ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,341 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני מחפש המלצה למחשב נייד הדומה במפרט (בעיקר במשקל) דמוי MACBOOKAIR כמה נקודות חשובות: מסך 13' ומעלה. דיסק קשיח SSD לא משנה מה הגודל מספיק גדול שיהיה אפשר להתקין עליו WIN וכמה תכונות חשובות, השאר יכול להיות בדיסק קשיח שני. משקל: 1.4 או פחות (פחות זה טוב). בעידן של WIN 8 נחמד אם המסך יהיה מגע ועדיפות לנשלף (אבל רק עדיפות ! אני לא מוכן שזה יבוא על חשבון גודל המסך כמו במקרים של אסוס שזה אומנם נשלף אבל המסך 11). זמן סוללה סביר של לפחות 8 שעות. מה יעשה במחשב? המון אינטרנט אלחוטי (חשוב שרכיב ה-WIRELESS יהיה איכותי, במחשב הלא מתקדם יחסית שלי HP620 אני מצליח לקלוט בכל זמן ובכל מקום, לעומת חברי עם מחשבי ACER\ASUS כל הזמן בוכים שהם קולטים בקושי) . מידי…
-
- 0 תגובות
- 597 צפיות
-
-
יש לי היום מחשב נייד חשוב לי שיהיה מחשב איכותי ומעוצב, שקט, מסך 15.6, סוללה לאורך זמן, לא מתחמם, מקלדת מלאה נומרית ואחריות יצרן. השימושים שלי הם רק אופיס ואינטרנט. אין לי מגבלת תקציב. 1) איזה מחשב יכול להתאים לי ? 2) יש המלצות לחנות \ אתר אינטרנט לרכישה ? (רק משווק מורשה ולא ייבוא מקביל). תודה תודה תודה גיל
-
- 3 תגובות
- 858 צפיות
-
-
שלום לכולם, חבר טוב רוצה לקנות את המפרט הבא: וכרטיס מסך: Gigabyte GeForce GTX 560 Ti GV-N560UD-1GI המחשב מיוחד לעריכת וידאו כבדה, הפעלת מספר תוכנות כבדות בו זמנית,למשל תוכנת אפקטים באפטר.. אשמח לקבל חוות דעת והצעות לשיפור
-
- 1 תגובה
- 634 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המחשב מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים כבדים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום…
-
- 5 תגובות
- 797 צפיות
-
-
הצרכים הבסיסיים למחשב הם מאוד פשוטים - פנאי ובידור. אינטרנט, סרטים ברזולציה גבוהה, ומוזיקה. על מה עדיף ללכת ומדוע? וד"א האם המחיר (2400 ש"ח דרך אנגליה) שווה? תודה רבה מראש על העזרה
-
- 0 תגובות
- 699 צפיות
-
-
מעבד E8400 3.0 GHZ קירור למעבד ac freezer 7 pro לוח אם ASUS P5Q PRO זכרון G.SKILL 4 GB (2x2gb) מאיץ גרפי ATI HD4870 512mb אחסון קשיח ללא HD! צורב DVD של LG מאווררים: 3 סה"כ מארז CM690 של COOLERMASTER ספק כח Enermax 525W * למחשב בעיית חומרה! ככל הנראה הלך הספק כוח (לפי הבדיקות שעשיתי הכרטיס מסך והזכרונות תקינים) *המחשב מגיע ללא HD
-
- 1 תגובה
- 800 צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב נייד של DELL INSPIRON והמחשב הוא חדש יחסית (שבועיים בשימוש) וגם לא השתמשתי בו הרבה. אתמול המחשב התחיל לעשות רעשים וזה עבר אחרי כמה דקות. היום הוא עושה רעשים ולא מפסיק. מישהו יודע מה הבעיה? תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב dell v131. בארץ נותנת האחריות היא חברת "יעל" לפני בערך חודש המסך התחיל לרצד, לכן התקשרתי לשירות הטכני ושם הודיעו לי שצריך להחליף את המסך. טכנאי הגיע אליי הביתה והחליף את המסך. לאחר שימוש מאוד קצר במחשב אני שמתי לב שהמסך החדש לא באותה איכות של הישן, רמת הבהירות שלו נמוכה וזווית הצפייה שלו מאוד גרועה. לאחר שיחה עם יעל הציעו להחליף לי מסך שוב. הטכנאי שהגיע אליי טען שהמסך שהביאו לי הוא מקורי ושיכול להיות שהמסך שהיה לי לפני הוא מדגם ישן יותר. בכל מקרה שני המסכים שהביאו לי ברמה מאוד גרועה, אני כל הזמן צריך להזיז את המחשב כדי לראות כמו שצריך וכשאני מנסה לראות סרט בכלל רואים ממש גרוע. מישהו יכול לשפוך אור על הנושא או לעזור. תודה, עומרי
-
- 4 תגובות
- 802 צפיות
-
-
היי! ברשותי מחשב שאני נורא אוהב. קניתי אותו בסוף 2007, להלן המפרט: Intel Core 2 DuoE6750 @ 2.66Ghz (2cpus) Motherboard Gigabyte P35-S3 Sapphire Radeon HD 6870 2048MB X 2 - KINGSTON PC2-6400 DDR2-SDRAM UDIMM חשוב לציין שהכרטיס מסך במקור היה נוידיה 8800 GTS והוחלף לפני שנה וקצת לאחר שנשרף (היה בפעילות 3-4 שנים). המחשב החזיק הרבה יותר משחשבתי. אבל כבר בסוף החיים של ה-8800, וגם אחרי שהוחלף בכרטיס יחסית עדכני - שמתי לב שמשחקים מקרטעים. אני בדרך כלל מריץ אותם על גבוה עד מקסימום. משחקים לאחרונה לדוגמה, שהתחילו לקרטע: Assasin's Creed 3, Sleeping Dogs ועוד כמה אז יש לי אפשרות להוציא כמה אלפי שקלים על מחשב חדש, או לשדרג. השאלה אם שווה לשדרג, בסכום של נניח עד 2000 שקל…
-
- 6 תגובות
- 842 צפיות
-
-
אהלן חברים! אני מחפש מחשב נייד, הוא מיועד לאמא שלי ולאחותי, זאת אומרת השימוש בו יהיה לסרטים, אינטרנט, פוטושופ, ובנוגע למשחקים מקסימום סימס 3 או משהו בכיוון הזה, בכל מקרה לא מחשב גיימרים. הבילבול שלי הוא כיוון שיצא לאחרונה ווינדוס 8, ומחשבים ניידים מתחילים לצאת רק עם מגע על מנת לתת את התמיכה לווינדוס החדש שזה כמובן מעלה משמעותית את המחיר. השאלה פה אם כדאי להשקיע במחשב כזה עם מגע או לקחת מחשב נייד ווינדוס 7 רגיל. אשמח לשמוע כמה דעות ועצות, לדעתי ווינדוס 7 במקרה הזה יספיק. בכל מקרה, התקציב הוא כ3000+- מוכן לחרוג קצת אבל ממש לא מעבר ל 3,500 (מסך רק 15.6) רק נקודה אחת, כל מחשב רק לא DELL, כפי שיצא לי כבר להתנסות איתם המחשבים שלהם לא אוהבים להחזיק מעמד יותר מדי ואוהבים לבקר במע…
-
- 0 תגובות
- 571 צפיות
-
-
היי הסתכלתי כבר בשרשור של מפרטים שהוצעו כאן אבל לא מצאתי בהכרח משהו שמתאים. אני מנסה להרכיב מפרט למחשב נייח חזק. המחשב הוא לבן דוד שלי, בן 11 שהשימוש העיקרי שלו יהיה למשחקי מחשב (לכן רצוי שיהיה כרטיס טוב שיכול להתמודד עם הדרישות של המשחקים) בנוסף, רצוי שיהיה מחשב טוב שיוכל להחזיק מעמד כמה שנים (לא מצפה לניסים אבל את שלי קניתי לפני שנתיים והוא עדיין מעולה כמו ביום שקניתי אותו) התקציב ינוע עד 5,000 5,500 לערך אם יהיה צורך אני נורא אשמח אם מישהו יוכל להציע מפרט שנראה מתאים... תודה רבה מראש
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום , אני מעוניין ברכישת שרת לעסק קטן , השרת ישמש להפעלת תוכנה שמרכזת את כלל הטיפולים ולגיבוי קבצים . השרת ימוקם בעסק עם חיבור ל 100 מגה אינטרנט הגישה אליו תהיה מכמה סניפים ברכבי הארץ . אני חשבתי על השרת הנ״ל hp proliant dl140 g3 server אשמח להצעות . תודה .
-
- 4 תגובות
- 947 צפיות
-
-
שלום לכולם ברצוני לקנות מחשב נייד חדש לאחר שהמחשב הקודם שלי ששימש בהתחלה כמחשב לסטודנט Asus F6V בשלבי גסיסה אחרונים. אני אשמח לשמוע המלצות על מחשב טוב ראיתי מחשב שמוצע ללקוחות בנק הפועלים רצ"ב לינק: http://www.dell-rev.co.il/web/index.asp?productid=5497&style=poalim2 הבעיה עם המחשב הזה היא כמו שהצלחתי לקרוא כאן היא מהירות ה דיסק. הבנתי שVestro טוב יותר - אשמח לקבל מידע על מחשב ברמה זו שאיכות הבניה שלו תהייה מספיק טובה על מנת שיחזיק מעמד זמן רב . * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) מחשב שיהיה בעיקר בבית נקנה כדי לחסוך מקום - שימושים עיקריים צפייה בסרטים HD - חיבור ל…
-
- 1 תגובה
- 714 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חזק לעבודות תלת מימד. הדגמים הרלוונטיים הם lenovo w530, dell precision 4700. הרכישה תהיה בארהב ואני ממש לא לחוץ לגביי המועד. האם כרגע יש יתרון כלשהו ברכישה? לפני סוף שנה? מתי אמורים לצאת הדגמים הבאים? תודה!
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, [עריכה: איך זה? MSI B75MA-E33 ] הלוח מיועד למחשב לאישה מבוגרת שכרגע יש לה מסך VGA ומחשב AMD סמפרון חלש. אני רוצה DVI כי המסך ישן וכנראה יצטרך החלפה בשנים הקרובות ואני צופה שיהיה קשה להשיג עוד מסך VGA. העדפה ל- Panther Point מגבלות: צריך לתמוך במעבד 3220 i3 מינימום 2 חיבורי SATA, לדיסק קשיח וכונן אופטי. 2 חריצי זכרון. אין ממש צורך ב USB 3, Sata 3 אבל כמובן שזה בגדר יתרון. אבל עדיף מחיר זול. תודה לכולם!
-
- 1 תגובה
- 849 צפיות
-
-
שלום לכולם, מעוניין לשדרג את המחשב שלי הקיים (בנוי על סוקט 775) למחשב חדש. החלקים הקיימים אותם אני הולך להשאיר: -מארז Ikonik RA X10 SIM -כרטיס מסך AMD HD6950 2GB -כרטיס קול Creative X-FI Titanium Fatal1ty Champion -ספק (מעדיף להשאיר אבל אם צריך אז יחליף גם) Enermax Liberty DXX 500W -כונן קשיח - WD Cavier Blue 320GB X 2 -כונן SSD - Intel 520 128GB X 2 מעוניין לקנות מעבד חדש, לוח אם חדש וזיכרונות חדשים. חשבתי על: לוח אם חדש - Gigabyte G1.Sniper M3 - http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=8051 מעבד חדש - Core I7 3770 3.4GHZ - http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=4187 זיכרונות חדשים - Corsair 1600MHZ 2 X 4 GB - http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=6801 ספק חדש …
-
- 4 תגובות
- 945 צפיות
-
-
שלום חברים. אני רוצה לנסות לשדרג קצת את המחשב שלי, הוא יחסית ישן אבל השקעתי בו בזמנו המון כסף והיה אחד המחשבים החזקים. המחשב הוזמן בשנת 2007 ושירת אותי נאמנה, האם כדי לשדרג רכיבים במחשב? המפרט שלו: מעבד - intel core 2 quad 2.40 ghz 8mb 1066mhz לוח אם - gigabyte ga-p35-ds3 דיסק קשיח - wd500 זיכרון - gskill 2gb 2x1024 800mhz cl4 hk הכרטיס מסך - leadtek 8800Gtx 768mb מארז - gigabyte poseidon ספק כח - ocz gamestream 700wsli ready קירור למעבד - big typhoon 120-vx בהיבט הכסף לא רוצה להיות יותר מדי בזבזן אבל גם רוצה שישרת אותי עוד כמה שנים זאת אומרת שיהיה מהיר כי אני גם עובד קצת פוטושופ, וגם רואה המון סרטים אבל בעיקר זה שימושי אינטרנט וכמובן לפעמים אוהב להריץ על המחשב הזה…
-
- 1 תגובה
- 720 צפיות
-
-
לוח אם: Gigabyte GA-B75M-D3H. מעבד: Intel Core i5 3570 BOX. זיכרון: Crucial Ballistix Sport DDR3 8GB (4GBx2) 1600Mhz. כונן קשיח: Crucial SSD 128GB M4 SATA3. כרטיס מסך: Gigabyte 660Ti 2GB OC. ספק: SeaSonic S12II-430B 420W. מארז: Fractal Design Core 1000. מסך: LG IPS225T 21.5'' LED. אין בכוונתי לעשות OC למעבד / RAM אבל OC (ללא העלאת מתחים) לכרטיס מסך אפשרי. אודה לכם אם תתנו הצעות ושיפורים למפרט.
-
- 4 תגובות
- 710 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? אני מחפש מחשב בעיקר למטרת לימודים. אך אני אצטרך שהוא יריץ באופן טוב תוכנות גרפיות כגון פוטושופ ותוכנות עריכה שונות. בנוסף הייתי רוצה להריץ כותרי משחקים חדשים כמובן לא באיכות מדהימה או מקסימלית אך שתהיה סבירה. * גודל המסך? לא יותר מ-15.6 לא פחות מ-14 אינץ'. * משקל רצוי? לא כזה רלוונטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא כזה רלוונטי. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI. * בלוטות? לא חובה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500G * כונן CD/DVD? צורב? כן. * כונן Bluray? רצוי, לא חובה. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? עדיפות. *תקציב? לא מעל 4000.
-
- 1 תגובה
- 691 צפיות
-
-
שלום, (מקווה שזה הפורום המתאים לנושא) יש לי כיום מחשב עם 3 כוננים חיצונים (סה"כ 5T) המכילים סדרות וסרטים. המחשב מחובר לטלויזיה בחדר וכן משמש כשרת סרטים למחשב הנמצא בחדר אחר ע"י רשת אלחוטית. אני מעוניין במחשב נוסף לסלון שישמש כסטרימר ויוכל גם כן להתחבר למחשב הראשי באמצעות רשת אלחוטית. 1. מה התקציב המקסימאלי? - 1,500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לחסוך כמה שניתן ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - עד 200 ש"ח חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - הצגת סרטים וסדרות באיכות HD. גם 1080P. וחיבור למערכת קולנוע ביתית 5.1 באמצעות רסיבר קיים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום או…
-
- 0 תגובות
- 795 צפיות
-
-
המחשב בן כ-5 שנים. נקנה במקור למשחקים. המפרט: Intel Core 2 Quad Q6600 GIGABYTE P35-DS3L RAM DDR-2 SDRAM 4GB MSI GeForce GT520 1GB הקירור כרגע סטנדרטי - מאוורר לדיסק קשיח, למעבד ולמארז. (וכמובן אחד עם הספק כוח) לא נעשה OC במחשב. האם יש אפשרות, בעזרת הוספת קירור למעבד, כרטיס וכ"ו + OC, או אפילו לשדרג חלק אחד או שניים במחשב, להגדיל את הביצועים בצורה מורגשת ? אני פשוט לא רואה את עצמי קונה עכשיו מחשב חדש בשביל משחקים, אני מעדיף להחליף כרטיס מסך, או להאיץ את הקיים, להאיץ את המעבד ולקרר אותו, ולהשאר עם המחשב, ועם המזומנים בכיס. יש רעיונות ? איזה חלקים אפשר להאיץ ? באיזה קירור להשתמש ? (חשבתי לשים קירור מים על המעבד) האם הכרחי להחליף את הכרטיס מסך, או שאפשר להאיץ אותו עם קירור מת…
-
- 31 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? באיזור ה-2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מה שנראה יותר משתלם מבחינת עלות/תועלת ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בערך 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית בעיקר, פוטושופ ו-3dStudioMax בצורה בסיסית (משמע לא צריך יכולת עיבוד היסטרית), זה מחשב להורים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא ישוחקו משחקים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). נכון לעכשיו מסך 19 אינץ', יכו…
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי כולם שאלתי כבר לפני זמן-מה, אך לא קיבלתי מענה.. ולכן החלטתי לנסות שוב. ברצוני לרכוש מחשב שישמש בעיקר לאחסון של הרבה מידע שיש לי, בין השאר חומר וידיאו שיש לי שמאוד חשוב לי. התקציב מאוד גמיש. המחשב ישמש בעיקר לאחסון ואולי לחיבור המחשב לממיר דיגיטלי/טלוויזיה בעתיד וכך לצפייה ישירה של הטלוויזיה במחשב ושל המחשב במסך הטלוויזיה (הייתי רוצה להוסיף בעתיד כרטיס טלוויזיה) הקאצ' העיקרי - נפח האיחסון - אני רוצה לחבר לו דיסקים קשיחים פנימיים בסדר גודל התחלתי של 6-4 טרהבייט, עם אופציה להוסיף עוד בעתיד. כמובן שמאוד חשוב הספק ורכיבים איכותיים שלא ישרף לי פתאום משהו.. =/ שאר המידע הרלוונטי, כתוב מטה... תודה רבה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 4K+- אבל גמיש! מאוד! א) האם לנצל את כל התקציב א…
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, יש לי משחב של HP מסדרת pavilion g6 דגם 1020sj החלפתי היום משכה טרמית למעבד וגיליתי שאשר להוציא את המעבד מהלוח אם (כמו במחשב נייח) מה שרציתי לדעת זה אם אפשר להוציא את המעבד מהלוח אם כמו במחשב נייח זה אפשרי לשדרג אותו למעבד יותר טוב בעל אותו הסוקט? המעבד הוא core i3 380M תודה.
-
- 0 תגובות
- 572 צפיות
-
-
טוב אז רגע לפני הזמנה, הנה המפרט שהכנתי: מעבד:Intel Ivy Bridge Core i5 3570K Socket 1155 6MB 3.4Ghz Tray כמות: 1 מחיר: ₪1135 קירור למעבד: Scythe MUGEN 3 REV כמות: 1 מחיר: ₪214 לוח אם:Gigabyte GA-Z77MX-D3H כמות: 1 מחיר: ₪620 מארז:NZXT Phantom 410 Chimera - בקניית מחשב שלם בלבד כמות: 1 מחיר: ₪557 ספק כוח Seasonic 750W Active PFC 80MM 4*Sata 8-pin כמות: 1 מחיר: ₪421 זיכרון:Corsair 8Gb Kit (4G X2) CMX8GX3M2B1600C9 CL-9-9-9-24 כמות: 1 מחיר: ₪284 קשיח למחשב שולחני:Seagate 1TB, 3.5", SATA3, Barracuda 7200.14 כמות: 1 מחיר: ₪397 קשיח למחשב שולחני:t]SAMSUNG SSD 830 128GB 2.5 - בקניית מחשב חדש כמות: 1 מחיר: ₪525 כרטיס מסך:t]Gigabyte GTX670 2GB WIND FORCE 2 - בקניית מחשב חדש בלבד כמו…
-
- 23 תגובות
- 2.7k צפיות
-