עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by yamamoto,

בסדר חבר'ה צמצמתי ל 2 דגמים רק תעזרו לי לבחור http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=13359 http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=13705 בעקרון הנתונים שלהם די דומים ועם מסך מגע (אני לא מבין מה הטעם בWIN 8 בלי מסך מגע) וגם פחות או יותר במסגרת התקציב בערך 4.5 לאסוס יש קצת יותר זיכרון אבל לסמסונג יש SSD אמיתי 128 מטרות המחשב? הרבה אינטרנט ווידאו + עריכה של סרטים ותמונות (אני לא מסוגל להשתמש במחשב מקרטע {חייב עוצמה}) * גודל המסך - לא יותר מ15.6 ולא הכי משנה לרוב המחשב יהיה מחובר למסך גדול יותר * משקל רצוי? לא כ"כ חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך 4 שעות עבודה נראה לי סביר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? - יציאת לחיבור מסכים גדולים * בלוטות? לא חשוב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מס…

• 0 תגובות
    • 734 צפיות
  2. אוקי הנה עברו להם 5 שנים מאז שהתיעצתי אתכם כאן על המחשב הנוכחי שלי, שנקנה מ TMS ושירת אותי נעמנה כול השנים הלא קלות הללו . אני ממש לא גיימר רצני אבל אם אני משחק אז אני רוצה שזה יעבוד טוב וברמות הגבוהות שמאפשר המשחק. כרגע אני נהנה ממשחק "world of tanks" ורוצה שהגדרות תצוגה יהיו במקסימום ולפעמים גם אני מטיס ברשת "Flight sim". כמו כן אני רוצה שהמחשב ישרת אותי ויוכל לספק את הצרכים שלי כמה שנים קדימה כמו שלמעשה היה עם המחשב הנוכחי שלי . אז התקציב הוא 2500-2700 והשמח מאוד לראות את המלצתכם ! תודה !

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by iTripleE,

* מטרות המחשב? : עבודות משרדיות, צפייה בסרטים, וגיימינג - שיוכל להריץ את המשחקים החדישים (כמו Battelfield 3, FarCry 3) על רמה גבוהה שיהיה כיף לשחק באיכות טובה ובלי תקיעות, אני לא מחפש דברים משוגעים וגם לא חובה שהדברים ירוצו ב-1080P - אם המחשב יוכל להריץ הכל על רזולוציה של איזור ה720p זה יהיה מעולה. * גודל המסך?: סביבות ה15 אינץ' - רזולוציה של 720P או 768X1366 תעשה את העבודה * משקל רצוי?: לא משנה כל כך * האם נדרש זמן סוללה ארוך ?: לא ממש, כמובן שאני לא רוצה משהו שיחסל את הסוללה בשניות, אבל בסך הכל רוב העבודה איתו תהיה במשרד ליד חיבור לחשמל ורק מידי פעם אקח אותו לנסיעות, אז בסך הכל אני צריך משהו ממוצע כזה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? : עדיף שיהי…

• 0 תגובות
    • 557 צפיות
  4. אדובי אפטר אפקטס, פרמייר, פוטושופ ואילוסטרייטור: מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Ivy Bridge Core i7 3770 Socket 1155 8MB 3.4Ghz Tray כמות: 1 - מחיר: ₪1466 קירור למעבד: Intel Original 1155 ליבת נחושת - עד 95W כמות: 1 - מחיר: ₪40 לוח אם: Gigabyte GA-Z77X-D3H כמות: 1 - מחיר: ₪767 מארז: FRACTAL CORE 3000 + SEASONIC ECO 500W - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪550 קירור למארז: Fractal Design 120MM כמות: 1 - מחיר: ₪53 זיכרון: Kingston 16GB KINGSTON KIT(8Gx2) Hyper-X RED XMP כמות: 1 - מחיר: ₪547 קשיח למחשב שולחני: SAMSUNG SSD 830 128GB 2.5 - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪525 כרטיס מסך: Gigabyte GTX650 2GB GDDR5 P…

• 4 תגובות
    • 682 צפיות
  5. Started by asmon,

- אין צורך בציוד היקפי ולא בצורב - השימושים הם בעיקר משרדיים, הרבה multitasking אך גם צפיה בסרטים באיכות HD. משחקים אינם פקטור. - למחשב יחוברו 2 מסכי 22"-24" - יש לי Hard Drive די ישן של WD מדגם wd10eads, אני לא יודע אם הוא יהווה צוואר בקבוק במערכת לכן לא יודע אם יש צורך בכונן חדש. - בגלל הMULTITASKING הרב, יש צורך ב8 ג'יגה זכרון לפחות. - שהמערכת לא תהיה מוגבלת לשדרוג, לדוגמה אם ארצה להוסיף SSD, אז שלא יהיה לוח שתומך רק בSATA2 מה שיגביל לי את מהירות העברת המידע. - חשובה מאוד מידת השקט של המערכת. - במידת הצורך, ניתן לחרוג מהתקציב לסיכום אני פשוט צריך מערכת שקטה ויציבה מבלי להתפרע בתקציה שלא לצורך. תודה רבה לעונים.

• 1 תגובה
    • 625 צפיות
  6. שלום לכולם, אני עושה עכשיו סקר שוק לגבי כרטיסי מסך ל-PC שאני מרכיב. הצרכים שלי הם ברובם סטנדרטיים (גלישה באינטרנט, אופיס, תוכנות שירות נפוצות [צריבה וכו'] וכו') אבל הפעם יהיה גם דגש על מחשב שמסוגל להריץ משחקים בצורה טובה ואפילו מצוינת אם התקציב יאפשר זאת. דוגמאות למשחקים שארצה להריץ: Mass Effect 3, Skyrim ו-GTA5 במידה וייצא ל-PC. התקציב שלי לכרטיס מסך הוא עד 900 ש"ח לכל היותר. מצאתי כמה דגמים של כרטיסי מסך שנראים לי מתאימים והייתי רוצה המלצות או ביקורות עליהם מכם, אם אפשר. (המחירים בסוגריים נלקחו מהאתר של אייבורי, אבל אין לי כוונה לקנות שם בהכרח אלא רק לקבל מושג על סדרי הגודל של המחירים): Asus AMD Radeon HD 7770 V2 1GB HD7770-DC-1GD5-V2 (מחיר - 755 ש"ח) Gigabyte AMD Radeo…

• 3 תגובות
    • 826 צפיות
  7. Started by gmpc,

אהלן, הגיע הזמן לשדרג את המחשב, יחד עם זאת חשבתי כבר להשאיר את המחשב הקיים, לרכוש חדש ולחבר אותם ב KVM בכדי לעבוד עם 2 מחשבים במקביל (מפאת חוסר מקום). אשמח לקבל הצעה למפרט שמיועד לתפעול שוטף + משחקים בתקציב של עד 2500 ש"ח (כולל מארז ואוורור שקט) המחשב שקיים היום: Intel Core 2 Duo 1.8Ghz 3GB Ram Radeon HD4850 Corsair 550W PSU 2 דיסקים, 700 ו 300 ג'יגה ציוד הקפי ומסך 22" האם כדאי להשאיר את הספק הקיים ולהתקין ספק זול יותר במחשב הישן? אודה להמלצות. תודה רבה

• 1 תגובה
    • 611 צפיות
  8. Started by Panta,

1. תקציב עד 2000ש"ח א, יש עוד מקום לחסוך מהמפרט? ב, חריגה עד 200ש"ח 2. מטרת שימוש א, 99% Word ב, 1% אינטרנט. ג, בשום אופן לא למשחקים. ד, רזולוציה 800x600 מקסימום 1200x1024 מסך ביחס 4:3 בלבד. ה, הגדרות גרפיקה נמוכות 3. אין צורך בציוד היקפי. 4. אין צורך במקלדת עכבר ומסך. 5. חשיבות שקט 5. 6. לא מתוכנן OC. 7. כולל Win8/7 - ו-Word 2010 - שוקל התקנה עצמית. 8. רכישה מתוכננת מ- TMS ת"א 9. SATA 2 מספיק, אין צורך ב FW RAID USB3. 10. לא מתוכנן שדרוג 11. חייב כרטיס מסך מובנה. NZXT Source 210 Black ₪265 Intel Dual Core G640 2.8GHZ for 1155 Tray ₪268 Gigabyte GA-H61M-D2P-B3 ₪305 Corsair 4GB Single Stick Values Select Retail DDR3-1333 ₪118 SeaSonic ET 400W 30A @ 12V Bulk ₪249 קירור I…

• 3 תגובות
    • 818 צפיות
  9. Started by OHANA,

שלום רב, החלטתי להשתדרג במחשב נייח חדש. אך, נוכחתי לגלות שהבחירה די קשה לנוכח המבחר. הנני סטודנט והדרישות ההתחלתיות שלי היו מחשב ל"סטודנטים" כלומר, גלישה באינטרנט ותוכנות אופיס. אך, אחרי חשיבה ממושכת החלטתי להתאמץ עוד טיפה כדי לא להחליף מחשב עוד 3-4 שנים. תקציב: עד 2000 ש"ח (עדיף כמה שפחות) שימוש: אינטרנט, תוכנות אופיס, סרטים ובעתיד אולי אפילו משחקים. נתונים: רק intel, עדיפות למעבד 4 ליבות, לוח אם מתאים כמובן, דיסק קשיח 500GB, כרטיס מסך מובנה(אם יהיה צורך אשדרג בעתיד) אחריות: 3 שנים ציוד היקפי: אין צורך ללא מערכת הפעלה או תוכנות כלשהן. כל הצעה תתקבל בברכה!

• 1 תגובה
    • 588 צפיות
  10. Started by alex188,

שלום, אני מחפש המלצה למחשב נייד הדומה במפרט (בעיקר במשקל) דמוי MACBOOKAIR כמה נקודות חשובות: מסך 13' ומעלה. דיסק קשיח SSD לא משנה מה הגודל מספיק גדול שיהיה אפשר להתקין עליו WIN וכמה תכונות חשובות, השאר יכול להיות בדיסק קשיח שני. משקל: 1.4 או פחות (פחות זה טוב). בעידן של WIN 8 נחמד אם המסך יהיה מגע ועדיפות לנשלף (אבל רק עדיפות ! אני לא מוכן שזה יבוא על חשבון גודל המסך כמו במקרים של אסוס שזה אומנם נשלף אבל המסך 11). זמן סוללה סביר של לפחות 8 שעות. מה יעשה במחשב? המון אינטרנט אלחוטי (חשוב שרכיב ה-WIRELESS יהיה איכותי, במחשב הלא מתקדם יחסית שלי HP620 אני מצליח לקלוט בכל זמן ובכל מקום, לעומת חברי עם מחשבי ACER\ASUS כל הזמן בוכים שהם קולטים בקושי) . מידי…

• 0 תגובות
    • 598 צפיות
  11. יש לי היום מחשב נייד חשוב לי שיהיה מחשב איכותי ומעוצב, שקט, מסך 15.6, סוללה לאורך זמן, לא מתחמם, מקלדת מלאה נומרית ואחריות יצרן. השימושים שלי הם רק אופיס ואינטרנט. אין לי מגבלת תקציב. 1) איזה מחשב יכול להתאים לי ? 2) יש המלצות לחנות \ אתר אינטרנט לרכישה ? (רק משווק מורשה ולא ייבוא מקביל). תודה תודה תודה גיל

• 3 תגובות
    • 861 צפיות
  12. Started by nazgull,

שלום לכולם, חבר טוב רוצה לקנות את המפרט הבא: וכרטיס מסך: Gigabyte GeForce GTX 560 Ti GV-N560UD-1GI המחשב מיוחד לעריכת וידאו כבדה, הפעלת מספר תוכנות כבדות בו זמנית,למשל תוכנת אפקטים באפטר.. אשמח לקבל חוות דעת והצעות לשיפור

• 1 תגובה
    • 635 צפיות
  13. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המחשב מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים כבדים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום…

• 5 תגובות
    • 801 צפיות
  14. Started by aviv_assulin,

הצרכים הבסיסיים למחשב הם מאוד פשוטים - פנאי ובידור. אינטרנט, סרטים ברזולציה גבוהה, ומוזיקה. על מה עדיף ללכת ומדוע? וד"א האם המחיר (2400 ש"ח דרך אנגליה) שווה? תודה רבה מראש על העזרה

• 0 תגובות
    • 702 צפיות
  15. מעבד E8400 3.0 GHZ קירור למעבד ac freezer 7 pro לוח אם ASUS P5Q PRO זכרון G.SKILL 4 GB (2x2gb) מאיץ גרפי ATI HD4870 512mb אחסון קשיח ללא HD! צורב DVD של LG מאווררים: 3 סה"כ מארז CM690 של COOLERMASTER ספק כח Enermax 525W * למחשב בעיית חומרה! ככל הנראה הלך הספק כוח (לפי הבדיקות שעשיתי הכרטיס מסך והזכרונות תקינים) *המחשב מגיע ללא HD

• 1 תגובה
    • 802 צפיות
  16. Started by solari0,

שלום יש לי מחשב נייד של DELL INSPIRON והמחשב הוא חדש יחסית (שבועיים בשימוש) וגם לא השתמשתי בו הרבה. אתמול המחשב התחיל לעשות רעשים וזה עבר אחרי כמה דקות. היום הוא עושה רעשים ולא מפסיק. מישהו יודע מה הבעיה? תודה.

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by lomri,

שלום, ברשותי מחשב dell v131. בארץ נותנת האחריות היא חברת "יעל" לפני בערך חודש המסך התחיל לרצד, לכן התקשרתי לשירות הטכני ושם הודיעו לי שצריך להחליף את המסך. טכנאי הגיע אליי הביתה והחליף את המסך. לאחר שימוש מאוד קצר במחשב אני שמתי לב שהמסך החדש לא באותה איכות של הישן, רמת הבהירות שלו נמוכה וזווית הצפייה שלו מאוד גרועה. לאחר שיחה עם יעל הציעו להחליף לי מסך שוב. הטכנאי שהגיע אליי טען שהמסך שהביאו לי הוא מקורי ושיכול להיות שהמסך שהיה לי לפני הוא מדגם ישן יותר. בכל מקרה שני המסכים שהביאו לי ברמה מאוד גרועה, אני כל הזמן צריך להזיז את המחשב כדי לראות כמו שצריך וכשאני מנסה לראות סרט בכלל רואים ממש גרוע. מישהו יכול לשפוך אור על הנושא או לעזור. תודה, עומרי

• 4 תגובות
    • 804 צפיות
  18. Started by mrkeyboard,

היי! ברשותי מחשב שאני נורא אוהב. קניתי אותו בסוף 2007, להלן המפרט: Intel Core 2 DuoE6750 @ 2.66Ghz (2cpus) Motherboard Gigabyte P35-S3 Sapphire Radeon HD 6870 2048MB X 2 - KINGSTON PC2-6400 DDR2-SDRAM UDIMM חשוב לציין שהכרטיס מסך במקור היה נוידיה 8800 GTS והוחלף לפני שנה וקצת לאחר שנשרף (היה בפעילות 3-4 שנים). המחשב החזיק הרבה יותר משחשבתי. אבל כבר בסוף החיים של ה-8800, וגם אחרי שהוחלף בכרטיס יחסית עדכני - שמתי לב שמשחקים מקרטעים. אני בדרך כלל מריץ אותם על גבוה עד מקסימום. משחקים לאחרונה לדוגמה, שהתחילו לקרטע: Assasin's Creed 3, Sleeping Dogs ועוד כמה אז יש לי אפשרות להוציא כמה אלפי שקלים על מחשב חדש, או לשדרג. השאלה אם שווה לשדרג, בסכום של נניח עד 2000 שקל…

• 6 תגובות
    • 845 צפיות
  19. אהלן חברים! אני מחפש מחשב נייד, הוא מיועד לאמא שלי ולאחותי, זאת אומרת השימוש בו יהיה לסרטים, אינטרנט, פוטושופ, ובנוגע למשחקים מקסימום סימס 3 או משהו בכיוון הזה, בכל מקרה לא מחשב גיימרים. הבילבול שלי הוא כיוון שיצא לאחרונה ווינדוס 8, ומחשבים ניידים מתחילים לצאת רק עם מגע על מנת לתת את התמיכה לווינדוס החדש שזה כמובן מעלה משמעותית את המחיר. השאלה פה אם כדאי להשקיע במחשב כזה עם מגע או לקחת מחשב נייד ווינדוס 7 רגיל. אשמח לשמוע כמה דעות ועצות, לדעתי ווינדוס 7 במקרה הזה יספיק. בכל מקרה, התקציב הוא כ3000+- מוכן לחרוג קצת אבל ממש לא מעבר ל 3,500 (מסך רק 15.6) רק נקודה אחת, כל מחשב רק לא DELL, כפי שיצא לי כבר להתנסות איתם המחשבים שלהם לא אוהבים להחזיק מעמד יותר מדי ואוהבים לבקר במע…

• 0 תגובות
    • 579 צפיות
  20. היי הסתכלתי כבר בשרשור של מפרטים שהוצעו כאן אבל לא מצאתי בהכרח משהו שמתאים. אני מנסה להרכיב מפרט למחשב נייח חזק. המחשב הוא לבן דוד שלי, בן 11 שהשימוש העיקרי שלו יהיה למשחקי מחשב (לכן רצוי שיהיה כרטיס טוב שיכול להתמודד עם הדרישות של המשחקים) בנוסף, רצוי שיהיה מחשב טוב שיוכל להחזיק מעמד כמה שנים (לא מצפה לניסים אבל את שלי קניתי לפני שנתיים והוא עדיין מעולה כמו ביום שקניתי אותו) התקציב ינוע עד 5,000 5,500 לערך אם יהיה צורך אני נורא אשמח אם מישהו יוכל להציע מפרט שנראה מתאים... תודה רבה מראש

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by Gangster,

שלום , אני מעוניין ברכישת שרת לעסק קטן , השרת ישמש להפעלת תוכנה שמרכזת את כלל הטיפולים ולגיבוי קבצים . השרת ימוקם בעסק עם חיבור ל 100 מגה אינטרנט הגישה אליו תהיה מכמה סניפים ברכבי הארץ . אני חשבתי על השרת הנ״ל hp proliant dl140 g3 server אשמח להצעות . תודה .

• 4 תגובות
    • 951 צפיות
  22. שלום לכולם ברצוני לקנות מחשב נייד חדש לאחר שהמחשב הקודם שלי ששימש בהתחלה כמחשב לסטודנט Asus F6V בשלבי גסיסה אחרונים. אני אשמח לשמוע המלצות על מחשב טוב ראיתי מחשב שמוצע ללקוחות בנק הפועלים רצ"ב לינק: http://www.dell-rev.co.il/web/index.asp?productid=5497&style=poalim2 הבעיה עם המחשב הזה היא כמו שהצלחתי לקרוא כאן היא מהירות ה דיסק. הבנתי שVestro טוב יותר - אשמח לקבל מידע על מחשב ברמה זו שאיכות הבניה שלו תהייה מספיק טובה על מנת שיחזיק מעמד זמן רב . * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) מחשב שיהיה בעיקר בבית נקנה כדי לחסוך מקום - שימושים עיקריים צפייה בסרטים HD - חיבור ל…

• 1 תגובה
    • 717 צפיות
  23. Started by באתי ללמוד,

שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חזק לעבודות תלת מימד. הדגמים הרלוונטיים הם lenovo w530, dell precision 4700. הרכישה תהיה בארהב ואני ממש לא לחוץ לגביי המועד. האם כרגע יש יתרון כלשהו ברכישה? לפני סוף שנה? מתי אמורים לצאת הדגמים הבאים? תודה!

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  24. שלום לכולם, [עריכה: איך זה? MSI B75MA-E33 ] הלוח מיועד למחשב לאישה מבוגרת שכרגע יש לה מסך VGA ומחשב AMD סמפרון חלש. אני רוצה DVI כי המסך ישן וכנראה יצטרך החלפה בשנים הקרובות ואני צופה שיהיה קשה להשיג עוד מסך VGA. העדפה ל- Panther Point מגבלות: צריך לתמוך במעבד 3220 i3 מינימום 2 חיבורי SATA, לדיסק קשיח וכונן אופטי. 2 חריצי זכרון. אין ממש צורך ב USB 3, Sata 3 אבל כמובן שזה בגדר יתרון. אבל עדיף מחיר זול. תודה לכולם!

• 1 תגובה
    • 852 צפיות
  25. שלום לכולם, מעוניין לשדרג את המחשב שלי הקיים (בנוי על סוקט 775) למחשב חדש. החלקים הקיימים אותם אני הולך להשאיר: -מארז Ikonik RA X10 SIM -כרטיס מסך AMD HD6950 2GB -כרטיס קול Creative X-FI Titanium Fatal1ty Champion -ספק (מעדיף להשאיר אבל אם צריך אז יחליף גם) Enermax Liberty DXX 500W -כונן קשיח - WD Cavier Blue 320GB X 2 -כונן SSD - Intel 520 128GB X 2 מעוניין לקנות מעבד חדש, לוח אם חדש וזיכרונות חדשים. חשבתי על: לוח אם חדש - Gigabyte G1.Sniper M3 - http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=8051 מעבד חדש - Core I7 3770 3.4GHZ - http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=4187 זיכרונות חדשים - Corsair 1600MHZ 2 X 4 GB - http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=6801 ספק חדש …

• 4 תגובות
    • 946 צפיות

דיונים חדשים בפורומים