עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by xpsdn,

[table][tr][td]קטגוריות[/td][td]מוצרים[/td][td] כמות [/td][td] מחיר [/td][/tr][tr][td]מעבד[/td][td]Intel Ivy Bridge Core i5 3470 Socket 1155 6MB 3.2Ghz Tray[/td][td] 1 [/td][td] ₪953 [/td][/tr][tr][td]קירור למעבד[/td][td]ZALMAN 7000V Al SI EDITION FAN CONTROL - בקניית מחשב חדש בלבד[/td][td] 1 [/td][td] ₪55 [/td][/tr][tr][td]לוח אם[/td][td]MSI H77MA-G43 Sata3/Usb3 VGA/DVI[/td][td] 1 [/td][td] ₪448 [/td][/tr][tr][td]מארז[/td][td]באנדל Bitfenix Survivor Core + Seasonic ECO 500W - בקניית מחשב חדש[/td][td] 1 [/td][td] ₪530 [/td][/tr][tr][td]זיכרון[/td][td]Kingston 4GB 1600[/td][td] 2 [/td][td] ₪120 [/td][/tr][tr][td]קשיח למחשב שולחני[/td][td]Toshiba 1TB 3.5" SATA …

• 3 תגובות
    • 692 צפיות
  2. Started by themg007,

היי , כותב בפעם הראשונה , לא מחפש להשקיע הרבה במחשב כרגע . 1) מה התקציב המקסימאלי ? 2500-3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך ? לנצל את הכול ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן יהיה לחרוג מהתקציב ? בעוד 300-500 2) מה שימושי המחשב ( לדוגמא : משחקים , עריכה גרפית , עבודה משרדית , תכני hd וכדומה ) גיימינג ותכני full hd א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות , יש לרשום אותן ואופן השימוש ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג יש לציין : - אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב . כל החדשים , ac3 , hitman ab. , cod black ops 2 - מהי הרזולוציה הטבעית ( מקיסמלית ) של המסך שיחובר למחשב . מסך 37 אינץ' טלוויזיה 1920 על 1080 full hd - לאילו הגדרות גרפיות מיועד המח…

• 25 תגובות
    • 2k צפיות
  3. Started by Cloudwulfe,

שלום לכולם. אני מתכנן כבר כמה זמן להחליף את הנייד שלי במחשב נייח מודרני, והייתי רוצה המלצה שלכם לגבי מפרט. בגדול התחלתי לבנות מפרט בעזרת דיונים שראיתי פה בעבר, אבל אני לא בטוח בקשר לרכיבים הנותרים : http://www.tms.co.il/preview/spec/p9hfquzm הנה הפירוט של הדרישות : 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אם ישנה אפשרות כזו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 1000 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? כרגע - משחקים ותכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). …

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by GnApple,

מפרט מלא Q6700 GTS250 512MB של PoV לוח אם P43-DS-3l של GB ספק 430W seasonic מארז one hundred Antec דיסק קשיח 320GB של WD Caviar Blue קירור למעבד Mugen 2 כונן אופטי של LG המארז והספק בני שנה וחצי / שנה ושאר המחשב בן 3.5 שנים

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  5. Started by yoavbd123,

אהלן, לאבא שלי יש מחשב נייד מדגם: HP DV6-1330EJ מזה כמה שנים כבר. לאחרונה הבטרייה דועכת ודועכת, והיום הוצגה הודעת שגיאה ב WINDOWS שהסוללה כבר לא מתפקדת וחייבים להחליף. הסוללה היא סוללת 6 תאים. רציתי לדעת איפה אני יכול לקנות סוללה להחלפה, הסתכלתי ב KSP ו באג ולא מצאתי. כך שנראה שזה לא עניין של מה בכך וצריך חנות ייעודית. בנוסף מה עושים עם הסוללה המתה, איך ממחזרים אותה? אני גר ברמת השרון ומחפש חנות במרכז. הרצליה/תל אביב עדיפות. אם אין ברירה אפשר להתרחב קצת לאזור רשל"צ/כפר סבא/רעננה וכד' מחפש פתרון מהיר היום/מחר. תודה!

• 3 תגובות
    • 937 צפיות
  6. אהלן, בסופו של דבר רכשתי את ה- dell inspiron 14z ultrabook, תודה לכל המייעצים. רציתי לדעת אפ מישהו התנסה עם החלפת ה-cdrom בכונן ssd במחשב הנ"ל? האם זו עבודה שניתן לעשות בקלות לבד?

• 1 תגובה
    • 973 צפיות
  7. Started by a_a_aa,

שלום, צורך בעמדת מחשב נוספת ומבצעי סופשנה, הביאו אותי לנסות להרכיב מפרט מחשב - הסתבכתי. המחשב מיועד לעבודה על תוכנת אוטוקאד+סקטשאפ [ מידול + שרטוט דומימדי]. המחשב יחובר לרשת מחשבים [שרת NAS] שם הוא מבצע את השמירה של הקבצים [כתיבה ומחיקה]. כך שלפי דעתי לא צריך כונן קשיח גדול , אלא מהיר. ככול הנראה אזדקק לכרטיס מסך + 4/8GB זיכרון. התקציב : עד 3500. אשמח לקבל עזרה בבניית מפרט ראוי תודה

• 1 תגובה
    • 818 צפיות
  8. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין תוכנות ספציפיות. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA 5,CRYSIS,FAcry 3. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) מסך 32'. לא יודע רזולוציה טבעית. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות כמה שניתן. 3. האם יש צורך ב…

• 1 תגובה
    • 728 צפיות
  9. שלום לכם , יש לי עכשיו מחשב עם - כרטיס מסך : 8800GT ספק כח : Enermax Liberty 400W מסך Dell 2312HM אני מחפש לקנות מחשב שלעכשיו אני אעביר אליו את ה8800 ובעוד חצי שנה פלוס אשדרג ל 660 או משהוא בסגנון אני יכול להישאר עם הספק הקודם ? או שהוא חלש מדי ? תקציב : 3000-3500 שימוש המחשב : בעיקר תכנות (JAVA + ANDROID ....) אבל גם גיימינג(עם הגדרות בינוניות + SKYRIM/DISHONORED/DIABLO3/CRYSIS......) ושימוש כללי צורך בציוד היקפי : לא רכיבים שאין צורך לשים במפרט : כרטיס מסך (אבל שאוכל לשדרג ל660TI או משהוא בסגנון) / כונן אופטי עד כמה חשוב השקט בסולם של 1-10 (10 = שקט מאוד) - 8 האם מתוכנן OC - בעיקרון לא בשל תקציב אבל אם ניתן אז בעתיד כן ... האם יש צורך בתוכנות (EXCEL/WIN…

• 0 תגובות
    • 629 צפיות
  10. Started by ישראל 1212,

שלום, נכנסתי לאתר של ksp ובחרתי את המפרט הבא: ברצוני לקבל חוות דעת עליו. המחשב מיועד לשמש משפחה. לא מתכוונים להריץ עליו משחקים כבדים ולא בטוח שאינטרנט. המחשב אמור להיות רלוונטי לארבע חמש שנים הקרובות. אשמח לדעת האם הגזמתי במפרט כי האמת שרציתי להגיע לגג 4000 כולל מסך. באיזה חלקים ניתן לחסוך ולהחליף לקצת פחות טובים או לאותה רמה במחיר זול יותר. מעבד אינטל: ‏Intel Core i5 3470 3.2Ghz s1155 6MB, GPU Core, Tray מאוורר למעבד: ‏Arctic Alpine 11 PLUS‎ לוחות אם למעבדי אינטל: ‏Gigabyte H77-D3H s1155 Core i3/i5/i7, Intel H77, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI‎ זכרון: ‏G.Skill 2x4GB DDR3 1600Mhz Ares Dual Channel CL9-9-9 ‎ כרטיסי מסך: ‏Gigabyte GTX650 OC 1GB GDDR5 DX1…

11. שלום אני רוצה מטען זול לקומאפק 610 באזור גוש דן.אשמח לשמוע המלצות על חנויות שמתעסקות בכך. שי

• 7 תגובות
    • 977 צפיות
  12. Started by צפיד,

אני מעוניין לבנות NAS עם מפרט חדיש שיוכל לענות על הדרישות : חסכוני בחשמל ,שיאפשר סטרימיניג של תוכן גבוה (3d 1080p) , הזרמת מוסיקה לdac, שרת הורדות ל usenet אני חושב שלא אצטרך מעבר ל4tb ראיתי שיש הרבה לוחות COMB מבוססי אטום וגם כאלה של AMD אבל אני לא בטוח לגבי תאימות עם כל מיני תוכנת של NAS : FREENAS UNRAID ואפילו אובנטו (לפעמים אין תאימות עם AMD). לגבי HDD לא בטוח מה עדיף GREEN או RED או לא שניהם - חשוב לי שלא יהרסו לי אחרי שנתיים . קנייה אפשרית בארץ או בחו"ל.

• 0 תגובות
    • 720 צפיות
  13. שלום לכולם אני מעוניין במחשב נייד שמחירו נע בין 2500-3000 ש"ח המחשב הוא למטרת: עבודה משרדית , גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים. הנקודה החשובה ביותר: שיעבוד בצורה מהירה ללא תקיעות. מאפיינים: גודל המסך: בין '14 ל '15.6 , אשמח לקבל המלצה לזה ולזה. משקל: לא קריטי , מן הסתם תמיד עדיף יותר קל(שלא יגרום לחריגה מהתקציב) זמן סוללה: זמן סוללה ארוך יהווה יתרון , אך לא בא בחשבון אם מתבטא בחריגה מהתקציב. יציאות מיוחדות: אין צורך ביציאות מיוחדות גודל דיסק קשיח: 300 או 500 יספיק לא נדרשת אחריות בין לאומית צורב DVD: לא קריטי אך עדיף שיהיה. *אשמח אם המקשים יהיו נוחים. *יש עדיפות לקנית המחשב דרך חנויות כמו IVORY/KSP. המון תודה שבוע טוב

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by Snoopy2006,

שלום, מה לדעתכם עדיף לקנות: Dell inspiron http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9199 או DEll Vestro http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=8538 האם יש הבדל בין הסדרות מלבד הבדלי החומרה הברורים ? תודה רבה על העזרה

• 0 תגובות
    • 625 צפיות
  15. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5K, א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שח - ממש עדיף לחסוך אבל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD החדש, DIABLO 3, TOTAL WAR, כך מיני דברים בסגנון, -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). המטרה שהוא יהיה FULL HD, 24" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העד…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by zoom427,

1. מה התקציב המקסימאלי?3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך התיכנון היה בכלל לקנות במקס,2.5K ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?בתיכנון ללמוד מדעי המחשב+ניהול רשות+משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).מכונות וירטואליות..,JAVA.. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.DARKS SOULS,ASISSIN CREED 3 GTA5 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).גודל 22 ,1920על 1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (…

• 0 תגובות
    • 623 צפיות
  17. להלן דרישות נוספות, מדובר במתנה לאישתי, הדרישות הקריטיות הן: 1. משקל עד 1.5 ק"ג (3.3lb). כולל הסוללה. 2. מסך - חייב להיות מאט. עדיף פאנל IPS (אני יודע שיש אולי שלושה כאלה בשוק שהם לא אפל). אבל אם כבר פאנל TN, אז עדיף עם בהירות טובה וקונטרסט סטאטי מעל 500:1. 3. מעבד i5 (סנדי או אייבי). 4. זכרון: 4 ג"ב. עדיף עם אפשרות הרחבה ליותר (6 או 8 ג"ב). 5. נפח אחסון: SSD 128gb אמור להספיק. אם לא, אפשר גם HHD מעל 500GB אבל מעדיף שלא. בהקשר הזה ראיתי שיש כוננים היברידיים כדוגמת 500gb+32gb MLC ב-VAIO. מישהו ניסה וראה כי טוב? 6. חיבורים: VGA, HDMI/DP, שלושה USB (לא חייב 3.0), חיבור LAN, יציאת אוזניות, כניסה לכרטיסי SD. עדיף שהחיבורים יהיו בגדלים הסטנדרטיים ולא מיני + מתאם. 7. מקל…

• 34 תגובות
    • 3.4k צפיות
  18. שלום רב, עקב מבצעי הבלק פרייד והרצון להשתרג ממחשב עתיק - בן 8. חשוב מאוד אפוציה התמיכה בתיכנות - תוכנת כמו ,Quartus,MATLAB,VS,VB,Orcad,Viso 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? רצוי לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתציב? רצוי שלא, אבל במקרה הגרוע עד 400 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב? משחקים ותיכנות (ותכני HD - עדיפות נמוכה). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזמן/תדיר/כבד/פרנסה) התוכנות הרשמות מעלה, אופן שימוש - חלקן פעם בשבוע חלקן פעם בחודש. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.COD 6, GTA 5,CRYSIS,FAcry 3 ועוד. -מהי הרזולוציה…

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by Zeldoom,

אני מתלבט בין שלושה דגמים של ASUS : http://ksp.co.il/?list_compare=.16793..16696..17201. יש הבדל בניהם: לראשון כרטיס מסך nividia geforce 635 אבל מצד שני מעבד פחות טוב משל השניים האחרים. גם התלבטות לגבי השניים האחרונים : לשני יש geforce 620 ומעבד ntel® Core™ i7 3610QM ולאחרון יש geforce 610 ומעבד Intel® Core™ i7 3630QM . איזה מכולם עדיף? תודה

• 3 תגובות
    • 675 צפיות
  20. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל, עם אופצייה לשידרוג בעתיד ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקי FPS לרוב (crysis, far cry), תכני HD אין צורך בכרטיס מסך במפרט זה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס מסך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 9 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? …

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) - מעט משחקים, פיתוח בECLIPSE, VISUAL STUDIO לANDROID וכד, עריכת וידאו בPREMIERE, שימוש בAFTER EFFECTS וכמובן הורדות, צפיה בסרטים וכד'... * גודל המסך? 17.3" או אפילו גדול יותר * משקל רצוי? - כ3.5KG לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? - לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) - HDMI. * בלוטות? לא. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) - מומלץ שיהיה כמה שיותר אפשרויות לכוננים פנימיים, אם יש מחשב עם אפשרות לשני קשיחים ולSSD (בMSATA או רגיל, גם טוב). * …

• 3 תגובות
    • 942 צפיות
  22. שלום, (קודם כל מצטער שאני פותח אשכול שני אך האשכול הנ"ל שונה). יש לי מחשב נייד מסוג HP ProBook 4540S, ויש לי בעיה בהפעלת כרטיס המסך השני במחשב שלי. יש לי כרטיס מובנה Intel 4000HD GRAPHICS ויש לי גם כרטיס "אמיתי" שנועד להרצת משחקים ששמו: AMD Radeon HD 7650M אבל אני לא יודע איך להפעיל אותו. כשאני משחק משחקים במחשב הוא משתמש בכרטיס המסך המובנה של המחשב שלי ובעצם הורס את חווית המשחק. אשמח לעזרה בהפעלת כרטיס המסך, Mystery

• 1 תגובה
    • 5.2k צפיות
  23. בבקשה http://www.tms.co.il/preview/spec/95ab3d4u מחשב משרדי חזק יחסית ללא צורך במשחקים. תשומת לבכם למארז ולזיכרון. אשמח להערותיכם. תודה

• 3 תגובות
    • 755 צפיות
  24. Started by Armageddon1,

מחשב די פשוט לשימושים של אופיס , וידאו , קצת משחקים פה ושם (לא משהו שדורש כוח עיבוד מאסיבי) מה ההבדל המהותי בין AMD לאינטל ? ראיתי שיש הבדל בכסף האם זה גם יורגש בפועל בביצועים? תקציב נאמר בין 1500-2000 . אין צורך ב: ד.קשיח , צורב-נגן תקליטורים , מקלדת ,עכבר ,מערכת הפעלה (אתקין בעצמי..) , מארז, מסך. יש צורך ב: מעבד ( או AMD או אינטל - אני לא מבין מה ההבדל לשימושים שציינתי ) גוף קירור פשוט ונחמד למעבד (ראיתי נראה לי של ארקטיק.. משהו כזה) לוח אם - שיתאים לשימושים ותו לא .(אין צורך בתכונות מיוחדות , לא יבוצע אוברקלוק למשל ) כרטיס מסך- הבדל בין מובנה על לוח האם לבין אחד סטנדרטי בינוני ? זיכרון-4GB בסטיק אחד (הכי זול DDR 3 1333Mhz) ,(יהיה הבדל מהותי אם זה יבוא כזוג 2X2 ?) …

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. שלום לכולם! אני מחפש מחשב נייד לצרכי פיתוח (רוב הפיתוח לא במחשב הזה, בעיקר תחזוקה). ללא משחקים וללא סרטים, זה לא מעניין אותי. אני טס לתאילנד למשך חודש וחצי בתחילת ינואר, הייתי שם כבר וזכרתי שהמחירים שם ממש נמוכים בכל נושא האלקטרוניקה אז הפעם חשבתי לנצל את זה ולקנות לפטופ. הדרישות: מעבד: i5/i7 זיכרון: 6 ג'יגה לפחות מסך: קטן, בסביבות ה12.5" מקלדת: חייבת להיות מקלדת נוחה (עם כפתורים צפופים כמו המקלדות של lenovo\ibm ולא מקלדות מקבוק למיניהן) - קריטי (כותב הרבה) אחריות: אלא אם כן המחיר ממש ברצפה, אני מעדיף כמובן אחריות בין לאומית (גם בתוספת מחיר). מערכת הפעלה: לא קריטי סוללה: לא קריטי משקל: לא קריטי עיצוב: לא קריטי, מעדיף משהו סולידי התקציב: בסביבות ה2,500 ש"ח (זה תקציב שמותאם…

• 2 תגובות
    • 935 צפיות

דיונים חדשים בפורומים