ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,359 דיונים בפורום זה
-
שלום, אשמח לקבל ייעוץ לגבי מחשב משחקים בסיסי, ללא OC, כאשר המסך יקנה בנפרד ('22), במחיר של 2500 שקלים, ללא חריגה. לא אבצע שום OC למחשב. המשחקים הם משחקי פעולה בגוף ראשון, כמובן שבתקציב כזה לא מחייב על ההגדרות הגבוהות ביותר, העדפה לקנות את המחשב באזור המרכז. תודה
-
- 4 תגובות
- 630 צפיות
-
-
שלום לכולכם ותודה מראש על העזרה, מעריך מאוד להלן השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי?4500 שקלים חדשים – 4500 שקלים חדשים. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחרוג. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. – GTA V, Far Cry 4 וכל השאר באותו סדר גודל. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22 אינץ' – 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינ…
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אשמח להתייחסות לגבי המפרט הבא: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימושי המחשב הם לצורך משחקים ברמת בינונית גבוה, תכני hd בשביל מסך hd 1080*1920 , במקביל ירוצו הרבה תוכנות כמו דפדפנים ועוד אז נראה לי שחשוב שיהיה מעבד חזק שיתמוך בריבוי משימות. מתוכננת גם עבודה מזדמנת עם תוכנות כבדות כמו סוליד וורקס ופוטו שופ. (בעיקר דורשות מעבד חזק אני מניח). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציי…
-
- 3 תגובות
- 602 צפיות
-
-
שלום. אני מועניין לרכוש מחשב חדש עד 3 אלף שקל. עבור משחקים בעיקר, רציתי לדעת מה המפרט האולטימטיבי עבורי, בתקציב זה. איני צריך ציוד היקיפי, רק מפרט מחשב בלבד. תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 545 צפיות
-
-
בשעה טובה ולאחר שנמאס לי מהקירטועים החלטתי להיפרד ממערכת ה-Athlon XP 2500+ שלי ששירתה אותי נאמנה (עם שדרוגים מסויימים) במשך קרוב לשמונה שנים. אני רוצה להשקיע סכום כסף נכבד במערכת שתשרת אותי נאמנה. הקצבתי לפרוייקט 10K, אבל אני חושב שאפשר כנראה להשיג את המטרה בהרבה פחות. חיפשתי בפורום, קראתי את הדביקים והסתכלתי על חלק מהמפרטים המומלצים. נטיתי לכיוון המפרט מקסימאלי (לרוב מוגזם) לשימוש כללי אבל אני לא בטוח שהוא מתאים לי. אני משתתמש בהרבה מאוד תוכנות כבדות ובהם בסיס נתונים, תוכנות JAVA ופלאש, במקביל. אני ממש לא גיימר, אבל יבוא לי בטוב שתיהיה לי את האפשרות לשחק סטארקראפט 2 ברזולוציה סבירה. אני מתכנן שזה יהיה מחשב ללא מעט שנים, חשוב לי שהמחשב יתמוך בפורמטים עתידיים למיניהם במידה…
-
- 4 תגובות
- 723 צפיות
-
-
היי, אני עובד משמרות ערב לבדי ודי משתעמם בעבודה על המחשב הפרימיטיבי שם... מה גם שאני רוצה להתחיל ללמוד גרפיקה בקרוב ועל המחשב שם פשוט זה בילתי אפשרי להתקין תוכנות גרפיות.. גם מסיבות כי זה מחשב לעבודה ואם אני דופק משהו אז די אכלתי אותה אפשר לאמר... לכן חשבתי על לשים מחשב במארז של LANBOX ולסחוב את המחשב לעבודה כל פעם... מה אתם מציעים לי? 1) את המחשב הרגיל שלי בבית לשים פשוט במארז הזה.. המחשב כולל 8800 GTS מעבד 6400 על אובר ל 3000 מגה הרץ עם קירור של זלמן 9700 עם לוח של אסוס 650 I. 2)לקנות מחשב עם חלקים קרירים יותר כי המארז די קטן ולא מאוורר? אם כן אז תציעו איזה חלקים כדי לי לקחת עד 5000 שקל. תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 552 צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית, צפייה בסרטים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Witcher 3, GTA 5, Fallout 4, Dota2, League of Legends נכון לרגע זה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080, דגם המסך הוא Dell P2314H -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות-גבוהות. בגדול לא אכפת לי יות…
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי?4200 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב?משחקים כבדים גלישה באינטרנט וכו' 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב כונן דיסקטים 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב?7? 8. הרכבת מחשב בחנות 9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? אם אין חנות מועדפת אתם יכולים לציין איזור מגורים.
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב המירבי שלי הוא באזור החמש אלף, אך אפשר לחרוג לאזור השש אלף אם נחוץ. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? השימוש העיקרי שלי זה משחקים כבדים, (BFV, Froza Horizon, ומה שייצא בעתיד). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך בציוד הקפי. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? המחשב לא חייב להיות שקט לגמרי, אבל עד כמה שאפשר. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא מתוכנן oc. …
-
- 1 תגובה
- 737 צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מקסימום 200-300 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית , תכני HD , תכנות כמו AFTEREFFECTS,PHOTOSHOP, תכנות לצרכי VISUAL EFFECTS ,תלת מימד , עריכת וידאו וכו, לצרכי פרנסה באנימציה ועוד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).רזולוציה 1920X1080 מסך 23" -…
-
- 0 תגובות
- 505 צפיות
-
-
מסך כנראה אני קונה סמסונג T220P 22 המחשב מיועד בעיקר למשחקים וצפייה בסרטים. אם אפשר להרכיב תמחשב בפנדה או בנועה כי אלה האופציות היחידות שלי. תודה!
-
- 7 תגובות
- 833 צפיות
-
-
היי, אני מרכיב מחשב HTPC-NAS, אשמח לעזרתכם בנושא המפרט. המחשב מיועד לשמש כשרת NAS ביתי ובו-זמנית יחובר לטלוויזיה כמחשב HTPC לצורך צפייה בתכני וידאו (בעיקר 1080P/720P). הדרישות הבסיסיות הן: * לפחות 4 יציאות SATA. * יציאת HDMI. * חיבורי USB3. * גודל mATX או mini-ITX. * תושבת 1155. חשבתי על המפרט הבא: מעבד: Intel i3 2120 3.3GHz 1155 3MB with graphics Tray כמות: 1 - מחיר: ₪555 לוח אם: Gigabyte GA-H67MA-USB3-B3 כמות: 1 - מחיר: ₪468 מארז: LIAN-LI Cube Case PC-V351B Aluminum Black כמות: 1 - מחיר: ₪581 ספק כוח: TR2 RX SERIES 450W 140mm/PCI-E/SATA/DUAL 12V RAILS/ A.PFC MODULAR כמות: 1 - מחיר: ₪261 זיכרון: 2Gb DDR3 - 1333 KINGSTON SINGLE STICK כמות: 1 - מחיר: ₪57 סה"כ: ₪1922. 1. ק…
-
- 2 תגובות
- 734 צפיות
-
-
שלום רב, לאחר שהשלמתי עם העובדה שהמחשב שלי התישן מאד ושאין טעם לשדרג אותו (זה יהיה בזבוז כסף) החלטתי לבדוק אופציה של רכישת מחשב חדש. 1. התקציב נע בין 3500 ל4500 ש"ח (עדיף שזה יהיה משהו טוב באמצע) במזומן 2. המחשב הוא מחשב משפחתי ומשתמשים בו לצרכים מגוונים: אינטרנט, אופיס, ICQ, מסנג'ר, פוטושופ, שיתופי קבצים, מעט מאד משחקים קלים, שמיעת שירים וצפיה בסרטים. [לפעמים תוכנות מסויימות כמו ICQ ומסנג'ר פתוחות יותר מפעם אחת]. 3. אני לא צריך ציוד היקפי בכלל. 4. יש לי העדפה לרכיבים מהדור החדש (הארדיסק SATAII של WD או משהו מוכר אחר, מעבד כפול ליבה [לא סמפרון, סלרון ודומיהם] וכו'..), צורב DVD, הרבה יציאות USB (משהו כמו 4 קדמיות ולפחות 6 אחוריות), כמות מספיקה של זיכרון RAM (שלא יהיה …
-
- 11 תגובות
- 874 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין בעזרתכם להרכבת מחשב חדש. מה התקציב המקסימלי -4000 שח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך-לנצל את כל התקציב. במידת הצורך עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב-אפשר ב300-400 שח. מה שימושי המחשב-גלישה ומשחקי מחשב אילו משחקים ישוחקו על המחשב-משחקי תפקידים בעיקר אבל גם overwatch היא אפשרות. גם משחקי אסטרטיה יכולים לבוא בחשבון. מה הרזולוציה של מסך-אין צורך במסך כי קניתי כבר חדש. …
-
- 1 תגובה
- 816 צפיות
-
-
היי, עברתי פה הרבה שרשורים, ולא מצאתי משהו שהתאים לי בדיוק. אני מחפש המלצה למפרט עבור מחשב מדיה סלוני, בתקציב של עד 2300 / 2500 שקל. המפרט צריך להתבסס על מערכת קטנה פיזית ככל האפשר, ללא כונן אופטי, עם זכרון ראם של 4 גיגה, כונן SSD למערכת הפעלה ואפליקציות, כונן HDD בנפח של 2 או 3 טרה, ללא שלט, מומלץ שיהיה ניתן לכבות ולהדליק את המחשב באמצעות שלט שירכש בנפרד. חשוב לי גם שיהיה שקט מאוד, כיוון שהולך לחיות בסלון שמאוד קרוב לחדר שינה של ההורים שלי. נדרשת יכולת צפייה בסרטים ב 1080p ואפוציונאלי בלו-רי. אין צורך במערכת הפעלה, יותקן עליו openelec עם xbmc. ראיתי את המפרט המומלץ, מחפש חלופה נוספת. אשמח לעזרה בנושא. נ.ב. נא לא להציע לי מחשבי intel nuc, המחיר שלהם לא מצדיק את ר…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוהצ לקנות מחשב חשבתי להשקיע בו 13K אבל זה סתם בזבוז אז הרכבתי מחשב שייתן לי מקסימום ביצועים שיריץ הכל למשך זמן בסכום נורמלי +.. הנה מה שהבאתי חוות דעת חשוב להזכיר שאני עומד לרכוש מסך 24 T240 מעבד Intel Core 2 Quad Q9400 Box ¤1544 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IQ9400 לוח אם GIGABYTE GA-EP45-DS3 ¤655 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39458 כונן קשיח Seagate ST3500320AS 500GB SATA2 32MB ¤294 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=10836 זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 PI Black ¤355 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL4D-4GBPI-B כרטיס גרפי GIGABYTE nVIDIA GeForce GTX 280 1024MB PCIe ¤2593 …
-
- 2 תגובות
- 594 צפיות
-
-
רצוי: מעבד - Intel Pentium IV Core2Duo 3.0ghz e8400 6M 1333FSB לוח אם - ASUS צ'יפסט בטכנולוגיית Intel® P35 זיכרון - Kingston 2GB DDR-II 800MHz דיסק קשיח - WesternDigital 320GB SATA-II כרטיס מסך - דגם GeForce 8800GT 512MB DDR2 כרטיס קול - Audio 5.1 Channel צורב - DVD+-RW D.LAYER LG X20 SATA נא להשאיר דעתכם לגבי המפרט ולהוסיף רכיבים חשובים (ספק כח, מארז מתאים, מערכת קירור).
-
- 3 תגובות
- 470 צפיות
-
-
שלום וחג שמח אני מעוניין לקנות מחשב חדש + מסך המיועד לעבודה משרדית ולצפיה בסרטים, בתקציב של כ-5000ש"ח שיחזיק לתקופה ארוכה ויהיה בעל חלקים אמינים של חברות מוכרות הנותנות אחריות נאה. הקושי שלי הוא בעיקר בתחום התאמת החלקים במחשב אחד לשני(מעבד ללוח אם, זכרונות ללוח אם וכו) קווים כלליים: -מעבד אינטל core 2 duo -קירור למעבד -כ.מסך ברמת הENTRY LEVEL -1GBX2זכרון במהירות 800MHZ -2 דיסקים קשיחים sataII, כל אחד 160GB. -ספק כח אמין וחזק -לוח אם,כ.רשת וכ.קול מובנים. -צורב -מארז -מסך LCD 20 או 21 אינטש. -עכבר אין צורך במקלדת או ברמקולים מקווה שהייתי ברור, ותודה רבה
-
- 4 תגובות
- 504 צפיות
-
-
אני רוצה שתרכיבו לי מפרט למחשב משחקים שיוכל להריץ וויסטה ומשחקים כבדים ביחד בלי בעיה. לא מתוכנן לoc.. התקציב הוא בין 4500 ל5000. בלי ציוד היקפי. תודה
-
- 1 תגובה
- 543 צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל אך לא לחרוג ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג מה שימושי המחשב? עריכת וידאו, אינטרנט, יישומים משרדיים כמו וורד וצפייה בסרטים במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן Avid ואולי גם פוטושופ באופן תדיר (נניח פרוייקט אחד לשבוע) מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב הומלץ לי לא לקחת מסך שהוא פחות מ 22 אינץ ואני מניחה שארצה את הרזולוציה הכי טובה שאוכל להשיג בסכום הזה האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד) מסך, מקלדת, רמקולים (הסכום אמור לכלול את הציוד ההיקפי) האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? עכבר עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 …
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1800 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אך אם זה בלתי אפשרי אז אין צורך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, תכני HD ובעתיד אולי אני יוסיף כרטיס מסך למשחקים. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? צורב ודיסק קשיח, כרגע יש לי 1TB וברגע שהמחירים יחזרו להיות נורמליים אני יקנה עוד 1TB 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? לא כל כך חשוב לי אך שיהיה שקט ככל הניתן 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב בחנות. 8. האם ישנה העדפה ל…
-
- 6 תגובות
- 931 צפיות
-
-
היי זקוק פה לעזרה שלכם אני מרכיב מפרט לחבר שרוצה להתעסק עם המחשב שלו בעיקר בתוכנות כמו maya , 3dstudio max ובמשחקים המפרט יכלול אך רק את הקופסא ללא שום ציוד הקיפי ישלציין שלא מתוכנן אובר קלוק המפרט שחשבתי עליו הוא : מעבד: ATHLON64 X2 3800+ לוח אם: FOXCONN NF4UK8AA-8EKRS זכרון: DDR1 2X512MB של או קינסטון או a-data או twinmoos RADEON X800GT בגירסאת 256 מגה צורב: NEC ND-3540A כונן דיסקטים: סטנדרטי מארז: COMPUCASE 6919 או ANTEC ANTEC SLK2650-BQE או ANTEC 2650BQE אמור לעלות בסביבות ה 5900 -6100 בכל מקרה אשמח לדעתכם לגביי המפרט \ הצעות למפרטים אחרים ואני מבקש שמי שלא מכיר תלוח של פוקסכון לא לקטול אותו סתם כי מביקורות עליו הבנתי שזה לוח לא רע בכלל מה גם שדיברתי עם מישהו …
-
- 5 תגובות
- 657 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - עד 5000 ש"ח אך אפשר גם פחות אם אין צורך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - המחשב ישמש לשימושים משרדיים\עסקיים\לימודיים שוטפים + צפיה בתכני 4K ושימוש בתוכנות חישוביות שונות מדיי פעם, ללא גיימינג. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - אין צורך בכונן SSD, יש קינגסטון 500GB. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? - לא חשוב. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? - אני רוצה להשאיר אפשרות לאוברקלוק. 7. ה…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי! אני יודע שתקציב הוא עניין חשוב בכותרת, אך כרגע אני ממש חוקר את הרצון שלי מול המחיר שבאמת זה צריך לעלות. אני לא מעוניין להיות מוגבל בתקציב ספציפי אך אין לי גם בדיוק את הצורך לבזבז. (לכולנו..) אני אמלא את הטופס מהסטיקי ואוסף מידע אישי קצת! אודה מאוד לכל העוזרים : - כן.נקודות חשובות: -מארז TOWEL לפחות ציינתי. 2 מאווררי 120MM בשביל לשמור על השקט. אפשר אולי גם תוספת של אחד 80MM... יש לי כבר כמה נחמדים כאלה שזוהרים בUV עם לדים UV מובנים. -גוף קירור מתקדם (יותר מבסיסי) למעבד. הטמפ' בחדר שלי גבוהה בדר"כ והאינטסיביות של השימוש (וגם הפריקיות שלי לשמור על טמפ' נמוכה של מעבד) אני מעדיף להיות עם גוף קירור יותר מתקדם מרגיל. -דיסק קשיח כבר בחרתי (משם חשבתי כבר לשדרג את כל…
-
- 27 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני צריך עזרתכם בהרכבת מפרט. לא מזמן פתחתי נושא ועזרתם לי לבנות מפרט. אבל עכשיו התקציב עלה ואני רוצה לדעת מה הכי כדאי לעשות.... המפרט הישן... AMD ATHLON 64 3800+ X2 DUAL CORE OCZ 2048MB (1024MBX2) DDR2 667 ASUS M2A-VM HDMI WD 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD3200AAKS ARCTIC-COOLING FREEZER 64 PRO FOR AMD S754/939/AM2 זה המפרט הישן הוא יצא בסביבות ה2000. המחשב עם כרטיס מסך מובנה כי בעתיד אני מתכנן להשים רק כרטיס מסך וספק ובכך להפוך אותו למחשב משחקים. המטרה הייתה להשתמש במארז ובספק הנוכחיים שלי המארז ג'נרי, והספק פשוט אבל של fsp שהבנתי שהיא חברה איכותית. חיפשתי את הדגם לא מצאתי, אבל רשום לי עליו בצד 12V/18A Max אני מקווה שזה נותן אינדקציה כי לא מצאתי את ההספק... …
-
- 5 תגובות
- 594 צפיות
-