עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by LiorZi,

לוח אם: Gigabyte GA-B75M-D3H. מעבד: Intel Core i5 3570 BOX. זיכרון: Crucial Ballistix Sport DDR3 8GB (4GBx2) 1600Mhz. כונן קשיח: Crucial SSD 128GB M4 SATA3. כרטיס מסך: Gigabyte 660Ti 2GB OC. ספק: SeaSonic S12II-430B 420W. מארז: Fractal Design Core 1000. מסך: LG IPS225T 21.5'' LED. אין בכוונתי לעשות OC למעבד / RAM אבל OC (ללא העלאת מתחים) לכרטיס מסך אפשרי. אודה לכם אם תתנו הצעות ושיפורים למפרט.

• 4 תגובות
    • 713 צפיות
  2. * מטרות המחשב? אני מחפש מחשב בעיקר למטרת לימודים. אך אני אצטרך שהוא יריץ באופן טוב תוכנות גרפיות כגון פוטושופ ותוכנות עריכה שונות. בנוסף הייתי רוצה להריץ כותרי משחקים חדשים כמובן לא באיכות מדהימה או מקסימלית אך שתהיה סבירה. * גודל המסך? לא יותר מ-15.6 לא פחות מ-14 אינץ'. * משקל רצוי? לא כזה רלוונטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא כזה רלוונטי. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI. * בלוטות? לא חובה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500G * כונן CD/DVD? צורב? כן. * כונן Bluray? רצוי, לא חובה. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? עדיפות. *תקציב? לא מעל 4000.

• 1 תגובה
    • 693 צפיות
  3. שלום, (מקווה שזה הפורום המתאים לנושא) יש לי כיום מחשב עם 3 כוננים חיצונים (סה"כ 5T) המכילים סדרות וסרטים. המחשב מחובר לטלויזיה בחדר וכן משמש כשרת סרטים למחשב הנמצא בחדר אחר ע"י רשת אלחוטית. אני מעוניין במחשב נוסף לסלון שישמש כסטרימר ויוכל גם כן להתחבר למחשב הראשי באמצעות רשת אלחוטית. 1. מה התקציב המקסימאלי? - 1,500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לחסוך כמה שניתן ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - עד 200 ש"ח חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - הצגת סרטים וסדרות באיכות HD. גם 1080P. וחיבור למערכת קולנוע ביתית 5.1 באמצעות רסיבר קיים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום או…

• 0 תגובות
    • 797 צפיות
  4. המחשב בן כ-5 שנים. נקנה במקור למשחקים. המפרט: Intel Core 2 Quad Q6600 GIGABYTE P35-DS3L RAM DDR-2 SDRAM 4GB MSI GeForce GT520 1GB הקירור כרגע סטנדרטי - מאוורר לדיסק קשיח, למעבד ולמארז. (וכמובן אחד עם הספק כוח) לא נעשה OC במחשב. האם יש אפשרות, בעזרת הוספת קירור למעבד, כרטיס וכ"ו + OC, או אפילו לשדרג חלק אחד או שניים במחשב, להגדיל את הביצועים בצורה מורגשת ? אני פשוט לא רואה את עצמי קונה עכשיו מחשב חדש בשביל משחקים, אני מעדיף להחליף כרטיס מסך, או להאיץ את הקיים, להאיץ את המעבד ולקרר אותו, ולהשאר עם המחשב, ועם המזומנים בכיס. יש רעיונות ? איזה חלקים אפשר להאיץ ? באיזה קירור להשתמש ? (חשבתי לשים קירור מים על המעבד) האם הכרחי להחליף את הכרטיס מסך, או שאפשר להאיץ אותו עם קירור מת…

• 31 תגובות
    • 3.7k צפיות
  5. 1. מה התקציב המקסימאלי? באיזור ה-2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מה שנראה יותר משתלם מבחינת עלות/תועלת ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בערך 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית בעיקר, פוטושופ ו-3dStudioMax בצורה בסיסית (משמע לא צריך יכולת עיבוד היסטרית), זה מחשב להורים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא ישוחקו משחקים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). נכון לעכשיו מסך 19 אינץ', יכו…

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. היי כולם שאלתי כבר לפני זמן-מה, אך לא קיבלתי מענה.. ולכן החלטתי לנסות שוב. ברצוני לרכוש מחשב שישמש בעיקר לאחסון של הרבה מידע שיש לי, בין השאר חומר וידיאו שיש לי שמאוד חשוב לי. התקציב מאוד גמיש. המחשב ישמש בעיקר לאחסון ואולי לחיבור המחשב לממיר דיגיטלי/טלוויזיה בעתיד וכך לצפייה ישירה של הטלוויזיה במחשב ושל המחשב במסך הטלוויזיה (הייתי רוצה להוסיף בעתיד כרטיס טלוויזיה) הקאצ' העיקרי - נפח האיחסון - אני רוצה לחבר לו דיסקים קשיחים פנימיים בסדר גודל התחלתי של 6-4 טרהבייט, עם אופציה להוסיף עוד בעתיד. כמובן שמאוד חשוב הספק ורכיבים איכותיים שלא ישרף לי פתאום משהו.. =/ שאר המידע הרלוונטי, כתוב מטה... תודה רבה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 4K+- אבל גמיש! מאוד! א) האם לנצל את כל התקציב א…

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. Started by yakirsh4,

שלום, יש לי משחב של HP מסדרת pavilion g6 דגם 1020sj החלפתי היום משכה טרמית למעבד וגיליתי שאשר להוציא את המעבד מהלוח אם (כמו במחשב נייח) מה שרציתי לדעת זה אם אפשר להוציא את המעבד מהלוח אם כמו במחשב נייח זה אפשרי לשדרג אותו למעבד יותר טוב בעל אותו הסוקט? המעבד הוא core i3 380M תודה.

• 0 תגובות
    • 574 צפיות
  8. טוב אז רגע לפני הזמנה, הנה המפרט שהכנתי: מעבד:Intel Ivy Bridge Core i5 3570K Socket 1155 6MB 3.4Ghz Tray כמות: 1 מחיר: ₪1135 קירור למעבד: Scythe MUGEN 3 REV כמות: 1 מחיר: ₪214 לוח אם:Gigabyte GA-Z77MX-D3H כמות: 1 מחיר: ₪620 מארז:NZXT Phantom 410 Chimera - בקניית מחשב שלם בלבד כמות: 1 מחיר: ₪557 ספק כוח Seasonic 750W Active PFC 80MM 4*Sata 8-pin כמות: 1 מחיר: ₪421 זיכרון:Corsair 8Gb Kit (4G X2) CMX8GX3M2B1600C9 CL-9-9-9-24 כמות: 1 מחיר: ₪284 קשיח למחשב שולחני:Seagate 1TB, 3.5", SATA3, Barracuda 7200.14 כמות: 1 מחיר: ₪397 קשיח למחשב שולחני:t]SAMSUNG SSD 830 128GB 2.5 - בקניית מחשב חדש כמות: 1 מחיר: ₪525 כרטיס מסך:t]Gigabyte GTX670 2GB WIND FORCE 2 - בקניית מחשב חדש בלבד כמו…

• 23 תגובות
    • 2.7k צפיות
  9. Started by omer9190,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5K, לא כולל מסך. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין לחרוג מהתקציב. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD, והורדות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FIFA, NBA, NFS, COD, Assassins Creed, Prototype וכו'. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). בעיקרון חשבתי לקנות מסך Samsung מסוג T27B300MA -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח (למחשב עצמו, ציוד היקפי בנפרד). א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 4500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רב תכליתי - משחקים (לא כבדים ולא בתדירות גבוהה - ראה פירוט בהמשך), עריכה גרפית, הרצת HD, בעתיד הקרוב שרטוטים (ראה פירוט בהמשך). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). הרצת וידאו FULL HD לרוב בתוכנת VLC בתדירות גבוהה, עריכה גרפית בPHOTOSHOP בתדירות בינונית, עריכת וידאו בAFTER EFFECTS/VEGAS/PREMIERE בתדירות נמוכה. בעתיד הקרוב AUTOCAD (מתחיל ללמוד אדריכלות בעוד…

• 1 תגובה
    • 772 צפיות
  11. 1 מה התקציב המקסימאלי? כ 250$ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג ב 20$ לא יותר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD ו MINECRAFT, ומשחקים חדשים שיצאו בעתיד. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע המסך הוא 19" עם רזולוציה של 1440X900 ישודרג בעתיד. -לאילו הגדרו…

• 0 תגובות
    • 778 צפיות
  12. Started by ticls,

לוח אם - Gigabyte MA785GM מעבד - QuadCore AMD Athlon II X4 630, 2800 MHz זיכרונות - 8gb (DDR3-1333 DDR3 - Corsair כרטיס מסך - hd5850 sapphire xtreme צורב dvd של lg אחסון קשיח - Samsung Spinpoint F3 500GB (HD502HJ) ספק כוח -Seasonic SS-400ET 400W מארז - CoolerMaster Elite 310 עם שני מאוררים במארז המחשב מגיע עם - win7 64 גירסת oem (עם הדיסק והרשיון) מה יהיה מחיר הוגן למכור את המחשב? בנוסף יש לי כרטיס מסך hd4770 , כמה נראה לכם הוא שווה? תודה

13. Started by kdani,

הי, ראיתי תצורה של הנייד הזה באמזון עם כונן SSD ודיסק קשיח וצורב DVD. הם משתמשים בכונן SSD mSATA (כנראה מסוג M4) בנוסף לדיסק קשיח איטי של 1 TB מישהו מכיר את הקונפיגורציה הזאת ? יש המלצות / אזהרות ? תודה, דני

• 2 תגובות
    • 762 צפיות
  14. התחלתי להסתכל חפיף לראות כמה עוד אנשים כתבו פוסט ולא קיבלו תשובה בכלל. מסתבר שהרבה... חבל, חשבתי שמהפורום הזה תגיע הישועה

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. שלום, אני מחפש מחשב נייד לאשה מבוגרת ועיוורת (את התפעול תבצע המטפלת הפיליפינית) שכל השימוש שלו יהיה 99% לטובת סקייפ. המחשב צריך להירכש בארץ ובימים הקרובים. המחשב שלה הלך והיא מנותקת כרגע מהמהשפחה. לכן אנא עזרו לי. התקציב לא מוגדר אבל כמה שפחות יותר טוב. ראיתי ברשת שזה מתחיל ב-1500 אני מאמין שגם 2000 ויותר קצת ילך (בעיקר אם אפשר בתשלומים). אני מעדיף מחשב קטן וקל ככל האפשר אבל זה לא קריטי. אם עליה בגודל/משקל תוריד במחיר אז זה הולך. כמו כן מערכת הפעלה זו תוספת נחמדה אבל גם לא חובה. העיקר שיוכל להריץ חלונות 7. אני מעדיף כמובן לנובו או דל אבל ממש פתוח לרעיונות והמלצות נוספות. מעדיף לא HP אבל לא פוסל על הסף. מיקרופון פנימי יתרון אבל כנראה ממילא היא תשתמש באוזניות. רק צ…

• 0 תגובות
    • 803 צפיות
  16. מחפש מפרט מבוסס AMD מרובע ליבה, בכ- 4000 ש"ח (ללא ציוד הקפי) לסימולציות מתמטיות מורכבות. כונן קשיח מסוג SSD, 64GB ללא גרפיקה, תלת מימד, משחקים וכיוצא באלו, ללא אוברקלוקינג. עדיף מארז עם מראה סולידי וקל לפתיחה ושדרוג. מערכת ההפעלה היא ג'נטו לינוקס, אז רצוי רכיבים עם דרייברים פתוחים. תודה מראש, סיבי

• 0 תגובות
    • 744 צפיות
  17. Started by דבורה,

אנו אגודת תקווה ומרפא מאמצת את מחלקות הדיאליזה בבתי חולים שערי צדק ושניידר. "דיאליזה ילדים" הינו מושג הטומן בחובו משמעות עמוקה ופנימית מעבר לביטוי המילולי החיצוני: צמד המילים "דיאליזה ילדים" פירושו, שברגע שילד נכנס למחלקת הדיאליזה משתנה כל עולמו. הוא נכנס למין שיגרה של מאבק על החיים, רדיפה סביב המחלה, רדיפה אחר אי תפקוד הכליות, שמירה מדוקדקת על משקל גוף תקין, סרט חיים אפרורי שסופו לא נראה באופק. אתה נכנס למין מעגל חיים של זריקות, תרופות, דקירות, אשפוזים ויד על הדופק... .מדובר באיזשהו סחרור שלא נגמר: אתה קם בבוקר, הולך לשעתיים לבתי"ס, ב 10:00 בבוקר אתה עוזב את הכיתה, את החברים, את ההווי, את הלימודים, וכו' וכו' וכך צובר אתה שוב פער לימודי, ויוצא לנסיעה - האורכת לפעמים אפ…

• 0 תגובות
    • 654 צפיות
  18. 1. מה התקציב המקסימאלי? - 3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - מקסימום 4K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - השימוש העיקרי שלי במחשב יהיה לתכנות, אבל אני גם משחק במחשב מדי פעם במשחקים כמו Call of Duty וכו', אז אני צריך גם כרטיס מסך סביר. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - אני מתכנת לפעמים פרוייקטים גדולים, ומשתמש לפעמים בגרסת הניסיון של ubuntu (בשביל להכין עבודות), אז אני מעדיף שיהיה 8GB ראם. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - החל …

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. Started by pure perfection,

מה קורה ?? יש לי מחשב נייד של HP , כשאני מחבר לו את המטען הנורה שליד החיבור נדלקת כאילו שיש חשמל אבל המחשב לא רוצה להידלק ??ממה זה יכול לנבוע ?. תודה

20. אני לא ממש מבין בתחום של המחשבים הניידים אז אני לא יודע כמה אמור לעלות מחשב נייד חשוב לי שהוא יהיה דיי חזק אני משתמש בהרבה תוכנות וזה גם יהיה המחשב הראשי שלי כמו כן שיהיה בעל יציאת HDMI ושאני אוכל לחבר אותו למסך המחשב מטרות המחשב? תכנות והפעלת תוכנות "כבדות" במקביל * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא משנה ממש * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI ויציאה לחיבור למסך LCD של מחשב * בלוטות? לא * כונן CD/DVD? צורב? לא חובה * כונן Bluray? לא חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא חובה * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תודה רבה

• 0 תגובות
    • 660 צפיות
  21. Started by Yaron1,

שלום, בימים הקרובים אני מתכנן לקנות מחשב חדש אחרי שהקודם הלך ואשמח בעזרה עם המפרט. 1. מה התקציב המקסימאלי? בתחום של 4-4.5K ש"ח ולא לחרוג 2. שימושי המחשב הם משחקים, עבודה משרדית, ותכנות שימוש בתוכנות : Office - מזדמן Visual Studio - תדיר עד כבד משחקים : Assassin's Creed 3, Team Fortress 2, Company Of Heroes 1&2 המסך שיחובר למחשב : 1680*1050 20inch מיועד להגדרות גרפיות גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי ?לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן קשיח, קירור למעבד (יש לי מהמחשב הקודם Noctua NH-D14), כונן דיסקים. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?9-10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? היית רוצה וגם יש לי קירור טוב מאוד למעבד, אב…

• 1 תגובה
    • 909 צפיות
  22. שלום לכולם, אני כבר לא יודע מזמן מה הטרנדים ומה הולך היום אז אני צריך את עזרתכם בהרכבת מחשב. הוא ישמש למשחקים (מהסוג של high-end אני מניח) ולפיתוח משחקים. גם אימולציה יהיה נחמד (אין לי מושג אם ואיך זה עובד על מעבדי 64 ביט). אני באופן אישי לא אוהב לשדרג כל הזמן את המחשב ואני מעדיף לקנות פצצה שתחזיק הרבה זמן ולשדרג כאשר משהו מתקלקל אבל זה לא חקוק בסלע. בעיה : המחשב יהיה תקוע בפינה של הספריה ואין לו הרבה מקום "לנשום". לא היו עם זה בעיות מיוחדות במחשבים הקודמים אבל שוב, אני לא יודע מה קורה היום עם בעיות של התחממות. עוד על זה אח"כ. תקציב : כ8000 ש"ח אפשר גם להתגמש עוד קצת למעלה מזה אם צריך. יש לי כבר מראש : עכבר, מקלדת, מסך (יש לו רק כניסת DVI ואנאלוגית, זה מפריע שאין HDMI?),…

• 1 תגובה
    • 997 צפיות
  23. Started by Farar,

שלום. צריך מפרט עד 3,500 ש"ח, מTMS. מה שיש בנתיים : http://www.tms.co.il/preview/spec/rnsl6j8m איך זה? האם הספק יחזיק את המערכת (כי ראיתי שהכ. מסך צורך המון חשמל)? האם כדאי ללכת על כ.מסך אחר בכלל בטווח המחירים הזה? צריך להזמין בשעות הקרובות. תודה מראש.

• 6 תגובות
    • 890 צפיות
  24. Started by dudi.lankri,

מה התקציב המקסימאלי? סדר גודל של 6000 ש"ח + מסך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל, אפשר לחרוג קצת. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? גמיש. אפשר לחרוג במידה ומשתלם. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים + תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: משחקים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב - הכי חדשים שיש ושעומדים לצאת. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).מסך - 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גב…

• 0 תגובות
    • 792 צפיות
  25. Started by Diana0000,

היי, קניתי מחשב נייד חדש (ותודה לכל העוזרים...) בזמן קנית המחשב לא ציינתי שאני רוצה שיחלקו את הדיסק ל- 2 מחיצות כי חשבתי שכך מגיעים המחשבים. בפועל במחשב שלי יש כונן אחד בלבד. החברה שקניתי דרכה אומרת שהם יכולים לסייע לי בכך מרחוק אך הם לא לוקחים כל אחריות על נזק שיגרם למערכת ההפעלה. רציתי לשאול האם כדאי לי לבקש מטכנאי שיחלק לי את הכונן ל- 2 מחיצות. מה המעלות והחסרונות בכך. תודה מראש!!

• 2 תגובות
    • 805 צפיות

דיונים חדשים בפורומים