עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם, המחשב הנייח של אבא שלי גוסס וגם המסך לא משהו, אז תכננו לקנות מחשב נייד. הדרישות של אבא שלי מאוד צנועות- הדרישות שלו הן רק לאינטרנט, קריאת כתבות ובדיקת מיילים, אולי קצת מוזיקה פה ושם. עדיפות לדגם עסקי ולא לשוק הביתי. תקציב של כ2500 ש"ח עם חריגות אם זה כל כך מתבקש אך עדיף שלא, הוא רוצה מסך גדול (17, אבל אם אי אפשר גם בסביבות ה15 יעשה את העבודה) ועדיף אחד שלא יבריק, ואמינות גבוהה ככל הניתן כולל יציבות וכמובן אחריות טובה(עדיפות גבוהה לשנתיים ומעלה). אני מניח שגם מקלדת נוחה כמה שיותר תהיה טובה בשבילו. העניין של ניידות, ביצועים וזמן סוללה לא חשובים לו אבל לא יזיק אם גם אלו יהיו נתונים טובים. מקום קניה בחיפה והקריות בלבד. תודה מראש, רן

2. Started by DxCx,

היי כולם, חבר טוב שלי עכשיו טס לאנגליה, ואני רוצה שהוא יקנה לי שם מחשב, אבל אני לא יודע כלכך מה לבחור... ביום יום אני עובד אינטסבי על המחשב (vmware רץ כמעט תמיד ולפעמים יותר מאחד) אז ככה שאני צריך כוח עיבוד חזק אם זאת אני רוצה אחד שלא יהיה ענק (ככה בין 11-13 גג 14 אינץ') ושהחשמל שלו יהיה סביר (לפחות 4-5 שעות לא מחובר לחשמל) כונן קשיח לפחות - 500GB תקציב עד 5000

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by Lyoko,

אני רוצה מחשב נייד 13 אינץ', לא חשוב לי המעבד, ראם העיקר 2GB.. הארדיסק לא חשוב, רק חשוב לי הכרטיס מסך שיהיה NVIDIA, ואם אפשר ללא מערכת הפעלה (כי שמעתי שזה משפיע על המחיר).. ואני לא קונה בזמן הקרוב, ב3 חודשים הקרובים כנראה.. אני פותח את הדיון בגלל שאני דואג ממצב המחשבים הניידים כיום בגלל השליטה של INTEL GMA... וATI. הם כרטיסים שאני מנסה להמנע מהם כרגע ואני מעדיף NVIDIA. לא לשאול סיבות.. והתקציב כנראה לא אפשרי.. עד 2500. ולא משנה הכוח של המחשב... לא חשוב לי צורב, אין לי בעיה להתקין מערכת הפעלה בעזרת DOK. אשמח מאוד אם למישהו יש משהו להראות לי.

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by Zeev86,

איך אני מבטל את האפשרות הזאת? גם בhigh performance, יש הגבלה לזמן שימוש בדיסק קשיח. בשביל מה? הרי high performance לא אמור בכלל לחסוך בסוללה. מה לעזאזל מייקרוסופט חשבו לעצמם?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by kfirbep,

מפרט ראשון: מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel 2100 3.1GHz 1155 3MB with graphics כמות: 1 - מחיר: ₪479 קירור למעבד: Scythe JAPAN KATANA 3 1156 / 1366 only כמות: 1 - מחיר: ₪110 לוח אם: Gigabyte GA-H61M-D2-B3 כמות: 1 - מחיר: ₪345 מארז: Thermaltake V3 Black Edition 2x120mm + FSP EPSILON 80+ 500W - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪499 זיכרון: Kingston 4GB DDR3 1333 כמות: 1 - מחיר: ₪161 קשיח למחשב שולחני: Samsung 500GB SATA II 16MB SpinPoint F3 כמות: 1 - מחיר: ₪184 כרטיס מסך: Sparkle GTX460 768MB GDDR5 Dual - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪610 כונן אופטי: LG DVD-RW x22 Dual Layer SATA B…

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4.5K. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300, רק אם משפר. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכני HD. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: באטלפילד 3. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל מסך 22-23 איינץ'. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? כן. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט…

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. אני רוצה להוסיף ram למחשב נייד שלי (אסוס x302u) וממה שביררתי אני צריך להוסיף זיכרון מסוג DDR3L 1600MHz ויכול להוסיף עוד 8gb (יש לי 4). רציתי לשאול האם מומלץ להזמין דבר כזה מebay? מה עוד צריך לבדוק? ראיתי במחיר זול מאוד בebay. זה אמין? (מצרף קישורhttps://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk%2Fitm%2F152998359568) תודה רבה

8. Started by ithamar22,

היי שנים שלא הייתי פה. כבר תקופה ארוכה מאוד שאני משתמש במחשב נייד פשוט ואקסבוקס לגיימניג. אני מחפש את דרכי חזרה לעולם הנייחים. יש ברשותי מסך lg 27gn950 4k 144hz אין לי צורך בציוד היקפי התקציב הוא רק עבור הנייח עצמו. המחשב עתיד לשמש אותי עבור גיימינג משחקים כמו אססין קריד,cod,bf וכן הלאה. מעבר לכך אשתמש במחשב לצורכי עבודה (אבטחת מידע) אשתמש בו להקמת מעבדות סביבות test וכדומה. ושימוש מינורי של עריכת ווידאו מידי פעם. התקציב העליון כפי שכתבתי 16k. אם אין צורך בכל הסכום אך עדיין אקבל את מבוקשי מעולה. השאיפה להריץ כל משחק על מקסימום ב 4k בקצב פריימים טוב פלוס. וכמובן לא לדאוג למשאבים עבור סביבות עבודה וטסטים. …

9. שלום, רציתי לשאול : אם רכשתי מחשב נייד של דל בארה"ב ויש לי אחריות של שנה עליו. האם אני יכול לממש את האחריות גם בארץ מול דל ישראל? תודה מראש לעוזרים.

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. שלום לכולם, האם מישהו מכיר מקום אמין בארץ, שאפשר להשיג בו חלקי חילוף לניידים? ספציפית פאנל מסך לנייד של סוני sony PCG-7133L. תודה מראש למשיבים.

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. מחר אני הולך להזמין מחשב חדש אחרי הרבה התייעצויות בפורום (תודה לכל מי שעזר ). כמו שאמרתי כבר: המחשב ישומש בעיקר למשחקים ואינטרנט. את המחשב אני קונה ב-KSP. הנה המפרט: Athlon™64 3200+ (S-939) VENICE CORE לוחות אם למעבדי ‏AMD ABIT KN8 Ultra S-939, nForce4U,GBL,SATA II זכרונות DDR 400 1Gb 400MHz Corsair (Value) CL3 דיסקים קשיחים WESTERN DIGITAL 160GB SATA II 7200RPM 8MB כרטיסי מסך GIL Forsa 7800GT 256MB Dual DVI, VIVO כוננים- ‏‎1.44, CD-ROM, DVD‎ FLOPPY Teac/SONY 1.44 כרטיסי קול PCI Sound Card 5.1 מארזים 2323 ATX MIDI PFC 400W Gray and Blue מקלדות MS Internet + MS Mouse Optical סה"כ: 5025 ש"ח. צורב DVD כבר יש לי לכן הוא לא כלול במפרט. א…

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by zniibidl,

במחשבה אל העתיד אני צריך בעצם זיכרון, כרטיס מסך, לוח אם ומעבד חשבתי על קונרו...הכי טוב לא? הארדיסקים יש לי, כרטיס קול יש לי, ספק ומארז יש לי אני בעצם צריך מה שרשמתי למעלה. מה שיש לי כרגע: intel pentium 4 2GHz MoBi - Asus P4... [לא זוכר דגם מדויק] corsair value 512Mb 400 DDR ATI Radeon 9550 התקציב הוא 2000, גג 2500 רצוי מנועה מחשבים או מ-KSP תודה מראש לעוזרים.

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by ymss69,

טוב אחריי שנתיים עם המחשב הגיע הזמן להשתדרג. המחשב מאוד מאוד מספק אותי כיום, פשוט 2 דברים מפריעים לי: 1. רעש- שאחרי בדיקה נוצר מהאוורר של המעבד ומהמאוורר של הכרטיס מסך. 2. תקיעות בצפייה בHD, שאני מנסה להריץ או משהו הסרט נתקע פשוט כי המעבד על 100 אחוז. השימושים שלי הכי בסיסיים בעולם:אינטרנט,מוזיקה,סרטים, אבל ויש אבל כאן... המחשב אף פעם לא נכבה! המחשב הוא תחנת העבודה של הבית, תמיד בהורדות, תמיד בשימוש בעצם המחשב הראשי, עכשיו אני רוצה לחבר אותו לLCD שקניתי על מנת לצפות בסרטי בלו-ריי וHD-DVD. המחשב כיום- D920 ASUS P5WD2-E 975X 2 GIGA DDR2 800MHZ- 512X4 ד.קשיח - 250 פנימי +320 חיצוני. כרטיס מסך-7600GT ספק אנרמקס 525W מארז אורורה המקורי. תודה לעוזרים ולעונים.

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by Aviko,

ישמש אותי בעיקר למשחקים ותוכנות גראפיות, אינטרנט אלחוטי תקציב5000-6000 שקלים חדשים. תודה חברים

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. אהלן.. פרסמתי פה כבר כמה הודעות אבל גם המחירים גם התקציב וגם הדרישות משתנות מפעם לפעם.. כעיקרון המשחקים שאני משחק בהם הם FIFA VIRTUA TENNIS ודברים בסגנון שלא מצריכים מחשב מטורף.. מה שמשנה קצת את התמונה ומאלץ אותי לנסות להגדיל את התקציב הוא שגם אחי על המחשב הזה והוא מכור לFLIGHT SIMULATOR ואני מבין שהחדש (X) הוא בין המשחקים הכבדים.. בנוסף מה שמצריך מחשב חזק הוא שכרגע אני בכיתה י', עד הצבא אין סיכוי שאני אחליף/אשדרג משהו במחשב (שנתיים), בזמן הצבא אני לא חושב שיש סיכוי לשדרוג המחשב מה שאומר שהמחשב הוא לטווח ארוך מאד.. (כמובן שאני לא מצפה שיריץ עוד 5 שנים משחקים על הגדרות בינוניות אפילו, אבל שיהיה איכותי) אני לא חושב שיש סיכוי לOC בנתיים בטוח שלא כי לא מרשים לי :lol: …

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by Yuvky,

שלום, אני זקוק למפרט על 8K, כבר יצא לי לעבור על הרבה הודעות אז אלו הצרכים שלי : תקציב נתון, מותאם למשחקים, יעבור OC ללפחות 4-4.5 לכן צריך קירור וזכרונות בהתאם , יש לי מסך 24" לכן אם אפשר 2 כרטיסים (אני בדילמה אם לחכות ל4870X2). אין דגש כבד על שקט, יותר חשוב לי קירור. שטח אכסון שלפחות 320GB. ד.א. יש לי קרובים שמגיעים עוד שבועיים מארה"ב , איך נשמע הרעיון של לייבא זכרונות איתם? איזה זוג REAPER HPC סקסי של 1066? אני בדילמה רצינית.

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by ROEY--1,

שלום.. אני רוצה לבנות מחשב..עם קניית חלקים.....אך עם חלקים שקיימים אצלי גם... החלקים הקיימים אצלי: מעבד INTEL CORE 2 DUO 6480 (הדגם הזה לא נמכר אני חושב בארץ .. קיבלתי אותו מארה"ב) כרטיס מסך 512 3850 ספק כוח של FSP 450 W אני צריך לוח אם שיתאים גם למעבדים חדשים יותר....זיכרונות...הארד דיסק..מארז...כונן DVD ... 1.השאלה שלי מה עדיף...לקנות את החלקים שאני זקוק להם רק ולהרכיב את המחשב בעצמי...דבר אשר לא עשיתי עדיין ..אך התעסקתי די הרבה בתחום.. או שחנות תסכים לקבל ממני את הרכיבים + לקנות את הרכיבים החסרים ולשלם להם על הרכבת מחשב... 2.אשמח לקבל מפרט טוב לחלקים החסרים ... בתודה רועי.

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by motizkn,

לוח אם - Gigabyte GA-EP45-DS3R מאוורר - Thermaltake זכרון - Kingston 2G כרטיס מסך 9600GT 512MB GDDR3 דיסק קשיח - SeaGate 500G מארז - Antec SONATA III צורב - LG DVD±RW Dual Layer 20X SATA Black ---------------------------------- 3000 ש"ח מה אתם אומרים זה הרבה?

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. אני לא ממש מצליח להבין את ההבדלים בין מעבד T לP אשמח אם תוכלו לעזור ולייעץ

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. שלום לכולם, אני זקוק לייעוץ בבניית מחשב לסלון שבין הסרטים יעיף קצת משחקים באוויר. מקלדת עכבר וגייםפד כבר יש. Logitech Dinovo Edge Keyboard + MX1100 + Rumble pad 2 wireless. המחשב הולך לשבת בתוך קבינה סגורה, לכן אני מעוניין לשים דגש על קירור ראוי ושקט. (אם כי אני לא מתכנן אוברלוקינג). אני אומנם לא זקוק למסך, מקלדת, עכבר ורמקולים אבל אני כן זקוק לעינית אינפרא אדום עם שלט. אין צורך בכרטיס טלוויזיה.. רק יכולת להעיף סרטי HD בצורה אינטואטיבית דרך הדיה סנטר של win7. אני רוצה להשקיעבכרטיס מסך מספיק חזק שיחזיק את המשחקים הכבדים ביותר ב-full HD על האיכויות תצוגה הגבוהות ביותר (AA..), אך הוא חייב להיות מבוסס nVidia. למרות ששמתי לב שהמגמה כאן היא להמליץ על ATI, ממעט ניסיון בת…

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. 1. מה התקציב המקסימלי? סביבות החמש אלף... אם ממש ממש משתלם לחרוג קצת למעלה אז אפשרי (נניח עד 200 שקל יותר?) 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: אז ככה... המחשב בעיקרון למשחקים. אפילו דיי רק למשחקים... הוא רוצה שהוא יהיה מסוגל להריץ את כל המשחקים על ההגדרות הכי גבוהות גם עוד שנה שנתיים ואפילו יותר... אמרתי לו שזה קצת בעייתי אבל ניראה מה תוכלו לעשות המחשב גם מן הסתם לשימושים לימודיים ומשרדיים... בקשר לרזולוציה תיראו בסעיף הבא 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. בקשר למסך... בעיקרון אני מאמין שאפשר להקציב איזה 1000 שקל ככה למסך בנוסף לתקציב למחשב...…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. שלום, אני צריך מחשב לאחותי, ושבאמת יהיה מחשב אמין, דיסק קשיח לדוגמה 500GB יספיק לדעתי, שיהיה מעבד טוב וזיכרון מספיק פשוט שהמחשב ירוץ לה ולא יהיה דפוק, היא משתמשת באינטרנט, בתוכנות קלות, שומעת מוזיקה ורואה סרטים. אין צורך פה לדעתי בכרטיס מסך (זאת אומרת מובנה יספיק לא?) ולא צריך כונן אופטי או כל ציוד היקפי אחר.. עד 2000 שקל. זהו עריכה: לפי החוקים: 1. מה התקציב המקסימלי? 2000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? עדיף לשפר איפה שצריך כדי להשתמש במלוא התקציב. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית,אינטרנט,מוזיקה, בסיסי מאוד. א) תנו דוגמ…

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by shugi,

שלום לחברי הפורום. אני מחפש מפרט מחשב, אשר יוכל להריץ לי משחקים חלק ובאיכות הכי גבוהה שאפשר ושאר השימושים הביתיים בתקציב של 2200~ ש"ח. כנראה אני אעשה OC קטן, לא משהו רציני, לכן אני מעדיף שתוסיפו קירור למעבד. מה שיש ברשותי כעת: - מסך 17" (אולי בעתיד אני אקנה מסך 22", אז שהכרטיס מסך יוכל להריץ טוב משחקים גם ברזולוציות כאלו) - ספק כוח Enermax Noisetaker 420W, לכן אפשר להוריד את הספק מהמפרט. - דיסק קשיח 160GB, לכן לדעתי אפשר להוסיף עוד דיסק קשיח בגודל של 320GB, אלא אם כן זה משתלם כבר לקחת 500GB. את המחשב אני קונה ממישהו, לכן אין תלות בחנות כלשהי. אנא נסו להביא את החלקים הכי טובים למשחקים בתקציב הנ"ל. זהו זה פחות או יותר, אם אפשר שהמחשב יהיה שקט כמה שאפשר, בלי שיבוא ע…

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. היי יש לי את הנטבוק Asus 1005HA. אני לוקח אותו איתי ללימודים. במהלך ההפסקות והכל, אני משאיר אותו דלוק במצב Standby (רק סוגר את המסך) ולוקח אותו איתי בתיק. האם זה מסוכן להארדיסק או לשאר הרכיבים תלתולים כאלו ואחרים בזמן שהוא דלוק? האם הקפיצות הקלות האלה בתוך התיק תוך כדי תנועה מזיקות לו? או שאין עם זה בעיה? מומלץ לכבות אותו בזמני הליכה וכאלה? אשמח לעזרה... תודה רבה !

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by Raamses,

בזמן האחרון אני דיי טרוד בנוגע לקנית מחשב, התקציב שלי הוא דיי מוגבל, בערך 5000, התעניינתי בכמה מפרטים בתקציב הזה. השימושים שלי הם בעיקר לימודים, תיכנות, צפייה בסרטים, וקצת משחקים, אני כבר לא הגיימר שהייתי ככה שאני לא צריך שיהיו הגדרות מטורפות לא כזה יפריע לי מה שכן אני רוצה שהמשחק יעבוד בצורה סבבה ולא יציק לי בעין. ראיתי את המחשב הנ"ל בSKYPC http://www.skypc.co.il/pl_product~71635B~14~0.htm זה מחשב שנראה לי ממש עונה על הצרכים שלי, גם האחריות שלו היא מניחה את הדעת שהיא שנתיים, רציתי חוות דעת על המחשב, ועוד רציתי לדעת עד כמה החברה היא טובה בנוגע לניידים, רציתי גם לדעת האם מישהו יודע עד כמה התמיכה שלהם טובה בנוגע לאחריות. שאלה אחרונה למי שיודע, האם מור לוי שהם המייבאים של GI…

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים