ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,349 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני מעוניינת לרכוש מחשב חדש: מהיר וחזק, המסוגל לחישובים מתמטיים מהירים. המחשב לא נועד למשחקים ולכן אין צורך במאיצים גרפיים או בכרטיס מסך משוכלל ויקר. כמו-כן אני מעוניינת בצורב (האם הוא יכול לשמש עבורי גם כ-CD-ROM?). על המסך להיות מחברה טובה (שטוח). לוח אם טוב בעל יכולות שידרוג. ומעבד מתוצרת Intel. כרטיס קול טוב ורמקולים. זכרון RAM גדול. נפח דיסק כ-80GB. אם אני מעוניינת להתחבר לאינטרנט בכבלים, האם כדאי שארכוש בכל מקרה גם מודם? הסכום שאני מעוניינת להוציא הוא עד 5000 שקל. אודה לכם אם תתנו לי המלצות מה כדאי לקנות ואיזה חברות לכל פריט. תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לעבודה משרדית בעיקר, הקלטות ומידי פעם (נדיר מאוד) גם למשחקים. לא משנה אם זה יהיה AMD או אינטל, אם זה AMD צריך כמובן גם המלצה ללוח אם מתאים, לאינטל לא צריך. לא צריך זיכרון, אבל אם ממליצים על AMD אז צריך לוח שיתמוךבזיכרון DDR 400 וכמובן בDUALDDR. לא צריך דיסק קשיח, אבל כן צריך צורב וDVD. כרטיס מסך, עדיף אחד מבוסס רדאון עם 128 מגה זיכרון. לא צריך מסך וכרטיס קול, כן צריך כרטיס רשת. לכל זה צריך גם להוסיף ספק מתאים, אני מניח שספק של 350W ומעלה יספיק, עדיף ספק טוב מחברה איכותית. עדיף לקניה בזיגזג, אולי תתכן גם קניה של מסך, אבל זה לא תלוי בי. תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
AMD Athlon 64 3200+ S939 Retail Gigabyte GA-K8NS S939 A. Data 2x512MB 400MHz WD 160GB w/8MB buffer S.ATA Leadtek GeForce 6600GT 128MB AGP 1.44MB Floppy Drive - Black Compucase CI-6A19 {Black} w/o PSU Thermaltake Silent PurePower 410W Logitech Internet Navigator Keyboard Logitech MX510 - Blue ----------------------------------------------- סה"כ: 5,995 ש"ח - מ'נועה מחשבים בע"מ'. אז... יש לכם הערות\הארות\הסגות כלשהן? תודה מראש!
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד לסטודנט לצורך עבודה על vs וכתיבה, תקציב עד 5000 לא יותר חשוב לי שיהיה 2 גיגה זיכרון וגם מצלמה אם אפשר.
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
האם יש מוצר שעדיף יותר מבחינת שמירה על המחשב? למען האמת, תהיה אצלי תחלופה של תיקים, ולכן אני נוטה ללכת על הנרתיק.
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
דגמי ה-Gram החדשים של היצרנית הקוריאנית, שמציעים מסכי 15 אינץ' במעטפת אשר שוקלת קילוגרם אחד בלבד, זמינים לרכישה בארצות הברית במחיר התחלתי של 1,100 דולר עבר די הרבה זמן מאז שמצאנו את עצמנו מתלהבים ממחשב נייד של LG בפעם האחרונה, ואז הגיע ה-Gram 15 אשר נחשף בתערוכת CES בתחילת השנה – ולקח את מגמת המיזעור בקטגוריה צעד משמעותי נוסף קדימה, כשדחס מסך 15.6 אינץ' במעטפת של נייד 14 אינץ', ועם גוף עשוי סגסוגת מגנזיום במשקל פשוט חסר תקדים של 980 גרם בלבד. משהו שלא ממש ראינו עד אז במחשבים בגודל הזה. כעת, הנייד הייחודי הזה זמין סוף סוף לקהל הרחב. ה-Gram 15 מוצע נכון לעכשיו בשני דגמים שונים, אשר למרות משקל הנוצה לא מוותרים על שימוש במעבדי Skylake מסדרת ה-Core U, בעלת הבי…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, מעוניין לבנות מחשב לאשתי העוסקת בעיצוב פנים בעיקר בהיבטים של הדמיות תלת מימד, פוטושופ ושרטוטים. כיום התוכנות העיקריות שהיא משתמשת בהן הן 3DS MAX בשילוב עם V-RAY כמנוע רינדור, REVIT, פוטושופ, אילוסטרייטור ומעט אוטוקאד. הדגש העיקרי של העבודה, ברמה היומיומית, הוא הדמיות תלת מימד ב-3DS MAX בשילוב עם V-RAY כמנוע רינדור. כיום היא מרגישה שצוואר הבקבוק שלה נמצא בזמן שלוקח לה לבצע רינדורים ב-3DS MAX (והיא מבצעת הרבה) מקריאה ברחבי הרשת אני מבין שלצורך זה כדאי לפי סדר העדיפויות: 1. לבחור מעבד כמה שיותר חזק בתקציב שלנו (נלך על I7 חדיש) 2. הרבה זכרון (נלך על 16GB עם לוח אם שתומך בהרחבה ל-32) 3. כרטיס מסך - נושא שבו אני מבין הכי מעט מה מידת החשיבות שלו לתוכנות ולצרכים שת…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
תקציב: • התקציב לרכישת המחשב:1600 • חריגה מקסימלית מהתקציב:100 • האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנצל שימושים: • מהם השימושים במחשב? (לסמן באדום).עבודה משרדית | גיימינג כבד או קל | עריכה גראפית | עריכת אודיו | עריכת וידאו | HTPC | אחר (נא לפרט): • במידה שבחרת בגיימינג, ציין שמות של משחקים בהם תשחק: •במידה שבחרת בעריכה כלשהי, ציין שמות של תכנות בהן אתה תשתמש: • באיזו מערכת הפעלה תשתמש (32 / 64 ביט):64מערכת הפעלה 32BIT תנצל רק 3.5GB זיכרון ואילו מערכת הפעלה 64bit תנצל יותר זיכרון בהגבלת לוח האם. רוב המחשבים הסטנדרטיים כיום עובדים עם יותר מ-3.25GB זיכרון ראם, ולכן לרוב יהיה עדיף להשתמש במערכת הפעלה 64BIT. • האם יש צורך במערכת הפעלה חוקית כחלק מן התקציב? (כן / לא…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך כמה שאפשר בלי לפגוע באיכות ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, ואינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). visual studio פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג: לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? HD רגיל 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? חשוב מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך …
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. בעקבות קריסה של המחשב הישן שלי (בן 4.5 ונדפקו לו הזכרונות, והכונן הראשי) ואני קונה מחשב חדש. 1. מה התקציב המקסימאלי? באזור ה 4500-5500. אין צורך בחיסכון 2. מה שימושי המחשב עבודות דו מימד, בעיקר צילום (lightroom ומדי פעם פוטושופ ועוד תוכנות). אופיס (אם כי אני מניח שזה חסר משמעות.) יש לציין שאני אוהב לעבוד על תוכנה מסויימת ולהפעיל סרטי וידאו או מוסיקה במקביל. המחשב יחובר למסך של NEC PA241W רזולוציה 1920x1200. 3. האם יש צורך בציוד הקפי לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 די חשוב (6), כי המחשב בסלון בשלב הנוכחי ובמהשך קרוב מאוד לחדר השינה. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס. בנתיי…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 שח, גמיש עד 6000. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר תכנות, צפיה בסרטים ועבודות משרדיות. רצוי שיהיה חזק מספיק להרצה של סימולטור (לפיתוח אפליקציות) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? עכבר, מקלדת ומסך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מחשב שקט זה בונוס משמח, לא כל כך חשוב לי. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס …
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אפשרות ראשונה M3 pro cpu 11 core, gpu 14 core, ram 18gb, ssd 512gb. אפשרות שניה M2 pro cpu 12 core, gpu 19 core, ram 32gb, ssd 1tb. המחיר ממש דומה. תודה רבה לעוזרים!
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
- 3 followers
-
-
היי, אני צריך תקציב למחשב גיימינג עד 5800 ש"ח ואני צריך את עזרתכם כיוון שנהרס לי המחשב ואני צריך לקנות חדש . (אני פותח דיון חדש כיוון שנוסף לי כסף לתקציב ואני צריך מפרט חדש) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5800 , ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? למשחקים ( fortnite ,overwatch ,call of duty , no mans sky ) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן, מקלדת Razer BlackWidow Chroma V2 Green Switch 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא …
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לפני רכישה לטובת שידרוג המחשב הקיים: מעבד: i5-4670 לוח אם: asus z87-k זכרון: G.Skill 2x8GB מאורר למעבד: Scythe Ninja 3 זה יוצא קצת פחות מ-2500. אני אוהב את ASUS ובגדול יש לי הרבה דיסקים שצריך לחבר. אשמח לקבל את חוות דעתכם לרכיבים והצעות לשיפור. הייתי רוצה להשאר בואתו סדר גודל של התקציב או לחסוך המחשב משמש כתחנת עבודה מחוברים לו שני מסכים הוא מריץ תוכנות פיתוח וכמעת תמיד לפחות מחשב וירטואלי אחד. מדי פעם המחשב משמש לעיבודי גרפיקה וערכית סרטים ולא מתבצע OC. תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=11523 מה דעתכם? אני מחפש מחשב ללימודים בתקציב של עד 4500 לא למשחקים, אולי קצת עריכת וידאו/ עריכה תלת מיידית דרישות: זמן סוללה של לפחות 4 שעות אחסון של לפחות 250gb מסך 14-16 עדיף מאט לא מעל 3kg ומעבר לזה שיהיה כמה שיותר חזק במסגרת המחיר תודה רבה
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לרכוש מחשב ביתי, לצרכים בינתיים לחלוטין, ללא שימוש במשחקים מורכבים או תוכנות מורכבות. משהו הכי הכי בסיסי. אני רוצה לאפשר לעצמי לצפות בסרטים בצפייה שיירה ולהוריד סדרות. אני עונה על השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2200 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מעדיפה לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, הורדה לצפיה בסרטים שאני מורידה דרך ה TV ע"י כאבל HDMI א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי …
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, מבקש עזרה בהרכבת מפרט: 1. מה התקציב המקסימאלי ? - 3000-3200 ש״ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - שימוש יומיומי ומשחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 22" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני- גבוה 3. האם יש צורך בצ…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום. אני רוצה לרכוש מחשב לשימושים פשוטים של גלישה באינטרנט, צפיה בסרטים לא באיכות גבוהה וכתיבת מסמכי אופיס. חשוב שהמארז יהיה קטן, שיהיה DVD, יציאת VGA ולפחות שישה USB. הוא מיועד לדודתי שלא מבינה במחשבים כך שלאחריות יש יתרון. אני יכול לרכוש את המחשב הזה (פירוט למטה) ב-1400 ש"ח. הוא קטן. המעבד אמנם בן שנתיים אך זה כנראה לא משנה כל כך, נכון? מה דעתכם? האם הוא סביר? לא מצאתי עוד מחשב ברמה דומה בכזה מחיר. אשמח לשמוע חוות דעת (גם חיוביות). לחילופין אשמח להצעות טובות יותר אם יש. מחשב מיני נייח Champion MINI CH4200 i3 4GB מעבד: Intel® CORE I3 3240 3.3GHZ זיכרון: 4GB, דיסק קשיח: 500GB מאיץ גראפי Intel® HD Graphics VGA + HDMI אחריות: שנה אחריות במעבדות חיון בפ…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
אני רוצה לקנות מחשב למשחקים, אינטרנט ועיצוב (photoshop, flash וכ'ו). ראיתי את המחשב הזה- http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?ProductID=9061 ורציתי לשמוע את דעתכם עליו... האם במחיר הזה ניתן למצוא מחשב טוב יותר העונה לצרכים? אני רואה שהרבה אנשים כאן מעדיפים את הDell 5010, רציתי לדעת- למה? הרי המעבד וכרטיס המסך במחשב הזה טובים יותר, ובכללי הוא נראה יותר חזק.
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
תקציב: 20000 ש"ח. מטרה: פיתוח ובדיקת משחקי וידיאו כולל תלת מימד, אנימציה, תוכן וידיאו. הרצת VMWARE לא כולל: מסך, מקלדת, רמקולים, כרטיס TV. קירור ושקט: חשובים, עיצוב חיצוני: לא חשוב. צריך יציאת HDMI לא מתוכנן OC מעדיף XP PRO, לא צריך רשיון, אבל רוצה הרכבה+בדיקה בחנות. תודה.
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, חבר שלי רוצה לשפר/לשדרג את המחשב (האמת שזה יותר לקנות אחד חדש...). בקיצר, אני בצבא ולכן אני קצת מחוץ לעניינים בזמן האחרון..... בקיצר, הנה בערך מה שהולך: AXP 2400+ 2GHz TRAY+FAN 795 ש"ח LEADTEK K7NCR18D 598 ש"ח 256MB DDR 333 PC2700 GeiL 220 (וכנראה שזה יוכפל....אבל נעזוב את זה בנתיים) MAXTOR 80GB ATA133 7200 RPM 582 ש"ח כרטיס מסך: עקרונית RADEON 9500pro..... אבל אין אותו בחנות שבה הוא רוצה לקנות.... אז אני לא יודע מה יהיה. בקיצר, זה בערך עוד 1300 ש"ח, ואז זה יוצא 3500 ש"ח. בואו נגיד שזה הגג של התקציב. התכנון היה 3000 ש"ח. מה אתם חושבים שעדיף, ה 2400 או ה Barton 2600? עד כמה יש הבדל בינהם? שאלה: מה עדיף, Barton 2600 עם לוח KT400, או TbredB 2400 עם NF2…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני זקוק בבקשה למפרט עד +3000- בלי הדברים הבאים: מסך, עכבר ומיקלדת וסידירום. המחשב הוא לדוד שלי שהוא מתעסק בתוכנות קלות בלבד! אז FX5200 יספיק במיקרה הזה. צורב LITE ON 52*32*52 ומעבד אינטל חובה!!!....בלי ויכוחים מיותרים בבקשה...זה לא שאני חסיד אינטל כי פשוט דוד שלי הוא לא מבין בכלל. הוא בקושי יודע מזה מעבד...אתם יודעים מזה האנשים המבוגרים...רק להדליק את המחשב הם יודעים...והוא יודע שפנטיום 4 זה טוב! לא משנה אם יהיה פרסקוט או לא כי הוא לא הולך לעשות OC או משהו. וגם לא צריך מארז או ספק מיוחדים...מארז וספק ג'נריים יספיקו בהחלט... ואל תביאו לי מפרט מ-KSP כי הם יותר מידי זולים בישביל המקום שהוא קונה בו! תודה!
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קיבלתי פה מפרט שנראה דיי טוב, אך אני צריך כמה ליטושים אחרונים. אני אודה לכם מאוד אם תגיבו כמה שיותר מהר, כי החגים נכנסים ואני רוצה להזמין את המחשב לפני כן(שלא יתעכב) מעבדי ?AMD? Price Units Total Athlon64 3000+ (S-939) VENICE CORE 890 1 890 לוחות אם למעבדי ?AMD? GIGABYTE Price Units Total K8NF-9 (NF4, s939, PCI-E) 580 1 580 זכרונות? DDR 400 Price Units Total 512Mb 400MHz AData /VT 280 1 280 כרטיסי מסך? GIGABYTE Price Units Total 6600GT 128MB DVI, TV, PCI-E 950 1 950 דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL Price Units Total 80GB SATA 7200 8MB WD800JD 340 1 340 כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD?? FLOPPY Price Units Total Teac/SONY 1.44 50 1 50 צורבים? DVD Recorders Price Units…
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מנסה לחבר עכבר Bluetooth למחשב נייד VOSTRO 1320 של DELL, ללא הצלחה. העכבר אינו מופיע בסריקה שמבצע המחשב למציאת התקנים אלחוטיים. אני אמור להתקין איזשהו DRIVER עבור ה-BT?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? המחיר נע בסביבות ה 3500. חריגה קטנה אפשרית. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לא קריטי, כל עוד המחיר לא עובר בהרבה את התקציב. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה של 100-200 אפשרית. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב ? המחשב יהיה רב שימושי, עם דגש על משחקים (לא כבדים במיוחד) א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. אין אפליקציות ספציפיות ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה. כנראה שלא. ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? 1680x1050 * באיזה סוג משחקים תשחקו? אין משהו מסויים. אולי MMORPG בעיקר. * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות - גבוהות 3. הא…
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-