ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,430 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם. אני מחפש ULTRABOOK סביב המחיר 5K-6K, צריך להחזיק סביב ה3-5 שנים. רזולוציה מינימאלית FHD גודל מסך לא משנה העיקר שיהיה ULTRABOOK. כמובן שיהיה בעל SSD. אשמח אם יריץ DOTA 2 על MIN-NOR אבל ממש לא חובה. מחכה להמלצות מחברי הפורום. תודה מראש לכל העוזרים!
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי יש לי כיום מחשב המבוסס על מעבד E8400, לוח אם P35dsl של GB, 4 GB זכרון ובתוספת כרטיס מסך די ישן יחד עם מארז Sonata 3 ודיסק קשיח intel ssd 540. חשבתי לשדרג את המעבד+לוח+זכרון וכרטיס מסך בתקציב של 2,000-2,500 ש"ח ולהשאיר את המארז וכן את הדיסקים הקשיחים והצורב. השימושים העיקריים שלי הם משרדיים, מולטימדיה וקצת משחקים. האם ניתן בתקציב הנ"ל להשיג תוצאה ראויה?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המחשב הנייד שלי כבר הפך לדינוזאור ואני מעוניין לרכוש מחשב נייח חדש התקציב שלי הוא עד 3,000 ש"ח (לא כולל מסך וציוד היקפי) אך אני לא רוצה להוציא כסף מיותר על דברים שאני לא באמת צריך. ניסיתי להרכיב מחשב בעצמי אבל העיניינים הסתבכו מאוד מאז שקניתי את ה-Pentium MMX 200Mhz שלי... לכן אני פונה לעזרתכם, אלו שנשארו עם האצבע על הדופק ולא נשארו כמוני בימים שהיה מארז אחד, ספק כוח אחד וקירור בכלל לא היה בלקסיקון. להלן השימושים שאני עתיד לעשות במחשב: * אופיס, אינטרנט (אלחוטי), מוסיקה, סרטים, משחקים קלים עד בינוניים מינוס. בעיקר סרטים, מוסיקה ואופיס. * ציוד היקפי - יש לי כבר ציוד מצויין. חשוב לי רק יציאה קואקסלית בקרטיס קול בשביל להיתחבר לרסיבר. * עיצוב, קירור ושקט - העיצוב לא חשוב עבורי…
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?כן 500-1000שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?ללימודים אינטרנטים הרבה הקלטות של סרטי לימוד רוב הזמן יהיה מחובר לטלויזיה 4K אמור להחליף את המחשב הנייח ללא גיימינג לשימושים כלליים אינטרנט,סרטים4K,מוזיקה וכו... 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב?לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מוע…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
גלשתי היום במחשב עם מסך מבריק ושמתי לב שהתמונה חיוורת/צבעים חלשים, אבל כשהזזתי את המסך מילימטר אחורה התמונה הייתה הרבה יותר טובה ,כשהזזתי את המסך מילימטר קדימה שוב התמונה חיוורת. האם זה כך בגלל שהמסך מבריק ? האם זה כך בכל המסכים המבריקים ?
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני צריך מחשב לחבר בתקציב של 5500 שקל ניתן לחרוג (עד 150 שקל) ללא ציוד היקפי ו וללא אוברקלוק רק רציתי לדעת e8400 או q6600? (למשחקים ועבודה) תודה לעוזרים
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
גיס שלי קיבל את הצעת המפרט הזו (מיועד לויסטה): מעבד Intel Core 2 Duo E2140 זכרון 2 x 1 GB Kingston DDRII 667 MHz צורב DVDx20 Samsung Dual Layer כרטיס קול Integrated 8-channel כרטיס מסך Geforce 8600GT 512MB לוח אם Intel 965 GA-965GMS2 רשת Lan 10/100 דיסק קשיח 320 GB SATA II 16MB מארז עם 4 מאווררים = ספק 500 וואט Samsung 19" 931c LCD אני בטוח שאפשר להביא משהו יותר טוב בסכום הזה (בלי חריגה בבקשה)... נ.ב. הוא לא גיימר כבד
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן חברים, שמעתי מחבר שהפורום הזה הוא הטוב ביותר לדברים מהסוג הנ"ל, אני כבר לא מעודכן במה שיש היום בשוק, לכן אשמח בעצתכם. המפרט שאני מבקש הוא ספציפי ומיוחד, בתקציב של עד 5000 ש"ח: לוח אם ומעבד - הכי חשוב מבחינתי - do your best כרטיס גרפי לא כזה מעניין - לא אשחק עליו בכלל, אלא בעיקר עבודה רציפה ותוכנות כבדות שתי יציאות למסכים (dvi עדיף) - אם צריך כרטיס גרפי מיוחד לזה אז סבבה שתי יציאות PS2 למקלדת ועכבר (במחשבים החדשים יש רק יציאה אחת משולבת) רמקול מובנה בפנים כונן floppy כונן DVD קורא כונן DVD צורב (חייבים להיות נפרדים!) ללא דיסק קשיח, ללא מסך, ללא מקלדת ועכבר. חיבורי SATA מארז - עדיפות לקטן כמה שיותר. RAM: זכרון DDR3 ו8 ג'יגה לפחות (חשוב מאוד שיהיה חזק מהיר והרבה ממנו)…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הכל בתמונה: http://img297.echo.cx/my.php?image=15hc.jpg בבקשה חוות דעת על המפרט ואולי אם יש זכרונות טובים יותר בפחות כסף? אל תשכנעו אתי לקנות בארץ כי אני לא הולך לעשוות את זה! עריכה: ותודה לעונים rhin0
-
- 20 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
זה המפרט שבניתי ב-tms.co.il: יש משהו שהוא deal breaker במפרט? [table][tr][td]קטגוריות[/td][/tr][/table][table][tr][td]מוצרים[/td][/tr][/table][table][tr][td] כמות [/td][/tr][/table][table][tr][td] מחיר [/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]מעבד[/td][/tr][/table][table][tr][td]AMD FX-4100B Bulldozer 3.6Ghz 95Watt 4 Core AM3+ BOX[/td][/tr][/table][table][tr][td] 1 [/td][/tr][/table][table][tr][td] ₪398 [/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]לוח אם[/td][/tr][/table][table][tr][td]Gigabyte GA-970A-D3[/td][/tr][/table][table][tr][td] 1 [/td][/tr][/table][table][tr][td] ₪494 [/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני זקוקה דחוף לעזרתכם... אז ככה..המחשב הנייד הזקן והטוב שלי הלך לעולמו, ואני נואשת למחשב חדש. אני צריכה מחשב שיכול לעמוד בעומס של סביבת עבודה כמו ECLIPSE לדוגמה,בתוכנות כמו MATLAB וכמובן לצרכים טריויאלים כמו גלישה וכתיבת מסמכים. כמו כן אני מסתובבת איתו הרבה לכן חשוב שהוא יהיה קל יחסית(מתחת ל-2 קילו) וכן רצוי שהסוללה תהיה חזקה(אם כי לא חובה, יש לי היכן להטעין אותו.). סדר העדיפויות שלי הוא כזה: 1.מעבד חזק ומהיר 2. משקל קל שאפשר לשאת 3.מחיר 4. זמן סוללה. כל שאר הנתונים ממש לא חשובים לי. * גודל המסך?לא משנה * משקל רצוי? כמה שפחות! * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? עדיף שהיא תחזיק 5-6 שעות, אבל זה לא עקרוני(לא על זה יפול ויקום דבר…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? : MATLAB, הרצת סימולציות, תכנות, שימוש לסטודנט באוניברסיטה. * גודל המסך? 13.3 * משקל רצוי? קל , לכל היותר 1.5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לפחות 5 שעות * בלוטות? כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן אחריות 3 שנים חובה: I5 מסך מט. תקציב עד 4500 ראיתי את asus zenbook ux31a שאני יכול להשיג במחיר 4300. האם מחשב זה יעבוד ללא בעיות עבור השימושים שלי? או שלא? הכי חשוב לי שהמחשב לא יקרטע וגם אם אני אריץ סימלציות בינוניות + הוא לא יתקשה לעבוד.
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
טוב אחריי שנתיים עם המחשב הגיע הזמן להשתדרג. המחשב מאוד מאוד מספק אותי כיום, פשוט 2 דברים מפריעים לי: 1. רעש- שאחרי בדיקה נוצר מהאוורר של המעבד ומהמאוורר של הכרטיס מסך. 2. תקיעות בצפייה בHD, שאני מנסה להריץ או משהו הסרט נתקע פשוט כי המעבד על 100 אחוז. השימושים שלי הכי בסיסיים בעולם:אינטרנט,מוזיקה,סרטים, אבל ויש אבל כאן... המחשב אף פעם לא נכבה! המחשב הוא תחנת העבודה של הבית, תמיד בהורדות, תמיד בשימוש בעצם המחשב הראשי, עכשיו אני רוצה לחבר אותו לLCD שקניתי על מנת לצפות בסרטי בלו-ריי וHD-DVD. המחשב כיום- D920 ASUS P5WD2-E 975X 2 GIGA DDR2 800MHZ- 512X4 ד.קשיח - 250 פנימי +320 חיצוני. כרטיס מסך-7600GT ספק אנרמקס 525W מארז אורורה המקורי. תודה לעוזרים ולעונים.
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
Sempron 2800 Abit KV7-V DDR 400 512mb Twinmos CL2.5 Gygabyte FX5500 256 WD 80gb SATA NEC 3550A Samsung 793DF בסוף, אם הכול זה יוצא 3300(KSP) ללא התקנה. יש מה לשנות?| בתקציב אינו גמיש ועדיף להוריד כמה שיותר. הכנסתי כרטיס מסך ולא הסתמכתי על האון-בורד בגלל שאני רוצה שתהיה לה גמישות מסויימת. יש הצעות לשיפורים?
-
- 20 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום , אני מחפש מחשב נייד לצרכים בסיסיים: גלישה באינטרנט , עבודה עם מיילים , office , חיבור למקרן חיצוני (לצורך הצגת מצגות) מדובר במחשב למרצה/ מורה בקורסים ברחבי הארץ. כתבתי שהתקציב הוא עד 4000 ש"ח , אך אין באמת סף אמיתי - כלומר: אם תביאו לי מחשב ב5k ותסבירו מדוע אני מוציא עוד 1000 , אז בכיף. עדיפויות: 1. מסך 15.6 , כן - מסך גדול. 2. מקלדת נוחה וגדולה - אין ממש צורך במקלדת מלאה ( המספרים בצד ימין לא חשובים לי). 3. DELL (אלה אם כן תגידו אחרת). 4. אחריות טובה. נקודה חשובה: לפי הצרכים שתיארתי , מחשב נייד ב2.5k יעשה את העבודה בצורה מעולה++ ,אז אם אתם מציעים משהו יותר יקר - אני צריך הסבר. תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אוקיי ידידה של אחי מגיעה אלינו הביתה בשישי הבא עכשיו אני רוצה להתשדרג מהלפטופ הנוכחי התציב שלי הוא 1200 דולר והיא יכולה לקנות לי מbest buy אחרי חיפוש מעמיק ברשת החלטתי ללכת על ה asus laptop G73JH-BST7 מה אתם אומרים עליו הוא יריץ לי משחקים חלק?בעיקר pes11 cod css וכאלה והאם הוא שווה את המחיר תודה מראש http://www.bestbuy.com/site/Asus+-+Laptop+/+Intel%26%23174;+Core%26%23153;+i7+Processor+/+17.3%22+Display+/+6GB+Memory+/+640GB+Hard+Drive+-+Black/1257894.p?id=1218243761956&skuId=1257894
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז ככה אני חודש הבא מתכננן לקנות נייד ירדתי מהג'יגבייט כי חשוב לי מאוד איכות החומרים של ה W566N שהיא לא משתווה לניידים מהחברות החזקות בשוק (אולי אני אמתין לסדרה החדשה של ג'יגבייט לא סגור....)בקצרה אני מדבר בטושיבה על הדגם עם הכרטיס HD2600 אבל מה שמעניין אותי זה איכות החומרים ,אחריות וכמובן כמה שפחות תקלות חומרה כדי שלא נזדקק אפילו להשתמש באחריות לעומת סדרת הPAVILION של HP .
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש ברשותי את המחשב עם המפרט הבא: Intel I7 Quad Core I7 2600 3.4GHZ 1155 8MB Tray Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 Kingston 4GB DDR3 1333 Sparkle GTX460 1024MB GDDR5 Dual DVI Overclocked אני מעוניין להחליף את לוח האם והמעבד בלבד למפרט זהה שיתאים לזה אך עם רכיבים מעודכנים של היום. איזה לוח אם מומלץ? מה לגבי המעבד? האם הזכרונות יתאימו ללוח החדש? הכרטיס מסך עדיין רלוונטי להיום? אני שוקל גם אפשרות לשנמך אל מעבד i5 אשמח לדעת כמה זה יוזיל במחיר אני צריך את המחשב עבור פוטושופ, עריכת וידיאו קלה ולרוב גלישה עם הרבה חלונות פתוחים
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הי! ברשותי עגלה מודל 02 (במצב טוב, אגב...): Pentium 4 1.7 128MB RDRAM (יהפוך למחזיק מפתחות בקרוב) Gforce 4 mx440 Maxtor 40GB 7200rpm Creative SB live! 5.1 s-card ----------------------------------- בנוסף יש רמקולים טובים (5.1), עכבר ומקלדת, מסך ומודם (לפקס). החלטתי לרכוש את ה- Pioneer DVD-RW 111D כך שאין צורך לכלול אותו במפרט. הדרישות שלי: 1. מחשב שקט לחלוטין. בית קברות ממש. מוכן להשקיע כסף בנושא. 2. אני לא גיימר אבל ארצה לשחק ב- C&C3 בצורה חלקה (אל תצחקו עלי... אין לי מושג בדרישות של משחקים...) ??? 3. נפח אחסון גדול. 250-300GB. נדמה לי שסמסונג הם השקטים ביותר, לא? האם דיסק SATA ישן יתחבר ללוח החדש? 4. איכות. מוכן להשקיע בחברות עם מוניטין. 5. כ.מסך עם…
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מעוניין לדעת כמה שווה השילוש (לוח אם, מעבד, זיכרון) הבא: לוח אם MSI P67A-C45 מעבד Intel Sandy Bridge i7-2600K זיכרון G.skil – 4G 1600Mhz הייתי מעוניין לדעת מה המחיר הריאלי לבקש על כל החבילה במידה וארצה למכור. תודה! אלי.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם אני צריך עזרה למפרט מדיה סנטר שישמש בעיקר לצפיית סרטים באיכות גבוהה (full hd), צפייה בתכנים באינטרנט, וגלישה באינטרנט. המחשב יהיה מחובר לטלויזיה 50" full hd ולערכת קולונוע ביתית מקצועית הכוללת מגבר ברמה גבוהה + 7 רמקולים של bose בנוסף יש לקחת בחשבון שהמחשב יהיה בתוך ארון סגור בלי יותר מדיי אוויר פתוח (זה הדאגה העיקרית שלי). חשבתי על המפרט הנ"ל silverstone grandia GD04S intel core i3 2220 Gigabyte GA-B75M-D3H, Intel B75, S 1155, DDR3, SATA III - 6Gb/s, PCIe 3.0 (x16), D-Sub/ DVI-D/ HDMI, Micro ATX 8GB (2x4GB) Corsair DDR3 XMS3, PC3-12800 (1600), Non-ECC Unbuffered, CAS 9-9-9-24, 1.65V 430W Corsair Builder Series CMPSU-430CXV2UK, 80%+ BRONZE Eff', Uncertified, Q…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מעוניין להרכיב קופסא בלבד ללא ציוד היקפי. יש לי מסך 19" של BENQ. זה המפרט שאני מתכוון לקנות מה דעתכם? מעבד: Core i5 750, s1156, 8MB Tray מאווררים וגופי קירור: Generic CPU Cooler For s1156 לוח אם: GIGABYTE P55-UD3L s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2200, 2xPCI-E זכרון: DDR III 1333Mhz 2GB Kingston דיסק קשיח: Western Digital 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II WD5000AAKS כרטיס מסך: Zotac 8400GS Gen2 512MB GDDR2 DX10 DVI HDMI PCI-E כרטיס קול: On Board 5.1 Channel Audio צורב: LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA ציוד רשת: Wired Products On Board 10/100/1000 מארז: HJA-241 MIDI Black With 12cm + 8cm Fans (No PSU) ספק כוח: Golden Tiger 550W Real, 12c…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המחשב הוא למשחקים מסך אני רוצה רק CRT מעבד AMD: מעבד AMD Athlon 64 3200+ Socket 939 Venice Tray - Cooler THERMALTAKE TR2 cooler for AMD K8 64-BIT COOPER BASE לוח אם בשביל AMD: לוח אם Gigabyte GA-K8NF-9 nForce4 4x, Socket 939, Dual DDR400, PCIX 16, SATA, 1394, Sound זכרונות: זיכרון Geil Dual DDR Kit 512MB (2x256Mb) PC3200 400MHz Value Series כרטיס מסך: כרטיס מסך Sapphire ATI X800GT 256 mb 256 bit DDR3 PCI Express Retail דיסק קשיח: דיסק קשיח Western Digital 80 gb 7200 ATA 100 SATA כונן: CDROM LG x 52 bulk מארז: 402K TK BLACK Prescott PSU 520W אם יש מארז יותר טוב מזה עם ספק באתר הזה: http://digma.co.il/shop/ תגידו לי בבקשה עכבר: Microsoft Optical Mouse USB+PS2 OEM מקל…
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
lenovo G500 http://shop.lenovo.com/us/en/laptops/lenovo/g-series/g500/ אפשרי להוסיף למחשב הזה SSD במקום הכונן dvd? אם כן, איך אני עושה את זה בדיוק? מצאתי הדרכה לפירוק הכיסוי האחורי של המחשב. יעזור לי מאוד. השאלה האם למישהו יש ניסיון? זה באמת יהיה פשוט? איך מתבצע התהליך ת'כלס? מוציאים את הכונן dvd, מכניסים כונן כזה חדש רק שבמקום קורא דיסקים, מוכנס בפנים ssd? אשמח לקבל המלצה ל ssd שיתאים למחשב הנייד שלי {הבנתי שאני צריך לשים לב טוב טוב שיהיה כתוב m.2, מה שזה אומר בעצם = מתאים למחשב נייד - צודק?). דגם מומלץ? נכונה המחשבה של ללכת על חברת samsung אם רוצים משהו טוב ואיכותי? *** א…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ארץ רכישה: ישראל * מטרות המחשב? שימוש באופיס אינטרנט עריכה בפוטושופ (באופן חובבני) מוזיקה וסרטים, המחשב נקנה בעקבות התחלת לימודים במכללה * גודל המסך?15.6 בעיקרון אבל אפשר גם פחות, עד 14 * משקל רצוי? בין 2 ל-3 כמובן שעדיף כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?זמן של שלוש שעות ברצף בדרך חוצמזה קצת יותר או קצת פחות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) HDMI וכל יציאה נוספת תבורך (קורא כרטיסים,ESATA וכו' * בלוטות?כן * גודל מינימלי של כונן קשיח?320 * צורב DVD?כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?לא אבל מעדיף DELL או HP פתוח לכל שאר החברות כמובן תודה לכל מי שמשקיע מזמנו לעזור !!
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-