ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,359 דיונים בפורום זה
-
אהלן. קניתי נייד חדש dell studio xps 1640 ושמתי לב שהוא מתחמם מתחת באיזור של הטאצ' פד יותר מידי. זה ממש חם שמה אי אפשר לשים את היד.. זה אמור להיות ככה? המחשב חדש.. תודה!
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אם מכוונים תאורה-פנס למשל, ישירות על המסך אפשר לראות שהוא דלוק אבל על תאורה חלשה מאוד. ניסיתי לבדוק אם הבעיה בלחצן שמכבה את המסך בכל פעם שסוגרים אותו (את המסך) אבל זו לא הבעיה. כמובן לפני זה ניסיתי לבדוק שהמחשב עובד על חשמל לבד, על סוללה לבד ...אח"כ גיליתי שהמסך דלוק אבל אבל קשה מאוד לראות... כאילו זה הוריד לו את כל הגדרות הבהירות... ריסט כמובן לא עזר. מה יכולה להיות הבעיה ? - זה פתאום קרה אחרי פעם שסגרתי את המסך של הלפטופ וכשפתחתי הוא כביכול לא נדלק ויש אפשרות לסדר את זה עצמאית או שזה דורש תיקון במעבדה ? אציין שזה מחשב ישן של HP, מן הסתם כבר בלי אחריות, אבל משמש אותי להרבה דברים ועובד יופי (עד עכשיו). אשמח לעצות. תודה רבה!
-
- 4 תגובות
- 4.3k צפיות
-
-
שלום! יש ברשותי את המחשב נייד הזה: Fujitsu Siemens AMILO D-7830 הבעיה איתו שהוא פשוט מכבה את עצמו. זה יכול לקרות כעבור כמה שניות לאחר הפעלתו ובמקרה הטוב אחרי שהוינדוס עולה ומשתמשים בו קצת. פתחתי את המכסה מלמטה ושמתי לב שאחרי בערך 5 שניות מהרגע שהפעלתי אותו המאוורר פשוט נכבה (לא שינה את המהירות לנמוכה יותר אלא פשוט נכבה - לא מסתובב). האם הבעיה היא במאוורר? ואם לא, מה יכול להיות מקור הבעיה?
-
- 0 תגובות
- 658 צפיות
-
-
הנייד נכנס למצב המתנה לאחר 10 דקות למרות שביטלתי את האופציה הזאת דרך ניהל צריכת החשמל ואפילו ביטלתי את שומר המסך. מה עושים? יש עוד מקום שצריך לקנפג?
-
- 1 תגובה
- 560 צפיות
-
-
היי, הנייד מדגם Sony Vaio VGN-TX850P נפל בעודו פועל (מישהו נתקע בכבל חשמל ומשך את המחשב ישירות אל הקרקע). מאז הוא לא עובד. לא נדלק. אין שום תגובה ללחיצת כפתור ההפעלה. אפילו לא חצי סיבוב של מאוורר. פירקתי את המחשב, לבדוק אם משהו השתחרר/נשבר והכל נראה תקין ושלם. בדקתי עם מולטימטר את שקע ההטענה ואת כבל ההטענה והמתחים תקינים. כששיחקתי עם פאנל הכפתורים הקדמי ועם החיבורים שלו ללוח הייתה שנייה שהמחשב נדלק אבל מיד נכבה חזרה. חשבתי אולי הבעיה בפאנל הזה ולרכוש חלק חלופי כזה.. מה דעתכם? מה יכולה להיות הבעיה? נקודה נוספת היא שאי אפשר אפילו להוציא את החומר מהכונן הקשיח, כי הוא מחובר למחבר הזה :s07:
-
- 10 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
MODEL DELL XPS M1530 T9300 core2due - 2.5ghz/800mhz FSB/6MB cache or T8100 core2due 2.1Ghz/800mhz/3mb cache MEMORY 3GB or 4GB DDR2 667MHz or 800MHz LCD & CAMERA Hight Resolution, glossy Widescreen 15.4 inch LED LCD! 1440X900 + 2.0Megapix HARD DRIVE 250GB 5400RPM or 160GB 7200 RPM (the cheaper one) VIDEO CARD 256MB NVIDIA geforce 8600m GT WIRELESS NETWORK 802.11g dell wireless mini card SOUND CARD high Definition audio 2.0 OPTICAL DRIVE DVD+/-RW וכמה כזה יוצא במחיר שלו בארץ תודה
-
- 1 תגובה
- 675 צפיות
-
-
חשבתי שיכול להיות נחמד אם יהיה נושא שירכז את כל הניידים של המשתמשים כאן, עם חוות דעת עליהן, תמונה קטנה או שתיים ועוד... אם לדעת המודרים של הפורום הנושא לא מתאים הם יכולים להעביר לאן שבא להם אפרסם את שלי מעט מאוחר יותר...
-
- 1 תגובה
- 615 צפיות
-
-
מחפש נייד בינוני , מנסה לא לחפור לכם את השכל עם מפרטים - חייב SSD כל השאר פשרה (נוחות שימוש>אמינות>זמן סוללה>ביצועים) . יש 2 מעניינים בגרופון שאבקש חוות דעתכם עליהם : 1. VivoBook S550CA ב-2,599 ש"ח . 2. LENOVO U510 ב-2,199 ש"ח . מתנצל שאני לא נותן לינקים (אני חווה קשיים עם פלטפורמת הפורום הזו , אפילו להקליד לוקח המון זמן) . תודה .
-
- 0 תגובות
- 967 צפיות
-
-
לא מיזמן הוציאה דל סדרה של מחשבים כדי ליישר קו עם כל מעבדי ה i 3-5-7 למיניהם והוציאה את הדגמים המעניינים הבאים: בסדרת precision היא הוציאה את ה m4500 שמתחרה פחות או יותר עם thinkpad w510 של לנובו עם היתרונות והחסרונות שלו. http://www.dell.com/us/en/business/notebooks/precision-m4500/pd.aspx?refid=precision-m4500&s=bsd&cs=04 ובסדרת Latitude את ה e6410 e6510 ועוד כמה דגמים: http://www.dell.com/us/en/business/notebooks/latitude/ct.aspx?refid=latit&s=bsd&cs=04&ref=lthp וכמובן היא הוציאה גם כמה חדשים בסדרת ה vostro שלה : http://www.dell.com/us/en/business/notebooks/vostronb/ct.aspx?refid=vostronb&s=bsd&cs=04&~ck=mn רובם די מתחרים בדגמים החדשים ו…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מישהו יודע מה הניידים הכי נמכרים בארץ? יכולים לנחש? תודה!
-
- 7 תגובות
- 893 צפיות
-
-
בעת בדיקה בזאפ נתקלתי במפרטים מרשימים והצעות מחיר ממש משתלמות.. האם זה חתול בשק או עסקה משתלמת ? g0vner_x3
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אחותי מעוניינת ברכישה של מחשב נייד. עלי, כמובן, הוטל לעזור לה. עזבו כרגע את התקציב ואת החומרה- אני כרגע מתלבט בדברים ב"רמה" אחרת. הסתכלתי קצת במה שיש בשוק ובמה שהולך פה בפורומים- התרשמתי מכך שהמחירים של MSI (ב IVORY) ושל GIGABYTE (ב KSP) סבירים יחסית. גם נעזוב כרגע את עניין "אייבורי", אני מכיר ויודע- תודה. זה יכנס לשיקולים בשלב מאוחר יותר. כרגע מה שאני מעוניין לדעת זה איך האיכות של הניידים של גיגהבייט (כי ממש אין עליהם ביקורות ברשת) ואיך הניידים של MSI. בסך הכל בסופו של דבר מדובר בשתי חברות ענק, אני מעריך שבסך הכל אפשר לסמוך על המוצרים שלהם. כמה שאלות: 1. איך החברות אחת מול השניה "ראש בראש"? אם לאנשים פה יש נסיון איתן- את מי הייתם מעדיפים? 2. איך הניידים של…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום,לפני זמן מה רכשתי מחשב נייד של טושיבה, Satellite A 300C. אבל נשבר לי להתעלם מבעיה אחת. מגיע עם המכשב תוכנה בשם TEMPO ALERT שזה בעצם עידכונים/דריברים למחשב, וזה מעצם מקשר אותי לאתר של טושיבה ונותן לי להוריד קובץ rar. בקיצור, אין לי מושג מה לעשות איתו ולא ראיתי הסברים נורמאלים בנושא, ויש לי הרגשה שזה ממש פשוט... משהו יודע איפה אני מעביר את הקבצים האלה? מי עבד עם התוכנה? אפרופו בעיות, מהיום שרכשתי את המחשב העברית בקובץ כתבן או בתירגום לסרטים שאני מוסיף, נראה כמו ג'יבריש. אני אשמח אם משהו יגיד לי מה לעשות בנידון גם בנושא זה (בלוח הבקרה המחשב מוגדר על עברית בשפות) בברכה, איש עם בעיה מעצבנת, אפילו 2
-
- 0 תגובות
- 617 צפיות
-
-
מעוניין להסב את המחשב שברשותי ( ראו מפרט ) ל HTPC כולל חיבור הממיר של HOT , הקלטת תוכניות , גלישה באינטרנט וכיוב'. את המחשב אני יחבר ל LCD 42 . האם המפרט שלי בנוי להסבה שכזו? ואם כן מה עליי להוסיף לו בכדי שישמש כ HTPC.[br]פורסם בתאריך: 28.09.2007 בשעה 10:49:09 מישהו?
-
- 4 תגובות
- 550 צפיות
-
-
שלום חברים. אני מעוניין לרכוש מחשב חדש בכפר סבא בשביל אבא שלי . מצאתי את המפרט הזה: http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=kfarsaba&comp=30 והוא נראה לי מתאים מבחינת ביצועים, אבא שלי לא מריץ משחקים - רק אינטרנט, אופיס ודברים כאלה. עכשיו, חשוב לי מאד שהמחשב יהיה שקט עד כמה שאפשר. אודה מאד אם תוכלו להמליץ אילו חלקים אפשר להחליף באחרים ע"מ לעשות את המפרט שקט. יש מצד ימין של העמוד רשימה של חלקים להחלפה אבל אני לא יודע עד כמה הם שקטים. בממשק של KSP זה די פשוט. תודה רבה, מיכאל למי שלא רוצה להיכנס לאתר הנה המפרט המדובר: דגם מחשב: i0 מעבדי אינטל: Pentium E6600, 3.06GHz, 1066Mhz, s775, 2MB, DualCore, Tray http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=10733 מאווררים וגופי קירור: מאוררים למע…
-
- 31 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום יש לי את המחשב הבא : PD 915 2.8GHZ 2X2MB asrock 775dual-vsta twinmos 512MB 533MHZ ספק כוח ג'נרי 350W. HD 60GB עכשיו אני מוסיף עוד זיכרון 1 ג'יגה בסטיק 1 ככה שיהיה לי 1.5 GB . והארד דיסק 250GB ככה שיהיה לי 310GB. ואני מחליף את הכרטיס מסך שיש לי לGF7300GT. ניתן לשים את כל זה במארז HTPC ? האם המחשב הזה פולט הרבה חום וכדאי לשים לו מאוורר שקט ומקרר יותר ? בקיצור תנו דעות בעניין, תודה לעוזרים.....
-
- 11 תגובות
- 928 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב חדש ואת המחשב הקיים להסב למחשב HTPC. על המחשב HTPC אני רוצה להתקין MEDIA CENTER שיאפשר לי לצפות בסרטים וסדרות, סרטי HD, לשמוע מוזיקה, לגלוש באינטרנט. המפרט של המחשב הקיים הוא שאני רוצה להסב אותו: מעבד: Athlon 64 3000+ S-754 לוח אם: Epox: 8KDA3J S-754 זכרון: DDR 400: 512MB Kingston CL2.5 דיסק קשיח: WD: 120GB SATA מארז: Antec "SLK3700AMB" Midi Tower ספק: ATX 350W כרטיס מסך: geforce 4 השאלה שלי האם החומרה הזאת מספיק טובה כדי להריץ את המדיה סנטר ואת כל הסרטים בלי שום בעיה? אני מניח שתגידו לי להחליף לכרטיס מסך יותר טוב - איזה כרטיס מסך אתם ממליצים לזה (אני לא מתכוון לשחק במשחקים כבדים אז אין צורך בכרטיס מסך הכי טוב) תודה...
-
- 2 תגובות
- 658 צפיות
-
-
שלום, מישהו בבקשה יוכל להסביר לי את הקשר בין cardbus לבין pc card? האם זה אותו דבר, מה ההבדל ביניהם? תודה!
-
- 1 תגובה
- 655 צפיות
-
-
מה זה OC? שאלתי את זב פה כבר כמה פעמים אבל עדיין לא ענו לי.....
-
- 3 תגובות
- 843 צפיות
-
-
שבוע טוב, רכשתי מחשב נייד חדש לפני מספר ימים http://www.biz-coupon.co.il/Default.aspx?cuponid=1507&CategoryID=15 וברשותי שני שלטי משחק של PS3 אשר ניתן לחבר אותם למחשב ולשחק. לפי מהפרט אין שום סיבה שהמחשב לא יריץ משחקים בסדר גודל של FIFA 2014 PRO וכו' השאלה מה בנוגע לכרטיס המסך המובנה? האם הוא יעשה את העבודה? האם הוא לא יריץ אותם בכלל? או שיגרם למחשב נזק כלשהו? אשמח לדעת לפני שאני אתחיל להתעסק בהסבת המחשב לקולנסולה משחקים בזמני הפנוי? צ אם לא כמה יעלה לי בערך לשרדג לכרטיס מסך אשר יעשה את העבודה נאמנה? תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 840 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? אני לא בטוח במה זה בדיוק כרוך לכן אין תקציב מדויק א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד אשר המחשב יענה באופן אופטימלי לצרכים... 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת סרטים & גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Premiere CC 2014 גם מזדמן גם תדיר גם כבד וגם פרנסה צדדית. סורסים כבדים FHD של כמעט חצי ג'יגה לדקה, נכון לעכשיו חיתוכים CUT TO CUT ושימוש בMULTICAMERA של 3 עד 5 שכבות ללא אפקטים. בהמשך כנראה שצפויים שימושים באפקטים. לא יודע איזה…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אספתי מטבעות והתייאשתי מלכרות. הגיע הזמן לגיימינג. אשמח לדעתכם\ייעוץ במסגרת התקציב לחלקים שישלימו את מה שיש. מעבד כנראה לא יספיק להחזיק CF של שני 280X. וגם קירור הסטוק לא בדיוק סטייט אופ דה ארט. כמו כן ארצה SSD בנפח הכי גדול במסגרת התקציב...המהירות פחות חשובה. ומארז (שום חשיבות לרעש). אין הגבלה לכל חנות בארץ שעושה משלוחים (ההרכבה אעשה בעצמי). החלקים שכבר יש: ספק כח: ZALMAN - ZM850-HP+ SILVER מעבד: PENTIUM - G3220 זכרון: HYNIX 2GB - PC3L-12800U-11-12-C1 כפול 2 כרטיסי מסך: SAPPHIRE - DUAL-X R9 280X כפול 2 לוח: GIGABYTE - GA-H87-HD3 - SOCKET 1150 תודה מראש.
-
- 24 תגובות
- 3.6k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם. הרבה זמן לא רשמתי פה ואני ממש לא מעודכן בכל מה שקורה בתחום. אני מעוניין לבנות מחשב HTPC , חשבתי שהכי טוב זה להשתמש במחשב שיש לי עכשיו שזה המפרט שלו: מעבד: AMD 630 לוח: gigabyte ga-ma770t-ud3 זיכרון 4 גיגה OCZ לא זוכר את הדגם כרטיס מסך: sparkle gtx 460 ספק כח: Enermax liberty 500w מארז TT SOPRANO הרדיסקים: של WD . בנפחים: 1טרה, 640,500,320 וצורב DVD . המחשב הזה מספק אותי פיקס אני לא צריך יותר מזה. המחשבה שלי היא לצמצם את ההרדיסקים למינימום ולהישאר עם אותו נפח בערך(כמובן על ידי רכישה של אחד גדול) ואולי להוסיף SSD למערכת הפעלה.. אני מעוניין להיפתר מכל המאוררים במחשב (גם להחליף לספק פאסיבי כנירא) אני רוצה שקט מוחלט! והדבר הכי חשוב כמובן זה למצוא מארז HT…
-
- 2 תגובות
- 963 צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב בן 5-6 שנים בעל המפרט הבא: Mainboard : Gigabyte P35-DS3L Chipset : Intel P31/P35 Processor : Intel Core 2 Duo E6750 @ 2666 MHz Physical Memory : 4096 MB (2 x 2048 DDR2-SDRAM )Video Card : ATI Radeon HD 4870 Hard Disk : SAMSUNG HD103SJ ATA Device (1000GB DVD-Rom Drive : HL-DT-ST DVDRAM GH24NS50 Powe supply: 700W Consair Case: Coolmaster CM690 Network Card : Realtek Semiconductor RTL8168/8111 PCIe Gigabit Ethernet Adapter אני מעוניין לחבר את המחשב לטלוויזיה, למטרת צפייה בסרטים, האזנה למוזיקה וגלישה באינטרנט. בקיצור- תחנת מדיה-סנטר+גלישה. מאוד אשמח לשמוע ממי שבאמת מבין בנושא, כיצד עליי לבצע את ההסבה מהמפרט הקיים, בצורה הטובה ביותר. אני כמובן מעדיף…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? HTPC א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FULL HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? שיספיקו לראות סרט FHD BLURAY כמו שצריך 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-