ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,430 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 8,000 ש"ח. ככל הנראה אני יהיה באילת עוד כשבועיים וחושב לקנות מחשב שמה עקב חוסר מע"מ. כלומר באזור 9,500 ש"ח מחוץ לאילת. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1,000. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים, עיצוב והדמיית מודלים 3D. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) נכון לעכשיו - solidworks. ייתכן תוכנות כגון מאיה, וסימולציות למניהן. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. . לדוגמ…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המחשב לא מיועד למשחקים אז אם אפשר כמה שיותר לקצץ, חשוב לי שיהיה מסך טוב-חשבתי ללכת על האסוס 22 אינצ' שכחתי תדגם ספציפי. התקציב שצוין הוא לא כולל המסך שעולה משו כמו 1300 ש"ח. חשוב לי שיהיה צורב די וי די, 2 ג'יגה ראם כל השאר לא ממש מבין. עוד שאלה-האם מסך 22 אינצ' הוא מספיק טוב בשביל לראות סרטים דרך המחשב? תודה מראש לעוזרים...
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חברים, לצערי הרב לאחר 7 שנים של 0 תקלות המקבוק פרו שקיבלתי במתנה מאבי, מת. וזה בא בתזמון הכי גרוע שיכול להיות בדיוק תתקופת מבחנים וכל הלימודים והעבודות שלי הם על המחשב! לכן אני זקוק לעזרתכם בבהילות לגבי קניית מחשב נייד חדש (לצערי אין תקציב לקנות מקבוק חדש) כדי שאוכל לחזור לעבוד במהירות ולהשלים פערים! מצרף את הפורמט: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5 אלף שקל (קונה באילת ולכן יש הנחת מע"מ) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כולו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? גג גג 500 שקל במידה אם השדרוג שווה את זה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש בהמון ישומי אופיס פתוחים במקביל,…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מבקש מפרט למחשב איחסון וגיבוי עבור סרטים, מוזיקה, תמונות ומסמכים חשובים. המחשב יחובר ברשת מחשבים - LAN חוטית ויכלול שני הרד - דיסקים, 500G כל אחד. אחד ישמש לאיחסון החומר כולל כתיבה קריאה ישירה מ-1 עד 4 משתמשים, השני ישמש לגיבוי הראשון בריצת לילה אוטומטית או משהוא כזה. חשובה לי מהירות תגובה לקריאת הסרטים והמוזיקה למחשב HTPC המחובר אף הוא לרשת ובאופן כללי אמינות המערכת. יכול להיות שלצורך גיבוי עדיף ליצור התקן גיבוי חיצוני מחוץ למחשב זה ? אביזרים לא נדרשים: מסך, מקלדת, רמקולים, עכבר. ללא OC, כרטיס מסך הפשוט ביותר (המחשב לא מיועד להציג כמעט דבר למעט בתהליך התקנה / Troubleshooting. תודה
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב לכולם זקוק לאישור הערות סופיות הצעות אחרונות ממש רגע לפני שאני מזמין תודה המפרט CPU : Intel Pentium IV 2.6C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX [ ¤ 1194.16 ] 1 Motherboards for Intel : ABIT IC7 Intel 875P Motherboard (HT, Dual SATA RAID, Dual DDR400, 5.1 Sound, AGP8X, 1394, USB 2.0) [ ¤ 753.88 ] 1 Memory : DDR-RAM 256MB 3200 Samsung Original Memory [ ¤ 274.14 ] 2 Hard Discs : Maxtor 120GB 7200rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD [ ¤ 645.37 ] 1 Video Cards : Sapphire Atlantis Radeon 9600 Pro 128MB DDR DVI Video Card [ ¤ 999.88 ] 1 Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ ¤ 51.4 ] 1 CD-ROM / DVD-ROM : DVD-ROM Toshiba 16/48 Bulk [ ¤ 20…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין במפרט למחשב ביתי. המחשב משמש לקריאת מייל, וורד ואקסל ברמה בסיסית מינוס, אינטרנט וסוליטייר... ככל הנראה אתקין במחשב אובונטו עם TB למייל ואופן אופיס. האם אפשר למצוא מפרט סביר שיכנס במארז קטן? איזה סוגי מארז קטנים קיימים? זכרון קשיח, בין 300 ל500 יהיה מספיק. תודה רבה
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? - 2800 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? - ניתן לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - לא ניתן לחרוג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? - השימוש ביתי/משרדי - אופיס, אינטרנט, סרטים(HD), תוכנות נוספות קלות- עריכת אודיו ווידאו ברמה בסיסית 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? - אין צורך! 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? - צורב בלבד! 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט?. - מפרט מלא 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? - 8 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצ…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לקבל עזרה בבחירת מחשב לשרטוט (Autocad,Revit) עד 3500 ש"ח (אפשר גם 4000 ש"ח אם ממש אין ברירה). אם זה יצליח להריץ משחקים כמו Warzone זה יהיה נחמד, אבל השימוש העיקרי הוא שרטוט. אודה לעזרתכם.
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הבדלי מחיר ולמה? מה ההבדל בינהם: כרטיס מסך EVGA GTX980 Ti Classified ACX 2.0+6GB GDDR5 מעבד Core I7-4790k 4.0GHz לוח אמ Gigabyte GA-Z97X - gaming GT LGA1150 intel Z97 DDR3 זיכרון G.Skill Ripjaws-X 2x8GB DDR3 1866Mhz PC3-14900 Kit CL9-10-9 ספק כוח Corsair CS750M Modular 750W Gold Active PFC 12cm Fan דיסק קשיח Seagate Desktop SSHD 2TB 64MB MLC/8GB דיסק קשיח Samsung 850 EVO Series 2.5 Inch 250GB SSD קירור מים corsair hydro H80i Gt High Perfoemance Liquid CPU Cooler CW-90600017 מארז Coolermaster CM strom TROOPER Window Black ATX Case no PSU 6 מאורר למארז Corsair 120mm Fan red LED לאומת כרטיס מסך Geforce GTX 750 TI …
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, המחשב שלי כבר עתיק ונחנק אפילו כשאני מפעיל תוכנות פשוטות כמו פוטושופ או כמה פעולות בו זמנית. יום ההולדת שלי מתקרב והחלטתי להחליפו במשהו קצת יותר חדיש שיספיק לי להרבה זמן, אשמח אם אתם תעזרו לי להרכיב מפרט בישבילי שמתאים לצרכים האלו: -הרצת משחקים כבדים וקלים כאחד -ריבוי משימות -צפייה בסרטים התקציב עומד על 8000 שקלים כולל מסך, וכולל סט מקלדת ועכבר אלחוטיים. אני רוצה את המחשב מבוסס על מעבד אינטל, ואת כרטיס המסך של nVIDIA. אין צורך בדיסק קשיח עם נפח גדול. 250 GB יהיה מצויין.
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4600 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) מידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).אילסטראטור פוטושופ פרימר פלש לפרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 17 אינצ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות . האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשו…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, אני צריך את עזרתכם... אני מעוניין לקנות נטבוק לעבודה יומיומית, לא משחקים, לא מתחמם הרבה וסוללה שתחזיק הרבה זמן המחיר שאני מוכן להשקיע הוא עד: 1600 ש"ח. יש כמה נטבוקים שמצאתי, ארצה את תגובתכם: 1. http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OK1015PEM&cfm=7E05AFD1 2. http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OK2102010ej 3. http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OK1018BK455 4. http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1IN193F769per **אם יש דגמים אחרים שאתם ממליצים, אשמח לשמוע את דעתכם.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
קודם כל זה המפרט שלי: כרטיס מסך:GTX 770 מעבד: CPU Type QuadCore Intel Core i5-750, 3033 MHz (23 x 132) 16 זיכרון ראם לוח אם: Motherboard Name Gigabyte GA-P55A-UD3 (3 PCI, 2 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio, Gigabit LAN) ספק כוח נוכחי: 600W אני מחפש ספק כוח חדש כי מאז שהתקנתי את הכרטיס מסך החדש המחשב שלי מתכבה בפתאומיות ונראלי זה בגלל שהוא לא מקבל מספיק זרם מהספק. אז צריך להחליף. ואני מחפש SSD כי שמעתי לפני כמה זמן שזה ממש טוב אז אשמח גם להחליף. בבקשה תציעו לי גם ספק וגם כונן SSD טוב. תקציב: לכונן- עד 600 לספק- עד 800. תודה
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1330 Athlon 64 3400+ (S-754) 770 K8N Neo Platinum (s754 ) 1040 512MB Kingston CL3 * 2 660 GF FX5700LE 128MB AGPx8,DVI 320 CREATIVE 5.1 Audigy + firewire 550 maxtor 160GB (8MB) SATA Lite-on 1633 x16 Dual x2 (soft 520 5190 מה חושבים?
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מדובר במחשב שמיועד לחבר. התקציב- 2000 ש"ח עם אפשרות חריגה של 100 ש"ח במידת הצורך. עדיף לנצל את כל התקציב. השימוש- משחקים. מחפש את הביצועים הטובים ביותר שניתן להוציא מהתקציב. ספק, כונן קשיח וצורב נשארים מהמחשב הקודם. מדובר בספק 450W. אין צורך בציוד היקפי. דרישות מיוחדות: -מעבד אינטל. -לוח אם עם ארבעה חריצים לזכרונות. -DIMM זכרון אחד בלבד בשלב זה. אין צורך לכלול תוכנות והרכבה. המחשב לא הולך לעבור OC או שום שדרוג אחר פרט להוספת זכרון. מעדיף חנויות באיזור חיפה. הנה המפרט שהרכבתי: מ KSP: מעבד: Core i3 2100 3.1Ghz s1155, 3MB, GPU Core, Tray 495 ש"ח. זכרון: DDR3 1333Mhz 2GB Kingston 112 ש"ח. כרטיס מסך: GIGABYTE HD 6770 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E 660 ש"ח. קירור למעבד: Arc…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אנו מחפשים מחשב נייד לאחותי הקטנה - שבשנת הלימודים הבאה ניכנסת לתיכון התקציב שלנו הוא בסביבות 2000 עד 2500 ש"ח חשוב לנו זמן סוללה! חשובה אמינות כמה שאפשר - צריך להחזיק לפחות שנתיים שלוש עד גמר הלימודים חשבנו על מחשב אסוס Eee ? - והשאלות הן : 1. ראינו כמה דגמים של 1005H מה ההבדל ואם יש דגם מועדף 2. מגיע עם מערכת הפעלה XP - האם לדעתכם המערכת תישרוד 3 שנים ? 3. האם כדאי לשדרג זיכרון ל 2G ? 4. גודל מסך יתאים לדעתכם ללימודים - 10.1" 5. אסוס הוא אופציה כי אמרו לנו חברים שהוא בעל זמן הסוללה הגבוהה ביותר - האם זה נכון ? 6. כל המלצה אחרת למחשב נייד תיתקבל בברכה ומעל הכל - האם כדאי לקנות עכשיו ? או ביולי או בתחילת שנת הלימודים.....? האם המחירים אמורים לרדת או מחשבים חדשים אחרים …
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לרכוש מחשב לשימוש כבד בתוכנות כמו premiere ו- after effects, ללא שימוש למשחקים. ניתן להשתמש בכל התקציב, 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 5 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא מתוכנן ואין מי שמתמצא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא, די לציין איזור מגורים. לא 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן (תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/ESATA או למשל דרי…
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לשדרג את המחשב, ואני לא יודע איך מבקשים בפורום הזה אז פשוט העתקתי טופס מפורום אחר, אני מקווה שזה בסדר [= תקציב מהו תקציב לשדרוג המחשב? כ700 אם ניתן לחרוג מהתקציב, מהי החריגה המותרת? אולי 200 מטרות השדרוג מהי מטרת השדרוג? (גיימינג כבד או קל / עריכה גראפית / עריכת אודיו / עריכת וידאו / HTPC וכו') במידה ובחרת בגיימינג, ציין שמות של משחקים בהם תשחק.הכל במידה ובחרת בעיצוב כלשהו, ציין שמות של תוכנות בהן אתה משתמש. באיזו מערכת הפעלה תשתמש - מסוג 32BIT או 64BIT? כמעט בטוח ש32BIT *מערכת הפעלה 32BIT תנצל רק 3.25GB זיכרון ואילו מערכת הפעלה 64BIT תנצל יותר זיכרון בהגבלת לוח האם. מפרט נוכחי נא פרטו את כל המפרט הקיים: מעבד, לוח אם, כרטיס מסך, זיכרונות, דיסק קשיח, ספק, מארז. מ…
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חברי פורום מפרטי מחשב היקרים ביליתי היום 4 שעות באיזור הביקורות שלכם ובאינטרנט בקריאה על הדברים האחרונים בשוק: מעבדים, לוחות אם, כרטיסי מסך ועוד ועוד.. אני מעוניין לקנות מחשב חדש בתקציב 3000-4000 ש"ח, לעבודה ביתית ומשחקים (ספיידרמן3 ?). כמה נקודות: שמתי לב שיש פה הרבה המלצות על מעבדי AMD. מאז ומתמיד היו לי מחשבים INTEL. מה מיוחד ב-AMD? לפחות במעבדים החדשים שלהם? הם יותר טובים מאינטל? אם כן איזה דגמים ולמה ? אני רוצה לשמור אופציה לשדרוג עתידי כמובן אבל לא מעניינים אותי כל הדברים כמו SLI, OC וכדומה. אני מקווה ליצור חלוקה שווה של תקציב בין המעבד, לוח האם והכרטיס מסך כדי שהכל יעבוד הכי טוב שאפשר. והאם כדאי 2 או 4 GB RAM (כמובן DUAL CHANNEL) ? לא צריך: מסך…
-
- 25 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, אני רוצה לרכוש מחשב גיימינג ומנסה לחסוך כמה שקלים אז שקלתי ללכת על אופציית יד 2. רציתי לדעת אילו בדיקות אני יכול לבצע לפני שאני רוכש מחשב משומש? האם אפשר להריץ עליו בדיקות ולדעת שהרכיבים אכן תקינים? המפרט שנתקלתי בו הוא: מעבד - AMD® RYZEN™ 5 2600X Processor Up to 4.20GHz תומך OC, עם 12 ליבות (6 פיזיות ו6 לוגיות). קירור למעבד - CoolerMaster™ AMD Wraith Prism LED RGB Edition Quiet CPU Cooler with 100mm PWM Fan and Quad Heatpipes תאורת LED RGB בלוגו, טבעת ומאוורר. לוח אם - GIGABYTE™ B450M-GAMING Series AM4 עם 6 יציאות USB 3.1 Gen 1 Type-A, DVI, HDMI, תושבת M.2 SSD 2280 NVMe. צ'יפסט B450 תומך GPU Armor Slot, OC, XMP, Ultra-Fast NVMe PCIe G…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
- 2 followers
-
-
אני מבצע בימים אלה הזמנה מחו"ל ואני מתלבט בין שני מחשבים , המיועדים בעיקר לגיימינג ולעבודה שוטפת מהירה. שני המחשבים הם: 1. http://www.ecomelectronics.com/prodinfo.phtml?id=3536 2. http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp;jsessionid=XQKCT0FT3TI1PKC4D3DFAGA?skuId=9036483&type=product&id=1218011399812 ההתלבטות היא קצת קשה , מאחר ושניהם מחשבים חזקים יחסית, לגבי המסך , זה לא ממש משנה לי הגודל , אין לי בעיה עם ה 15.4 או ה 17. תודה רבה.
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם! ברצוני לקנות מחשב חדש ואשמח לעזרתכם בהרכבת מפרט. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד איזור ה-8000 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא מיועד לתוכנות ספציפיות. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Skyrim, Witcher 3 ועוד. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). Full HD. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי שאלתי בעבר אבל על all in one וזה לא אפשרות וצריך מחשב רגיל. זה מחשב שיושב בחנות (את המארז לא רואים אבל את המסך כן) ולכן צריך מסך שנראה יפה וגם שהיה נוח לשימוש של לקרואו מסמכים וכו' כמו כן אשמח על המלצה למקלדת +עכבר שנראים טוב 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 ₪ חריגה 1000 ₪ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדי אקסל גלישה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן מסך יפה (הולך לעמוד בחנות) מקלדת ועכבר אלחוטי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) …
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש כמה דגמים של HP שראיתי, ויש גם לטושיבה כמה דגמים נחמדים הבנתי ש 6500 של אינטל זה מיינסטרים ואני רוצה קצת מעל זה משהו כמו 8600P/T עכשיו בנוגע לכרטיסי מסך איך יודעים שכרטיס הוא טוב? הרי זה לא אותו דגם במקביל למחשב... תודה לכל העוזרים. אגב איך הניידים של GIGABYTE? יש כאלו עם מפרטים מאוד חזקים במחירים נמוכים... זה לקחת סיכון?
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-