עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. היי זקוק לעזרתכם בהמלצות חכמות על רכיבים כדי למקסם עלות/תועלת בהתאם לצרכים. מדובר במחשב שישמש גם כתחנת עבודה (מיילים/אינטרנט/אופיס) וגם כתחנת מדיה סלונית (מחובר למסך ולמקרן, ולרסיבר). עובד מספר שעות בערב, ומדי פעם עושה 'לילה לבן' אם הביטורנט פתוח.. חשוב שיהיה מהיר, שקט ככל האפשר, ובמארז קטן תקציב 3,500 ש'ח יש צורך במערכת הפעלה win8 אין צורך בציוד היקפי מעבד - אין העדפה בין אינטל ל AMD זיכרון - RAM 8GB מארז וספק - רוצה קצת איכות ושקט, אבל קטן. ראיתי אחד NSK4482 ANTEC שהוא mid-tower קטן יחסית שבא עם ספק 380W שנראה סביר. אבל אם לדעתכם הוא לא טוב יותר מאחד מהפשוטים אולי ללכת על Compucase 6T10 שהוא ממש קטן. (ואז מצריך לוח אם micro-ATX). הרד דיסק - 2TB (באפר 64…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. שלום, צריך עזרה בהרכת מפרט לשרת לחברה קטנה (אמור לשרת עד כעשרה משתמשים), אין לי בעיה שיהיה שרת מוכן (מותג וכו'). דרישות: שרת Tower, משמש כ-DC, DNS, DHCP (בעצם השרת היחידי בחברה), מערכת הפעלה עם 10 רשיונות. השאיפה היא שהכל יתנהל מהשרת ועמדות הקצה לא יצטרכו להיות חזקות במיוחד. למשל, שיהיה בו מספיק מקום אחסון לכונני רשת (1TB יעשה את העבודה) וכל הקבצים יישמרו בשרת וכלל לא בעמדות הקצה. שתיבות המייל יישמרו על השרת (אם אין דרך אחרת מלבד Exchange, אשמח לדעת) וכשמשתמש מתחבר למחשב קצה - תיבת המייל שלו תיטען. המטרה היא להקל בגיבוי ובמעבר העובדים בין מחשבים. השרת למעשה צריך לאחסן את כל נתוני העובדים: קבצים, תיבות מייל וכו'. לגבי תיבות המייל, זה לא סגור שיישמרו על השרת, כי הבנתי שיש פ…

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  3. Started by r.b.y,

שלום אני מחפש מחשב נייד עד 4000 שח לבת דודה שלי בעיקר למוזיקה אינטרנט ואופיס ללא שידרוג וללא OC כמובן אני רוצה לחבר אותו לטלויזיה 32 אינץ עם HDMI ובעתיד גם למערכת קולנוע ביתית או למערכת מיני בכדי לשמוע מוזיקה שבמחשב באיכות טובה יותר ולקנות בנוסף מקלדת ועכבר אלחוטיים וחשוב שיהיה עם אופיס ומערכת הפעלה וכמה שיותר אחריות הקנייה אמורה להתקיים ביום שישי אשמח לעזרה דחופה תודה

• 2 תגובות
    • 783 צפיות
  4. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תלוי עד כמה משמעותי ההבדל.אם עוד 200 ש"ח משנים הרבה, מעדיפה להשקיע. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים, עבודה על אופיס ואקסל. תוכנות גרפיות כמו Photoshop CS5 ואנימציה. לא בצורה מקצועית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך קיים DEL…

5. Started by NuXeR,

Intel Core2 E8500 OCZ Reaper 4GB (2X2 Dual Channel0 DFI DK LanParty X48 T2RS קירור למעבד Thermalright Ultra 120 Extreme כלול על המעבד עם מאוורר 120mm של אנטק -3 מהירויות.

• 2 תגובות
    • 936 צפיות
  6. Started by Pancakes,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח,לחרוג אם זה משתלם 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטי HD ואינטרנט בעיקר. 3. אין צורך בציוד הקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5-עדיף לכמה שיותר שקט שאפשר בלי חריגה מיוחדת מהתקציב 6. לא מתוכנן OC 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. RSM 9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא 10. האם חשוב לשמור על אופק…

• 3 תגובות
    • 994 צפיות
  7. Started by omri4181,

לפני שאני כותבת את הבקשת מפרט שלי לפי הטופס שבחוקים רציתי לדעת אם יש אפשרות כזאת בכלל לרכוש מחשב חדש מהחנות במחיר של 1000 ש"ח?? הצרכים שלי הם בעיקר גלישה באינטרנט, קצת פוטושופ, סרטים ומשחקים קלים כמו סימס. אני צריכה שהמחשב לא יתקע בזמן גלישה ודברים כאלה או כשאני פותחת המון חלונות של האינטרנט. יש חיה כזאת? תודה.

• 3 תגובות
    • 819 צפיות
  8. היי, התקציב המקסימאלי הוא 3400 ש"ח (אחרי חריגה ) השימוש הוא ביתי רב תכליתי, הרבה שעות אינטרנט והורדות + צפייה בתכני HD- חשוב שינגן תכני HD בצורה חלקה גם כשברקע רצות תוכנות נוספות- זו פחות או יותר הדרישה היחידה באמת. יש צורך ברכישת מסך. השקט חשוב אבל לא בצורה חרדתית - 8 בסולם הרעש הסובייקטיבי שלי. לא מתוכנן OC ואין צורך המערכת הפעלה. אין העדפה מחנות ספציפית רק חשוב שיהיה חנות אמינה,שירותית באזור המרכז. y, יחידות 1 ₪589 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=4028 Transcend 4GB DDR3 1600Mhz 1.5v JM1600KLN-4G, יחידות 1 ₪132 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3799 SeaGate Barracuda 2TB ST2000DM001 64MB Sata3 7200rpm, יחידות 1 ₪514 http://www.rsm.c…

• 1 תגובה
    • 656 צפיות
  9. 23960 מעבד אינטל ‏Intel Core i7 3770 3.4Ghz s1155 8MB, GPU Core, Tray‎ 1 20318 מאוורר למעבד ‏Noctua NH-D14 CPU Cooler‎ 1 23896 לוחות אם למעבדי אינטל ‏Asus Maximus V Gene s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z77, DDR3 1600, 2xPCI-E, HDMI‎ 1 22888 זכרונות ‏G.Skill 4x4GB DDR3 1600Mhz Ripjaws Z Edition Quad Channel CL9-9-9-24 ‎ 1 25523 כרטיסי מסך ‏Asus GTX660 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E‎ 1 23012 כונני SSD ‏OCZ Synapse Cache 2.5'' 128GB SSD SATA III MLC Retail ‎ 1 23878 צורבי DVD ‏Pioneer BDR-207DBK Blu-Ray Writer x12 Black Sata‎ 1 25247 ספקי כוח ‏Corsair GS 800W v2 Series Active PFC 14cm Fan PSU‎ 1 22491 מארזים ‏Thermaltake Chaser MK-I Full Tower Series Black Case (No PSU)‎ 1 18…

• 0 תגובות
    • 685 צפיות
  10. Started by igig19,

זה המפרט: מעבד- Intel Q9450 לוח אם-Asus P5Q זכרון-OCZ 2X2GB כ.מסך-Palit 4870 512MB Palit OC הארד דיסק-WD 500GB Green מארז-CM690 ספק כח-Enermax 525w +80

• 3 תגובות
    • 954 צפיות
  11. שלום , לפי השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 6 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רק אם הסיבה ממש מוצדקת , עד 8k 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הכל. אבל 90 % עבודה משרדית לכן אין צורך להגזים עם כרטיס מסך. לפעמים מתעסק עם vmware. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)?לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב בח…

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by Mics,

יש ביד את המערכת הבאה: מעבד: Intel E6300 לוח אם: Abit ib9 זיכרון: 2x2 GB G.skill DDR2 (נכון להרגע) כרטיס מסך: Nvidia geforce 7600gs *ספק יוחלף ל400~450W. המחשב אמור להמשיך ולהריץ משחקים קלים. איזה כרטיס מסך יד2 ובאיזה טווח מחירים כדאי לי לקנות?

• 2 תגובות
    • 944 צפיות
  13. Started by elibegi,

שלום חברים, אני מחפש מפרט למחשב שיתן לי את כל הפתרונות להם אני זקוק בתחום האנימציה בשנים בקרובות. כדי לא להעמיס על הפורום עוד ועוד ת'רדים באותו נושא, שוטטתי קצת בפורום ומצאתי מפרט שהרכיב אותו YairZ ואני חושב שהוא מתאים לדרישות שלי ראו קישור: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=544859.msg4649118#msg4649118 המפרט מצורף לשם הנוחיות: מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il . מעבד: Intel Ivy Bridge Core i7 3770 Socket 1155 8MB 3.4Ghz Tray כמות: 1 - מחיר: ₪1533 (אמנם אתה רשמת בזמנו את אותו המעבד עם GHZ3.5 -אך כזה לא מצאתי אצלם..) קירור למעבד: ZALMAN CNPS5X SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד כמו…

• 26 תגובות
    • 5.2k צפיות
  14. Started by atila3,

1. 4000 א) יש אפשרות לחרוג ב) חריגה עד 1000 2. המחשב מיועד לעריכת מוזיקה בלבד וחשוב לי שהוא יהיה מאוד מהיר א) קיובייס בלבד. ב)מי שמכיר את הקיובייס יודע שנוח לעבוד איתה על שני מסכים על כן אני צריך לוח שאפשר לחבר אליו עד שני מסכים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. 4. אני לא חושב שיש צורך בכרטיס מסך חיצוני 5. השקט חשוב מאוד 8 6.לא מתכנן אובר קלוק 7. אין צורך בווינדוס 8. אין העדפה לחנות. 9. אין בקשות מיוחדות רק שיהיה חזק ומהיר 10. תמיד יש חשיבה על שידרוג עתידי

• 0 תגובות
    • 597 צפיות
  15. הזמנתי מחשב ראשון מtms ועבר בהצלחה ואני מתכוון להזמין מחשב נוסף יותר רציני משהוא בסביבות ה4000 שקל למשחקים כבדים ואני מאוד מתלבט האם ללכת שוב על tms או לוותר וללכת על IQPC או rsm או זיגזאג או כל חנות אחרת? אני מחפש חנות אמינה זולה וטובה ושבמקרה שאני אצטרך אותה יום אחד במימוש אחריות או כל דבר אחר היא תהיה שם לצידי ולטובתי מה אתם חושבים?

• 1 תגובה
    • 714 צפיות
  16. Started by BlueM1,

שלום חברים, אני מחפש מחשב נייד. דרישות : * תקציב עד 5000 * אפשרות ל DOCKING STATION - חובה. שימושים : * עבודה (כתיבת קוד) * מסמכים * עריכת ווידאו מזדמנת שני מחשבים מעניינים בנושא Dell Precision M4600 PM-RD33-6430 http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=21214&cf=zap Dell Latitude E5530 LT-RD33-6232 http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=21275&cf=zap כמו שניתן לראות , ההבדלים העיקריים הם 1. מעבד : Intel Core i5-2540M VS Intel Core i7-3520M 2. כרטיס מסך : AMD FirePro M5950 VS Intel HD Graphics 4000 הייתי רוצה לדעת את דעתכם? אגב אני פתוח להצעות מעניינות בתחום המחירים הנקוב מעלה

• 1 תגובה
    • 906 צפיות
  17. Started by lilian,

שלום, אשמח לקבל הצעה למפרט מחשב (ללא ציוד הקפי) בתקציב גמיש של עד 5K אך שיצדיק את עצמו לפי צרכי (עדיף לחסוך): תדיר+ הגדרות גרפיות גבוהות: עריכת תמונות בכמה תכנות כבדות שעובדות במקביל של אדובי: lightroom, photoshop, photomatix. תדיר+פרנסה: עבודה מהירה ובמקביל של כמה תכנות כבדות: מטלב+ ויזואל+ תכנה להצגת גרפיקה ... אין צורך לכלול מערכת הפעלה אך צפויה עבודה בשתי מערכות הפעלה במקביל (win7+linux). חיבור למסך 24 אינץ' 1920x1200 השקט חשוב (ציון 4 מתוך 5) דרוש צורב חשוב מאוד לשמור על אופק שדרוג מחשב (ציון 4 מתוך 5) חשוב מאוד שיגיב מהר (5 מתוך 5), היום יש לי מחשב נייד LG F1 DUAL CORE והסבל ניכר. אזור מגורים: פתח תקוה תודה רבה.

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by alexander-tech,

היי אני אשמח לקבל חוות דעת מקצועית על מפרט הזה [table][tr][td][table][tr][td]מעבד:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Intel Quad-Core i5 3470 3.2Ghz 6MB Tray כמות: 1 מחיר: ₪899[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]קירור למעבד:[/td][/tr][/table][table][tr][td]ZALMAN 8000T PLUS SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 מחיר: ₪120[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]לוח אם:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Gigabyte GA-Z77MX-D3H כמות: 1 מחיר: ₪627[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]מארז:[/td][/tr][/table][table][tr][td]באנדל LanCool K63 + Seasonic S12II 620W - בקניית מחשב חדש כמות: 1 מחיר: ₪750…

19. שלום לכולם לפני שפניתי אליכם עברתי על המפרטים המוצעים כאן בפורום אך לא מצאתי מחשב שעונה על דרישותיי. אני מחפש מחשב שאני אוכל לעבוד איתו עם תוכנת הקיובייס, ולהלן הדרישות: שיהיה מהיר זה מאוד חשוב לי אני לא חושב שאני צריך כרטיס מסך חיצוני כי אני לא הולך לערוך גרפיקה או משחקים אך אני צריך שיהיה לו חיבור לשני מסכים השאלה אם קיים לוח שיש לו כזה חיבור תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 649 צפיות
  20. משדרגים לי את 2 הזכרונות במחשב, שאלתי ונאמר לי שהזיכרון המקורי שמגיע עם המחשב - לא יסופק ! לי זה נראה כמו דרך לאבד את האחריות, הרי היבואן תמיד יוכל לטעון שהבעייה היתה בזיכרון, ולחייב אותי על זה שהגיע טכנאי עד אלי - או לא לשלוח אלי בכלל טכנאי האם זה נראה לכם נכון לבקש את הזכרון המקורי ? במקרה כזה כנראה שאשלם יותר על הזיכרונות כי אין לכאורה זיכוי בגין הזכרון שהוחזר מדובר במחשב נייד דל - עם אחריות - טכנאי עד בית הלקוח

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. Started by yedidyatz,

שלום אני מחפש מחשב נייד לאופיס, אינטרנט, סרטים + עריכת/הקלטת אודיו (כרטיס קול מקצועי) אני מביא אותו מארה"ב מחיר:3000+- מצב: חדש, refurbished מעבד:i7 dual-quad זיכרון: אפשרות ל8 דיסק קשיח: 500GB 7200RPM צורב DVD הרחבה: כניסת FireWire/יציאת ExpressCard (הפריט הכי משמעותי על מנת שיהיה אפשר לחבר את הכרטיס קול) מסך: באזור 15' משקל: לא עקרוני עדיף קל לא נדרשת אחריות בינלאומית אשמח לעצתכם ועזרתכם בנושא תודה צחי

• 2 תגובות
    • 824 צפיות
  22. Started by TRISOMY,

[table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td][/td][td][table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td]לצערי, התאכזבתי לגלות הערב שלנייד שלי אין תחנת עגינה סטנדרטית שניתן לרכוש ולחבר למחשב(הייתכן שאינו תומך גם??). אז הבנתי שיש תחנות עגינה אוניברסליות(שלטעמי מועדפות למקרה שאחליף מחשב בעתיד). האם מחשב שאין לו תחנת עגינה סטנדרטית יתמוך בתחנת עגינה אוניברסלית? האם תחנת עגינה אוניברסלית כדאית בכלל? אם כן, אז אפשר המלצה על אחת כזו? תודה[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table]

• 3 תגובות
    • 936 צפיות
  23. * מטרות המחשב? בשביל סטודנטית, בעיקר אופיס ואינטרנט, מספיק חזק בשביל להפעיל כמה דברים במקביל. לא צריך להחזיק תוכנות גרפיות כבדות או משהו כזה * גודל המסך? בערך 13'' * משקל רצוי? לא בטוח לגבי משקל ספציפי, אבל חשוב שיהיה קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לפחות 3 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) אין צורך * בלוטות? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) מספיק HHD. הנפח לא ממש משנה, כנראה בכל מקרה לא ינוצל יותר מדי * כונן CD/DVD? צורב? אין צורך * כונן Bluray? אין צורך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, אבל חשוב שתהיה אחריות בארץ * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? …

• 4 תגובות
    • 893 צפיות
  24. אני מתלבט בין /t430 / t430s/t530 של לנובו כמובן - אודה על המלצות אם למשהו יש ניסיון לגביהם כמו כן מספר שאלות נוספות 1. מסך 14.0" HD (1366 x 768) LED Backlit AntiGlare Display, Mobile Broadband Ready 14.0" HD+ (1600 x 900) LED Backlit AntiGlare Display, Mobile Broadband Ready ( בתוספת של 50$ ) דיברתי עם מוכר בחנות בארץ שאמר, שאם אני לא מתעסק בגרפיקה ( ואני לא ) יש לקחת את האפשרות הראשונה, היות ברזולציה הגבוה כל האיקונים במחשב יהיו קטנים ובאופן אוטומטי אני העביר את המסך לרזולציה הנמוכה. כמו כן האם יש קשר לכרטיס מסך שאני לוקח ( ראו סעיף 3) 2. גודל זכרון - האם אני צריך 8G ? האם לקחת 4G או 8G בתוספת של 80$ או לקנות בנפרד - מוכר בארץ אמר לי כי כדאי שאקח 8G היות ומערכת הפעלה …

• 0 תגובות
    • 611 צפיות
  25. Started by benw97743,

היי אני רוצה לקנות מחשב נייד ב4000 שקל המטרה שלו היא גיימינג בינוני משחקים כמו gta iv bf3 cod nfs fifa13 וגם אינטרנט שירים וסרטים אם תוכלו להמליץ אני מאוד ישמח

• 6 תגובות
    • 919 צפיות

דיונים חדשים בפורומים