עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000 ש"ח, ללא חריגה, רצוי אף פחות 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית, אופיס, זום, גלישה 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך, מחוץ לתקציב המחשב, עד 700 ש"ח 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשיבות בינונית 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? ללא אורות 7. האם האם יש צורך לכלול מער…

2. Started by HilaX3,

שלום, אני עוזרת למישהו מהבסיס שלי לבנות מחשב, ומיכוון שאני לא מעודכנת בכלל בחומרה העדפתי לפתוח על זה דיון ולבקש עזרה. הבחור שזה מיועד לו לא מבין במחשבים ולא מפריעים לו ביצועים, לכן אין צורך לכלול חומרה כמו SSD וכול', לפי דעתי 8GB RAM יספיקו לו בהחלט, וגם כונן של 1TB. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4,500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בכלל לא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כמו FIFA, לא גיימינג כבד. ככל הרוב פייסבוק. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין…

• 24 תגובות
    • 4.3k צפיות
  3. Started by xFreezy,

Western Digital Blue SN580 500GB NVMe SSD - Antec AX20 Elite Mid Tower Case Cooler Master MWE Bronze 750W PSU - Cooler Master Hyper 212 RGB CPU Cooler - Corsair Vengeance RGB Pro 32GB DDR4 3200MHz RAM - Gigabyte B760M DS3H Micro ATX LGA1700 Motherboard - Intel Core i5-13400 14-Core LGA1700 CPU - היי חברים קיבלתי הצעה לקניית המחשב הנ״ל ב3 אלף שח. אשמח לעזרה מה ניתן לשפר בתקציב, לגבי כרטיס מסך בהמשך אקנה אחד

• 1 תגובה
    • 598 צפיות
  4. Started by star376,

עם ניתן לשפר אודה לכם על עצתכם המפרט העיקרי שלי הוא 266$- Intel Pentium® D 820 (2.8Ghz 800MHz, 2x1MB, LGA775, 64-bit, box) בלוח האם עוד לא החלטתי בין P5ND2-SLI של ASUS הם תוכלו לומר לי את דעתכם ועם יש לכם הצעות לשיפור הלוח בדגם אחר של ASUS אשמח לשמוע איזה וגם למה 94$- זכרון אקח KINGSTON 512MB X2 -229$ כרטיס מסך EAX800/2DTV Rad X800 256MB 87$- דיסק160GB 7200RPM IDE/150 SATA I / II (8mb) ASUS DRW-1608P2 White 16X8X16, 40x32x40 לגבי מארז עם תוכלו לעזור לי או לכוון אותי מה צריך למחשב כזה ואיזה קירור צריך לסוג כזה של מעבד אשמח לקבל את תגובתכם לגבי הגינות המחירים שציינתי מימין לרכיבים מודה לכם מראש על עזרתכם

• 1 תגובה
    • 531 צפיות
  5. Started by D,

פתחתי פה מקודם נושא אף אחד לא ענה אבל זה כבר לא רלוונטי ההורים שלי משתתפים בתשלום אז התקציב שלי גדל בצורה משמעותית. אני רוצה דיעה על המפרטים הבאים. (אפשר להתעלם מה12 אלף זה מוגזם) (המפרטים מצורפים בקובץ לתגובה) המחשב בעקרון מיועד בעיקר לעבודה, תוכנות כמו מטלב, סוליד וורקס, וורד, אינטרנט. אך אין לי שום בעיה שזה יריץ משחקים בצורה טובה. אשמח לשמוע אם יש לכם הצעות טובות יותר. [attachment deleted by admin]

6. שלום, אני מחפש נייד (כמו שכתוב בכותרת) בשביל אינטרנט בעיקר ,תוכנות ולראות סרטים (שלפי מה שידוע לי עדיף מסך רחב נכון?) המשקל שלו לא כזה קריטי לי 2-3 קילו.. פשוט שירוץ טוב. מכיון שאני לא כזה מבין גדול אני אשמח אם תמליצו לי על כמה מחשבים ,איזה זיכרון עדיף וכו'. התקציב הוא עד 4K בלחץ. תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 578 צפיות
  7. בבקשה תגידו לי מזה K ומזה OC ?

• 8 תגובות
    • 824 צפיות
  8. Started by nirsk1,

אני צריך מחשב לתכנות וקיבלתי את המפרט הזה: לוח: intel andrews lake b65 מעבד: intel i7 2600k זיכרון: 4gtb*2 ddr3 1333 דיסק קשיח: seagate 1TB sata 3 מארז: antec df 85 ספק: antec 750w צורב: של סמסונג SATA במחיר של 4640 שח (לא כולל כרטיס מסך) שאלה : האם המפרט טוב בשביל כותב תוכנות, והאם המחיר הוגן? נ.ב התקציב הכללי נא בין 5000 ל6000

9. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס,אינטרנט,התחברות לעבודה מרחוק,חיבור לטלויזיה לצפייה בסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העד…

• 30 תגובות
    • 3.4k צפיות
  10. אני רוצה לקנות מחשב של 3500 שקל במיוחד למשחקי מחשב כבדים. מעבד אינטל,אני לא עושה OC. חשוב שיהיה 2GB זיכרון. אם זה יעזור לא ממש חשוב לי שקט (אבל שאני יוכל לישון ^^),לא חשוב מארז,וקירור מתאים שלא יתחמם. ובבקשה המלצה על המקום הכי זול והכי טוב במרכז כי שמעתי שIVORY לא משהו באמינות. תודה לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 535 צפיות
  11. Started by junta,

אהלן, אשמח אם תעזרו לי לבחור מחשב נייד שעונה על הדרישות הבאות: *תקציב? 2000 ש"ח. *מטרת המחשב? בעיקר אופיס ודפדפן, אבל שיאפשר גם צפיית סרטים בHD. * גודל המסך? סטנדרטי. * רזולוציית המסך? כמה שיותר טובה במחיר הנוכחי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? מקלדת נוחה לכתיבה מהירה ומרובה. * משקל רצוי? כמה שיותר קל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) - כמה שיותר לפי המחיר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) -לא. * Bluetooth? לא הכרחי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? כמה שיותר * כונן אופטי? לא הכרחי. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריו…

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. שלום! אני ממש לפני הזמנת מחשב ורציתי מאנשים שמבינים פה לתת לי ייעוץ אחרון לפני הקנייה... המון בדיקות ובירורים עזרו לי לבחור את המחשב הזה... גם מבחינת האיכות הגבוהה של המוצר וגם מבחינת החומרה שלו. המחשב מיועד לגרפיקה, ומשחקים כבדים. DELL, AlienWare M15x יבוא אישי... זה המפרט: Software & Services PROCESSOR: Intel® Core™ i7-720QM Quad Core Processor 1.6GHz (2.8GHz Turbo Mode, 6MB Cache) OPERATING SYSTEM: Genuine Windows® 7 Ultimate, 64bit, English VIDEO CARD: 1GB NVIDIA® GeForce® GTX 260M LCD PANEL: 15.6-inch WideFHD 1920x1080 (1080p) WLED MEMORY 6GB DDR3 at 1333MHz HARD DRIVE: 500GB SATAII 7,200RPM INTERNAL OPTICAL DRIVE: Slot-Load Dual Layer DVD Burner (DVD+-RW…

• 2 תגובות
    • 649 צפיות
  13. אז ככה המשחקים החדשים ביותר עובדים לי באמת במחשב הזה http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/he/ho/WF06b/321957-321957-3329744-64354-64354-3744201-3819767.html GTA -34 FPS COD5 - 33 FPS אם אני אתרים XP זה ישנה משהו בלהתחלשב של DX10 לא חשוב לי ועוד שאלה כדי להתקין XP צריך דרייבר ל SATA אז את הדריבר יש לי השאלה איך אני שם אותו ומתקים אותו לא בוינדאוס אלא בהפעלת המחשב כדי שהמחשב יזהה את הכונן SATA ולא יתן שגיאה

• 0 תגובות
    • 554 צפיות
  14. המחשב משמש למשחקים. במשחקים חדשים הוא כבר מקרטע ואי אפשר לשחק, למשל bf bc2. INTEL CORE 2 DUO 4300 @ 2.7Ghz GIGABYTE 965P-DS3 G.SKILL 2GB ddr2 800Mhz CL4-4-3-5 LEADTEK Geforce 8800GTS 320MB WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM X2 LITEON DVDRW LH-20A1S CORSAIR 520W HX ANTEC P182 SCYTHE INFINITY NEC 90GSX2 אם אפשר להחליף מינימום רכיבים על מנת שיריץ משחקים חדשים. לא צריך להחליף את המארז, הרדיסקים וצורב. המסך 19 אינץ' ,אני לא מעוניין לעשות oc ואין צורך בציוד היקפי. תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 627 צפיות
  15. Started by ido-nava,

אני זקוק למחשב חדש במחיר של 3200 שקל. המחשב מיועד לניגון סרטים, שירים, הורדות וכו' אך לא מיועד למשחקים (אולי פעם ב...) ולא להקלטה מטלויזיה. המחשב אמור לכלול ציוד היקפי (מקלדת, עכבר, ורמקולים איכותיים). לא כולל מסך. תודה רבה.

• 7 תגובות
    • 621 צפיות
  16. אני קונה מחשב מנתניה. שמעתי על דעות כנגד IVORY ושמעתי דעות כנגד KSP. בכל זאת אני קונה מKSP כמה חלקים (דיסק קשיח,זכרונות וDVDRW) ואני כונה את שאר החלקים מגיבורנט. www.ksp.co.il www.gibornet.co.il שם מחיר כמות סה''כ PALIT GEFORCE 8800GT 512MB DUAL DVI HDTV PCI-E 1243.00 ENERMAX ELT400AWT LIBERTY 400W ACTIVE PFC SATA 435.00 INTEL CORE 2 DUO E6550 2.33GHZ 1333MHZ 4MB 64BIT LGA775 BOX 854.00 GIGABYTE GA-P31-S3L (S775) INTEL P31 SOUND LAN SATA 440.00 - (לא בדקתי את הלוח אם הזה) אותו אני צריך להחליף -מגיבור ¤ סה''כ 2972.00 (גיבורנט) OCZ DDR2 800MHZ Platinum Revision 2 DC XTC 320 395 WD 320GB 7200RPM 16MB ‏SH-S203B DVD±R x20 Black Sata‎ Samsu…

• 5 תגובות
    • 612 צפיות
  17. שלום לכולם, אשמח לקבל המלצה על פי הפירוט הר"מ. תודה! 1. התקציב: 4,500 ₪, לנצל את כל התקציב, ניתן לחרוג עד 500 ₪. 2. שימושים: עבודה משרדית, פיתוח אתרי אינטרנט, עבודות גרפיקה. תוכנות עיקריות: מיקרוסופט אופיס (כבד), אדובי פוטושופ (כבד), VMWARE (מכונות וירטואליות) (כבד) 3. ציוד הקפי: אין צורך. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8? 6 6. אוברקלוק: לא מתוכנן 7. מערכת הפעלה: אין צורך 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא. אזור המרכז. 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? 7 ימים מהיום. 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? לא 11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא 12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: אשמח לראות SS…

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. שלום לכם, אחרי זמן לא מבוטל של חסכון אני קונה סוף סוף מחשב. שהצורך העיקרי שלו הוא משחקים. חבר המליץ לי על המפרט הבא: מה אתם אומרים? הערות:1.כמו שראיתם קצת חרגתי מהתקציב ולכן הציוד ההיקפי עלוב.. אז אל תתייחסו.. 2.מארז: רציתי משהו סולידי כזה.. לא משהו חייזרי עם אורות סגולים השאלה שלי היא אם הוא מתאים (מבחינת אוורור ) לחומרה 3.ספק כוח: מספיק 550W?? .4 חוות דעת על החנות KSP יתקבלו בברכה 5. שאלה: שמעתי שאם אין לי מערכת הפעלה של 64BIT אני לא יכול לנצל יותר מ2GB של RAM... אמת?? אני חייב את הגירסא הזאת? תודה רבה מראש.

• 3 תגובות
    • 567 צפיות
  19. Started by My_Name,

אני צריך מיפרט לשימושיים משרדיים נטו - אופיס, אינטרנט, וכמה תוכנות של ניהול חשבונות. ללא משחקים כלל. המחשב ישמש מעין שרת למסופון מרוחק (בנוסף לשימוש השותף), אז חשוב שהוא יכול לתמוך בריבוי משימות בצורה טובה. התקציב בעיקרון הוא 1500 ש"ח עם חריגה מקסימלית של עד 1800. כשחיפשתי באתר מצאתי את המפרט הבא, שהוצע ע"י ש נ י צ ק י: הבעיה היא שהמיפרט חורג מהתקציב, וגם נבנה ב-RSM. בעוד אני מתכנן את הקנייה שלי ב-TMS. אשמח לקבל מפרט דומה לנ"ל עם הוזלה קטנה ועידפות על חלקים שקיימים במלאי של TMS. תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 647 צפיות
  20. Started by Netush,

1. מה התקציב? 2000 ש"ח 2. מטרות המחשב: משחקים בינוניים \ ותפקוד טוב. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא, רק הכונן עצמו והחלקים שלו, בלי מסך ובלי כל שאר הדברים. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כרטיס קול וכונן דיסקטים 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא ממש אבל שיהיה אמין וטוב 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? לא כל עוד זה בסדר 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? הרכבה במעבדה. 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? לא 9. האם חשוב שקט? עד כמה? לא חשוב 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)? לא 11. במפרט למשחקים - ב…

• 2 תגובות
    • 561 צפיות
  21. אהלן כולם, רציתי לשמוע הצעות, השלמות או ביקורת על המפרט שבניתי למחשב. להלן התשובות שלי ל-"שאלון", ולאחריהם המפרט: 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א. האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? המטרה היא לייצר מחשב טוב למשחקים, שיחזיק כמה שיותר שנים. נראה לי ש-K6 מספיקים לכך. אם אפשר לחסוך - תמיד כדאי... ב. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א. במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה(. ב. במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: i. ןאילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב…

• 17 תגובות
    • 2.9k צפיות
  22. אשמח לקבל המלצות תודה

• 3 תגובות
    • 664 צפיות
  23. אני חדש פה וצריך מפרט בבקשה כמו שמצויין בכותרת מהחנות KSP או אם יש לכם מומלצת אחרת ברמת גן אבל אם אפשר מפרט אחד שיבנה מקיי אס פי. קראתי לפני כמה ימים קצת מהדיון שפה http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=364303.380 לא כל כך הבנתי אם כדאי לחכות עם הקנייה, אם יהיה ירידה במחירים, ומזה מעבר לסוקט החדש? אשמח להסברים ממישו שמבין. אני יענה על השאלות שרשומות בנעוץ כדי שיהיה יותר קל לעזור 1) תקציב - 5500 שקל (אפשרית חריגה של 200-300 שקל אם זה יתן שיפור משמעותי)למזומן 2) מטרות המחשב - צפייה בסרטים, ויזואל סטודיו, פוטושופ ופלאש, ומשחקים (יפורט למטה) וכמובן ווינאמפ איסיקיו אופיס מסנג'ר ואינטרנט וכל זה 3) ציוד הקפי - רק עכבר לייזר 4) אין דבר ספציפי שלא צריך במחשב 5) העדפה ל…

• 4 תגובות
    • 630 צפיות
  24. אני צריך 2 מחשבים מאותו סוג לצורך עבודה (תוכנות אופיס) עם מעבד CORE 2 DOU ממוצע, וכמות זיכרון מכובדת תקציב של עד 5000 שקל לשניהם ביחד (אם אפשר בפחות אז כמובן שעדיף) תודה רבה

• 1 תגובה
    • 628 צפיות
  25. אווקי ,אחרי הרבה שיקולים וחוות דעת החלטתי להגדיל את התקציב ולהשקיע קצת יותר על המעבד והכרטיס מסך..התוצאות לפניכם: אשמח שתבדקו עם המחיר באמת הוגן אגב,יש לי בבית HARDISK של 40 גיגה עם חיבור ID שאני מתכוון להשים אותו במפרט הזה בנוסף.. ובקשר לשאלה על המערכת הפעלה,יש לי בבית דיסק מקורי של XP ... מעבד ‏AMD Athlon64 4200+ (Socket AM2) X2 DualCore לוח אם למעבד ‏AMD ASUS M2V-MX AM2, VIA K8M890, DDRII800, VGA, PCI-E זכרון DDR II 667 1GB Kingston דיסק קשיח Hitachi Deskstar 160GB SATA II כרטיס מסך Powercolor X1650 XT 256MB DDRIII TV, DVI ,PCI-E כונן - DVD‎ LG DVD±RW GSA-H42NK x18 Black ספק כח - ‏HEC 500TD-TF 500W 2x8cm fan 24pin‎ מארז - HEC Co…

• 6 תגובות
    • 643 צפיות

דיונים חדשים בפורומים