ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כולו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ביתי + קצת עריכת סרטים בסיסית. לא מקצועית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/א…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. התקציב המקסימלי הוא נע בין 3.5K-4.3 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לא לחסוך בקמצנות אבל גם לא להגיע עד השקל האחרון ויותר של התקציב. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו.מישחקי מחשב כבדים+סרטי HD ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים:80% למישחקים 15% סרטיHD ו5% דברים בססים כמו תוכנות מסרים וכו. * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם?רזולוציה: High Definition Ready 1366 x 768 גודל מסך 32 * באיזה סוג משחקים תשחקו?Crysis 2\Assassin's Creed 2\fifa 10 \World …
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הי אני לא מבין כלום במחשבים - למעט הפעלה שלהם. אני זקוק למחשב לאדריכלית פנים - הפעלת תוכנות אוטוקד וסקאטאפ ורינדור. האם אני אמור לבחור מהדוגמאות שלהם של ה- דו מימד או תלת מימד ?
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הרכבתי את המפרט הבא: Intel Core 2 Duo E6400 2.13GHz 2Mb BOX 1,135 Gigabyte GA-N650SLI-DS4 650i SLI LGA 775 884 OCZ 2GB Kit DDR2 800Mhz PC2-6400 Gold GX XTC 5-5-5-12 OCZ2G8002GK 625 Leadtek WinFast PX7600GS TDH Extreme 256MB 638 Chenbro Mid Tower Xpider PC61166 Silver Screwless W/Lock 500 Watt Gaming Case 397 NEC ND-3550 Dual Layer DVD±R/W/DL 16X Bulk Silver 198 סך הכל: 3,876 ש"ח לצערי אני בא מתחום הגיימינג, והיה קשה לי קצת לעשות את ההפרדה. המחשב בשימוש יום יומי של פוטושופ + עבודה משרדית (אינטרנט, מסנג'ר, וכו'). התקציב הוא עד 4,000, כאשר כמובן עדיף כמה שפחות. כמו כן רצוי שהוא יהיה שקט כמה שיותר. לא צריך: ציוד היקפי, HD ומסך. יש לציין שהמסך הוא 21", ככה ש…
-
- 21 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן לכולם, כמו שכבר ציינתי בכותרת, התקציב נע בין 8500 ל-9000 ש"ח. עקרונית הוא יהווה חלופה לנייח שהיה לי פעם, אזי אשתמש בו להכל פחות או יותר.. ע.משרדיות + משחקים כבדים (עד כמה שאפשר) וצפייה סרטים. גודל מסך, מעדיף בין 15 ל-16 אינץ'. משקל רצוי שהיה סביר, בין 2 ל-3~ ק"ג (לא נייד-נייח בעצם). סוללה, אני מעדיף 8 תאים, ואם לא אז גם 6 זה בסדר. יציאות מיוחדות - "כל המרבה הרי זה משובח" בלוטות' - חייב. צורב DVD - כנ"ל. (LightScribe לא מחייב) קשיח, אני צריך מינימום 500GB, עם דגש על 7200 סלד [סיכוי קלוש, אבל אולי אתפשר על 320] אחריות בינ"ל יכולה להוות בונוס נחמד אבל לא מחייבת. הנטייה שלי היא בכיוון Dell או HP, אבל כל חברה אחרת תתקבל בברכה. תודה מראש ויום טוב
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני צריך המלצה ללוח + מעבד + כרטיס מסך, התקציב לשלושתם ביחד הוא 2500 גג (זה אחרי מתיחה של התקציב). הייעוד הוא למשחקים, וכמובן גם לכל השימושים מסביב (אינטרנט, מסמכים וכו'). כרגע יש לי זכרונות מסוג DDR2 של SAMSUNG, כך שאצטרך שהלוח יתאים אליהם. כמו כן, שני הדיסקים הקשיחים שלי בעלי חיבור IDE (רגיל) ולכן אצטרך שהלוח יתמוך גם בשניהם. בנוסף, אשמח אם אפשר לקבל מפרט שיהיה גם יותר זול מהתקציב המקסימלי שציינתי, כרגע יש לי P4 2400MHZ עם לוח של אינטל וכרטיס מסך RADEON 9800PRO, דיי התבעסתי ש MOH AIRBORNE החדש לא עובד לי בגלל הכרטיס מסך ומכאן השיקול לשדרג. מכיוון שכל הכרטיסים הנורמאליים של היום עובדים בממשק PCE-E אני חייב לשדרג גם את הלוח והמעבד. אלא אם, יש כרטיס מסך כלשהו שראוי לרכישה …
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב בעיקרון יותר לגרפיקה אבל בגלל שזה עונה על צרכים גם של משחקים, כנראה שאתחיל לשחק קצת סוף סוף דרישות למפרט למחשב חדש: 1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לנסות לחסוך כמובן אך לא מחייב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב מעדיף שלא, יש לי עוד לקנות מסך חדש. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גרפיקה: Adobe photoshop, after effects , Indesign, AfterWorks, ותוכנות עריכה למיניהן.. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) - ל"פנאי" לפרנסה חלקית -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המס…
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן עד 7000 אם חייבים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים, תוכנות בורסה כבדות, מלא דפדפנים פתוחים, מלא תוכנות פתוחות וסקייפ עם 10 אלף אנשים שעד היום כל מחשב שהיה לי בקושי אחזיק אותו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). סקייפ ממש ממש כבד עם מלא אנשים והודעות כל שניה, תוכנות בורסה שמאבדות מלא נתונים והרבה דפדפנים שמפעילים JAVA ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גרפיקה בהגדרות הגבוהות BF4, WATCH DOGS, משחקי הדור הבא -אילו משחקים לדוג…
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, המחשב הישן של אחותי הלך לעולמו, הגיע הזמן לקנות חדש. השימושים שלה הם בעיקר: ICQ, IE , OFFICE ואולי אחותה הקטנה קצת משחקים - לא רציני. מאס שקניתי את המחשב שלי (מימין) הפסקתי להיות מעודכן כך שאני לא יודע מה לבחור. מקריאה קצרהה שמעתי שאמור לצאת הלוח הזה GA-MA74GM כי הכרטיס תצוגה מוסנהה טוב, יש טעם לחכות לו? או שאינטל שוב מומלצים פה? אשמח להצעות.
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי חבר רוצה לקנות מחשב Geforce PCX 6600G PCI-E 256 TV/DVI Intel Pentium 4 2MB 3Ghz 64Bit 775 GA-81945PLG INTEL945PL FSB800 INTEL 865GV DDR 400 VGA ON BOARD AGP 5 CHANNEL AUDIO PC1x3 LAN SATA 2 512MB DDR2 533Mhz 3700 512MB DDR2 533Mhz 3700 160GB 7200RPM S-ATA-2 8Mb DVD-RW X 16 SONY 8 CHANNEL IN/out 10/1000 Mbps A-top alien silver 500W multimeda heb/eng/rus 3D scrolling Silver/bLACK USB COLOR bLACK p.m.P.O: 400W אני אומר שזה לא שווה תגיבו על המפרט ועם אתם חושבים יש יותר טוב בבקשה לפרט מטרה למשחקים בלי מסך תודה.
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
המחשב מיועד למשחקים ובין היתר עבודה משרדית כגון FIfa , Call of dute , GTA, Redalert, MortalKombat בגדול רצוי חנות מאזור חיפה (אני חשבתי על נועה מחשבים) תודה,\
-
- 25 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אחותי צריכה מחשב בשביל עבודות סרטים וכדומה אז אני מבקש בבקשה מכם אם תוכלו לתת לי מפרט כולל מסך וכל החלקים הנלווים. המפרט צריך להיות בערך ב3000 שקל. תתנו את החלקים שיש להם יחס ביצועים מחיר גבוה. בתודה מראש.
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לו מעבד (1.6A) והארד דיסק של MAXTOR 40GB 7200 RPM אז הוא צריך את כל השאר... הצעתי לו לא להחליף מעבד (אפשר לעשות לו O/C אותו בלי הרבה בעיות...), אני הצעתי לו את זה (מה אתם אומרים) Winbond ddr 512mb 3200 GA-SQ800 Simbadda Master I LU Midi Tower Case Black 400 Watt radeon 9100 128mb אז ככה, אין לו תקציב לשתי סטיקים של 256 (חוץ מזה שאחד גם עדיף ל-O/C), קירור אני כבר אדאג להשיג לו משהו הולם למעבד, ובקשר למארז...זה מה שהוא רוצה ואין לי סבלנות להתווכח איתו (למרות שהמארז די נחמד הצעות ושיפורים יתקבלו בברכה
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קבלתי לבדיקה מחשב ישן TABLET X61 של לנובו, ורציתי לשמוע חוות דעת מכאלו שמכירים את המחשב הזה, איך הוא בכללי, וגם: א.למה כל הקטע של המסך מגע לא עובד אצלי בכלל ואין בזה שום פונקציה יותר ממחשב נייד רגיל האם זה בגלל תכנת ההפעלה שמותקנת עליו - PRO SP2 XP או שיכולה להיות בעיה אחרת, והאם עם כל הגרסאות של WIN7 הוא אמור לעבוד חלק. אם הבנתי נכון אז ישנם גרסאות שהמגע עובד רק עם העט וישנם כאלו גם עם אצבע ומשמש גם כעכבר, איך אני יכול לדעת איך זה אצלי? ב. מה זה המסך הזה, אני תמיד הייתי רגיל בTHINKPAD למסך מט לחלוטין, וכאן המסך נראה חצי מבריק, ויש בו לפעמים השתקפויות, וגם נראה שסופח לכלוך אליו. איך המעבד L7700 מבחינת ביצועים. איך הציר הסיבובי של המסך , מחזיק טוב? נראה שהוא נוטה להתחמם, מ…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
בוקר חם לכולם! הרכבתי לעצמי מפרט ב TMS לצרכי משחקים, סרטים, הורדות לצערי כרגע מחוסר תקציב אני אשאר עם המסך הישן שלי LG F700P שהוא CRT 17", אמנם מצויין אך קטן... ויצורפו כמה הרדיסקים מהמחשב הישן (ולכן יש לי צורך ביותר מ4 SATA ובחרתי את הלוח הנ"ל) העיקרון הוא לשמור את אופציית האוברקלוק פתוחה, או ש TMS יעשו אותה... כמו כן הרעש של המחשב הנוכחי מחרפן אותי למרות שהוא לא בחדר שינה אז בחרתי במארז הזה למרות שהייתי מעדיף משהו עם חלון... אשמח לקבל חוות דעת נוספות לפני הקנייה מפרט מחשב מעבד Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Conroe BOX - זמין במלאי! ¤1029 1 קירור למעבד Thermaltake Big Typhoon VX ¤215 1 לוח אם Gigabyte GA-P35-DS3 ¤546 1 מארז NZXT Hush Black/Silver NO PSU ¤452 1 ספק כוח En…
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אוקיי :< אז שמעו ;[ חבר שלי יש לו 2000 שקל . עכשיו- זה או שהוא יחליף לכרטיס מסך ואם כבר כרטיס מסך אז לכרטיס מסך טוב (R9500PRO) וישאר עם המחשב העגלה שלו 1000MHz P3 עם 256MB RAM של RDRAM600 עם 2 סטיקים של 128MB שזה 256MB ;/ עכשיו אם הוא לא קונה כרטיס מסך טוב (הוא לא יקנה R9700PRO אני יודע שיש לו מספיק כסף גם לזה אבל הוא לא רוצה הוא רוצה להשאיר עוד קצת אם הוא כבר קונה כרטיס מסך ) אז הוא יקנה- מעבד,זכרונות ולוח אם תואם, מה הקטע? שאם הוא קונה לוח אם,זכרונות ומעבד תואם אז הוא ישאר עם ה Gifa 2 MX 440 64MB שזה ממש קקאל'ה. קיצר מה עדיף לו, לקנות מעבד של AMD אני מאמין AXP 2000+ עם זכרונות אני מאמין 133MHz with DDR it's 266MHz של 256MB לא ה 512 בגלל בעיות כסף עם לוח אם…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי היי הייייייי. אני מחפש מחשב גיימינג טוב מאוד, אבל שגם ידע להקשיב ולא יתלונן כשאני עצבני. תודה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מה שבא לכם ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אל תחרגו בבקשה, ואם יש צורך, גג 200 שקל חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הרבה גיימינג כבד (במידת האפשר) אבל גם עריכת וידיאו - דו מימד ותוכנות תלת (החל מאוטוקד ועד לריינו ומאיה) אולי שווה להתחשב ב6700K? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תלת מימד כבד (הרבה רינדור) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינ…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מאוורר למעבד פנטיום: D.C 775 4 מאוור לפנטיום: ARCTIC COOLING PRO 775 4 זיכרון 3 ג'יגה DDR-2 800MHZ CEON (כמובן מחולק 1 ג'יגה ו 2 ג'יגה כל אחד על סלייס משלו) מעבד אינטל E8500 1333FSB C2D כ. מסך: GIGABYTE GF9800GTX ZALMAN DDR3 1G PCIE לוח אם: P43 NEO-F 7.1 1GLAN MSI ספק כח: PFC SPIRE 12CM FAN 550W REAL מארז כסוף (משהו רגיל אני מניח) מתאם אודיו וUSB קדמי למארז סה"כ עסקה: 3500 ש"ח הדגש היה על מעבד חזק וכ. מסך חזק. אשמח לקבל חוות דעת, והאם המחיר משתלם? תודה.
-
- 20 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני צריך הדחיפות המלצה למסך למשחקים ב1000 שקל
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שאלתי פה לפני מס' ימים וקיבלתי תשובות טובות. אני מתכוון לקנות ביום ראשון אבל עדיין יש משהו לא שקט אצלי. http://hwzone.co.il/community/index.php?PHPSESSID=e6fa017eda38050be5da86dc80d2648c&topic=285066.0 כאמור, אני מתכוון להחליף את לוח האם, הזיכרון והמעבד. לעת עתה אני מתכוון להישאר עם הדיסק הקשיח והספק. סה"כ החישוב שלכם יצא בסביבות 1,200 ש"ח. יש לזכור שאני לא מחליף את הדיסק הקשיח הישן שלי (כמעט 5 שנים. 40G), לא את הספק כח, ולא את המאווררים. בנוסף אני מקבל רכיבים ועליי להרכיבם לבד או לשלם כסף. אני רואה באתר של K.S.P שמציעים מחשב ב-1,950 ומדובר באינטל וגם הצעה אחרת של AMD ב-1,870 שקל. האם רכיבי המחשב שהם מוכרים יותר טובים ממה שהצעתם כאן? אמנם הזיכרון שם חלש אבל אפשר לבקש …
-
- 19 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מחפשת המלצה למפרט למחשב תקציב: כ- 4000 ש"ח המחשב מיועד לגלישה, עבודה משרדית, הורדת קבצים, אחסון קבצי וידאו, מוזיקה ותמונות ומשחקים (לא כשימוש עיקרי). אין צורך במסך, צורב או מערכת הפעלה מעוניינת שהמחשב יפעל חלק על vista primume ויחזיק מעמד כמה שנים, דיסק קשיח של 250G, זכרון 1G (האם כדאי יותר?) מה אתם מציעים?
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
המחשב מפעיל מכונה כך שכל מפרט בסיסי מודרני של מעבד (לא אטום ) ולוח, יתאימו מבחינת כח עיבוד. הבעיה שעקב אילוצים בשטח המחשב ממוקם במחסן קטן מפח כך שבקייץ הטמפרטורה הסביבתית מגיעה לכ60 מעלות והכל מסביב מלא באבק. אין טעם לשים פילטרים למארז כי הם יסתמו לחלוטין תוך יום. הפתרון הוא מאווררים עמידים מאד, לוח עמיד, מעבד שעובד בטמפרטורה נמוכה ועמיד בטמפרטורה גבוה, וכמובן מאוורר למעבד שהמרווח בין צלעות הקירור יהיה גדול כדי שהאבק לא ייתפס בניהם, וכמובן מארז עם מקום להרבה מאווררים. אני צריך את המלצתכם לחומרה מתאימה.
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין חריגה. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עריכת תמונות א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). אדובי לייטרום, אדובי פוטושופ. עבודה תדירה. ב) במידה והמחשב מיועד גם למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 22", 1680X1050 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות. (אין להתחשב בשימוש הזה באופן שיבוא על…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יי, אני מעוניין לקנות מחשב נייד חדש מחו"ל שיאפשר לי לעבוד עם תוכנות כגון PHOTOSHOP, VISUAL STUDIO וכו' בצורה טובה. בנוסף אני ארצה להריץ על המחשב VMWARE של LEOPARD עבור פיתוח. התקציב המקסימלי הוא 3500-3000 ש"ח. מעדיף של חברת DELL לכיוון ה-VOSTRO. מסך 13,14 אינטצ'. המחשב ישמש גם לחיבור לתחנת עגינה כמחשב נייח. ומיועד עבור פיתוח, מעט עריכה גרפית, עבודה משרדית, משחקים רק כאופציה. בסופו של דבר מחשב שבאמת יספק את הביצועים הטובים במחיר מתאים לתוכנות הללו. השקט חשוב אבל לא ברמה של לא לשמוע כלום בכלל ,כמובן שעדיף לא לשמוע את רעש המאווררים אין העדפה לרכוש מחנות ספציפית, אני מאזור המרכז. חשוב שיהיה ניתן בעתיד להוסיף עוד זיכרון במידה ויהיה צורך. המון תודה לעוזרים!
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? סביבות החמש אלף... אם ממש ממש משתלם לחרוג קצת למעלה אז אפשרי (נניח עד 200 שקל יותר?) 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: אז ככה... המחשב בעיקרון למשחקים. אפילו דיי רק למשחקים... הוא רוצה שהוא יהיה מסוגל להריץ את כל המשחקים על ההגדרות הכי גבוהות גם עוד שנה שנתיים ואפילו יותר... אמרתי לו שזה קצת בעייתי אבל ניראה מה תוכלו לעשות המחשב גם מן הסתם לשימושים לימודיים ומשרדיים... בקשר לרזולוציה תיראו בסעיף הבא 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. בקשר למסך... בעיקרון אני מאמין שאפשר להקציב איזה 1000 שקל ככה למסך בנוסף לתקציב למחשב...…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-