ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,460 דיונים בפורום זה
-
שלום, אבקש עזרה בבניית מפרט, דגשים לבניה 1. המחשב מיועד ולקולנוע בייתי ולמשחקים. בשלב ראשוני דגש על הקולנוע ביתי ולכן חשוב שיהייה שקט. יחד עם זאת המחשב צריך להיות מוכן לתמוך בכרטיס מסך חדש שירכש בהמשך השנה. 2. קניית כרטיס המסך אינה כלולה במחיר הנל. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? קולנוע ביתי ומשחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. RPG …
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום אנשים! לפני כמה שבועות בקשתי עזרתכם כאן בנוגע למפרט מחשב ב5K וייעצו לי פה ובפורום אחר לחכות מעט ליציאת המעבדים החדשים והכ.מ של NVIDIA המעבדים יצאו כבר לפי מיטב הבנתי, יש טעם לחכות עוד לכ.מ ?
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לבאג יש הצעה לקנות Samsung NP535u3c-A01 המבוסס על המעבד AMD A6-4455M. החבילה כוללת מקרוסופט אופיס מלא, נורטון אינטרנט סקיוריטי, עכבר מיקרוסופט אלחוטי, תיק נשיאה ואחריות 3 שנים בבית הלקוח - במחיר 3,780 ש"ח. החלופה היא לרכוש נייד אחר מבוסס אינטל i3 כמו dell 5423 הכולל אנטי וירוס בלבד ואחריות שנה בבית הלקוח - במחיר 3,545 ש"ח. מה דעתכם?
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אבא שלי מתעסק פה ושם במחשבים והוא קונה חלקים ישירות מהיבואן חשבתי לקנות לי מחשב בהתחלת החודש הבא התקציב שלי עד 2800 ש"ח הצרכים שלי הם למשחקים כבדים ולא לאוברקלוג וספק כוח שקט כן חשוב לי וגם כן לצפיה בסרטים ושמיעת מוזיקה בקשר לציוד היקפי לא צריך כי יש לי כבר המפרט הוא : לוח אם : GigaByte GA-EP35-DS3R מחיר : 431 לפני מע"מ מעבד : Intel Core 2 Duo E8300 2.83GHZ 6MB Cache מחיר : 620 ש"ח לפני מע"מ זיכרונות : Corsair 2Gb KIT (1G X2) XMS2 6400C4 CL-4-4-4-12 DHX מחיר : 263 לפני מע"מ מארז : Thermaltake SOPRANO VX 120mm FAN מחיר : 165 לפני מע"מ ספק כוח : Mustiff 480W 2X SATA 120 MM SMART FAN ,BLACK COATING, COLOR BOX מחיר : 68 לפני מע"מ צורב : ASUS DVDRW 201…
-
- 9 תגובות
- 882 צפיות
-
-
שלום חברים, אני מחפש לחברה שלי מחשב נייד לצורך לימודים. אני לא מבין גדול במחשבים החדשים ואשמח לקבל עצה מכם. מה אני מחפש : - מחפש מחשב קל (14 אינטצ') - לא מחשב יקר מדי: אני לא יודע מה המחירים היום בשוק אבל נראה לי שסביבות 3000 ש"ח זה סביר (עדיף כמה שפחות). - שיהיה מחשב טוב, לא מחפש מחשב high end אבל מחשב טוב ואמין שאפשר להריץ בו משחקים מדי פעם (סימס למשל). - עדיפות למחשב לבן ויפה . - עדיפות לא מסך מגע! ממש תודה לכל מי שקרא ומוכן לייעץ(: ותודה גם למי שסתם קרא (: עדכון : מילוי הטופס מהחוקים 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך 2. מה ש…
-
- 9 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום לכם ותודה קודם כל תודה על הקריאה אני מעוניין לרכוש מחשב עם המפרט הבא: Core2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2MB GigaByte 945P-S3 s775 Conroe, DDRII 667, PCI-E DDR 2 667Mhz 512MB Kingston X2 Sapphire (ATI) X1600XT 256MB, TV, DVI, PCI-E WD 160GB 7200RPM, 8MB, SATA II Teac/SONY 1.44 Supertalent CA-601UFB Blue או Sunbeam Transformer BLUE מה עדיף? אין לי בעיה עם רעש.. Liberty ELT400AWT 400W או RockeTeer III 500W Silent (24pin) Spire מה עדיף ולמה? Assembly - New Computer more than 4000nis סה"כ:4400 הצעות לשינוי? המטרה העיקרית של המחשב עבודה , אינטרנט,סרטים(לא עריכה) ,פנאי בעיקר משחקים מעט מאוד וגם לא כבדים והאם אפשר לחבר ללוחות של SATA2 גם IDE (הר דיסק) והאם הם יכולים לעבוד ב…
-
- 9 תגובות
- 713 צפיות
-
-
ההורים שלי החליטו שהם רוצים מחשב (בני 60), לשימוש של אינטרנט ומסמכים. אני משתגע.. לא יודע מה עדיף: פנטיום 4, סלרון די, amd sempron אם תוכלו לענות על זה, ולצרף לי לינק למחשב כמה שיותר זול.. שיענה על הצרכים שלהם, אני אודה לכם מאוד. לא יותר מ-1500 ש"ח, עדיף פחות.
-
- 9 תגובות
- 735 צפיות
-
-
שלום. תכננתי לקנות נייח בקרוב, אבל לא מזמן הנייד שלי הפסיק לעבוד. הסיבה היחידה שאני צריכה נייד היא לצפיה על מסך הטלויזיה, אם אני אקנה נייח הוא ימוקם באותו חדר כמו הטלויזיה אבל במרחק כמה מטרים וכנראה שאי אפשר יהיה לחבר כבל בינו לבין הטלויזיה. האם יש אפשרות להשתמש בחיבור אלחוטי לצפיה על מסך הטלויזיה האם זה מומלץ? תודה מראש.
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום אני קונה מחשב בשבועיים הקרובים התקציב שלי זה בסביבות ה2500 שקל.. אבל אני דיי גמיש אני צריך מחשב שיעבוד טוב גם כאשר אני מעמיס עליו הרבה תוכנות ומשחקים ביחד רוב שעות היום אני שם משחק וממזער אותו ואז עובד ברשת אז זה חשוב לי שהוא יפעל טוב גם במצב כזה אני לא צריך מסך תודה
-
- 9 תגובות
- 614 צפיות
-
-
התייעצות לפני שדרוג מס' רכיבים במחשב , המפרט שלי כרגע הוא : E6300 Asus P5B Kingston 2GB 7600GT ספק כוח של Thermaltake 430W הכרטיס מסך שלי הפסיק לעבוד אז חשבתי לשדרג קצת , אני לא מצפה להפעיל משחקים כבדים או משהו כזה . התכנון שלי הוא לקנות כרטיס מסך : Gigabyte Geforce 430GT ולקנות עוד סטיק של 2GB זכרון מבחינת השימושים מדובר בשימוש למשחקים לא כבדים , פיפא וכו' . אני לא מחפש להפעיל משחקים על רזולציות מקסימליות אם זו הכוונה. כיום אני בכלל לא יכול להפעיל משחקים כי הקירור של הכרטיס מסך שבק חיים ולכן ההחלטה לרכוש כרטיס חדש . התקציב לכרטיס מסך הוא באיזור ה-300 שקלים . בלי קשר אני בכל מקרה מתכנן להוסיף את הסטיק של הזכרון . מה אתם אומרים על זה ? שווה , לא שווה ? אשמח למספר דעות כדי …
-
- 9 תגובות
- 796 צפיות
-
-
כמו בכותרת ללא ציוד הקפי אני לא רוצה מעבדי AND שהמחשב יהיה חזק למשחקים כבדים ולאוברקולינג תודה
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
חברים שלום, צריך את עזרתכם בהרכבת מערכת לידידה שמתעסקת עם גראפיקה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם לא פוגע בביצועים לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רצוי לא לחרוג, אפשר עוד 300 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD (מפורט בהמשך). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? (ספק כוח (TR2 430W) צורב, דיסק קשיח, כ.מסך). 5. עד כמה חשוב ה…
-
- 9 תגובות
- 933 צפיות
-
-
אני רוצה להחליף את המחשב שלי ואני מנסה להבין אם המחשב שלי נחשב מחשב לעריכת וידאו ואם אני צריך שהמחשב החדש יהיה עם משאבים חזקים ומתאים למחשב עריכת וידאו. אני עורך סרטונים של שעה בערך באיכות 1080p, אבל יכול להיות גם באיכות 4K בתוכנה בשם "losslessCut". העריכה הזאת זה פחות או יותר לחתוך כמה דקות מההתחלה והסוף של הסרט, או להוציא קטע של 10 דקות מאמצע הסרטון ולזרוק את השאר. עריכה מאוד בסיסית. זה הרבה פעמים פשוט סרטון שצילמתי בטלפון שלי ואני חותך דקה בהתחלה ודקה בסוף של הסרטון. זה כל מה שאפשר לעשות עם התוכנה הזאת ואני לא צריך יותר מזה. פעם הייתי משתמש ב windows movie maker שמגיע עם ווינדוס בשביל העריכות האלה. אני לא משתמש בתוכנות כמו Adobe Premiere, DaVinci Resolve…
-
- 9 תגובות
- 939 צפיות
- 2 followers
-
-
שלום אשמח לשמוע את חוות דעתכם על הנייד הבא http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=10741 התקציב הוא עד ה 8K הנייד מיועד לגיימיניג הרצת סרטי 1080P אשמח לדעתכם בעיניין
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אח"צ טובים, קיבלתי אתמול את המחשב הנייד עם הארד דיסק של 250 ג'יגה. זה הגיע עם מחיצה אחת של 223 ג'יגה ושניה של 9 - מחיצת גיבוי. השאלה שלי היא אם אפשר איכשהו לחלק את המחיצה הגדולה לכמה מחיצות? איך עושים את זה? אגב, יש הבדל מעשי שמשפיע על ביצועי המחשב כתלות בכמות המחיצות? שמעתי משהו לגבי פוטושופ שיש לו צורך או עדיפות לעבוד על מחיצה שונה מזאת שעליה מותקנת מערכת ההפעלה. תודה מראש.
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום רב מי שזוכר כבר פתחתי אשכול לפני מספר ימים... והנה לדעתי התוצר הסופי: AMD Athlon 64 (3000+) - 512 Cache [939 PIN]- RETAIL 988.97 ש"ח Gigabyte GA-K8N Ultra-9 - 939 (nForce4 Ultra) - ATX 878.19 ש"ח 512MB TwinMos DDR PC3200/400 (TMD7608F8E50I-D-B) original C2.5 655.08 ש"ח GIGABYTE Radeon X800XL 256MB - VIVO / DVI - PCX - RETAIL 2,192.47 ש"ח Seagate 160GB NCQ 8MB 7200RPM S-ATA 598.11 ש"ח NEC DVD-RW NEC ND 3540A x16 (WHITE) DUAL LAYER - BULK 371.54 ש"ח LITEON X16 DVD - RETAIL- WHITE 158.46 ש"ח SONY / NEC 3.5 FLOPPY DISK DRIVE - 1.44 52.30 ש"ח ARCTIC COOLING Full ATX Midi Tower Case - Silentium T2 665.38 ש"ח Creative SBS 560 - 5.1 420.47 ש"ח …
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, יש לי מעבד חדש בקופסא, i7 4790K, תושבת LGA1150. אני רוצה לבנות מחשב לעבודה משרדית + קצת פוטושופ ומשחק אחד (Starcraft). האם אפשרי וכדאי להשתמש במעבד שיש לי או שהוא כבר כל כך ישן שלא כדאי? האם אפשר לנצל אותו שנתיים / שלוש ואז לשדרג? יש לוחות מתאימים / מאווררים למעבד הזה? אשמח אם תעזרו לי, אישית הייתי מעדיף לנצל אותו ולחסוך כסף אבל חשוב לי לשמוע את דעתכם.
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכולם הייתי מעוניין לקבל הצעה לשילוש חדש. אני מעוניין במעבד 2500K ואני מעוניין לבצע OC ברמה שהיא לא אקסטרים . הקירור שאני הולך להעביר מהמחשב הקיים הוא ה- MUGEN 2 . מה שאני צריך זה לוח שיתאים לצרכים שלי . לא משהו בומבסטי ויקר . חשבתי על תמיכה ב- SLI אבל אני לא בטוח בזה עדיין .. התקציב הוא כמובן 2K אבל אני אבקש לחסוך אם אפשר . ספק הכוח + כ.מסך מה שמופיע במפרט כרגע יועברו למחשב החדש יחד עם המסך . אני מתכוון לקנות ב- IQPC . תודה רבה .
-
- 9 תגובות
- 758 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש מחשב שישמש אותי לבידור וכעזר לעבודה בתחום פיתוח תוכנה (לא כבדה מדי...), ניהול פרוייקטים, תכנות ורשת. משחקים - אולי בעתיד, לכן זה לא ממש רלוונטי כרגע. כרגע בבעלותי מסך 24, DVD Drive, כונן קשיח WD Black Series 1TB SATA והם יחוברו אל החדש. יש לי צורך במארז בגודל רגיל (בלי תאורה כחולה וכל העניין הזה...) + ספק כח (שקט), לוח אם, זכרונות, מעבד עם אמצעי קירור שקט (חשוב לי שהמחשב בכללותו יהיה שקט). אני לא בטוח שיש לי צורך בכרטיס מסך וכרטיס קול שאינם On Board. נתון לשיקולכם. כמו כן אני מקליט לפעמים קטעי גיטרה ובס על המחשב. אין לי מושג עד כמה כרטיס קול חיצוני/יקר יותר יעשה הבדל בתחום הזה. אפשר להשאיר את העניין הזה כתוספת אופציונלית ואשמח גם שם לעיצות. ה…
-
- 9 תגובות
- 865 צפיות
-
-
שלום, אני צריך מפרט לקרוב משפחה שלי,הוא רוב הזמן עובד ועורך אבל בזמנו הפנוי הוא גם משחק . רוב הזמן העריכה בפוטושופ ,אבל הוא גם עושה קבוצות הדרכה לתוכנות עריכה קטנות למיניהן 1. מה התקציב המקסימאלי?6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?2000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עריכה גרפית לפרנסה,גיימינג כבד,סטרימינג. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה)-פוטושופ cs6 פרנסה ,פוטוסקייפ ועוד תוכנות קטנות מזדמן(קבוצות הדרכה בעיקר). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:כן. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.ETS …
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לבנות מחשב HTPC. דבר ראשון חיפשתי מארז שיתאים לעסק, מצאתי את המארז הבא של אנטק: ANTEC MINUET Piano Black Slimline http://www.heatsinkstore.com/mipiblslpcca.html דבר ראשון - האם כל לוח ייכנס לי שם? אני מתכנן להכניס שם פנטיום 3 800 עם לוח של ג'יגהבייט, אין לי מושג איזה דגם בינתיים אז.... דבר שני - מה התוכנה הכי מומלצת ונוחה להפעיל עליה HTPC ? דבר שלישי - אני מחפש כרטיס מסך קטן שייכנס שם עם יציאת SVIDEO/RCA במחיר הכי זול שניתן, על מה אתם ממליצים? תודה
-
- 9 תגובות
- 947 צפיות
-
-
שלום לכולם, חבר שלי מעוניין לרכוש מחשב חדש למטרות גלישה, סרטי HD, עיבודי תמונה בפוטושופ, עריכת סרטי HD, גיימינג קל לבקשתו הרכבתי לו מחשב בחנות RSM אשמח לקבל חוות דעת על המפרט שהורכב והצעות לשיפור. אם אפשר להוזיל בכ- 500 ש"ח מבלי לפגוע יותר מדי בביצועים נשמח לשמוע על רעיונות. להלן המפרט: Intel Core i5 760 Socket 1156 8MB 95W 2.8Ghz Tray, יחידות 1 ₪762 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2010 Gigabyte GA-H55M-USB3 H55 CHIPSET, יחידות 1 ₪607 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1507 G.Skill Sniper 8GB Kit (4GBx2) DDR3 1600Mhz CL9 F3-12800CL9D-8GBSR1, יחידות 1 ₪363 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3248 Samsung SpinPoint F4 EcoGreen 32MB 2TB Sata HD20…
-
- 9 תגובות
- 879 צפיות
-
-
מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.66GHz E7300 45nm : " SLAPB" - BOX ¤619 לוח אם: GIGABYTE GA-EP45-UD3 ¤691 כרטיס מסך: PALIT PCI-EX 2.0 RADEON HD4870 SONIC 512MB GDDR5 DVI HDMI - RETAIL ¤1183 דיסק קשיח: SAMSUNG 320GB 16MB SATA2 7200 RPM : HD321LJ ¤256 צורב DVD: SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK ¤121 זיכרון: G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 900 CL4-4-4-12 - F2-7200CL4D-4GBPI-B ¤391 מארז: COOLERMASTER CENTURION 590 (BLACK) : RC-590-KKN1-GP w/o PSU ¤327 ספק כוח: SEASONIC 400W : SS-400ET- OEM ¤284 קרור למעבד: ZEROTHERM FZ120 ZEN FZ120 ¤252 קרור למארז: THERMALTAKE 120mm THUNDERBLADE LED FAN BLUE : A1926 ¤56 שירותי מעבדה: הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤75 מחיר סופי: ¤4…
-
- 9 תגובות
- 862 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? $1500 אבל אין צורך לנסות בכוח לנצל אותו, אני בטוח שאפשר להרכיב מערכת חזקה בהרבה פחות. 2.ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Mass Effect 3, Skyrim, Street Fighter IV AE -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע 1280X1200, בעתיד מסך 30 עם רזולוציה של 2560x1600 אולי שניים או שלושה מסכי 24 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי ? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7-8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. …
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
http://img155.imageshack.us/img155/9480/ksp1nc7.jpg את הצורב אני מוריד יש לי פה צורב דיוידי דיי חרא אבל זה מה יש איך המפרט הזה ? לוח אם - ABIT חברה טובה ? ואיך המסך והכרטיס מסך ? ואם אתם יכולים אפילו להליף כמה חלקים אפילו שירד המחיר .. תודה רבה ומארז אני כבר יראה בסניף איזה יש
-
- 9 תגובות
- 717 צפיות
-