ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,342 דיונים בפורום זה
-
שלום לכם , יש לי עכשיו מחשב עם - כרטיס מסך : 8800GT ספק כח : Enermax Liberty 400W מסך Dell 2312HM אני מחפש לקנות מחשב שלעכשיו אני אעביר אליו את ה8800 ובעוד חצי שנה פלוס אשדרג ל 660 או משהוא בסגנון אני יכול להישאר עם הספק הקודם ? או שהוא חלש מדי ? תקציב : 3000-3500 שימוש המחשב : בעיקר תכנות (JAVA + ANDROID ....) אבל גם גיימינג(עם הגדרות בינוניות + SKYRIM/DISHONORED/DIABLO3/CRYSIS......) ושימוש כללי צורך בציוד היקפי : לא רכיבים שאין צורך לשים במפרט : כרטיס מסך (אבל שאוכל לשדרג ל660TI או משהוא בסגנון) / כונן אופטי עד כמה חשוב השקט בסולם של 1-10 (10 = שקט מאוד) - 8 האם מתוכנן OC - בעיקרון לא בשל תקציב אבל אם ניתן אז בעתיד כן ... האם יש צורך בתוכנות (EXCEL/WIN…
-
- 0 תגובות
- 627 צפיות
-
-
שלום, נכנסתי לאתר של ksp ובחרתי את המפרט הבא: ברצוני לקבל חוות דעת עליו. המחשב מיועד לשמש משפחה. לא מתכוונים להריץ עליו משחקים כבדים ולא בטוח שאינטרנט. המחשב אמור להיות רלוונטי לארבע חמש שנים הקרובות. אשמח לדעת האם הגזמתי במפרט כי האמת שרציתי להגיע לגג 4000 כולל מסך. באיזה חלקים ניתן לחסוך ולהחליף לקצת פחות טובים או לאותה רמה במחיר זול יותר. מעבד אינטל: Intel Core i5 3470 3.2Ghz s1155 6MB, GPU Core, Tray מאוורר למעבד: Arctic Alpine 11 PLUS לוחות אם למעבדי אינטל: Gigabyte H77-D3H s1155 Core i3/i5/i7, Intel H77, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI זכרון: G.Skill 2x4GB DDR3 1600Mhz Ares Dual Channel CL9-9-9 כרטיסי מסך: Gigabyte GTX650 OC 1GB GDDR5 DX1…
-
- 1 תגובה
- 828 צפיות
-
-
שלום אני רוצה מטען זול לקומאפק 610 באזור גוש דן.אשמח לשמוע המלצות על חנויות שמתעסקות בכך. שי
-
- 7 תגובות
- 975 צפיות
-
-
אני מעוניין לבנות NAS עם מפרט חדיש שיוכל לענות על הדרישות : חסכוני בחשמל ,שיאפשר סטרימיניג של תוכן גבוה (3d 1080p) , הזרמת מוסיקה לdac, שרת הורדות ל usenet אני חושב שלא אצטרך מעבר ל4tb ראיתי שיש הרבה לוחות COMB מבוססי אטום וגם כאלה של AMD אבל אני לא בטוח לגבי תאימות עם כל מיני תוכנת של NAS : FREENAS UNRAID ואפילו אובנטו (לפעמים אין תאימות עם AMD). לגבי HDD לא בטוח מה עדיף GREEN או RED או לא שניהם - חשוב לי שלא יהרסו לי אחרי שנתיים . קנייה אפשרית בארץ או בחו"ל.
-
- 0 תגובות
- 715 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין במחשב נייד שמחירו נע בין 2500-3000 ש"ח המחשב הוא למטרת: עבודה משרדית , גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים. הנקודה החשובה ביותר: שיעבוד בצורה מהירה ללא תקיעות. מאפיינים: גודל המסך: בין '14 ל '15.6 , אשמח לקבל המלצה לזה ולזה. משקל: לא קריטי , מן הסתם תמיד עדיף יותר קל(שלא יגרום לחריגה מהתקציב) זמן סוללה: זמן סוללה ארוך יהווה יתרון , אך לא בא בחשבון אם מתבטא בחריגה מהתקציב. יציאות מיוחדות: אין צורך ביציאות מיוחדות גודל דיסק קשיח: 300 או 500 יספיק לא נדרשת אחריות בין לאומית צורב DVD: לא קריטי אך עדיף שיהיה. *אשמח אם המקשים יהיו נוחים. *יש עדיפות לקנית המחשב דרך חנויות כמו IVORY/KSP. המון תודה שבוע טוב
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, מה לדעתכם עדיף לקנות: Dell inspiron http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9199 או DEll Vestro http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=8538 האם יש הבדל בין הסדרות מלבד הבדלי החומרה הברורים ? תודה רבה על העזרה
-
- 0 תגובות
- 624 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5K, א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שח - ממש עדיף לחסוך אבל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD החדש, DIABLO 3, TOTAL WAR, כך מיני דברים בסגנון, -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). המטרה שהוא יהיה FULL HD, 24" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העד…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך התיכנון היה בכלל לקנות במקס,2.5K ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?בתיכנון ללמוד מדעי המחשב+ניהול רשות+משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).מכונות וירטואליות..,JAVA.. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.DARKS SOULS,ASISSIN CREED 3 GTA5 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).גודל 22 ,1920על 1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (…
-
- 0 תגובות
- 621 צפיות
-
-
להלן דרישות נוספות, מדובר במתנה לאישתי, הדרישות הקריטיות הן: 1. משקל עד 1.5 ק"ג (3.3lb). כולל הסוללה. 2. מסך - חייב להיות מאט. עדיף פאנל IPS (אני יודע שיש אולי שלושה כאלה בשוק שהם לא אפל). אבל אם כבר פאנל TN, אז עדיף עם בהירות טובה וקונטרסט סטאטי מעל 500:1. 3. מעבד i5 (סנדי או אייבי). 4. זכרון: 4 ג"ב. עדיף עם אפשרות הרחבה ליותר (6 או 8 ג"ב). 5. נפח אחסון: SSD 128gb אמור להספיק. אם לא, אפשר גם HHD מעל 500GB אבל מעדיף שלא. בהקשר הזה ראיתי שיש כוננים היברידיים כדוגמת 500gb+32gb MLC ב-VAIO. מישהו ניסה וראה כי טוב? 6. חיבורים: VGA, HDMI/DP, שלושה USB (לא חייב 3.0), חיבור LAN, יציאת אוזניות, כניסה לכרטיסי SD. עדיף שהחיבורים יהיו בגדלים הסטנדרטיים ולא מיני + מתאם. 7. מקל…
-
- 34 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום רב, עקב מבצעי הבלק פרייד והרצון להשתרג ממחשב עתיק - בן 8. חשוב מאוד אפוציה התמיכה בתיכנות - תוכנת כמו ,Quartus,MATLAB,VS,VB,Orcad,Viso 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? רצוי לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתציב? רצוי שלא, אבל במקרה הגרוע עד 400 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב? משחקים ותיכנות (ותכני HD - עדיפות נמוכה). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזמן/תדיר/כבד/פרנסה) התוכנות הרשמות מעלה, אופן שימוש - חלקן פעם בשבוע חלקן פעם בחודש. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.COD 6, GTA 5,CRYSIS,FAcry 3 ועוד. -מהי הרזולוציה…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מתלבט בין שלושה דגמים של ASUS : http://ksp.co.il/?list_compare=.16793..16696..17201. יש הבדל בניהם: לראשון כרטיס מסך nividia geforce 635 אבל מצד שני מעבד פחות טוב משל השניים האחרים. גם התלבטות לגבי השניים האחרונים : לשני יש geforce 620 ומעבד ntel® Core™ i7 3610QM ולאחרון יש geforce 610 ומעבד Intel® Core™ i7 3630QM . איזה מכולם עדיף? תודה
-
- 3 תגובות
- 673 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל, עם אופצייה לשידרוג בעתיד ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקי FPS לרוב (crysis, far cry), תכני HD אין צורך בכרטיס מסך במפרט זה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס מסך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 9 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? …
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) - מעט משחקים, פיתוח בECLIPSE, VISUAL STUDIO לANDROID וכד, עריכת וידאו בPREMIERE, שימוש בAFTER EFFECTS וכמובן הורדות, צפיה בסרטים וכד'... * גודל המסך? 17.3" או אפילו גדול יותר * משקל רצוי? - כ3.5KG לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? - לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) - HDMI. * בלוטות? לא. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) - מומלץ שיהיה כמה שיותר אפשרויות לכוננים פנימיים, אם יש מחשב עם אפשרות לשני קשיחים ולSSD (בMSATA או רגיל, גם טוב). * …
-
- 3 תגובות
- 940 צפיות
-
-
שלום, (קודם כל מצטער שאני פותח אשכול שני אך האשכול הנ"ל שונה). יש לי מחשב נייד מסוג HP ProBook 4540S, ויש לי בעיה בהפעלת כרטיס המסך השני במחשב שלי. יש לי כרטיס מובנה Intel 4000HD GRAPHICS ויש לי גם כרטיס "אמיתי" שנועד להרצת משחקים ששמו: AMD Radeon HD 7650M אבל אני לא יודע איך להפעיל אותו. כשאני משחק משחקים במחשב הוא משתמש בכרטיס המסך המובנה של המחשב שלי ובעצם הורס את חווית המשחק. אשמח לעזרה בהפעלת כרטיס המסך, Mystery
-
- 1 תגובה
- 5.2k צפיות
-
-
בבקשה http://www.tms.co.il/preview/spec/95ab3d4u מחשב משרדי חזק יחסית ללא צורך במשחקים. תשומת לבכם למארז ולזיכרון. אשמח להערותיכם. תודה
-
- 3 תגובות
- 752 צפיות
-
-
מחשב די פשוט לשימושים של אופיס , וידאו , קצת משחקים פה ושם (לא משהו שדורש כוח עיבוד מאסיבי) מה ההבדל המהותי בין AMD לאינטל ? ראיתי שיש הבדל בכסף האם זה גם יורגש בפועל בביצועים? תקציב נאמר בין 1500-2000 . אין צורך ב: ד.קשיח , צורב-נגן תקליטורים , מקלדת ,עכבר ,מערכת הפעלה (אתקין בעצמי..) , מארז, מסך. יש צורך ב: מעבד ( או AMD או אינטל - אני לא מבין מה ההבדל לשימושים שציינתי ) גוף קירור פשוט ונחמד למעבד (ראיתי נראה לי של ארקטיק.. משהו כזה) לוח אם - שיתאים לשימושים ותו לא .(אין צורך בתכונות מיוחדות , לא יבוצע אוברקלוק למשל ) כרטיס מסך- הבדל בין מובנה על לוח האם לבין אחד סטנדרטי בינוני ? זיכרון-4GB בסטיק אחד (הכי זול DDR 3 1333Mhz) ,(יהיה הבדל מהותי אם זה יבוא כזוג 2X2 ?) …
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מחפש מחשב נייד לצרכי פיתוח (רוב הפיתוח לא במחשב הזה, בעיקר תחזוקה). ללא משחקים וללא סרטים, זה לא מעניין אותי. אני טס לתאילנד למשך חודש וחצי בתחילת ינואר, הייתי שם כבר וזכרתי שהמחירים שם ממש נמוכים בכל נושא האלקטרוניקה אז הפעם חשבתי לנצל את זה ולקנות לפטופ. הדרישות: מעבד: i5/i7 זיכרון: 6 ג'יגה לפחות מסך: קטן, בסביבות ה12.5" מקלדת: חייבת להיות מקלדת נוחה (עם כפתורים צפופים כמו המקלדות של lenovo\ibm ולא מקלדות מקבוק למיניהן) - קריטי (כותב הרבה) אחריות: אלא אם כן המחיר ממש ברצפה, אני מעדיף כמובן אחריות בין לאומית (גם בתוספת מחיר). מערכת הפעלה: לא קריטי סוללה: לא קריטי משקל: לא קריטי עיצוב: לא קריטי, מעדיף משהו סולידי התקציב: בסביבות ה2,500 ש"ח (זה תקציב שמותאם…
-
- 2 תגובות
- 933 צפיות
-
-
מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il .מעבד:Intel Ivy Bridge Core i5 3570K Socket 1155 6MB 3.4Ghz Trayכמות: 1 - מחיר: ₪1140קירור למעבד:Scythe JAPAN MUGEN 3 1155 + 1366 SUPPORTכמות: 1 - מחיר: ₪213לוח אם:Gigabyte GA-Z77X-UP5 THכמות: 1 - מחיר: ₪1450מארז:Survivor 2X 20cm Fan on top & Front 2X USB 2 & 2X USB 3 + ידית נשיאה + e-SATA + אפשרות להתקנת 9 דיסקים 2.5כמות: 1 - מחיר: ₪595ספק כוח:Seasonic 750W Active PFC 80MM 4*Sata 8-pinכמות: 1 - מחיר: ₪429זיכרון:Kingston 16GB KINGSTON KIT(8Gx2) Hyper-X RED XMPכמות: 1 - מחיר: ₪490קשיח למחשב שולחני:Seagate 1TB, 3.5", SATA3, Barracuda 7200.14כמות: 1 - מחיר: ₪413קשיח למחשב שולחני:SAMSUNG SSD 830 128GB 2.5 - בקניית מחשב חדשכמות: 1 - מחיר…
-
- 1 תגובה
- 752 צפיות
-
-
זהו, המחשב שלי שווק חיים אחרי שש שנים בערך (עם שדרוג זיכרון וכ. מסך), הגיע הזמן להתחדש. למרות שאני לא כל כך שלם עם ההחלטה על מחשב שולחני (זן הולך ונעלם, למעט למתכנתים וגיימרים... אבל אני גם וגם), אולי עדיף מחשב נייד? מצד שני אני שונא לעבוד על מחשבים ניידים - שונא את המקלדת, שונא את משטח המגע, את הבטריה קצרת החיים, את כל תוכנות הרקע הייחודיות להם... בכל מקרה: . מה התקציב המקסימאלי? 4000K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא נעול לכאן או לכאן. שיהיה יחס עלות-תועלת גבוהה, זה הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכנות, וכמובן גלישה וקצת אופיס ב) במידה והמחשב מי…
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום רב. פתחתי אשכול דומה לפני למעלה מחודש, אך כמה נסיבות השתנו מאז ואני זקוק לעזרה בשנית. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך זה יהיה נחמד. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה עם תוכנות עריכה תלת ודו מימדית, עבודה עם מנועי משחק. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). 3DStudio Max, UDK, Photoshop ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל דבר. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב …
-
- 16 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
היי חברים! החלטתי לנצל את הבלאק פריידיי כדי לפנק את עצמי במחשב גיימרים שווה, עליו אני חולם כבר שנים! הבעיה היא שאין לי מושג מה ממה שהחנויות מציעות משתלם ומה נועד לנקות להם את המדפים. חשוב לי כונן SSD משתלם של 128 ג'יגה לקיצור זמני טעינה וזכרון של לפחות 750 ג'יגה. המחשב נועד להוציא את ההנאה המקסימלית מהמשחקים החדשים ביותר. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא אלא אם כן ממש ממש משתלם. חשוב לי שיהיה איכותי ויחזיק לשנים הקרובות. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, תכני HD א) במי…
-
- 0 תגובות
- 798 צפיות
-
-
שבוע טוב! האם מישהו מכיר ויכול להמליץ או שלא להמליץ על כרטיס המסך שבכותרת. אני מתעניין במחשב נייד Dell Precision m4700 ואני רואה שהוא מופיע הרבה עם הכרטיס הנ"ל. ראיתי כאן בפורום שממליצים דוקא על Quadro K2000M אשמח לשמוע! (המחשב מיועד לעבודות גרפיקה כבדות, לעובד שאין לו רגע סבלנות לחכות לתגובה מהמחשב...)
-
- 22 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום אשתי נוסעת לחול ויכולה להביא מחשב נייד רציתי לקבל המלצה ללפטופ וגם האם בכללל כדאי להביא מחול מטרת המחשב - אינטרנט, קצת סרטים, קצת אופיס גודל - סביבות 17 כונן dvd ו cd- נדרש מסוג טוב משקל, זמן סוללה, בלוטות, העדפה לחברה כלשהיא,רישיון למערכת הפעלה ועוד... - לא משנה אחריות בן לאומית - אם נקנה בחול אז רצוי כרגע יש לי inspiron 1525 בערך בן 5 שנים והוא פחות או יותר בסדר, קצת איטי אבל נסבל אני מעונין במחשב שיחזיק לעוד 5 שנים(אם יש חיה כזאת, ואם מומלץ לנהוג בצורה כזו), משהוא כמו טויוטה קורולה או מסדה שיאפשר גלישה במהירות טובה ,גם אם יש כמה מסכים פתוחים במקביל, שהמסך והרמקול יהיו באיכות סבירה כי אנו צופים בסדרות טלויזיה לפעמים. תודה רבה שבוע טוב ושקט
-
- 3 תגובות
- 804 צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב בן 2+ שנים dell e6410 intel core i5 m 540 2.53gh 4 GB ram ddr3 כרטיס מסך intel hd graphic שמתי לב שהמחשב נמכר בכמה גרסאות שבאחת מהם יש כרטיס מסך לא מובנה של nvidia רציתי לשאול אם יש מצב להתקין אותו ידנית? תודה
-
- 1 תגובה
- 698 צפיות
-
-
[table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Intel Quad Core I5 2500 Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB Tray[/td][/tr][/table][table][tr][td] 1 [/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td] [/td][/tr][/table][table][tr][td]Scythe JAPAN KATANA 3 1156 / 1366 only[/td][/tr][/table][table][tr][td] 1 [/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td] [/td][/tr][/table][table][tr][td]Biostar TP67+ H67 Chipset - B3 for 1155[/td][/tr][/table][table][tr][td] 1 [/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td] [/td][/tr][/table][table][tr][td]Lancool Midi Tower PC-K7B Black + FSP 700W Bronze 80 - בקניית מחשב חדש[/td][/tr][/table][t…
-
- 0 תגובות
- 652 צפיות
-