ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי?2300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים קלים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).תלמיד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. crysis 2 , battlefield 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1024x 960 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוני - 3. האם יש צורך בציוד הקפי לא.לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חש…
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
תקציב: עד 5500 שח. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) ג רפיקה ומעט תלת מימד [תוכנות ADOBE, ותלת מימד 3D MAX רנדורים קלים] חשוב לי שהמחשב יהיה חזק ולא יתקע בפתיחת תוכנות , שיאפשר עבודה עם 2 תוכנות גרפיות במקביל לפחות * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מאט, 16-17 אינץ * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) רזולוציה גבוהה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint …
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
מחפש ULTRABOOK חזק. עדיפות גדולה ל 16GB זכרון. מישהו שמע משהו על ה TOSHIBA הזה? תודה!
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם מבקש את המלצתכם למחשב נייד לעבודה משרדית (וובינר, עבודה במקביל על מספר רב של טאבים, צפייה בסדרות/סרטים) דרישות מעבד i5 , מסך 15.6 , כונן SSD עדיפות ל 512GB (תלוי בעלות הסופית) אפשר להסתפק גם ב 256GB , מבחינת זכרון האם 4GB מספיק או עדיף 8GB ? כולל WINDOWS התקציב כ 3200 ש"ח ראיתי את המחשב הזה של DELL נייד DELL מה אתם אומרים עליו? האם בתקציב של עד +200 ש"ח אפשר להשיג משהו קצת יותר טוב , אשמח להמלצתכם אשמח גם להמלצה לחנויות מומלצות
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
היי חברה שלי רוצה לקנות טאבלט וחבר הציע את הX41 של IBM למי יש ניסיון עם המחשב הזה? אשמח לשמוע חוות דעת עליו.
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4100 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.ועוד משחקים חדשים כבדים call of duty battlefield -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).23 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם הע…
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום רב, עקב מבצעי הבלק פרייד והרצון להשתרג ממחשב עתיק - בן 8. חשוב מאוד אפוציה התמיכה בתיכנות - תוכנת כמו ,Quartus,MATLAB,VS,VB,Orcad,Viso 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? רצוי לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתציב? רצוי שלא, אבל במקרה הגרוע עד 400 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב? משחקים ותיכנות (ותכני HD - עדיפות נמוכה). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזמן/תדיר/כבד/פרנסה) התוכנות הרשמות מעלה, אופן שימוש - חלקן פעם בשבוע חלקן פעם בחודש. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.COD 6, GTA 5,CRYSIS,FAcry 3 ועוד. -מהי הרזולוציה…
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, מישהו שאני מכיר שאל לגבי מחשב נייד בסביבות האלפיים. הוא היה רוצה להריץ בו משחקים, אמרתי לו שבמחיר הזה לא ניראה לי סביר כלכך. לכן אני שואל פה אם יש חיה כזאת? אם כן או לא - מה המחשב נייד הכי מומלץ למחיר הזה?
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן, אני רוצה למכור את המחשב שברשותי על מנת לקנות אחד חדש. הייתי שמח אם תוכלו לעזור לי להעריך את המחיר שאוכל לקבל עליו. המפרט: מעבד Intel Core i3 3570 @ 3.40GHz RAM 12GB לוח אם GigaByte H61-D2-B3 כרטיס מסך Nvidia GeForce 1060 3gb ספק כח 500W FAN12 Ci-POWER CWT קרור למעבד מאוורר אינטל מארז ARCTIC שחור 12CM אחסון X2 HDD 500GB מסך Samsung Syncmaster EX2220 תודה רבה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מחשב נייד עם ווינדוס 7. במחשב מוגדר שלאחר X זמן המחשב נכנס להשהייה בכדי לחסוך בחשמל. לאחר הזמן הזה הוא מנתק גם את ה-WIFI,הבעיה בדבר היא שאני מוריד קבצים וניתוק ה-WIFI גורם להפסקת ההורדות. איפה ניתן להגדיר שהמחשב לא ינתק את ה-WIFI ואוכל להמשיך את ההורדות? בתודה מראש,
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אם יש כאלה הוא אמר שזה של חברת AEC אק משהו כזה יש ביכלל כזאת חברה ליצור מארזים והוא אמר שיש למארז הזה 2 פילטרים וצריך לנקות אותם כל שבוע אם יש כזה מארז אפשר לקבל תמונה שלו תודה לכל העוזרים!!
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני התעניינתי לגבי מחשב לפניי הכל יש לי XBOX360 אז ככה שמשחקים לא כרגע (המשחק היחידי DIABLO3 ) וי שלי גם מחשב נייד מעבד Latitude E4300 : Core 2 Duo SP9300(2.26GHz,1066MHz,6MB) Memory : 2048MB (1x2048) 1067MHz DDR3 Dual Channel וזה המחשב שהתעניינתי בו : Intel Core i7 920 2.66Ghz 8MB Cache Tray 1,530 ASUS P6T SE Intel X58 Chipset LGA 1366 1,270 Mushkin DDR3 4096MB (2x2048MB) 1600MHz CL 7-8-7-20 XP 585 Sapphire ATI Radeon 4350 512MB DDR2 PCI-e 1GB Hyper Memory HDMI Passive Model S435512H 199 השאלה מבחינת הביצועים, המעבד I7 בכמה הוא יותר מהיר באחוזים לדוגמא בפתיחת 100 קבצי RAR כל אחד 100 מגה לוקח לי 5 דק נגיד להפוך את זה לקובץ ISOשלם עם …
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
צריך מפרט ב7000 עם מסך lcd, צורב די וי די, כרטיס טלוויזיה שיוכל להתחבר לממיר של יס, מעבד מהיר, וכרטיס מסך טוב... המחשב לא יעבור אוברקלוק אבל צריך להיות מהיר גם בלי...אהה ושיהיה גם מארז יפה ואיכותי...
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לשפר את המחשב שלי בתקציב של 2000 - 2500 שקל .דרישה : המחשב צריך להתאים למשחקים החדשים שיוצאים להריץ אותם בצורה טובה . שיפור : חשבתי על קניית SSD + מעבד חדש + זכרון ראם . אבקש המלצתכם כיצד לשפר את המחשב שיתאים לדרישות שלי .המפרט היום : לוח אם : gigabyte ga - h61m-d2p-b3מעבד : i5-2500 CPU @ 3.30GHzכרטיס מסך : AMD Radeon R9 200 Series 3Gזיכרון ראם : (8G ) - שני כרטיסים של 4Gספק: gx 750w תודה לממליצים
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום. יש לי לנובו N100 3000 בן 4 שנים שנהרסה לו חצי מהמקלדת. "נהרסה" דהיינו הרבה מקשים תלושים ולא נמצאים כבר והרבה מאלה שכן נמצאים בכלל לא עובדים ולא מגיבים (כשאני כן צריך להשתמש במחשב הזה מדי פעם אני משתמש במקלדת USB חיצונית) שאלתי, האם קיימת בכלל אופציה כזאת להחליף מקלדת בלפטופים? ואם כן, זה משהו שאני יכול לעשות לבד?
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אנימ מעוניין במפרט למחשב לגיימרים וסרטים עד 6500 שקל(כולל LCD) אני רוצה מחשב חזק למשך 3 שנים הבאות לפחות דרישות: מעדיף מוצרים מKSP מעבד- קונרו אך ורק דיסק קשיח-250GB מינימום בנוגע לשאר תתפרעו... ותודה שוב..
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצלב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג מעת בעיקר נגים עם זה יהיה עבור 16GB RAM 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, צפיה בHDא) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 14 anti glare-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום …
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן, להורים שלי הלך המחשב, אז ניסיתי להרכיב להם מפרט לאחד חדש, בתקציב +- 2000 ש"ח. השימושים העיקריים הם גלישה באינטרנט וקצת עבודה בפוטושופ (עיבוד תמונות). להלן שני מפרטים די דומים שהרכבתי, הראשון מנעה מחשבים, והשני מפנדה: מעבד: Intel DUAL CORE E2180 2GHz 800MHz 1MB BOX - ¤ 355.00 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro CPU COOLER - ¤ 130.00 לוח אם: ASUS P5E-VM SE - ¤ 700.00 זכרונות: OCZ DDR2 Platinum.REV2 2048MB (1GBx2) DUAL CHANNEL 800MHZ CL4 - ¤ 275.00 צורב דיוידי: Pioneer DVDRW DVR-215DBK BLACK 20X DUAL LAYER SATA - ¤ 140.00 מארז: COMPUCASE 6A19 Black 400W TRT PSU - ¤ 370.00 + הרכבת מחשב חדש - ¤ 180.00 סה"כ מחיר: ¤ 2,150.00 מעבד: ¤ Intel Dual Core E2180 1Mb 2.0…
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום רב, אבקש עזרה בבניית מפרט בהתאם לטופס הבא: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל את כל התקציב או לחסוך לפי פירוט למטה. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, HD, ומשחקים קלים (מפורט בהמשך). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב - השאיפה היא לשחק במשחקים כגון היטמן 4 ודומיו, לא משהו עדכני יותר. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) -…
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
המחשב לא אמור להריץ משחקים, או להכיל כרטיס גרפי משוכלל. הוא צריך בעיקר לשמש לעבודות ביתיות פשוטות (חבילת Office) וכן תכנות "אוניברסיטה" (סטטיסטיקה וכו') ומטלות פשוטות אחרות, אבל גם להמיר קבצי וידאו מפורמט אחד לאחר, מטלה שבד"כ לוקחת שעות וכן להריץ מספר תכנות סימולטנית. אני חושב שיש עדיפות ברורה ל- 2GB של זיכרון, אני טועה? כמו גם הייתי רוצה את הדברים הטריוויאליים: מצלמה ומיקרופון מובנים, צורב DVD, דיסק קשיח גדול ככל הניתן (בסדר גודל של לפחות 150 גיג'ה-בייט ומעלה). ואחריות מחברה טובה. אני יודע שיש עם זה בעיות כל הזמן, ולא הייתי רוצה "ליפול בפח" בריצות חוזרות ונשנות למעבדה. בנוסף, הייתי מעוניין בנייד קל-משקל *יחסית*, ובמסך של בערך 14", רצוי ללא הציפוי המבריק המסנוור, והייתי מ…
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות מחשב נייד בעיקר לאופיס, סרטים ותכנות. לא למשחקים. תקציב - עד 5,000 ש"ח אם אתם עובדים עם אתרים ישראלים. אני מתכנן לקנות בארה"ב באיזור ה-4000 ש"ח. השאלון: רזולוציה - לפחות FHD. גודל מסך - 13. 8 ג'יגה זיכרון ו-256GB SSD - חובה. משקל - כמה שפחות. אם הייתי קונה MAC הייתי בוחר ב-AIR ולא ב-PRO. דרוש זמן סוללה גבוה? - כן! אני עובד במכירות ואני מסתובב ימים שלמים מחוץ למשרד. חובה לפחות 7-8 שעות עבודה ללא מטען. אין צורך בכונן אופטי. יציאת HDMI חובה. עדיף לא MINI HDMI. תחנת עגינה ייעודית - זה יהיה בונוס מאד גדול מבחינתי. אם אתם יכולים גם להמליץ על תחנת העגינה ספציפית אז מצוין. לא חשוב לי אחריות מורחבת. שנה תספיק. אין צורך במערכת הפעלה. אין העדפה לחברה ספציפית. אני…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
היי.. ברשותי LENOVO חדש G550. עם כרטיס מסך NVIDIA G210M סה"כ אני מאוד מרוצה מהחבילה.. אבל, וזה אבל גדול. האוורור במחשב נדלק ונכבה באופן לא סדיר - נדלק כל 10 שניות ל-5 שניות ומפסיק... וזה לא נעצר! אני חושב שזה בגלל הטמפרטורה של הכרטיס מסך אבל אני לא בטוח. צירפתי תמונת מסך מ CPUID HWMonitor של טמפרטורות.. מי שיכול להעיף מבט.. 1. למה טמפרטורת BUS ככ גבוהה? זה אמין? 2. אני רואה שבעיית המאורר נפוצה בקרב המשתמשים. מישהו מכיר פתרון? תודה.. [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, ברצוני לרכוש מחשב נייד עבור תכנות+ וMATLAB. תודה. *תקציב : עד 3000, עדיף פחות.(מחר ההסייבר מנדיי אז עדיף אפילו פחות - המחשב מיועד להשלח לארה"ב למלון בו אשהה) * מטרות המחשב: תכנות + הרצת matlab וכו'. * גודל המסך: לא קטן מידי, שיתאים למטרה. * רזולוציית המסך: שיהיה מקום לעבוד בצורה נוחה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: לא משנה. * משקל רצוי: עדיפות למשקל קל(משמש בנסיעות) * האם נדרש זמן סוללה ארוך: כן, אבל לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: RGB - חובה. hdmi - לא חובה אבל עדיף. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) רוצה ssd - אבל לא קריטי - בהתאם לתקציב. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגי…
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן. אני רוצה ייעוץ והצעות לגבי מפרט מחשב עד ה3000 ש"ח גג, רצוי קצת פחות, ללא מסך. הדרישות המינימליות שלי: הלוח אם צריך להיות של חברה אמינה מספיק, תאימות ל 64 AMD מהמעבדים החדשים (לפחות 939, כאלה שאני לא אתקע אם ארצה לשדרג), תמיכה בSATA II, כרטיס קול מובנה סביר (רצוי לפחות 5.1), תמיכה בEthernet, PCI EXPRESS. מקווה שאלו לא דרישות גבוהות מדי למחיר הזה. בקשר למעבד, חייב להיות AMD64. זכרון - מ512 זה טוב, עדיף ג'יגה אבל גם ככה יש לי דרישות גבוהות לתקציב הזה. כרטיס מסך - ג'יפורס בתקווה למשהו שהוא מעל ל6600GT למרות שאהיה מאוד מסופק גם ממנו. דיסק קשיח - 80 ומעלה. מארז - כל עוד יהיה בו ספק שהוא בסדר אז אחלה, לא אכפת לי יותר מדי מעיצוב למרות שהיי, זה תמיד נחמד ציוד היקפי…
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב בביקורי הקרוב באילת. להלן תשובות מכווינות: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך במותגים, פחות בביצועים ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית ומשחקים ספציפיים שאינם עתירי גרפיקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Civilization, Stellaris -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציי…
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-