האנשים המבוגרים...רק להדליק את המחשב הם יודעים...והוא יודע שפנטיום 4 זה טוב! לא משנה אם יהיה פרסקוט או לא כי הוא לא הולך לעשות OC או משהו. וגם לא צריך מארז או ספק מיוחדים...מארז וספק ג'נריים יספיקו בהחלט... ואל תביאו לי מפרט מ-KSP כי הם יותר מידי זולים בישביל המקום שהוא קונה בו! תודה!

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. המחשב מיועד לאחותי בת ה 9 יש לה חדר מאד קטן. אז דרוש מחשב מזערי. אין צורך בהרבה עוצמה שיריץ WIN7 משרדי מוזיקה סרטים וסימס 3. ראיתי כזה צעצוע של DELL http://www.notebookclub.co.il/prod-studio-hybrid.htm אבל את האמת זה די יקר. יש רעיונות? סליחה. זה היה לא לגמרי מובן. אני צריך מחשב קטן ממדים! לא MID TOWER! לדוגמה המידות של הDELL הזה: אורך 196.5 ממ גובה 71.5 ממ עומק 211.5 ממ משקל 2.18 קג שזה בערך 20X7X20 ס"מ!

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by ofek4490,

יחובר למסך LCD 17 ברזולוציה 1280 על 1024 בעיקר למשחקים ללא OC חבר שלי רוצה לקנות מחשב אשמח אם תעזרו

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. שלום לכולם, אני רוצה לרכוש מחשב ביתי, לצרכים בינתיים לחלוטין, ללא שימוש במשחקים מורכבים או תוכנות מורכבות. משהו הכי הכי בסיסי. אני רוצה לאפשר לעצמי לצפות בסרטים בצפייה שיירה ולהוריד סדרות. אני עונה על השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2200 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מעדיפה לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, הורדה לצפיה בסרטים שאני מורידה דרך ה TV ע"י כאבל HDMI א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי …

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. שלום. אני רוצה לרכוש מחשב לשימושים פשוטים של גלישה באינטרנט, צפיה בסרטים לא באיכות גבוהה וכתיבת מסמכי אופיס. חשוב שהמארז יהיה קטן, שיהיה DVD, יציאת VGA ולפחות שישה USB. הוא מיועד לדודתי שלא מבינה במחשבים כך שלאחריות יש יתרון. אני יכול לרכוש את המחשב הזה (פירוט למטה) ב-1400 ש"ח. הוא קטן. המעבד אמנם בן שנתיים אך זה כנראה לא משנה כל כך, נכון? מה דעתכם? האם הוא סביר? לא מצאתי עוד מחשב ברמה דומה בכזה מחיר. אשמח לשמוע חוות דעת (גם חיוביות). לחילופין אשמח להצעות טובות יותר אם יש. מחשב מיני נייח Champion MINI CH4200 i3 4GB מעבד: Intel® CORE I3 3240 3.3GHZ זיכרון: 4GB, דיסק קשיח: 500GB מאיץ גראפי Intel® HD Graphics VGA + HDMI אחריות: שנה אחריות במעבדות חיון בפ…

13. לפני רכישה לטובת שידרוג המחשב הקיים: מעבד: i5-4670 לוח אם: asus z87-k זכרון: G.Skill 2x8GB מאורר למעבד: Scythe Ninja 3 זה יוצא קצת פחות מ-2500. אני אוהב את ASUS ובגדול יש לי הרבה דיסקים שצריך לחבר. אשמח לקבל את חוות דעתכם לרכיבים והצעות לשיפור. הייתי רוצה להשאר בואתו סדר גודל של התקציב או לחסוך המחשב משמש כתחנת עבודה מחוברים לו שני מסכים הוא מריץ תוכנות פיתוח וכמעת תמיד לפחות מחשב וירטואלי אחד. מדי פעם המחשב משמש לעיבודי גרפיקה וערכית סרטים ולא מתבצע OC. תודה.

14. Started by ososos,

אהלן, מבקש עזרה בהרכבת מפרט: 1. מה התקציב המקסימאלי ? - 3000-3200 ש״ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - שימוש יומיומי ומשחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 22" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני- גבוה 3. האם יש צורך בצ…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by dor962,

אני רוצה לקנות מחשב למשחקים, אינטרנט ועיצוב (photoshop, flash וכ'ו). ראיתי את המחשב הזה- http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?ProductID=9061 ורציתי לשמוע את דעתכם עליו... האם במחיר הזה ניתן למצוא מחשב טוב יותר העונה לצרכים? אני רואה שהרבה אנשים כאן מעדיפים את הDell 5010, רציתי לדעת- למה? הרי המעבד וכרטיס המסך במחשב הזה טובים יותר, ובכללי הוא נראה יותר חזק.

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. קיבלתי לאחרונה שתי הצעות של מחשבים נדיים ואשמח מאד אם תוכלו לעזור לי לבחור ביניהם כי אנני מתמצא בתחום זה כלל וכלל. רק לפני זה אפרט את יעודו של מחשב מבחינתי. בכללי אני אשתמש בו רק בשישי שבת (אני בצבא) ולרוב זה יהיה לצרכים של אופיס, אינטרנט, סרטים וכו'... אני פחות מאמין שיהיה לי זמן לשחק בו משחקים למיניהם. המחשב רוב הזמן יהיה בבית. והסיבה שאנני קונה מחשב נייח היא פשוט בגלל הכבלים והגודל. אשמח אם תוכלו גם להביע את דעתכם בכלל על הבחירה שלי למחשב נייד כמענה לצרכים שלי, האם קיים פתרון עדיף? להלן שני הדגמים: 1. HP ProBook 6450B - 964$ 2. LENOVO Edge - 645$ את שניהם אני קונה בארץ אז אין עלות נוספת על משלוח. תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  17. שלום רב לכולם, די עיינתי בנושאים האחרונים שהופיעו במטרה מהם למצוא ולהרכיב לי מחשב ולא הצלחתי. מה שאני מחפש זה מחשב DUAL CORE או של INTEL או של AMD. ראיתי שאין הרבה מפרטים מוצעים של AMD. HD יש לי 60 GB IDE.לכן לא קונה HD. OC לא מתכוון לעשות. אני רוצה 1GB RAM אבל לא יודע אם ללכת על 533 או 667. לגבי לוח אם אני רוצה משהו טוב , האם יש לוח אם טוב אם כרטיס מסך ONBOARD איכותי או שכדאי ללכת על כרטיס מסך נפרד? ראיתי שהרבה ממליצים כל כרטיס מסך 256 MB אם DDR3 אבל מה יותר טוב ATI או GFOURCE? יש לי GFORCE 4 TITANUM 4200 כבר 3 שנים ברשותי כרטיס חזק סוחב כמו גדול חוץ מ-DOON 3 לא איכזב אותי בשום משחק עד היום. כך שזה הציפיות שלי מכרטיס מסך. משהו אמין וחזק (לא במובן של להפעיל על איכות הכי ט…

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by Symphozis,

יש לי חבר רוצה לקנות מחשב Geforce PCX 6600G PCI-E 256 TV/DVI Intel Pentium 4 2MB 3Ghz 64Bit 775 GA-81945PLG INTEL945PL FSB800 INTEL 865GV DDR 400 VGA ON BOARD AGP 5 CHANNEL AUDIO PC1x3 LAN SATA 2 512MB DDR2 533Mhz 3700 512MB DDR2 533Mhz 3700 160GB 7200RPM S-ATA-2 8Mb DVD-RW X 16 SONY 8 CHANNEL IN/out 10/1000 Mbps A-top alien silver 500W multimeda heb/eng/rus 3D scrolling Silver/bLACK USB COLOR bLACK p.m.P.O: 400W אני אומר שזה לא שווה תגיבו על המפרט ועם אתם חושבים יש יותר טוב בבקשה לפרט מטרה למשחקים בלי מסך תודה.

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. זה מפרט למשחקים ש"ח Athlon64 4200+ (S-939) X2 DUAL CORE- 2370 ש"ח 860 ASUS A8N-SLI s939, NF4, 2xPCI-E, GBL ש"ח 960 1Gb 400MHz Corsair (CMX) CL2 ש"ח 475 WESTERN DIGITAL 160GB 7200 8MB WD1600JB ש"ח 3190 ASUS 7800 GTX 256MB, DDR3, 2xDVI, VIVO, PCI-E ש"ח 50 FLOPPY Teac/SONY 1.44 (Black ש"ח 190 CREATIVE Audigy SE 7.1 (PCI) ש"ח 130 DVD Philips 16x 50x Black ש"ח 675 TThermaltake Xaser III VM-3000A midi

• 23 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by Drogba,

אני כבר די הרבה זמן לא בתחום של החומרה (בערך חצי שנה) והרבה דברים השתנו (כנראה) , אז אני מבקש שתבנו לי מפרט : 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 6,000 (בבקשה בלי חריגות) 2. מטרות המחשב? לדוגמה: משחקים די כבדים , אינטרנט , צפייה בסרטים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? מסך LCD (עדיפות ל730B של סאמסונג) , מקלדת ועכבר פשוטים , רמקולים פשוטים. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא צריך צורב DVD (צריך כונן DVD) 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? אני רוצה לפחות 160GB בHD . 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? לא 7. האם אתם צריכים מערכת הפ…

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. שלום, אחותי מעוניינת לרכוש נייד תקציבי. מה חשוב? בעיקר האיכות, פחות ביצועים. חובה 3 שנות אחריות. כל המחשבים שאני מציין הם עם מערכת הפעלה (חובה) והרד דיסק בגודל של 250GB (לא אתן לה לקחת פחות). האפשרויות הן: 1. Lenovo G530 ב 2790 ש"ח + 590 ש"ח להרחבת אחריות. סה"כ, 3380 שקל. (T3400, 3GB RAM) יתרונות ידועים: עמיד, מקלדת טובה, מסך טוב, 3GB זיכרון. חסרונות ידועים: אין NUMPAD, מעבד יותר ישן. 2. ACER ASPIRE 5738Z ב 2950 שקל. (T4200,2GB RAM). הבעיה עם האייסר הוא שלא ברור לי מה הולך עם האחריות. האם אפשר להרחיב אותה, ואם כן, כמה זה עולה? :s05: יתרונות ידועים: אמורה להיות לדגם הזה מקלדת טובה, אמור להיות מסך טוב, מעבד עדיף במעט, המון פ'יצרים, NUMPAD, DDR3. חסרונות…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. שלום רב, ברשותי מחשב דל optiplex620 כבר 3 שנים המחשב משמש בעיקר לתוכנות משרד אופיס+אינטרנט+צפיה בסרטים+סקייפ ועובד על XP סה"כ שקט מאד ונוח לעבודה אבל לעיתים איטי מאד בפתיחת יישומים וגם בצפיה בסרטים כיצד אוכל לשפר את ביצועיו לשימושים שפורטו בתקציב של עד 600 ש"ח? (האם יש לי צוואר בקבוק?) המחשב אף פורמט לאחרונה להלן המפרט Mainboard : Dell 0F8098 Chipset : Intel i945G/GZ Processor : Intel Pentium 4 630 @ 3000 MHz Physical Memory : 2048 MB (1 x 2048 DDR2-SDRAM ) Video Card : ATI Technologies Inc Radeon X1600 Series Hard Disk : WDC (80 GB) DVD-Rom Drive : _NEC DVD+-RW ND-3530A Network Card : Broadcom Corp BCM5750A1 NetXtreme Gigabit Ethernet PCI Express Operating System : Mic…

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by ceh,

להרצה של משחקים בינוניים על FULLHD כולל ציוד הקיפי - מקלדת עכבר מסך ורמקולים, ללא OC, לא חשוב שקט. מגבלות: כוח עיבוד CPU חשוב יותר מכוח GPU חובה 6GB RAM כל החלקים חייבים להיבחר מהחנות SKYPC חובה 2 הארדיסקים פנימיים של 500 עריכה: של WD עד 6000 ש"ח עריכה: חובה מסך 24 אינצ' חובה רמקולים 5.1 אשמח להמלצות לרדת במחיר ! תודה מראש למגיבים ! ---------------------------------------------------- עריכה: מעבד Intel Core i5-750 Tray ₪950 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=I5-750Tray לוח אם Gigabyte GA-P55M-UD2 ₪599 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950206 כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 3.5" 500GB SATA2 16MB ₪274 כמות:2 http://www.skypc.co.il/product.asp?…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף 5000 אלא אם כן החריגה באמת שווה את זה. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעל ה6000 בכלל לא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקי מחשב א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות מאוד 3. האם יש צורך …

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  25. שלום, אני מחפש מחשב נייד חדש, עדיפות היא לI5 או I7 עם 8GB+ זכרון(עם אפשרות הרחבה), SSD(או לפחות אפשרות להחליף לSSD) וכרטיס מסך טוב מסך עם רזולוציה של 1080 או יותר ועם איכות סבירה (שלא יהיו יותר מידי עיוותי צבע כשמסתכלים מהצד). USB3 אין לי צורך בכונן אופטי. השימושים שאני צריך אותו בשבילם הם בעיקר: פיתוח: ווב \ אנדרויד \ משחקים הרצת מכונות וירטואליות דרך VMWare משחקים חדשים (אבל אפשר לוותר קצת אם זה יוצא יותר מידי יקר) גרפיקה (מידול תלת מימד, פוטושופ, אילוסטרטור...) אין לי דרישה למסך מגע או מערכת הפעלה. האם אתם ממליצים לקנות מחשב חדש או שכדאי למצוא יד שניה? מה אתם אומרים על המחשב הזה? האם הוא יכול לשמש למטרה: http://ksp.co.il/?uin=24621

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים