עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Inertia,

מעבד Intel Dual Core E2180 1Mb 2.0GHz לוח אם Gigabyte GA-P31-DS3L Intel® P31 + ICH7 Chipset LGA 775 צורב LG GSA-H20N Super Multi DVD Rewriter X20 SATA BLACK OEM כ.מסך Gainward Bliss GeForce 8400GS 256Mb מארז+ספק+הרדיסק+זכרון, כבר יש.. זה מה שהצלחתי לבנות בתקציב של 1000 ש"ח, אם יש למישהו רעיון למשהו טוב יותר באותו מחיר אז יאללה

• 10 תגובות
    • 887 צפיות
  2. שלום לכולם. זו ההודעה הראשונה שלי בפורום זה. האתר שלכם נראה נחמד מאוד ואינפורמטיבי אך אני מרגיש מעט אבוד בין כל הביטויים והשמות הטכניים. קראתי את הכתבה של איך לבנות מפרט למחשב וגם הסתכלתי על מנוע בניית המפרטים. רציתי לדעת אם בכל זאת מישהו יכול קצת לסייע ולפשט עבורי את המפרט שלו אני זקוק. אינני מבין גדול בנושא מחשבים מעבר לתפעול היום יומי ופתירת בעיות קלות פה ושם. יש לי מחשב ביתי בן 5-6 שעבר שדרוג קל (ודי גרוע, טוב המחשב היה די גרוע מלכתחילה - איטי ורועש דרך מכר של אבא שלי ש"סידר" לו דיל) 1) אני עומד להתחיל לימודי פיתוח תוכנה בסביבת .NET וצריך מחשב חדש שאוכל לתרגל עליו וללמוד בעזרתו. 2) אני משתמש בתוכנות שמחוברות לרשת לפרקי זמן גדולים 3) אני אוהב לשמוע מוסיקה ד…

• 7 תגובות
    • 534 צפיות
  3. Started by liorronen,

היי אני צריך הצעה למחשב משחקים (ברמה טובה לא מכי טובה אבל שיחזיק משחקים) ומה שחשוב לי במיוחד במחשב שיהיה שקט וגם קריר אני לא מתכוון לעשות OC. בנוסף עם אפשר להכניס במפרט HD 250 גי'גה תודה רבה

4. מחפש מפרט לחבר. צריך רק את הקופסה. כולל צורב בנתיים יחובר למסך 17" אך המסך ישודרג בקרוב ישמש למשחקים כמו COD5, CRYSIS וכו' אין צורך בחיבורים מיוחדים כלשהם, OC לא מתוכנן עדיין. שקט חשוב ברמה סבירה משהו התחלתי: מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Tray ¤790 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE8400ay לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L ¤435 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39470 כונן קשיח Westren Digital WD6400AAKS 3.5" 640GB SATA2 16MB ¤345 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WDC1210 זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-15 PQ ¤304 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL5D-4GBPQ כרטיס גרפי TwinTech nVIDIA GeForce GTX 2…

• 10 תגובות
    • 918 צפיות
  5. Started by אריה7,

שלום, אני מעוניין לקנות מחשב עבור: + Office + internet + matlab + emule + תמונות דיגיטליות (עם עיבוד) + Mp3 מצד אחד אני לא מעוניין במשחקים וגרפיקה, אך מצד שני אני מעוניין במחשב שיהיה טוב לכמה שנים (לפחות 3-4) ויוכל לתמוך בתכנות עתידיות (כמו VISTA) כמה לדעתכם אני צריך להוציא? אשמח לקבל מפרטים. תודה

• 11 תגובות
    • 683 צפיות
  6. Started by akae,

שלום לכולם, אני עורכת וידאו כמקצוע וצריכה לשדרג את המחשב הישן שלי תודה מראש 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת סרטוני וידאו ארוכים וכבדים 200g לקובץ (חתונות) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אדובי פרמיר, פרנסה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מקלדת ועכבר 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? קיים הארד דיסק hss 500g ח…

• 6 תגובות
    • 2.8k צפיות
  7. שלום זקוקה להצעה למפרט למחשב שעיסוקו העיקרי תוכנות שרטוט ותלת מימד(ארכיקאד, רויט,) הדמיה וגרפיקה (3DMAX, פוטושופ), כולל גם שימוש משרדי הורדות מהרשת הכנת מצגות וסרטונים די מורכבים (אבל לא בתוכנות עריכה מקצועיות, מה שיש בווינדוס ובאופיס...) וקצת צפייה בסרטים. כבר יש ברשותי את הציוד ההיקפי, כולל מסך רחב של סמסונג 206BW חדש שהמפרט צריך להתאים לו. נדרש כרטיס רשת הארד דיסק לפחות 500 ג'יגה בסה"כ צורב DVD לפחות 6 חיבורי USB התקציב, עד 4000 קיבלתי מפרט של מחשב שלא מותאם לצרכים שלי בדיוק - אשמח לקבל גם תגובות מה כדאי להחליף במפרט זה כדי שיתאים לי: מחשבBIRO PC INTEL CORE 2 DUO PROCESSOR מארז מידי טאוור ATX הכולל 2 מאווררים נוספים (ZALMAN?)8 ס"מ + 12 ס"מ ספק כח 600W הכולל מאו…

• 5 תגובות
    • 861 צפיות
  8. Started by orenazrad,

שלום רב ברצוני לרכוש מחשב נייח עם מארז שוכב לסלון לשימוש ביתי , כאשר המחשב מחובר ישירות לטלוויזיה לביצוע הורדות למחשב וצפייה. מה התקציב המקסימאלי- עד 2500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך- מעדיף לחסוך. מה שימושי המחשב –בעיקר להורדות ושימוש ביתית בסיסי ללא שימוש במשחקים או תוכנות מיוחדות. רצוי שהמחשב יהיה שקט עד כמה שניתן. ללא מערכת הפעלה ואופיס. ברצוני שבמחשב היה חיבור ל- HDMI , בעל 2 כוננים קשיחים עבור כונן C שיהיה SSD (128GB)וכונן D בעל קיבולת של 1T. עדיף זיכרון של 6G ומעלה (אשמח לדעת מה הבדל בעלות בין 4 ל-6 GB) במידה וניתן לשדרג את החומרה במחשב בעתיד אז עדיף תודה רבה אורן

• 1 תגובה
    • 797 צפיות
  9. Started by lilian,

שלום, אשמח לקבל הצעה למפרט מחשב (ללא ציוד הקפי) בתקציב גמיש של עד 5K אך שיצדיק את עצמו לפי צרכי (עדיף לחסוך): תדיר+ הגדרות גרפיות גבוהות: עריכת תמונות בכמה תכנות כבדות שעובדות במקביל של אדובי: lightroom, photoshop, photomatix. תדיר+פרנסה: עבודה מהירה ובמקביל של כמה תכנות כבדות: מטלב+ ויזואל+ תכנה להצגת גרפיקה ... אין צורך לכלול מערכת הפעלה אך צפויה עבודה בשתי מערכות הפעלה במקביל (win7+linux). חיבור למסך 24 אינץ' 1920x1200 השקט חשוב (ציון 4 מתוך 5) דרוש צורב חשוב מאוד לשמור על אופק שדרוג מחשב (ציון 4 מתוך 5) חשוב מאוד שיגיב מהר (5 מתוך 5), היום יש לי מחשב נייד LG F1 DUAL CORE והסבל ניכר. אזור מגורים: פתח תקוה תודה רבה.

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. שלום לכל חברי הפורום, חג שמח לכולם! אני מעוניין במפרט למחשב, בחלוקת עבודה לפי פירוט הבא: 40% אינטרנט, 30% משחקים, 30% יישומים משרדיים סדר גודל של כ-3000 ש"ח. מצאתי את המפרט הבא באתר של אייבורי - האם אתם יכולים לחוות דיעה עליו? האם יש לכם הערות עליו? כמו כן - מספר שאלות : 1. האם שווה לשים 60 ש"ח לשדרוג הזכרון? אם כן - עדיף Kingston HyperX או Geil ? 2. האם יש צורך בקירור צלעות?...זה משהו מהותי?... 3. בקטגוריית הצורבים - עדיף LG או סמסונג?... 4. מבחינת מהירות עבודה - עדיף דיסק אחד של 1TB או 2 של 500GB עובדים בRAID0? 5. האם ההבדל בין 9600GT ל 9800GT שווה 300 ש"ח? (הערה - אני מקווה לקנות בהמשך טלוויזית LCD ולחבר למחשב...) לוח אם Gigabyte GA-MA790X-UD4P מארז הכולל…

• 2 תגובות
    • 631 צפיות
  11. היי חבר'ה, אני צריך חוות דעת על המפרט הבא. מפרט מאוד פשוט לאמא שלי. היא צריכה סך הכל שימוש באינטרנט, אימייל וכאלו. אולי תכנת וורד. המפרט הוא מקייאספי, אפשר חוות דעת? AMD Sempron +3000 AM2 330NIS Gygabite M51GM-S2G AM2 490NIS DDR2-533 512MB Kingston 330NIS Seagate 80GB 7200 RPM, 8MB SataII- 275NIS NEC DVDRW ND-4570A 185NIS Vertigo-2 MIDI 400W Silver 165NIS סה"כ 1775 ש"ח. איך הוא? יש המלצות לשינוי בטווח מחירים הזה?

• 4 תגובות
    • 672 צפיות
  12. Started by l_messi,

תקציב: 7000 1000 שימושים: • מהם השימושים במחשב? (לסמן באדום). גיימינג כבד או קל • במידה שבחרת בגיימינג, ציין שמות של משחקים בהם תשחק: GTA - BF - AC - COD- FIFA -NBA FAR CRY וכו' •במידה שבחרת בעריכה כלשהי, ציין שמות של תכנות בהן אתה תשתמש: • באיזו מערכת הפעלה תשתמש (32 / 64 ביט): 64 • האם יש צורך במערכת הפעלה חוקית כחלק מן התקציב? (כן / לא): לא שימושים מיוחדים: • האם תבצע Overclock למחשב (כן או לא): לא • אם כן, לאילו רכיבים?: • האם תרצה לבצע מערך מרובה כרטיסי מסך (SLI של Nvidia או CrossfireX של AMD) כרגע או בעתיד (כן או לא): לא ציוד היקפי: • מהי רזולוציית המסך הטבעית [הגבוהה ביותר] של המסך שיתחבר למחשב? אם היא אינה ידועה לך, כתוב את גודל המסך במ…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  13. שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש בחומרה טובה למשחקים, הורדות וכו'. קיבלתי הצעת מחיר ורציתי לדעת אם ההצעה טובה: Intel® E6400 Core 2 Duo מעבד- Gigabyte GA-945P LGA775 לוח אם- 1Gb, DDR II 667Mhz -זיכרון Hitachi Deskstar, 250GB 7200RPM SATA II (300MB/s) -דיסק קשיח nVIDIA GeForce 7300GT 256mb 128Bit DDR2 DVI PCI-Ex16 TvOut כרטיס מסך- DVDRW Pioneer DVR-112D כונן-CD ATX, Midi PFC, USB מארז- Realtek ALC883 HD Audio codec כרטיס קול- Marvell 8001 Gigabit Ethernet controller רשת\מודם- LG L1919S 5ms 1280x1024 2000:1(DFC) 300cd Silver מסך- Logitech 2 Lang ( Eng-He ) Deluxe keyboard מקלדת- Logitech Deluxe desktop עכבר- Genius SP-Q065 Multimedia Speakers רמקול…

• 4 תגובות
    • 583 צפיות
  14. בניתי מפרט למחשב משרדי חזק ומסך תואם מבקש להדגיש כי ההשקעה שלכאורה מעבר לנדרש הינה בראייה לטווח ארוך כלומר מחשב שיוכל לשרת לתקופה ארוכה בהיותו חזק ובעל מוצרים איכותיים . אודה על חוות הדעת והרשו לעצמכם להמליץ על מפרט אחר בהתאם למסגרת התקציב של כ 4000 ש"ח +- 10 אחוזים . תודה מראש

• 2 תגובות
    • 524 צפיות
  15. Started by BadWolf7789,

שלום וברכה לכולם אני די חדש כאן (זהו בעצם הנושא הראשון שלי ) אז אני אגש ישר לעיניין אני מתכוון לבנות לאח שלי מחשב גיימינג בתקציב של 5000 - 6000 ש"ח אז ככה 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא הרבה בסביבות 500 ש"ל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג בעיקר, אבל כמו שאני מקיר אותו הוא גם אוהב סאונד איכותי (7.1 או 5.1) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא רלבנטי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוג…

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. שלום לפורום המומחים. אני רוצה מפרט מחשב שיכלול גם 1GB זכרון פנימי וצורב DVD... עדיפות למפרט אינטל ולא AMD. תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 698 צפיות
  17. Started by ayeletlevine,

שלום, אני מעוניינת לקנות מחשב נייח שיתאים לעבודה עם תוכנת העריכה premiere. אני אשמח אם תוכלו להמליץ לי על מפרט מתאים. התקציב: עד 5000 השימוש: premier, autocad, microsoft תודה, איילת

18. 1. מה התקציב המקסימאלי 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית(לא תלת מימד) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, פוטושופ לייטרום - פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ני…

19. שלום לכולם, מעוניין במפרט מחשב לשימושים בסייסים: אינטרנט סרטים אופיס וכולי ... משחקים בסיסים, ללא כרטיס מסך ייעודי אם זה יחסוך משמעותית בהוצאה, התקציב לא כולל מסך שגם עליו אני רוצה המלצה, התקציב למסך ~1100 ש"ח למסך LCD 22". לא מעוניין בOC לא מעוניין באביזרים נלווים כגון מקלדת עכבר רמקולים ושאר ירקות. עדיפות ללוח של Asus או gigabyte ולא מעוניין בלוחות של Abit מנסיון עבר מר, רעש המאווררים לא הכי חשוב בעולם אולם רצוי שלא ירעיש כמו מטחנת בשר, אין חשיבות מיוחדת לעיצוב, מעדיף שהמארז יהיה נוח עם כניסות USB קדמיות (לא בטוח שכולם כאלה) אבל מעבר לזה לא ממש משנה לי העיצוב. מבחינתי עדיפות למעבד וזכרון משופרים על פני כרטיס מסך יעודי כלומר, 4 ג'יגה חובה , אני מוכן להסתפק בכרטיס OB, מאח…

• 3 תגובות
    • 496 צפיות
  20. Started by juli66,

שלום, אני רוצה לקנות מחשב לאמא שלי משהו שמספיק לאינטרנט ואימיילים בלי ציוד הקפי ובלי ספק כוח. משהו טוב שלא יעשה בעיות התקציב הוא עד 900 ש"ח.. מקסימום.

• 1 תגובה
    • 560 צפיות
  21. בכוונתי לקנות מספר מחשבים חדשים למשרד לעובדים מקצועיים בשרטוט בתוכנת אוטוקאד, אבקש את עזרתכם בהרכבת המפרט האופטימלי. להלן דרישות המערכת: 1. תקציב המקסימלי 3000 ש"ח ללא ציוד הקיפי (מסך, עכבר, מקלדת) אשמח אם אפשר יהיה לצמצם ל 2500 ש"ח 2. המחשב משמש אך ורק ליישומי אוטוקאד ב 2D באדריכלות נוף (ללא תלת מייד או פקודות כבדות) אך בגרסאות מתקדמות של 2009/2010 (העבודה עם קבצים גדולים בנפח של כ -30-20 מ"ב) 3. עדיפות למחשב שקט (שאלת התקציב) 4. לא מתוכנן אוברקלוק 5. אין צורך לכלול מערכת הפעלה (המחשב מיועד לעבוד תחת XP פרו ) (או האם יש כבר נסיון עם מערכת ההפעלה חלונות 7 ביישומי אוטוקאד מהסוג שציינתי, ואם כן אז האם 32/64 ביט ?) 6. בעיקר חשוב לי האם יש חשיבות למעבד מהדור האחרון …

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. החלטתי לרכוש מחשב נייד של חברת IBM בתקציב עד 6000 ש"ח שיעודו יהיה עבודה באופיס(מצגות,אקסל,וורד)וגלישה באינטרנט. ישנם מספר דגמים בינהם Thinkpad R50e או LENOVO 3000 C100 (דגם TBO3AIZ או 761B5G)שראיתי באינטרנט אךלצערי איני יודע מה ההבדל ביניהם. מבקש לקבל מפרט למחשב שיתאים לדרישותי. בברכה

• 0 תגובות
    • 756 צפיות
  23. Started by g6g6 g6g6g6,

שלום לכם, מבקש הצעה למחשב נייד, סכום בסביבות 3000 פלוס. המחשב לא מיועד לדברים מיוחדים, הרב גלישה, אודיו ווידאו. לא מחשב לגיימרים, אבל יהיה נחמד אם יהיה מסוגל להריץ דברים מהשנים האחרונות, לאו דווקא חדשים. המחשב הקיים מאוד ישן והחזיק מעמד יפה מאוד לכן לא נדרש מחשב חזק. אם אפשר לוח אם של ASUS (ללא צינורות קרור?). האם יהיה כדאי לרכוש מרשת גדולה או מחנות קטנה שמכירים. המון תודה!

24. שלום רב, קיבלתי הצעה למחשב דרך מקום עבודה של בן דוד שלי, המחשב ישמש אך ורק להורדות וסטרימינג. הארדיסקים כבר יש לי NAS + כוננים קשיחים חיצוניים. כ. מסך אני לא כ"כ צריך אך אין באפשרותי להוריד אותו [אם יש מפרט מומלץ יותר ב-2,000 ש"ח ללא הכ. מסך אשמח לשמוע.] כמו כן - המחשב יריץ וינדוס XP כך שאין צורך יותר מ-4 ג'יגה [המערכת הפעלה תקרא 3 ג'יגה אך סלוט אחד של 4ג'יגה עולה זול היום.] תודה רבה! * המחשב כולל הרכבה * 1. מה התקציב המקסימאלי? 2,400 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך בהתאם לצרכים - אשמח ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הורדות וסטרימינג …

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4K, והייתי מעוניין למצוא פתרון בהרבה פחות מזה. אני לא חושב שצריך להגיע לשם. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב קטן שמיועד לחיבור לטלוויזיה (ולאינטרנט) לצורך הצגת מדיה. ראו פירוט בסוף. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מאוד חשוב. הוא מיועד לצפייה בחדר השינה, גם בסרט/סדרה שקטים לצורך העניין, ומכשיר מרעיש מאוד יפריע. 6. האם מתוכנן אובר…

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.