ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,464 דיונים בפורום זה
-
זה המפרט שהרכבתי, כל מה שלא מופיע אני לא צריך והמארז הוא לא למחשב הזה אלא למחשב HTPC עתידי. מארז וספק כבר יש כמו גם מסך, תודה רבה לכל העוזרים. מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 1.86GHz(E6320) 1066MHz/FSB 4MB - BOX ¤948 לוח אם: GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 ¤624 כרטיס מסך: LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX8800GTS TDH 320MB GDDR3 320 BIT TV/O DVI - DX10 - RETAIL ¤1726 דיסק קשיח: WD 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD3200KS ¤504 צורב DVD: LG DVDRW GSA-H42N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - BULK ¤195 זיכרון: G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 667 CL5-5-5-15 - F2-5400PHU2-2GBNT ¤574 מארז: NZXT DUET w/o PSU ¤390 קרור למעבד: SUNBEAM TUNIQ TOWER 120mm ¤253 קרור למארז: 2X GLACIALTECH 120mm CASE FAN - S…
-
- 10 תגובות
- 868 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לקבל את עזרתכם לגבי המפרט, זה מחשב לטובת Virtual Environments (הסביבות עצמן לא CPU Intensive) אבל צורכות זיכרון רב ו-I/O. כמה שאלות נקודיות : 1. האם ה-SSD שבחרתי איכותי ומספק Performance טוב ? 2. אני זקוק להמלצה לקירור המעבד. 3. זקוק להמלצה למארז איכותי, שקט וקטן ככל האפשר, המחשב יושב על שולחן העבודה. להלן המפרט: דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח AMD מעבד AMD: AMD FX x4 Quad-Core FX-4100 Socket AM3+ 3.6GHz Box 1 מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Alpine 64 Pro 1 לוחות אם למעבדי AMD: לוח אם Asus M5A97 AM3+, AMD 970, DDR3 1866Mhz, 2xPCI-E 1 זכרונות: G.Skill Ripjaws-X 2x8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 Kit CL9-9-9 1 כונני SSD: Crucial m4 2.5'' 256GB SSD MLC SATA …
-
- 0 תגובות
- 508 צפיות
-
-
צריך מפרט למחשב חזק לגיימינג והורדות עד 3800 ש"ח בבקשה לא לעבור.. משחקים כמוcrysis,gta iv, pes 2009,virtua tennis 3 וכו'.. לא צריך oc,לא צריך ציוד היקפי, קונה מתקציב אחר מסך 22".. השקט חשוב כי זה קרוב למיטה אבל לא קריטי.. רק בבקשה שהמעבד יהיה intel e8400 .. ובבקשה מהר כי אני רוצה כבר היום להזמין את המחשב.. תודה מראש..!
-
- 2 תגובות
- 530 צפיות
-
-
שלום לכולם הנה מה שבניתי : AMD Athlon 64 3000 Socket 939 Tray + TT TR2 for AMD64 1 869 ¤ Gigaybyte GA-K8NF-9 nForce4 Socket 939 Motherboard 1 659 ¤ A-Data 512 MB DDR 3200 Memory 1 389 ¤ Gainward Geforce 6600 Ultra/1780 PCX 256MB DVI Video Card 1 709 ¤ Seagate 80GB 7200 rpm 8MB Buffer NCQ Serial ATA HDD 1 399 ¤ LG 52/32/52 Bulk CD-RW 1 149 ¤ סה''כ: 6 3174 ¤ יש לי מארז טוב, עם ספק 420W של ENERMX, יש לי כונן DVD, FLOPY. יש איפה לשפר?
-
- 2 תגובות
- 661 צפיות
-
-
יש לי את הבעיה הזאת. אחרי מספר דקות שאני משחק משחקים חדשים כמו sc2 או mw2 המחשב מוריד את הmultiplier עד ל1 ומקטין בעצם את המהירות כך שאי אפשר לשחק. (fps 1 לכמה דקות). הסיבה לפי מה שקראתי באינטרנט היא בגלל שהצריכה לחשמל מהמעבד ומהכרטיס מסך עולה יותר ממה שהספק מצליח לתת. ולכן הקטנת הסיבובים. הפתרון שנותנים הוא להוריד תוכנה שנקראת throttle stop שפשוט כופה על המעבד להסתובב תמיד ב100 אחוז. ובנוסף לרכוש ספק של 130w. מה שהגיע עם המחשב הוא של 90w. מישהו פה מהמומחים מכיר את התופעה או שמע עליה? מכיר פתרון אחר? מה שמוזר הוא שבעבר שיחקתי mw2 ללא כל בעיה אבל אין לי מושג מה השתנה במחשב. לכן אני לא סגור לגמרי שזאת הבעיה שלי. אבל ללא ספק אחרי מספר דקות של משחק הסיבובים יורדים (נבדק בrea…
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הי יש לי מעבד Intel® Core™ i7-2600K Processor (8M Cache, 3.40 GHz) מעוניין לבנות מחשב רב תכליתי בתקציב נמוך(1200 ש"ח), אשמח להמלצות שימושים - שימושי משרד אופיס ואינטרנט, משחקים לילד בן 12 (משחקי אונליין כמו combat arms וכו), הזרמת מדיה בבית (לא יחובר בסלון כנראה), עיבודי תמונות ווידאו ביתיים. אשמח למארז קטן. תודה!
-
- 0 תגובות
- 524 צפיות
-
-
השאלה היא ככל אצבע - האם קנייה בארה"ב (לרבות הרחבת האחריות לארץ) הינה זולה משמעותית מקנייה בארץ?
-
- 1 תגובה
- 762 צפיות
-
-
שלום לכולם הרעיון הראשוני היה לקנות לפטוט בתקציב של עד 7000 ש"ח,בדקתי עשיתי השוואות והגעתי למסקנה שהדגם החדש של לנובו יתאים לי בדיוק לדרישות http://ksp.co.il/?uin=29457. התייעצתי קצת עם חבר שמבין עיניין והוא הציע לי לבדוק אופציה של מחשב נייח שלדעתו באותו התקציב אוכל לקבל יותר,הראש שלי נפתח לאופציה הזאת והתחלתי קצת לברר אבל אם להיות כנה הלכתי לאיבוד בין כל הנתונים והאופציות לאחר התייעצות קריאת כמה וכמה כתבות בפורום ומחשבה הגעתי למסקנה שנייח זה בדיוק מה שנכון ומתאים לי. אני מבין דבר או שניים במחשבים,יש לי לפטוט בין 6 שנים והגיע הזמן שלי להשתדרג ולהדביק את הקצב בכל עולם המחשבים. אף פעם לא הרכבתי מחשב ואשמח מאוד אם תעזרו לי.. כמה דגשים …
-
- 7 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
נקודות חשובות: מסך 17 1GB זכרון דיסק מינימום 80GB חנות אזור המרכז האם יש חיה כזו? אני מתקשה לבנות משהו כזה כי אני לא יודע מאיפה להתחיל. אשמח לעזרה.
-
- 6 תגובות
- 602 צפיות
-
-
שלום, 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות על הדברים שלא יורגשו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג מ7000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונות (תחביב לא מקצוע), בעיקר משנה לי חיבור פנורמות. עבודה עם cuda (כמחשב שני לא מחשב עבודה עיקרי). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): lightroom, matlab - תדיר ב) המחשב לא לגיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס מסך (מחכה בעקבות ההמלצות של…
-
- 11 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום, קוראים לי ערן, בן 18 ואני חדש פה.. קודם כל רציתי לומר שזה נראה פורום רציני ויפה מאוד.. אממ, קראתי את כללי הפורום וניסיתי להצמד אליהם כמה שיותר אז סליחה אם אני עושה משהו לא כמו שצריך.. רציתי לבקש עזרה בבניית מפרט למחשב למשחקים דיי כבדים ולגלישה מהנה ומהירה באינטרנט.. פניתי לכל מיני אנשים שיעזרו לי בבניית המפרט ומישהו שדיי מבין בנה לי את המפרט שאני יראה לכם.. אחרי שהוא בנה את המפרט אז שיניתי כמה דברים על פי עצות של אנשים מסויימים.. אני לא כל כך מבין בחלקים של המחשב עצמו אז רציתי לבקש עזרה ממכם.. המחיר שאני מעוניין לשלם הוא 6,000 שקל .. במפרט שאני מראה רשום גם המחירים שמצאתי לחלקים האלו אז תגידו מה דעתכם ומה הייתם משנים.. המפרט הזה לא כולל מארז\ספק כוח (אני לא י…
-
- 9 תגובות
- 675 צפיות
-
-
המפרט: DELL LATITUDE D830 מעבד: T7300 זיכרון: 3G סוללה: 9 תאים דיסק: 7200 rpm שימושים: פיתוח תוכנה, הרצת VM , לא לסרטים\משחקים. בנוסף - אילו בדיקות אני יכול להריץ על הנייד על מנת לבדוק אותו לפני הקנייה? תודה..
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי השבוע התחלתי לבדוק אפשרות לשדרג את המערכת. מישהו סיפר לי שנפתח את חדש לחומרה אשר נותן מחירים מעולים בדקתי אותו ואני חייב לומר שבהחלט יש לו מחירים שווים בדיקה אז דבר טוב מחייב אותי לשתף אתכם חברים בבקשה: *צונזר* או *צונזר* תהנו.
-
- 5 תגובות
- 733 צפיות
-
-
שלום לכולם. חבר שלי מעוניין לקנות מחשב חדש, לאחר 5 שנים עם אותו מחשב (אולי יותר). המחשב מיועד לשימושים ביתיים, מוזיקה סרטים ואינטרנט. קצת משחקים (המקסימום שהוא יגיע איתו זה אולי פיפא), לכן אין צורך בכרטיס מסך נפרד. שמעתי שיצאה ערכת שבבים חדשה עם OB איכותי, יש חיה כזו? במחיר צריך לכלול גם מסך LCD איכותי (19"). כמובן גם ציוד היקפי (אין צורך ברמקולים) ואין צורך בצורב דיוידי. תודה רבה לכם, דוד.
-
- 1 תגובה
- 538 צפיות
-
-
איך הכרטיס הזה? nvidia asus gtx550 ti 1 gb ddr5 יש לי ספק כח 500W זה מספיק? ואיך הכרטיס עצמו?
-
- 1 תגובה
- 544 צפיות
-
-
שלום , שמעתי שיש עוד זמן עד windows 7 , אבל בעיתון היה כתוב שמי שקונה נייד מיוני - זכאי ל windows 7 ( הוא יקבל את המערכת חינם כשתצא) האם זה נכון? אם כך , עדיף לחכות חודש ולקבל זכאות לwindows 7 ? תודה
-
- 6 תגובות
- 795 צפיות
-
-
אהלן חברה'! אני חושב שהרכבתי מחשב חזק למשחקים בעזרתכם האדיבה. מה דעתכם על המפרט הבא: פריט חברה +פרטים מחיר מעבד Intel Core 2 Duo E6300 1.86GHz 2Mb 1230 לוח אם Gigabyte GA-965P-DS3 Intel P965 LGA 775 1022 זכרונות Mushkin 2GB 1GBx2 Enhanced EM2-6400 DDR2-800 Model 996527 1290 ספק חזק ואיכותי בסביבות ה500 ¤ 500 מארז כסוף GIGABYTE 3D AURORA 600 צורב DVD 250 ש"ח? 250 כונן קשיח (לברר אם יש הבדל משמועתי בין 1600 ל2000JS)* Western Digital 160GB SATA II 8MB 7200RPM WD1600JS 366 כרטיס מסך Leadtek WinFast PX7900GT TDH 256M 1524 רמקולים Inspire® P580 CREATIVE 5.1 354 עכבר +מקלדת אופטיים עד 250 ¤ 250 מסך 19" למשחקים ולסרטים …
-
- 4 תגובות
- 802 צפיות
-
-
מחשב למשחקים ללא ציוד הקפי וללא אוברקלוק ומסך...
-
- 7 תגובות
- 855 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המחשב מיועד לגיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CSGO, DOTA 2 וכו'. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920/1080. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. …
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
מטרת המחשב: מחשב לשימוש בכיתת לימוד (שימוש באופיס ובאינטרנט בעיקר) + סרטים\סדרות HD .. מעדיף מחשב יחסית "חזק" עם כרטיס מסך טוב גודל מסך : 15 לפחות משקל רצוי: לא כזה קריטי אבל כמובן כמה שפחות האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן זמן סוללה לפחות 5 שעות האם יש צורך ביציאות מיוחדות: USB. ו HDMI בלוטות: כן כונן קשיח: חצי טרה צורב: לא האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא האם בתקציב צריך להכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. העדפה לחברה? לא. תקציב: 4000 4500 תודה!
-
- 1 תגובה
- 685 צפיות
-
-
אני רוצה לשדרג את המחשב שלי אבל בהרבה... אז קודם כל מה שאני משאיר זה: שתי דיסקים קשיחים של כל אחד 120Gb SATA זכרון 1024Mb DDR מאוורר למעבד של זלמן כרטיס רשת כונן 1.44 צורב ואולי גם מארז. אני צריך עזרה רק בבחירת מעבד, לוח וכרטיס מסך. השימושים העיקריים שלי במחשב הם אוברקלוקינג, אינטרנט, ומשחקים כמו קאונטר סטרייק (כל הגרסאות), סוואט4, GTA SA, NBA2005 וכדומה...
-
- 25 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הסתכלתי על המפרט המומלץ באתר למחשב משחקים 3000 ש"ח ויש לי כמה שאלות: 1. מופיע במפרט מעבד BOX ואח"כ גוף קירור, האם לא כדאי לקנות מעבד OEM ולהוזיל מעט (אם בכל מקרה לא משתמשים בקרור שב- BOX) ? 2. עוד שאלה לגבי המעבד, ראיתי בשני אתרים שונים קוד מוצר שונה של המעבד (ADO4800DDBOX/ADO4800DOBOX) - עשיתי השוואה באתר של AMD וההבדל הוא ב- revision, אחד הוא G1 והשני G2 - האם יש לזה חשיבות ? 3. לגבי כרטיס המסך: אין המלצה על כרטיס ספציפי, ראיתי כרטיסים מ- 750 ש"ח (twintech OC) ועד כמעט 1000 ש"ח. האם יש המלצה לגבי כרטיסים ספציפיים (מבחינת ביצועים/אמינות/שקט/OC) ??? 4. הבנתי שאמור להגיע (מתישהוא) מעבד 4850e שצורך פחות חשמל ונותן אותם ביצועים, האם כדאי לחכות ? שאלתי הרבה שאלות.... : …
-
- 0 תגובות
- 521 צפיות
-
-
-
שלום לכל חברי הפורום, הפנו אותי אליכם ליעוץ. אני מנסה להתביית על דגם או שניים בשביל ההורים, שישתמשו בנייד לצורך גלישה בעיקר. כבר היום משתמשים בנייד לגלישה, אבל הוא נורא חלש (500 MB זכרון למשל). המסך צריך להיות לא קטן מדי כדי לא להקשות על הקריאה, כנראה 13-15". חובה חיבור ווי-פיי מובנה (ככל הנראה טריוויאלי בימינו). רצוי ביותר מעבד כפול ליבה ולפחות 2 ג'יגה זכרון כדי לא להתקע על שטויות. כמו כן, רצוי שיהיה דגם שמוכר כאמין ובעל חברה שנותנת שירות איכותי. ההורים אינם tech-wiz-ים. פרט לכך, אין דרישות נוספות (בלוטות, גודל הארד דיסק, כרטיס מסך לא חשובים). חיי סוללה סבירים אבל בסדר שיהיה על גם חשמל רוב הזמן. משקל לא קריטי, רוב הזמן יהיה על שולחן \ ספה. אשמח מאד לקבל המלצה על דגמים.
-
- 1 תגובה
- 594 צפיות
-
-
טוב, אז אני מעוניין במפרט בסכום של 6,000 ש"ח +/-, למטרת משחקים ועריכה גרפית (פוטושופ). כמה נקודות שרשמתי לעצמי: 1. מעבד קונרו E6300 2. לוח אם לא מיועד ל- OC, ללא צורך ב- CF/SLI. 3. 2GB זיכרון (מהירות ותזמונים אני משאיר לכם) 4. כרטיס מסך 7600GT 5. צורב DVD 6. כונן פלופי 7. הארד דיסק 120/160GB (בהתאם למה שיוכל להכנס לתקציב) 8. מארז קריר ושקט 9. ספק בהתאם למה שצריכה המערכת הנ"ל 10. כפי שנאמר, אני לא מתכוון לבצע OC. 11. אין צורך בציוד היקפי (מסך/מקלדת/עכבר/רמקולים ושאר ירקות) אני מקווה שלא סיבכתי יותר מדי ממתין להצעותיכם, תודה.
-
- 8 תגובות
- 645 צפיות
-